Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 12:07   #4141
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

Aga ja chyba też, mimo, że w sumie dużych problemów z wypadaniem nie mam (ostatnio bardziej lecą, ale to na jesień bądź stres więc nie będę szukać na siłę problemu) ale pobudzenie cebulek napewno się przyda. Porost też, bo chcę jeszcze 4cm i koniec zapuszczania po ponad 3 latach

Twoje włosy bidne po tej farbie nadal?
Stary 2012-09-22, 12:11   #4142
ama09
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36686676]Ja bardzo lubię, jak jest dużo zdjęć A jeszcze jak są dobrej jakości, to już w ogóle miło się ogląda, można sobie przeczytać co jest na opakowaniu i tak dalej
Nie lubię za to, jak jest recenzja czegoś bardzo ciekawego, chcę sobie pooglądać opakowanie z każdej strony, dozownik itd, a tam tylko jedna fotka robiona tosterem

Nie przejmuj się [/QUOTE]

no tak, masz rację dzięki
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:11   #4143
maffash
Zakorzenienie

ponadrabialam troche Kascysko super, ze sa dobre wieści
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:51   #4144
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej
Byłam dziś w mieście kupić olej i filtry do auta i przy okazji zajechałam do drugiej Biedronki i kupiłam wszystkie zielone kremy do rąk jakie były na półce (4) moje włosy tak je lubią dłonie zresztą też
Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
kurczę, zastanawiam się czy nie wstawiam na bloga za dużych zdjęć.. czy nie przytłaczają całej reszty.. co myślicie na niektórych blogach wygląda na świetnie zgranie tekstu ze zdjęciami, a u mnie chyba nie..
Ja lubię duże i dużo zdjęć Twoje są bardzo dobrej jakości i przyjemnie się je ogląda, lubię jak nie muszę powiększać tylko od razu wszystko widać

U mnie deszcz pada a pranie miałam robić nic w pokoju chociaż posprzątam
Stary 2012-09-22, 13:09   #4145
kotwilka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
eeh przez nowy interfejs blogera za wczesnie posłałam notkę dobrze, że miałam porobione zdjęcia.

w takim razie u mnie dzisiaj o żelu lnianym stosowanym jako maska na włosy + zdjęcia po.
Jak to się stało, że ja nie mam Twojego blogu w obserwowanych?
Aha, chyba wyparłam go przez zazdrość wobec Twoich włosów

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:15   #4146
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Hej
Byłam dziś w mieście kupić olej i filtry do auta i przy okazji zajechałam do drugiej Biedronki i kupiłam wszystkie zielone kremy do rąk jakie były na półce (4) moje włosy tak je lubią dłonie zresztą też
Mam nadzieję, że chociaż tego nie wycofują..... Na wszelki wypadek jutro po Kościele skoczę do Biedry ale jak ich nie będzie to się załamię

A tak poza tym to witam
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:40   #4147
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że chociaż tego nie wycofują..... Na wszelki wypadek jutro po Kościele skoczę do Biedry ale jak ich nie będzie to się załamię

A tak poza tym to witam
Ponoć wycofują te kremy. Na ich miejscu są już inne, ale skład maja kiepski.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:45   #4148
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Kotwilka you made my day:p wypełniałam swego czasu Twoja ankietę do badań

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-09-22 o 13:46
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:47   #4149
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Zoila, do tego mało kto szuka w ogóle fajnych praktyk. Ja te obowiązkowe robiłam, bo musiałam - chorowałam i po prostu miejsce znalazła dla mnie inna osoba, pomogła mi napisać plan i załatwić formalności... Większość osób miała praktyki po znajomości (tzn. nie była w ogóle w miejscu praktyk tylko pracowali gdzieś) lub kserowali, niszczyli, "archiwizowali dokumentację". Tak naprawdę pierwsze poważniejsze doświadczenie zdobyłam teraz, sama. I dopiero po 1,5 miesiąca się jako-tako wdrożyłam
Moja uczelnia zapewniała możliwość praktyk, ale były one raczej na zasadzie "odbębnić trzeba" - kserowanie i bieganie z góry na dół. Jak ktoś chciał dłużej i bardziej ambitnie to szukał we własnym zakresie . Sama odbijałam bilecik na uczelnianej praktyce, ale potem zaczepiłam się w innym miejscu, sama dla siebie .

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Londyn. Cieszę się strasznie, bo to jedno z dosłownie 4 czy 5 miast na świecie gdzie mam tak duże możliwości rozwoju.
Super . Mam nadzieję, że uda ci się tam rozwinąć skrzydła .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:55   #4150
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:

A tak poza tym to witam
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Właśnie napisałam do Biedronki ciekawe co mi odpiszą

Widziałam te nowe kremy na glicerynie wszystkie U Tż widziałam jeszcze te kremy a u mnie już w żadnej Biedronce nie ma ostatnie dziś zgarnęłam
Stary 2012-09-22, 14:03   #4151
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Właśnie napisałam do Biedronki ciekawe co mi odpiszą

Widziałam te nowe kremy na glicerynie wszystkie U Tż widziałam jeszcze te kremy a u mnie już w żadnej Biedronce nie ma ostatnie dziś zgarnęłam
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Najpierw peelingi, potem Isana, a teraz to.. czy oni wszyscy powariowali?!

chyba jednak dziś wieczorem polecę do swojej Biedry. A jak ich nie będzie to jutro zalecę do trzech innych.
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Stary 2012-09-22, 14:15   #4152
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Najpierw peelingi, potem Isana, a teraz to.. czy oni wszyscy powariowali?!

chyba jednak dziś wieczorem polecę do swojej Biedry. A jak ich nie będzie to jutro zalecę do trzech innych.
No i jeszcze odżywka Alterra Padło na mózg wszystkim
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:29   #4153
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Londyn. Cieszę się strasznie, bo to jedno z dosłownie 4 czy 5 miast na świecie gdzie mam tak duże możliwości rozwoju.

Z tymi praktykami to w ogóle jest tak, że mało ludzi faktycznie chce z nich skorzystać, dla większości są raczej nieprzyjemnym obowiązkiem, który najlepiej jakoś obejść. Kto by chciał gdzieś pracować za darmo?
(Kij z tym, że to nie praca za darmo, bo sensowne praktyki są dużą inwestycją w przyszłość, lepiej siedzieć na tyłku i narzekać, że wszyscy wymagają doświadczenia :P).
hej
ja swoje praktyki miałam w urzędzie gminy i dzięki temu załapałam się tam później na staż i pracę
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:50   #4154
Malwina_89
Zakorzenienie

Uff, nadrobiłam Was jakoś

Kascysko, jak dobrze, że sa dobre wieści Mam nadzieję, że Twój przyjaciel szybko wróci do zdrowia.

Co do kremu z Biedronki - u mnie już od jakichś trzech tygodni go nie ma ;/

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:06   #4155
kotwilka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotwilka you made my day:p wypełniałam swego czasu Twoja ankietę do badań
Dziękuję czyli jesteś jedną z tych, dzięki którym jestem wreszcie magistrem

Z Biedronki najbardziej mi szkoda pumeksu w kremie do stóp - ostry był z niego zawodnik, a bardziej higieniczny niż taki zwykły pumeks. Oczywiście wycofali bez zapowiedzi i zmienili na jakiś badziew z kuleczkami z polietylenu, którymi ja sobie mogę ścierać łydki a nie stopy

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:09   #4156
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Z Biedronki najbardziej mi szkoda pumeksu w kremie do stóp - ostry był z niego zawodnik, a bardziej higieniczny niż taki zwykły pumeks. Oczywiście wycofali bez zapowiedzi i zmienili na jakiś badziew z kuleczkami z polietylenu, którymi ja sobie mogę ścierać łydki a nie stopy
Też nie mogę go odżałować był genialny kończę właśnie opakowanie i co teraz zrobię gdybym wiedziała wcześniej zrobiłabym zapasy
Stary 2012-09-22, 16:22   #4157
kasiaj85
Moderator

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36682989]Dziękuję Kasiu, no to faktycznie mnie rozumiesz Dobrze, że chociaż teściową masz w porządku!
A takie "bezinteresowne" pomaganie... Szkoda gadać
[/QUOTE]
no... czasem się zastanawiam, co ma na celu takie zachowanie, takie uzależnienie syna/córki od siebie.... :/ z moimi rodzicami nie ma tego problemu. Oczywiście, najczęściej jak mnie prosza o pomoc to nie ma sprawy, ale są takie sytuacje, że no po prostu się nie da, albo mam inne plany i wtedy po prostu mówię "ok, ale nie dzisiaj". U TŻta w rodzinie by nie przeszło :/
Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że coś o tym wiem, mój papierkowy mąż tak miał z ojcem, nie raz, nie dwa, zamiast do mnie przyjechać (po ślubie!), to od razu do ojca na drugi koniec Polski leciał, bo tatuś kazał... To było straszne
no my na szczęście z tym nie mamy problemu, ale wkurza mnie to takie bycie na telefon. Niestety - pracujemy oboje w "rodzinnych firmach" i ciężko jest się odciąć. Dlatego tak walczę o wspólne weekendy. bez podjeżdżania "na sekundkę" do firmy. Bo wiem jak się te "sekundki" końćzą...

Jezuniu czy Was też ogarnia ostatnio taki leń? Musze dzisiaj notkę wieczorem napisać - nie ma bata.

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:02   #4158
maffash
Zakorzenienie

a ja dzisiaj zrobilam 3 makijaze i w kazdym kreske spieprzyłam, więc nie ma co pokazaćb ;/
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:41   #4159
ama09
Zakorzenienie

smutno mi tak jakoś...
Stary 2012-09-22, 17:41   #4160
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Aga ja chyba też, mimo, że w sumie dużych problemów z wypadaniem nie mam (ostatnio bardziej lecą, ale to na jesień bądź stres więc nie będę szukać na siłę problemu) ale pobudzenie cebulek napewno się przyda. Porost też, bo chcę jeszcze 4cm i koniec zapuszczania po ponad 3 latach

Twoje włosy bidne po tej farbie nadal?
Orchideo, opinie nt tego duetu są mieszane (albo działa super albo wcale) ale chyba po nim nie wyłysiejemy.

No niestety bidne są bardzo, już moja sunia ma lepsze (nawet ją olejuję).
Na chwilę po hennowaniu było lepiej, teraz henna złazi dość szybko i znowu smutne są. Ale coś tam ruszyło i akcja regeneracja powoli działa. Mam wielką nadzieję że nie będzie konieczne ścięcie bo się zapłaczę

Twoje włosy...ach wczoraj bodajże siedziałam u Ciebie i śliniłam się z zazdrością wpatrując się w monitor i wbijając szpilki w wudu laleczkę

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:48   #4161
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
smutno mi tak jakoś...
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:19   #4162
ama09
Zakorzenienie

[1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;36692203][/QUOTE]

dzięki..
samotność mnie chyba dobija..
Stary 2012-09-22, 18:21   #4163
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Orchideo, opinie nt tego duetu są mieszane (albo działa super albo wcale) ale chyba po nim nie wyłysiejemy.
Mam nadzieję, że nie wyłysiejemy bo w sumie mam studniówkę 13 stycznia, choć nie wiem czy pójdę. jeszcze mi je urzekniesz, niedobra
Hm tak sobie pomyślałam, używałaś może kosmetyków Seboradin? Chodzi mi głownie o balsamy, bo wcierki są ofc na alkoholu a po Twojej przygodzie z farbą pewnie skalp jeszcze odczuwa skutki.
Sytuacja z tym produktem (balsam regenerujący z żeń szeniem) wygląda tak, że po moim poleceniu jakies 6 osób wychwalało mnie pod niebiosa. Na kwc również ma świetne opinie.

Wysłałam go Anwen na urodziny(jest juz recenzja), Florence beauty(filmik) również była bardzo zadowolona. Nawet przed chwilą była u mnie koleżanka (włosy rozjaśniane, kruszące się, bardzo bidne ostatnio) i mówiła, że genialny jest. Skład ma krótki i naturalny, może pomyśl nad nim?

Czas edycji: 2012-09-22 o 18:25
Stary 2012-09-22, 18:41   #4164
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Jutro idę na lakierowe zakupy, bo chcę więcej jesiennych kolorów.
pokaż później łupy

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pogłaskałam go po ręce, coś tam powiedziałam i... obudził się!
Jest strasznie słaby i trochę połamany, ale wyjdzie z tego
super, bardzo dobra wiadomość
teraz tylko szybko do siebie doszedł psychicznie i fizycznie
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Zoila, do tego mało kto szuka w ogóle fajnych praktyk. Ja te obowiązkowe robiłam, bo musiałam - chorowałam i po prostu miejsce znalazła dla mnie inna osoba, pomogła mi napisać plan i załatwić formalności... Większość osób miała praktyki po znajomości (tzn. nie była w ogóle w miejscu praktyk tylko pracowali gdzieś) lub kserowali, niszczyli, "archiwizowali dokumentację". Tak naprawdę pierwsze poważniejsze doświadczenie zdobyłam teraz, sama. I dopiero po 1,5 miesiąca się jako-tako wdrożyłam
z tymi praktykami też jest inny problem, czasami pomimo tego że chcę się czegoś człowiek na nich nauczyć, to opiekunowie praktyk olewają nie uczą, traktują jak 5 koło u wozu, przez co pozostali próbują się zająć praktykantem gdy ma te 5 min wolnego w trakcie wypełniania swoich obowiązków. Ja np miałam przyjemnosc właśnie odbywania praktyk w takim miejscu, w pierwszej uwaga przychodze piewrszego dnia, a tam się ookazuje kier na wakacjach, a pracownicy nic nie wiedzieli -> chciałam się czegoś nauczyć, ale nie było czasu, albo nie było materiału do badań. W następnej, było już lepiej.
Kiedyś fakt praktyki uważałam za zło koniecznie, teraz patrzę na to tak, że dają one szanse na zdobycie doświadczenia jakiegoś nauczenia się i przede wszytkim dają możliwość spróbowania zastsosowania wiedzy teoretycznej w praktyce...

ale się rozpisałam

Cytat:
(Kij z tym, że to nie praca za darmo, bo sensowne praktyki są dużą inwestycją w przyszłość, lepiej siedzieć na tyłku i narzekać, że wszyscy wymagają doświadczenia :P).
Problemem jest też to, że czasami praktyki nie są sensowne i to nie zawsze z winy ucznia/słuchacza/studenta/absolwenta
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:02   #4165
NioseWamPicie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Uff, nadrobiłam ostatnie dwa dni.

U mnie też niestety zimno, a przecież dopiero wrzesień jest... Nie znoszę zimy.
Ja wracałam do domu w nocy i zmarzłam okropnie, a już płaszcz ciepły ubrałam. Ja zimę lubię, jak jest śnieg - wtedy mam poczucie, że nie jest zimno na darmo

Cytat:
u mnie też cos tam sie dzieje, ale wmawiam sobie, że to tylko jesien i stres.
choć zrazili mnie na dzien dobry tekstem " po udanym testowaniu merz special wychodzimy z propozycja.." czy cos w ten deseń. Ale oni mi MS nawet nie proponowali...wysłali tego samego meila do wszystkich bloggerek, z poprzednich akcji ale rowniez nowych, jak ja

mam czas do 30 wrzesnia, pomyślę, poczytam opinie i dopiero sie odezwę.
Może chodziło ogólnie o to, że akcja testowania MS wypaliła i że dlatego decydują się na następną Też dostałam maila i na razie się zastanawiam.
NioseWamPicie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:05   #4166
alevE
Wiecznie niezdecydowana

KArolcia, daj znać jak Biedra odpisze

Miałam praktyki w technikum,wiem jak to wygląda ale może inaczej traktują studentów

Stary 2012-09-22, 19:18   #4167
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

niosewampicie własnie dopiero dzisiaj przyszło mi to do głowy

Czas edycji: 2012-09-22 o 19:21
Stary 2012-09-22, 19:50   #4168
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
niosewampicie własnie dopiero dzisiaj przyszło mi to do głowy
Orchideo, wybacz że znowu Ci zawracam głowę Później edytowałam posta i zadałam Ci jeszcze jedno pytanie, pewnie nie widziałaś

Nakładałaś żel lniany na mokre włosy tuż po umyciu?
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:55   #4169
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36694141]Orchideo, wybacz że znowu Ci zawracam głowę Później edytowałam posta i zadałam Ci jeszcze jedno pytanie, pewnie nie widziałaś

Nakładałaś żel lniany na mokre włosy tuż po umyciu?[/QUOTE]
tak, osuszyłam je jedynie ręcznikiem i nałożyłam jak maskę na 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem (czepek jest przydatny dość).
Stary 2012-09-22, 19:55   #4170
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
KArolcia, daj znać jak Biedra odpisze
Pewnie jak tylko odpiszą

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości