Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 19:55   #4171
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
tak, osuszyłam je jedynie ręcznikiem i nałożyłam jak maskę na 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem (czepek jest przydatny dość).
Bardzo Ci dziękuję
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:07   #4172
zoila
Klientka w krawacie

Tak mi zimno, że aż wyciągnęłam arsenał świeczek . I teraz nikt nie wchodzi do mojego pokoju, bo daje wanilią .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:08   #4173
ciriness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
miałam to dopisać

dziewczyny wymyśliłam, że chcę pędzle sobie kupić na urodziny Myślę o hakuro. A może coś mi polecicie?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Szukam do podkładu, pudru, różu i rozcierania cieni
Do podkładu H51 a do różu H24
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:12   #4174
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez ciriness Pokaż wiadomość
Do podkładu H51 a do różu H24
Uwielbiam ten pędzel

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-09-22, 20:23   #4175
kotwilka
Wtajemniczenie

u mnie nowy post o nadmiernym wydzielaniu sebum i jak mu zapobiegać. Idę spać bo padam dziś :padam:

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:29   #4176
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b
Konto usunięte

Dobry wieczór ! A jakże dobry
Jak już wcześniej wspomniałam, mam gdzie mieszkać
z tego wszystkiego skoczyłam do YR i zrobiłam małe zakupy- antyperspirant Werbena i zapas zielonej herbaty, jak mi się Ardenka skończy to ją opuszczę na jakiś czas. W ogóle nie można tak świętować, bo portfel płacze... mam nadzieję, ze w końcu spłodzę jakąś notkę, bo przez stres związany z brakiem łóżka w Krakowie był dość spory.
Miłej reszty dnia, Kobietki !
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:30   #4177
kasiaj85
Moderator

buuu nie mogę nigdzie znaleźć mojej ulubionej zimowej herbaty! Teekane magic moments...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:36   #4178
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
buuu nie mogę nigdzie znaleźć mojej ulubionej zimowej herbaty! Teekane magic moments...
Może jeszcze nie wróciła? A z czym ona jest, że tak ubolewasz?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-09-22, 20:37   #4179
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Może jeszcze nie wróciła? A z czym ona jest, że tak ubolewasz?
taka wiesz, korzenna ekspresówka. Jakieś cynamony owoce itp. kupiłam vitaxa ale jakoś nie urywa

Mój beauty blog
Stary 2012-09-22, 20:39   #4180
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

a ja chcę taką herbatę, bo jest pyszna i nie mogę jej znaleźć, w 3 sklepach dużych byłam ;( są ale ciągle inne rodzaje
Stary 2012-09-22, 20:59   #4181
tylkokasia
Moderator

Dziewczyny czytałyście posty u Cammie i Jamapi o porodzie? Ja sama zastanawiam się nad takim wpisem. Z jednej strony to bardzo osobiste a z drugiej strony tematyka bardzo kobieca. Zobaczę ile osób się wypowie u mnie pod postem.
Sadzicie że takie wpisy - poruszające jednak temat trochę tabu są przydatne w blogosferze?

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:11   #4182
karolcia198506
Zakorzenienie

Zamierzam zrobić sobie domowy ocet jabłkowy do płukanek, chciałybyście o tym post?
Stary 2012-09-22, 21:22   #4183
kasiaj85
Moderator

Powiem Ci Kasiu, że mnie takie historie wzruszają, bardzo nawet, ale jednocześnie przerażają na tyle, że po ich czytaniu odkładam decyzję o ciąży... boję się, wiem że dziecko to największe szczęście jakie może nas spotkać ale jest to też olbrzymi permanentny strach i jeszcze chyba jestem niegotowa :/
może nie powinnam tego pisać, broń boże nie chcę nikogo urazić!

Mój beauty blog
Stary 2012-09-22, 21:24   #4184
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Powiem Ci Kasiu, że mnie takie historie wzruszają, bardzo nawet, ale jednocześnie przerażają na tyle, że po ich czytaniu odkładam decyzję o ciąży... boję się, wiem że dziecko to największe szczęście jakie może nas spotkać ale jest to też olbrzymi permanentny strach i jeszcze chyba jestem niegotowa :/
Ja też baaardzo się bałam... Ale strach mija... tak to natura urządziła

Stary 2012-09-22, 21:38   #4185
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytałyście posty u Cammie i Jamapi o porodzie? Ja sama zastanawiam się nad takim wpisem. Z jednej strony to bardzo osobiste a z drugiej strony tematyka bardzo kobieca. Zobaczę ile osób się wypowie u mnie pod postem.
Sadzicie że takie wpisy - poruszające jednak temat trochę tabu są przydatne w blogosferze?
Dla mnie takie posty są mimo wszystko zbyt osobiste i ja raczej nie dzieliłabym się swoimi przeżyciami, ale jeśli ktoś nie ma takich zahamowań, to nie widzę przeszkód. Myślę, że może to być pomocne dla zainteresowanych osób.
Stary 2012-09-22, 21:51   #4186
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byłam na spotkaniu biznesowym i trafiłam do.. wróżki! Zaczęłam z nią rozmawiać o umowie, a ta do mnie "niech się Pani rozluźni" I.. zaczęła mi wróżyć. Powiedziała mi, że moje małżeństwo jest martwe (nie noszę obrączki, więc ludzie na pierwszy rzut oka nie wiedzą, żem mężatka), że mój mąż ma inną kobietę, że mam szybko złożyć papiery o rozwód, żeby się uwolnić z tego wszystkiego, i jak się uwolnię, to czeka przede mną fajna droga - wybór zależy ode mnie (nie obiecywała bogactwa czy czegoś, powiedziała, że to będzie moja praca i mój wybór), że mam wokół siebie przyjaciela, z którym się zwiążę i który mi dużo da i pomoże. I powiedziała mi dużo innych, ciekawych rzeczy, dała mi taką energię i nadzieję, że dzisiaj obudziłam się z chęcią do życia. I wiecie co? Miałam spojrzeć na siebie w lustrze i zobaczyć prawdę, a nie kłamstwa i fałsz. I wczoraj tak poszłam do domu i obejrzałam się w lustrze. Pierwszy raz zauważyłam w nim młodą, atrakcyjną, chociaż trochę zaniedbaną kobietę. I tę różnicę 12kg - bo tyle schudłam już. Są efekty. Nie wiem jak to się rozwinie, ale to co mi powiedziała jakoś tak zachęciło mnie do działania. Cokolwiek się nie stanie, bo to bardziej było o mnie, a nie o przyszłości, natomiast nie będę lękliwie spoglądała na boki, tylko zacznę działać, w końcu zasłużyłam sobie na szczęście. Aaa i takie fajne określenie "Pani przy mężu miała szlaban na życie", każdy kto mnie zna potwierdzi te słowa, teraz to widzę...
Zastanawiam się, czy odważę się rzucić zdjęcia "przed, w trakcie i po" Z efektami...
Ojj, się rozpisałam...
Kawuni?
Mam nadzieję, że się spełni. Generalnie w takie rzeczy nie wierzę, ale... Ale ostatnio umrał mąż znajomej. W momencie, gdy mieli poważny kryzys w związku ona poszła do wróżki. Wróżka jej przepowiedziała, że mąż umrze młodo (umarł) i śmiercią jakąś tam, co też się spełniło, bo zginął w wypadku. Mam nadzieję, że druga część jej przepowiedni także się spełni, bo jest zdecydowanie optymistyczna.
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
A gdzie cię wywiewa?

Praktyki studenckie to nieporozumienie. 2-3 tygodnie to trochę zbyt mało żeby wdrożyć się w cokolwiek
Zawsze można je robić dłużej. I nie robić tylko tych obowiązkowych, ale i więcej.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Zoila, do tego mało kto szuka w ogóle fajnych praktyk. Ja te obowiązkowe robiłam, bo musiałam - chorowałam i po prostu miejsce znalazła dla mnie inna osoba, pomogła mi napisać plan i załatwić formalności... Większość osób miała praktyki po znajomości (tzn. nie była w ogóle w miejscu praktyk tylko pracowali gdzieś) lub kserowali, niszczyli, "archiwizowali dokumentację".
To prawda. Wiele osób załatwia je na lewo, a później rozczarowanie, że CV puste. Wystarczy poprzeglądać oferty pracy, aby zobaczyć, że teraz to nie wykształcenie (poza niektórymi branżami), a doświadczenie jest ważniejsze.

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Z tymi praktykami to w ogóle jest tak, że mało ludzi faktycznie chce z nich skorzystać, dla większości są raczej nieprzyjemnym obowiązkiem, który najlepiej jakoś obejść. Kto by chciał gdzieś pracować za darmo?
(Kij z tym, że to nie praca za darmo, bo sensowne praktyki są dużą inwestycją w przyszłość, lepiej siedzieć na tyłku i narzekać, że wszyscy wymagają doświadczenia :P).
Prawda.
Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
z tymi praktykami też jest inny problem, czasami pomimo tego że chcę się czegoś człowiek na nich nauczyć, to opiekunowie praktyk olewają nie uczą, traktują jak 5 koło u wozu, przez co pozostali próbują się zająć praktykantem gdy ma te 5 min wolnego w trakcie wypełniania swoich obowiązków. Ja np miałam przyjemnosc właśnie odbywania praktyk w takim miejscu, w pierwszej uwaga przychodze piewrszego dnia, a tam się ookazuje kier na wakacjach, a pracownicy nic nie wiedzieli -> chciałam się czegoś nauczyć, ale nie było czasu, albo nie było materiału do badań. W następnej, było już lepiej.
Prawda. Ale wydaje mi się, że gdy ktoś chce to znajdzie takie praktyki, aby móc wykonywac pracę. Ba nawet przykąłd z mojego życia- praktyki w korporacji- ja od początku krzyczałam, że chcę pracować i się czegoś uczyć i najlepiej z każdym tygodniem, aby dochodziły mi nowe rzeczy. I tak było. Gdy widziałam, że jest robione coś czego nie umiem- pytałam się, czy mogą mi pokazać i czy mogę popatrzeć po słuchać. Byłam traktowana jak normalny pracownik (no oprócz wypłaty), miałam swoje obowiązki, swoje działy. Ale krzyczałam, że chcę. Osoby w tej samej korporacji narzekały, że ciągle robią to samo i to na dodatek nic ciekawego czy ambitnego. Ba, jedna dziewczyna zgodziła się na praktyki an recepcji, a później nie była zadowolona, że została przeniesiona do konkretnego działu. Jak dla mnie- chcieć to móc.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:53   #4187
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dla mnie takie posty są mimo wszystko zbyt osobiste i ja raczej nie dzieliłabym się swoimi przeżyciami, ale jeśli ktoś nie ma takich zahamowań, to nie widzę przeszkód. Myślę, że może to być pomocne dla zainteresowanych osób.
Dla mnie tak samo.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:09   #4188
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
czytałam post Jamapi i miałam podobnie - jechałam do szpitala o 2 w nocy w Sylwestra ale nie wiem, czy napisałabym post o tym doświadczeniu, może...
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:30   #4189
tylkokasia
Moderator

Dzięki dziewczyny za opinie. Z jednej strony jest to owszem bardzo osobiste a z drugiej strony ja sama baaardzo byłam spragniona takiej wiedzy - nie medycznej historii a historii normalnej kobiety. Dużo ciekawych wpisów jest na wizażu.

Stary 2012-09-22, 22:55   #4190
Llorandare
Raczkowanie

Dzien dobry!

Sondrina, usiluje sie zmobilizowac wlasnie. Przyroslam troche do domu

basiago, drugi sezon AHS ma byc zupelnie inny, w innych czasach, z innymi aktorami. Kilku aktorow bedzie sie powtarzac, ale ma to byc troche co innego. Zobaczymy

kaarooo, milo Cie czytac Dobrze takiego kopa dobrej energii dostac.

kascysko, super wiesci!

tylkokasia, wydaje mi sie, ze jesli ktos nie chce czytac o porodzie, to nie musi. Wiec jesli masz ochote pisac, to pisz. Jest na pewno cala masa osob, ktore beda chcialy przeczytac. Jedne sa ciekawe i po prostu chca wiedziec, inne porownac doswiadczenia. Ja nie trawie jednej rzeczy – zdjec z porodowki. Kuzynka kiedys na FB wstawila i poczulam sie tym wrecz...urazona. Bo nikt mnie nie pytal, czy chce na to patrzec Sama rodzilam, wiem jak to jest, wiem jak to wyglada I ciekawi mnie, jak to bylo u innych. I prawda jest to, ze na koncu ciazy czlowiek ma juz tego tak dosc, ze zrobi WSZYSTKO, zeby juz w tej ciazy nie byc. Naprawde, jakikolwiek strach jest chyba mniejszy, niz chec bycia pojedynczym

A u mnie kanal jakis. Wczoraj nie mialam internetu, bo...nam odlaczyli. Maz spoznil sie z zaplata rachunku. Bywa. Ale jak zadzwonil, zeby zaplacic, to sie okazalo, ze nie zaplacil rowniez poprzedniego rachunku i trzeba zaplacic dwa rachunki i odsetki. A potem sie okazalo, ze zapomnial zaplacic za karte kredytowa. Nastepnie dostalismy pismo, ze moze nam sie jedna sprawa walnac (rowniez finansowa). Mam ochote walic lbem w sciane. Wiem, ze takie rzeczy sie wala w jednej chwili i ze pewnie sie wyprostuje, ale i tak mam ochote walic.
Stary 2012-09-23, 00:03   #4191
Maliniarka
Zakorzenienie

nadrobiłam troszkę co tam na blogach

aaaa mam pytanie, czy ta promocja na tusze clinique jeszcze trwa? bo nie wiem czy warto się wybierać do douglasa tam pracują dziwni ludzie...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 00:25   #4192
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie. Z jednej strony jest to owszem bardzo osobiste a z drugiej strony ja sama baaardzo byłam spragniona takiej wiedzy - nie medycznej historii a historii normalnej kobiety. Dużo ciekawych wpisów jest na wizażu.
Ja nigdy raczej nie zdecydowałabym się na taki wpis, ale jeśli opowiedzenie o porodzie nie stanowi dla Ciebie żadnego problemu, to dlaczego miałabyś o typ nie napisać? Uważam, że wiele osób czeka na taki wpis. Jeśli o pewnych sprawach porozmawiamy ze zwykłym człowiekiem, to jest nam łatwiej. Może pomożesz komuś oswoić lęk. Myślę, że nie powinnaś zamieszczać zdjęć z tego wydarzenia, bo ludzie mogą to źle odebrać. Wiele osób postrzega takie zdjęcia jako niesmaczne. Ja nie podzielam ich poglądu, ale lepiej nie narażać się na przykre komentarze. Sama opowieść to fajna i pomocna sprawa. Wiem, że nigdzie nie wspominałaś o zdjęciach, ale uznałam, ze warto o tym wspomnieć.

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2012-09-23 o 00:26
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 00:48   #4193
tova1
Zakorzenienie

tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:11   #4194
Karen15
Zakorzenienie

Zmieniłam troszeczkę szablon na blogu. Jest bardziej przejrzyście. Jeszcze muszę jakiś nagłówek zrobić
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 10:25   #4195
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
kaarooo, milo Cie czytac Dobrze takiego kopa dobrej energii dostac.
Miło mi to czytać

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 10:52   #4196
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj garść blogów wartych obejrzenia
Stary 2012-09-23, 11:00   #4197
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja dziś będę gotować gołąbki bez zawijania mniam mniam
Stary 2012-09-23, 11:08   #4198
ama09
Zakorzenienie

dzień dobry
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:01   #4199
ciriness
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu jak mam to samo stąd wychodzę z założenia, że nie ma co myśleć za dużo, będzie jak będzie

Cytat:

A ja jestem za takim postem Kasiu, czytałam posty dziewczyn, oglądam porodówkę na TLC i znowu tak jak z sekcjami zwłok (choć może to drastyczny temat) mam wrażenie, że im więcej się nasłucham, naoglądam i naczytam tym mniej będę przerażona.
No bo u mnie najgorsze jest to uczucie, że "nie wiem czy to normalne" jeśli rozumiesz o co chodzi. Że coś się będzie działo z moim ciałem i będę panikować że to źle, że coś dziwnego, a ciąża to przecież wyjątkowy stan, jak cammie napisała tykająca bomba
Więc jak poznam takie historie to wierzę, że się z nimi oswoję, no i w sercu będzie nadzieja, że tak jak piszecie mimo wszystko warto to wszystko przeżyć i przetrwać dla maleństwa. I ta miłość jest najważniejsza

Dziewczyny ja z innej beczki. Macie już prezenty na Dzień Chłopaka? Ja zawsze coś mężowi kupuję, żeby było miło i tak dumam. Co prawda nie mam kasy zbyt wiele ale zastanawiam się czy nie zaszaleć i nie kupić mu zdalnie sterowanego helikoptera. Jak w centrach handlowych przechodzimy obok takich gablot to zawsze się zatrzymuje i marzy o takim. Na allegro widziałam takie do 100zł więc git, tyle że ja się kompletnie na tym nie znam, jakie powinien posiadać funkcje.
Może któraś z Was albo TŻtów się zna i możecie podpytać?

Edytowane przez ciriness
Czas edycji: 2012-09-23 o 12:03
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:19   #4200
Karen15
Zakorzenienie

W jakim programie robicie nagłówki? Mam Gimpa, ale nie umiem z niego korzystać. Jakiś taki skomplikowany jak dla mnie
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości