|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
To jak tak "wątkowo" zaklepujemy, to ja poproszę o zarezerwowanie Morfeuszka
Bardzo przystojny kawaler z tego samego dnia co Lenka
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma takie oczęta że z miejsca zakochać się można ![]() jak już tylu zaklepanych, to kto zostanie dla Madzi??
|
|
#1054 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Przypoinam mamusie coreczek,ze Eryk wolny,co prawda maly,gruby i bezwlosy,ale nadrabia charakterem Dla mnie oczywiscie najpiekniejszy
|
|
#1055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj będzie miał chłopak harem
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
ja dopiero teraz. Posprzątane obiad zaraz na stole się znajdzie a ja właściwie padam. Ale dzisiaj idę z kumpelą na piwo z kija bo już na ogrodzie trochę za zimno żeby siedzieć ![]() Miłej soboty |
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nocka z tych "normalnych" za to poranek to była jakaś kpina. Młoda obudziła się o 5.30 WYSPANA. Jak ją odkładałam do łóżeczka to RYK. I tak do 8. Jak już i ja zaczęłam przysypiać, przed klatką zaczęli młotem pneumatycznym skuwać płytę chodnikową. Mieszkam na parterze ![]() Marudzenia ciąg dalszy. Chciała spać, zasypiała i ryk
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja i mój Mąż mieliśmy się urodzić tego samego dnia, a tymczasem ja jestem z 28 a On z 19 grudnia... i może nawet leżelibyśmy na tej samej sali...a tak, spotkaliśmy się dopiero po25latach
|
|
|
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, szczepieniami się nie martw, można przesunąć do czasu wyzdrowienia.U nas lekarka bada , ale też pyta czy w ostatnim miesiącu dziecko chorowało, bo przecież niekoniecznie musimy chodzić do niej z chorym dzieckiem.
|
|
|
|
|
#1062 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
'. I nie pisz ze jestes wyrodna, kazdemu sie zdarza, w koncu temperatura sie ciagle zmienia a dzieciaczki nie powiedza jeszcze ze im zimno!Nikki, biedny Oskarek, tak go meczy chorobsko ![]() Cytat:
To ja zglaszam moja Anne Barbare Sa w podobnym wieku (dzien roznicy?) , oboje meiszkaja na wyspach. W kwestii tuszy to mozna miec nadzieje ze ich dzieci beda akurat ani za grube ani za chude Eryczek chetny? ![]() A tak wogole Gosia to dzis udzielil mi sie twoj nalog i zaczelam Anie obkupywac przez neta (w uzywki). Wieczorem bedzie dostawa, 50e za ponad 40 sztuk, duzo nowych, piekna bedzie Ania miala garderobe na zime! Uwielbiam zakupy szczegolnie po okazyjnych cenach
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-09-22 o 17:24 |
||||||
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1064 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() za zakupy!Ja kupilam dzis zyrafe Sophie,nie wiem czy ktorys dzieciaczek z naszych watkowych ja ma.Jest swietna!Eryk ja pokochal od pierwszego spojrzenia i z raczek nie wypuszcza.Jest mieciutka,leciutka,latwa do uchwycenia i pod leciutkim naciskiem juz dzwiek wydaje.Polecam!
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-09-22 o 18:06 |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przystojniacha!
|
|
|
|
#1066 |
|
Gang Iren
|
Nie bardzo rozumiem?Dofinansowanie do czego?Dom jest za darmo,mozna starac sie o dofinansowanie do czynszu.
|
#1067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikki zdrówka dla Oskara! Mnie też rozkłada... ![]() Roksape, widzę, że z Basi też taka aparatka z tą fridą i ubieraniem, u nas podobnie! ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() A ile w takim mieszkaniu można mieszkać? jest jakiś limit? ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
W przypadku mojej córy wszystko ląduje w buzi, również pluszaki.. i mimo że daję Jej gryzaczki, to woli sobie pogryźć np. nogę lwa (zabawka pluszowa z maty edukacyjnej).. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-22 o 18:18 |
|||
|
|
|
#1068 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To gumowa zabawka,o taka: http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...hie-vulli.html
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Lena to jesteśmy już dwie z tym wrzaskiem u córek
![]() Ja chciałam również przypomnieć, że moja Barbara jest wolna. Czekamy na chętnego kawalera :P Może być nawet o miesiąc młodszy, za parę lat nie będzie to robić żadnej różnicy ![]() A mnie dzisiaj wzięło na sprzątanie Po Maćkowych uciapolonych niekiedy słodyczami rączkek pomyłam wszystkie meble ciepłą wodą z płynem i wycierałam do sucha, a zwłaszcza skierowałam się ku dokładnemu wyczyszczeniu drzwi. Powiem jedno, nienawidzę tych dzisiejszych mebli ze sklejki, najlepsza moim zdaniem jest do nich woda i płyn. Chyba, że wy macie jakieś patenty na czyszczenie takich mebli? Zazwyczaj te pasty do polerowania tyczą się głównie do mebli z drewna, na półkach może i się sprawdzają ale na innych elementach paskudnie się rozcierają i nie ma mocnych, trzeba myć ![]() Do tego połamała mi się karuzelka. Miałam zwykłą z Canpola, więc zdjęłam, mała już interesuję się bardziej tym co dookoła, niż w kółko obracająca się pozytywka z czteroma zwierzakami z plastiku Poprasowałam i jeszcze umyłam podłogi, wszystkie pająki z domu wykurzyłam i spokój. Jestem zadowolona Chciałam napisać, bo na FB o tym mowa, że moja córa też potrafi pospać ze 2-3 godziny ciągiem i to niekiedy ze dwa razy w ciągu dnia. Ale na to jest jeden przeklęty sposób. Kołysanie. Mam wózek na paskach idealnie się buja, owszem paskudne to, ale mam babcie w domu 83 lata zdrowie fizyczne ma do pozazdroszczenia Leniwa jest niesamowicie, bo nic nie chce robić choć jeszcze może ( moja babcia przy niej to jak rakieta potrafiła wszystko zrobić, tylko niestety już zdrowie się jej posypało) Za to doskonale spisuję się przy kołysaniu sama się zgłasza na ochotnika. Także ona zakołysze i pilnuje a ja w tym czasie mam czas na swoje obowiązki i zabawy z synem. Jak mała się budzi to mnie woła, raczej nie nosi małej bo ją o to prosze. Młodego też kołysała, później z wózka wyrósł, doczepiło się bieguny do łóżeczka i tam odechciało mu się po jakimś czasie i zaczął zasypiać sam na łóżku. Baśka śpi kołysana w dzień za to w nocy jej nie kołysze, kłade do łóżka i śpi i w nocy naje się i zasypia mi bez problemu. Gdyby nie babcia to bym nie dawała kołysać. Nas zresztą też kołysali
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
No Ania już śpi jeszcze Antek i mam wychodne
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Gang Iren
|
Ale jestem zla!Radek odpowietrzal kaloryfery i nie wiem co sie porobilo,jakas lampka sie swieci w bojlerze,ze za niskie cisnienie albo uszkodzona pompa i ani kaloryfery nie grzeja,ani nie mamy ciplej wody
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj wyciągnęliśmy grzejnik elektryczny żeby trochę powietrze w mieszkaniu ogrzać
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Widzę, ze mój Morfik rozchwytywany Oby tylko wyrósł na mądrego, grzecznego chłopca.. Sweet Filipek słodziutki a co do mebli vox to ja też bardzo lubię..Morficzek w łóżeczku od nich śpi... gkatarzynka to zdolniaszka z Twojej córy że już prostuje rączki na brzuszku leżąc.. Gosia współczuję..nie cierpię nie mieć ciepłej wody...a jeszcze bardziej nie lubię jak tak jak mi ostatnio wogóle wyłączyli i ciepłą i zimną na pół dnia.. Nowaken udanego wypadu do knajpy.. Lenka nie daj się chorobie |
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
Moja Madzia już śpi, dzis trochę ciężko mi było bo cały dzień sama, mąż na 10 do pracy bo mecz i kibice i jeszcze go nie ma
Madzia chwilę się bawiła sama a tak chciała żebym ją nosiła lub bawiła się z nią, potem poprzewracałyśmy się na łóżku i śmiała sie do rozpuku ![]() Byłyśmy tylko chwilę na spacerze bo bardzo wiało. To który kawaler jeszcze wolny, bo Madzia nadal wolna
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie staną pod znakiem zapytania bo koleżanka ma miesiąc starsze od Ani bliźniaczki i coś dzisiaj nie mogą zasnąć
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No spoko teraz tylko trzeba młodych poznać ze sobą ![]() Cytat:
Cytat:
wiem że na bank nam przesuną na inny termin ![]() Cytat:
Oskar dał mi dziś w kość nie dziwię zresztą się , bo sama nie lubię jak mi z nosa cieknie. Tak więc były w sumie 3 drzemki gdzie 2 -30min w wózku a 1 to musiałam 40min bujać na rękach a potem iść z nim spać na godzinę ![]() Od 19.45 śpi w łóżeczku w śpiworku i przykryty kołderką i czasem coś mruczy przez sen . Patrzę na Mam talent -świetny ten z tymi kartami był i kocham reagge
|
|||||
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
I du....pa nigdzie nie idę bo bliźniaczki ryczą na przemian a do opieki nad nimi to dwie pary rąk sa potrzebne już widzę jaka zła jest moja koleżanka bo od czterech dni ją nosiło i miała dolinę
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
przykro mi że z wypadu nici, czasem takie wyjście jest dobre. Może ona sie denerwowała bo chciała je uśpić a one to czuły...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Bardzo przystojny kawaler z tego samego dnia co Lenka 

ma takie oczęta że z miejsca zakochać się można

Za godzinę Ewelinka kończy pół roku 
Sa w podobnym wieku (dzien roznicy?) , oboje meiszkaja na wyspach. W kwestii tuszy to mozna miec nadzieje ze ich dzieci beda akurat ani za grube ani za chude
my dzisiaj wyciągnęliśmy grzejnik elektryczny żeby trochę powietrze w mieszkaniu ogrzać