Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 19:19   #2521
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moja bedzie miala 4 tyg w srode i tez nie odpadł

nom trzeba cieroliwosci z tym karmieniem...ja mimo ze tyle za wczesnie urodzilam juz wieczorem po cc mialam 30 ml siary...tyle bylo co 3 godz pierwsze 3 dni a potem coraz wiecej.....teraz sciagam co 3-4 godz po 100-120 ml a mała zjada 22 ml co 2 godz...mam juz cala szuflade w zamrazalce na potem w razie "w" :P
Muminku Twoja córcia bardzo pięknie je 22 ml to dużo!Oby tak dalej
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:59   #2522
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
ja też karmię piersią i też mnie podbrzusze boli - mi akurat zawsze przy karmieniu, niby oxy dalej się wytwarza i powoduje obkurczanie się macicy po porodzie, zawsze też bardziej w tym momencie krwawienie po porodzie się nasila więc u mnie te bóle są chyba spowodowane tym, zawroty głowy miałam też w trzeciej i czwartej dobie ale minęły

ja biorę dalej Vitaminer Prenatal tak jak w ciąży
ja mam jeszcze prenatal classic kilka tabletek więc chyba je wyłykam i zapytam gina co dalej brać. Coś mi się wydaje, że wraca mi anemia sprzed ciąży i stąd te bóle i zawroty głowy.
justyna12345 ja jestem już 5 tygodni po porodzie więc moja macica już się pewnie pięknie obkurczyła, bo tydzień po porodzie po ciążowym brzuchu ani śladu, zresztą same widziałyście, bo wrzucałam zdjęcie. poza tym te bóle w ogóle nie są związane z karmieniem piersią tylko tak się nie wiadomo kiedy pojawiają... czas wybrać się na kontrolę podwozia do gina!
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy na ktg mogę sobie iść w o każdej porze dnia i nocy? Tak poprostu poprosić żeby mi zrobili?
myślę, że możesz.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:29   #2523
marzenka1984
Rozeznanie

No więc jestem z powrotem, nie było dzisiaj miejsc dlatego mnie lekarz nie położył ale w poniedziałek mam przyjść na 8 rano i niestety czeka mnie leżakowanie na patologii ciąży być może do czasu aż unormują mi lekami ciśnienie albo stwierdzą, że dzidzi chce na świat i wywołają bo to już 37+2 dni.

Masakra. Przynajmniej zdążę okiełzać bobra i poprasować troszkę. Ciśnienie bez zmian., wysokie. Aby do poniedziałku bo w szpitalu wiadomo, że będzie się pod dobrym okiem, mam taką nadzieje.
Stary 2012-09-22, 20:55   #2524
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Ja dziś wyszłam ze szpitala ... Jaśko w szpitalu ... w poniedziałek będzie miał robione zdjęcie płucek i liczymy na to że wyjdzie .

Gratuluję wszystkim nowym mamuśką bo widzę że przez moją nieobecność sporo maluszków nam przybyło
Stary 2012-09-22, 21:05   #2525
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
bierzesz coś tłustego, najlepiej oliwkę lub oliwę z oliwek i zaczynasz od kulistych ruchów a później molestujesz same brodawki, trzeba je drażnić, wyciągać, trochę poszczypać... (... jakie opisy na forum publicznym )
i tak po kilkanaście minut na jedną pierś. najlepiej robić to kilka razy dziennie, w wolnym czasie na przykład

ja zagoniłam mojego męża do pomocy dużych oporów nie miał
o kurcze to ja też musze to wypróbować
i poseksić się troche

a ja piekę torcik,bo mnie coś wzięłojak któraś chętna to zapraszam

Marzenka oby z ciśnieniem się unormowało

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Ja dziś wyszłam ze szpitala ... Jaśko w szpitalu ... w poniedziałek będzie miał robione zdjęcie płucek i liczymy na to że wyjdzie .

Gratuluję wszystkim nowym mamuśką bo widzę że przez moją nieobecność sporo maluszków nam przybyło
Weroniczko trzymam kciuki za Jasia
a nie mogłaś zostać z Jasiem w szpitalu?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:18   #2526
katiem
Wtajemniczenie

Weronika witamy
A gdzie rodzilaś? w Raszei?

KAtee slicznych masz synkow Corcie chcesz jeszcze? JA chyba poprzestane na dwojce.

Muminku jestes niewiarygodnie dzielna. Trzymam kciuki za Was.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-09-22 o 21:20
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:21   #2527
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie niczym się nie sresuje, siedzę cały dzień na kanapie i w sumie nic takiego męczącego nie robie. Mierzyłam przed chwilką i mam 146/90, nie wiem czy iść na Ip czy jeszcze poczekać.
Dzidzia się normalnie rusza w brzuchu więc chyba wszystko powinno być ok, sama juz nie wiem.
Też brałam dopegyt i też ciągle miałam wysokie ciśnienie tak jak Ty.
Jak szłam na wizyte do gina to miałam nawet 170/110 i zaraz mnie do szpitala wysłał i sobie poleżałam tam. Nie pomagały te tabletki i wyszłam na żądanie z tego szpitala.
Cały czas sie utrzymywało takie cisnienie a przy porodzie znowu skok do 170/110 no i cesarka bo bali sie o dzidzie.
Może tak być że zostawią Cie w szpitalu.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 21:40   #2528
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Też brałam dopegyt i też ciągle miałam wysokie ciśnienie tak jak Ty.
Jak szłam na wizyte do gina to miałam nawet 170/110 i zaraz mnie do szpitala wysłał i sobie poleżałam tam. Nie pomagały te tabletki i wyszłam na żądanie z tego szpitala.
Cały czas sie utrzymywało takie cisnienie a przy porodzie znowu skok do 170/110 no i cesarka bo bali sie o dzidzie.
Może tak być że zostawią Cie w szpitalu.
W poniedziałek idę leżeć już ale nie wiem czy na ustabilizowanie ciśnienia czy na obserwacje i wywołanie. Okaże się w poniedziałek.
Stary 2012-09-22, 22:04   #2529
colds
Zakorzenienie

Mam pytanie. Kasiam rodziła naturalnie czy przez cc?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konczi, Asiulka, Colds, byłyście już u gina po porodzie?
Ja mam dopiero 4tydzień po, więc w przyszłym tygodniu będę dzwonić żeby się zapisać.. Ogólnie chciałam iść w 8tygodniu, ale jak pytałam tutaj to zalecałyście iść w 6.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maggie tak ja juz bylam bo lekarz musial rane obejrzec ja juz wogole nie krwawie nastepna wizyta gdzies za 2 tygodnie ale to dlatego ze wtedy bede miec spiralke zakladana
U mnie 4tydzień,a ja nadal krwawie Choć szczerze mówiąc to mam wrażenie, że to raczej okres już jest, bo cycki inne i macica jakoś pobolewa.. No i syfki wyskoczyły znowu

Cytat:
No więc jestem z powrotem, nie było dzisiaj miejsc dlatego mnie lekarz nie położył ale w poniedziałek mam przyjść na 8 rano i niestety czeka mnie leżakowanie na patologii ciąży być może do czasu aż unormują mi lekami ciśnienie albo stwierdzą, że dzidzi chce na świat i wywołają bo to już 37+2 dni.

Masakra. Przynajmniej zdążę okiełzać bobra i poprasować troszkę. Ciśnienie bez zmian., wysokie. Aby do poniedziałku bo w szpitalu wiadomo, że będzie się pod dobrym okiem, mam taką nadzieje.
Ważne aby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A ja swoje skrzepy widziałam na takiej kupeczceobrzydli we to było.I widziałam też moje łożysko i jak rozciągały te błony,czy jest całe
Że mój mąż nie zemdlał na takie widoki to jestem w szoku...
A łożysko jak rozciągali to też widziałam, fuuu..

Konczita - Co do tego karmienia nieregularnego.. Rozmawiałam dzisiaj z ciocią na ten temat i mówi, że czasem warto dziecko przetrzymać. Może nie godzinę, ale przesuwać chociaż codziennie po 10minut. Od razu dzieciaczek się nie przestawi, bo potrzebuje czasu, ale jest nadzieja . Bo dziecko powinno jeść regularnie - jeżeli chodzi o mm. I szczerze? Mam zamiar moją Maludę przestawić. Zepnę poślady i będę się starać. W końcu chcę dla Niej dobrze.
Stary 2012-09-22, 22:37   #2530
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A ja zrobiłam torcik przynajmniej jakieś ciacho będzie na jutro.
Boli mnie podbrzusze i kłuje w tej cholernej pipce
bóle podbrzusze zniose ale te kłucia są cholernie nieprzyjemne

idę zaraz się wykąpać,bo czekam na walke

do jutra dziewczynki

Colds co do karmienia mm,to ja karmiłam Gracjanka co 3 godziny na początku,po zalecanej dawce,ale on nigdy tyle nie zjadał.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-22, 22:50   #2531
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Weronika witamy
A gdzie rodzilaś? w Raszei?
.
Tak tak .

ANUSIA no niestety już mnie dziś wypisano z poloznictwa a na noworodkowym nie można być na noc. Jutro pojadę do aniołka na cały dzień , tatuś tylko może od 14-18.

Cyce mam takie pełne a ten ręczny laktator nic nie warty :/ 25ml przez godz to jakaś paranoja .
Stary 2012-09-22, 23:06   #2532
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślę, że jak by było źle to by Cie i tak zostawili w szpitalu, więc przynajmniej możesz się spokojnie przygotować .
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam torcik przynajmniej jakieś ciacho będzie na jutro.
Boli mnie podbrzusze i kłuje w tej cholernej pipce
bóle podbrzusze zniose ale te kłucia są cholernie nieprzyjemne

idę zaraz się wykąpać,bo czekam na walke

do jutra dziewczynki

Colds co do karmienia mm,to ja karmiłam Gracjanka co 3 godziny na początku,po zalecanej dawce,ale on nigdy tyle nie zjadał.
Też mnie dzisiaj straszni kłuje w kroczu gdzieś, okropne uczucie, aż mnie pot oblewał. Poza tym dzisiaj parę skurczy mnie złapało nieregularnych takich co poszły po krzyżu, brrrr...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a my wczoraj tak żartowałyśmy z wychodzenia mojego Antka, a on chyba coś podsłuchał. Od wczorajszego wieczora co jakiś czas kłuje mnie konkretnie w cipce, więc nie wiem czy szyjka w końcu nie ruszyła. Poza tym brzuch mi staje dęba. Nie jest to bolesne, ale bardzo nieprzyjemne i jeszcze nigdy do tej pory nie twardniał mi aż w takim stopniu. Po części cieszę się, że coś się ruszyło, ale oby za szybko nie przyspieszało, bo ja mam jeszcze za wiele rzeczy do przygotowania. Poza tym mamy jeszcze sporo czasu do terminu, więc niech jeszcze dla bezpieczeństwa Maluch troszkę posiedzi w brzuchu.
To pewnie przepowiadające skurcze, jak już pisałam mnie takie rzeczy też prześladują .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 00:01   #2533
kraven
Zakorzenienie

My do jutra jestesmy u znajomych w Poznaniu

Dealine mnie tez brzuch co jakis czas twardnieje i do tego pachwiny bola coraz bardziej. Ale musze wytrzymac jeszcze z 3 tygodnie

Weronika trzymam kciuki za Jasia. Na pewno zdjecie bedzie ok i bedziecie wszyscy razem w domku.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 00:40   #2534
gda
Zakorzenienie

Ojeju jestesmy w domu i tak wykonczeni, se zasnelismy wszyscy w lozku przy cycu na godzine, a mial byc tylko na 15 minut i potem mm... I jak tu byc regularnym, jak my ledwo na oczy widzimy...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 07:38   #2535
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Tak tak .

ANUSIA no niestety już mnie dziś wypisano z poloznictwa a na noworodkowym nie można być na noc. Jutro pojadę do aniołka na cały dzień , tatuś tylko może od 14-18.

Cyce mam takie pełne a ten ręczny laktator nic nie warty :/ 25ml przez godz to jakaś paranoja .
Rozumiem,więc trzymam kciuki,żeby malutki wyszedł szybciutko.
Gracjanek jak po porodzie musiał zostać,to mnie wypisali,ale mogłam z Nim leżeć na położnictwie.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojeju jestesmy w domu i tak wykonczeni, se zasnelismy wszyscy w lozku przy cycu na godzine, a mial byc tylko na 15 minut i potem mm... I jak tu byc regularnym, jak my ledwo na oczy widzimy...
Kochana spokojnie,przeciez nic sięnie stałoa mały coś musi z tego cyca zjadać,skoro zasnął a nie płakał,że głodny. Samego cyca by nie ciumkał.

A my wstaliśmy i jedziemy na grzybki zobaczyća co..trzeba korzystać póki mozna

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-23, 08:01   #2536
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Rozumiem,więc trzymam kciuki,żeby malutki wyszedł szybciutko.
Gracjanek jak po porodzie musiał zostać,to mnie wypisali,ale mogłam z Nim leżeć na położnictwie.

Kochana spokojnie,przeciez nic sięnie stałoa mały coś musi z tego cyca zjadać,skoro zasnął a nie płakał,że głodny. Samego cyca by nie ciumkał.

A my wstaliśmy i jedziemy na grzybki zobaczyća co..trzeba korzystać póki mozna
U mnie w szpitalu też matka zostaje z dzieckiem jeśli musi się przedłużyć pobyt w szpitalu.
Weronika - trzymam kciuki!!!

No właśnie, muszę się trochę uspokoić, bo ciągle mam w sobie dziwny niepokój...
Oczywiście pierwsza noc w domu przespana razem w łóżku, bo jak był w łóżeczku, to ja co sekundę sprawdzałam co u niego się dzieje...

A tak to wtulił się w cyca, ogrzał o mnie i dobranoc! Noc przespana cudownie!

Łamię wszelkie swoje postanowienia
Stary 2012-09-23, 08:25   #2537
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Konczita - Co do tego karmienia nieregularnego.. Rozmawiałam dzisiaj z ciocią na ten temat i mówi, że czasem warto dziecko przetrzymać. Może nie godzinę, ale przesuwać chociaż codziennie po 10minut. Od razu dzieciaczek się nie przestawi, bo potrzebuje czasu, ale jest nadzieja . Bo dziecko powinno jeść regularnie - jeżeli chodzi o mm. I szczerze? Mam zamiar moją Maludę przestawić. Zepnę poślady i będę się starać. W końcu chcę dla Niej dobrze.

colds ale u nas Dusia je regularnie jeżeli nazywamy regularnością fakt domagania się butli po upływie 3 - 3,5h ... w nocy ma jedną dłuższa przerwę od 4 do 5 h ... jada 7 razy na dobę ... więc nie wiem co jeszcze mam zrobić mam jej dawać 6 razy ? nie wszystkie dzieci mają taką samą przemianę, jedne jedzą 10 razy po 120 i nie przybierają tak jak nasza ... a to że przetrzymujemy ją po 10 - 15 minut to tylko mega płacz i krztuszenie się bo dopada do butli jakby tydzień nie jadła ...
zobaczymy ile w drugim miesiącu przybierze

jedni martwią się, że dzieci jeść nie chcą a ja mam martwić się że jest za duży apetyt paranoja wiem ...

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Tak tak .

wercia kciuki za Niunia by jutro do domku wyszedł ..
ściągaj ściągaj .. i masuj piersi mi ręcznym szło o niebo lepiej niż elektrycznym szybciej i więcej ściągałam

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:

Gda wiem coś o tym .. pierwsze cztery tygodnie to przyzwyczajanie się, przestawianie i nauka siebie .. dacie radę ...

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:

nieciekawie z tym ciśnieniem ale Iwcia też miała wysokie i się wsio dobrze ułożyło więc u Was też tak będzie a w szpitalu pod dobrą opiekę traficie i bezpieczniej będzie

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja się urodziłam w nocy z 31 października na 1 listopada, dokładnie kilka minut przed północą. dobrze, że mama się sprężyła

u mnie nadal odchodzi czop... matko, ile tego jest... nie wiem gdzie mi się to pomieściło śmieję się do małżonka jak mała miała wyjść skoro taki korek ją do tej pory blokował

a ja dziś wzięłam się za robienie suszu dla mojego uszatego pokroiłam warzywa i owoce i teraz suszą się w piekarniku. zwykle płacę niemałe pieniądze za kilka plasterków jabłka czy gruszki ale w tym roku zmądrzałam i sama wzięłam się za produkcję.

przy okazji ususzę trochę więcej owoców, to będzie jak znalazł na kompot wigilijny. ja wprawdzie go nie cierpię, ale reszta rodzinki uwielbia

aga jak tam ??? trzymać kciuki mamy ?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konczi, Asiulka, Colds, byłyście już u gina po porodzie?
kurcze nie byłam jeszcze muszę się umówić ale chcę po 8 tygodniach iść
w ciąży latałam co 2 tygodnie a teraz mi niespieszno
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 08:47   #2538
weronika_91
Zakorzenienie

Witam z rana . Zaraz jadę do synka więc będę wieczorem . Życzę miłego dnia
Aa i muszę się pochwalic że odciaganie idzie mi coraz lepiej 60ml w 15 min
Stary 2012-09-23, 09:04   #2539
zielona1911
Zakorzenienie

Dzien Dobry
mam pare pytan tak z rana
mojemu maluszkowi pojawilo sie pare grudek o bialawym zakonczeniu-zapewne ropnym. Co to moze byc? wyskoczylo mu to na brodzie? moze potowki od karmienia piersia?

jestem juz 16 dzien po porodzie i szwy nadal sie nie rozpuscily,to normalne ze tak dlugo?

I pytanie odnosnie lechtaczki po porodzie. Strasznie mnie ona boli,nawet jak tylko delikatnie podpaska mi ja zachacza.Czy tak bedzie juz zawsze?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:40   #2540
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry
mam pare pytan tak z rana
mojemu maluszkowi pojawilo sie pare grudek o bialawym zakonczeniu-zapewne ropnym. Co to moze byc? wyskoczylo mu to na brodzie? moze potowki od karmienia piersia?

jestem juz 16 dzien po porodzie i szwy nadal sie nie rozpuscily,to normalne ze tak dlugo?

I pytanie odnosnie lechtaczki po porodzie. Strasznie mnie ona boli,nawet jak tylko delikatnie podpaska mi ja zachacza.Czy tak bedzie juz zawsze?
a byłaś cewnikowana w szpitalu??

WERONIKA musisz przed odciąganiem porządnie wymasować piersi, zrobić im na kilka minut ciepły okład, bo mimo że piersi pełne to mleko nie będzie płynęło jeśli kanaliki się tym mlekiem pozapychały- trzeba je najpierw odblokować
Stary 2012-09-23, 09:48   #2541
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Walczyłam dziś przez 25 min. z bobrem przy lusterku. Coraz bardziej do mnie dociera że mogę już spokojnie rodzić. Torba niespakowana bo cały czas odkładam na później i jest coś ważniejszego, dobrze że łono ogarnięte to wstydu nie będzie jakby co Dziś idę na rodzinne uroczystości i nie chce mi się potwornie jeszcze sama bo TŻ w pracy.

Weronika, witaj!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:55   #2542
zielona1911
Zakorzenienie

Sojka
wlasnie nie bylam cewnikowana i mnie to zastanawia co mi sie z nia stalo.
Przy dotyku tez czuje takie nie przyjemne uczucie,przy siedzeniu czasem rowniez.
Stary 2012-09-23, 10:12   #2543
Sojka1990
Zadomowienie

Przejdzie kochana. Rodziłas naturalnie więc normalne że tam wszystko obolałe i opuchniete, musisz dać sobie czas, jeśli nie byłaś cewnikowana to widocznie zwykłe przeciążenie materiału przy porodzie- łechtaczka też przecież zmaltretowana nieźle bo wszystko musiało się porozciągać.
Stary 2012-09-23, 10:18   #2544
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Przejdzie kochana. Rodziłas naturalnie więc normalne że tam wszystko obolałe i opuchniete, musisz dać sobie czas, jeśli nie byłaś cewnikowana to widocznie zwykłe przeciążenie materiału przy porodzie- łechtaczka też przecież zmaltretowana nieźle bo wszystko musiało się porozciągać.
no mam nadzieje ze to przejdzie bo jak nie to nie wyobrazam sobie sexu przez to
Stary 2012-09-23, 10:28   #2545
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie - jesli walcze o pokarm (a juz czuje, ze jest go coraz wiecej, piersi troche nabrzmialy, synek polyka ssac i odbija mu sie porzadnie po), to jak jestem w trybie po 15 minut na piers, a potem dokarmianie MM, to kiedy mam bawic sie z laktatorem...?
Stary 2012-09-23, 10:40   #2546
katiem
Wtajemniczenie

Gda skoro piersi zaczynaja nabrzmiewac to ja bym dzisiaj jeszcze poczekala. W 5 dobie czesto pojawia sie nawal i laktator moze tylko pogorszyc sprawe.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-23, 10:41   #2547
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie - jesli walcze o pokarm (a juz czuje, ze jest go coraz wiecej, piersi troche nabrzmialy, synek polyka ssac i odbija mu sie porzadnie po), to jak jestem w trybie po 15 minut na piers, a potem dokarmianie MM, to kiedy mam bawic sie z laktatorem...?

z ciekawości zapytam ile mały wypija przy takim dokarmianiu mm?
Stary 2012-09-23, 10:46   #2548
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

z ciekawości zapytam ile mały wypija przy takim dokarmianiu mm?
Około 20 ml, a dziś już z 30 ml. Ale codziennie ma być o 10 ml więcej, więc chyba jest ok. Gorzej, że zauważyłam że po butelce, on coraz leniwiej chwyta pierś i potem przy niej zasypia zamiast aktywnie jeść!

Mąż kupił taką butelkę Medeli imitującą pierś, co trzeba się napracować przy ssaniu, ale on w ogóle nie chciał z niej ciągnąć...
Stary 2012-09-23, 10:47   #2549
katiem
Wtajemniczenie

Albo sprawdz chcociaz za 2, 3 godziny czy piersi sa wieksze i zaczynaja twardniec.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Około 20 ml, a dziś już z 30 ml. Ale codziennie ma być o 10 ml więcej, więc chyba jest ok. Gorzej, że zauważyłam że po butelce, on coraz leniwiej chwyta pierś i potem przy niej zasypia zamiast aktywnie jeść!

Mąż kupił taką butelkę Medeli imitującą pierś, co trzeba się napracować przy ssaniu, ale on w ogóle nie chciał z niej ciągnąć...
A budzisz go podczas tego karmienia?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-23, 10:55   #2550
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Albo sprawdz chcociaz za 2, 3 godziny czy piersi sa wieksze i zaczynaja twardniec.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A budzisz go podczas tego karmienia?
Staram sie go budzic, ale jak czasem zasnie jak kamien, to nic go nie wybudza... Nawet jak maz go bierze na odbicie, to on jest nalesnikiem

Ale po karmieniu 2,3 godziny sprawdzic te piersi...? Teraz jestesmy 2 godziny po i sa dosc twarde i duze. Ale nadal nie wiem ile w nich siedzi, to wyjedzenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości