|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
justyna12345 ja jestem już 5 tygodni po porodzie więc moja macica już się pewnie pięknie obkurczyła, bo tydzień po porodzie po ciążowym brzuchu ani śladu, zresztą same widziałyście, bo wrzucałam zdjęcie. poza tym te bóle w ogóle nie są związane z karmieniem piersią tylko tak się nie wiadomo kiedy pojawiają... czas wybrać się na kontrolę podwozia do gina! myślę, że możesz.
|
|
|
#2523 |
|
Rozeznanie
|
No więc jestem z powrotem, nie było dzisiaj miejsc dlatego mnie lekarz nie położył ale w poniedziałek mam przyjść na 8 rano i niestety czeka mnie leżakowanie na patologii ciąży
Masakra. Przynajmniej zdążę okiełzać bobra i poprasować troszkę. Ciśnienie bez zmian., wysokie. Aby do poniedziałku bo w szpitalu wiadomo, że będzie się pod dobrym okiem, mam taką nadzieje.
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja dziś wyszłam ze szpitala ... Jaśko w szpitalu ... w poniedziałek będzie miał robione zdjęcie płucek i liczymy na to że wyjdzie . Gratuluję wszystkim nowym mamuśką bo widzę że przez moją nieobecność sporo maluszków nam przybyło
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i poseksić się troche ![]() a ja piekę torcik,bo mnie coś wzięło jak któraś chętna to zapraszam![]() Marzenka oby z ciśnieniem się unormowało ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
a nie mogłaś zostać z Jasiem w szpitalu? |
||
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronika witamy
![]() A gdzie rodzilaś? w Raszei? KAtee slicznych masz synkow Muminku jestes niewiarygodnie dzielna. Trzymam kciuki za Was. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-22 o 21:20 |
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak szłam na wizyte do gina to miałam nawet 170/110 i zaraz mnie do szpitala wysłał i sobie poleżałam tam. Nie pomagały te tabletki i wyszłam na żądanie z tego szpitala. Cały czas sie utrzymywało takie cisnienie a przy porodzie znowu skok do 170/110 no i cesarka bo bali sie o dzidzie. Może tak być że zostawią Cie w szpitalu. |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Kasiam rodziła naturalnie czy przez cc?
Ja mam dopiero 4tydzień po, więc w przyszłym tygodniu będę dzwonić żeby się zapisać.. Ogólnie chciałam iść w 8tygodniu, ale jak pytałam tutaj to zalecałyście iść w 6. Cytat:
Choć szczerze mówiąc to mam wrażenie, że to raczej okres już jest, bo cycki inne i macica jakoś pobolewa.. No i syfki wyskoczyły znowu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konczita - Co do tego karmienia nieregularnego.. Rozmawiałam dzisiaj z ciocią na ten temat i mówi, że czasem warto dziecko przetrzymać. Może nie godzinę, ale przesuwać chociaż codziennie po 10minut. Od razu dzieciaczek się nie przestawi, bo potrzebuje czasu, ale jest nadzieja |
|||
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam torcik
przynajmniej jakieś ciacho będzie na jutro .Boli mnie podbrzusze i kłuje w tej cholernej pipce bóle podbrzusze zniose ale te kłucia są cholernie nieprzyjemne ![]() idę zaraz się wykąpać,bo czekam na walke ![]() do jutra dziewczynki Colds co do karmienia mm,to ja karmiłam Gracjanka co 3 godziny na początku,po zalecanej dawce,ale on nigdy tyle nie zjadał .
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak .
ANUSIA no niestety już mnie dziś wypisano z poloznictwa a na noworodkowym nie można być na noc. Jutro pojadę do aniołka na cały dzień , tatuś tylko może od 14-18. Cyce mam takie pełne a ten ręczny laktator nic nie warty :/ 25ml przez godz to jakaś paranoja .
|
#2532 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
. Poza tym dzisiaj parę skurczy mnie złapało nieregularnych takich co poszły po krzyżu, brrrr...---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
My do jutra jestesmy u znajomych w Poznaniu
![]() Dealine mnie tez brzuch co jakis czas twardnieje i do tego pachwiny bola coraz bardziej. Ale musze wytrzymac jeszcze z 3 tygodnie ![]() Weronika trzymam kciuki za Jasia. Na pewno zdjecie bedzie ok i bedziecie wszyscy razem w domku.
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju jestesmy w domu i tak wykonczeni, se zasnelismy wszyscy w lozku przy cycu na godzine, a mial byc tylko na 15 minut i potem mm... I jak tu byc regularnym, jak my ledwo na oczy widzimy...
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gracjanek jak po porodzie musiał zostać,to mnie wypisali,ale mogłam z Nim leżeć na położnictwie. Cytat:
.A my wstaliśmy i jedziemy na grzybki zobaczyć a co..trzeba korzystać póki mozna
|
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronika - trzymam kciuki!!! No właśnie, muszę się trochę uspokoić, bo ciągle mam w sobie dziwny niepokój... Oczywiście pierwsza noc w domu przespana razem w łóżku, bo jak był w łóżeczku, to ja co sekundę sprawdzałam co u niego się dzieje... A tak to wtulił się w cyca, ogrzał o mnie i dobranoc! Noc przespana cudownie! Łamię wszelkie swoje postanowienia |
|
|
|
|
#2537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
colds ale u nas Dusia je regularnie jeżeli nazywamy regularnością fakt domagania się butli po upływie 3 - 3,5h ... w nocy ma jedną dłuższa przerwę od 4 do 5 h ... jada 7 razy na dobę ... więc nie wiem co jeszcze mam zrobić mam jej dawać 6 razy ? nie wszystkie dzieci mają taką samą przemianę, jedne jedzą 10 razy po 120 i nie przybierają tak jak nasza ... a to że przetrzymujemy ją po 10 - 15 minut to tylko mega płacz i krztuszenie się bo dopada do butli jakby tydzień nie jadła ... zobaczymy ile w drugim miesiącu przybierze jedni martwią się, że dzieci jeść nie chcą a ja mam martwić się że jest za duży apetyt paranoja wiem ... ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
wercia kciuki za Niunia by jutro do domku wyszedł .. ściągaj ściągaj .. i masuj piersi mi ręcznym szło o niebo lepiej niż elektrycznym szybciej i więcej ściągałam ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Gda wiem coś o tym .. pierwsze cztery tygodnie to przyzwyczajanie się, przestawianie i nauka siebie .. dacie radę ... ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
nieciekawie z tym ciśnieniem ale Iwcia też miała wysokie i się wsio dobrze ułożyło więc u Was też tak będzie a w szpitalu pod dobrą opiekę traficie i bezpieczniej będzie ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
aga jak tam ??? trzymać kciuki mamy ? kurcze nie byłam jeszcze muszę się umówić ale chcę po 8 tygodniach iść w ciąży latałam co 2 tygodnie a teraz mi niespieszno
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
mam pare pytan tak z rana ![]() mojemu maluszkowi pojawilo sie pare grudek o bialawym zakonczeniu-zapewne ropnym. Co to moze byc? wyskoczylo mu to na brodzie? moze potowki od karmienia piersia? jestem juz 16 dzien po porodzie i szwy nadal sie nie rozpuscily,to normalne ze tak dlugo? I pytanie odnosnie lechtaczki po porodzie. Strasznie mnie ona boli,nawet jak tylko delikatnie podpaska mi ja zachacza.Czy tak bedzie juz zawsze?
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WERONIKA musisz przed odciąganiem porządnie wymasować piersi, zrobić im na kilka minut ciepły okład, bo mimo że piersi pełne to mleko nie będzie płynęło jeśli kanaliki się tym mlekiem pozapychały- trzeba je najpierw odblokować
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Walczyłam dziś przez 25 min. z bobrem przy lusterku. Coraz bardziej do mnie dociera że mogę już spokojnie rodzić. Torba niespakowana bo cały czas odkładam na później i jest coś ważniejszego, dobrze że łono ogarnięte to wstydu nie będzie jakby co Dziś idę na rodzinne uroczystości i nie chce mi się potwornie jeszcze sama bo TŻ w pracy.Weronika, witaj!
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka
wlasnie nie bylam cewnikowana i mnie to zastanawia co mi sie z nia stalo. Przy dotyku tez czuje takie nie przyjemne uczucie,przy siedzeniu czasem rowniez. |
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Przejdzie kochana. Rodziłas naturalnie więc normalne że tam wszystko obolałe i opuchniete, musisz dać sobie czas, jeśli nie byłaś cewnikowana to widocznie zwykłe przeciążenie materiału przy porodzie- łechtaczka też przecież zmaltretowana nieźle bo wszystko musiało się porozciągać.
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie - jesli walcze o pokarm (a juz czuje, ze jest go coraz wiecej, piersi troche nabrzmialy, synek polyka ssac i odbija mu sie porzadnie po), to jak jestem w trybie po 15 minut na piers, a potem dokarmianie MM, to kiedy mam bawic sie z laktatorem...?
|
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda skoro piersi zaczynaja nabrzmiewac to ja bym dzisiaj jeszcze poczekala. W 5 dobie czesto pojawia sie nawal i laktator moze tylko pogorszyc sprawe.
|
|
|
|
#2547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z ciekawości zapytam ile mały wypija przy takim dokarmianiu mm?
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Około 20 ml, a dziś już z 30 ml. Ale codziennie ma być o 10 ml więcej, więc chyba jest ok. Gorzej, że zauważyłam że po butelce, on coraz leniwiej chwyta pierś i potem przy niej zasypia zamiast aktywnie jeść!
Mąż kupił taką butelkę Medeli imitującą pierś, co trzeba się napracować przy ssaniu, ale on w ogóle nie chciał z niej ciągnąć... |
|
|
|
#2549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Albo sprawdz chcociaz za 2, 3 godziny czy piersi sa wieksze i zaczynaja twardniec.
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po karmieniu 2,3 godziny sprawdzic te piersi...? Teraz jestesmy 2 godziny po i sa dosc twarde i duze. Ale nadal nie wiem ile w nich siedzi, to wyjedzenia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

i poprasować troszkę. Ciśnienie bez zmian., wysokie. Aby do poniedziałku bo w szpitalu wiadomo, że będzie się pod dobrym okiem, mam taką nadzieje.

)

Choć szczerze mówiąc to mam wrażenie, że to raczej okres już jest, bo cycki inne i macica jakoś pobolewa.. No i syfki wyskoczyły znowu 

. Poza tym dzisiaj parę skurczy mnie złapało nieregularnych takich co poszły po krzyżu, brrrr...
śmieję się do małżonka jak mała miała wyjść skoro taki korek ją do tej pory blokował