|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
Cytat:
![]() Matrix chyba nie ma szamponetek
|
||
|
|
|
|
#3782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
A gdzie Ty masz te krótkie włosy ? Wlazłam na profil i nic nie widzę. Próbowałam nauczyć się cofać patrząc w tylna szybę. Nie umiałam się. Cofam na lusterkach. Allwaves . 8.3 - jasny złoty blond. Było dobrze, ale jak mam to w zwyczaju, chciałam polepszyć i pomalowałam odcieniem whisky. Wyszło gorzej. Wracam do tego blondu. Uciekam {prawdopodobnie} również od tej firmy, bo po paru użyciach nie jestem zadowolona z jakości farby. Zawiesiłam oko na Londzie i L'Orealu . Używam farb fryzjerskich . Pewnie, że niszczą. Staram się zminimalizować krzywdę jaką farba robi. Cytat:
- świeża lawenda z ogródka; - zawieszki zapachowe do samochodu {pomagają, a jakże; tylko nie z takiego sklepu : wszystko za 2,50}; - torebki zapachowe ze sklepu Natura, ale niektóre są badziewne; kwestia wprawy i doświadczenia. - roślina zwana : bagno {jest taka}; to najlepsze; ale, że jest pod częściową ochroną, trudno to kupić; u mnie w miesiącu maju panie sprzedają na bazarze w pęczkach; zawsze kupuję po kilka / kilkanaście sztuk i mam spokój cały rok; a jak pachnie . Cytat:
Czytałam. Spróbuj. Mnie korciłoby to "spróbowanie". Cytat:
Ty leniu !Spróbuję z Waszego przepisu. Zmodyfikuję go troszeczkę. A po co olej ? Boczek tłustość da. Próbowaliście na ogonówce ? Kostek nie używam, dodam włoszczyznę. Bez tymianku i mąki. Zagęszczam żółtkiem z jajka. No i nać pietruszki koniecznie, bo lubię. Cytat:
A co to - szamponetka ? "Czym" ona farbuje ? Ja Ci dam dinozaury ! Uwielbiam Cugowskiego !!! Cytat:
Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też kusi. Jutro sobie z nią porozmawiam. Z tego co zdążyłam zauważyć za pierwszym razem to sensowna z niej dziewczyna Cytat:
Olej do podsmażenia boczku, nie do zupy. Na ogonówce też robiliśmy ![]() Ja po raz pierwszy spróbowałam tymianku właśnie w tej zupie i stwierdziłam, że mi smakuje. Ale oczywiście kiedy TŻ robił ją po raz pierwszy i zobaczyłam w przepisie ten tymianek to marudziłam, żeby nie wrzucał, albo tylko odrobinę, bo nie lubię (chociaż nigdy nie próbowałam) A ja nie Nie, ale jak czytałam o tej koloryzacji ton w ton to było, że Matrix albo L'oreal. A Asia porównała to do szamponetki, więc zaczęłam się śmiać, że z Matrixa nigdy nie widziałam ![]() Wiecie co, te reklamy na youtube przed każdą piosenką to już naprawdę przegięcie. Wkurza mnie to niesamowicie |
||
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
W tamtym roku obcięłam i jakoś nie potrafię ich zapuścić,bo ciągle się kruszą itd
![]() Cytat:
W porównaniu do tego co miałam wcześniej-do piersi praktycznie![]() Cofam jedynie na łuku, czasem na mieście,więc też nie mam takiej wprawy ![]() Cytat:
|
|
|
#3785 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
a w działaniu chyba są podobne.Szamponetki zawierają chyba lekki oksydant, albo nawet wcale i barwią włos tylko powierzchniowo, bez wnikania pigmentu pod łuski włosa. teoretycznie efekt trzyma się kilka tygodni, ale czasem potrafi złapać mocniej.
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w butach pomaga wlozenie torebki herbaty to moze do szafy trzeba wlozyc jakis woreczek z herbata zeby zneutralizowala zapachy jakies wtedy lepiej te zawieszki beda dzialac? ![]() Cytat:
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie ma
![]() Lubię ten aerobik, zwłaszcza ten z układem tanecznym |
|
|
|
|
#3788 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Aaaaaa ! Cytat:
Mnie smakuje. Tylko to nie do wszystkich zup nadaje się. Ale do jarzynowej, kartoflanki, kalafiorowej itp jak najbardziej . Cytat:
Cytat:
Zapytałam, bo kiedyś firma Matrix to było COŚ . Potem, jak zrobili szachu machu z produkcją {nawet w Polsce jest coś produkowane i nie wiem czy właśnie nie farby}, jakość ich produktów pogorszyła się . Cytat:
Cytat:
Kurde, nie wiedziałam. Zakonotowane. Trzymajcie kciuki - na 12-tą jadę do dentysty. Matko kochana ! Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#3789 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taka szamponetka, to mogłaby być dobra dla Ciebie do odświeżenia koloru ![]() zaciśnięte. Też powinnam się wybrać
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak? Też powinnam się wybrać,ale boję się,że będę miała "dużo do roboty"
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Próbną fryzurę i makijaż mam za sobą - fotki w narcyzowym
![]() Fryzura - podoba mi się Makijaż - hmm, szczerze mówiąc to ja się chyba lepiej maluję... Oczy nie wyglądają źle, chociaż to nie do końca to o co mi chodziło, ale nie jest źle. Za to twarz... tragedia jak dla mnie. Zbyt ciemny podkład, jestem normalnie pomarańczowa, zwłaszcza kiedy porównam z dłonią. Nie wiem jak ona go nakładała, ale strasznie widać te włoski na twarzy - na czole, na policzkach, na brodzie, jakby nakładała mi go we wszystkich kierunkach, a w przypadku takiej ilości włosków jak u mnie powinno się nakładać podkład w jednym kierunku, z włosem. Poza tym strasznie powchodził mi w pory na policzkach (co mnie się nigdy nie zdarzyło, no może z niektórymi gęstymi bb) i w ogóle bardzo widać go na twarzy. Z tym, że na zdjęciach (zwłaszcza tych z lampą) nie wygląda to źle. Może te makijaże są właśnie wykonywane pod tym kątem, żeby to potem dobrze wyglądało na zdjęciach, bo kiedy sama się maluję to faktycznie wyglądam blado na zdjęciach, taka jasna plama. Tylko, że będą też na mnie patrzyli ludzie, będzie jasno i nie chcę, żeby było widać taką tapetę. Kiedy maluję się podkładem mineralnym to w ogóle nie widać, że mam podkład. Ale z drugiej strony za chiny ludowe nie potrafię nałożyć sobie bronzera i różu ![]() Koleżanka stwierdziła, że z daleka wyglądam ładnie, ale jak się przyjrzeć z bliska to widać ten podkład itd ![]() Nie wiem co robić, czy robić u niej czy malować się sama... Kasia - jak tam wizyta u zębologa? |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Fryzurka ładna
![]() Co do makijażu- na zdjęciach nie widać,że za ciemny podkład,ale jak masz myśleć ciągle czy to widać i czy wyglądasz jak pomarańczka... Oczy ładnie wyglądają Po tym co napisałaś chyba będziesz się lepiej czuć jak pomalujesz się sama
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że jej powiem, żeby dała jakiś jaśniejszy podkład albo przystopowała z bronzerem, że widać różnicę koloru przy uszach itd. No już sama nie wiem. |
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
|
Cytat:
. Swoje partnerki też nim malowałam, ewentualnie jakieś domieszki podkładów profesjonalnych dla dobrania koloru.Oczko fajnie wycieniowane ![]() Fryzura bardzo ładna
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przy niej raczej nakładać nie będę. I gdybym nałożyła swój podkład to ona tak naprawdę potrzebna by mi była tylko do konturowania, bo oczy też bym sobie sama mogła umalować Ładny? Tylko na zdjęciach tak wyszedł, bo normalnie taki myszowaty jest ![]() Fryzjerka stwierdziła, że ona by jednak nie robiła tego ton w ton, bo po ułożeniu fryzury ten mój kolor zupełnie inaczej wygląda. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-09-20 o 00:22 |
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - a jakie będziesz miała przybranie głowy ?
Tak szczerze - ani makijażem, ani uczesaniem nie jestem zachwycona. Dobór kolorów w makijażu dobry, ale on jakiś taki "codzienny". Problemu z podkładem nie widać na tych zdjęciach. Pamiętaj, że inaczej wygląda makijaż w dziennym świetle, a inaczej w sztucznym . Podkład Ci nie odpowiada - idź na makijaż ze swoim. Przypilnuj jak Cię będzie malować, bo tak jak piszesz - tylko w kierunku " z włosem". Czujesz przecież muśnięcia pędzla. Ja poprosiłabym o jeszcze intensywniejsze kolory na "oczach". Poszukaj w kolorowych gazetach przykładu i zanieś jej na wzór. Twoje włosy rzeczywiście są ładne. Ja nie mazałabym żadnymi szamponetkami. Co do uczesania - jestem na nie. Dla mnie kompletnie bezpłciowe, bez inwencji twórczej. Ten bałagan z tyłu i farfocle po bokach to sama sobie możesz zrobić. W uczesaniu tym można na targ po ziemniaki iść i nikt nie zwróci uwagi. Dlatego zapytałam - czym głowę przybierzesz. Jeśli czymś strojnym, bogatym, to wówczas uczesanie dobre. Wiem, że to czas i pieniądze, ale ja bym poszła jeszcze do innej fryzjerki. Uroczystość, na którą się wybierasz {mam nadzieję } ma raczej większą rangę niż jakaś potupajka. http://zadbane-wlosy.info/wp-content...d13240d6i3.jpg http://img.styl.fm/resize/c120x140/i...90/1522941.jpg http://ikf.styl.fm/fryzury-srednie/o...ura1338288.htm http://www.euro-styl-spa.com/cache/m...asyczne.15.jpg Podpowiedz fryzjerce, że istnieje coś takiego jak wypełniacz koka. Ale najważniejsze : to Ty musisz się dobrze czuć. Ty, nie my. Ja, zboczona, stawiam zawsze na klasykę. Ale Ty może masz zupełnie inne spojrzenie. Dentystę przeżyłam. Ósemka wyrwana. Jeszcze mam trzy wizyty, bo znowu mi się dziąsła opuściły i szyjki do roboty + piaskowanie. Miłego dnia |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam pisać tak jak dziewczyny,że może użyjesz swojego podkładu,ale doczytałam,że oczy też Ci się średnio podobały
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już samo wyjmowanie tych wszystkich wsuwek było masakrą.Poza tym mnie się akurat takie koki nie podobają, nie pasują ani do mnie, ani do sukienki. No i nie czułabym się zbyt dobrze w czymś takim. A co do makijażu oczu - uwierz mi, że był intensywny, tylko ostrzegałam, że mój aparat zjada kolory i jeszcze nigdy nie udało mi się uchwycić tego jak naprawdę wygląda mój makijaż. Bo w zasadzie na każdym zdjęciu, które wstawiałam do albumu miałam mocno umalowane oczy, tylko tego po prostu nie widać ![]() Cytat:
![]() Mnie się od kilku lat wyżynają ósemki i wyrżnąć nie mogą. Boję się jak kiedyś zaczną się psuć, a nie będą do końca wyrżnięte i co wtedy - będą ciąć? ![]() Cytat:
No i z tym podkładem nie wypali, bo jeśli miałaby mnie wykonturować to nie będę przecież nakładać podkładu przy niej. A jeśli nałożę go 3 godziny wcześniej to zanim do niej dotrę to już będę się świecić. |
|||
|
|
|
|
#3799 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A podkład po prostu weź ze sobą i powiedz, że chcesz, żeby nim Ci zrobiła twarz. Niech potem wszystko ładnie zafiksuje pudrem transparentnym utrwalającym/matującym i może jeszcze takim utrwalaczem w sprayu, żeby się dobrze trzymało
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sądzisz, że ona w ogóle wie co to jest podkład mineralny? Że podkład może być w proszku, a nie w kremie? Toż to herezja jakaś, takie rzeczy nie istnieją |
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba mało ogarnięta wizażystka/makijażystka
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, tak sobie gdybam
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
|
Cytat:
![]() U mnie na szkoleniu babki niby wiedziały ![]() No i oprócz tego minerały są coraz bardziej popularne i dostępne, nie to co kiedyś tylko import EDM
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - chciałam napisać tak jak Asia : podkład weź ze sobą . Ale jak masz wątpliwości czy umie się tym posługiwać, to nie wiem. Może zapytaj . A przy niej też możesz sobie nałożyć. Czemu nie ?
I tak jak już pisałam - najważniejsze żebyś ty się czuła dobrze i w makijażu, i w uczesaniu. Każda z nas ma inne najulubieńsze style. Ta moja ósemka, była dobrze spróchnicowana. Dałyśmy jednak radę. |
|
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() u mnie właśnie rozpoczął sie weekend uffffff nie wiem jeszcze co będę robiła ale wiem jedno....jutro będę spała chyba do południa ![]() mam zamiar w końcu jakis salon kosmetyczny zrobić w domu. Na pewno będzie nafta i oleje no i maski maseczki. Kupiłam dzisiaj szampon Pinio w biedronce słodka oranżada..to juz moj drugi , jestem z niego bardzo zadowolona. a wy macie juz jakies plany???
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że jestem w stanie zapłacić jak za normalny, żeby umalowała mnie tak jakby malowała mnie w dzień ślubu i jeśli się poprawi i będzie mi się podobało to zdecyduję czy malować się u niej czy nie. Zapomniałam napisać, że wyregulowała mi brwi. Tzn powiedziałam jej, że chciałabym coś z nimi zrobić, żeby trochę lepiej wyglądały, więc powiedziała, że może to zrobić od razu. Stwierdziła, że tylko trochę mi wyreguluje, bo kształt mają ładny. Na zdjęciach tego nie widać, ale ładnie to wygląda Wiecie jakiego mam lenia? No normalnie nic mi się nie chce ![]() A w tv znowu Pamiętnik ![]() |
|
|
|
|
|
#3807 |
|
|
Cześć Dziewczyny
![]() Aga, chyba nikomu się nie chce, popatrz na statystyki w wątku W tv nic nie ma, zaraz będzie jakiś badziewiasty serial o zombiakach ![]() A co do makijażu, to standard z różnicą. U mnie jeszcze było jakoś tak, że kosztowało to 80 zł [30/50] ale dziewczyna na próbnym w ogóle umalowała mi jedno oko inaczej a drugie inaczej i mogłam sobie wybrać, które wolę bardziej. A brwi lubię regulować swojemu TŻ, ale wtedy śliczniutko wygląda
|
|
|
#3808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
TŻ pozwala Ci regulować sobie brwi?
|
|||
|
|
|
|
#3809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
U mnie leje i po raz pierwszy wczoraj włączył się piec. Zima nadchodzi . Woskiem czy pęsetą ? Cytat:
A komu się chce w taką pogodę ? W TV nic, robić nic się nie chce. Ja podsypiam cały czas. I za sprawą pogody i za sprawą otumaniających ździebko piguł. Osa mnie ukąsiła i miałam wstrząs anafilaktyczny. Przeżyłam ![]() Cytat:
Już nawet Sherlocka Holmesa nie mam. Cytat:
Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze jak coś zmienię to wchodzę do pokoju i mówię ojcu co zrobiłam, wychodzę i wchodzę z powrotem i zawsze jest"ooo zrobiłaś/zmieniłaś (...). Wygladasz fantastycznie" Uwielbiam Pamiętnik ![]() Cytat:
Byłam wczoraj u dentysty, bo w piątek jedynka reagowała na zimno/ciepło. Myślałam,że to może jakaś nadwrażliwość. Okazało się,że uszkodzona miazga i nie wiadomo co dalej. Oczywiście już sobie wmawiam,że zęba trzeba zatruć i ćwiczę mówienie i uśmiechanie się bez pokazywania zębów(zresztą i tak nie mogę normalnie mówić,bo zimne powietrze powoduje ból
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

[czerwone].

zaciśnięte. Też powinnam się wybrać