|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Na szczęście po każdym rozczarowaniu przychodzi w końcu taki dzień, że TRZEBA w końcu zobaczyć te dwie kreseczkiCytat:
Ale będą jajca jak obie zaciążyłyście ![]() Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że jak w najbliższym czasei skupicie sie na organizacji weseliska, to może przestaniesz myśleć intensywnie o dzidziolku... A one wtedy najbardziej lubia pojawiać się w naszym życiu
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam dziewczyny wieczór mija?
Ja zaraz spadam pod prysznic i do wyrka pod kołderke z laptopem i zostanę z Wami ![]() Coś niemrawo się czuję, chyba choróbsko mnie zaczyna jakieś brać. W domu się pali w piecu bo mamy centralne, więc jest ciepło,grzejniki gorące a ja? Stopy i dłonie zimne, na rękach gęsia skórka, od środka mnie telepie...poprostu mi zimno, a policzki aż mnie parzą,całe ciepłe. Gorączki jednak brak bo sprawdzałam. No a u mnie jak ja się rozłożę to będzie kaplica Tak na marginesie ma któraś może film " Jak urodzić i nie zwariować"? Jak tak to proszę o podpowiedź z jakiego serwera mogę ściągnąć bo bym obejrzała z wielką chęcią...
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wróciliśmy od znajomych Super było piwka wypiliśmy pogadaliśmy A potem poszliśmy na pizze którą sie chyba strułam bo od tej pizzy strasznie boli mnie brzuch
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Ja nadal podziebiona, teraz meczy mnie kaszel i katar 17 dc, najpewniej juz po owu, wiec boli mnie juz wszystko, co sie da przy mojej endo..
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego wizyta u gin na pewno w tym tyg. i byłam zdecydowana na jednego lekarza , ale zmieniłam decyzję i idę do kogoś innego, bo mój, do którego chodziłam 5 lat niestety nie pracuje już u nas w mieście. Debrah, śliczności ta Twoja Amelka ![]() Mój TŻ dziś poza domem śpi Wychodne ma, bo robią pożegnanie kolegi, bo wyjeżdża od Nas jakieś 600 km, a że męskie spotkanie to cóż...Jestem zbulwersowana, bo będą grać w karty, a taaaaak bym pograła.I wogóle to słabo mi się robi, bo mamy wielki sad przy domu i trzeba spady zebrać i samochód po to przyjedzie jako jabłka przemysłowe i pójdzie na wino. To jest tragedia, płacą 30 gr od kg, ale ile to jest zbierania, ale znów jak to zgnije to jest gorzej niż gorzej.
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
A u mnie d..pa, tempka spadła, brzuch przestał boleć, za to bolą jajniki. Więc nic z tego. Gdyby brzuch bolał od fasoli to by przecież nie przestał. Heh.
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobryyyy Poki pamiętam: Isia- gratuluję działeczki ![]() Debrah- śliczna córeczka mamba- witaj Wczoraj nie zaglądałam bo nie miałam kiedy, do południa w pracy byłam,później zakupy z Tż no i wieczorem poszliśmy sobie znów do kina na Nasz wyczekiwany film " Jesteś Bogiem"(pełna sala ludzi była), Luna pisała że też chcę na Niego iść więc polecam,na prawdę polecam... wszystko bardzo realistyczne,nawet chłopak który grał Magika miał na sobie jego orginalne ciuchy..., wszystko działo się 10-12 lat temu więc otoczenie też doskonale dopasowane do tamtych czasów.. W sumie co ja będę gadać.. trzeba obejrzeć. ![]() Dziś zimno od rana ale słoneczko świeci...W dodatku obudziłam się z lekkim bólem głowy... My z Tż pomalutku zaczynamy sobie działać ![]() Dziś idziemy na mecz więc pewnie za dużo tu do Was zaglądać nie będe także życzę Miłego Dnia ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny. Witam nową koleżankę wstałam dzisiaj bardzo skacowana
A @ nie ma spóźnia się jeden dzień i nie wiem kiedy przyjdzie. Brzuch raczej nie boli. Od czasu do czasu coś zakuje. Mój Tż śpi jeszcze po męskim wieczorze. A ja czekam aż zrobi mi herbatkę bo padam. Nie wiem czemu piję gdy nie jem jakoś wczoraj o tym nie pomyślałam a za cały dzień wczoraj zjadłam rano kanapkę i wieczorem troszkę sałatki i tort ![]() Dziś temp zeszła znowu do 36,7 ale ją się już nie kieruje. Szyjka ogólnie bez zmian ale śluz się zmienił z przeźroczystego klejącego na mętny może biały i klejący i obawiam się że to oznaka @. Kurdę chyba obudzę Tż ta bo spać nie mogę już a w głowie mi się łomocze. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- AAA i Madzia gratulację
|
#2979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maru który to u Ciebie dzień cyklu 20sty??? Kobieto to jeszcze masa dni do @ i do tego,żeby tempka spadła. Tak mi się wydaje. Mierz dalej. Może ten chwilowy spadek to implantacja???A co do brzucha to nie zawsze musi boleć. Teraz Cię nie boli, wieczorem może zacząć Cytat:
Miłego dnia!!!Cytat:
Pierwsze to takie,że wyjątkowo Ci się w tym cyklu owu przesunęła a co za tym idzie @ również, a drugie to takie że jest fasolka eheh )Także poczekaj cierpliwie chociaż do wtorku i zrób znowu test.. Witam się lasencje w ten piękny niedzielny poranek ![]() Ja w łóżku z lapkiem,mąż w domu więc on tradycyjnie rosołek gotuje, a ja piję sobie kawkę. Po wczorajszym całym dniu sprzątania należy mi się a co! ![]() U mnie 23 dc i w zasadzie nic szczególnego się nie dzieje,kość ogonowa przestała boleć, coś czasami zakłuje w brzuchu,w jajnikach i to wsio... Mam wszystkie typowe objawy za☠☠☠istego PMS, ale tym się już też nie kieruje wcale bo wyczytałam,że te objawy są zarówno na ciąże jak i na @ i łatwo jedno z drugim pomylić. Tak więc wrzucam na luz i niech się dzieje wola nieba ![]() W czwartek mam 27dc i jeśli @ się nie pojawi to 28 w piątek testuje. Jak myślicie jeśli ostatnie przytulania były 11dc to już 28dc test będzie wiarygodny prawda? Bo jeśli owu była by między tym 12-14dc i miało by coś być to pokaże już napewno, a jeśli owu była później to też będzie wiarygodny bo później przytulania do końca nie było..... No było 18dc ale to stanowczo za późno.
|
|
|
#2980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, 20dc.Na implantację za wcześnie, więc to nie to. Wiem, głupia jestem, ale chyba za bardzo się nakręciłam tym balonem ![]() Nic, będzie co będzie. Cytat:
Ale jak miałaś owu max do 14 dc to @ powinna przyjść 28 dc, jeśli nie przyjdzie to duża szansa
|
|
#2982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A to jest 3 dni jakieś zbierania, czyli schylania, prostowania, schylania, prostowania, ciągania worów z jabłkami Coś tam będę ściemniać Narobię Wam przetworów jabłkowych i bede Wam wysyłać jako paczka na święta ![]() Cytat:
Może to jednak te bliźniaki
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam że sama nie wiem. Strasznie mnie sutki bolą. Coś tam kuje w dole po prawej...
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze, to przez te pół roku zawsze czekałam do dnia spodziewanej miesiączki, która zawsze przychodziła. W tym cyklu po prostu to czułam. Dziwne, ale wiedziałam, że nie czuję się NORMALNIE stąd test na 5 dni przed okresem.
Może intuicja kobieca jednak działa ![]() Wogóle, przez wiele lat brałam tabletki anty. Nie biorę już 9 msc i w rozmowie z ginem gdy je odstawiałam i rozmowie o ciąży powiedział mi "Martaa, u jednych to trwa 3 msc, ale w swoich pacjentkach mam tylko jedną taką, a może i trwać 9 msc" I tak kurczowo się trzymałam tych 9 msc i się udało i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo miałam problemy z prolaktyną i zanikiem okresu na czas 6 msc. I cały czas wymyślam jak mam to oznajmić rodzinie
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)test? ![]() Dzięki! Ja dzis leniwy dzien przed kompem, wprawdzie powinnam popracowac troche, ale nie chce mi sie nie ucieknie..
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to mam 3ci raz płodny śluz , bez sensu :/ teoretycznie pęcherzyk miał pęknąć w 14 dniu , przytulałam się w 14 i 15 dniu cyklu a była susza. Dzis jest 16 dc i produkuje ogromne ilości nagle idealnie płodnego śluzu. Może lekarz sie 'na oko' pomylił i pęcherzyk pęknał nie jak miał 21mm a 25mm czyli 2 dni poźniej?
do wczoraj bolały mnie jajniki , całe 6 dni czyli od 10-15dc , dziś rano obudziłam się i zero bólu. Mam leciutko tkliwe piersi za to , ale to po owu chyba zawsze ma miejsce?w kazdym razie ja tak odczuwałam mniej wiecej ps. wczoraj mierzyłam swoją suknie ślubną...alez piękna
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-23 o 11:20 |
|
|
|
#2990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widać celnie ![]() A czemu szybko na implantacje? Którego dnia była owu? Zresztą okaże się niebawem.Ja tam jestem pewna,że zaciążyłaś ![]() Wróżę Ci tooo heheh A z tym balonem to nie bierz tego do siebie. Jedne boli jak na @, Mokka miała ten balon,Lunka wbijającą się pięść Każda z nas odczuwa to na swój sposób, a jeszcze inna nie czuje nic![]() Cytat:
![]() Na słoik konfitur czekam ![]() Cytat:
Ja tam czekam na powtórkę testu. wczoraj mogło być za wcześnie. Po terminie @ dopiero teraz jesteś
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy idziesz znowu na usg sprawdzić jak sytuacja wygląda?Pochwalisz sie fotką
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-23 o 11:24 |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ to najlepiej by powiedział już jak zrobiłam test. Ale rodzicom, babci, rodzeństwu chcemy powiedzieć po pierwszej wizycie.
Mama jest w Szwecji, więc niestety dowie się telefonicznie, podobnie jak mama i siostra TŻ bo mieszkają od nas 400 km. Do mamy mieliśmy lecieć, bo bilety w tą i z(s)powrotem(?!) za dwie osoby kosztowałyby Nas 120 zł, ale tata nas wyprzedził i leci 18 października. Ale jeszcze wymyśliłam, by dać tacie w kopercie USG i powiedzieć mu by otworzył jak już będzie z mamą i było by tam USG i kartka "będziecie cudownymi dziadkami", ale mój stwierdził, że obraziliby się, no ale nie wiem czemu?! Najbliższym znajomym chcemy powiedzieć pod koniec 3 msc, chyba, że zacznie być widać, wtedy no nie będę rzecz jasna zaprzeczać. Obawiam się jedynie, że babcia wyczuje szybciej, bo zna mnie jak nikt inny na świecie i już jak byłam przedwczoraj to tak dziwnie się na mnie patrzyła ![]() I nakręcam się strasznie, a tak cholernie się boję, że co chwila do toalety chodzę. colorblue na święta Ci wyślę razem z suszonymi grzybami na zupkę i pierogi ![]() ![]() ANTERIA ja też czekam na powtórkę
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-23 o 11:27 |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
@ chyba jednak przyjdzie. Nie boli mnie jakoś strasznie brzuch ale wydaje mi się że coraz bardziej. Zobaczymy czy się rozkręci tak bardzo chciałabym żeby nie
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://w245.wrzuta.pl/obraz/5MiTf9upVJr/suknia Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-23 o 11:33 |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Linka1984 bardzo ładna i prosta sukienka
![]() A kiedy ślub ;>
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Slub będzie 29.12.2012
czyli za 3 miesiące już Będzie bardzo skromny..chce aby w kościele z racji na święta było dużo kolęd a zamiast kwiatów mam zamiar dać szyszki nawet w bukiecie bedą a co tam bez tańców,bez oczepin ... nie stać nas na to po prostu a nie chcemy sie zadłużac aby inni mieli z tego radoche
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też nie mamy zamiaru się zadłużać na wesele i ślub i wymyślać Pan Bóg wie czego i zapraszać ciocię piątą wodę po kisielu, a poza tym nie uznajemy kredytów ani nic na raty. A wszystko będziemy sami sobie sponsorować prócz sukni. Choć no nie jestem w stanie przewidzieć jak to będzie w przyszłości. A czym się charakteryzuje styl ukraiński? Macie rodzinę jakąś na Ukrainie, czy ze wschodu jesteście?
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() też mieliśmy skromny ślub znaczy taki pół na pół było 50 osób tylko rodzina i to ta najbliższa ale był kamerzysta dj i fotograf trochę tańców w restauracji ślub był o 16.30 a wesela trwało do 1 w nocy na drugi dzień poprawiny u moich rodziców nie żałujemy i tak było fajnie goście chwalili
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mieliśmy bardzo skromnie było ok 25 osób robiliśmy w domu u tż Było tak skromnie bo my braliśmy tylko cywilny,koscielnego nigdy nie wezmiemy i temu tak chcieliśmy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Mogę się dołączyć jako świeża staraczka?
Na szczęście po każdym rozczarowaniu przychodzi w końcu taki dzień, że TRZEBA w końcu zobaczyć te dwie kreseczki
Ale będą jajca jak obie zaciążyłyście

Tak sobie pomyślałam, że jak w najbliższym czasei skupicie sie na organizacji weseliska, to może przestaniesz myśleć intensywnie o dzidziolku... A one wtedy najbardziej lubia pojawiać się w naszym życiu

dokładnie, 20dc.