Adipex retard - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 19:49   #1171
beautyillusion
Przyczajenie

Dot.: Adipex retard

Dziewczyny czy to możliwe, że adipex na mnie nie działa ? Biorę go już 2 tygodnie ... i nic nie schudłam. Jem 1000kcal dziennie max. Odkąd biorę adidka strasznie mocno głowa mnie boli. Nie mogę przez to się na niczym skupić. Co robić ?
beautyillusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:56   #1172
Zussia
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny dobrej nocy
Zussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:20   #1173
Margolcia2
Raczkowanie

dostawczyni mnie wystawiła..10 dni bez a..3 kilo do przodu -załamka.wiem,że ciężko tu o namiary ale jeżeli ktoś się zlituje uczciwy to błagam o kontakt.
gosia160377@wp.pl

a jeżeli będzie to możliwe to wyślijcie mi na mejla adres apteki to sama pojadę.błagam
10.11.2012----92kg
19.12.2012----95kg

Edytowane przez Margolcia2
Czas edycji: 2012-09-19 o 07:25
Margolcia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:27   #1174
kkarolina33
Przyczajenie

Hej dziewczyny wiecie ile kosztuje teraz Adi w Czechach?będę miała receptę i chcę sama po niego skoczyc.
Z góry dziękuję za odp.
kkarolina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:27   #1175
kkarolina33
Przyczajenie

Hej dziewczyny wiecie ile kosztuje teraz Adi w Czechach?będę miała receptę i chcę sama po niego skoczyc.
Z góry dziękuję za odp.
kkarolina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:59   #1176
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lil_83 Pokaż wiadomość
Co do tych wymiotów po śniadaniu i tabletce - ja bym sprawdziła, czy to na pewno wina Adika, a nie własnie śniadania. Różnie bywa. Tym bardziej, że przecież on nie działa od razu, ale (wg ulotki) po ok trzech godzinach.
Ok.. chyba jestem gotowa.. jutro zrobię drugie podejście.. a jeśli chodzi o śniadanie, to nie sądzę, żeby ono mi zaszkodziło.. jadłam zwykłe płatki ze zwykłym jogurtem naturalnym ze zwykłymi borówkami.. a potem próbowałam zwykłego razowca ze zwykłym pomidorem...
Nie wiem.. może powinnam faktycznie co drugi dzień brać?
Ale ale.. od minionej środy -2kg (przy dwóch tabletkach adika)
Stary 2012-09-19, 18:16   #1177
panika90
Raczkowanie

Witajcie! Naczytałam się co tutaj opisujecie na temat adika i proszę Was o pomoc! Piszecie, że jednak fajnie sie na tym chudnie i z umiarem, ale jest też dużo przeciwników tego leku. Więc brać czy nie? Ja zmagam się już długo z nadmiarem kilogramów (dietetyk, codziennie siłownia), pomyślałam, że spróbuję to, bo jak nic mi nie pomaga to może akurat to? Czy można go brać np co drugi dzień, czy raczej nie da takich jak trzeba efektów? Pozdrawiam serdecznie
panika90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:04   #1178
Zussia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkarolina33 Pokaż wiadomość
Z góry dziękuję za odp.
170zł!! zaraz przy granicy

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Panie i Panienki :P
Zajadam się orzeszkami popijam malinówkę z sokiem bananowym!
Ostatnia uczta przed ogromnym postem alkocholowym!!!!
W nocy mąż będzie z tabletkami (wraca z pracy, nie jest wariatem i nie pojechał po nie o 15:P) hehe najpóźniej w sobotę zaczynam!?
Czuję że się szykuje ogroooooomna przemiana!! Albo tylko mnie fantazja ponosi:P
No nic żegnam was pełna optymizmu co do efektów!!
Branoc!
Stary 2012-09-20, 06:21   #1179
gosiak115
Przyczajenie

W zeszłym tygodniu kupowałam Adipex w Czechach, kosztował dokładnie 819,20 koron czeskich. W przeliczeniu tj. 138 zł (w zależności od kursu waluty).
gosiak115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:07   #1180
alfunia146
Przyczajenie

Witam, mam pytanie czy któraś z Was Kochane brała kiedyś adika a później zrobiła długą ok roczną przerwę? Czy po tej przerwie zadziałał "on" na Was drugi raz? Pytam bo ja jestem w takiej sytuacji i biorę "go" już miesiąc i waga stoi w miejscu. Dziękuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam
alfunia146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:40   #1181
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfunia146 Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie czy któraś z Was Kochane brała kiedyś adika a później zrobiła długą ok roczną przerwę? Czy po tej przerwie zadziałał "on" na Was drugi raz? Pytam bo ja jestem w takiej sytuacji i biorę "go" już miesiąc i waga stoi w miejscu. Dziękuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam
A czy tak trudno przeszukać wątek? To pytanie jest zadawane praktynie na każdej stronie. Zamiast bezmyślnie pisać, można poczytać i znajdzie się odpowiedzi na wiele pytań

Cytat:
Napisane przez beautyillusion Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to możliwe, że adipex na mnie nie działa ? Biorę go już 2 tygodnie ... i nic nie schudłam. Jem 1000kcal dziennie max. Odkąd biorę adidka strasznie mocno głowa mnie boli. Nie mogę przez to się na niczym skupić. Co robić ?
Może jesz nie tak jak trzeba? Dieta ma być lekka nie koniecznie małokaloryczna.

Cytat:
Napisane przez panika90 Pokaż wiadomość
Witajcie! Naczytałam się co tutaj opisujecie na temat adika i proszę Was o pomoc! Piszecie, że jednak fajnie sie na tym chudnie i z umiarem, ale jest też dużo przeciwników tego leku. Więc brać czy nie? Ja zmagam się już długo z nadmiarem kilogramów (dietetyk, codziennie siłownia), pomyślałam, że spróbuję to, bo jak nic mi nie pomaga to może akurat to? Czy można go brać np co drugi dzień, czy raczej nie da takich jak trzeba efektów? Pozdrawiam serdecznie
Nikt za ciebie nie podejmie tu decyzji. Odnoszę wrażenie, że jednak słabo przeczytałaś wątek, bo jest tu ogrom informacji np o tym czy brać co 2 dni. Kwestia 2-3 stron wstecz.

Cytat:
Napisane przez Zussia Pokaż wiadomość
170zł!! zaraz przy granicy

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Panie i Panienki :P
Zajadam się orzeszkami popijam malinówkę z sokiem bananowym!
Ostatnia uczta przed ogromnym postem alkocholowym!!!!
W nocy mąż będzie z tabletkami (wraca z pracy, nie jest wariatem i nie pojechał po nie o 15:P) hehe najpóźniej w sobotę zaczynam!?
Czuję że się szykuje ogroooooomna przemiana!! Albo tylko mnie fantazja ponosi:P
No nic żegnam was pełna optymizmu co do efektów!!
Branoc!
Nie rozumiem takiego podejscia "od jutra się odchudzam a dzisiaj się napcham na zapas...." W trakcie diety też można zjeść jakiegoś frykasa, ale wiadomo, symbolicznie i najlepiej rano. Jak mam ochotę na coś słodkiego, to mam w lodówce batona marcepanowego i kroję sobie np 1 cm

Przyszło moje hula hoop myślałam, że będzie gorzej, ale całkiem dobrze mi idzie, w jedną stronę zakręcę, w drugą nie koniecznie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2012-09-20 o 09:44
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 11:43   #1182
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Przyszło moje hula hoop myślałam, że będzie gorzej, ale całkiem dobrze mi idzie, w jedną stronę zakręcę, w drugą nie koniecznie
Wiesz, że ja nawet nie próbowałam w drugą stronę? Ale w lewo potrafię całe "Prawo Agaty" wykręcić
Stary 2012-09-20, 12:14   #1183
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
przez 14 dni jadłaś 1000 kalorii i nie schudłaś? są dwie opcje:
-albo się ruszasz tyle co nic
- albo 1000 kalorii to tak naprawdę 1800, a Ty źle liczysz
albo idź na badania tarczycowe.

Adipex za Ciebie nie schudnie. On działa na głód, nie na zrzucanie wagi, nie powoduje spalania.

Edytowane przez Burbery
Czas edycji: 2012-09-20 o 12:17
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:41   #1184
Lil_83
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem stwierdzenia, że adipex nie działa, bo przy jakiejś tam diecie nie chudnę. To kwestia diety (lub czynników zdrowotnych) a nie tabletek. Jakbyś stosowała tę samą dietę bez adika i nie chudła, to wtedy czego byłaby to wina?
Adipex to nie są cud tabletki, a czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy tak własnie myślą.

Napisz swój jadłospis, może znajdzie się ktoś, kto się na tym zna i policzy te kalorie.

Jeszcze w kwestii jedzenia. Ja po adiku nie czuję głodu, a mogę pochłonąć pół pizzy, bo tak mi smakuje. I byłabym ignorantką, gdybym po kilku dniach o pizzy przytyła i stwierdziła, że to wina tabletek, a nie moja Dobrze (jeżeli to możliwe oczywiście) nie trzymać w domu smakołyków, bo wtedy, jak to się mówi, je się oczami.

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2012-09-20 o 12:48
Lil_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:07   #1185
karolazaw
Raczkowanie

dzisiaj weszłam na wagę iii.. 55,5 kg ! ) czyli -4,5 kg <3 jeszcze 8 do mojego celu
nie ma co jesc małokalorycznie, ja biore adika, aby żołądek się skurczył, jem 2 razy dziennie, czasem raz.. np warzywka na patelni bez tluszczu.... taaaak wiem, zaraz sie posypie, ze rujnuję zdrowie - ale ja juz widzę, że gdy zjem tak, jak kiedys sniadanie to jestem nażarta, a nie 'pojedzona' nie umiem sie odchudzać że zjem racjonalnie, bo potem jak juz np czuje sie w pelni pojedzona, nie nażarta to mam ochote wiecej jeść taka moja chora natura czesto na diecie mialam wyrzuty sumienia, ze jem, chociaz nie obżerałam się i nie jadlam kalorycznych rzeczy hmmm.....
karolazaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:10   #1186
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Wiesz, że ja nawet nie próbowałam w drugą stronę? Ale w lewo potrafię całe "Prawo Agaty" wykręcić
A wiesz, że ćwiczysz tylko jeden bok podobno?
Cytat:
Napisane przez Burbery Pokaż wiadomość
Adipex za Ciebie nie schudnie. On działa na głód, nie na zrzucanie wagi, nie powoduje spalania.
Ja się z tym nie do końca zgodzę. Sprawdziłam to na sobie. Biorąc tabletkę chudłam nawet 1 kg w ciągu dnia a następnego dnia bez tabletki niecałe 0,5 kg, jedząc tak samo. Coś w tym musi być.

Cytat:
Napisane przez karolazaw Pokaż wiadomość
dzisiaj weszłam na wagę iii.. 55,5 kg ! ) czyli -4,5 kg <3 jeszcze 8 do mojego celu
nie ma co jesc małokalorycznie, ja biore adika, aby żołądek się skurczył, jem 2 razy dziennie, czasem raz.. np warzywka na patelni bez tluszczu.... taaaak wiem, zaraz sie posypie, ze rujnuję zdrowie - ale ja juz widzę, że gdy zjem tak, jak kiedys sniadanie to jestem nażarta, a nie 'pojedzona' nie umiem sie odchudzać że zjem racjonalnie, bo potem jak juz np czuje sie w pelni pojedzona, nie nażarta to mam ochote wiecej jeść taka moja chora natura czesto na diecie mialam wyrzuty sumienia, ze jem, chociaz nie obżerałam się i nie jadlam kalorycznych rzeczy hmmm.....
A zastanawiałaś się co będzie później? Jestem pewna, że po odstawieniu nie dasz sobie rady jedząc teraz jeden czy dwa posiłki, czególnie, że jak piszesz, lubisz się dopakować jedzeniem. Teraz jest właśnie czas na przyzwyczajenie organizmu do regularnych posiłków. Po odstawieniu tabletek, jeden posiłek ci nie starczy. Efekt jojo murowany.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2012-09-20, 17:11   #1187
Lil_83
Raczkowanie

Karolazaw, ja mam takie podejście jak ty. Jem mało, żeby schudnąć szybko i skurczyć żołądek. Według mnie Adipex i zdrowe odchudzanie nie za bardzo idą w parze. Przede wszystkim zdrowo chudnie się wolno, a ja np. nie zamierzam tak długo brać Adipexu. No chyba że spala się dziennie masę kalorii - jak w programach typu The Biggest Loser, to można schudnąć zdrowo i szybko.

Co do efektu jojo - ja przez miesiąc byłam bez Adipexu i żadnego efektu jojo nie było.

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2012-09-20 o 20:56
Lil_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:13   #1188
Zussia
Raczkowanie

Tabletki już mam wczorajsza moja wypowiedź w została chyba źle zrozumiana, ja się nie objadałam tylko zajadałam! a to taka mała różnica
nie bądźmy wrogo do siebie nastawione, bo chyba nie po to tu jesteśmy...

Z racji późnej dziś pobudki (12) nie zjadłam tabletki, za to dziś jadłam lekko więc nie będzie stresu że mnie zacznie czyścić:P a fe...
A serio mówiąc zaczynam od soboty, na spokojnie. Weekend mam cały wolny tak że mój organizm będzie miał czas na spokojne zapoznanie się z tabl.
Kolega zjadł już dwie tabletki, mówił że jedyne co mu żyć nie daje to okropna suchość w gardle i ciągle mu się pić chce... Śmiesznie, ale do przeżycia.
Jutro też planuję lekkie posiłki, a w sobotę po południu dam już znać jak to na mnie i ze mną działa
Dobranoc

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Lil_83
Zgadzam się z wypowiedzią i sama to tak mniej więcej widzę.
Stary 2012-09-20, 22:07   #1189
KiziaMizia22
Przyczajenie

czesc bardzo jestem zainteresowana tym cudem, na pewno zamowię chcialabym sie tez dowiedziec, jak odżywiać się przez te 6 tygodnii, żeby nie było efektu jojo?
KiziaMizia22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 13:50   #1190
Burbery
Zadomowienie

U mnie już 66 kilo.
było 74, będzie poniżej 60
wreszcie przestałam czuć się gruba
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:40   #1191
anitaxx87
Przyczajenie

Ja dziś wziełam pierwsza tabl- a w zasadzie przed chwila.. za godz ide na silownie.. Teraz czekam na reakcje po zazyciu
anitaxx87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:47   #1192
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już 66 kilo.
Gratulacje

Ja na wagę wejdę jutro Zobaczymy co tam się ruszyło. Zaczełam pić dużo wyciskanych soków. Dzisiaj powinnam nie brać tabletki, ale łyknęłam, bo chciałam zobaczyć jak się będę czuła, i na razie jest ok, serducho nie wali. Mam ochotę łyknąć jeszcze jutro, bo przy sobocie dużo pokus jest No i zgrzeszyłam, dwa pączki z rana, ale tak nimi pachniało w całym sklepie

Dziewczyny, wszystko zależy od tego, ile macie nadwagi. Jeśli ktoś ma do zrzucenia 30 kg, to szybka utrata wagi doprowadzi tylko do rozstępów i obwisłej skóry, jeśli niedużo to ok, można szybko. Ale zbyt mała ilość pokarmu to nie jest dobra rzecz przy tych tabletkach bo są dość agresywne dla organizmu, przynajmniej moim zdaniem.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez anitaxx87 Pokaż wiadomość
Ja dziś wziełam pierwsza tabl- a w zasadzie przed chwila.. za godz ide na silownie.. Teraz czekam na reakcje po zazyciu
uuuuuuuu.....bardzo duży błąd Trzeba było zaczekać do jutra bo prawdopodobnie zafundowałaś sobie białą nockę.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2012-09-21, 14:52   #1193
anitaxx87
Przyczajenie

Cytat:
U mnie już 66 kilo.
Burbery a ile czasu bierzesz tabletki??

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja na wagę wejdę jutro Zobaczymy co tam się ruszyło. Zaczełam pić dużo wyciskanych soków. Dzisiaj powinnam nie brać tabletki, ale łyknęłam, bo chciałam zobaczyć jak się będę czuła, i na razie jest ok, serducho nie wali. Mam ochotę łyknąć jeszcze jutro, bo przy sobocie dużo pokus jest No i zgrzeszyłam, dwa pączki z rana, ale tak nimi pachniało w całym sklepie

Dziewczyny, wszystko zależy od tego, ile macie nadwagi. Jeśli ktoś ma do zrzucenia 30 kg, to szybka utrata wagi doprowadzi tylko do rozstępów i obwisłej skóry, jeśli niedużo to ok, można szybko. Ale zbyt mała ilość pokarmu to nie jest dobra rzecz przy tych tabletkach bo są dość agresywne dla organizmu, przynajmniej moim zdaniem.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

uuuuuuuu.....bardzo duży błąd Trzeba było zaczekać do jutra bo prawdopodobnie zafundowałaś sobie białą nockę.
No wiem wiem, ale, ze szykuje sie na wazny egzamin to nie przeszkadza mi to
Stary 2012-09-22, 11:55   #1194
anitaxx87
Przyczajenie

No i cała noc przespana Chociaz mam wrazenie, ze ta tabletka dziala do teraz Dzis na wagze 67,8- moj cel to minimum 60 - takze troche przede mna- aha moj wzros 167-8..
Stary 2012-09-22, 15:05   #1195
panika90
Raczkowanie

Widzę, że niektóre z Was są tutaj już bardzo doświadczone, dlatego proszę Was serdecznie o pomoc. Moja historia w skrócie wygląda tak.... Mam 22 lata w wieku 19 lat przez 8 miesięcy brałam silne tabletki na twarz, które w połączeniu z antykoncepcyjnymi wzbogaciły mnie o 15kg jest to też moja wina, bo miałam po nich po prostu zwiększone łaknienie i nie potrafiłam się powstrzymać od jedzenia. Kiedy zakończyłam tę kuracje i rzuciłam anty przez rok przytyłam jeszcze dodatkowo 10 kg. teraz staram się zrzucić ten nadbagaż, bo strasznie źle się czuję w swoim ciele, które od dwóch lat jest dla mnie jak obce. Jakieś 1,5 roku temu brałam adipex, ale miałam kołotanie serca więc odstawiłam po 15 dniach. Schudłam jednak wtedy 6 kg. teraz wiem (po przeczytaniu waszego forum), że do problemów sercowych przyczyniło się zapewne picie wtedy kawy i mało przyjmowanych płynów. Od 6 miesięcy ćwiczę codziennie chodzę na siłownię. W lipcu udałam się do dietetyka, który ostatnio stwierdził, że nie potrafi mi pomóc, gdyż biorąc jego tabletki i stosując jego dietę przez 2 miesiące schudłam 1kg! a początkowo obiecywał mi do października 10! Kupiłam więc adipex u wspomnianej wcześniej na 36 stronie pani. Dostałam same blistry bez opakowania (30szt) też tak miałyście? Od 3 dni stosuję dietę kopenhaską czy myślicie, że mogę połączyć ją z braniem adiego? Tam jest kawa na śniadanie i tego się obawiam właśnie. Dodam, że przeszłam ostatnio badania i z moim serduchem wszystko ok. Proszę Was drogie koleżanki więc o wsparcie! Bo jestem tymi kilogramami załamana a mam do zrzucenia 30 kg!

Edytowane przez panika90
Czas edycji: 2012-09-22 o 15:07
panika90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:25   #1196
kama260
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
Po okresie zepsutej wagi w domu dzisiaj nareszcie weszłam i doznałam szoku...-6 kg jestem okropnie zadowolona.Biorę Adipex od 4 wrzesnia i naprawde czuje się o wiele lepiej życze powodzenia
kama260 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:19   #1197
Zussia
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dziś zjadłam pierwszą!! Około 9 rano, żadnych skutków ubocznych- jestem zadowolona! W ciągu dnia trochę śpiąca byłam, czy pobudzona? Raczej nie!
Generalnie to za wiele nie zjadłam, bo było to pół szklanki żurku i może dwa razy nawinęłam na widelec spagetti... myślałam że w końcu zacznę odczuwać głód a tu nic dalej mi się nie chce jeść... ale z racji tego że wiele dziś w buzi nie miałam to zjadłam jeszcze leczo ale też w tak przeraźliwie małej ilości...
Hmmm
waga 74.4kg na dzisiejszy dzień
Zobaczymy co będzie za tydzień
Pozdrawiam!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 21:00   #1198
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panika90 Pokaż wiadomość
Widzę, że niektóre z Was są tutaj już bardzo doświadczone, dlatego proszę Was serdecznie o pomoc. Moja historia w skrócie wygląda tak.... Mam 22 lata w wieku 19 lat przez 8 miesięcy brałam silne tabletki na twarz, które w połączeniu z antykoncepcyjnymi wzbogaciły mnie o 15kg jest to też moja wina, bo miałam po nich po prostu zwiększone łaknienie i nie potrafiłam się powstrzymać od jedzenia. Kiedy zakończyłam tę kuracje i rzuciłam anty przez rok przytyłam jeszcze dodatkowo 10 kg. teraz staram się zrzucić ten nadbagaż, bo strasznie źle się czuję w swoim ciele, które od dwóch lat jest dla mnie jak obce. Jakieś 1,5 roku temu brałam adipex, ale miałam kołotanie serca więc odstawiłam po 15 dniach. Schudłam jednak wtedy 6 kg. teraz wiem (po przeczytaniu waszego forum), że do problemów sercowych przyczyniło się zapewne picie wtedy kawy i mało przyjmowanych płynów. Od 6 miesięcy ćwiczę codziennie chodzę na siłownię. W lipcu udałam się do dietetyka, który ostatnio stwierdził, że nie potrafi mi pomóc, gdyż biorąc jego tabletki i stosując jego dietę przez 2 miesiące schudłam 1kg! a początkowo obiecywał mi do października 10! Kupiłam więc adipex u wspomnianej wcześniej na 36 stronie pani. Dostałam same blistry bez opakowania (30szt) też tak miałyście? Od 3 dni stosuję dietę kopenhaską czy myślicie, że mogę połączyć ją z braniem adiego? Tam jest kawa na śniadanie i tego się obawiam właśnie. Dodam, że przeszłam ostatnio badania i z moim serduchem wszystko ok. Proszę Was drogie koleżanki więc o wsparcie! Bo jestem tymi kilogramami załamana a mam do zrzucenia 30 kg!
Ja bym na twoim miejscu zrezygnowała z tej diety. Popijać tabletkę rano, to chyba kiepski pomysł, szczególnie, że kołatało ci serce. Reagujesz zupełnie tak samo jak ja. Dzisiaj nie brałam tabletki a po wypiciu kawy i tak źle się czułam. Dużo daje jedzenie do godziny 18, przy tabletkach różnicę widać diametralną! Ja biorę 2 dni i dzień przerwy.

A trochę z innej beczki.....Moja kosmetyczka była u dietetyka i ten jej powiedział, że kawy nie powinno się pić rano, bo spowalnia działanie trzustki i produkcja insuliny jest mniejsza a przez to nie możemy schudnąć. Dziewczyna zaczęła jeść śniadanie zamiast kawy i bardzo schudła, a kawę pije tylko dla przyjemności po 13 godzinie. Nawet powiedziała, że takie śniadanie lepiej ją pobudza niż kawa.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2012-09-22 o 21:11
Stary 2012-09-23, 09:08   #1199
Zussia
Raczkowanie

Nie miałam pojęcia że kawa ma aż taki wpływ... Ale dobrze wiedzieć, będzie można powiedzieć znajomym bo u mnie akurat jest masa ludzi którzy dzień zaczynają od mocnej kawy!
Ja dziś już drugi dzień
Miłego
Stary 2012-09-23, 09:45   #1200
anitaxx87
Przyczajenie

Biorę tabletki od 3 dni i najgorszy jest ten ból głowy- czy któraś z was tez go odczuwa- wiecie może czy to przejdzie i jest to tylko chwilowa reakcja organizmu??:con fused:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości