|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Muminku trzymajsie kochana
corcia silna po mamusi i napewno sobie poradzi![]() Cytat:
wiem jak to jest i o ile jest latwiej kiedy ich nie ma.mam nadzieje ze Wam sie polepszy i ni ebedziesz musiala sie juz martwic i przejmowac takimi rzeczami![]() Cytat:
bedzie po Twojemu a ni ebedziesz musiala kupowac![]() Cytat:
ja od 2 lipca jestem uwiazana w domu i mam juz serdeczne dosc ((( ja juz bym chciala zeby byl 23 ale pazdziernik A Tobie zdrowka zycze!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Halawaya ja mam dzis jakis zly dzien znow mnie skurcze biora wczoraj stanelam na wage...59,2 a bylo dwa dni wczesniej 59,5 i ciagle w dol |
||||||||
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwykle lubię te samotne weekendy, odpoczywam wtedy, ale teraz jak jestem od 1 wrzesnia non stop w domu to naprawde mi sie nudzi. Na szczęscie juz wraca z tego Rzeszowa
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
wpadłam tylko na chwilkę po muszę się zaraz szykować. Dzisiaj mamy z TŻ dzień w stylu galeria, obiad, kino idziemy na ''Dwoje do poprawki''.Wieczorkiem Was nadrobię. Miłej niedzieli dla wszystkich |
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
dekajka tez ostatnio mailam takie mysli
no zmiany, zmiany ale bedzie pieknie zobaczysz, chociaż inaczej![]() kamilka trzymam kciuki za Natanielka mnie etz dziewczyny cos bierze, gardlo boli al,e wzielam homeovox od rana i wodę z cytrynką i jakos troszke lepiej ![]() a ja dzis jakas cięzka w sensie glowa mnie boli i wogole..tz maluje cos tam w pokoiku , pozniej mamy sie gzdeis przejechac bo sloneczko świeci a wczoraj lałonatalkaa to pozniej opowiedz jak na filmie , bo slyszalam duzo opinii ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
tz probowal mnie nauczyc łowic ale jakos mnie to wogóle nie pociąga, żal mi tych rybek biednych
|
|
|
|
|
#2285 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My za tydzień mamy wizytę, a 3 dni później usg z pomiarami, ciekawe ile Bąbel waży |
||||
|
|
|
#2286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Wpadaj częściej ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Witamin nie kupuję Żadnych herbatek, maści i mleka też nie kupuję. Zawsze można podskoczyć do apteki lub sklepu i kupić jak będzie potrzeba
|
||||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytam o /waszych niedzielnyc planach to mam dola i chyba w niedziele nie bede zagladac
(((((((((
|
|
|
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
dla Antosia i Jego Mamusi ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2289 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że umrę... ![]() ![]() gratulacje![]() ![]() klask i: i Tobie również gratulacje ![]() Cytat:
za dziewczynyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super gratulujęCytat:
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokrowiec na zatrzaski więc bez problemu można zdjąć i uprać ![]() Cytat:
my byliśmy wypuścić kota rodziców i teraz produkujemy obiad bo teściowa przychodzi ![]() poszłam spać koło 1 i całą noc sikałam więc trochę nie do życia jestem ![]() a ostatnio nie mogę leżeć na wznak i prawym boku bo mnie wszystko boli
|
||
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam Was kochane
leci już 29 tydzień Wczoraj cały dzień z tż i synkiem spędziliśmy na łażeniu po sklepach nawet odkryłam gdzie jest pepco hyhypoza tym sobie kupiłam staniczki- w końcu... za niedługo trzeba jechać kolejną część wyprawki ale jak pomyślę, że nogi wczoraj wychodziły mi uszami to się mi odechciewa ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w tygodniu bede tez sama bo tz na delegacje . co do mleka w proszku i rzeczy typu nakladki na sutki to ja narazie tez sobie daruję, jak bedzie trzeba to tz mi podskoczy .bedzie mial wolne wiec sorry na cos musi się przydac a nuż , nie bedzie potrzebne wogolekurcze musze podskoczyc do jakiejs apteki bo jutra na badania krwi i moczu od rana:// a nie mam pojemnika na mocz Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-23 o 12:36 |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
A ja jednak dzisiaj zostaję w domku - zaczynam czuć temperaturę więc chyba nie jest najlepiej. Teraz piję herbatę z sokiem malinowym i cytryną a obok czeka zaparzona lipa. Ja nie chcę chorować
do tej pory całą ciążę byłam zdrowiutka...Cytat:
poza tym zobacz ja nie mam dziś planów 29 tygodniaŻebyście wiedziały jaki ja mam straszny pył w domu. Mąż właśnie szlifuje to co zaszpachlował - normalnie masakra. Drzwi pozamykane a wszędzie taki biały pył (robi przedpokój).... Cieszę się tylko się cieszyła Wczoraj weszliśmy na chwilę do Mathercare - i znalazłam kombinezon jaki chciałabym kupić - w środku gruby cieplutki a na zewnątrz taki jak kurtka (nie znam się na materiałach, lekko pikowany - idealny) ale jak zobaczyłam cenę coś koło 180 zł za rozm. 56 ....to wyszliśmy.
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widze ze nie tylko ja jestem przeziebiona .. ze duzo z nas cos łapie.. zdradliwa pogoda
.. nagle zrobilo sie chlodno i wietrznie .. ( przynajmniej u mnie ) Widze ze duzo z was pisze ze nie bedzie teraz kupowac mleka m . , lekow czy innych tego typu rzeczy .. Ja doskonale wiem ze zawsze mozna podskoczyc do sklepu ale co ja poradze ze ja taka jestem . moge spac spokojnie tylko i wylacznie wtedy kiedy wiem ze jestem przygotowana na kazda ewentualnosc .. Wiec musze miec w domu doslownie wszystko co sie moze przydac .
|
#2295 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Aha . jak ktoras jeszcze nie kupowala dzidziusiowego proszku to moge polecic proszek ''gaga - sensitive''
|
#2297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda chwilowo sytuacja zmusza mnie do innego postępowania - ale czasem wychodzę prawie z siebie właśnie dlatego ze chciałabym mieć wszystko na wszelki wypadek ![]() Cytat:
zrezygnowałam już z Loveli i Jelpa - myślałam o Dzidziusiu ale w takim razie na Gage też spojrzę
|
||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie bo nie mam żadnych problemów skórnych ale przed ciążą też myłam twarz Jeleniem
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Gratuluję
|
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w 35 tygodniu!!!!!!
Zimno coraz bardziej, ja coraz czesciej czuje pobolewania brzucha jak na miesiaczke, jutro wizyta mam nadzieje ze bedzie ok poki co nadrabiam co tam u Was bo nie mialam okazji przez 3 dni i upajam sie cudownym wynalazkiem jakim jest podkladka pod laptopa ja wiem ze to glupota, ze az dziwne ze do tej pory tego nie nabylam ale tż mial ochote wiec mowie " ok Kochanie, bierzemy dla Ciebie z okazji dnia chlopaka " teraz juz mozna godzinami na laptopie siedziec..... hehe jak bym nie siedziala nie? ![]() Trzymam kciuki za dziewczynki siedzace w domkach, za urodzone maluszki i za nasze pacjentki szpitalne! o madzi i szpitalu to wiedzialam, ale co to sie stalo z weronika?? marti trzymaj sie dzielnie, juz niedlugo jak sesja?? bylas juz?
|
|
|
|
#2300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tym razem wygrywaja względy ekonomiczne ![]() zwlascza ze apteke mam pod blokiem// no ale na pewno wolalabym meic wszytsko pod reka tylko to wszytsko strasznie kosztowne jest..ja ostatnio lapie sie na tym jak wybieram dziecku kosmetyki to patzre niestety tez na cene-nigdy bym nie pomyslala , ze tak bede robic ale no niestety.. bo tez z tymi cenami dziecięcymi producenci przesadzaja-jak np ten kombinezo mothercare, tez weszlam do tego sklepu, faktycznie piekne rzeczy spodobal mi sie taki kosz wiklinowy, ktory można przenosic, z daszkem byl no piekny, ale jak uslyszlaam cene prawie 500 zł to ja dziękuje moze nad 150 bym sie zastanowila ale 500 to jakas masakra---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
a teraz mnei przekonalaś , zeby kupic zastanawialam sie wlasnie tez nad dzidziusiem, bo jelpa i loveli stwierdzilam ze nie-jelp za drogi, lovela lubi uczulac podobno---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- dekajka a masz osobno do bialego i koloru?używasz tez plynu do plukania? |
|||
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to kompletowania wyprawki, to ja jeszcze tylko paru rzeczy nie mam.... no i wozka ale juz wrzucilam na luz, teraz to juz ☠☠☠☠☠☠☠ki, zaden problem w 5 minut zamowic na all
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Hello dziewczynki..
Gratuluję nowych tygodni i współczuję tym, które są przeziębione, lub które mają problemy ciążowe. A tym, których tż jeździ na rybki to rozumiem, bo sama mam znajomego maniaka Mój się piłką interesuje, więc ja rzygam tymi wszystkimi meczami.. itp. Ostatnio mi pokazywał śpioszki dla dziecka z magazynu klubowego - eh.. U mnie strasznie się rozpadało, więc klimat typowo jesienny. Tż napisał mi SMSa, że lot był niespokojny - i bujało.. dobrze, że ja nie leciałam, bo ja panikara jestem i nie lubię takich atrakcji. Przeważnie i tak albo na uspokajających tabletkach, albo po drinku - najlepiej jak siedzę z daleka od okna i nie widzę co się dzieje Mam pytanie, może mi któraś pomoże.. mieliśmy mieć gości w sobotę, ale ponieważ spotkała nas ta smutna okoliczność odwołaliśmy spotkanie i zostałam z lodówką pełną żarcia sama na kilka dni - większość produktów mogę albo zamrozić, albo mają długą datę przydatności, ale nie mam co zrobić z pomidorami. W lodówce siedzi 12 sztuk i nie wiem co z nimi zrobić. Jakieś propozycje?
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
No ja to miałam dziś nockę o 5 rano usnęłam, niedawno wstałam muszę kawkę wypić. Impreza u góry na maksa do 12 było głośno i odnosiło się wrażenie że meble co chwilkę przestawiają, po 12 zaczęły się tańce a o 3 w nocy ☠☠☠☠a karaoke sobie urządzili no myślałam że wyjdę z siebie normalnie.
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Goście pojechali, a my z mężem zalegamy ![]() A i prądu nie ma wiec jest wesolo a poziom naladowania ipada wynosi tylko 10% wiec zaraz mogę zniknac![]() Co do wyprawki to brakuje mi jeszcze kilku rzeczy ale bardziej mi do szpitala niż małej...no i pokoik nie skończony choć meble skrecone już to jeszcze coś na okna i naklejki na ściany i może jakiś mały dywanik. Czopkow przeciwbólowych/przeciwgoraczkowych nie kupuje bo syn mi pierwszy raz zachorował jak miał 2 latka...no i mam nadzieje ze nie bedą długo potrzebne ![]() Miłej niedzieli ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Halwaya, Może sparz je, obierz ze skórki i zmiksuj blenderem. Otrzymana pulpe pomidorowa powlewaj do pojemniczkow takich 200-400 ml i zamroź. Potem w razie potrzeby dodaje taki jeden pojemnik do pomidorowej (zima, kiedy tomatochy nie są już takie dobre) lub do sosu bolognese
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie najprostsze rozwiązania są najlepsze.. bo o ilę lubie pomidory to takiej ilości sama nie przejem na raz
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie troche szkoda kasy na kupowanie dwoch rodzajow .. wychodze z zalozenia ze proszek do bialego ma za zadanie uchronic bialy kolor przed szarzeniem ..a taki maly ciuszek dzidzi zalozy pare razy .. wiec jakos specjalnie o tą biel nie bede dbac .. ![]() Plynu nie kupuje .. nie wiem czy to zasluga tego proszku czy mamy po prostu fajna wode w kranie ale ubranka są po wypraniu miekkie .. wiec nie widze sensu .. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Wlasnie dzwonil Zbysio , moj eks pracodawca . Powiedzial ze maja duza noworodkowych rzeczy .. i czy nie chcialabym obejrzec .. Jak nie jak tak ! . ma przywiezc TŻetowi .. nie moge sie doczekac co dostane
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-09-23 o 14:21 |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój wrócił z torbą pełną.....brudnych ciuchów Ale ważne, że jest ![]() Wygrałam na all kombinezonik: http://allegro.pl/show_item.php?item=2636127009 |
|
|
|
|
#2308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie mi przypomnailas, że naklejki na sciane do malego gdzies wsadzilam i nie wiem gdzie://no nic przez ten remont odnalzc sie nie moge..ale jeszcze jakies poltora tygodnia i zaczne urzadzac na spokojne ![]() ogolnie mi malo co brakuje ewentualnie kupie sobie jedna kozulę nocną. i wkladki laktacyjne no i tantum rosa dla dzidzi brak mi kosmetykow i jakichs tam pierd...ołek ale ogolnie nie jest źle wozek musimy przywizc old tesciow bo to mi tez spedza sen z powiek, ze ten wozek wciaz w garazu, ja juz tam nie pojade bo za daleko a oni nei chca teraz przywiezc a ja bym chciala pozdejmowac i poprać material no i zobaczyc bo nei pamietam czy ten wózek ma torbe i folię przeciwdzeszczowa-tż mowi , że ma ale jakos mu nei ufam i jego pamięci a ja za chiny nie pamiętam a wtedy mailabym czas zeby jedszcze dokupic musze tz jakos zmotywowac zebyd o polowy pazdziernika mi to przywiozl---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
suuuper !!zazdrosczze![]() no to fajnie, tez mailam zamiar kupic proszek tylko jeden rodzaj bo to bez sensu jak dla mnie, dla siebie tez kupowalam uniwersalnya skoro plynu nie tgzreba tym lepiej , bo myslalam o płynie Biały Jelen bo tez hipoalergiczny
|
|||
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Gratuluję Wam kolejnych tygodni ![]() ![]() U mnie dzisiaj w miarę, trochę głowa mnie boli, w sumie nie wiem dlaczego, bo pogoda ładna - słoneczko świeci ![]() Synuś rozpycha się w brzuchu, bidulkowi ciasno już.
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
mam dola
jakas deprecha mnie chyba bierze w domu zimno, mala chora wiec do przedszkola nie chodzi i codziennie musze gotowac 2 obiady bo ona wielu rzeczy nie lubi a ja malo co moge i ni chu sie nie da tego polaczyc zebysmy obie zjadly jeden obiad.nie za bardzo moge chodzic wiec codziennie mam stresa czy sie nic nie stanie-w koncu obiad dla dziecka jednego i drugiego zrobic musze, kupa roboty w domu, nic nie przygotowane dla malego, jestem z tym wszytskim sama i mam dosc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

corcia silna po mamusi i napewno sobie poradzi
ja czekam na kase z zusu i nic nie mam, tż tez bez siana bo czeka na wyplate bo ma na koncu meisiaca no i du..pa
wiem jak to jest i o ile jest latwiej kiedy ich nie ma.mam nadzieje ze Wam sie polepszy i ni ebedziesz musiala sie juz martwic i przejmowac takimi rzeczami
bedzie po Twojemu a ni ebedziesz musiala kupowac
.. potem TŻet bierze wolne we wtorek i caly dzien poswiecamy na zakupy .. a lumpki to chyba wszystkie w Kielcach oblecę .. 
ja od 2 lipca jestem uwiazana w domu i mam juz serdeczne dosc

klask i: i Tobie również gratulacje 

.. nagle zrobilo sie chlodno i wietrznie .. ( przynajmniej u mnie
. moge spac spokojnie tylko i wylacznie wtedy kiedy wiem ze jestem przygotowana na kazda ewentualnosc .. Wiec musze miec w domu doslownie wszystko co sie moze przydac .