|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
dziś mój 23 dc teoretycznie @ powinien pojawić się na dniach
ale jakoś nie odczuwam nadchodzącego @ ![]() nic mnie nie boli, nie jestem nerwowa jak to zawsze bywało na kilka dni przed może może.... nie chce zapeszać ![]() koleżanki z pracy mnie zdołowały ![]() ![]() stwierdzając że życie po ślubie i dzidzia w wynajmowanym mieszkaniu to porażka życiowa a my na kredyt mieszkaniowy nie mamy szans z rodzicami nie chcemy mieszkać wiemy że może być różnie raz lepiej raz gorzej ale póki oboje pracujemy i mamy siebie zawsze damy radę mamy też wspierającą rodzinę i nie jesteśmy dziećmi na mam 26 a tż 28 lat wiadomo że wolałabym mieć swoje M ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy... smutno mi Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2012-09-23 o 12:04 |
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na impl. za wcześnie, bo owu jeśli była to ok 16-17dc ![]() Cytat:
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteśmy absolutnie z ukrainy ani jakoś nas specjalnie nie fascynuje ten region,pomysł wziązł się stąd ze ja lubie regionalne jedzenie hahaha w szczecinie mamy tylko 2 eleganckie restauracje tj indyjską i ukraińską właścicielem ukraińskiej akurat jest znajoma i stąd to przyjęcie choc jestem fanem Indii i wszystkiego co bollywoodzkie to zrobienie przyjęcia w tym klimacie było by ciężkie do zrealizowania i dość obciachowe bedą na scianach koguciki i słowiańkie wzorki
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham po prostu jak tacy ludzie "dobra"rada wcinają ci sie w życie Nie przejmuj sie nimi,masa ludzi tak żyje bo nie ma innego wyjścia,a kredyt bardzo ciężko jest dostać Poza tym nawet jak już ten kredyt dostaniesz to perspektywa spłacania go 30 lat nie jest różowa.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu nie macie szans? Jeśli oboje pracujecie to nie powinno być problemu .. chyba, że umowy niefajne ..
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płacę niewiele ponad tysiąc za 3 pokoje ... a wynająć mogłabym za tyle samo ...
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorąc kredyt nie mialam ani grosza,bylam świeżo po rozwodzie wiec nie mialam wkładu wlasnego. Biorąc kredyt na 150 tyś zł na 30 lat we frankach wyszła mi rata na oko ok 900zł , ze kurs franka taki jaki jest płace tysiaka. Teraz taka kawalerka kosztuje 120 tyś a nie 150.. a wynajęcie mieszkania 2 pokojowego kosztuje dokladnie tyle samo
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tż na czas nieokreślony ale zlecenie zresztą właśnie ta perspektywa płacenia przez 30 lat nas przeraża bo niby i teraz płacimy ale jak się komuś noga podwinie zwijamy manatki i wracamy do któryś rodziców a w przypadku kredytu? z drugiej strony kto nie ryzykuje nic nie ma !! póki co czekamy na lepszy moment i wolę czekać na lepszy moment z decyzją o kredycie niż z decyzja o dzidzi ja planuję startować na zastępce kierownika później wyżej (pracuję na stacji paliw)ale czekam aż będzie rekrutacje w mojej okolicy może praca nie jakaś idealna, ale jest umowa są świadczenia, ubezpieczenia i dużo wolnego |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt wynajmuje 85m2 za 550zł, a kredyt pewnie byłby 2 razy taki, ale przynajmniej wiedziałabym co spłacam. No ale takie życie. Może kiedyś się swojego jeszcze dorobimy Bardzo w to wierzę..Głowa do góry!!!Ps. U mnie też 23dc
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez za malymi, kameralnymi weselami jestem mielismy wesele na nie cale 50os(54 z obsluga), wszystcy sie znali, nikt nikogo nie krepowal, bylo swobodnie. a bylam na weselu na niemalze 100os i tak niestety dla mnie byla kicha, bo porobily sie grupki a taka doooopa troche ale na szczescie mlodzi byli zadowoleni, wiec co kto lubi![]() dziewczyny, zaczelam brac castagnus i jak od kilku cykli mialam owu mniej wiecej ok 17dc, tak teraz owu byla wczoraj czyli 12dc... alez mi pokombinowaly te ziolka mam nadzieje, ze skutecznie![]() a tak oprocz, to mnie maz meczy o przemeblowanie, bo mamy za blisko tv, ale sie boje, ze to przemeblowanie nie bedzie udane ![]() linka bardzo ciekawy pomysl z tematem przewodnim a sukienka sliczna
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
kiedyś chętniej dawali kredyty ale mieszkania były droższe
teraz ceny mieszkań spadły ale dostać kredyt to porażka mimo iż mamy przeciętne dochody i stać nas by było płacić kredyt ok 1000 zł plus się utrzymać i w sumie bez ogromnych wyrzeczeń oszczędnie i z głową ale dla banku to za mało może kiedyś w sumie nie jesteśmy jeszcze tacy starzy ![]() może za 5 lat dadzą nam kredyt na wymarzone m obecnie wynajmujemy duże mieszkanie prawie 60 m2 dwa pokoje kuchnia, duży balkon w korzystnej strefie komunikacyjnej wszędzie blisko więc na brak miejsca nie narzekamy nawet jak przyjdzie nasza uprogniona dzidzia
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje. JA nigdy nie miałam takich problemów w Polce mieszkałam z rodzicami w dużym domu na wsi a tutaj wynajmujemy mieszkanie i jest nam z tym dobrze. Mamy mieszkanie ponad 60 metrów kwadratowych dwa spore pokoje, sporą kuchnię i łazienkę i jest dobrze na prawdę. Kurczę non stop gonie sprawdzać czy nie dostałam czasem małpy bo czuję mokro cały czas i czasami tak jakbym "puszczała" powietrze z myszy Wtedy mam wrażenie że i ona przylazła wredna małpa, wolałabym jej nie widzieć, no chyba że nie wyszło to niech przyłazi i idzie jak najprędzej. Ale mówię ten cykl jest całkiem inny niż ostatnie, bolą mnie pierwszy raz w życiu sutki, zazwyczaj tydzień przed @ już miałam bóle codziennie a teraz bardzo rzadko się zdarzają. Kurcze chyba się już nakręciłam boję się że nie potrzebnie znowu
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nam wychodzi z opłatami 1400 |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
linka no wlasnie mam dokladnie to samo i juz po pirwszych 3ech tabsach widzialam roznice, bo @ mi sie skonczyl bardzo szybko. przewaznie mialam 6-7 dni, teraz tylko 4-5, wiec 2 dni do przodu
mam nadzieje, ze na pms tez mi pomoze bo jestem nie do zniesienia
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sutki mnie tak jakby "drą i ciągną " ani śladu @ a już na dniach powinien być ale też nie chcę się napalać dam @ jeszcze tydzień i wtedy zrobię test |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za mieszkanie 67 m płace kredytu 850 zł przez 8 lat,potem rata bedzie 1100.Mamy 3 pokoje.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem tylko czy biorąc bromek musze odstawic castagnus?? bo w sumie działanie ma to samo tylko dużo słabsze. Castagnus przepisała mi endokrynolog zanim przyszły wyniki prl , a potem odwiedzilam swojego gina juz z wynikami i kazał od nasteonego cyklu łykać 1/2 bromka wieczorem
zabieram się za robienie budyniu śmietankowego bez cukru ... takie zachcianki wskazują na rozpoczęcie się fazy lutealnej haha tylko wtedy chce mi sie słodkiego i dużo...
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-23 o 12:54 |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi się dopiero dzień spóźnia i pewnie też poczekam jeszcze z tydz z kolejnym testem o ile nie przyjdzie
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale życie.. Przyjęcie w restauracji,był dj i obsługa pełna. Był to ślub cywilny. Ślub kościelny planujemy w przyszłym roku. Ale to już nie to samo będzie.. Skromnie,rodzice,babcie i świadkowie. Po wszystkim obiad,tort,szampan,kawa i coś może jeszcze. Nie wiem czy w restauracji czy w domu.. Za Ciebie trzymam kciuki. Kiedy by ta owu nie była przytulać się tam ![]() Cytat:
![]() Ale później rozczarowanie boli podwójnie:/ Jesteś już po terminie, co ma być i tak będzie. Powtórz test jutro albo pojutrze ![]() No korzystna bo miejscowość mała. Płacę tyle, ale prócz tego woda,prąd,śmieci,gaz w butli W sumie jak wszędzie![]() My już po rosołku.. Narazie na drugie danie brak weny. W moich chłopców jakiś szatan chyba wstąpił. Kurna nie wyrabiamy dzisiaj z nimi na zakrętach. I nic na nich nie działa
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
w Warszawie i okolicach na takie warunki nie ma szans...
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, każdy ma inne poglądy na życie. Kazdy planuje i żyje jak chce.
Nigdy nie zrozumiem tego, że aaaa swoje lepsze, wynajmowane gorsze. Nikt z Nas nie zaplanował sobie tego w jakiej rodzinie się urodzi, ani w kim się zakocha, ani to ile konkretnie będzie zarabiać. Także stosunki z rodzicami to indywidualna sprawa. Z jednymi można przejść całe życie, a innych można widzieć raz w miesiącu. Także spinka nie spinaj się. Myślę, że po trochu to jest trochę zazdrość. I one jak dojdą do etapu, że chcą dzieci, to będą stare, a Ty już będziesz miała odchowanego malucha i będziesz przezywała drugą młodość, ot co...
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() macie racje co ma być to będzie byle w szczęściu i zgodzie z samym sobą i w objęciach miłości którą darzą nas nasi partnerzy oraz dzieci i tej którą my odwzajemniamy
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
szpinak mniam mniam
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
ja uwielbiam z fetą i czosnkiem odrobina śmietany i w naleśnik !!
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Linka, bardzo skromna i poprzez to fajna sukienka, pasuje do Ciebie i plan ślubu też masz fajny
![]() U mnie będzie również tylko cywil jak u paru z Was, i raczej też skromny bez wynajmu sali, bo kasy na to nie ma i nie będzie, a jeśli by była to są większe potrzeby szczególnie, że dzidziak się szykuje, Także rozumiem po części ból, że ślub niekiedy nie jest bajką, nie można zaprosić wszystkich, nie woła się prezentów i w ogóle do cywila często idzie w czym innym niż biała suknia.. ale jak to tu już zostało napisane, każdy z nas ma inne losy życia i najważniejsze aby czuć, że postąpiło się dobrze. ps. O jaaa.. ale smaka robicie!
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-23 o 13:32 |
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy uznali ze bez sensu robić wielką impreze to te pieniądze cobyśmy przeznaczyli na to przyadłyby się na auto choćby , planujemy wymienić w przyszłym roku na bardziej rodzinne
a jeśli chodzi o sam ślub..cóż uważamy oboje ze cywilny jest zwyklą formalnością bez zadnych emocji , my chcemy bardziej podniośle i stresująco smieszne ze sami sie na to decydujemy bo jacyś strasznie wierzący nie jesteśmy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Kocham po prostu jak tacy ludzie "dobra"rada wcinają ci sie w życie
Nie przejmuj sie nimi,masa ludzi tak żyje bo nie ma innego wyjścia,a kredyt bardzo ciężko jest dostać

mam nadzieje, ze skutecznie

Wtedy mam wrażenie że i ona przylazła wredna małpa, wolałabym jej nie widzieć, no chyba że nie wyszło to niech przyłazi i idzie jak najprędzej. Ale mówię ten cykl jest całkiem inny niż ostatnie, bolą mnie pierwszy raz w życiu sutki, zazwyczaj tydzień przed @ już miałam bóle codziennie a teraz bardzo rzadko się zdarzają. Kurcze chyba się już nakręciłam boję się że nie potrzebnie znowu