|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Moja córeczka na pewno nie będzie miała zdolności wokalnych (to po mamusi
Myślałam, że na pytanie "Co robi Misia?" zwyczajnie się wygłupia, ale ona rozumie to bardzo dobrze. Zaczyna się wtedy cieszyć (szczególnie jak pies jest w zasięgu wzroku) i chciałaby piszczeć jak pies, ale wychodzi jej takie krtaniowe warczenie, coś pomiędzy kaszlem, chęcią odkrztuszenia tego co zalega w gardle (jak przy chrypie), połączone z próbą piszczenia i śmiania. I zabawa ta jest jedyną jak na razie, która odwraca jej uwagę od marudzenia.
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj w miare możliwoścci podczytywałam-tylko,bo przez pół dnia mnie głowa bolała,a raczej nadal boli
Musze wziąć tabletke wkońcu. ![]() Karolca,bo Twoja córcia to mądra dziewczynka. ![]() Moje dziecie wczoraj chciało mi zabrać widelec,albo raczej z widelca kawałek placka ziemniaczanego Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-23 o 01:26 |
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie wykonczy... Nie dosc ze cala noc spi niespokojnie i poplakuje to jeszcze pobudka przed 5... I tak od tygodnia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() mojemu dziecku sie cos poprzestawiało... najlepiej to by zasypial na noc o 17-18.. przedwczoraj zasnal o 18-30 , wczoraj o 17 , ale go delikatnie obudzilam na kapanie, krecenie sie od 3 no i jęczenie, jestem niewyspana, ale jade do mamy to troche odpoczne.
|
#1115 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Zimno u nas.Na dworze,jest 7 stopni,ale wczoraj tez tak bylo,a o 14 uroslo do 18.W domu zimno strasznie,tutaj budynki nie sa tak ocieplone jak w Polsce,dlatego szybko sie wychladza.W nocy wzielam Eryka do siebie,bo byl zimny,a jak wstalam to w domu bylo 17,8 stopnia.Od rana grzeje farelka,no bo nie mamy ogrzewania Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal sie jakie krzeselko kupiliscie. Cytat:
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
My też z tż byliśmy kiedyś na pan/pani ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Też bym się do knajpy wybrała, ale podobny problem, większośc moich znajomych w ciąży, albo dzieciatych, nie wszyscy mają z kim zostawic maluszki, no i z tym moim kręgosłupem trochę się boję. Nowaken odbijesz sobie w innym czasie! ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
sweet papaya mojej Kai też fryzura bardzo się zmieniła od urodzenia, jak patrzę na te pierwsze zdjęcia to ciężko uwierzyc mi że miała takie ciemne włoski, no i sporo ich było. Potem nagle Jej większosc wypadla (zostały z tyłu takie jak u mnicha ) a teraz odrasta blond meszek ![]() Dołączam się do niewyspanych mamusiek.. i coraz bardziej zaflukanych.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-23 o 11:20 |
||||
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
hej, dawno się odzywałam
a więc żyjemy i mamy się chyba dobrze jutro Dominik kończy 7 mcy i jeszcze nie ma ani jednego ząbka. Nie siedzi sam ale raczkuje. ja jestem na zasiłku dla bezrobotnych i szukam pracy. tak na prawdę to dobrze mi w domu z dzieckiem. gdybyśmy nie byli zadłużeni to pewnie bym na razie nic nie szukała (szanse i tak są marne) a wy już swatacie swoje pociechy? ciekawe co wam powiedza za kilkanaście lat, czy dokonałyście słusznych wyborów.
|
#1120 |
|
Przyczajenie
|
witajcie
musze szczerze przyznac, ze bardzo mi brakowalo kogos, zebym mogla sie wyplakac, wyzalic, wy...... Mialam bardzo ciezka ciaze. Az do konca. Tutaj widze, ze macie bardzo wesolo razem, nawet jak zabki daja w kosc... Takze mam nadzieje, ze dobrze trafilam. Pisanie na forum sprawia mi jeszcze troszke klopotow. Czesto odpisuje cos i dostaje komunikat, ze moderator musi zatwierdzic, a czasami moja odpowiedz wskakuje automatycznie. Nie wiem o co tutaj chodzi. Dlatego, ze jestem tu 'nowa'? |
|
|
|
#1121 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Normalnie ziąb niesamowity... świeci słoneczko, ale wieje strasznie. Byliśmy w kościele i Hanka strasznie marudziła, w końcu zasnęła mi na rękach (w pozycji na dzidziusia Pospała ładnie i przed chwilką się obudziła z uśmiechem a teraz przemawia do Marcina na przewijaku. Ma dziś dzień krzykacza, jak Jej źle, to nie płacze tylko się wydziera. Chyba rzeczywiście mamy kolejny skok, bo jest marudna i ma problem z zasypianiem. |
|||
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za te kilkanaście lat nasze pociechy same dokonają wyborów, oby słusznych. Muszę zrobić listę zakupów i wreszcie zrobić jakieś większe. Bolą mnie dziś plecy, kiepsko spałam. Jak zwykle nie wiem o której dziecko mi się obudziło, zawsze cichutko bawi się w łóżeczku (pewnie żeby mama mogła sobie jeszcze chwilę pospać).
|
|
#1123 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja to na odwyk od zakupow bym musiala isc.Jakiej sumy bym nie miala to musze ja wydac.I poglebia mi sie to ![]() Eryk tez z reguly budzi sie i bawi w lozeczku grzecznie,a dzis spalismy razem za wzgledu na to zimno w mieszkaniu i obudzilo mnie okladanie po twarzy,bo oczywiscie musial machac rekoma
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem dlaczego wczoraj od południa do póżnego wieczora głowa mnie bolała,dzisiaj od rana pada deszcze.Tadam o to powód mjego bólu.Za to dziecie grzecznie spało i obudziliśmy się po 7-dmej Teraz leży i rozbraja mate,skubany nauczył się sam wyciągac boki i wyciąga.Chciałam zrobić fote,ale baterie padły w aparacie
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
za chwile nadrobie,tylko położe małego spać
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko robione zdjęcia,więc wybaczcie.Robrajacz maty uciekł z miejsca zdarzenia,bo wymieniałam baterie w aparacie.A drugie to krzesełko
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...archPosition=0
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-23 o 13:42 |
|
|
|
#1128 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Fajny ten twoj rojber ![]() Moj od wczoraj jest bardzo zajety robi w kolko trzy rzeczy: pierdzi ustami robiac bable ze sliny,zdziwione okrzyki,ktorych nauczyl go Radek i probuje odgryzc ucho zyrafce,ale zyrafa jest twardy zawodnik i sie nie daje
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U Nas pobudka 23,2,5 i 7.30. Za to Oskar pierwszy raz spał od 10 do 12.40 dla mnie to szok nie wiedziałam że on potrafi tak długo ale to może dlatego że przykryłam go kocykiem i śpiworkiem. Zawsze spał ok 30min-40min w dzień tylko pod kocykiem więc może zimno mu było...teraz ma drugą drzemkę i śpi od jakiś 20min jak na razie. Witam nową mamusię Wkurza mnie tesciowa bo jak jej 28letni syn który ma mieszkanie nad garażem jest po nocce to mojego TŻ opieprza jak ten coś robi w garażu " bo S. jest po nocce!!" ale jak Oskar śpi to ta przychodzi i gada na cały głos... jednym słowem drze mordę jakby ciszej nie mogła mówić. Już nie wspomnę jak kiedyś S. zwróciłam uwagę że o 21 jeździł traktorem , ciął piłą drzewo i to pod oknem z sypialni gdzie Oskar spał i co usłyszałam od niej ??!! " jak Ty go usypiasz o 20" No bo tak jak S. śpi to chodźcie na paluszkach a;e jak małe dziecko to można hałasować!! szlag mnie trafia. Ale tu tak jest że S i jego żona sa faworyzowani. Teściowa nawet gości wyrzuca aby po synową jechać do pracy. A jak ja chciałam iść do lekarza to usłyszałam " nawet nie mam jak Ci pomóc" a siedziała w domu to mogła pożyczyć mi auto albo przypilnować 30min Oskara. A potem narzeka że izoluję Oskara od niej. Jak proszę aby go przypilnowala to nie a więc nie !! Nie wiem czemu ale nie umiem wyłączyć pogrubienia :P |
|
|
|
#1130 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie krzesełka i mojego rojbra,ruchliwe dziecie więc jego facjata nie wyraźna To fakt,była akurat promocja i nam się spodobał. W Argosie też była promocja na krzesłko Mamas&Papas,ale miał tylko wkład z gabki,a nie tak jak te co kupiliśmy.A przecena M&P było z też po 20 pare funtów z 50 pare bodajże.To dobrze,synek przynajmniej się nie nudzi A ad żyrafki,fajna widziałam wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
To fajnie masz,że możesz jechać do mamy i nabrać energi czytaj: odpocząć.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
W domu chłodno,mogli by zacząc grzać porządnie.Mały jak ze mną śpi go kołdrą przykrywam. Czemu nie macie ogrzewania??Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- A doczytałam,że nie macie ciepła w domu bo twój tż Gosiu odpowietrzał kaloryfery. |
|||||
|
|
|
#1131 | ||
|
Zadomowienie
|
Hania spała teraz dwie godziny... obczaiłam sposób na wydłużenie Hani drzemek... jak się już zaczynała przebudzać, to szłam do Niej i przystawiałam do piersi... zasypiała i dosypiała jeszcze ok godzinki... robiłam tak dwa tygodnie temu i w zeszłym tygodniu z reguły drzemka popołudniowa była ok 1,5godz-2godz... ale jak była ze mną na uczelni, to się troszkę rozregulowała więc dziś znów zaczęłam Ją ustawiać i przy okazji sama pospałam godzinkę
Cytat:
Współczuję teściowej Cytat:
I właśnie leżąc na macie drugi raz podniosła się na wyprostowanych rączkach i do tego podniosła brzuszek |
||
|
|
|
#1132 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ale juz mamy ciepelko i wode ciepla ![]() Cytat:
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski ... mamy za soba masakryczna nocke i intensywny dzien - bylismy z mezem i tesciowa w lesie, ok 80 km od nas, polazic sobie
zimnica jak nie wiem, ale po 12 zrobilo sie pieknie i wyszlo sloneczko. Maz zebral kilka grzybow, Julcia zadowolona, dotleniona na fb wrzucilam zdjecia Julka jeszcze nie wysfatana
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
połamało mnie na iment.Cytat:
U mnie wesoło: po wczorajszym fochu prababci (opisywałam na fejsie, pokrótce: kilak sekund po prośbie, by mi nie zabawiała Lenki olała mnie i zaczęła gruchać nad łóżkiem. Kulturalnie zwróciłam uwagę, ze prosiąłb by tego nie robiła a ona uciekła) okazało się, że do 23 beczała obrażona, ze krzywdzę dziecko a dziś się nie odzywa i czeka na przeprosiny. No to sibie poczeka. Nie zamierzam przepraszać za to, że wychowuję po swojemu, tym bardziej kogoś, kto podważa moje decyzje. |
||
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwile tzn w biegu
Gosiu mamy termostat i regulujemy sobie temperature w mieszkaniu
|
|
|
|
#1136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do teściowej to szczerze mam już to w du.pie Kiedyś próbowałam jak powiedziałam jej "że proszę aby S. wieczorami nie piłował drzewa a ona i ogólnie wszyscy jak przychodzą na dół to nie krzyczeli od progu bo przecież Oskar może spać itp." to usłyszałam "a jak Ty go usypiasz o 20" lub "ale ile on może spać, zawsze jak przychodzę to on śpi lub go usypiasz" i to z pretensjami jakbym to specjalnie robiła. To wg niej mam Oskara cały czas trzymać bez spania bo może babcia w odwiedziny przyjdzie ;/ Ręce opadają, a mi już się gadac nie chce.... Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie chcę jej zostawiać Oskara bo ona wpycha mu jedzenie , i ogólnie nie słucha tego co ja mówię. Moje zasady to wg niej jakieś moje widzimisię. Dziś się obraziła bo powiedziałam jej żeby nie nosiła Oskara tylko się z nim bawiła na macie itp. bo jak tak go nosi to potem on się tego domaga i ja to muszę robić. a wtedy usypiałaś Lenkę? też bym nie przepraszała- w końcu tak jak piszesz wychowujemy dziecko po swojemu i to one/oni powinni się stosować to naszych reguł. Oskar zasnął sam w łóżeczku bez głaskania Gorączki już nie ma , kaszelek jeszcze lekki jest i katarek też. |
|||
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
wieczorem jestem taka zmęczona...
ale wydaje mi się, że w pierwszym trymestrze byłam zmęczona jeszcze bardziej, a nie robiłam nic
|
#1138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to fajny chłopczyk, mądry i grzeczny i na pewno wyrośnie na przystojnego faceta
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym tz ma tydzien urlopu wiec troche bede miala czasu dla siebie mam nadzieje wyciągnęliśmy juz spiworek do wozka bo jest 13 stopni i zimny wiart a my bez kurtki dla malego na taka pogode kupowac buty czy 2 pary skarpetek??
|
|
|
|
|
#1140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A to zobacz kumpeli mąż powiedział w sobotę że idzie na rykowisko bo jest pełnia i tym się sugerowałam
Cytat:
![]() Cytat:
Moja ostatnio też przeszła samą siebie. Mówiłam Wam że Antek ma gronkowca i bardzo pilnuję żeby nie oblizywał Ani łyżeczek itd no a w sobotę jadąc do nich Antek wziął jabłko i zostawił na stole bo jadł place a ona pyta się Ani i co jeszcze zauważyłam to gadamy z nią o zostawianiu Ani jeden dzień w tygodniu na 2 godziny i tz z nią uzgadnia a ona zamiast mi się coś spytać to mówi do tz "a ona do pracy nie wraca" ku....wa jakby mnie tam nie byłoCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Musze wziąć tabletke wkońcu. 

o to powód mjego bólu.Za to dziecie grzecznie spało i obudziliśmy się po 7-dmej 

na taka pogode kupowac buty czy 2 pary skarpetek??