Lista weselnych kiczów - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 18:39   #1351
karolkao89
Zadomowienie

Dot.: Lista weselnych kiczów

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
No dziwnie to wygląda i już... Kojarzę, że to był taki standard baaaaardzo dawno temu. Ale potem mi się przypomniało, że widziałam na weselu 4-5 lat temu, to wcale nie tak dawno. Ktoś przytargał na salę kwiaty od gości i zrobił z nich serce na podłodze i młodzi w nim tańczyli.
Ale u mojej przyjaciółki w tym samym mieście 3 lata temu już tego nie było, wiec nie wiem skąd się bierze taki pomysł
na każdym weselu co byłam, to było że w kółeczki goscie, młodzi w środku. Sama nie wiem jakbym chciała, nie lubie jak coś robie i inni sie patrzą, a jakby chodzili w koleczku to moze nie zwracaliby uwagi tylko na mnie:P. No i nie kojarzy mi się to z podstawówką wcale. Dla mnie to takie zwyczajne już
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 19:28   #1352
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Podpisuję się Najpierw jak się z tym spotkałam to pomyślałam wow, fajne Ale teraz jak włączę na yt to jest żenujące... zazwyczaj jeszcze tańczą nieudolnie Wolę już nauczyć się jakiś ładnych figur i tradycyjnie zatańczyć niż odstawiać cyrk
I ja się podpisuję, zresztą już tu gdzieś o tym pisałam.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Jak już temat zszedł na pierwszy taniec to napisze co mi się marzy.Wychodzimy oboje na środek sali i razem śpiewamy jakąś piosenkę,np Felicita,a potem zapraszamy wszystkich do tańca.Chociaż oboje potrafimy ładnie śpiewać to mój narzeczony ma opory przed takim występem
Myślę, że to by mogło ładnie wyglądać

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez FioletowyAnanas Pokaż wiadomość
Ja bym chciała żeby mnie ojciec poprowadził do ołtarza i możecie mnie zbiczować czy coś po prostu. Tak jestem córeczką tatusia i mamusi.
He he, ja ze swoim nie mam jakichś mega dobrych kontaktów, częściej się kłócimy niż zgadzamy, mamy podobne charaktery niestety i jesteśmy uparci... Ale wiem, że by wszystko zrobił, bym była szczęśliwa. A zwyczaj mi się podoba i mam nadzieję, że nie pokłócimy się o coś na amen do tego czasu jak będę brać ślub

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 16:37   #1353
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
He he, ja ze swoim nie mam jakichś mega dobrych kontaktów, częściej się kłócimy niż zgadzamy, mamy podobne charaktery niestety i jesteśmy uparci... Ale wiem, że by wszystko zrobił, bym była szczęśliwa. A zwyczaj mi się podoba i mam nadzieję, że nie pokłócimy się o coś na amen do tego czasu jak będę brać ślub
Mój tatko to jest nad wyraz opiekuńczy No i zazwyczaj o to się sprzeczamy ale mama go zawsze stawia do pionu i mówi, że już jestem dorosła

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 19:25   #1354
piankowa
Wtajemniczenie

To ja dodam coś od siebie. Przejmowanie wesela przez rodziców. Byłam świadkiem u siostry i głupiałam, panna młoda prosi mnie o jedno, za chwile przychodzi matka panny młodej i mówi coś innego. Na początku myślałam, że działają wspólnie i po prostu zmiana decyzji. A tu szok, bo panna młoda prosi bez filmu, film jest, panna młoda mówi "tort za godzinę", tort wchodzi za 15 minut bo matka tak planowała. Panna młoda- chcę żywszą muzykę, matka ale tak ładnie spokojnie przygrywają...
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 21:22   #1355
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
To ja dodam coś od siebie. Przejmowanie wesela przez rodziców. Byłam świadkiem u siostry i głupiałam, panna młoda prosi mnie o jedno, za chwile przychodzi matka panny młodej i mówi coś innego. Na początku myślałam, że działają wspólnie i po prostu zmiana decyzji. A tu szok, bo panna młoda prosi bez filmu, film jest, panna młoda mówi "tort za godzinę", tort wchodzi za 15 minut bo matka tak planowała. Panna młoda- chcę żywszą muzykę, matka ale tak ładnie spokojnie przygrywają...
:| trochę głupio matka zrobiła, nie lepiej było skonsultować to z córką? W końcu to jej ślub, jej dzien, więc jakies prawo ma, mimo potencjalnego sponsorowania wesela przez rodziców(mniemam, że tak bylo).

A to nie wiedziałam, że można prosic orkiestre o zmiany piosenek itp, wiem, ze sa dedykacje, ale żeby mowic zeby dali wolna itp bo coś tam coś tam.. zawsze po żywszej muzyce, można odpocząć w ramionach partnera w tańcu przytulańcu:P
Stary 2012-09-18, 09:47   #1356
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:

u nas rodzice finansują wesele, ale mam 100% pewności, że nie będą się wtrącać i podejmować decyzji bez porozumienia z nami - na szczęście

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 13:25   #1357
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
No to jest żenada ze strony matki PMki.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 13:58   #1358
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
No to jest żenada ze strony matki PMki.
Niestety są rodzice co zamiast dziecku to robią samym sobie drugie wesele

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 13:59   #1359
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Niestety są rodzice co zamiast dziecku to robią samym sobie drugie wesele
No są, nawet często, ale bez przesady. Co innego glos doradczy który można uciszyć "mamo przestań" a co innego robienie na opak w dniu ślubu.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-18, 15:15   #1360
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Wracając do kiczów zgłaszam: KLĘKANIE PRZY BŁOGOSŁAWIEŃSTWIE a w tle telewizor, meblościanka i smutna paprotka...
Jak kwiatek do kożucha...
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 16:10   #1361
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
Wracając do kiczów zgłaszam: KLĘKANIE PRZY BŁOGOSŁAWIEŃSTWIE a w tle telewizor, meblościanka i smutna paprotka...
Też mnie to razi estetycznie... ale z drugiej strony przecież nie będą sobie specjalnej sali na błogosławieństwo wynajmować ani remontu robić

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 16:16   #1362
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Klękanie przy błogosławieństwie mi się zawsze wydawało kwestią wiary a to jak ktoś ma w domu - cóż, może ma zły gust albo nie stać go na nowe meble lub remont - to na pewno nie jest kwestia kiczu.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-18, 18:10   #1363
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Klękanie przy błogosławieństwie mi się zawsze wydawało kwestią wiary a to jak ktoś ma w domu - cóż, może ma zły gust albo nie stać go na nowe meble lub remont - to na pewno nie jest kwestia kiczu.
Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też mnie to razi estetycznie... ale z drugiej strony przecież nie będą sobie specjalnej sali na błogosławieństwo wynajmować ani remontu robić
Dokładnie

Jeśli TV akurat nie jest włączony to nie ma o czym mówić Trudno, żeby zamek wynajmować na błogosławieństwo, żeby tło było dobre.

A po drugie, w błogosławieństwie chodzi też trochę o wyjście z domu, błogosławienie na nową drogę życia w nowym, własnym domu. Może tak na to trzeba patrzeć.

I jest też opcja błogosławienia w kościele.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 18:39   #1364
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie

Jeśli TV akurat nie jest włączony to nie ma o czym mówić Trudno, żeby zamek wynajmować na błogosławieństwo, żeby tło było dobre.

A po drugie, w błogosławieństwie chodzi też trochę o wyjście z domu, błogosławienie na nową drogę życia w nowym, własnym domu. Może tak na to trzeba patrzeć.

I jest też opcja błogosławienia w kościele.
Też tak myślę. Jak dom jest czysty, posprzątany to ok. A ze telewizor w tle? No i co z tego?:P Niektorzy maja mieszkania, małe pokoje, np. u mnie tak jest. Jakoś nie widzę w tym kiczu:P.

A klękania nie uważam za kicz. Dla mnie to tak, jakby białą suknię też uważano za kicz

Ale mi się powtórzyło:kicz, kicz, kicz:P
Stary 2012-09-18, 22:31   #1365
samiramis
Raczkowanie

Nie zgodze się z tym, że telewizorem w tle kleczących to kicz.
Ja np mam mały salon i myślę, że w naszym tle mógł stać telewizor ale na filmie kompletnie nie było tego widać. Trudno abym była błogosławiona w Kucni lub sypialni na łóżku.

Dla mnie kiczem jest- zapraszanie gości których się nie lubi lub nie toleruje. Tak samo kiczem jest póście na ślub i skladanie życzen Młodej parze jeżeli się ich nie toleruje. Niestety znam kilka takich przypadków.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 09:39   #1366
weronikad2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Nie zgodze się z tym, że telewizorem w tle kleczących to kicz.
Ja np mam mały salon i myślę, że w naszym tle mógł stać telewizor ale na filmie kompletnie nie było tego widać. Trudno abym była błogosławiona w Kucni lub sypialni na łóżku.

Dla mnie kiczem jest- zapraszanie gości których się nie lubi lub nie toleruje. Tak samo kiczem jest póście na ślub i skladanie życzen Młodej parze jeżeli się ich nie toleruje. Niestety znam kilka takich przypadków.
moim zdaniem wiele osób zapomina o tym że chodzi o zawarcie związku małżeńskiego a nie o zrobienie bogatego wesela na podstawie "zastaw sie a postaw się".mnie nie interesuje czy u mnie w domu bedzie mebościanka czy wystawne meble z 50 calowym telewizorem.
niestety wiem że wiele młodych par organizując własne wesela nakazało rodzicom zmiane wystrojów w salonach bo bedzie brzydko na płycie wyglądało. no i biedni rodzice zapożyczali się oby zrobić przyjemność dzieciom. jak dla mnie to jest żałosne
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 10:31   #1367
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Nie wiem, czy klękanie przy błogosławieństwie jest kwestią wiary - raczej pewnej tradycji uniżenia względem rodziców. Córka jednej pani u mnie w pracy brała ślub no i błogosławieństwo ma być u mamy. A w związku z tym, że mama się wstydzi, że dywan wytarty, że mieszkanie małe ciasne, niespecjalnie estetyczne to przeniosła błogosławieństwo do kościoła na tuż przed mszą. Młodzi przynajmniej klęczeli na klęcznikach a nie na dywanie, po którym, jak w większości naszych domów, tarzał się latami nasz pies if you know what i mean
Stary 2012-09-19, 14:43   #1368
laska4
BAN stały

Cytat:
Nie wiem, czy klękanie przy błogosławieństwie jest kwestią wiary - raczej pewnej tradycji uniżenia względem rodziców. Córka jednej pani u mnie w pracy brała ślub no i błogosławieństwo ma być u mamy. A w związku z tym, że mama się wstydzi, że dywan wytarty, że mieszkanie małe ciasne, niespecjalnie estetyczne to przeniosła błogosławieństwo do kościoła na tuż przed mszą. Młodzi przynajmniej klęczeli na klęcznikach a nie na dywanie, po którym, jak w większości naszych domów, tarzał się latami nasz pies if you know what i mean
To interesujące ,błogośławieństwo w kościele,możesz napisać coś więcej jak to wyglądało?Przed głownym ołtarzem czy przed bocznym?
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 14:56   #1369
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
To interesujące ,błogośławieństwo w kościele,możesz napisać coś więcej jak to wyglądało?Przed głownym ołtarzem czy przed bocznym?
Myślę, że należałoby się w tej kwestii dogadać z księdzem. Żeby on wskazał miejsce i czas w trakcie mszy.

Może rodzice mogliby czekać na młodych obok klęcznika? Młodzi wchodzą, stoją lub klękają, otrzymują błogosławieństwo, rodzice siadają.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 15:09   #1370
laska4
BAN stały

Cytat:
Myślę, że należałoby się w tej kwestii dogadać z księdzem. Żeby on wskazał miejsce i czas w trakcie mszy.

Może rodzice mogliby czekać na młodych obok klęcznika? Młodzi wchodzą, stoją lub klękają, otrzymują błogosławieństwo, rodzice siadają.
Muszę nad tym pomyśleć i naprawdę pogadać z księdzem,nie chcę żeby błogosławieństwo było u mnie w domu.A nie chcę z prostego powodu,rodzice TŻa będą jechać autokarem ,to w takim wypadku cały autokar przyjechałby do ,mnie pod blok i pewnie wszyscy goście pójdą za rodzicami TŻa na górę,bedzie za dużo bałaganu i duża strata czasu i tego chciałabym uniknąć
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 01:27   #1371
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Nie byłam osobiście na tym ślubie, ale wyglądało to mniej więcej tak, że młodzi wchodzą do kościoła, jak na każdym ślubie a na końcu ich drogi czekali rodzice z krzyżykiem, którzy pobłogosławili ich przy tym klęczniku ozdobionym dla PM. Myślę, że to fajne rozwiązanie . Rzeczywiscie warto dogadać to z księdzem jak sugeruje Ewuszkaaa.
Stary 2012-09-20, 13:30   #1372
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie byłam osobiście na tym ślubie, ale wyglądało to mniej więcej tak, że młodzi wchodzą do kościoła, jak na każdym ślubie a na końcu ich drogi czekali rodzice z krzyżykiem, którzy pobłogosławili ich przy tym klęczniku ozdobionym dla PM. Myślę, że to fajne rozwiązanie . Rzeczywiscie warto dogadać to z księdzem jak sugeruje Ewuszkaaa.
nie słyszałam jeszcze o takiej możliwości ale uważam że jest to sprawa godna przemyślenia.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 12:17   #1373
karolinaaa92
Zakorzenienie

Podoba mi się ten pomysł z błogosławieństwem w kościele. Jest to dobre rozwiązanie, szczególnie jeśli PM ma małe mieszkanie.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 15:57   #1374
endive
Rozeznanie

Ogólnie całe wesele jest troche kiczowate. Ale są rzeczy które rażą szczególnie:
- orkiestra przed domem lub blokiem pani i pana młodego; i wszyscy sąsiedzi wypatrujący z balkonów i okien;
- wymyślny pierwszy taniec;
- wszystkie głupie zabawy, które towarzyszą oczepinom;
- "cudownych rodziców mam" i podziękowania dla rodziców (kto to wymyślił...);
- sztuczna biżuteria pani młodej;
- diadem i rękawiczki u pani młodej;
- tipsy;
- zbyt mocny makijaż pani mlodej;
- gipsowe aniołki jako podziękowanie dla gości, na które wyda sie tylko pieniądze, a to i tak wyląduje w koszu;
- zdjęcia w studio (jeszcze 10-15 lat temu tak było, ale nadal można to spotkac :/ jakieś nieporozumienie)
Stary 2012-09-22, 22:46   #1375
Elfir
Zakorzenienie

Wczoraj zdjecia w studio, dziś w plenerze - wszystko to i tak sztucznie ustawiane pozy. Jakie znaczenie ma to, gdzie je zrobiono?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 22:56   #1376
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Wczoraj zdjecia w studio, dziś w plenerze - wszystko to i tak sztucznie ustawiane pozy. Jakie znaczenie ma to, gdzie je zrobiono?
a to zależy od młodych i fotografa.
My mieliśmy za zadanie dobrze się bawić a fotograf robił zdjęcia.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 23:18   #1377
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
No właśnie i tak ustawiane i tak, tylko, że te w plenerze uważane są za mniej "sztuczne".
Zarówno zdjęcia w studio jak i w plenerze niektóre moga uchodzić za kiczowate, widziałam niektóre plenerowe, to po prostu budziły wątpliwe emocje...Wiem, wszystko kwestia gustu, ale np. modne ostatnimi czasy bukiety z broszek- Dziewczynom się podobają, bo coś innego, nowoczesnego, powiew świeżości...Założę się, że za jakiś czas będą też symbolem kiczu ( dla mnie już są, bo uważam, że nie ma jak to żywe kwiaty i nic ich nie zastąpi- nie wymagają nawet upiększania perełkami, kryształkami).
Czy np. motyw przewodni wesela w postaci koloru?Hmm...no niby nie wszystko musi być białe/ ecru. Ale dla mnie Pan Młody np.w fioletowym krawacie i skarpetkach pod kolor bukietu PM- no niezbyt. Choć dla kogoś może być wystrzałowe.
Moda się zmienia...to co teraz fajne, za jakiś czas może być obciachowe.
Ale np.klasyczny, dobrze skrojony czarny garnitur i mucha nie wyjdą z mody ( bynajmniej nie szybko).Tak samo obrączki- klasyczne gładkie czy to złote żółte czy białe, czy płaskie czy półokrągłe też nie wyjdą z mody i będą eleganckie. Pasują i młodym i starszym. A wzorki? Opatrzą się, znudzą, zniszczą szybciej.
Jestem rok po ślubie i już z perspektywy czasu pewne rzeczy zrobiłabym inaczej
Wybrałabym innego kamerzyste, wynajęła profesjonalnego fotografa, zaprosiła więcej gości, nieco zmieniła mszę w kościele, inną salę, inną sukienkę na pewno ,inny welon, bukiet, na pewno nie zrobiłabym tipsów fencz, tylko nawet z krótkimi poszła, ale naturalnymi,więcej zabaw oczepinowych, inne nieco podziękowanie rodzicom...Męża bym nie zamieniła na żadnego innego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Ech, żeby tak można było jeszcze raz Bogatsza w doświadczenie już zrobiłabym inaczej.
I może stąd się biorą te teściowe co chcą rządzić Miały swoje wesela, ale czegoś im tam brakowało i na ślubach dzieci chcą sobie odbić wszystko z nawiązką, żeby dzieci nie żałowały.
Coś czuję, że ja taką teściową i mamą mogę być:b aba:
To straszneA w ogóle to ja ( osoba która nawet jako mała dziewczynka nie marzyła o białej sukni, nie chciała w ogóle ślubu, a jak już to cichy cywilny) stałam się straszną maniaczką wesel i ślubów. Widziałam już 21 różnych, różniastych i każde było inne, na każdym było coś bardziej fajnego, coś mniej, ale żadne nie było idealne, nawet mojeJa chcę jeszcze raaaaaaaz buuu
Teraz z perspektywy czasu nie wyobrażam sobie iść do urzędu, jakiś obiad w domu i koniec...
Dobrze, że posłuchałam teściowej hehehehehe

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2012-09-22 o 23:26
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 14:10   #1378
samiramis
Raczkowanie

Ja też nie marzyłam NIGDY o białej sukni u ślubie w kościele a o weselu to nawet nie było mowy! dla mnie to był jeden wielki kicz. Na wesela w rodzinie chodziłam z przymusu- strata kasy na organizację (można dobry samochód za to kupić) Niestety mój TZ bardzo chciał huczne wesele no i ślub kościelny więc po latach negocjacji zgodziłam się, ale zaznaczyłam kilak ważnych uwag;] np to, że pójdę do slubu zimą i po płatkach róż w kosciele tesciowa skwitowała tylko że jestem nienrolna i tak nie może byc jakież było jej zdiwienie jak na zaproszeniu była zimowa data a w kościele były żywe róże i obsypywani byliśmy płatkami własnie.
Ja swojego wesela nie zmieniłabym nic. No może z wyjątkiem świadka ale na to nie miałam wielkiego wpływu.
Najbardziej teraz śmieszy mnie fakt, że nigdy nie chciałam mieć welonu- miał być właśnie diadem lub coś podobnego, a jak poł roku wcześniej byłam na weselu u kuzynki to patrząc na jej welon stwierdziłam że właśnie taki chcę mieć! no i miałam. Nawet TZ był w szoku że zmieniłam zdanie z dnia na dzień. i tak na marginesie to myślę, że poł wesela miałam kiczowatego- był diadem, coś podobnego do rękawiczek, elegancki I taniec z układem, zabawy po oczepinach, podziekowania dla rodziców w kółeczku itp itd. Co tu dużo mówic- nie da się zrobić prawdziwego polskiego tradycyjnego wesela beż kiczu bo to jest poprostu nierealne.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-23, 14:38   #1379
GRUBSTEIN
Raczkowanie

To fakt, że tradycyjne polskie wesele równa się kicz. Mniej lub więcej, ale kicz. Ale my tu nie krytykujemy, tylko wymieniamy. Kiedyś ktoś skorzysta z tego xródła w pracy magisterskiej - zobaczycie

P.S. AINHOA, jestem bardzo ciekawa dlaczego i jak inaczej postąpiłabyś z tymi wszystkimi rzeczami (kamerzysta, foto, inna msza?...) gdybyś mogła cofnąć się w czasie...
Stary 2012-09-23, 15:01   #1380
makeupnotwar
Wtajemniczenie

a ja się zgadzam z Elfir. może 1 sesja na 100 nie jest kiczowata, ale żeby mieć ładne zdjęcia, trzeba poszukać mega kreatywnego fotografa. ja myślę na przykład o Aife http://anitasuchocka.com/

jak uczyłam się w buwie to czasem strasznie mi się chciało śmiać - wszystkie te panny młode wyglądające jak swoje kopie, w tych samych miejscach i sztucznych pozach. rekordowo widziałam chyba z 6 par na raz. ogólnie na wizażu chyba nie widziałam zdjęć które by nie były sztuczne i z lekka tandetne...

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości