|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Ja kupuję proszek/płyn do koloru (biały to też w końcu kolor
)PS: Mały dziś jakiś spokojny ... |
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
marti - rozumiem doskonale , moja na szczęscie zdrowa ale za to ma tyle energii że ja już wymiękam
![]() co do kombinezonów i ciuszków polecam tym co mają w zasięgu tk max - wczoraj byłam w trójmiejskim i bardzo dużo zimowych ciuszków jest nawet są ocieplacze do nosidełek itp. |
|
|
|
#2313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Dużo zdrówka dla przeziębionych Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
A lekarz - Ja też niedawno po raz pierwszy poczułam takie bóle miesiączkowe :/
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Łącze się z osamotnionymi, bo mój mąż właśnie wyjechał do Poznania na tydzień.. Mam nadzieję, że ten czas szybko zleci i będzie już piątek !Wczoraj spędziliśmy leniwą sobotę.. Mąż wieczorkiem zrobił mi kilka zdjec brzuszkowych- mistrzem fotografii to on nie jest, ale mam parę ładnych fotek. Wrzucę wkrótce do albumu jakieś zdjecie to sobie zobaczycie. Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni ![]() Lonia-ja również mam często uczucie mokrości w majtkach. Bez wkładki się nie ruszam
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
mielismy jechac na zakupy to tez siedzi i robi bo musi jeszcze jakies papiery przygotowac i taka niedziela dzisiaj..smutno mi i tyle. doła zalapalam. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2316 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
. Nie myślałam że kiedyś tak będzie ale...ważne że mamy siebie w trójkę i jakoś damy radę. Cytat:
Tak czy inaczej pogadam z ginem we wtorek. ![]() Cytat:
).Możesz ewentualnie zrobić pomidorową. Ale chyba bardziej opłaca się taki koncentracik i zamrozić jak to napisała któraś z dziewczyn ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko
niefajnie jest byc samemu w niedziele dobrze ze jest jeszcze Laura bo bym zwariowala![]() Co do sluzu to ja go mam jak na lekarstwo-mniej niz przed ciaza.zawsze musialam nosic wkladki-teraz nosze przez luteinie ale jak ona wycieknie to sciagam i chodze bez bo nie mam takiej potrzeby.pamietam ze w pierwszej ciazy mialam ciagle uplawy i stan zapalny a teraz kompletnie nic a tak wogole to za nowe tygodnie ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ja juz nie wiem co mm gotowac zawsze wsytsko smazone, podsmazane albo maczne a teraz zero tluszczu i maki w obiedzie-jak mam to zrobic??moze zainspirujecie mnie??
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-09-23 o 15:49 |
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałam jedną fotkę do albumu, bo reszta taka bardziej intymna jest
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
to lece obejrzec
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- KAmila a to tez masz tak malo?? ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Justa a my sesyjke mamy w srode
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie ja mam go sporo..
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Advena teraz bedzie spadala aktywnnosc maluchow bo maja coraz mniej miejsca.ale w ciagu 3 h musi sie ruszyc min 4 razy
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Mniej są aktywne, ale za to jak już się ruszy maluch to intensywnie
Moja mała daje mi ostatnio popalic..
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też witam sie samotnie w niedziele, mąż w pracy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kamila świetne zdjęcie ![]() zrobiłam sobie kubek kakao i popijam
|
|
#2324 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 33 tydienCytat:
dla Natanielka,ze tak pieknie je. Teraz bedzie rosl jak na drozdzach Cytat:
zacisniete, jak sie znow do Wa-wy wybierzesz to napisz do nas to jakies spotkanko zorganizujemyCytat:
za wizyte. Zurawina pyszna rzecz to cie pocieszyl Cytat:
Cytat:
![]() i za wizyte jutrzejszamarti i czarna nie smuccie sie dziewczynki, czas szybko minie i mezowie wroca. Co do gotowania kazdemu co innego,to u nas jest od zawsze,bo ja wielu rzeczy nie lubie i dla mnie sie odklada bez cebuli,pora,czosnku,szczy piorku,papryki,ryb,owocow morza,koperku,pietruszki, tatara,sledzi itd itd i stu milionow innych rzeczy. Tz sie czasem wkurza,bo on to wszystko lubi,a ja gotuje bez,a jak chce cebule to musi sam sobie pokroic oddzielnie Dobrze,ze u Ciebie to przejsciowe niteczka duzo zdrowka jak kogos pominelam,przepraszam hej dziewczynki, wlasnie klade sie na drzemke. Pokoik pomalowany, kolorek sliczny -taki bajkowy roz, raczej jasny,wiec super Co do finansow do konca miesiaca sie nie wypowiadam,bo wy chociaz mniej czy wiecej,ale na plusie macie. Ale trzeba wierzyc,ze za chmurami zawsze jest slonce czas na drzemke Kaaamila sliczne zdjecie
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-23 o 16:03 |
||||||
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękne zdjecie
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka piękne zdjęcie takei delikatne--cuuudo
![]() martus a to mozesz jakąs mąke wogole?bo ja tez pszennej nie moge to zamist tego stosuję ryzową, kukurydziana, ewentualnie ziemniaczaną do sosów...chleb piekę z mąki gryczanej bo nie ma glutenu a z piekarnika mozesz czy to tez jako podsmażane sie liczy?nie wiem jak lubisz zupy bo ja to chyba bym zupy jadla i jakies ewentualnie klopsiki ale takie w wodzie a poozneij z tego sosik koperkowy lub pomidorowy...no ale nie mam pojecia co przy cukrze bo ja to mam swoja dietke
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze niezla jesteś..to ja wszytsko lubię procz owocow morza ktorych nie znosze -pare razy zjadlam krewetki i obleca ale bez rewelacji, nie przepadam tez za makaronem .. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- justa to jeszcze z poltora tyg i rodzic mozesz
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
Milenko- to czekam na zdjecia końcowego efektu pokoju ![]() Marti- ciężka sprawa z tą dietą..współczuje Ci Kochana
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
jest godz 16ta a my obiadu nie mamy i wnosie to mam..maż cos tam przy drzwiach skrobie mi sie nie chce obiaduy robic i co najwazniejsze isc do sklepu po cos .niecvh zglodnieje i sam cos wymysli, ja caly tydz wymyslam nie chce mi sie
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2332 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się w leniwą niedzielę.
Właśnie przymierzam się do zamówienia wózka. Jeszcze kilka rzeczy zostało do kupienia, ale takich droższych ..... przeglądam termowentylatory do dogrzewania pokoju, nawilżacze powietrza bo mamy bardzo sucho w pokoju no i laktator. Muszę jeszcze kupić jakiś mały żel pod prysznic i szampon do szpitala i pakuję torbę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję tego pyłu ale pomyśl sobie jak niebawem będziesz miała ładnie. Dobrze że wszelkie remonty już za mną ![]() No niestety Mothercare do tanich nie należy - my kupiliśmy tam kilka rzeczy na wyprzedaży a teraz wanienkę i musimy dokupić do niej stelaż .... czaję się jeszcze na jeden kocyk u nich taki milusi że sama się w nim zakochałam ale cena 99 zł powala ![]() Ostatnio też oglądałam ochraniacz do łóżeczka za 279 zł Cytat:
Witaminy K i D kupię po wyjściu ze szpitala ponieważ wówczas lekarz określa jaką dawkę podać Cytat:
Oj ja uwielbiam latać, mogłabym z samolotu nie wysiadać. W sumie pierwszy raz leciałam zupełnie sama i w burzę i taaaaaak mi się podobało. A że czasem się wypuszczamy w takie zakątki że powrót stamtąd trwa 24h to już zdążyłam zwiedzić trochę lotnisk na świecie - mam nadzieję że malutka podzieli naszą pasję
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-09-23 o 16:20 |
|||||
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))lubie takie mam ich troche niestety czesto mi sie urywają
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Na myśl przychodzą mi gołąbki albo ostatnio robiłam chłopakom pulpety z mięsa mielonego (można dodać ryżu) gotowane w wodzie lub rosole i do tego sos pomidorowy, pierś grillowana, albo w tych torebkach "Pomysł na" to też bez tłuszczu się robi. Ostatnio kupiłam z tej serii pierś w papirusie czy jakoś tak. Zawija się fileta w taki papier i piecze na patelni ale bez tłuszczu. Fasolka po bretońsku, zapiekanki z makaronu pełnoziarnistego lub ciemnego ryżu z różnymi warzywkami.
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra maila nawilżacz powietrza jak mala sie urodzila..ja nie wiem prawde mowiaC nie myślałam o tym, nawet nie umiem okreslic czy mamy sucho w pokoju tak bardzo
![]() a farelka musimy miec, bo tutaj grzeja ale i tak nie bardzo, a jak maly do kapieli to farelka się przyda Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-23 o 16:24 |
|
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawilżacz się przydaje nawet nie tylko ze względu na suche powietrze ale tez w infekcjach - głównie krtani - warto mieć w domku, ale spokojnie można go w późniejszych wydatkach ująć ![]() Kamalika - ja dziś po przejściach nocnych tez zaczęłam się pakować - na październik pełen plan - tylko kaska przyjdzie - fryzjer ostatnie zakupy ( nawet mam nadzieje pobuszować w weekend 6-7 na promocjach z instyle / elle ) depilacja i czekamy Mam nadzieję że dociągnę do 8. 10 a wtedy to już połowa 37 tyg i z górki nawet jak coś będzie się działo ![]() Ja panikować powinnam mniej bo 1 dziecko mam i zawód medyczny do tego ale chyba jest wtedy odwrotnie - widzę wszystkie powikłania i wszystko na czarno Czasem szczęśliwsi ci , co mniej wiedzą ))
Edytowane przez livdragon Czas edycji: 2012-09-23 o 16:28 |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Marti jeszcze mi się przypomniało: ryba po grecku ale nie smażona tylko gotowana na parze, może też być taka ryba ale np z sosem, ryba z piekarnika (w folii aluminiowej), ryż na mleku z truskawkami, ryż zapiekany z jabłkiem
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaamila1 piękne zdjęcie
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dostałam te kolczyki w prezencie, ale ubieram je tylko okazjonalnie.. Są dośc bogate i ubiór musi byc stonowany.. Ale najlepsze w nich jest to, że wyglądają na masywne a w rzeczywistości są leciuteńkie ![]() Pokrzywka- dzięki Kochana
||
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem po zakupach.
![]() Kupiliśmy fotelik maxi cosi cabrio fix i to się tak szybko zakłada pasami, że byłam w szoku. Ja myślałam, że trzeba się namachać, żeby to pozapinać, a okazuje się, że raz dwa i założone. Wcześniej zastanawiałam się nawet czy nie kupić jakiejś bazy przystosowanej do pasów, ale chyba bym się wkurzyła jakbym ją kupiła, bo różnica w bezpieczeństwie pewnie żadna, a pieniądze wyrzucone w błoto. ( nie piszę o tych z isofixem, bo ja tego nie mam). Mam już łóżeczko ( ale nie złożone), przewijak, materac, wanienkę i inne duperele. Większość z Ikei. W Tesco kupiłam m.in. kombinezon i ciepłą bluzę. Udało mi się kupić też w Kappahlu ostatnie 2 staniki do karmienia z promocji w moim rozmiarze o których mówiła Gabi - dzięki za informację Może jakieś pieczone chude mięsko z surówką? Przypomniało mi się, że moja siostra mówiła, że robiła sobie kotlety ( bez panierki), ale zamiast smażenia to piekła je w piekarniku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

)

je już 24ml czasami jak nie ma zalegań. jest taki malutki i kochany a jak ziewa sobie, no jest przesłodki. oby te kilka tyg szybko zleciało bo chce mieć mojego synka w domu
Mam nadzieję, że ten czas szybko zleci i będzie już piątek !
bo tez z tymi cenami dziecięcymi producenci przesadzaja-jak np ten kombinezo mothercare, tez weszlam do tego sklepu, faktycznie piekne rzeczy spodobal mi sie taki kosz wiklinowy, ktory można przenosic, z daszkem byl no piekny, ale jak uslyszlaam cene prawie 500 zł to ja dziękuje

zacisniete, jak sie znow do Wa-wy wybierzesz to napisz do nas to jakies spotkanko zorganizujemy
to cie pocieszyl
do tej pory całą ciążę byłam zdrowiutka...

.. nagle zrobilo sie chlodno i wietrznie .. ( przynajmniej u mnie
)
. moge spac spokojnie tylko i wylacznie wtedy kiedy wiem ze jestem przygotowana na kazda ewentualnosc .. Wiec musze miec w domu doslownie wszystko co sie moze przydac .