|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za usunięciem kompozycji zapachowych z kosmetyków na rumień i naczynka? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 87,50% |
NIE |
3 | 12,50% |
Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wszystko o cerze naczynkowej
Evitko - może i kuszę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
AsikS wiedzialam, ze bedziesz zadowolona! Poza dzialaniem antyburaczkowym, uwielbiam po prostu ten mat, ktory zostawia i utrzymuje sie bardzo dlugo. To moja najlepsza baza pod makijaz wieczorny!
![]() Jestem tez ciekawa wersji "metro" i z spf15 - na ile on jest fotostabilny. Ale nie mam skladu :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Ivvonko - tak, miałaś rację. Ten kremo - lek to ulga na moje piekące stale policzki. Wypiłam gorącą herbatę z cytryną a ja nadal jestem bladolica.
![]() Lepszej rekomendacji już wygłaszać nie muszę. ![]() Też ciekawi mnie ten Metroruboril. Może ktoś go używał i opowie nam o swoich spostrzeżeniach? DZIĘKUJĘ raz jeszcze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
--------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
![]() Może też sie szarpne, tyle dobrych opinii...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Jasne.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktywne składniki: Skład (INCI): Aqua, Cetyl Alcohol, Ceteth-20, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Mimosa Tenuiflora Bark Extract, Ranunculus Ficaria Extract, Escin, Glycyrrhetinic Acid, (Methyl-2 Nitro-5 Imidazolyl)-2 Ethanol, Steareth-20, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Titanium Dioxide, Bisabolol, Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben. Mnie to jednak za wiele nie mówi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
hm...wyglada na to, ze tylko mnie ten krem jakos nie zachwycil (poki co przynajmniej). Mam na policzkach takie naczynkowe obszary - nie sa to poki co pekniete naczynka, tylko rumien, ale taki specyficzny chyba - przebijajacy sie jakby "spod" skory - tzn. wierzch jest blady, a pod spodem widac rumien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy sie polubimy ![]()
![]() |
![]() |
#790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Maggie-79:
Wit. K - VITACON jest dostępna w aptece. Na receptę kosztuje 3,20 zł. Temat ten omawiany był tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...on#post3529403 (post nr 2489 - Nikity) i na dalszych stronach "Plotek, ploteczek..." oraz tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...on#post3577429 (post 568 Hexxany) i dalsze. Miłej lektury. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Maggie i Hexx, na rumien o ktorym mowicie bylby lepszy Metroruboril, bo zawiera metronizadol dzialacy przeciwzapalnie. Ja sobie chwale Nitrofurazon, zawierajacy nitrofural.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam,mnie bardzo odpowiada serum robione na bazie vit.K ale nakladam ja tez bezposrednio na buzie i nic zlego sie nie dzieje,ampulka starcza na ok 3 aplikacje.Poza tym uzywam Dirosealu naprzemiennie i jestem zadowolona z efektu ![]() Recepte na Vitacon mozesz tez uzyskac od lekarza ogolnego,dziewczyny pisaly ze nie mialy problemu z dostaniem recepty-zreszta powiedz,ze chodzi o ampulki do inekcji ale do zastosowania zewnetrznego ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sama uzywam metronidazol w kremie i żelu, za 3,50, pomaga mi na wypryski na brodzie jako jedyny, robią się mniej czerwone i nie siedzą wciąż tak głęboko w skórze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Skład Metroruborilu skopiowałam z tej strony:
http://kobieta.wp.pl/kat,54538,wid,8..._kosmetyk.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
A metronidazol to nie (Methyl-2 Nitro-5 Imidazolyl)-2 Ethanol ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Ivvonko, masz rację, to jest metronidazol.
Tu dowód: http://www.klub-pkmd.pl/modules.php?...ewtopic&t=1072 Na mojej maści susbtacja ta wystepuje w składzie pod nazwą metronidazolum i to mnie zwiodło. Dzięki bardzo za informacje, bo myślałam, że metronidazol wchodzi w skład leków tylko na receptę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Pewnie jest go znacznie mniej w takim Metroruborilu, niz masciach czy zelach. Ja mam metronidazol w Rozexie (0,75% i na recepte), tez na mnie dobrze dziala, ale "przerzucilam sie" na wspomniany nitrofural, ze wzgledu na wlasciwosci regenerujace (o ile sie nie myle, obie substancje naleza do tej samej grupy). Swoja droga metronidazol to taki ciekawy lek, niby na wszystko. Np. metronidazol doustnie stosowany jest w przypadkach jakis zakazen narzadow plciowych
![]() Edit. Aha, nalezy pamietac by leki z metronidazolem przechowywac w lodowce! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam żel 1% Metronidazol Jelfy za 3,50 zł i krem Jelfy za 3,50 zł też 1 % metronidazolu. Żel nalezy przechowywać w temp. pokojowej, krem w lodówce.
Oba na receptę. Może się skuszę na ten nitrofurazon, jest bez recepty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Bez.
![]() ![]() Derm powiedzial mi, ze jest to lek starszej generacji i "zapomniany" przez wiekszosci lekarzy. Ostatnio jak go kupowalam (bylam na wyjezdzie i zapomnialam tubki, ktora dostalam od dermatologa) w aptece, to pani aptekarka zdziwila sie, ze go jeszcze produkuja. W niektorych aptekach mozesz uslyszec, ze jest na recepte - a to nieprawda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diroseal - wątek zbiorczy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#803 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz dziękuję, na pewno zakupię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Kurcze, kupiłabym, ale on jest na recepte w końcu czy nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Wtajemniczenie
|
Metronidazol - na receptę
nitrofurazon - nie. Confused - jestem Ci wdzięczna za krem Ictamo Vitella, kupiłam go za 13 zł i dawno nie przezyłam takiego olśnienia. Nakładam na noc, a rano budzę się z uspokojoną, idealną, bladą, rozjasniona buzią, pryszcze wygaszone, uspokojone, szybciej się goją, nie łuszcze się, nie podkreśla suchych skórek. Zaczerwienienia ładnie schodzą. Tak ładnie to nie wyglądam nawet po nocy z Acne-derm. Najważniejsze - pomaga na moje podskórne gule- pomaga im wyjśc na wierzch, wskutek czego tak nie bolą. Działa jak maść ichtiolowa lub tormentiol ale nie brudzi poduszki, tylko nie jest az tak tłusta i łatwiej się aplikuje. Nie znaczy to, że wyciaga na wierzch wszystkie pryszcze, tylko pomaga się przebić tgulom. Fakt- ma w składzie parafinę, ale mnie nie rusza parafina. Raczej nie nawilża, dlatego, że ma w składzie 10% cynku, a on działa ściągająco i lekko wysusza. Kładę co którąś noc lub w razie potrzeby. Tetaa - byłaś pierwsza - pisałaś o tym kremie kilka mc temu. Dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
wita was kolejny rumianek
![]() Przy cerze naczynkowej nie można używać pelingow jedynie te enzymatyczne. Nie można też palić ,pić alkoholu i kawy oraz jeść ostrych przypraw lub rozgrzewających typu:imbir.Kiedyś też słyszałam ,że należy unikać produktow z aloesem i chyba z miodem, co do miodu nie jestem pewna ktoś to potwierdzi/ zaprzeczy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diroseal - wątek zbiorczy
najlepiej zaglądać do aptek jak są jakieś konsultacje, czy prezentacje, badania skóry avene, wtedy zawsze mają... a tak to różnie bywa....na llegro ewnie trafiają
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
Hej naczynkowe dziewczynki! A co z miłorzębem?? Takim w tabletkach głównie. Może któraś stosowała i może coś powiedzieć o efektach? Wkońcu miłorząb obok rutyny też ma działanie wzmacniające naczynka. Zastanawiam się nad tym z firmy Naturell...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Smoku nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci pomaga
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
myślę, że delikatny masaż przy pomocy oliwki nie powinien zaszkodzić, z szorstką gąbką może być gorzej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.