Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 10:10   #301
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
A jak przebiegała Wasza pierwsza ciążowa wizyta? Bo może ja zbyt wiele oczekuję....
ja na pierwszej wizycie pod koniec 4 tc (jeszcze przed terminem @) miałam założoną kartę ciąży, skierowanie na badania krwi (morfologia, cmv, toxo, przeciwciała wzw), mocz, drugą betę i usg. Usg robiłam w 5tc i wszystko ok. Teraz kolejną wizytę mam w 9tc i mam nadzieję, że będzie szybki rzut oka na serduszkona 12 tc jestem już umówiona na usg genetyczne no i na wizytę kilka dni po nim. Aha i jeszcze kiłę i hiv muszę zrobić, no ale to proforma

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie Wy macie sytuacje w pracy?
Ja co prawda mam umowę na czas nieokreślony, ale powołanie na kierownika tylko do końca roku i boję się, że nie przedłużą mi jeśli dowiedzą się o ciąży, dlatego mam nadzieję, że uda mi się ją ukrywać do Nowego Roku. Zamierzam pracować do dnia porodu
ja mam umowę na czas nieokreślony, tp na maj i mam zamiar pracować co najmniej do końca roku, najpóźniej od lutego mam zamiar iść na L4.
Odważnie z tą pracą do poroduCzytałam ostatnio, ze praca w ostatnim trymestrze szkodzi dziecku więc może idź wtedy na L4.

Zaczynam dziś 8tc i sama nie wiem jak się czuję w kontekście ciążowym, chyba dobrzeMdli mnie tylko przy okazji głodu a tak luzikPiersi przestały boleć jakiś tydzień temu, w sumie nie mam żadnych objawów, nie sądzę, że senność która mnie ogarnia jest ciążowa. Także ja raczej tak względnie bezobjawowo teraz mam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:15   #302
Dziodzio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Serio cało pół roku??
Nie, to nie prawda. Tzw. "okres wyczekiwania" na prawo do płatnego zwolnienia lekarkiego wynosi 90 dni. Jeżeli pójdziesz na zwolnienie wcześniej to będzie ono niepłatne. Chyba że podjęłaś pracę 30 dni od zakończenia studiów albo od zakończenia poprzedniej pracy to wtedy taki okres wyczekiwania Cię nie obowiązuje.

Dziewczyny- jakby co, jakbyście miały jakieś pytania to pytajcie, jestem prawnikiem ze specjalizacją z prawa pracy i od kilku lat pracuję w HR. Chętnie pomogę.
Dziodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:39   #303
Lublana
Zadomowienie

jednak nic, nie moja sprawa nie będę się wypowiadać:P

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2012-09-22 o 10:43
Stary 2012-09-22, 11:24   #304
metropolitan
Zadomowienie

Karolina, przykro mi, ale na pewno wkrótce dołączysz!

Dziodzio, ja mam z kolei taką sytuację, że jestem na wychowawczym i teraz z tego co patrzyłam informacje na necie, musze wrócić do pracy i tego samego dnia dać szefowi zwolnienie od lekarza i wtedy zus mi będzie płacił. Mam nadzieję, że dobrze to kombinuję. Szef o wszystkim wie, to równy gość, on nie bardzo ma dla mnie pracę i powiedział mi to otwarcie, ale chce, żebym dostawała świadczenia i chyba tak to zrobimy. Zresztą ja z Zusem miałam takie akcję z pierwszym dzieckiem, że nie mam skrupułów, bo podważyli mi zatrudnienie bezpodstawnie, musiałam wynajmować prawnika i ciągać się z nimi po sądach. Ale sprawę wygrałam. Tyle tylko, że oni mają człowieka w dupie i tyle miesięcy nie dostawałam kasy, a oni mieli to gdzieś, gdyby nie praca męża to chyba bym dziecko suchym chlebem karmiła.

wynalazek, co do tych dżinów, to tak jak mówię, nogi zawsze trochę zgrubną (bo woda się zatrzymuje) więc na mnie były pod koniec ciasnawe, więc można albo się wstrzymać, albo po prostu odrobinkę luźniejsze kupić już, nie takie opięte. Ale legginsy to też super pomysł. I rajty ciążowe do sukienki czy tuniki.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:01   #305
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny jak tam samopoczucie? Ja po weselu, czuje się dobrze, tylko ból piersi doprowadza mnie do szału. A z tym płatnym chorobowym, to trzeba mieć przepracowane 30 dni - okres wyczekiwania, lub 90 od zakończenia szkoły. Od wtorku jestem na zwolnieniu ale planuje wrócić, trochę źle się czułam. Najgorsze jest to że gin kazał mi się zastanowić czy chce iść do pracy, bo pracuje w aptece no i jestem cały czas narażona na wirusy i bakterie. najgorsze jest to że to moja 1 praca i pracuje zaledwie 2 tyg, kurcze boje sie narażać dziecko, ale wiem że zus się przyczepi bo tak krotki okres zatrudnienia jest. Wizyta w przyszły pon, na podejrzenie serduszka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:01   #306
maja rosee
Raczkowanie

ja się zmartwiła bo wczoraj nie miałam mdłości i zgagi a dziś bolą mnie jajniki i nerwowa jakaś jestem. to 7 tc a jeszcze 5 tyg. do pierwszego USG. Zastanawiam się czy nie zrobić usg gdzieś na boku bo mój lekarz jest przeciwny. hm... Co robić?
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:38   #307
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

heeej
ja we wtorek 8 wrzesnia zobaczylam drugą kreskę. Jutro planuje powtórzyć test bo do tego ostatniego mam niewątpliwości bo nie byl z porannego moczu tzn byl ale po calonocnej podrozy, po wczasach, po innym klimacie i tak nie chce sobie nadziei robić jutro powtórzę i zobaczymy.
Pierwszy cykl starań byłoby pięknie
Stary 2012-09-22, 16:39   #308
margo80
Zakorzenienie

a ja klikam ze szpitala. chyba się nie uda.
krwawię, boli mnie dół brzucha, a mimo początku 6tc od OM, zarodka w macicy nie widać, choć testy były pozytywne, beta też. jest podejrzenie ciąży pozamacicznej. na razie nic więcej ze mną nie robią.
w całej tej sytuacji najbardziej mnie boli rozstanie z moją córeczką. bo nie do końca wierzyłam w tę ciążę po tym pierwszym usg i póki co nie odczuwam jej straty...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:04   #309
metropolitan
Zadomowienie

oj margo, przykro mi... na pewno tęsknisz za córeczką, może będzie dobrze z ciążą? kurcze ten pierwszy okres taki niepewny... masakra. Powiem ci, że mnie wczoraj jak siię położyłam bardzo kłuło podbrzusze, bardzo nisko i dzisiaj tez troszkę i też się martwię... Zresztą, chyba wszystkie się martwimy. POWODZENIA

ankaaa... to lipa z tą pracą. Rzeczywiście masz styczność z wirusami, ja pracowałam w szkole i też miałam i powiem ci, że w ciągu pierwszego trymestru 2 razy chorowałam i i tak musiałam brać zwolnienie. Tylko właśnie żebyś nie miała tak jak ja, że się Zus doczepi o tak krótki okres, oni teraz się do wszystkiego czepiają, pijawy jedne, jak człowiek płaci składki to się nie pytają, a jak trzeba iść na zwolnienie i trzeba zapłacić świadczenie to już jest problem. Nienawidze ich po prostu.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 10:01   #310
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
heeej
ja we wtorek 8 wrzesnia zobaczylam drugą kreskę. Jutro planuje powtórzyć test bo do tego ostatniego mam niewątpliwości bo nie byl z porannego moczu tzn byl ale po calonocnej podrozy, po wczasach, po innym klimacie i tak nie chce sobie nadziei robić jutro powtórzę i zobaczymy.
Pierwszy cykl starań byłoby pięknie
Cześć Ag_nes. To długo się wstrzymalaś między jednym, a drugim testem, cierpliwa jesteś Ale tak szczerze Ci powiem, że błędny wynik pozytywny testu zdarza się niezwykle rzadko. On wykrywa hormon bHCG, który mają jedynie kobiety w ciąży. Daj znać, jak po drugim teście ale jestem pewna, że jest ok Który to tydzień?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a ja klikam ze szpitala. chyba się nie uda.
krwawię, boli mnie dół brzucha, a mimo początku 6tc od OM, zarodka w macicy nie widać, choć testy były pozytywne, beta też. jest podejrzenie ciąży pozamacicznej. na razie nic więcej ze mną nie robią.
w całej tej sytuacji najbardziej mnie boli rozstanie z moją córeczką. bo nie do końca wierzyłam w tę ciążę po tym pierwszym usg i póki co nie odczuwam jej straty...
Margo, tak mi przykro... Czy jest jeszcze szansa, czy już wiesz na pewno? Strasznie szkoda, że musisz przez to przechodzić. Mam nadzieję, że jakoś sie trzymasz.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 10:17   #311
margo80
Zakorzenienie

nadal nic nie wiadomo. na jutro powtórka bety i kolejne usg. któraś pielęgniarka powiedziała mi cichaczem, ze raczej nie jest to ciąża pozamacicczna, bo skoczyłoby mi ciśnienie, a mierzą mi 3 razy dziennie i jak na razie książkowe.
nie wiem co to jest, taki spóźniony okres (skąd ta beta i pozytywne testy?), poronienie, ciąża widmo. pojęcia nie mam. jest weekend, zaczną coś myśleć od poniedziałku. pewnie dopóki krwawię i tak mnie nie wypuszczą...

Ewcia
Przemek
Stary 2012-09-23, 10:45   #312
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie dziewczyny
Ja tu coprawda zadko,ale staram się regularnie Jak wracam z pracy to marzy mi się już tylko łóżko,a w weekend totalne lenistwo żeby nabrać siły na cały tydzień pracy:/
Hm moze zna się któraś z Was na prawie angielskim,jak to wygląda kiedy mogę iść na płatne zwolnienie lekarskie,bo niestety mam dość ciężką pracę fizyczna,a niestety szefowi nie mogę powiedzieć o ciąży bo odrazu mnie zwolni,a potrzebuje pieniążki na wynajęcie mieszkania jeszcze zanim urodzi się malenstwo...
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 10:47   #313
maarchewka
Zakorzenienie

Witam, mam 25 lat i także będę mamą majową - termin około połowy maja. To moja pierwsza ciąża. II kreseczki zobaczyłam 6 września. 10 byłam u gin i robilam w 5mc betę - 5830 U/l i progesteron - 58,57 nmol/l. Jutro mam kolejną wizytę..
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 11:08   #314
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Maja nic się nie martw,ja do 7tc miałam straszne mdłości,a jak zaczął się 7tc mdłości znikły,pojawiają się naprawdę sporadycznie,tak samo zgaga,za to zaparcia mam tak straszne że brzuch wygląda jak 6miesiąc,i wczoraj miałam dziwne bóle jajnika,takie nagle i przeszywające,ale nie było żadnego plamienia,i ból ustąpił więc uznałam że to malenstwo się tak rozpycha
Kupiłam sobie w zeszłym tyg haremki zamiast typowych spodni ciazowych bo już w pracy było mi nie wygodnie,a przynajmniej osoby nie wtajemniczone nie beda się odpytywać bo przecież taka teraz moda

Muszę się pochwalić - dziś zaczynamy 8tc mdłości,idziemy w tym tygodniu badać krew na przeziernistosc karkowa,i za 4 tyg wkońcu będzie usg

Margo trzymaj się cieplutko
Wiem że to przykre,ja się chwale,a ktoś leży w szpitalu i cierpi,ale poprostu cieszę się że po wsumie 2latach starań,z małymi przerwami nareszcie się udało...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Sorki za błędy,i niepotrzebne niektóre wyrazy,ale pisze z telefonu,ia to trochę trudne
Miłej niedzieli dziewczynki
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-09-23, 11:13   #315
maarchewka
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o objawy to w 4 tygodniu kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży ciągle mi się chciało spać. Przespałam prawie caly tydzień - szlam do pracy a po pracy spać, potem wstawałam coś zjeść i znowu spać, a w weekend to jeszcze robiłam sobie drzemki w ciągu dnia.

Potem mi senność przeszła i pojawił się silny apetyt na wszystko ok 5 tygodnia, ale jak już wiedziałam, że jestem w ciaży to sobie specjalnie nie odmawiałam. Powiększyły mi się też piersi(o jeden rozmiar...) i stały się strasznie czułe- muszę spać na boku lub na plecach.

W 6 tygodniu pojawiły mi się nudności i straszne wyczucie na różne zapachy. Nie mogę absolutnie wyrzucać smieci, jak tylko poczuje zapach smietnika to biegne wymiotować - w sumie w końcu to zaczął robić męzus, nigdy tego nie robił hihi, podobnie jest z każda rzecza która się zepsuje. Ciężko też jest jechać windą jak ludzie się popryskają tym lub owym, albo w ogóle zapomną się umyć.
No i jak na razie to tyle
Co dziewczynki jecie w ciąży i jak często? Czy staracie się jakoś różnicować posiłki czy jecie to na co macie ochotę? Ja chcialam jakoś zróżnicować dietę, ale trochę nie mam pomysłu co jeść aby było zróżnicowanie.

Wojtek
Stary 2012-09-23, 11:33   #316
MoTyleKsw
Zakorzenienie

maarchewka ja też ciągle spałam, chodziłam spać z kurami i nie mogłam leżeć na brzuchu i to dało mi do myślenia - tylko i wyłącznie i jednak intuicja się sprawdziła, ale apetytu nie mam wogóle. Robię się głodna raz dziennie, ale wystarczy, że zjem kanapkę małą i jestem pełna. Staram się jeść, ale ze zwykłej przyzwoitości, a nie z głodu. Ale mam zachciewajki i jak już to kupię, popatrzę na to i później leży, bo najzwyczajniej w świecie nie chce mi się tego jeść.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:01   #317
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Ja też nie mam pomysłu na zróżnicowanie,więc jem to co wpadnie mi w rękę
Jak nie miałam apetytu w sumie chyba przez mdłości,tak teraz budze się o 4 nad ranem i muszę cos zjeść bo inaczej będę słuchać burczenia i już nie zasne,no i wc. muszę odwiedzić...
Oh z zapachami to jest strasznie,ostatnio stalam w sklepie i przeszedł kolo mnie pan który napewno dluuugo się nie mył,i musiałam przedwcześnie zakończyć zakupy,bo byłby. paw w sklepie:/
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-09-23, 12:08   #318
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Ag_nes. To długo się wstrzymalaś między jednym, a drugim testem, cierpliwa jesteś Ale tak szczerze Ci powiem, że błędny wynik pozytywny testu zdarza się niezwykle rzadko. On wykrywa hormon bHCG, który mają jedynie kobiety w ciąży. Daj znać, jak po drugim teście ale jestem pewna, że jest ok Który to tydzień?

Hej no to daje znać jestem po drugim teście, II soczysta krecha. To 3 tydzień ciąży, licze od zapłodnienia ( wiem kiedy nastąpiło ;') ).
Jestem dość powściągliwa z wielkim hurra na tak wczesnym etapie. Czekam sobie spokojnie. Dane techniczne modelu: 27 lat, 2 ciąża.

Mam pytanie do dziewczyn które już zaliczyły lekarza: ile macie spożywać kwasu foliowego ? ja biorę standard dawkę 400 µg czyli dostępną bez recepty. Chyba trochę mało ..
Stary 2012-09-23, 12:22   #319
margo80
Zakorzenienie

Inna - absolutnie nie miej żadnych wyrzutów, to Wasz czas, macie prawo się cieszyć z każdego małego objawu na plus.

na razie się nie żegnam, zobaczymy jaka będzie diagnoza.

Ewcia
Przemek
Stary 2012-09-23, 12:48   #320
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nadal nic nie wiadomo. na jutro powtórka bety i kolejne usg. któraś pielęgniarka powiedziała mi cichaczem, ze raczej nie jest to ciąża pozamacicczna, bo skoczyłoby mi ciśnienie, a mierzą mi 3 razy dziennie i jak na razie książkowe.
nie wiem co to jest, taki spóźniony okres (skąd ta beta i pozytywne testy?), poronienie, ciąża widmo. pojęcia nie mam. jest weekend, zaczną coś myśleć od poniedziałku. pewnie dopóki krwawię i tak mnie nie wypuszczą...
Ale się porobiło najgorsza ta niepewność. Trzymam kciuki, żeby szybko się wyjaśniło no i jednak pozytywnie skończyło

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Hm moze zna się któraś z Was na prawie angielskim,jak to wygląda kiedy mogę iść na płatne zwolnienie lekarskie,bo niestety mam dość ciężką pracę fizyczna,a niestety szefowi nie mogę powiedzieć o ciąży bo odrazu mnie zwolni,a potrzebuje pieniążki na wynajęcie mieszkania jeszcze zanim urodzi się malenstwo...
koleżanka pracuje w UK i mówiła, że nie ma tam płatnego zwolnienia. Pogooglaj.

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić - dziś zaczynamy 8tc mdłości,idziemy w tym tygodniu badać krew na przeziernistosc karkowa,i za 4 tyg wkońcu będzie usg
Zdaje się, że przezierność karkowa to pomiar czysto "fizyczny" i bada się to usg a nie z krwi. Może masz na myśli test PAPA

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co dziewczynki jecie w ciąży i jak często? Czy staracie się jakoś różnicować posiłki czy jecie to na co macie ochotę? Ja chcialam jakoś zróżnicować dietę, ale trochę nie mam pomysłu co jeść aby było zróżnicowanie.
Ja po prostu nie jem słodyczy, jedzenia z konserwantami, glutaminianem sodu, nie piję słodkich napojów tylko wodę, jem warzywa, owoce, sery białe, jajka.

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które już zaliczyły lekarza: ile macie spożywać kwasu foliowego ? ja biorę standard dawkę 400 µg czyli dostępną bez recepty. Chyba trochę mało ..
brałam 800, bo tyle miał feminatal teraz biore 400, o tyle mają inne witaminy. Żaden lekarz nie powiedział mi, że 400 to za mało. Prawda jest taka, że najważniejsze to jeść kwas foliowy przed ciążą, żeby w organizmie był zapas, bo dziecko korzysta z tego zapasu a nie z tego co dostarcza się organizmowi juz podczas ciąży. Dlatego zaleca się wcinanie kwasu foliowego minimum 3 miesiące przed zajściem w ciążę. Lekarz mi powiedział, że można brać kwas foliowy w ciąży, bo nie zaszkodzi, ale jeśli nie brało się przed zajściem w ciąże to i tak ten jedzony w ciąży nie pomoże. Morał z tego taki, żeby jeść, ale się nie wczuwać za specjalnie

Nam już leci 8 tc i mam lekkie mdłości, ale takie to luz
Stary 2012-09-23, 12:59   #321
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi lekarka kazała jeść folik 1 raz dziennie, czyli 400 µg

Wojtek
Stary 2012-09-23, 13:10   #322
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

no Ok przekonałyście mnie. Na szczescie bralam kwas od dawna. Jak w pierwszej ciąży nie poszło wszystko tak jak powinno być to w kolejnych człowiek szaleje.

Margo trzymaj się dzielnie!
Stary 2012-09-23, 13:12   #323
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ojjj, z tym kwasem, to kurcze przecież niektóre kobiety nie planują ciąży, nie wiedzą przez długi czas, a i tak lekarz zaleca brać kwas...Ja łykam do wizyty ten dostępny bez recepty FOLIK. A po wizycie zobaczymy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-23, 13:26   #324
Paulina 87
Wtajemniczenie

witajcie

ja łykałam od 1,5 roku folik a teraz przepisal mi dawke na recepte 15mg bo powiedział że 4 mg to za mało na początku ciąży.. co lekarz to inna opinia.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Witam, mam 25 lat i także będę mamą majową - termin około połowy maja. To moja pierwsza ciąża. II kreseczki zobaczyłam 6 września. 10 byłam u gin i robilam w 5mc betę - 5830 U/l i progesteron - 58,57 nmol/l. Jutro mam kolejną wizytę..
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!
maarchewka
jejku ale masz wysoki progesteron! bierzesz luteine czy coś? ja miałam w 25 dc wynik 17,4.. a bete 94 no ale to było dopiero 13 dni po owulacji. normy progesteronu dla 1 trymestru są od 9,4 do chyba 30 kilku..to nie wiem, ja biore luteinę bo odstawiłam bromergon i lekarz chucha i dmucha teraz żeby było ok.. teraz zerknęłam na wynik i ja mam w innych jednostkach pg/ml więc chyba looz uff.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

jest przelicznik trzeba nmole podzielić na 3,67 więc wychodzi ci w innych jednostkach progesteron 15,96 ng/ml czyli w sumie podobny do mojego ale ty chyba później robiłaś ode mnie
Stary 2012-09-23, 15:57   #325
maarchewka
Zakorzenienie

Biorę duphaston stąd może wysoki. Lekarz mi kazała bo wyszły za niskie wyniki wcześniej.

Wojtek
Stary 2012-09-23, 16:08   #326
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witajcie

maarchewka
jejku ale masz wysoki progesteron! bierzesz luteine czy coś? ja miałam w 25 dc wynik 17,4.. a bete 94 no ale to było dopiero 13 dni po owulacji. normy progesteronu dla 1 trymestru są od 9,4 do chyba 30 kilku..to nie wiem, ja biore luteinę bo odstawiłam bromergon i lekarz chucha i dmucha teraz żeby było ok.. teraz zerknęłam na wynik i ja mam w innych jednostkach pg/ml więc chyba looz uff.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

jest przelicznik trzeba nmole podzielić na 3,67 więc wychodzi ci w innych jednostkach progesteron 15,96 ng/ml czyli w sumie podobny do mojego ale ty chyba później robiłaś ode mnie

Hej Ja na początku 6 tyg, zaraz po tym jak zobaczyłam 2 kreski na teście, betę miałam 1191 mlU/ml a progesteron 19,78 ng/ml.

Dziewczyny teraz mam 7 tydzień ciąży i powiem Wam ,że wogóle niemam mdłości, wymiotów........czasami zastanawiam się czy to normalne??? Senność już mi pomału przechodzi, piersi tkliwe są, czasmi miwewam chwilowe kłócie w podbrzuszu......USG mam za tydzień- a tak się czas dłuży mi teraz okropnie
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 16:35   #327
vvgh
Wtajemniczenie

Zazdroszczę. Ja mam 4 tydzień i mdłości co rusz. A spać to najchętniej bym szła od razu po śniadaniu znowu. Chyba będzie jakiś dzikus, teraz każe mi się wyspać, a jak przyjdzie na świat, to będzie szalał i już nie będzie czasu na drzemkę.
vvgh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 17:00   #328
maja rosee
Raczkowanie

[QUOTE=Inna_Uk;36700612]Maja nic się nie martw,ja do 7tc miałam straszne mdłości,a jak zaczął się 7tc mdłości znikły,pojawiają się naprawdę sporadycznie,tak samo zgaga,za to zaparcia mam tak straszne że brzuch wygląda jak 6miesiąc,i wczoraj miałam dziwne bóle jajnika,takie nagle i przeszywające,ale nie było żadnego plamienia,i ból ustąpił więc uznałam że to malenstwo się tak rozpycha

Dzięki za pocieszenie

Zmieniłam dietę i te zaparcia trochę ustąpiły ale co 2 godz. jestem głodna i coś przyrządzam. Dziś od samego rana mam jakieś płaczki (ostatnio widziałam mojego męża w dniu poczęcia naszej fasolki, jest za granicą, jeszcze 4 tyg. do spotkania)
...a przecież my w stanie błogosławionym potrzebujemy tyle miłości i przytulania. Nie będzie widział rosnącego brzuszka każdego dnia...
Nawet nie chce mi się wyjść z domu bo jazda samochodem staje się wysiłkiem kiedy spodnie cisną.

Miłej niedzieli...
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 17:37   #329
Tity
Zakorzenienie

margo trzymaj się.Oby wszystko się pomyślnie skończyło.
maarchewka witam w klubie Teraz na szczęście nie wymiotuję, ale poprzednio kosz na śmieci to był wróg nr 1 Za to teraz wrogiem nr 1 jest kupa mojego synka Ale jeszcze się trzymam bez wymiotów. Muli mnie właściwie cały dzień, dopiero na wieczór jest trochę lepiej, a poza tym to czuję się jak po jakiejś bezsennej nocy...Mam wyrzuty sumienia, że mi się z dzieckiem nie chce bawić. Najchętniej pierwszy trymestr bym przespała, ale nie mam jak. Zazdroszczę, że niektórym z Was już przechodzi. Ja się szykuję na powtórkę z rozrywki czyli zdychanie do końca I trymestru

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Ja mam 4 tydzień i mdłości co rusz. A spać to najchętniej bym szła od razu po śniadaniu znowu. Chyba będzie jakiś dzikus, teraz każe mi się wyspać, a jak przyjdzie na świat, to będzie szalał i już nie będzie czasu na drzemkę.
Oj, nie kracz. Mi się taki wiercipięta urodził, że język na brodzie i wio za nim

Jutro idę do gina, zobaczymy czy już będzie widać coś sensownego.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 17:39   #330
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
margo trzymaj się.Oby wszystko się pomyślnie skończyło.
maarchewka witam w klubie Teraz na szczęście nie wymiotuję, ale poprzednio kosz na śmieci to był wróg nr 1 Za to teraz wrogiem nr 1 jest kupa mojego synka Ale jeszcze się trzymam bez wymiotów. Muli mnie właściwie cały dzień, dopiero na wieczór jest trochę lepiej, a poza tym to czuję się jak po jakiejś bezsennej nocy...Mam wyrzuty sumienia, że mi się z dzieckiem nie chce bawić. Najchętniej pierwszy trymestr bym przespała, ale nie mam jak. Zazdroszczę, że niektórym z Was już przechodzi. Ja się szykuję na powtórkę z rozrywki czyli zdychanie do końca I trymestru

Oj, nie kracz. Mi się taki wiercipięta urodził, że język na brodzie i wio za nim

Jutro idę do gina, zobaczymy czy już będzie widać coś sensownego.
To pierwsza czy druga wizyta? Pewnie już jakiegoś embrionka widać
A ja póki co mdłości brak. Może za wcześnie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości