Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2330 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 21:12   #69871
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam problem i mam nadzieję że mi pomożecie
to są moje aktualne włosy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1506 porowatość średnia
Myję je 2 razy w tygodniu, i to prawda od dłuższego czasu zauważyłam ze zaczęły mi wypadać...ale dziś była tego cała wanna i mam wrażenie że naprawdę jest ich mniej na głowie...
Ostatnio miałam trochę stresu, i chorowałam, biorę antybiotyk podejrzewam że mogę miec anemię...
Mama namawia mnie żebym je ścieła, do ramion albo ciut krócej i nie wiem, twierdzi że po tym się wzmocnią ma rację??Zawsze miałam długie włosy i nie wiem....
Jak myślicie ściąć je...?Boję się tego że jak zetnę będą się puszyć i nie będą kręcić....

z góry dziękuję:roza :
Ja bym nie ścinała. Za to pędziłabym do lekarza na badania. Podejrzeń anemii nie można lekceważyć.
Stary 2012-09-23, 21:15   #69872
hahihehy
Rozeznanie

na anemię koniecznie pij pokrzywę. moją mamę w miesiąc wyleczyło ze stanu, krótko mówiąc, niezbyt ciekawego...

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:19   #69873
Dorcia91
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi
chociaż powiem Wam że jakis tydzien temu mysłalam żeby ściac je, oo tak http://www.google.pl/imgres?q=kr%C3%...w=1366&bih=645 ale nie wiem czy z moich wlosow to wyjdzie...

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:21   #69874
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi
chociaż powiem Wam że jakis tydzien temu mysłalam żeby ściac je, oo tak http://www.google.pl/imgres?q=kr%C3%...w=1366&bih=645 ale nie wiem czy z moich wlosow to wyjdzie...
Masz ładniejsze włosy i mniej zniszczone niż Kylie (ona ma suche siano), nie ścinaj, raczej zaradź wypadaniu, może jakieś wcierki i suplementy, no i zrób badania krwi.... Obcinanie włosów ich nie wzmacnia!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 21:26   #69875
hahihehy
Rozeznanie

odważnie! ja miałabym jednak opory przed tak krótkimi włosami, ale mogę być nieobiektywna, bo dążę do długich włosów

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:06   #69876
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi
Ja bym nie ścinała Ewentualnie troszkę podcięła tę spodnią warstwę. Ładne masz te loczki Aha, i koniecznie się udaj na badania!
Stary 2012-09-23, 22:28   #69877
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam! Pierwszy rulonik))
Tu ukłony dla jednej Pani, która sie pytała, czy stylizowac czy nie i posłuchałam jej dobrych rad

Cytat:
Napisane przez elka1986 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kładła na włosy coś z dyni ale nie olej? Np. taką płukankę z miaższu albo coś innego? Ja tak to co i jakie były efekty?
Dodaję zdjęcia. Dwa pierwsze z fleszem. 3 bez ale gorszej jakości niestety
O wow, ale Ty masz włosy! Dyni jeszcze nie próbowałam.

Cytat:
to są moje aktualne włosy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1506 porowatość średnia
Myję je 2 razy w tygodniu, i to prawda od dłuższego czasu zauważyłam ze zaczęły mi wypadać...ale dziś była tego cała wanna i mam wrażenie że naprawdę jest ich mniej na głowie...
Ostatnio miałam trochę stresu, i chorowałam, biorę antybiotyk podejrzewam że mogę miec anemię...
Mama namawia mnie żebym je ścieła, do ramion albo ciut krócej i nie wiem, twierdzi że po tym się wzmocnią ma rację??Zawsze miałam długie włosy i nie wiem....
Jak myślicie ściąć je...?Boję się tego że jak zetnę będą się puszyć i nie będą kręcić....

Masz bardzo ładny kolor i włosy wcale nie są w bardzo złym stanie według mnie. Posiedź tu z nami, wkręć się w temat a szybko będziesz zadowolona . Wypadanie - tak jak dziewczyny pisały, u Ciebie to pewnie kwestia braku jakichś składników w organizmie. Stres to wszystko potęguje, ale... Większe odczuwanie stresu też może być spowodowane brakiem witamin! Poczytaj np. tu: http://portal.abczdrowie.pl/jakie-witaminy-na-stres. Artykuł nie jest pewnie pisany przez autorytet w dziedzinie medycyny, ale można poszukać czegoś ambitniejszego. W tekście piszą o witaminach z grupy B i o cynku, których niedobór jest dość powszechny a to bardzo ważne włosowe dopalacze! Koniecznie idź do lekarza i przebadaj się. Zacznie się pewnie suplementacja - na efekty trzeba poczekać, ale cierpliwość przecież warto . Jeżeli skóra głowy ma się dobrze to staraj się być maksymalnie delikatna dla włosów przez czas, w którym organizm będzie zbierać siły .
Obcięcie włosów zawsze trochę odciąży cebulki, ale czy naprawdę tego potrzebujesz? Po zdjęciach wydaje mi się, że masz bardzo delikatne włosy, raczej cienkie, piórkowe? Czy rzeczywiście problem tkwi w tym, że cebulki są zbyt słabe by utrzymać włos? Wydaje mi się, że nie . Trzymam kciuki za Ciebie ;*

Dodałam jedno zdjęcie w codzienniku, drugie będzie tu. Ale jestem z siebie dumna dziś, jeju czemu ja się nie mogłam do żelu przekonać?!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9230202.jpg (51,1 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-09-23, 22:36   #69878
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Riddim - jak się słodko skręciły A te w codzienniku wyglądają zupełnie jak moje w krótszej wersji To naturalny kolor? Które zdjęcie bardziej przekłamuje barwę?

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-09-23 o 22:39
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:36   #69879
Dorcia91
Zakorzenienie

Dziękuję za tak duży odzew
co myślicie o propozycji DzierzbyCzarnozielonej?? od dłuższego czasu zastanawialam się czy ta spodna warstwa nie wygląda dziwnie, szczegolnie z przodu chyba podetnę właśnie te spodnią wartwę do dmługości tych z przodu, co o tym myślicię??

i oczywiscie jak tylko bede we wro pójdę do lekarza

i dziękuję za propozycję zostanai z Wami ;*

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 22:53   #69880
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Riddim - jak się słodko skręciły A te w codzienniku wyglądają zupełnie jak moje w krótszej wersji To naturalny kolor? Które zdjęcie bardziej przekłamuje barwę?
zaraz muszę pogrzebać i popatrzeć na Twoje dokładniej w takim razie . Codziennikowe chyba bardziej realne Kolor JUŻ naturalny
Stary 2012-09-23, 23:00   #69881
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

Dodałam jedno zdjęcie w codzienniku, drugie będzie tu. Ale jestem z siebie dumna dziś, jeju czemu ja się nie mogłam do żelu przekonać?!
Też masz fajne rulony, ślicznie!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 23:29   #69882
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Ale piękności

Dziewczyny mam pytanie co do nakładania pianki/żelu i odgniatania. Zawsze u mnie po położeniu pianki, a potem żelu i późniejszego odgniecenia same końcówki są takie sklejone, jakby nie odgniecione mimo ze je intensywnie odgniatam i na całej długości są ok to tak 1cm końcówek jest sklejonych. Okropnie to wygląda bo mam pocieniowane włosy i muszę przed lustrem wszystkie te końce łapać i dodatkowo je smyrać to wtedy dopiero puszczają. U was tez tak się dzieje czy tylko mi coś nie tak idzie?
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 23:35   #69883
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
zaraz muszę pogrzebać i popatrzeć na Twoje dokładniej w takim razie . Codziennikowe chyba bardziej realne Kolor JUŻ naturalny
Ułatwię Ci zadanie Ja widzę podobieństwo
Zdjęcie co prawda z końca sierpnia, nie mam niestety bardziej aktualnego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28.08.jpg (17,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-09-24, 01:52   #69884
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
suszarko-lokówka
a, takie cuś

elka padłam na widok Twoich włosów

Dzierzba piękny kolor

pozostałe pokazane faluski i ruloniki też cudne

Dziewczyny strasznie mi lecą włosy, zwłaszcza przy myciu

jeszcze tak źle nie było od początku CG nie wiem co poradzić, wyciągam cały kłąb z odpływu, nie chce mi się liczyć, ale to jest mnóstwo włosów (jak zbiorę razem to wychodzi taka duża kulka)

przesilenie? stres? ostatnio nieregularnie jem i mało sypiam, nie wiem...kurczę, niepokoję się

brałam to cp i jest coraz gorzej...teraz bio silica po dwie tabletki...
może jakąś wcierkę? wiem, że muszę o siebie zadbać, ale co doraźnie?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 08:27   #69885
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
CUDO!
Stary 2012-09-24, 08:35   #69886
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

Dziewczyny strasznie mi lecą włosy, zwłaszcza przy myciu

jeszcze tak źle nie było od początku CG nie wiem co poradzić, wyciągam cały kłąb z odpływu, nie chce mi się liczyć, ale to jest mnóstwo włosów (jak zbiorę razem to wychodzi taka duża kulka)

przesilenie? stres? ostatnio nieregularnie jem i mało sypiam, nie wiem...kurczę, niepokoję się

brałam to cp i jest coraz gorzej...teraz bio silica po dwie tabletki...
może jakąś wcierkę? wiem, że muszę o siebie zadbać, ale co doraźnie?
Malinko, no niestety, liniejemy sobie na jesień, pamiętam w zeszłym roku też mnóstwo dziewczyn płakało nad kłębami w odpływie. U mnie się jeszcze nie zaczęło, ale to kwestia dni podejrzewam.
I tak zabiłaś mnie włosami w codzienniku ( i na blogu-choć to te same, ale w zestawieniu z niewystylizowanymi porażają).
Zresztą ostatnio w codzienniku same cuda: Riddim, Cyferki, Ajrisz, Hahihehy, Martysek! Tyle zapamiętałam.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 08:35   #69887
martysek
Zadomowienie

xyz7, kup sobie drewniany grzebiń z TBS. Jest naprawdę fajny i rozczesuje lepiej niz plastikowy. Rozczesywanie zawsze zaczynaj od końcówek i stopniowo zwiększaj długość rozczesywanych włosów.

xyz7, DMkAnia, z czystej ciekawości kupiłam Detangler (tańszy odpowiednik TT). Jak dla mnie sząłu nie robi i nie rozumiem tych wszystkich zachwytów.
Jest o wiele gorszy od szczotki, którą mam.

Riddim, mogłabyś napisac, przy jakiej ulicy na Szwederowie mieści się ten sklep z kosmetykami Bingo? Mają znośne ceny?

Piękne korkociągi!
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 08:53   #69888
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi
chociaż powiem Wam że jakis tydzien temu mysłalam żeby ściac je, oo tak http://www.google.pl/imgres?q=kr%C3%B3tkie+kr% C4% ale nie wiem czy z moich wlosow to wyjdzie...
Na anemię gdyby coś to jeszcze dużo buraków i żurawiny długo się z nią borykałam, próbowałam wielu specyfików i sukces nawet na wadze przybrałam bo swego czasu to marnie wyglądałam
A fryzurka ślicznachyba tak ściągnę trochę bo idę ściąć włoski na zimę bo coś niezbyt dobrze z nimi zaczyna być

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:10   #69889
Ag Rafka
Rozeznanie

Mam TT-kupiłam dla ośmioletniej prostowłosej córki. U niej spisuje się dobrze-łatwo sunie po wloskach, odkad ja ma , sama się rozczesuje. Natomiast dla fal i loków nie bardzo się nadaje. Nie byłabym sobą, gdybym nie wypróbowala-moje włosy spuszyła okrutnie. Fakt, że były milutkie w dotyku, ale co mi po mięciutkiej szopie...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:25   #69890
Edkaaaa
Przyczajenie

Po krótkiej nieobecności zdaję relację Włosy mają się na pewno lepiej, skręt się poprawił i ogólnie widać efekty Oczywiście zostało jeszcze trochę puchu i jak wszystkie włosy moje też mają humory - nie zawsze jest idealnie, ale dzięki za rady Może zrobię fotkę w najbliższym czasie i się pochwlę :P

Co do wypadania włosów to nie tylko wy zbieracie garści z odpływu... :-(
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:49   #69891
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elka1986 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kładła na włosy coś z dyni ale nie olej? Np. taką płukankę z miaższu albo coś innego? Ja tak to co i jakie były efekty?
Dodaję zdjęcia. Dwa pierwsze z fleszem. 3 bez ale gorszej jakości niestety
Boźe nie moge sie na nie napatrzec normalnie slicznosci

Cytat:

Ja bym bardzo zalowala gdybym sciela wlosy sprobuj najpierw tych witaminek, pij pokrzywe moze (mnie to pomaga choc straszliwie wypadaja mi wlosy doslownie garsciami przy regularnym piciu o wiele wiele sie to zmniejsza ) moze jakies szampony ziolowe z pokrzywa albo skrzypem i plukanki skrzypowe albo pokrzywowe zeby je wzmocnic i powinno byc lepiej sprobuj tego zanim zetniesz wlosy bo sciac zawsze zdazysz a zeby urosly to sie doczekac nie mozna...
trzymam kciuki i dasz rade poprawi sie kondycja twoich wlosow
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:53   #69892
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
xyz7, DMkAnia, z czystej ciekawości kupiłam Detangler (tańszy odpowiednik TT). Jak dla mnie sząłu nie robi i nie rozumiem tych wszystkich zachwytów.
Jest o wiele gorszy od szczotki, którą mam.
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Mam TT-kupiłam dla ośmioletniej prostowłosej córki. U niej spisuje się dobrze-łatwo sunie po wloskach, odkad ja ma , sama się rozczesuje. Natomiast dla fal i loków nie bardzo się nadaje. Nie byłabym sobą, gdybym nie wypróbowala-moje włosy spuszyła okrutnie. Fakt, że były milutkie w dotyku, ale co mi po mięciutkiej szopie...
Ale rozumiem, że czesałyście włosy z odżywką d/s?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:08   #69893
20101988
Raczkowanie

Wszystkie macie takie śliczne te włoski
To nie jest sprawiedliwe
20101988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:59   #69894
natalcia250
sentimental animal

Dzierzba Czarnoczelna, masz avatar z filmu "Pamiętnik"?

Co do wypadania, o którym tu czytałam, to mi też ostatnio bardziej wypadają włosy. W sumie nie przejmuję się tym jakoś strasznie, widocznie zmiana pór roku tak działa na włosy
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:08   #69895
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny, mi też dosłownie "sypią się" włosy. Raz w tygodniu musze wsypać Kreta do odpływu, bo woda słabiej spływa.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ale rozumiem, że czesałyście włosy z odżywką d/s?
Aniu, czesałam suche przed myciem i mokre mojej falowanej dwulatki.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:09   #69896
audiogirl
Przyczajenie

Dziewczyny, błagam o info - czy sok z cytryny może wysuszyć włosy?

Wczoraj robiłam po raz drugi laminowanie wedle metody Czarownicującej/Kascysko i zamiast 1/4 łyżeczki soku z cytryny dodałam całą... Wlałam też trochę octu jabłkowego, więc może to choć trochę je uchroniło.
Niestety efekt nie jest ciekawy - włosy powywijane w każdą stroną, wyglądają, jakby były niedomyte, suche końce i totalny mat.
A za pierwszym razem po laminowaniu były cudne!

Czy to ten przeklęty sok z cytryny może być winowajcą??
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:18   #69897
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez audiogirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, błagam o info - czy sok z cytryny może wysuszyć włosy?

Wczoraj robiłam po raz drugi laminowanie wedle metody Czarownicującej/Kascysko i zamiast 1/4 łyżeczki soku z cytryny dodałam całą... Wlałam też trochę octu jabłkowego, więc może to choć trochę je uchroniło.
Niestety efekt nie jest ciekawy - włosy powywijane w każdą stroną, wyglądają, jakby były niedomyte, suche końce i totalny mat.
A za pierwszym razem po laminowaniu były cudne!

Czy to ten przeklęty sok z cytryny może być winowajcą??
Może być i sok z cytryny i jeszcze ocet - obydwa kwaśne i nadmiar może mocno wysuszyć
Ale może być też przeproteinowanie, oblepienie, suchość i matowość to jedne z objawów. Laminowanie to bomba protein więc może za szybko zrobiłaś po ostatnim?

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:23
Stary 2012-09-24, 11:21   #69898
audiogirl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Może być i sok z cytryny i jeszcze ocet - obydwa kwaśne i nadmiar może mocno wysuszyć
Ano właśnie, a ja myślałam, że dzięki dodaniu octu zneutralizuję trochę działanie tego soku z cytryny No nic, trzeba się uczyć na błędach.

A jak je teraz najlepiej doprowadzić do stanu z wczorajszego poranka, czyli sprzed laminowania - oleje, maski + proteiny, co najlepsze?
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:35   #69899
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Ano właśnie, a ja myślałam, że dzięki dodaniu octu zneutralizuję trochę działanie tego soku z cytryny No nic, trzeba się uczyć na błędach.

A jak je teraz najlepiej doprowadzić do stanu z wczorajszego poranka, czyli sprzed laminowania - oleje, maski + proteiny, co najlepsze?
Myślę, że najlepsze będzie niestety wymycie oczyszczającym szamponem z siarczanem, żeby zmyć ten nadmiar protein, a potem pielęgnacja jak zwykle Bardziej stawiałabym na przeproteinowanie jednak. Zbyt kwaśne ph wysuszyłoby włosy i tyle, a to oblepienie i niedomycie podchodzi pod przeproteinowanie.
Stary 2012-09-24, 11:43   #69900
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie musisz wyglądać dzisiaj superekstra to spróbuj lekkie mycie i maskę z olejem bez protein, może obejdzie sie bez szamponu
Jeśli chcesz wyglądac dobrze - musi byc szampon z SLS i potem maseczka, oleje humektanty i bez protein, dodasz je następnym razem

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości