|
|
#1771 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale dzieci kochajamiec cos na buzce![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz wydale mi sie ze wolniej przybiera, ale ile nie wiem. karmiona jest tylko piersia.Wczoraj bylam u rodzicow, mala spiaca sie rozdarla a tato na to.. moze czyms lepszym janakarm co jak co ale sara nie wyglada na zabiedzona![]() dzisiaj byla pieknanoc, mala spala od 9 do 8 z rotimi przerwami najedzonko wyspalam sie mega teraz zasnelaprzy cycku a ja matapsychola-uwielbiam jatrzymac i patrzec jak spi, nie odladam jej tylko kawke pije bezkofeinowa:P
|
|||||
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam wcześniej, dopóki mi posta nie urwało i dupa, że mała zostałą przyjęta do żłobka od stycznia. Na samą myśl mi się płakać chce, nie chcę jej tak wcześnie oddawać i pewnie zrobimy tak, że będziemy ją posyłać raz w tygodniu na kilka godzin, a tak to babcia z nią zostanie. A jak już skonczy te 7-8 miesięcy to będzie zostawać już normalnie...
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Fabi nie śpi od 5... Gardło boli mnie przeokropnie
![]() Aaaa... gardełko mu nie przeszło, katar ma dalej. Jutro kontrola u pediatry ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Miałam cudowny weekend
Adasiowi katar już przechodzi i do tego spał w nocy Za to wczoraj zasnął o 23 i obudził się po 4 i potem po 6 i po 8.. Ale to i tak dobrze w porównaniu z tym jak było przedtem. Eh, jak ja bym chciała, żeby gorzej już nie było... Oprócz tego małego wczoraj tylko trochę kolka łapała, ale po masowaniu brzuszka już nic |
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Nieczęsto mi się to zdarza, ale muszę dziś bardzo pochwalić Zochulinkę.
Dziecko mi padło o 20:40. Spało - bez przerwy - do 6 rano. Kurtyna. Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej za nami ladna nocka, mala usnela o 22, obudzila sie o 3, najadla sie dupe przebralam i do spania i tak spala do 7
zjadla chwile ciumkala moze z 10 minut , i jeszcze pospla do 8 ![]() Pisalyscie o wadze nie wiem ile moja miala w 6 tygodniu ale w 7+4 miala 5280 czyli od wagi urodzeniowej przybrala 2270. Kazdy mowi ze ladnie przybiera. z tym ze u nas tylko cycus. Z drugiej strony jak mozna przekarmic dziecko jak np mijaja 2 godziny po ostatnim karmieniu i dziecko sie drze w nieboglosy bo glodne to jak nie dac no ja tego nie rozumiem, przeciez czekolada sie nie karmi tylko mlekiem. |
|
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Bo my dokarmiamy smalcem i kaszanką
![]() Zresztą Fabi lubi pojeść a i długi jest bo nosi ubranka na 68 cm. Wczoraj ubrałam mu koszulkę na 74 i była dobra
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas to musi byc ciezkie oddac dziecko do żłobka, ale czasem trzeba.. ja sama bylam takim dzieckiem, gdy miałam 7 m-cy rodzice mnie zaprowadzali
![]() my z tz idziey na spotk. organizacyjne do zlobka bo otwiera sie pierwszy |
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia nie myślałaś zastąpić smoczek parówką?
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
ja zastapilam zelkami haribo swietnie sie u nas sprawdzaja
|
|
|
|
#1786 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak czytam, że wasze dzieci się śmieją do grzechotek, itp, a moje... Albo je, albo śpi. Jak się obudzi, to go zagaduję, pokazuje grzechotki, czytam, lub włączam karuzele. Nie minie nawet 10min a on się krzywi, stęka i zaczyna płakać
|
||||
|
|
|
#1787 | ||
|
Zadomowienie
|
Już nie wiem który raz zabieram się do pisania i mi nie wychodzi, już nawet nie cytuję bo nim to zrobię to znów mały obywatel będzie się domagać uwagi
![]() Prince- ja też mam mało mleka, też się tym martwiłam, bo bardzo chciałam karmić tylko piersią i nie wyszło, jak z wieloma planami na macierzyństwo życie zweryfikowało inaczej. Mam mało pokarmu, Marcinek nie najada sie moim wcale, po pół godzinie aktywnego ssania potrafi wtrąbić 120-130 ml mm. Laktatorem odciągam 20ml z obu, raz mi się udało 80, ale to było tylko raz i się nie powtórzyło. Dlatego po długim dołowaniu się doszłam do tego, żeby traktować moje mleko jako źródło przeciwciał, witamin a nie źródło pożywienia. Zaczęłam używać też takich muszli laktacyjnych, jak mały ssie z jednej piersi to mleko wyciekające z drugiej zbiera się w tej muszli i można podać to dziecku. Do noszenia cały dzień zmiast wkładek raczej się nie nadają, ale podczas karmienia jak najbardziej, zwłaszcza dla tych co jak ja mają każdą kroplę na wagę złota. aha, u mnie więcej leci z prawej piersi ![]() Olcia- mnie wciąż niesamowicie ciągnie do papierosów, pewnie już bym zapaliła, gdyby nie prozaiczna przyczyna, że nie mam jak kupić, sama z domu nie wychodzę a głupio mi podjechać z wózkiem pod kiosk po faje ![]() Depoison- rewelacja te pajace Konczita- mój miał wagę urodzeniową 2380, pięć tygodni po 3940 lekarka mówiła że to super, mały jest w większości na mm i trochę na piersi Cytat:
![]() Cytat:
Co do ciałą to mam identyczne odczucia, przedwczoraj stanęłam nago przed dużym lustrem i załamka, ciało sflaczałe, zwiotczałe, obwisłe, otłuszczone, bleee. Poza tym jestem chyba jedyna na tym forum która po porodzie zaczęła tyć zamiast chudnąć! zbliżam się do wagi z końca ciąży
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-09-24 o 11:20 |
||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z dzieckiem na reku...
mały miał fajna, spokojna nockę ale za to teraz pospał tylko na rekach u mnie. W momencie gdy wstałam aby go przełożyć do łóżeczka to oczy jak 5 zl
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć. Mały nie chce spać, a marudzi bo jest zmęczony. Może przy cycu się zdrzemnie to ja przy okazji też skorzystam
A sutki to mi tak ostatnio miażdży dziąsełkami, że szok Mam całe bordowe i strasznie bolą ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Haniu wrzucisz na 1 stronę? http://dzieciowo.pl/2010/01/pierwsza...uscytacja.html to pierwsza pomoc
|
|
|
|
#1792 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Ustaliliśmy datę chrztu na 21.10. Wizyta u księdza to była komedia, nakręcał nas na ślub jak jakiś nawiedzony. Oczywiście wszystko z humorem, ale gadane to on ma i nawet tż chyba przyparty do muru zadeklarował, że ślub będzie w 2013 :P
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to gratuluje ![]() moj tz sie dzis rano na mnie obrazil bo mowi do mnie ale mialem sen , snilo mi sie ze bralismy slub a ja mu na to: nigdy w zyciu! ha ha ha
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
jeju jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy....ja nie wiem co sie dzieje u mnie, raz zasnał o 22 obudził sie o 4 i to było tylko raz......za to teraz od kilku dni w nocy mi sie budzi co 2 h i co troche kupa! Meczy sie przy tym i budzi mnie juz wczesniej stekaniem, pozniej go przebieram, daje jesc i zazwyczaj zasypia albo....meczy go cos i znowu chce cycka.
Dzis od 7 nie spi i steka, krzyczy, mama moja stwierdzila ze brzuszek go ewidentnie boli i połozyła go na brzuszku i..........milion pryków poszło po czym dziecko mi zasnelo samo z siebie nie przy cycku i spi juz godzinke!!!!! Kupilam Lefax na kolki, wiec daje mu od wczoraj ale sama nie wiem jak czesto. Miala ktoras ten specyfik? Dzieki niemu wczoraj omineły go płaczki i bolaca kupa w ciagu dnia i pieknie mi spał 4 h!!!!! Przepraszam ze Was nie cytuje nie doradzam, ale moje dziecie jest baardzo absorbujace jak narazie przez ten brzuszek Zaluje ze nie udzielam sie czesto bo jak tak nadrabiam to wiem ze byloby mi razniej gdybym z Wami miala kontakt wiekszy, a tak to nie wiem co sie dzieje u Mlodego i płacze razem z nim...gdyby nie moja Mama dzis to tez juz bym płakała z Tymim na rekach....a tak to moge napisac do was![]() Buziaki wielkie!!!
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison kojarzy mi sie ze masz butelki mOmma jak sie one u Was sprawdzaja?
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- czy ma ktoras z Was butelke z firmy MAM ? |
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole to nais chlopcy hcyba maja podobne długosc, bo my teraz juz na 68 nosimy, w 2 tygodnie wyrósł mi ze spichów 62 ![]() wogole nie poznaje dziecka, usnął sam przy karuzelce
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
chodzi Ci Kochana o tę antykolkową??też mi się podoba i chyba kupię taką większą...
http://www.mambaby.com/pl/mam-anti-c...-27236-pl.html
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-24 o 12:18 |
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

ale dzieci kochajamiec cos na buzce
teraz wydale mi sie ze wolniej przybiera, ale ile nie wiem. karmiona jest tylko piersia.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oczywiście na nic mądrego nie wpadł, więc dziś robi kolację
do tego od nocy boli mnie pecherz