Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 09:56   #1771
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Waszym maluchom tez sie glowa jeszcze kiwa?????? mojej jeszcz etak, ale moja nie chce w domu wcale cwiczyc;( jedynie na mnie, albo na rekach jak Ja mam to sztuwna jest a tak to lezy i slini pieluszke
tak kiwa niestety, ale sie tym nie przejmuje... grunt ze robipostepy w swoim tepie. prince nie panikuj, Rozi nie ma jeszcze 3 miesiecy zdazy wszystkiego sie nauczyc... tylko pilnuj cwiczen brzuszkowych i badz spokojna

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wielokrotnie czytałam że to wit. K może nasilać te problemy, więc od dziś na próbę odstawiamy na tydzień i obserwujemy.
ja bym sie bala... mojej znajomej corcia wymiotowala krwia, wszpitalu stwierdzili ze zamale dawkiwit.k dostawala... chyba zawalu bym dostalajakby sara zaczela krwia rzygac

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wiecie co Amelia nauczyla sie zasypiac z tetra na glowie i jak jej chce zabrac to otwiera oczy :P
najgorsze ze zaciaga ja sobie na cala buzie.
ja zwojej kupilam takaszmatke-przytulanke, tym nieda rady sie udusic ale dzieci kochajamiec cos na buzce

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Bo jak kładę Igę na brzuchu to ona tak bierze kolanka pod brzuszek jak by chciała pełznąć, i tak aż się huśta z jednego boku na drugi i przy tym mocno wypina dupkę... tylko że nie ma jeszcze zbyt silnych rąk i za bardzo do przodu nie idzie choć parę cm przez te nóżki udaje jej się zrobić.. wasze też tak mają ???
moja w ogole glowy nie podnosila a nogami z tylu sie odpychala a glowka ryla w pieluszce

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[mam do Was prośbę ... czy możecie mi napisać ile Wasze skarby przybrały przez pierwsze 6 tygodni ???
przy wyjsciu ze szpitala 3220 a w 6 tygodniu 5350 w pieluszce teraz wydale mi sie ze wolniej przybiera, ale ile nie wiem. karmiona jest tylko piersia.

Wczoraj bylam u rodzicow, mala spiaca sie rozdarla a tato na to.. moze czyms lepszym janakarm co jak co ale sara nie wyglada na zabiedzona

dzisiaj byla pieknanoc, mala spala od 9 do 8 z rotimi przerwami najedzonko wyspalam sie mega teraz zasnelaprzy cycku a ja matapsychola-uwielbiam jatrzymac i patrzec jak spi, nie odladam jej tylko kawke pije bezkofeinowa:P
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:03   #1772
pumas
Zakorzenienie

Pisałam wcześniej, dopóki mi posta nie urwało i dupa, że mała zostałą przyjęta do żłobka od stycznia. Na samą myśl mi się płakać chce, nie chcę jej tak wcześnie oddawać i pewnie zrobimy tak, że będziemy ją posyłać raz w tygodniu na kilka godzin, a tak to babcia z nią zostanie. A jak już skonczy te 7-8 miesięcy to będzie zostawać już normalnie...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:27   #1773
Soleilka
Zakorzenienie

Fabi nie śpi od 5... Gardło boli mnie przeokropnie

Aaaa... gardełko mu nie przeszło, katar ma dalej. Jutro kontrola u pediatry

Cytat:
Mamuśki .... mam do Was prośbę ... czy możecie mi napisać ile Wasze skarby przybrały przez pierwsze 6 tygodni ???
ja usłyszałam, że moje dziecko przybiera za dużo ... karmie w przerwach 3 - 3.5h ... tak jak mała się domaga z dłuższą 4 - 5 h przerwą w nocy ... mała dostaje 120ml nie zawsze zjada wszystko .. ma około 7 karmień ...
kazano mi ograniczyć karmienie ale to paranoja jak mam ograniczać jak to chyba jest normalna porcja dzienna ...
Moja córcia przez 39 dni przybrała z 2532 do 4100 (zważono mi ją w pampku i nie wiem dokładnie) i uważają że jak na wcześniaka to bije rekordy z wagą .. ale nie wydaje mi się to bo czytałam że Wasze dzieciątka podwoiły masę urodzeniową też dość szybko ... na pewno nie w pół roku ...
W dniu wypisu 3320 a po 6 tygodniach 5260 czyli 1940 gram. Karmię tylko piersią

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:31   #1774
Paulaaa23
Rozeznanie

Miałam cudowny weekend Adasiowi katar już przechodzi i do tego spał w nocy Z piątku na sobotę zasnął o 2, ale obudził się o 8:30. W sobotę zasnął 1:30, potem o 6:30 pobudka i znów o 10 Za to wczoraj zasnął o 23 i obudził się po 4 i potem po 6 i po 8.. Ale to i tak dobrze w porównaniu z tym jak było przedtem. Eh, jak ja bym chciała, żeby gorzej już nie było... Oprócz tego małego wczoraj tylko trochę kolka łapała, ale po masowaniu brzuszka już nic Mogłoby już mu to przejść całkowicie

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:31   #1775
depoison
Zadomowienie

Nieczęsto mi się to zdarza, ale muszę dziś bardzo pochwalić Zochulinkę.

Dziecko mi padło o 20:40.
Spało - bez przerwy - do 6 rano.
Kurtyna.

Cytat:
Mamuśki .... mam do Was prośbę ... czy możecie mi napisać ile Wasze skarby przybrały przez pierwsze 6 tygodni ???
moja urodziła się z wagą 2270, po sześciu tygodniach miała chyba 3450

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:37   #1776
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej za nami ladna nocka, mala usnela o 22, obudzila sie o 3, najadla sie dupe przebralam i do spania i tak spala do 7 zjadla chwile ciumkala moze z 10 minut , i jeszcze pospla do 8

Pisalyscie o wadze nie wiem ile moja miala w 6 tygodniu ale w 7+4 miala 5280 czyli od wagi urodzeniowej przybrala 2270. Kazdy mowi ze ladnie przybiera. z tym ze u nas tylko cycus.
Z drugiej strony jak mozna przekarmic dziecko jak np mijaja 2 godziny po ostatnim karmieniu i dziecko sie drze w nieboglosy bo glodne to jak nie dac no ja tego nie rozumiem, przeciez czekolada sie nie karmi tylko mlekiem.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:39   #1777
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
przy wyjsciu ze szpitala 3220 a w 6 tygodniu 5350 w pieluszce teraz wydale mi sie ze wolniej przybiera, ale ile nie wiem. karmiona jest tylko piersia.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W dniu wypisu 3320 a po 6 tygodniach 5260 czyli 1940 gram. Karmię tylko piersią
i niech ktoś mi powie że na mm dzieci szybciej przybierają
Stary 2012-09-24, 10:45   #1778
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
i niech ktoś mi powie że na mm dzieci szybciej przybierają
Bo my dokarmiamy smalcem i kaszanką
Zresztą Fabi lubi pojeść a i długi jest bo nosi ubranka na 68 cm. Wczoraj ubrałam mu koszulkę na 74 i była dobra

Bloguję
Stary 2012-09-24, 10:47   #1779
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą Fabi lubi pojeść a i długi jest bo nosi ubranka na 68 cm. Wczoraj ubrałam mu koszulkę na 74 i była dobra
a nie rozszerzylas jeszcze diety? ja juz podaje kielbase slaska i golonke z chrzanem, teraz bede jeszcze wprowadzac zeberka w miodzie i zastanawiam sie nad kapusniakiem

Amelcia
Stary 2012-09-24, 10:50   #1780
phdwao
Zakorzenienie

Pumas to musi byc ciezkie oddac dziecko do żłobka, ale czasem trzeba.. ja sama bylam takim dzieckiem, gdy miałam 7 m-cy rodzice mnie zaprowadzali

my z tz idziey na spotk. organizacyjne do zlobka bo otwiera sie pierwszy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:04   #1781
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a nie rozszerzylas jeszcze diety? ja juz podaje kielbase slaska i golonke z chrzanem, teraz bede jeszcze wprowadzac zeberka w miodzie i zastanawiam sie nad kapusniakiem
Czasami podaję mu frytki z ketchupem, a wczoraj jadł mielonego

Bloguję
Stary 2012-09-24, 11:07   #1782
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami podaję mu frytki z ketchupem, a wczoraj jadł mielonego

Amelcia
Stary 2012-09-24, 11:08   #1783
Soleilka
Zakorzenienie

Mamcia nie myślałaś zastąpić smoczek parówką?

Bloguję
Stary 2012-09-24, 11:11   #1784
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
A no tak, zapomniałam
Stary 2012-09-24, 11:12   #1785
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mamcia nie myślałaś zastąpić smoczek parówką?
ja zastapilam zelkami haribo swietnie sie u nas sprawdzaja

Amelcia
Stary 2012-09-24, 11:12   #1786
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
...ale tu cisza od rana!
Noc fatalna, jak zwykle! Za to tż Małą nosił jakoś po 4 i po 7, żeby się odgazowała. I to w innym pokoju, żebym mogła spać Wczoraj po pracy przyszedł z pytaniem co można dla mnie zrobić Oczywiście na nic mądrego nie wpadł, więc dziś robi kolację Dostałam śniadanko do łóżka i pojechał zawieźć auto. O 16 brat przychodzi zrobić u nas pizzę, więc mam dzień bez gotowania
Martwiłam się, że mam dla Małej tylko jedną rozpinaną bluzę, ale przypomniało mi się, że jeszcze kupiłam i włożyłam do kartonu
Teraz na głos mówię jej co Wam tu piszę, a ona się cieszy
brawa dla męża

Cytat:
a ja sie zaczynam martwic soba rano znowu mocny bol zoladka i mdlosci do tego od nocy boli mnie pecherz i UWAGA nerka co jakis czas ...........
oby nie bylo tylko atakow takich jak w ciazy bo niedala bym rady dziecka nawet utrzymac
do lekarza!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
qr.wa, aż mną telepie, tak uwielbiam takie podejście.
Ale żeby nie było - mój mąż kilka lat temu też zabłysnął podobną mądrością (że niby ten, kto pracuje, powinien się wysypiać, a do dziecka powinno wstawać to z rodziców, które siedzi w domu).
Powiedziałam mu po prostu, że dopóki nie zmieni podejścia, to nie ma co myśleć, że zechcę mieć z nim dziecko (a on chciał znacznie wcześniej, niż ja). No i zmądrzał, na szczęście.
Mój był aniołem, gdy wyszłam ze szpitala przez jakieś dwa tygodnie (miał urlop). Potem mu się odmieniło. Raz wyszedł "na 5min" do kolegów. Mały miał wtedy straszne kolki, darł się pół nocy, a ja razem z nim z bezsilności. Pisałam do męża, a on nic.. Wrócił o 3 w nocy narąbany w trzy du.py

Cytat:
Boze jak mnie ten tz denerwuje, zazdroszcze Wam ze Wasi mezowie pomagaja Wam w opiece nad dzieckiem.... moj sam od siebie nie zrobi nic!!!! ZERO!!!!!!!!! jeszcze ma focha ze poprosiłam go o zrobienie obiadu bo mnie naprawde boli brzuch. Skonczylo sie na tym ze poszłam zrobic sama....
mój też, dopóki mu nie powiem., żeby wziął małego, bo chce sie wykąpać to nie weźmie. Obiad jeszcze zrobi, ale jak chce posprzątać i mówię żeby się małym zajął, to on, że niech se płacze i po co ja sprzątam, przecież aż tak brudno nie jest...

Tak czytam, że wasze dzieci się śmieją do grzechotek, itp, a moje... Albo je, albo śpi. Jak się obudzi, to go zagaduję, pokazuje grzechotki, czytam, lub włączam karuzele. Nie minie nawet 10min a on się krzywi, stęka i zaczyna płakać

Stary 2012-09-24, 11:19   #1787
KarolinaPW
Zadomowienie

Już nie wiem który raz zabieram się do pisania i mi nie wychodzi, już nawet nie cytuję bo nim to zrobię to znów mały obywatel będzie się domagać uwagi

Prince- ja też mam mało mleka, też się tym martwiłam, bo bardzo chciałam karmić tylko piersią i nie wyszło, jak z wieloma planami na macierzyństwo życie zweryfikowało inaczej. Mam mało pokarmu, Marcinek nie najada sie moim wcale, po pół godzinie aktywnego ssania potrafi wtrąbić 120-130 ml mm. Laktatorem odciągam 20ml z obu, raz mi się udało 80, ale to było tylko raz i się nie powtórzyło. Dlatego po długim dołowaniu się doszłam do tego, żeby traktować moje mleko jako źródło przeciwciał, witamin a nie źródło pożywienia. Zaczęłam używać też takich muszli laktacyjnych, jak mały ssie z jednej piersi to mleko wyciekające z drugiej zbiera się w tej muszli i można podać to dziecku. Do noszenia cały dzień zmiast wkładek raczej się nie nadają, ale podczas karmienia jak najbardziej, zwłaszcza dla tych co jak ja mają każdą kroplę na wagę złota.
aha, u mnie więcej leci z prawej piersi

Olcia- mnie wciąż niesamowicie ciągnie do papierosów, pewnie już bym zapaliła, gdyby nie prozaiczna przyczyna, że nie mam jak kupić, sama z domu nie wychodzę a głupio mi podjechać z wózkiem pod kiosk po faje

Depoison- rewelacja te pajace, zwłąszcza diabełek mi przypadł do serca, mojemu diablątku też bym taki sprawiła gdybym trafiła na taki

Konczita- mój miał wagę urodzeniową 2380, pięć tygodni po 3940
lekarka mówiła że to super, mały jest w większości na mm i trochę na piersi

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hejka

Wczoraj wyszliśmy ze szpitala
Leoś przebadany wzdłuż i wszerz. No i zdrowy
Sposób na żółtaczkę- odstawienie od piersi na kilka dni (jeszcze jutro karmię mm, a potem powrót do kp). No i bilirubinę mamy sprawdzić koło czwartku. Jak dobrze być już w domu
Super, że już jesteście i wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Moja praktycznie od razu próbowała pełzać - myślę, że ma silne nóżki. Jakby miała się od czego odepchnąć, to sporo by "przeszła".

Heh, założyłam bieliznę do spania, którą kiedyś dostałam od męża - ile można spać w staniku sportowym. To są majtki i taki miękki stanik. Moje ciało jest okropne
Mój też pełza od urodzenia ale czytałam że to taki odruch który stopniowo zanika, tylko u Marcinka nie zanikł, jak jest na brzuszku to od razu się nóżkami odpycha

Co do ciałą to mam identyczne odczucia, przedwczoraj stanęłam nago przed dużym lustrem i załamka, ciało sflaczałe, zwiotczałe, obwisłe, otłuszczone, bleee. Poza tym jestem chyba jedyna na tym forum która po porodzie zaczęła tyć zamiast chudnąć! zbliżam się do wagi z końca ciąży i wiem dlaczego- stresy związane z dzieckiem zajadam słodyczami (w duużych ilościach) i mam efekty...chciałabym chodzić na fitness, ale nie mam co z małym zrobić, a w pobliżu nie ma zajęć dla mam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:20
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:37   #1788
Soleilka
Zakorzenienie

ale śliczny http://allegro.pl/ms-kombinezon-z-pi...633739684.html

Bloguję
Stary 2012-09-24, 11:42   #1789
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
przeslodki

Amelcia
Stary 2012-09-24, 11:43   #1790
ewka5891
Zakorzenienie

Witam z dzieckiem na reku...

mały miał fajna, spokojna nockę ale za to teraz pospał tylko na rekach u mnie. W momencie gdy wstałam aby go przełożyć do łóżeczka to oczy jak 5 zl

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:48   #1791
Soleilka
Zakorzenienie

Idę się położyć. Mały nie chce spać, a marudzi bo jest zmęczony. Może przy cycu się zdrzemnie to ja przy okazji też skorzystam

A sutki to mi tak ostatnio miażdży dziąsełkami, że szok Mam całe bordowe i strasznie bolą

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Haniu wrzucisz na 1 stronę? http://dzieciowo.pl/2010/01/pierwsza...uscytacja.html to pierwsza pomoc

Bloguję
Stary 2012-09-24, 11:48   #1792
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dokladnie to samo!
lewy cyc jak u Pameli a prawy no coz.. :P
a ja mam prawy większy...

Cytat:
Pochwalę się jeszcze. Takie zwykłe zaproszenia kupiliśmy. Stwierdziłam, że nie ma sensu wydawać 60 zł na kilka kartek
śliczne

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kurcze bierze mnie przeziębienie. czy wiecie co można brac podczas kp? tak bardzo się boję żeby nie zarazic maluszka
na razie wypiłam wapno i wzielam rutinacea...i mały mi bardzo ulał przed chwilą. Myślicie, że to mogło byc spowodowane jakąś reakcją na te środki?
można brać ascorutical forte

Cytat:
klade Ja na przewijaku. Ale przewijak moj nie ejst taki naciagniety, a i zimny wiec pediatra mowila bym peiluszke kladła by na samym nie lezała. Ale czy lezy na tym czy na tym to jednio i to samo jest. Teraz Ja kladłam i az sie obsmarkała zakrztusila i tyle.
Mam wrazenie z ejak była lzejsza i chudsza to była zwinniejsza bo podnosila chpciaz na chwile a teraz kloc za ciezki chyba jest oczywiscie sie skonczylo placzem strasnzym i tyle....
mój ma podobnie. Za każdym razem jak go kładę na brzuchu, to drze się strasznie, dopóki go nie przekręce. Raz głowę podnosi i sam kręci raz na jeden bok, raz na drugi. Ale innym razem położy na wprost nosem i pieluchę i się dusi...

Cytat:
kochana pocieszyłas mnie, tym bardziej ze zdecydowałam ze bede Ją karmic tylko z butelki jak nazbieram mleczka. To moze z 2razy po nocy odciagne rano i moze po całym dniu an wieczor. Takim sposobem bede jeszcze do 3 miesiąca czyli 2 tygodnie. I raczej odstawie całkiem. Albo moze z nocy bedzie mleczko dostawała jedynie tyle ile bedzie. az sie skonczy. Bo ja musze sie tez wziac za siebie isc do lekarza z zoladkiem moze beda konieczne leki.....moze boli mnie ze stresu!!

niewiem czy to dobra decyzja ale chyba tak.
A ja cię podziwiam, naprawdę. Tyle już wytrzymałaś, że szok. Ja bym nie dała rady. Nie mam takich problemów z laktacją, wręcz przeciwnie, mam nawet nadmiar mleka, ale po tym jak mały potrafi non stop mi wisieć na cyckach, że nic innego zrobić nie mogę, bolą mnie sutki, to mam już czasem dość. Zwłaszcza, że ma te kolki, rzuca się w czasie jedzenia, ciągnie za sutki, ściska w buzi, że tak boli... I myślę wtedy, że chyba przestawię go na mm, bo już nie wytrzymuję. Na szczęście jeszcze daję radę, bo cały czas mówię sobie, że będzie lepiej, ale jak się nie poprawi, to nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...

Stary 2012-09-24, 11:51   #1793
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Idę się położyć. Mały nie chce spać, a marudzi bo jest zmęczony. Może przy cycu się zdrzemnie to ja przy okazji też skorzystam

A sutki to mi tak ostatnio miażdży dziąsełkami, że szok Mam całe bordowe i strasznie bolą

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Haniu wrzucisz na 1 stronę? http://dzieciowo.pl/2010/01/pierwsza...uscytacja.html to pierwsza pomoc
moze go swedza dziaselka moze zeby ida :P

Amelcia
Stary 2012-09-24, 12:00   #1794
pumas
Zakorzenienie

Ustaliliśmy datę chrztu na 21.10. Wizyta u księdza to była komedia, nakręcał nas na ślub jak jakiś nawiedzony. Oczywiście wszystko z humorem, ale gadane to on ma i nawet tż chyba przyparty do muru zadeklarował, że ślub będzie w 2013 :P
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:04   #1795
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ustaliliśmy datę chrztu na 21.10. Wizyta u księdza to była komedia, nakręcał nas na ślub jak jakiś nawiedzony. Oczywiście wszystko z humorem, ale gadane to on ma i nawet tż chyba przyparty do muru zadeklarował, że ślub będzie w 2013 :P
o prosze to mam juz gratulowac? no to gratuluje

moj tz sie dzis rano na mnie obrazil bo mowi do mnie ale mialem sen , snilo mi sie ze bralismy slub a ja mu na to: nigdy w zyciu! ha ha ha

Amelcia
Stary 2012-09-24, 12:05   #1796
eninka84
Zadomowienie

jeju jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy....ja nie wiem co sie dzieje u mnie, raz zasnał o 22 obudził sie o 4 i to było tylko raz......za to teraz od kilku dni w nocy mi sie budzi co 2 h i co troche kupa! Meczy sie przy tym i budzi mnie juz wczesniej stekaniem, pozniej go przebieram, daje jesc i zazwyczaj zasypia albo....meczy go cos i znowu chce cycka.
Dzis od 7 nie spi i steka, krzyczy, mama moja stwierdzila ze brzuszek go ewidentnie boli i połozyła go na brzuszku i..........milion pryków poszło po czym dziecko mi zasnelo samo z siebie nie przy cycku i spi juz godzinke!!!!!
Kupilam Lefax na kolki, wiec daje mu od wczoraj ale sama nie wiem jak czesto. Miala ktoras ten specyfik? Dzieki niemu wczoraj omineły go płaczki i bolaca kupa w ciagu dnia i pieknie mi spał 4 h!!!!!

Przepraszam ze Was nie cytuje nie doradzam, ale moje dziecie jest baardzo absorbujace jak narazie przez ten brzuszek Zaluje ze nie udzielam sie czesto bo jak tak nadrabiam to wiem ze byloby mi razniej gdybym z Wami miala kontakt wiekszy, a tak to nie wiem co sie dzieje u Mlodego i płacze razem z nim...gdyby nie moja Mama dzis to tez juz bym płakała z Tymim na rekach....a tak to moge napisac do was
Buziaki wielkie!!!
Stary 2012-09-24, 12:13   #1797
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison kojarzy mi sie ze masz butelki mOmma jak sie one u Was sprawdzaja?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

czy ma ktoras z Was butelke z firmy MAM ?

Amelcia
Stary 2012-09-24, 12:14   #1798
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
cudny, on chyba jest taki na teraz jak ja kupilam w mothercare, taki bawełniany?
wogole to nais chlopcy hcyba maja podobne długosc, bo my teraz juz na 68 nosimy, w 2 tygodnie wyrósł mi ze spichów 62

wogole nie poznaje dziecka, usnął sam przy karuzelce
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:17   #1799
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

czy ma ktoras z Was butelke z firmy MAM ?
chodzi Ci Kochana o tę antykolkową??też mi się podoba i chyba kupię taką większą...

http://www.mambaby.com/pl/mam-anti-c...-27236-pl.html

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-09-24 o 12:18
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:19   #1800
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
chodzi Ci Kochana o tę antykolkową??też mi się podoba i chyba kupię taką większą...

http://www.mambaby.com/pl/mam-anti-c...-27236-pl.html
tak chodzi mi o ta glownie o smoczek bo ma jakby ksztaltem przypomina kapturek moze taka moja niunia polubi

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości