Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 11:12   #2671
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
gda a Ty mialas zo? jesli tak to po jakim czasie pozwolili ci wstac? i czy dawali po cc jakies kroplowki?
bo mi lekarz mowi ze kroplowe bede miala przez 24h! zeby sie nie odwodnic bo pic normalnie nie pozwalają, a mi się to jakies dziwne wydaje...
Ja miałam kroplówke 2 dni podawaną potem mogłam już pić wode.
A po ZZO musiałam wstać po 12 godzinach obowiązkowo.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:14   #2672
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Walczę z nawałem - gorący prysznic, karmienie godzinę jedną i potem 40 minut drugą ( swoją drogą, wcześniej jadł 20 i 10, więc nie rozumiem za bardzo...), zaraz zrobię zimny okład z pieluszki. Ale ta moja gula mnie niepokoi. Masowałam ją po prysznicem i teraz karmiąc, ale nadal pobolewa.
Gda gorący prysznic na bolące piersi spotęguje ból. lepszy chłodny. mi przynosił wielką ulgę
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
lucia rodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
4 cm rozwarcia, postępuje szybko, boli jak cholera ....

kciuki trzymać !!
kciuki są! mam nadzieję, że Lucia już ma Natanielka przy sobie
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi dużo Dusia ulewa bo jeśli trochę to sie nie martw. Moja ulewa jak za dużo sie naje.

Gda widzisz jak synek wie moja robiła dokładnie to samo jak miałam nawal to jakby wiedziała ze mamie trzeba pomoc. A jak mnie bardzo rwało zrobiłam okład ze zbitych liści białej kapusty i pięknie wyciągnęły ból. Ale Sonia stanęła na wysokości zadania i przystawiała sie często na drugi dzien juz było super .

Jejku ciekawe jak tam nasza Lucia pewnie Natanielek jest juz w jej ramionach .

Łeb nasmarowałam ale dalej w nim dudni mało co spałam. Będzie żyć.
Bafi, łyknij coś przeciwbólowego biedulko.
w ciąży moje bóle głowy ustąpiły a teraz znów są
Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się poniedziałkowo
no coż ja zbieram się do szpitala - ciekawe co mnie tam czeka- nie mam żadnych objawów porodu, boje się indukcji - ale pewnie już mnie do domu nie wypuszczą. nie udzielam się zbyt czesto na wątku i nie mam namiarow na żadną z WAS więc pewnie po powrocie dopiero bede informaowac -chyba że któraś z WAS ma ochotę wymienic się numerem tel na pw??
trzymajcie kciuki prosze bo cholernie się boje - cała noc nie spałam, już sama nie wiem co lepsze indukcja czy cc
trzymamy kciuki za Was!

dziewczyny jak czyścicie uszka maluszków? mi położna nie kazała niczym i tylko uszko na około przemywać wodą

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:15   #2673
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja miałam kroplówke 2 dni podawaną potem mogłam już pić wode.
A po ZZO musiałam wstać po 12 godzinach obowiązkowo.
czyli jednak, a jak ma sie to do prysznica np? czy to znaczy ze 2 dni pod prysznic mnie nie puszcza?
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:27   #2674
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

dziewczyny jak czyścicie uszka maluszków? mi położna nie kazała niczym i tylko uszko na około przemywać wodą
Mi tak samo położna kazała

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Mam doła bo martwię się moją wagą,stanęła w miejscu i ani gram nie ruszy w dół a ja naiwna myślałam że szybko zrzucę po ciąży

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:29   #2675
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak, a jak ma sie to do prysznica np? czy to znaczy ze 2 dni pod prysznic mnie nie puszcza?
Jak kroplowka sie skończyła to szło sie pod prysznic - z cewnikiem na dodatek (w moim przypadku)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:31   #2676
Asiuulka89
Zakorzenienie

Bo wkladajac patyczki do ucha wptchamy ten wosk dalej co mize spowodowac zapalenie. Dlatego myjeny tylko otoczke.

Gda mnie po tygodniu. Psikaj octaniseptem czesto to szybciej sie zagoi.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:35   #2677
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Mi po 12 godz wyjeli cewnik kazali wstac i isc pod prysznic
Stary 2012-09-24, 11:36   #2678
mala mysz
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:08   #2679
gda
Zakorzenienie

Cytat:
gda a Ty mialas zo? jesli tak to po jakim czasie pozwolili ci wstac? i czy dawali po cc jakies kroplowki?
bo mi lekarz mowi ze kroplowe bede miala przez 24h! zeby sie nie odwodnic bo pic normalnie nie pozwalają, a mi się to jakies dziwne wydaje...
Ja po 8h musiałam wstać, bo jechaliśmy do swojej sali z mężem, a kroplówkę miałam chyba 12h. Pić mogłam już po kilku godzinach. Cewnik kazałam sobie wyjąć po 10 h, bo mnie bolało i wkurzało niesamowicie. Ale ja miałam męża pod ręką i dlatego położna się zgodziła (bo podawał mi basen). Umyłam się dopiero po 2 dniach(czyli cc w środę rano, a prysznic w piątek) od cesarki, wcześniej nie byłam w stanie...
Ogólnie to niczego mi nie kazali na szczęście, raczej mogłam małymi kroczkami, w swoim tempie próbować sie rozruszać. No ale powtarzam, to pewnie dlatego, ze mąż był ze mną i wziął na siebie całość obsługi synka. Nie wiem co zrobiłabym bez niego...

Teraz najbardziej mnie boli ten szew gdzie pętelka się wbija w skórę

Asiulka - dzięki za radę, tak zrobię. A ta maść Cicatridina co jest na ranę krocza, mogę też stosować na tę po cięciu?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:23   #2680
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Wziełam apap po który rano wysłałam mojego męża jak jechał zawieźć córkę do przedszkola. Jedna tabletka i po pół godzinie zapomniałam o bólu. Masakroza, normalnie głowa rzadko mnie boli ale jak już rypnie to na maksa.

Kurcze laski, walczę od 5 dni z odparzeniem u Sonii zjadłam kasze na obiad, młoda dzięki temu naprodukowała kupy, że o mamo a do tego w nocy smacznie spała ponad 5 godzin, efekty opłakane. Ubranie do zmiany bo pielucha przeciekła ale za to zaogniona skóra i ranki, teraz nie dopuszczam do tego, cuduje już i staje na rzęsach, pupę myje woda, wietrzę, w ruch poszedł sudocrem (trochę złagodził), z cięższego kalibru clotrimazol (zmniejszyło się ilość) ale kurczaki dalej są, no nie jestem w stanie zapobiec tym kupom, bo co karmienie kupa leci. Widzę, że przez to młoda jest mniej spokojna i częściej drze się, ma problem z zaśnięciem, śpi pięknie w nocy nie wiem czemu tylko w nocy . A ja cuduje jak idiot jakiś i próbuje wyleczyć to dziadostwo.

Dzisiaj piję melisę, żeby ją trochę wyciszyć. I wieczorem wykąpie w krochmalu, do tego pupsko posmarowałam maltanem. Kiedy to zlezie

Powiem jedno pod względem ranek i odparzeń to obydwie siostry idą łeb w łeb . Przy Klaudii miałam super maść od kuzynki, którą w szpitalu mieli na odleżyny u przewlekle chorych leżących, takie odparzenie leczyło się w jeden dzień. Chyba się znów o nią uśmiechnę.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:29   #2681
Sojka1990
Zadomowienie

Lusia urodziła prze cc!!!!!!!!!!!!! potem napisze cos wiecej jak dojdzie troche do siebie
Stary 2012-09-24, 12:29   #2682
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Wziełam apap po który rano wysłałam mojego męża jak jechał zawieźć córkę do przedszkola. Jedna tabletka i po pół godzinie zapomniałam o bólu. Masakroza, normalnie głowa rzadko mnie boli ale jak już rypnie to na maksa.

Kurcze laski, walczę od 5 dni z odparzeniem u Sonii zjadłam kasze na obiad, młoda dzięki temu naprodukowała kupy, że o mamo a do tego w nocy smacznie spała ponad 5 godzin, efekty opłakane. Ubranie do zmiany bo pielucha przeciekła ale za to zaogniona skóra i ranki, teraz nie dopuszczam do tego, cuduje już i staje na rzęsach, pupę myje woda, wietrzę, w ruch poszedł sudocrem (trochę złagodził), z cięższego kalibru clotrimazol (zmniejszyło się ilość) ale kurczaki dalej są, no nie jestem w stanie zapobiec tym kupom, bo co karmienie kupa leci. Widzę, że przez to młoda jest mniej spokojna i częściej drze się, ma problem z zaśnięciem, śpi pięknie w nocy nie wiem czemu tylko w nocy . A ja cuduje jak idiot jakiś i próbuje wyleczyć to dziadostwo.

Dzisiaj piję melisę, żeby ją trochę wyciszyć. I wieczorem wykąpie w krochmalu, do tego pupsko posmarowałam maltanem. Kiedy to zlezie

Powiem jedno pod względem ranek i odparzeń to obydwie siostry idą łeb w łeb . Przy Klaudii miałam super maść od kuzynki, którą w szpitalu mieli na odleżyny u przewlekle chorych leżących, takie odparzenie leczyło się w jeden dzień. Chyba się znów o nią uśmiechnę.
a sprobuj make ziemniaczana. u mnie zadzialala lepiej niz sudocrem.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:31   #2683
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Lusia urodziła prze cc!!!!!!!!!!!!! potem napisze cos wiecej jak dojdzie troche do siebie
Ojej, ciekawe co się stało... Może to ciśnienie jej skoczyło.

Dobrze, że już po wszystkim!
Stary 2012-09-24, 12:31   #2684
katiem
Wtajemniczenie

lucia gratulacje

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:33   #2685
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Sojka ja nie nadrabiałam powiedz mi kochana, w jakiej pozycji malutka siedzi na tej huśtawce, bo ja mam bujaczek fisher price i sie zastanawiam czy małej do niego nie wsadzić ma wibre i inne cudawianki, Piszę, że można od pierwszego miesiąca życia, Sonia skończy w środę 4 tygodnie.

Jako że te leżaczki/ huśtawki są tak wyprofilowane że maluszek się troszkę "załamuje" dlatego ja podkładam pod pupe i plecki złożony w kostke kocyk- wtedy mała leży idealnie prosto
Stary 2012-09-24, 12:47   #2686
Agnes!84!!
Rozeznanie

Lukrecja gratulacje!!!

Gda chciałam zapytać Cię o zzo... Przy jakim rozwarciu Ci podali? Pisalas że mimo wszystko czulas ogromny ból, to jak to jest źle Cię znieczulili czy zzo tak niewieke niweluje ból.

Zostało mi 7 dni do porodu. Nic się nie dzieje
Stary 2012-09-24, 12:50   #2687
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny tak czytam o tych wszystkich problemach z maluszkami, karmieniem itd. i co raz bardziej boję się tego co wkrótce ma nadejść. Każda z Was ma jakąś wiedzę na dany temat, a ja jestem głupia jak but w każdym z tych tematów.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Dearlie jeszcze troszke i październikowe mamy zaczną się rozpakowywaćto znaczy ja już mogęale pewnie sobie jeszcze poczekam.

czuje sie dzisiaj okropnie,słabo mi jakoś,łeb mnie boli i spać mi sie chce

a tym czasem idę robić kopytka
Oj Anusia ja to widzę, że Ty masz niezłą chęć wpychać się już w kolejkę. Poczekaj jeszcze troszkę... nie zostawiaj mam z końcówki października samych.

Kurde ja to naprawdę czuję, że będę ostatnia z wątku.

Cytat:
jesssu juz w piatek cc. troche wpadam w panike.
Spokojnie Pomyśl o tym, że masz ten komfort, że wiesz już kiedy to wszystko nastąpi i już za kilka dni utulisz swoje maleństwo.

Cytat:
GTRATULACJE!!!!!!!
Stary 2012-09-24, 13:04   #2688
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Miałam pierwsze wyjście bez dzieci. Byłam w usc zarejestrować małego i zapłacić za kablówkę Jutro do pzu podejdę i do sądu złożyć pozew o zaprzeczenie ojcostwa. Ale to już z niuniem bo ciepło w końcu jest.
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mnie wszystko leci z rąk od jakiegoś miesiąca, rozbiłam 2 pudry w kamieniu, rozsypałam kulki brązujące, rozsypałam mąkę po całej kuchni, upuszczanie noży to standard, rozbiłam 3 talerze i 2 szklanki, jem jak świnka bo jak nie myślę o tym żeby uważać to zawsze mi coś zleci w widelca, ja nie wiem co się dzieje
Ja nadal zakręcona jestem.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jak ja nue cierpie tego mojego domu! Nie wiem kto projektowal te chalupy ale chyva jakus idiota! Jest nie ustawny chociAz sprzatam mam wielkusyf chcialabym lasnie ale po prostu nie idzie maz dzisiaj kupil szafe na buty i kurtku bo stara to beznadzieja i jak ja ustawi y tam gdzie powinna byc to nie ma jak wejsc do kibla no i ogolnie mamy chwiliwo jeden wielki syf! Wiec jutro mam pomyslec gdzie ta szafa ma stac. Jak narazie to se moge ja tylko w dupe wsadzic cholera a budowac sie pewnie z dwa lata bedziemy grrrr
My kupiliśmy meble nie wymierzając ich i co? Nie mieszczą się jeśli postawić je tak jak chcieliśmy.

Cytat:
lucia rodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
4 cm rozwarcia, postępuje szybko, boli jak cholera ....

kciuki trzymać !!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A ja spać nie nogę, denerwuje się . Jaś o 7 miał mieć zdjęcie pluc , po 9 będę dzwoniła żeby dowiedzieć się jak opis i albo pojedziemy po niego albo do niego ... 3majcie kciuki .
Trzymam

Cytat:
jejku ale Wasze dzieciaczki długo śpią .. cudnie ..
a jak z aktywnością w dzień ?????
Mój pięknie śpi, a w dzień też, ale coraz mniej. Ale wtedy leży sobie i miałczy

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Witam się po długiej nieobecności. Mama do nas przyleciała i nie mam czasu na internet. Ja niestety jeszcze w dwupaku, a tylko 4 dni do terminu.
Byłam pewna że się już rozpakowałaś. Wczoraj myślałam o Was

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się poniedziałkowo
no coż ja zbieram się do szpitala - ciekawe co mnie tam czeka- nie mam żadnych objawów porodu, boje się indukcji - ale pewnie już mnie do domu nie wypuszczą. nie udzielam się zbyt czesto na wątku i nie mam namiarow na żadną z WAS więc pewnie po powrocie dopiero bede informaowac -chyba że któraś z WAS ma ochotę wymienic się numerem tel na pw??
trzymajcie kciuki prosze bo cholernie się boje - cała noc nie spałam, już sama nie wiem co lepsze indukcja czy cc
Wracaj nam tu szybciutko z maluchem

Cytat:
i jeszcze ta lewatywa w domu, cholera jak to zrobic? ech pewnie niepotrzebnie wymyslam.
Hm... No więc, chwytasz za grubszą część a węższą wkładasz w dupkę. Ściskasz część grubszą aż jej zawartość znajdzie się w tyłku. Po czym wyciągasz węższą część i zaciskasz tyłek. Jak już czujesz że nie dasz rady biegniesz na kibel i oddajesz wpuszczoną zawartość część grubszej Może na you tubie jest pokazane
Stary 2012-09-24, 13:05   #2689
marta1986222
Zakorzenienie

Lukrecja wielkie gratulacje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:07   #2690
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Hm... No więc, chwytasz za grubszą część a węższą wkładasz w dupkę. Ściskasz część grubszą aż jej zawartość znajdzie się w tyłku. Po czym wyciągasz węższą część i zaciskasz tyłek. Jak już czujesz że nie dasz rady biegniesz na kibel i oddajesz wpuszczoną zawartość część grubszej Może na you tubie jest pokazane
o fuck Tamlin, ubóstwiam Cię!
Stary 2012-09-24, 13:09   #2691
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ja tak też robię, po kąpieli patykiem tylko wycieram małżowinę i za nią.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
o fuck Tamlin, ubóstwiam Cię!
Stary 2012-09-24, 13:09   #2692
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny!

Weronika trzymam kciuki za powrót z Jasiem do domku!

Lucia Wielkie gratulacje za utulenie syneczka!

Coventry, obyś się dzisiaj dowiedziała czegoś konkretnego!

Buziaki dla Melci za 4 tygodnie

Gda wspaniale, że karmienie się normuje ja pewnie niedługo będę miała podobne problemy, do cesarki jeszcze 9 dni.

I aktualnie też najbardziej zaprząta mnie myślenie o karmieniu i o pielęgnacji rany po zabiegu, ale mam nadzieję, że położne w szpitalu też będą pomocne pod tym względem, bratowej męża bardzo pomogły dwa lata temu, nawet jej piersi masowały, żeby pobudzić laktację.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:11   #2693
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mi tak samo położna kazała

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Mam doła bo martwię się moją wagą,stanęła w miejscu i ani gram nie ruszy w dół a ja naiwna myślałam że szybko zrzucę po ciąży
Hej, nie dołujcie się tak tymi wagami(wiem, łatwo powiedzieć). Przecież dopiero co urodziłyście, a większość karmi piersią, a wtedy nie wolno przechodzić na dietę... Ćwiczenia też nie wskazane bo podobno jakieś kwasy się wytwarzają i może mleko nie smakować maluszkowi.
Na odchudzanie przyjdzie czas, a póki co dbajcie o Wasze maleństwa
Jeszcze będziemy laskami

Cytat:
Wspaniale! Gratulacje dla Lukrecji!
Stary 2012-09-24, 13:33   #2694
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Asiulka - dzięki za radę, tak zrobię. A ta maść Cicatridina co jest na ranę krocza, mogę też stosować na tę po cięciu?
A ty szwy masz rozpuszczalne? Bo piszesz o pętelce a petelki odcina się w 4 dobie po cc a Ty je jeszcze masz? Co do maści to o tej co piszesz nie mam zielonego pojęcia. Natomiast moj ginekolog zalecił mi Contractubex. W pierwszej smarowałam nią i miałam bardzo ładną praktycznie niewidoczną blizne także polecam.

Cytat:
No to gratulujemy kolejny dzieciaczek

Ahhh ja dzisiaj szaleję od rana tak jak pisałam miałam syf z powodu jednej głupiej szafy prszyszła moja pani i żeśmy się we dwie zabrały zrobiłyśmy totalną rewolucję w domu aż mi się podoba normalnie. Więc ja mam już wolne a pani kończy robić błysk mąż przyjedzie będzie zadowolny oby bo jak nie Jasiu grzeczny spał a jak nie to sobie leżał grzecznie więc mogłam zrobić co chcialam.

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-09-24 o 13:38
Stary 2012-09-24, 13:37   #2695
Sojka1990
Zadomowienie

[B]Jasko Weroniki niestety zostaje na tydzien jeszcze

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

TAMLIN kurcze masz juz pozew napisany??? jak tak to moglabys podrzucic na pw dla wzoru?? oczywiscie bez zadnych nazwisk, sama tresc nie wiem jak sie za to zabrac a na necie same pozwy ojców ktorzy chca sie wymigac od dzieciaków a pozwu matki nie znalazłam zadnego
Stary 2012-09-24, 13:38   #2696
Katee27
Zadomowienie

Witam.
Nie mogę się zebrać z odpisaniem,bo zawsze coś...Już nie mam siły cytować.
Dziś w nocy myślałam,że umre...to nie jest zwykły ból macicy przy kurczeniu,bo tamten znam.Boli mnie bardziej z lewej strony brzucha i to tak jakby macica miała zaraz pęknąći to nie tylko,gdy Kuba ssie cyca.W ogóle to zaczęło mną trząść,chyba z zimna mimo,że mąż już włącza piec odkąd wróciliśmy ze szpitala,więc w domku mamy ciepło.Strasznie mną telepało,bałam się,ze to jakaś padaczka,ale mąż mnie bardzo przytulił i dobrze,że był ze mną.Paracetamol nie pomaga,biore apap,mniej boli.Dzwoniłam wczoraj do gina i powiedział,że tak może być po wyłyzeczkowaniu.Ja chyba zwariuje
Pytam,po co oni mi to zrobili?że teraz zwijam się z bólu...

A z lepszych wieści...byliśmy z Kubuniem u pediatry,wrócił prawie do wagi urodzeniowejczyli przybiera.W piątek w dniu wypisu ważył 3800 i dziś już 4z kawałkiem.Żółtaczka na oko doktorki też już spadła na 10-11.Dostaliśmy skierowanie do ortopedy na bioderka.

Nie wiem,czy będę mogła być z Wami na bieżąco,bo jestem nie do życia.Strasznie przechodze ten połóg,mimo że już nie krwawie,to 6dzień od porodu

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:38   #2697
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!

Gda wspaniale, że karmienie się normuje ja pewnie niedługo będę miała podobne problemy, do cesarki jeszcze 9 dni.

I aktualnie też najbardziej zaprząta mnie myślenie o karmieniu i o pielęgnacji rany po zabiegu, ale mam nadzieję, że położne w szpitalu też będą pomocne pod tym względem, bratowej męża bardzo pomogły dwa lata temu, nawet jej piersi masowały, żeby pobudzić laktację.
Ale nie nastawiaj się, że będziesz miała problemy z lakacją! Ja widziałam w szpitalu panią, której w 2 dobie od cesarki, mleko tryskało strumieniami.

U mnie chyba ten szok i stres spowodowany bólem i potem tak nagłą cesarką, wpłynął na opóźnienie laktacji.
Ale wróciłam do domku, popiłam meliskę i mam nawał jak marzenie
Stary 2012-09-24, 13:45   #2698
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A ty szwy masz rozpuszczalne? Bo piszesz o pętelce a petelki odcina się w 4 dobie po cc a Ty je jeszcze masz? Co do maści to o tej co piszesz nie mam zielonego pojęcia. Natomiast moj ginekolog zalecił mi Contractubex. W pierwszej smarowałam nią i miałam bardzo ładną praktycznie niewidoczną blizne także polecam.
Nie, mam zwykłe szwy. W środę, czwartek lub piątek mogę iść zdjąć. Pewnie pójdę w czwartek, bo mamy wizytę kontrolną na naonatologii z tą wagą.
Mi nie zdjęli pętelek
Ta maść Cicatridina jest na szybsze gojenie. Dopytam przy zdjęciu szwów.

Aaaa no i zadzwoniłam do przychodni, jutro mam zadzwonić do położnej i wpadnie.
Stary 2012-09-24, 13:45   #2699
colds
Zakorzenienie

Cytat:
!!

Cytat:
[B]Jasko Weroniki niestety zostaje na tydzien jeszcze
O kurczaczek Buziaczek pocieszaczek dla Werci

Cytat:
jejku ale Wasze dzieciaczki długo śpią .. cudnie ..
a jak z aktywnością w dzień ?????
Moja śpi w dzień ładnie, czasem na karmienie około 11 muszę Ją wybudzać. I w sumie ładnie dzień jeszcze przesypia, a rozbudza się około 17.
Stary 2012-09-24, 13:51   #2700
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
Nie mogę się zebrać z odpisaniem,bo zawsze coś...Już nie mam siły cytować.
Dziś w nocy myślałam,że umre...to nie jest zwykły ból macicy przy kurczeniu,bo tamten znam.Boli mnie bardziej z lewej strony brzucha i to tak jakby macica miała zaraz pęknąći to nie tylko,gdy Kuba ssie cyca.W ogóle to zaczęło mną trząść,chyba z zimna mimo,że mąż już włącza piec odkąd wróciliśmy ze szpitala,więc w domku mamy ciepło.Strasznie mną telepało,bałam się,ze to jakaś padaczka,ale mąż mnie bardzo przytulił i dobrze,że był ze mną.Paracetamol nie pomaga,biore apap,mniej boli.Dzwoniłam wczoraj do gina i powiedział,że tak może być po wyłyzeczkowaniu.Ja chyba zwariuje
Pytam,po co oni mi to zrobili?że teraz zwijam się z bólu...

A z lepszych wieści...byliśmy z Kubuniem u pediatry,wrócił prawie do wagi urodzeniowejczyli przybiera.W piątek w dniu wypisu ważył 3800 i dziś już 4z kawałkiem.Żółtaczka na oko doktorki też już spadła na 10-11.Dostaliśmy skierowanie do ortopedy na bioderka.

Nie wiem,czy będę mogła być z Wami na bieżąco,bo jestem nie do życia.Strasznie przechodze ten połóg,mimo że już nie krwawie,to 6dzień od porodu
Oby Ci to szybko minęło. Bo faktycznie wykończyć się idzie. I fajnie że mąż Ci pomaga i jest czuły. wytrwaj

Cytat:
Nie, mam zwykłe szwy. W środę, czwartek lub piątek mogę iść zdjąć. Pewnie pójdę w czwartek, bo mamy wizytę kontrolną na naonatologii z tą wagą.
Mi nie zdjęli pętelek
Ta maść Cicatridina jest na szybsze gojenie. Dopytam przy zdjęciu szwów.

Aaaa no i zadzwoniłam do przychodni, jutro mam zadzwonić do położnej i wpadnie.
to jeśli masz normalne to pewnie dlatego Ci nie ściągneli pętelek ja mam teraz zapisaną na szybsze gojenie NEOMYCYNE w spray u ona uratowała mi życie. No to zaopatrz się na potem jak się rana zagoi w ten contractubex

COLDS dzisiaj wyślę Ci kropelki powinny jutro być. a po z atym wysłalam ci na FB zaproszenie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości