|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po ZZO musiałam wstać po 12 godzinach obowiązkowo. |
|
|
|
|
#2672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w ciąży moje bóle głowy ustąpiły a teraz znów są Cytat:
dziewczyny jak czyścicie uszka maluszków? mi położna nie kazała niczym i tylko uszko na około przemywać wodą
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Mam doła bo martwię się moją wagą,stanęła w miejscu i ani gram nie ruszy w dół a ja naiwna myślałam że szybko zrzucę po ciąży
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wkladajac patyczki do ucha wptchamy ten wosk dalej co mize spowodowac zapalenie. Dlatego myjeny tylko otoczke.
Gda mnie po tygodniu. Psikaj octaniseptem czesto to szybciej sie zagoi. |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to niczego mi nie kazali na szczęście, raczej mogłam małymi kroczkami, w swoim tempie próbować sie rozruszać. No ale powtarzam, to pewnie dlatego, ze mąż był ze mną i wziął na siebie całość obsługi synka. Nie wiem co zrobiłabym bez niego... ![]() Teraz najbardziej mnie boli ten szew gdzie pętelka się wbija w skórę ![]() Asiulka - dzięki za radę, tak zrobię. A ta maść Cicatridina co jest na ranę krocza, mogę też stosować na tę po cięciu? |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Wziełam apap po który rano wysłałam mojego męża jak jechał zawieźć córkę do przedszkola. Jedna tabletka i po pół godzinie zapomniałam o bólu. Masakroza, normalnie głowa rzadko mnie boli ale jak już rypnie to na maksa.
Kurcze laski, walczę od 5 dni z odparzeniem u Sonii . A ja cuduje jak idiot jakiś i próbuje wyleczyć to dziadostwo. Dzisiaj piję melisę, żeby ją trochę wyciszyć. I wieczorem wykąpie w krochmalu, do tego pupsko posmarowałam maltanem. Kiedy to zlezie ![]() Powiem jedno pod względem ranek i odparzeń to obydwie siostry idą łeb w łeb
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Lusia urodziła prze cc!!!!!!!!!!!!! potem napisze cos wiecej jak dojdzie troche do siebie
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jako że te leżaczki/ huśtawki są tak wyprofilowane że maluszek się troszkę "załamuje" dlatego ja podkładam pod pupe i plecki złożony w kostke kocyk- wtedy mała leży idealnie prosto
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
Lukrecja gratulacje!!!
Gda chciałam zapytać Cię o zzo... Przy jakim rozwarciu Ci podali? Pisalas że mimo wszystko czulas ogromny ból, to jak to jest źle Cię znieczulili czy zzo tak niewieke niweluje ból. Zostało mi 7 dni do porodu. Nic się nie dzieje
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak czytam o tych wszystkich problemach z maluszkami, karmieniem itd. i co raz bardziej boję się tego co wkrótce ma nadejść.
Każda z Was ma jakąś wiedzę na dany temat, a ja jestem głupia jak but w każdym z tych tematów.Cytat:
Poczekaj jeszcze troszkę... nie zostawiaj mam z końcówki października samych. ![]() Kurde ja to naprawdę czuję, że będę ostatnia z wątku. ![]() Spokojnie Cytat:
|
|
#2688 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Miałam pierwsze wyjście bez dzieci. Byłam w usc zarejestrować małego i zapłacić za kablówkę Jutro do pzu podejdę i do sądu złożyć pozew o zaprzeczenie ojcostwa. Ale to już z niuniem bo ciepło w końcu jest. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może na you tubie jest pokazane
|
||||||||
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja wielkie gratulacje
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------
|
||
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Weronika trzymam kciuki za powrót z Jasiem do domku! Lucia Wielkie gratulacje za utulenie syneczka! Coventry, obyś się dzisiaj dowiedziała czegoś konkretnego! Buziaki dla Melci za 4 tygodnie Gda wspaniale, że karmienie się normuje ja pewnie niedługo będę miała podobne problemy, do cesarki jeszcze 9 dni. I aktualnie też najbardziej zaprząta mnie myślenie o karmieniu i o pielęgnacji rany po zabiegu, ale mam nadzieję, że położne w szpitalu też będą pomocne pod tym względem, bratowej męża bardzo pomogły dwa lata temu, nawet jej piersi masowały, żeby pobudzić laktację. |
|
|
|
#2693 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na odchudzanie przyjdzie czas, a póki co dbajcie o Wasze maleństwa ![]() Jeszcze będziemy laskami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kolejny dzieciaczek ![]() Ahhh ja dzisiaj szaleję od rana tak jak pisałam miałam syf z powodu jednej głupiej szafy aż mi się podoba normalnie. Więc ja mam już wolne a pani kończy robić błysk mąż przyjedzie będzie zadowolny oby bo jak nie Jasiu grzeczny spał a jak nie to sobie leżał grzecznie więc mogłam zrobić co chcialam.
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-24 o 13:38 |
||
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
[B]Jasko Weroniki niestety zostaje na tydzien jeszcze
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- TAMLIN kurcze masz juz pozew napisany??? jak tak to moglabys podrzucic na pw dla wzoru?? oczywiscie bez zadnych nazwisk, sama tresc nie wiem jak sie za to zabrac a na necie same pozwy ojców ktorzy chca sie wymigac od dzieciaków a pozwu matki nie znalazłam zadnego
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Nie mogę się zebrać z odpisaniem,bo zawsze coś...Już nie mam siły cytować. Dziś w nocy myślałam,że umre...to nie jest zwykły ból macicy przy kurczeniu,bo tamten znam.Boli mnie bardziej z lewej strony brzucha i to tak jakby macica miała zaraz pęknąć ![]() Pytam,po co oni mi to zrobili?że teraz zwijam się z bólu... A z lepszych wieści...byliśmy z Kubuniem u pediatry,wrócił prawie do wagi urodzeniowej Nie wiem,czy będę mogła być z Wami na bieżąco,bo jestem nie do życia.Strasznie przechodze ten połóg,mimo że już nie krwawie,to 6dzień od porodu
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie chyba ten szok i stres spowodowany bólem i potem tak nagłą cesarką, wpłynął na opóźnienie laktacji. Ale wróciłam do domku, popiłam meliskę i mam nawał jak marzenie |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie zdjęli pętelek ![]() Ta maść Cicatridina jest na szybsze gojenie. Dopytam przy zdjęciu szwów. ![]() Aaaa no i zadzwoniłam do przychodni, jutro mam zadzwonić do położnej i wpadnie.
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!O kurczaczek Buziaczek pocieszaczek dla Werci ![]() Moja śpi w dzień ładnie, czasem na karmienie około 11 muszę Ją wybudzać. I w sumie ładnie dzień jeszcze przesypia, a rozbudza się około 17. |
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam teraz zapisaną na szybsze gojenie NEOMYCYNE w spray u ona uratowała mi życie. No to zaopatrz się na potem jak się rana zagoi w ten contractubex ![]() COLDS dzisiaj wyślę Ci kropelki powinny jutro być. a po z atym wysłalam ci na FB zaproszenie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

moja robiła dokładnie to samo jak miałam nawal to jakby wiedziała ze mamie trzeba pomoc. A jak mnie bardzo rwało zrobiłam okład ze zbitych liści białej kapusty i pięknie wyciągnęły ból. Ale Sonia stanęła na wysokości zadania i przystawiała sie często na drugi dzien juz było super

Każda z Was ma jakąś wiedzę na dany temat, a ja jestem głupia jak but w każdym z tych tematów.
cholera a budowac sie pewnie z dwa lata bedziemy grrrr

kolejny dzieciaczek