Ślubujące w 2012 - część II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 08:41   #3631
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cześć

Magnusia, OMG, współczuję inwazji! Pozbyłaś się już tych robali? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie dzisiejsza noc była idealna do wymrażania wszelkiego robactwa brrrr! Chyba uruchomimy ogrzewanie...

Neave, kurcze, znajoma niezbyt profesjonalna... Chyba zmieniłabym florystkę, szkoda nerwów

Fajnie, że jesteście zadowolone ze swoich panieńskich Ja też byłam przedwczoraj na panieńskim (ale nie na swoim rzecz jasna ) - było super! Młoda została porwana przez przyjaciółkę, my w tym czasie razem z jej siostrą dekorowałyśmy mieszkanie. O 18 zaczęła się domówkowa część imprezy. Było nas 15, wszystkie ubrane na czarno i w opaskach z różową kokardą, a Młoda ubrana w białą elegancką sukienkę koktajlową (miała nakaz ) oraz opaskę z białą woalką i różową szarfę (dostała od nas). Zeszły chyba ze cztery litry wódki Były konkursy, prezent, tort, tańce. Potem wynajęty bus zawiózł nas do klubu z muzyką retro Świetna zabawa Nie mogę się doczekać wesela (6.10.)

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:41   #3632
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Fajnie, że jesteście zadowolone ze swoich panieńskich Ja też byłam przedwczoraj na panieńskim (ale nie na swoim rzecz jasna ) - było super! Młoda została porwana przez przyjaciółkę, my w tym czasie razem z jej siostrą dekorowałyśmy mieszkanie. O 18 zaczęła się domówkowa część imprezy. Było nas 15, wszystkie ubrane na czarno i w opaskach z różową kokardą, a Młoda ubrana w białą elegancką sukienkę koktajlową (miała nakaz ) oraz opaskę z białą woalką i różową szarfę (dostała od nas). Zeszły chyba ze cztery litry wódki Były konkursy, prezent, tort, tańce. Potem wynajęty bus zawiózł nas do klubu z muzyką retro Świetna zabawa Nie mogę się doczekać wesela (6.10.)
To się wybawiłaś widzę Zabawy, konkursy, prezenty- chyba panna młoda była zachwycona
A Twoje przygotowania ruszyły z miejsca? Byłaś juz szukać sukienki? O matko, trochę Ci zazdroszczę, że przed Tobą ten cudowny czas przygotowań- suknia, dodatki, kolorystyka, kwiaty ahh

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:08   #3633
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
To się wybawiłaś widzę Zabawy, konkursy, prezenty- chyba panna młoda była zachwycona
A Twoje przygotowania ruszyły z miejsca? Byłaś juz szukać sukienki? O matko, trochę Ci zazdroszczę, że przed Tobą ten cudowny czas przygotowań- suknia, dodatki, kolorystyka, kwiaty ahh
Młoda bardzo zadowolona jak my wszystkie, zabawa była przednia. Skoro było nas 15 (a frekwencja nie była pełna) to najwyraźniej na weselu będzie mnóstwo młodych osób = na bank będzie super Tylko nasza paczka to już prawie 20 osób w wieku 20-27 lat a zaproszeni jesteśmy oczywiście wszyscy (na moim i TŻta weselu też będzie cała ta banda ).

Moje przygotowania praktycznie nadal stoją w miejscu. Na wiosnę byliśmy zarezerwować godzinę u księdza (16:00), w sobotę jedziemy zarezerwować pokoje w hotelu w którym mamy wesele. Poszukiwania sukni planowałam na październik (bo wtedy wchodzą kolekcje 2013, pytałam w kilku salonach), ale jednak trochę przesunę to w czasie bo postanowiłam sobie, że dopóki nie skończę pisać magisterki to mam szlaban na suknie Taki motywator. A że obrona planowana jest na przełom listopada i grudnia to za suknią pójdę pewnie dopiero po Nowym Roku, na spokojnie Ale mam swoje typy chociaż wiadomo, przymiarki mogą je drastycznie zweryfikować.

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:09
Stary 2012-09-24, 13:05   #3634
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
u mnie jakaś masakra- 5 stopni jest, wieje i pada.
Na dodatek mam pouchylane okna w domu żeby nie było gorąco (te moje robale nie lubią zimna) i kuźwa wieje mi No alle trudno zakutam się kocem a te cholerstwa z domu wygonię. Nie mogę użyć środka który planowałam bo jest dla kotów szkodliwy więc pozostaje mi liczyć że robale zamarzną
Wyrazy współczucia... sama nie znoszę robactwa... A ty jeszcze musisz z nimi walczyć...

Pradip cieszę się że wróciłaś zadowolona i wypoczeta...

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Neave gratuluje przeprowadzki. Cieszę się że jesteście już u siebie. A mamie kupisz najwyżej nowe naczynia - będą jak nowe

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Niedawno wróciłam z mojego panieńskiego - było fajnie bo kameralnie tak jak chciałam. Trochę mi przykro bo dotarły tylko 3 osoby ale świadkowa wysłała dziewczynom maila dopiero w piątek więc nie dziwię się, że frekwencja była poniżej 50%... Ważne, że było miło, dostałam od dziewczyn śliczną koszulkę nocną

Najważniejsze że dobrze się bawiłaś...

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
a propos fryzurki - dziewczyny w salonie uznały, że powinnam mieć jeszcze jednego kwiatka takiego do wpięcia we włosy, bo inaczej pusto będzie.... a ja mam wogóle problem, bo moja "florystka" się nie odzywa... nie odpisuje na maile, smsy... no i nie wiem co robić z bardzo... zwłaszcza że w ostatnim mailu była bardzo zdziwiona, że chcę mieć oprócz bukietu dla siebie również bukiet dla świadkowej plus 4 butonierki w sumie. ona myślała, że chcę tylko bukiet dla siebie, bo przecież bukiet dla świadkowej jest taki niepraktyczny prawda jest pewnie taka, że nie pomyślała wogóle o tym co ja chcę, bo rozmawiałyśmy o tym co miałoby być w moim bukiecie... a teraz jak ma tego samego dnia swój ślub to pewnie mi się wypnie... kurcze, nawet nie wiem ile mogą kosztować kwiaty na takie bukiety. macie jakieś rady?
dziwne zachowanie tej florystki, mało profesjonalne.

ja płacę średnio 200 zł za 2 bukiety plus jakieś butonierki. Ale ceny zależne są od regionu.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:06   #3635
blair_90
Raczkowanie

Dziewczyny, wrzucam zdjęcia swojej sukienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00535.jpg (60,9 KB, 55 załadowań)

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:11   #3636
justiii87
Zakorzenienie

Witam Was kobietki po bardzo długiej nieobecności
W czwartek wróciliśmy z urlopu i dziś jestem pierwszy dzień w pracy i nie mogę wrócić do Polskich realiów w każdej dziedzinie. Najbardziej przeraża mnie pogoda Mój TŻ od razu chory, ja chodzę z chusteczkami
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:25   #3637
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość

Bardzo ładna ta sukienka. Bardzo mi sie podoba to koronkowe wdzianko.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
W czwartek wróciliśmy z urlopu i dziś jestem pierwszy dzień w pracy i nie mogę wrócić do Polskich realiów w każdej dziedzinie. Najbardziej przeraża mnie pogoda Mój TŻ od razu chory, ja chodzę z chusteczkami
Witamy urlopowiczkę. Zazdroszcze ci tego urlopu... Już sama chetnie bym gdzieś uciekła i zaszyła się ze swoim Tż. marzenie.

Pogoda sprzyja niestety chorobom! trzeba uważać pić dużo ciepłej herbatki z cytryną i miodem.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Dziewczyny podczytywałam wam przez kilka dni, ale nie miałam czasu pisac, więc nadrabiam to dziś.

U nas przygotowania pełną parą. Tż brakuje już tylko muchy. Wymyślił sobie granatową w kropki i nigdzie nie możemy jej dostać
Mi brakuje biżuterii.

Jutro planujemy jechać na sale, ustalić pewne kwestię. I mamy spotkanie z osobą która będzie nam śpiewała podczas mszy. WInietki ciągle się drukuje. No i brakuje nam alkoholu...

Ale powiem wam szczerze że dziś szefowa mnie zdenerwowała. ostatniego dnia września kończy mi się umowa na okres próbny. I od jakiegoś czasu mówiła mi że z 1 października dostane umowę na czas nieokreślony ( chcemy wziąć kredyt ) a dziś się mnie pyta czy chce dalej pracować, bo jeśli tak to trzeba zmienić umowę a jak mi zmnieni umowę na lepszą to będę musiała więcej pracować, częście zmywać jej kubki po kawie... Wrrr jak to usłyszałam to mi ręce opadły,... I zrobiło mi się przykro. Jestem osobą z kwalifikacjami a szefowa nie... I ona do mnie z takimi tekstami... jak mnie przyjmowała miała inne podejście do mnie....
Coraz częściej zastanawiam się czy nie otworzyć własnej działalności...

Mama Franka

Stary 2012-09-24, 13:35   #3638
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

ja płacę średnio 200 zł za 2 bukiety plus jakieś butonierki. Ale ceny zależne są od regionu.
To malutko płacisz ja zapłaciłam za swoj bukiet 200zł plus bukiet druhny chyba 80 plus butonierki 20+10 tak że trochę mi sie nazbierało

Cytat:
Ciekawa kiecka jakie dodatki do niej wybrałaś (może pisałaś ale cierpię na sklerozę i nie pamiętam juz... ) Welon, woalka, kwiat? Jaki bukiet?

Cytat:
B

Ale powiem wam szczerze że dziś szefowa mnie zdenerwowała. ostatniego dnia września kończy mi się umowa na okres próbny. I od jakiegoś czasu mówiła mi że z 1 października dostane umowę na czas nieokreślony ( chcemy wziąć kredyt ) a dziś się mnie pyta czy chce dalej pracować, bo jeśli tak to trzeba zmienić umowę a jak mi zmnieni umowę na lepszą to będę musiała więcej pracować, częście zmywać jej kubki po kawie... Wrrr jak to usłyszałam to mi ręce opadły,... I zrobiło mi się przykro. Jestem osobą z kwalifikacjami a szefowa nie... I ona do mnie z takimi tekstami... jak mnie przyjmowała miała inne podejście do mnie....
A w jakiej dziedzinie pracujesz i na jakim stanowisku?
Nad jaką działalnościa myślisz?

My z mężem też zastanawiamy się nad swoim 'biznesikiem', ale jak narazie trochę się jeszcze boimy
Cytat:
Witamy wczasowiczkę Opowiadaj jak było na urlopie?

Dziewczyny mam do was ogromną prośbę o pomoc Jestem na etapie wstępnego wybierania fotoalbumu ślubnego, Fotograf podesłał nam stronkę gdzie można powybierać wzory okładek, format, ilość rozkładówek itp. I stad moje pytanie- czy robiłyście taki album? z ilu rozkładówek się składa i jaki ma format? No i cena Jestem w kropce...

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-24, 14:31   #3639
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam wogóle problem, bo moja "florystka" się nie odzywa... nie odpisuje na maile, smsy... no i nie wiem co robić z bardzo... zwłaszcza że w ostatnim mailu była bardzo zdziwiona, że chcę mieć oprócz bukietu dla siebie również bukiet dla świadkowej plus 4 butonierki w sumie. ona myślała, że chcę tylko bukiet dla siebie, bo przecież bukiet dla świadkowej jest taki niepraktyczny prawda jest pewnie taka, że nie pomyślała wogóle o tym co ja chcę, bo rozmawiałyśmy o tym co miałoby być w moim bukiecie... a teraz jak ma tego samego dnia swój ślub to pewnie mi się wypnie... kurcze, nawet nie wiem ile mogą kosztować kwiaty na takie bukiety. macie jakieś rady?

oj to dzwoń do niej szybciutko, nie powinien być dla niej żaden problem w wykonaniu butonierek. Dziwi mnie jej podejście- wiadomo ze zamówienie może się zmienic i możesz dodawać jakies elementy jeszcze...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Magnusia - ile ty wcześniej kupiłaś swoją wycieczkę na Cypr?
\oj czekaj.... jakieś 1,5 m-ca wcześniej ale do ostatniego momentu cena się nie zmieniła tylko dodali właśnie że to niby LAST jest a to taki LAST że żaden LAST

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

pokazuję

łał suoer koszulka

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:

wiesz, najgorsze jest chyba to, że od 3 tygodni (dokładnie od 29.08) co się do mnie odezwie to mi mówi, ze na pewno kwiaty będę miała, ale jak tylko piszę o czymś dodatkowym prócz mojego bukietu to zaraz mi odradza, bo to niepraktyczne etc.

a co ja to obchodzi czy cos jest praktyczne czy nie? Jak Ty chcesz to bierzesz a ona wykonuje- proste.
Może faktycznie poszukaj kogos innego.....

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Magnusia, OMG, współczuję inwazji! Pozbyłaś się już tych robali? Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie dzisiejsza noc była idealna do wymrażania wszelkiego robactwa brrrr! Chyba uruchomimy ogrzewanie...
a co tam- łażą parszywce tylko jakby ich trochę mniej.... no ale walka trwa Na razie efekt taki, że to ja wymarzłam w chałupie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:

bardzo fajne zakładki na górze- lubię takie wykończenia dół jak dla mnie za szeroki ale najważniejsze abyś Ty się czuła wyjątkowo

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

witaj eh znam ten ból- powrót do rzeczywistości jest brutalny. U mnie te z zimno jak cholera i ju z mnie zatoki bolą

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:

a jaką w końcu umowę dostaniesz? na czas nieokreślony? Co do kwalifikacji... eh tak to właśnie jest że często szef ma niższe od pracownika no ale jest szefem....
Stary 2012-09-24, 14:42   #3640
justiii87
Zakorzenienie

Urlop bardzo udany bo gorąco było, ale oczywiście nie obyło się bez przygód Zdecydowaliśmy się w końcu na Egipt, mieliśmy kilka przymiarek do tego kierunku, ale zawsze wybieraliśmy co innego. Egipt jako kraj cudowny morze, temperatura moje klimaty, za to mentalność ludzi mało mnie nie doprowadziła do obłędu. Chcieli Nas 3 razy okraść :/ Nie należymy do osób które uwielbiają całe dnie spędzać w hotelu. Wieczorami wybieraliśmy się do centrum zwiedzać ich miasto, ale za każdym razem jakiś niemiły incydent kończył Naszą wyprawę
Były z Nami pary które do Egiptu przylatywały co roku i powiedzieli, że od czasu rewolucji to jest już zupełnie inny kraj. Na każdym kroku trzeba było uważać :/Jednej kobiecie jakaś mała szczylówa wyciągnęła 100$ i uciekła więc trzeba było mieć się na baczności z każdej strony , ale nie ma co narzekać każdy kraj ma jakieś mankamenty

Zrobiliśmy sobie z TŻ pamiątkę w postaci sesji małżeńskiej zdjęcia marzenie teraz żałujemy że nie wzięliśmy ze sobą Naszych strojów ślubnych i tam nie zrobiliśmy całej sesji, ale cóż Wieczorem wstawię parę zdjęć do klubu bo niektóre do publicznej wizji się nie nadają

TŻ ma parcie na dziecko Całe dwa tygodnie był poruszany temat potomstwa Już nawet imię wybierał

Nie mamy jeszcze zdjęć ze ślubu, ani płyty. Chociaż płyty z wesela nie mamy sami przez siebie bo sami sobie obrabiamy wesele, a wiadomo jak to jest szewc bez butów chodzi, najpierw trzeba ludzi wesela oddać później dopiero swoje.

Ja już planuje kolejne wakacje
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 15:43   #3641
katie99kasia
Rozeznanie

justiii87- widzę że urlop z przygodami był ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo krajobrazy napewno was zachwyciły i zrekompensowały złe doświadczenia
Oj już się doczekać nie mogę aż wrzucisz nam zdjęcia

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-24, 16:00   #3642
blair_90
Raczkowanie

Cytat:
To malutko płacisz ja zapłaciłam za swoj bukiet 200zł plus bukiet druhny chyba 80 plus butonierki 20+10 tak że trochę mi sie nazbierało

Ciekawa kiecka jakie dodatki do niej wybrałaś (może pisałaś ale cierpię na sklerozę i nie pamiętam juz... ) Welon, woalka, kwiat? Jaki bukiet?

.
Welon, krótki zwykły, najprostszy I kwiat we włosach tez bedzie Prawdopodobnie taki jak w bukiecie czyli kalia. A bukiet taki
I biżuteria tez w różu
No i buty różowe

Też nie dużo płacisz za kwiaty moj bukiet 350zl plus 80zl kwiaty na reke dla swidkowej plus butonierki i dekoracja samochodu i sie uzbierało. Ogólnie za wszystko płacimy 700zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 166865_179063152133070_1611340_n.jpg (44,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 385_t100.jpg (19,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_func.php.jpg (14,0 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez blair_90
Czas edycji: 2012-09-24 o 16:03
Stary 2012-09-24, 16:14   #3643
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna a z tymi dodatkami będzie super

Cytat:
Jutro planujemy jechać na sale, ustalić pewne kwestię. I mamy spotkanie z osobą która będzie nam śpiewała podczas mszy. WInietki ciągle się drukuje. No i brakuje nam alkoholu...

Kurcze niefajnie z tą szefową ehh zero klasy...
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło tak jak Ty byś tego chciała.

Co do alkoholu, to posypała mi się trochę lista gości i liczę, że maksymalnie będzie 60 osób, myślicie, że 25 butelek wina wystarczy?

Cytat:
Urlop bardzo udany bo gorąco było, ale oczywiście nie obyło się bez przygód Zdecydowaliśmy się w końcu na Egipt, mieliśmy kilka przymiarek do tego kierunku, ale zawsze wybieraliśmy co innego. Egipt jako kraj cudowny morze, temperatura moje klimaty, za to mentalność ludzi mało mnie nie doprowadziła do obłędu. Chcieli Nas 3 razy okraść :/ Nie należymy do osób które uwielbiają całe dnie spędzać w hotelu. Wieczorami wybieraliśmy się do centrum zwiedzać ich miasto, ale za każdym razem jakiś niemiły incydent kończył Naszą wyprawę
Były z Nami pary które do Egiptu przylatywały co roku i powiedzieli, że od czasu rewolucji to jest już zupełnie inny kraj. Na każdym kroku trzeba było uważać :/Jednej kobiecie jakaś mała szczylówa wyciągnęła 100$ i uciekła więc trzeba było mieć się na baczności z każdej strony , ale nie ma co narzekać każdy kraj ma jakieś mankamenty

Zrobiliśmy sobie z TŻ pamiątkę w postaci sesji małżeńskiej zdjęcia marzenie teraz żałujemy że nie wzięliśmy ze sobą Naszych strojów ślubnych i tam nie zrobiliśmy całej sesji, ale cóż Wieczorem wstawię parę zdjęć do klubu bo niektóre do publicznej wizji się nie nadają

TŻ ma parcie na dziecko Całe dwa tygodnie był poruszany temat potomstwa Już nawet imię wybierał

Nie mamy jeszcze zdjęć ze ślubu, ani płyty. Chociaż płyty z wesela nie mamy sami przez siebie bo sami sobie obrabiamy wesele, a wiadomo jak to jest szewc bez butów chodzi, najpierw trzeba ludzi wesela oddać później dopiero swoje.
Wakacje z wrażeniami ale najważniejsze, że ogólny rachunek wychodzi na duży plus Czekamy na fotki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:21   #3644
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Neave, kurcze, znajoma niezbyt profesjonalna... Chyba zmieniłabym florystkę, szkoda nerwów
no niezbyt... ale już się z nią umówiłam na wyjazd po kwiaty więc najwyżej sobie sama coś wymodzę. niestety na szukanie nowej florystki brak i czasu i finansów - ciężko będzie znaleźć kogoś kto stworzy bukiety po kosztach... a budżet mamy już napięty.

Cytat:
Neave gratuluje przeprowadzki. Cieszę się że jesteście już u siebie. A mamie kupisz najwyżej nowe naczynia - będą jak nowe

dziwne zachowanie tej florystki, mało profesjonalne.

hahaha Justyna rozbawiłaś mnie z tymi naczyniami - to jest myśl!

jeśli chodzi o ceny, to niestety Warszawa króluje w wysokich cenach... i z tego co słyszałam to 1 bukiet może kosztować 250, a co dopiero 2 bukiety plus 4 butonierki plus kwiaty do włosów...

Justyna - współczuję historii z szefową

katie - ciężko mi coś doradzić. ja wyszłam z założenia że jeśli mam za taki album zapłacić komuś 400zł to wolę go zrobić sama...
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:59   #3645
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Ale fajnie jak Was tyle było w ogóle to strasznie Ci zazdroszczę że to wszystko jeszcze przed Tobą... A jak magisterka?
Cytat:
sukienka bardzo mi się podoba tylko że ja do takiej góry wybrałabym gładkie okrycie a dodatki pomimo że nie przepadam za różem są super
Cytat:
Witaj my też w czwartek wróciliśmy i mąż pobiegł dziś grzecznie do pracy a ja zostałam w domku chora więc doskonale Cię rozumiem...
Cytat:
wredna ta szefowa ale jaką Ci w końcu tą umowę zaproponowała?
Cytat:
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę o pomoc Jestem na etapie wstępnego wybierania fotoalbumu ślubnego, Fotograf podesłał nam stronkę gdzie można powybierać wzory okładek, format, ilość rozkładówek itp. I stad moje pytanie- czy robiłyście taki album? z ilu rozkładówek się składa i jaki ma format? No i cena Jestem w kropce...
Nie pomogę bo my mając do wyboru fotoksiążkę albo 2 zwykłe albumy jak porównaliśmy ceny samodzielnie robionej fotoksiążki bez wahania zdecydowaliśmy się na albumy
Cytat:

Ale super pamiątka czekam aż się pochwalisz w klubie
I u nas na tapecie jest temat dzieci a jakie imię wybrał mąż?

Cytat:
Co do alkoholu, to posypała mi się trochę lista gości i liczę, że maksymalnie będzie 60 osób, myślicie, że 25 butelek wina wystarczy?
na 80 osób kupiliśmy po 2 kartony białego i czerwonego wina i z 24 butelek zostało nam około 15 niezaczętych i kilka otwartych przez kelnerów ale nieruszonych
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:15   #3646
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

My z mężem też zastanawiamy się nad swoim 'biznesikiem', ale jak narazie trochę się jeszcze boimy

Witamy wczasowiczkę Opowiadaj jak było na urlopie?

nasz za fotoksiążke rozmiarów 30x30 plus dwie mniejsze dla rodziców 20x20 chciał 700, ale na allegro taka sama opcje znalazlam za okolo 400 zl z tym, że samemu trzeba zaprojektowac strony, no ale dla mnie to sama przyjemność

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:26   #3647
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie pomogę bo winka nie kupowaliśmy w ogóle (mieliśmy wódkę czystą wyborową + barmana, który robił świetne drinki)

Cytat:
Welon, krótki zwykły, najprostszy I kwiat we włosach tez bedzie Prawdopodobnie taki jak w bukiecie czyli kalia. A bukiet taki
I biżuteria tez w różu
No i buty różowe

Też nie dużo płacisz za kwiaty moj bukiet 350zl plus 80zl kwiaty na reke dla swidkowej plus butonierki i dekoracja samochodu i sie uzbierało. Ogólnie za wszystko płacimy 700zl
Aaa juz pamietam ten bukiet bardzo mi sie podoba, buty też
Tylko ja bym takiej biżuterii nie założyła chyba (nie przepadam za różem a i chyba bałabym sie że róż przyćmi biel sukni)

Cytat:
Właśnie zapomniałam zapytać jakie imie wybrał mężuś

Co do fotoksiążki i zwykłego albumu- zachwyciły nas te fotoksiążki u naszego foto i chcemy sobie zrobic pamiątkę właśnie w takim stylu- skórzana oprawa, twarde karty zadrukowane naszymi zdjęciami Z mojego przelicznika wyszło -ok 20 rozkładówek w formacie 30x30 ok 400zł. Muszę porozmawiać jeszcze z mężem o tym

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
nasz za fotoksiążke rozmiarów 30x30 plus dwie mniejsze dla rodziców 20x20 chciał 700, ale na allegro taka sama opcje znalazlam za okolo 400 zl z tym, że samemu trzeba zaprojektowac strony, no ale dla mnie to sama przyjemność
proszę powiedz gdzie na all znalazłaś taką opcję?

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-09-24 o 17:25
Stary 2012-09-24, 17:42   #3648
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale fajnie jak Was tyle było w ogóle to strasznie Ci zazdroszczę że to wszystko jeszcze przed Tobą... A jak magisterka?
Dziękuję Magisterka niestety w d...uuuużym lesie ledwo zaczęłam, rozkręcam się. Dlatego nie zakładam, żeby rajd po salonach z sukniami miał się odbyć w tym roku jak obronię pracę na początku grudnia to potem już raczej skupię się na walce o pracę (w grudniu kończy mi się umowa), świętach i sylwestrze. Kiecki poszukam w styczniu, to i tak sporo wcześniej bo ślub ostatniego dnia sierpnia

Widzę, że wiele z Was choruje. W moim otoczeniu też pełno zasmarkanych osób Zdrowia dziewczyny! Modlę się żeby mnie nie dopadło, zwłaszcza teraz, bo od jutra moja współpracownica idzie na 3-tyg urlop, zostaję sama i raczej nie mogę sobie pozwolić na chorowanie

310813
Stary 2012-09-24, 17:59   #3649
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już planuje kolejne wakacje

ooo to szybko go wzięło ojcostwo a jakie imię wybrał? A jak Ty się na to zapatrujesz?

Ja już zaplanowałam kolejne wakacje- w kwietniu, już mam wszystko załatwione

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
I biżuteria tez w różu
No i buty różowe

bardzo podobają mi sie buty
Nie jestem przekonana do biżu..... nie za dużo różu będzie? Wiesz, żeny nie przesłodzić..... ale może się mylę

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:

mąż pobiegł dziś grzecznie do pracy a ja zostałam w domku chora więc doskonale Cię rozumiem...

I u nas na tapecie jest temat dzieci

no to ładnie Cię rozłożyło....

u nas też temat dzieci zaczyna się coraz częściej pojawiać..... ehhhh

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
moim zdaniem to za dużo no ale zależy co goście preferują do picia. U nas na 144 osoby kupiliśmy 36 butelek- po kartonie każdego koloru. Białe poszło prawie cale zostały 2 butelki, różowego zostało ze 4 butelki a czerwonego z 10 butelek

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Magisterka niestety w d...uuuużym lesie ledwo zaczęłam, rozkręcam się.

oj skąd ja to znam..... jak mnie przypiliło to usiadłam i w 2 tygodnie napisalam pracę pisząc po nocach itp. Materiały miałam zebrane tylko ciężko mi się było zabrać do tego

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

wczoraj byliśmy na chrzcinach u przyjaciół.
Wypiździło mnie trochę pod kościołem no ale trudno
potem był obiad i imprezka- było super, 30 osób fajna zabawa nawet tańce były- mało obcasów nie pogubiłam tak wywijaliśmy
Stary 2012-09-24, 19:58   #3650
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj my też w czwartek wróciliśmy i mąż pobiegł dziś grzecznie do pracy a ja zostałam w domku chora więc doskonale Cię rozumiem...
Dziewczyny kurujcie się Teraz taka pora na chorowanie bo rano i wieczorem już zimno a w dzień dość ciepło - najłatwiej się przeziębić

Cytat:
na 80 osób kupiliśmy po 2 kartony białego i czerwonego wina i z 24 butelek zostało nam około 15 niezaczętych i kilka otwartych przez kelnerów ale nieruszonych
Cytat:
moim zdaniem to za dużo no ale zależy co goście preferują do picia. U nas na 144 osoby kupiliśmy 36 butelek- po kartonie każdego koloru. Białe poszło prawie cale zostały 2 butelki, różowego zostało ze 4 butelki a czerwonego z 10 butelek

Dziękuję Wam odwiodłyście mnie od dokupienia jeszcze kilku butelek Już się nie martwię, że będzie mało a co zostanie to się nie zmarnuje

Cytat:
Ja już zaplanowałam kolejne wakacje- w kwietniu, już mam wszystko załatwione
A gdzie?

Cytat:
oj skąd ja to znam..... jak mnie przypiliło to usiadłam i w 2 tygodnie napisalam pracę pisząc po nocach itp. Materiały miałam zebrane tylko ciężko mi się było zabrać do tego

Jak człowiek ma nad sobą bat, to się potrafi zmobilizować Moje pisanie magisterki wyglądało bardzo podobnie

Cytat:
wczoraj byliśmy na chrzcinach u przyjaciół.
Wypiździło mnie trochę pod kościołem no ale trudno
potem był obiad i imprezka- było super, 30 osób fajna zabawa nawet tańce były- mało obcasów nie pogubiłam tak wywijaliśmy
super, że impreza udana

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:08   #3651
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie?

do Egiptu ale już mnie justiii87 nastraszyła swoimi opowieściami.... mam nadzieję, że do kwietnia sytuacja się poprawi...
Stary 2012-09-24, 22:02   #3652
Malgos_12
Zakorzenienie

Blair - super sukienka i śliczne dodatki

Justii - welcome back! czekam na zdjęcia

Justynaaa - u nas w regionie ceny kwiatów pewnie tak wychodzą, ja płaciłam podobnie...

Magnusia - a na ile lecicie? już kupiłaś bilety? opowiadaj co i jak? ile was to wyszło?

Katie - co do albumu to nie pomogę, my dostaliśmy go od naszego fotografa i to on wybierał zdjęcia i album, powiedział nam jak to będzie wyglądało i my na to przystaliśmy

kochane nie chorujcie!

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-09-24 o 22:07
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 08:20   #3653
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć Od dzisiaj przez 3 tygodnie jestem sama w pracy, współpracownica na urlopie... Mam nadzieję że sobie poradzę (pracuję tu dopiero od 3 miesięcy, jeszcze nie ze wszystkim miałam styczność, no i zawsze było kogo zapytać w razie wątpliwości... ).

Cytat:
U mnie dokładnie tak było z licencjatem i coś czuję, że z magisterką też tak będzie. Teraz taka dłubanina a jak zostaną 2-3 tygodnie to pewnie wtedy dostanę spida Materiały mam, tylko taaaaaaak mi się nie chce

Gdzie te kwietniowe wakacje się odbędą?

Cytat:

Jak człowiek ma nad sobą bat, to się potrafi zmobilizować Moje pisanie magisterki wyglądało bardzo podobnie
No dokładnie

310813
Stary 2012-09-25, 08:21   #3654
blair_90
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny za dobre słowo
W sobote ide na farbe wiec porozmawiam z moja fryzjerka o innej fryzurze. Jednak chce gładki kok. Nie taki z loków. Za "bazarowo" jak dla mnie ::P
Kurcze, do slubu nie całe 3 tygodnie a TŻ nadal zapowiedzi nie zaniósł. Jutro pójdzie i w końcu da.
I wczoraj rozmawiałam z siostra TŻ (ta co ma bliźniaki) I przyjeżdżają na nasz ślub wiec dzieci beda niosły obrączki Dzis dzwonie do krawcowej zamówić sukienkę dla dziewczynki bo chce żeby miała taka sama jak moja Aniela Taka biała z fuksjowym paskiem a chłopiec biały garniak z krawatem w kolorze fuksji Ale sie ciesze

Stary 2012-09-25, 09:43   #3655
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Pracuje w nieruchomościach, jestem zarządca i pośrednikiem, Mój Tż starsznie naciska, żeby wkońcu coś swojego otworzyła bo mam juz spore doświadczenie tylko kwestia odwagi i lokalu. Reszta wydaje mi się nie powinna być porblemem. Chociaż rynek nieruchomości nie wygląda dobrze obecnie. A podobno ma być gorzej ;/

Natomiast co do bukietów i dekoracji kościoła moja wizażystka która się tym zajmuje powiedziała mi ze za 600 zł miałabym dekoracje kościoła, kwiaty, bukiety i dekoracje auta wydaje mi się że to całkiem przyzwoita cena, co sądzicie>?

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

Kurcze niefajnie z tą szefową ehh zero klasy...
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło tak jak Ty byś tego chciała.

No nie fajnie, ale dziekuje za kciuki
Co do alkoholu to też sie zastanawiam my mamy 75 osób i myślimy p 80 butelkach i 25 wina. Ale jak byliśmy ostatnio na weselu to co 3 osoba piła wino

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

hahaha Justyna rozbawiłaś mnie z tymi naczyniami - to jest myśl!

Justyna - współczuję historii z szefową..
dzieki...
A co do mamy to po swoich przejściach i doświadczeniach wiem że trzeba się odrobine zdystansować bo inaczej to bym musiała oszleć z jej pomysłami i przyzwyczajemniami.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

wredna ta szefowa ale jaką Ci w końcu tą umowę zaproponowała?

Na obecny moment łaskawie się zastanawia jaką umowę będe miała...

Mama Franka

Stary 2012-09-25, 09:46   #3656
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Magnusia - a na ile lecicie? już kupiłaś bilety? opowiadaj co i jak? ile was to wyszło?
już kupili,smy wycieczkę bo teraz są najlepsze ceny lecilimy na 2 tygodnie w kwietniu. Cena 3120 zł za osobę w ALL, hotel z aquaparkiem i innymi bajerami- łącznie z darmowym fryzjerem raz w tygodniu i restauracją sushi gdzie robią sushi przy stoliku
Stary 2012-09-25, 09:46   #3657
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Od dzisiaj przez 3 tygodnie jestem sama w pracy, współpracownica na urlopie... Mam nadzieję że sobie poradzę (pracuję tu dopiero od 3 miesięcy, jeszcze nie ze wszystkim miałam styczność, no i zawsze było kogo zapytać w razie wątpliwości... ).
Trzymam kciuki za to że sobie poradzisz... we 2 to zawsze raźniej
Ja też teraz jestem sama bo szefowa na wakacje pojechała i ciągnę po 12h
Cytat:
Dziękuje dziewczyny za dobre słowo
W sobote ide na farbe wiec porozmawiam z moja fryzjerka o innej fryzurze. Jednak chce gładki kok. Nie taki z loków. Za "bazarowo" jak dla mnie ::P
Kurcze, do slubu nie całe 3 tygodnie a TŻ nadal zapowiedzi nie zaniósł. Jutro pójdzie i w końcu da.
I wczoraj rozmawiałam z siostra TŻ (ta co ma bliźniaki) I przyjeżdżają na nasz ślub wiec dzieci beda niosły obrączki Dzis dzwonie do krawcowej zamówić sukienkę dla dziewczynki bo chce żeby miała taka sama jak moja Aniela Taka biała z fuksjowym paskiem a chłopiec biały garniak z krawatem w kolorze fuksji Ale sie ciesze
Ooo to niech sie pośpieszy tżcik z zapowiedziami u mnie w paafii by nie przeszło bo trzeba na zapowiedzi dać co najmniej ponad 2 miesiące przed ślubem
Ślicznie to wygląda jak dziewczynki mają takie same sukieneczki i chłopie w malutkim garniaku u mnie siostrzenice (z bukiecikami) i siostrzeniec (trzymał obrączki) szli przed nami do ołtarza

więc jednak zmiana koncepcji na fryzurę? nie będzie taka jak nam pokazywałaś na zdjęciu?

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-25, 09:50   #3658
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie te kwietniowe wakacje się odbędą?

Egipt a już zaczynamy tez powoli ustalać kierunek na wrzesień przyszłego roku . Gadaliśmy z przyjaciółmi i chyba zaczaimy się na Kos ale to jeszcze temat do obgadania a że w piątek mamy imprezkę to akurat poustalamy wszystko

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Natomiast co do bukietów i dekoracji kościoła moja wizażystka która się tym zajmuje powiedziała mi ze za 600 zł miałabym dekoracje kościoła, kwiaty, bukiety i dekoracje auta wydaje mi się że to całkiem przyzwoita cena, co sądzicie>?
moim zdaniem bardzo dobra cena
Stary 2012-09-25, 09:51   #3659
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Moim zdaniem to bardzo niedużo Trafiłaś na dobrą cenę
musiałabym spojrzeć na rozliczenie z dekoratorką ile nam wyszło za te rzeczy które wymieniłaś ale na pewno grubo więcej Niemniej byłam bardzo zadowolona z kwiatów- zachwycały mnie od samochodu, przez bukiet po salę

Cytat:
już kupili,smy wycieczkę bo teraz są najlepsze ceny lecilimy na 2 tygodnie w kwietniu. Cena 3120 zł za osobę w ALL, hotel z aquaparkiem i innymi bajerami- łącznie z darmowym fryzjerem raz w tygodniu i restauracją sushi gdzie robią sushi przy stoliku
Ale super się zapowiada i ten fryzjer (zaszokowała mnie ta opcja bardzo pozytywnie)

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-25, 09:53   #3660
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Na obecny moment łaskawie się zastanawia jaką umowę będe miała...

o masz....

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:

Ale super się zapowiada i ten fryzjer (zaszokowała mnie ta opcja bardzo pozytywnie)
mnie też zdziwił ten fryzjer no ale zobaczymy jak to na miejscu będzie.
Jeszcze tylko pół roku i znów ciepełko

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości