Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 16:22   #2731
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Cześć!!
Dołączę się do dyskusji jeśli można Co prawda do terminu zostało mi kilka dni ale nie pogniewałabym się na dziecinę moją gdyby już zechciała wyjść Ciężko mi strasznie no i chciałabym mieć maluszka przy sobie. W ramach rozruszania się wymyślam najróżniejsze prace domowe... może to coś przyspieszy
można, można

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Ja w zabobony nie wierze ale kokardkę przypne
czyli jednak wierzysz

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

ja zrobiłam eneme jak poczułam skurcze i poleciał śluz z kwią.bardzo mnie nie przeczysciło,ale na porodówce był spokój.To szybko działa
w takim razie też sobie zapodam, a co

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
a dla mnie zabobony i kokardka to dwie różne rzeczy. Zawsze może na ulicy znaleźć się jakaś wredna baba (szczególnie na wsi) która dziecko zauroczy i będzie kłopot i to nie ma nic wspólnego z wiarą w zabobony.

Raz jakaś obca baba powiedziała że ma mojej sąsiadce że ma śliczne włosy a ta nie zdążyła dojść do domu i zrobił jej się taki kołtun na głowie że musiała to obciąć, dobrze że miała gęste i kręcone to jakoś nie było widać tego ubytku.
a niby co taka baba może zrobić swoim zauroczeniem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:28   #2732
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
a dla mnie zabobony i kokardka to dwie różne rzeczy. Zawsze może na ulicy znaleźć się jakaś wredna baba (szczególnie na wsi) która dziecko zauroczy i będzie kłopot i to nie ma nic wspólnego z wiarą w zabobony.

Raz jakaś obca baba powiedziała że ma mojej sąsiadce że ma śliczne włosy a ta nie zdążyła dojść do domu i zrobił jej się taki kołtun na głowie że musiała to obciąć, dobrze że miała gęste i kręcone to jakoś nie było widać tego ubytku.
Tu chyba nawet nie bardzo chodzi o to, że ktoś jest wredny... Są osoby które mają taki dar i już. Wiem, że to w dzisiejszych czasach dość dziwnie brzmi jak ktoś wierzy w takie "czary-mary" ale ja właśnie wierzę.

Mama opowiadała, że dwie moje ciocie miały takie właśnie spojrzenie. Z resztą jak mnie odwiedzała jedna z koleżanek, córa stawała się wręcz nieznośna a o zasypianiu wieczorem nie było mowy.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
można, można

czyli jednak wierzysz

w takim razie też sobie zapodam, a co

Babcie wierzyły, że nawet można od tego umrzeć, ale to już chyba przesada
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:29   #2733
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

witamy wśród nas i szybkiego rozpakowania życze takiego wymarzonego

laseczki wiem że część mamuś nabyła produkty rosmanowskie do kapieli ... luknijcie tu

Rossmann wycofał dwie serie płynu do kąpieli babydream

W trosce o dobro Klientów firma Rossmann wycofała ze sprzedaży dwie serie płynu do kąpieli dla dzieci babydream: 11/2014 11 (pojemność 500 ml) oraz 11/2014 12 (pojemność 1000 ml). Numery serii znajdują się na tylnej stronie opakowania w części środkowej.

http://media.rossmann.com.pl/pr/2228...ieli-babydream
aż poleciałam sprawdzić. na szczęście mam 08/2014 więc dobrze. kurcze, ale co z tymi co zdążyli już zużyć jakąś część aż strach coś kupować...
Stary 2012-09-24, 16:32   #2734
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że może zrobić tak że dziecko będzie niespokojne albo może nie chcieć jeść... nie wiem dokładnie ale pisałam kiedyś taką prace ze wspomnień dziadków o takich właśnie kobietach i cuda na wsiach się działy...
Cytat:
Tu chyba nawet nie bardzo chodzi o to, że ktoś jest wredny... Są osoby które mają taki dar i już. Wiem, że to w dzisiejszych czasach dość dziwnie brzmi jak ktoś wierzy w takie "czary-mary" ale ja właśnie wierzę.

Mama opowiadała, że dwie moje ciocie miały takie właśnie spojrzenie. Z resztą jak mnie odwiedzała jedna z koleżanek, córa stawała się wręcz nieznośna a o zasypianiu wieczorem nie było mowy.
Aneczka właśnie o to mi chodzi, o ten dar... ale trzeba być też wrednym żeby tak kogoś na złość zauroczyć, myślę że osoba która go ma jakoś nad nim panuje i mimo woli złego nie robi.
Stary 2012-09-24, 16:33   #2735
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Babcie wierzyły, że nawet można od tego umrzeć, ale to już chyba przesada
a o tym to jeszcze nie słyszałam

moja siostra za to nie kazała mi obcinać włosów bo coś dziecku skrócę, chyba o rozum chodziło
w takim razie moje mama będąc z nią w ciąży musiała co jakiś czas włosy podcinać
Stary 2012-09-24, 16:34   #2736
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
aż poleciałam sprawdzić. na szczęście mam 08/2014 więc dobrze. kurcze, ale co z tymi co zdążyli już zużyć jakąś część aż strach coś kupować...
też sprawdziłam i moja seria jest ok...
faktycznie strach coś kupowac...
Stary 2012-09-24, 16:37   #2737
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, jaką ja mam chcice na jabłka, a przecież nigdy ich nie lubiłam.

za to teraz codziennie muszę zjeść przynajmniej ze dwa.

przed chwilą wrócił małżonek z zakupów, patrzę a tam dwie reklamówki jabłek, chyba z 10kg tego będzie
Stary 2012-09-24, 16:39   #2738
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:

moja siostra za to nie kazała mi obcinać włosów bo coś dziecku skrócę, chyba o rozum chodziło
w takim razie moje mama będąc z nią w ciąży musiała co jakiś czas włosy podcinać

To ja słyszałam, że szyć nie można, bo właśnie rozum się dziecku zaszywa.
Wiec jak guzik odlata to przez 9 miesięcy niedopięta chodzić będziesz
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:39   #2739
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

ostatnio koleżanka mi opowiadała że w rodzinie jej TZ jest taki zabobon że się dziecku nie obcina włosów zanim zacznie dobrze mówić bo się mowe obcina czy coś masakra
mówi ze zobaczyła jedno dziecko z tej rodziny takie ok 1,5 roku z takimi powycieranymi i skołtunionymi włosami że w szoku była
ja nie wieże w nic takiego...
Stary 2012-09-24, 16:44   #2740
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!

do cesarki jeszcze 9 dni.
Lidka, właśnie zdałam sobie sprawę, że odliczam z Tobą
u mnie do porodu też maksymalnie 9 dni, bo tylko tyle można z nim zwlekać.
w poniedziałek kładą mnie na oddział i pewnie się zaczną kroplówki, baloniki i w ostateczności cc.

prawdę mówiąc gdyby mi teraz zaproponowali cesarkę to nie będę rozpaczać, nawet przyjmę to z pewną ulgą...
Stary 2012-09-24, 16:45   #2741
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jezusie, czy Wasze pociechy też po przebudzeniu albo w momencie jak jedzą i im cycek z buzi wypadnie to drą sie w nieboglosy???
Przecież to jest masakra jakaś - tak jakby wpadał mi w histerie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 16:47   #2742
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio koleżanka mi opowiadała że w rodzinie jej TZ jest taki zabobon że się dziecku nie obcina włosów zanim zacznie dobrze mówić bo się mowe obcina czy coś masakra
mówi ze zobaczyła jedno dziecko z tej rodziny takie ok 1,5 roku z takimi powycieranymi i skołtunionymi włosami że w szoku była
ja nie wieże w nic takiego...
a o tym to słyszałam, też niezłe
Stary 2012-09-24, 16:56   #2743
mala mysz
Raczkowanie

Ja generalnie sceptyk jestem i realista zarazem ale raz miałam taką dziwną przygodę: szłam do sklepu przez osiedle, i przecina mi drogę babcinka zgarbiona, na czarno ubrana (to nie dzwine akurat w jej wieku), z dwoma pustymi metalowymi wiadrami (na co jej te wiadra na srodku osiedla w miescie?), przechodzi przede mna i mówi "ojej, pani na taką miłą wygląda, mam nadzieje że nie przyniosę pani pecha".hmmm no to ja jej na to, ze na pewno nie i milego dnia. w koncu dzien byl ladny i nic specjalnego nie mialam w planach.
i godzine pozniej niz gruchy ni z pietruchy moj tz po 7 latach stwierdzil ze ze mna zrywa. jak grom z jasnego nieba.
na poczatku nie polaczylam tych dwoch faktow, ale kilka dni pozniej jak sobie tą babinke przypomnialam i ten jej dziwny tekst to jednak ciarki mnie przeszły.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:01   #2744
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
poleciała mi rano krew z nosata końcówka ciąży zdecydowanie mi nie służy.

Któraś tu pisała,że bierze Tardyferon,bo ja na tą swoją hemoglobine też biore i jestem ciekawa jakie macie dawkowanie?
Ja biorę raz dziennie- rano i mi pomógł, bo 3 tygodnie temu miałam hemoglobinę 10,4, dzisiaj odebrałam wyniki i mam 12, 3 .

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Lusia urodziła prze cc!!!!!!!!!!!!! potem napisze cos wiecej jak dojdzie troche do siebie
GRaTULCJE! Ciekawe dlaczego skończyło się cc .
Cytat:
dziewczyny, pytam z ciekawości bo akurat trafiłam na onecie temat o zabobonach ciążowych... przyczepiłyście do wózka czerwoną kokardkę?

pamiętam, że jak kupiliśmy szczeniaka to na spacerze każdy się nim zachwycał, zaczepiał mnie co to za rasa, głaskał i wtedy teściowa kazała mi przyczepić mu czerwoną kokardę by go nie zauroczyli

coś mi się zdaje, że z małą będzie podobnie... czeka nas kolejna ciężka wojna, choć ta o chrzest jeszcze nie skończona
Ja na pewno nie przyczepię, nie wierzę w takie rzeczy.

U mnie dzisiaj nieciekawie, w nocy miałam skurcze bolesne takie po kręgosłupie i rozwolnienie, jak mam mieć jeszcze przez 2-3 tygodnie takie akcje co 2-3 dni to zwariuję . Skończyło się spanie . Na większość tematów się nie wypowiem, bo nie mam jeszcze dziecka, ani żadnego doświadczenia, a mam w ciąży u nas coraz mniej .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:03   #2745
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie sceptyk jestem i realista zarazem ale raz miałam taką dziwną przygodę: szłam do sklepu przez osiedle, i przecina mi drogę babcinka zgarbiona, na czarno ubrana (to nie dzwine akurat w jej wieku), z dwoma pustymi metalowymi wiadrami (na co jej te wiadra na srodku osiedla w miescie?), przechodzi przede mna i mówi "ojej, pani na taką miłą wygląda, mam nadzieje że nie przyniosę pani pecha".hmmm no to ja jej na to, ze na pewno nie i milego dnia. w koncu dzien byl ladny i nic specjalnego nie mialam w planach.
i godzine pozniej niz gruchy ni z pietruchy moj tz po 7 latach stwierdzil ze ze mna zrywa. jak grom z jasnego nieba.
na poczatku nie polaczylam tych dwoch faktow, ale kilka dni pozniej jak sobie tą babinke przypomnialam i ten jej dziwny tekst to jednak ciarki mnie przeszły.
o kur... powiało zgrozą troche

a ja napisalam pytanie do tamlin na priv i teraz oczekuje na nia..
Tamlin ka żeś je ?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:09   #2746
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jasko Weroniki niestety zostaje na tydzien jeszcze
Wercia przytulam mocno. Mam nadzieję, że szybciutko Wam ten tydzień minie.

Cytat:
A z lepszych wieści...byliśmy z Kubuniem u pediatry,wrócił prawie do wagi urodzeniowejczyli przybiera.W piątek w dniu wypisu ważył 3800 i dziś już 4z kawałkiem.Żółtaczka na oko doktorki też już spadła na 10-11.Dostaliśmy skierowanie do ortopedy na bioderka.
Brawa dla Kubusia!

Cytat:
cześć dziewczyny
Cytat:
u mnie cisza, wyszorowałam sypialnie i łazienkę i nawet jednego skurczu nie mam

ale to nic, jestem cierpliwa... prędzej czy później moja pannica będzie musiała wyjść, albo po dobroci albo na siłę i wtedy jej nagadam

Oj kolejny wątkowy uparciuszek z Lenki.

Cytat:
Ja też się przez moment zeschizowałam, na szczęście mam 12/2014. Właściwie to tylko chyba jedna seria różnicy. Mam nadzieję, że bezpieczna.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-09-24 o 17:12
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:12   #2747
Filusia88
Zadomowienie

cześć
wrzuciłam fotki na maila
nie pisałam, ale czytam Was na bieżąco !
pochwalimy się że w sobotę (w 5 dobie) odpadł już pępuś, a dziś w nocy Basiek spał nam 5,5 h bez przerwy
idę ponadrabiać
Stary 2012-09-24, 17:14   #2748
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jezusie, czy Wasze pociechy też po przebudzeniu albo w momencie jak jedzą i im cycek z buzi wypadnie to drą sie w nieboglosy???
Przecież to jest masakra jakaś - tak jakby wpadał mi w histerie

Moja tak samo robi a tak się przy tym denerwuje że cała czerwona ze złości się robi.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:21   #2749
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj nieciekawie, w nocy miałam skurcze bolesne takie po kręgosłupie i rozwolnienie, jak mam mieć jeszcze przez 2-3 tygodnie takie akcje co 2-3 dni to zwariuję . Skończyło się spanie . Na większość tematów się nie wypowiem, bo nie mam jeszcze dziecka, ani żadnego doświadczenia, a mam w ciąży u nas coraz mniej .
lilka, to witaj w moim świecie
i weź tu bądź mądra i rozpoznaj, że się poród zaczyna a nie tylko straszy

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Oj kolejny wątkowy uparciuszek z Lenki.
straszny chyba po matce taka
Stary 2012-09-24, 17:25   #2750
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
O cholerciac zarownice żyją.a dawno to było?

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
cześć
wrzuciłam fotki na maila
pochwalimy się że w sobotę (w 5 dobie) odpadł już pępuś, a dziś w nocy Basiek spał nam 5,5 h bez przerwy
idę ponadrabiać
super,ze tak szybko odpadł.U nas chyba na to sie nie zanosi,pani doktor powiedziała,ze gruba pępowina była

Dearlie dziekuje w imieniu Kubusia
Aneczka witajmów o sobie

tamlin gdzie Ty widziałas te chusteczki w biedrze?kiedy mają być??????????

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-24 o 17:29
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:29   #2751
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
lilka, to witaj w moim świecie
i weź tu bądź mądra i rozpoznaj, że się poród zaczyna a nie tylko straszy
Ja już z 3 razy myślałam, że rodzę, a u mnie to 37 tc dopiero, mam nadzieję, że jak już będzie prawdziwa akcja to mi wody odejdą i będzie wtedy jasna sprawa .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:36   #2752
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
cześć dziewczyny.

u mnie cisza, wyszorowałam sypialnie i łazienkę i nawet jednego skurczu nie mam

ale to nic, jestem cierpliwa... prędzej czy później moja pannica będzie musiała wyjść, albo po dobroci albo na siłę i wtedy jej nagadam

ja mam brać 2 razy dziennie po 1 tabletce, ale kiepsko go toleruję i zazwyczaj biorę 1 na dzień. a wyniki znacznie lepsze

instrukcja pierwsza klasa
a powiedz mi, jeśli mam się zgłosić do szpitala w poniedziałek to lepiej ją zrobić wieczór przed czy na drugi dzień z samego rana?

oj, szkoda
ale tydzień szybko zleci i już niedługo Werka będzie miała synka przy sobie. buziaki dla Was

i oczywiście GRATULACJE DLA LUCI
Kochana a jakie masz objawy,że nie tolerujesz?
Bo ja brałam 3x1 i teraz zmniejszyłam sobie po 2x1,bo jakoś dziwnie sie czułam..

Cytat:
dziewczyny, pytam z ciekawości bo akurat trafiłam na onecie temat o zabobonach ciążowych... przyczepiłyście do wózka czerwoną kokardkę?

pamiętam, że jak kupiliśmy szczeniaka to na spacerze każdy się nim zachwycał, zaczepiał mnie co to za rasa, głaskał i wtedy teściowa kazała mi przyczepić mu czerwoną kokardę by go nie zauroczyli

coś mi się zdaje, że z małą będzie podobnie... czeka nas kolejna ciężka wojna, choć ta o chrzest jeszcze nie skończona
Co do kokardki to ja przy synku nie miałam,ale kupiłam sobie w sklepie z pamiątkami na chrzest itp(zapomniałam jak sie ten sklep nazywa)takiego aniołka z czerwonym serduszkiem,podobno to taki na szczęście,tak Pani sprzedawczyni mówiła-ma agrafke i sie go przypina.
I teraz go znalazłam i Fabiankowi też przyczepie.

W zabobony nie wierze zbytnio,ale moja siostra ma np takie oczyska,że jak się popatrzy na jakiś kwiat domowy i się Nim zachwyci,bo jej się spodoba,to zawsze jest po kwiatkutakie ma cholera oczy,że jaki by on nie był to uschnie.

Mój mąż pojechał do pracy na 18,więc siedzimy z synkiem sami
rodzićpewnie nie będe to sie ponudzimy

Aneczka witaj,opowiadaj coś o Was

Lilka dzięki za odpowiedź,czyli mam nadzieje,że jak zmniejszyłam sobie dawke to i tak mi pomoże.

Iwoncia mój Gracjanek tak miał,że jak czasami zaczął histerycznie wrzeszczeć to nie wiedziałam o co mu chodzi

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:51   #2753
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
O cholerciac zarownice żyją.a dawno to było?

???
juz z 5 lat temu
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 17:55   #2754
moniniteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Kurcze laski, walczę od 5 dni z odparzeniem u Sonii zjadłam kasze na obiad, młoda dzięki temu naprodukowała kupy, że o mamo a do tego w nocy smacznie spała ponad 5 godzin, efekty opłakane. Ubranie do zmiany bo pielucha przeciekła ale za to zaogniona skóra i ranki, teraz nie dopuszczam do tego, cuduje już i staje na rzęsach, pupę myje woda, wietrzę, w ruch poszedł sudocrem (trochę złagodził), z cięższego kalibru clotrimazol (zmniejszyło się ilość) ale kurczaki dalej są, no nie jestem w stanie zapobiec tym kupom, bo co karmienie kupa leci. Widzę, że przez to młoda jest mniej spokojna i częściej drze się, ma problem z zaśnięciem, śpi pięknie w nocy nie wiem czemu tylko w nocy . A ja cuduje jak idiot jakiś i próbuje wyleczyć to dziadostwo.

D
spróbuj tormentiol w dużej ilości. położne na intensywnej terapii gdzie leżała Ilonka tym leczyły jej odparzenia. a później alantan maść. pomóc może też zmiana pieluszek - ja mam huggies i jak narazie zero odparzeń
bez wytłumaczenia.....

Damianuś 03.08.09
Ilonka 22.08.12

moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:06   #2755
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
cześć
wrzuciłam fotki na maila
idę ponadrabiać
Super! U nas dziś 5 doba i się chyba nie zapowiada.

Filusia, to ja rodziłam zaledwie 2 dni po Tobie na Madalińskiego! Mogłyśmy się gdzieś minąć

A Ty pozwalasz swojej córeczce tak długo spać? Ja przez tę jazdę z utratą wagi, boję się go nie karmić do te 3 przepisowe godziny... Chciałabym już go zważyć i mieć ten stres za sobą.

W ogóle jestem tak przemęczona. Właściwie nie udaje mi się prawie w ogóle spać... Nawet jak mam chwilę, to nie mogę zasnąć
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:12   #2756
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

tamlin gdzie Ty widziałas te chusteczki w biedrze?kiedy mają być??????????
ja wprawdzie nie Tamlin ale mam ulotkę z biedronki i widzę, że chusteczki będą od 26 września. oprócz tego mają być w promocji pieluchy dada, wszystkie rozmiary

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja już z 3 razy myślałam, że rodzę, a u mnie to 37 tc dopiero, mam nadzieję, że jak już będzie prawdziwa akcja to mi wody odejdą i będzie wtedy jasna sprawa .
też mam taką nadzieję, chociaż ze mnie ostatnio tak się leje, że i tak mam schizy
dobrze, że w środę ktg to się trochę uspokoję...

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość
spróbuj tormentiol w dużej ilości. położne na intensywnej terapii gdzie leżała Ilonka tym leczyły jej odparzenia. a później alantan maść. pomóc może też zmiana pieluszek - ja mam huggies i jak narazie zero odparzeń
tormentiol też miałam podpowiedzieć ale wiem, że zdania co do używania tej maści są podzielone... w każdym bądź razie nam położna polecała w przypadku większych odparzeń, gdy linomag jest za słaby. ja w każdym bądź razie nie będę bała się jej użyć w razie czego.

Bafi, podpytaj jeszcze maggie, z tego co pamiętam to ona używała tej maści na odparzenia.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-24 o 18:14
Stary 2012-09-24, 18:14   #2757
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze
Stary 2012-09-24, 18:28   #2758
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
ja wprawdzie nie Tamlin ale mam ulotkę z biedronki i widzę, że chusteczki będą od 26 września. oprócz tego mają być w promocji pieluchy dada, wszystkie rozmiary

.
A po ile będą pieluchy?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:33   #2759
martusia26
Rozeznanie

Dziewczyny mała chyba już się do końca przekręciła, bo czuje taki nacisk na szyjkę i odbyt, że czuję jakby mi za chwilę miała wylecieć i co chwila jestem w kibelku. matko jak ja tak miesiąc wytrzymam
i brzuszek mi opadł. nawet mama to dziś zauważyła.
teraz sie boję że przez ten Fenoterol będę miała słabe skurcze a tu rowarcie sie zrobi przez ten nacisk i zacznę rodzić a do szpitala 40 km a mała tak się wierci jakby naprawde chciała już wyjść...
Dziś spakowalam się do szpitala
Wczoraj zaczęłyśmy 37 tydzień

Lucia ogromne gratulacje
Stary 2012-09-24, 18:34   #2760
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

A oto moja perełka wśród zabobonów:
Będac w ciąży trzeba uważać żeby przy zmywaniu lub praniu nie zachlapać brzucha wodą bo dziecko będzie...pijakiem!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości