|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI
Cytat:
ja jej pomagałam jeszcze zanim bloga miałam. Chyba ![]() najlepszy był komentarz dziewczyny, ktora napisała ze "wyczytała gdzies ze olejki sa moze i dobre ale n krotka mete bo inaczej oblepiaja i zapychają włosy i nawet szampon nie da rady tego zmyć" będe chora. boli mnie glowa i gardło. dostałam bialej gorączki przez lekarza. nie wydał mi zwolnienia z wf, nawet częsciowego z biegów mimo, ze zawsze miałam. Zamiast tego wysyłal mnie do poradni pulunologicznej (?) mimo, ze regularnie leczę się u alergologa, jestem odczulana i sam ma wszystkie moje wyniki badan. A co ma astma do bólu serca i zawrotów głowy
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-09-24 o 18:17 |
|
|
|
|
#4352 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A masz badania od kardiologa i neurologa i określoną jednostkę chorobową? Bo bez tego lekarz pierwszego kontaktu i tak by Ci nic nie wypisał, bo po prostu nie ma na co.
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
no wg niego to pewnie jestem hipochondryczką ale co mi wykryją, jak to na tle nerwowym jest o to od dobrych kilku lat. tylko teraz jeszcze gorzej. jeszcze tego brakowało zebym latała po kardiologach i neurologach. juuuuuuz lece. zresztą, nie widze sensu latania po przychodniach i robienia badan w kierunku leczenia mojej astmy skoro jestem leczona i ma wszystkie badania.
jakos zdrowym babom w mojej klasie wypisują, a jak ja sie na serio zle czuje na tej sali zagrzybiałej to mieć zwolnienia nie moge. przypuszczam, ze jakbym mu dala w łape to by mi bez gadania wypisał. i takim sposobem nie mam nawet czesciowego zwolnienia, ktore mialam zawsze bo wysilek powoduje u mnie ataki astmy, no tak, bo przeciez jestem zdrowa.
|
#4354 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No, brakowałoby - szczególnie, że zrobiłabyś dla własnego zdrowia, bo to może być kwestia zarówno nerwicy (wtedy łagodne leki na uspokojenie lub mocniejsze od psychiatry), nerwobólów (neurolog) jak i np. wady serca (kardiolog) :| Lepiej się wściekać na lekarza i żądać zwolnienia na chorobę, której być może nie ma - bo nawet nie chcesz się zbadać... Nie lepiej pójść do innego lekarza w takim razie, na spokojnie wyjaśnić sprawę i przy okazji się przebadać :/?
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u 2 lekarzy z tą moja pseudonerwica i nic z tego nie wyszło.
dobra koniec tematu przeciez i tak jestem zdrowa jak kon moge zasuwać.
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Orchidea, jeśli leczysz się u specjalisty, to czemu po zwolnienie lecisz do lekarza rodzinnego?
|
#4357 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Skoro sama nazwałaś rzeczy po imieniu...
Jakbyś potrzebowała tego zwolnienia to poszłabyś do kardio i neuro (na dobrą sprawę ból serca może być też nie bólem serca a nerwobólem od kręgosłupa) i porządnie się przebadała albo do alergologa i wzięła je na co innego. Lekarz hipotetycznie może Ci wypisać zwolnienie "bo tak", ale słyszałam (polecano ją, gdy potrzebowało się zwolnienia) o jednej lekarce która tak robiła i zniknęła z przychodni na pół roku (nie wiem, co było z nią potem), bo wydało się, że daje lewe zwolnienia. Lewe, bo na choroby opowiedziane, niepoparte medyczną dokumentacją...
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
bo moja doktor nie daje zwolnien, twierdzi ze to obowiazek rodzinnego, zwłaszcza, ze zanosiłam wyniki badań. No nie wiem dlaczego tak, nie ogarniam, ale tak mi powiedziała. A leczę się tak od x lat i procz tej akcji wszystko jest dobrze
jeszcze rok mi odczulania został i zmienie lekarza moze...nicru to gdzie mam isc skoro chodziłam z ta nerwica do lekarza i nic nie wyszlo, na badaniu serca i krwi tez nic. mam isc leczyc leczoną astme? troche bezsens. Zebym chociaz dostała skierowanie do innego lekarza(kardiologa?) to moze faktycznie bym sie na tym zastanowiła. choć moze w sumie masz racje,powinnam sie iść przebadać tylko teraz nie mam skierowania do kardiologa. Tylko teraz nie mam skierowania a bez tego mnie nie przyjmą
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-09-24 o 18:25 |
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
dimiti gratuluję
ja czekam na kolejne komentarze dot mojej mgr..aż się boję ;/ bo ostatnio mnie niezle zjechal
|
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny znalazłam w końcu olejki z Green Pharmacy i nie wiem który kupić. Polecacie któryś szczególnie?
Orchidku co myślisz o tym z papryką? Nałożyłam dziś pierwszy raz i widzę, że nie jest źle, ale moje włosy nie przepadają za ekstraktami z ziół itp. Ten mnie nie wkurza na starcie więc może się skuszę. PS. Lubisz różowy bardziej czy czerwony?
Edytowane przez Takajakaya Czas edycji: 2012-09-24 o 18:32 |
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
kokosowa probowałam kilka razy ale nieregularnue
jak za 5zł to spoko ide chyba zrobie sobie coś na przeziębienie bo juz teraz mam dosyć. edit: rozowy testuje siostra, ale przypuszczam, ze nie ma między nimi takiej wielkiej roznicy.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-09-24 o 18:33 |
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Źle się wyraziłam no ja bym musiała 7,50zł wybulić.
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orchid, dla mnie sprawa jest dość prosta, jeśli jesteś chora (albo przypuszczasz, że jesteś) to po prostu idź do lekarza i się lecz, a nie narzekaj na rodzinnego, który Ci nie wystawił zwolnienia i wysłał do specjalistów. Co do Twojej lekarki - nie do końca rozumiem. Np. na studiach nikt Ci nie przyjmie zwolnienia od lekarza rodzinnego, trzeba mieć od specjalisty - wtedy też by nie wypisała?
|
|
#4364 |
|
maszyna, nie człowiek
|
CO - poszłaś do lekarza po zwolnienie, ze względu na chorobę, której nie masz stwierdzonej, a wlaściwie z objawami jakiejś choroby lub chorób. Lekarz Cię olał i wyslal po to zwolenienie do specjalisty, który Cię leczy. Jesli faktycznie Ci coś dolega to idź do kardiologa z sercem, głowa może boleć z uwagi na np. ciśnienie (wtedy masz już przyczynę). Jeśli nie ma nic w sercu, to nie masz bólu serca tylko jakieś nerwobole w klatce piersiowej. Ból głowy nie ze zmęczenia, niedotlenienia z powodu niskiego ciśnienia? Neurolog. Jesli podejrzewasz, ze masz utrudniającą Ci życie nerwicę, to na spokojnie, a nie żądając od razu zwolnienia, skonsultuj z lekarzem pierwszego kontaktu czy wystarczą delikatne leki czy też powinnaś skonsultowac ją z psychiatrą (bo np. powoduje duszności i łagodne leki nie wystarczą). Bo na razie nie wiem gdzie masz problem. W braku zwolnienia, wysłaniu po zwolnienie do lekarza, który na coś konkretnego Cię leczy czy w czym? Przyjęłaś postawę roszczeniową, to pomyślal pewnie, że coś wymyślasz - trzeba wziąć głęboki oddech i pogadać na spokojnie.
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Ab to różowy i ile nie daje po oczach
|
#4366 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie wróciłam. W lumpku byłam. kolejny sweter- tym razem ciemnoszary. Uwielbiam z kominami swetry
Też dwie tubki bb kremu mi przyszły- hot pinka ze skin79 i cholerstwo i za ciemne i zbyt różowe szukam dalej
|
|
|
|
#4367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tego ze skrzypem efektów nie bardzo widzę na razie...
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
blackdress92 hot pinka za ciemny? Musisz być bardzooo jasna;D ja miałam próbkę i go uwielbiałam
ile cie ksoztował i jaka wielkośc?
|
|
|
|
#4370 |
|
Klientka w krawacie
|
[1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;36728372]Właśnie wróciłam. W lumpku byłam. kolejny sweter- tym razem ciemnoszary. Uwielbiam z kominami swetry
Też dwie tubki bb kremu mi przyszły- hot pinka ze skin79 i cholerstwo i za ciemne i zbyt różowe szukam dalej [/QUOTE]On jest tak sino-różowy, że aż strach
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;36728372]Właśnie wróciłam. W lumpku byłam. kolejny sweter- tym razem ciemnoszary. Uwielbiam z kominami swetry
Też dwie tubki bb kremu mi przyszły- hot pinka ze skin79 i cholerstwo i za ciemne i zbyt różowe szukam dalej [/QUOTE]ja się już od miesiące do lumpa wybieram chyba, a też mam ochotę na jakiś sweterek coraz bardziej mi zimno, nienawidzę tego okresu
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
zolia różowy? cholera to ja miałam może jakąś dziwną próbkę bo był pięknie kremowo szary
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś np. kupiłam ręczniczek z kapturkiem (a na nim Maleństwo z Kubusia Puchatka) za całe 2 zł ![]() Chciałam właśnie napisać na blogu drugi raz o tym samym kosmetyku
|
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
bry, można?
|
|
|
|
#4375 |
|
Konto usunięte
|
Głupie pytanie, hej
![]() Jestem złym człowiekiem... Chodzę po empikach i innych książkowych rajach, spisuję tytuły, które chcę przeczytać, a potem w domu szukam ich na chomiku Gdyby mnie było stać na te książki... Albo gdyby chociaż ebooki w Polsce nie kosztowały tyle samo co drukowane!
|
|
|
|
#4376 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() Ooo, kogo tu przywiało
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
zła Orlica złaaa
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- descentrada witamyy! |
|
|
|
#4378 |
|
Klientka w krawacie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36729336]Głupie pytanie, hej
![]() Jestem złym człowiekiem... Chodzę po empikach i innych książkowych rajach, spisuję tytuły, które chcę przeczytać, a potem w domu szukam ich na chomiku Gdyby mnie było stać na te książki... Albo gdyby chociaż ebooki w Polsce nie kosztowały tyle samo co drukowane![/QUOTE]Ja często kupuję w tanich książkach i Matrasie . Ale cena ebooków jest śmieszna - gdyby były połowę tańsze, cieszyłyby się znacznie większym powodzeniem. A tak to wolę kupić wydrukowaną książkę, niż ebooka i go drukować (tutaj myślę o podręcznikach akademickich).
|
#4379 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Też dwie tubki bb kremu mi przyszły- hot pinka ze skin79 i cholerstwo i za ciemne i zbyt różowe szukam dalej [/QUOTE]Oo też się dziwie, że on za różowy, jak dla mnie to typowo neutralny odcień ![]() Bardzo jasny jest Lioele Dollish ten fioletowy, właśnie kupiłam próbki na ebayu i całkiem całkiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Jakbyś potrzebowała tego zwolnienia to poszłabyś do kardio i neuro (na dobrą sprawę ból serca może być też nie bólem serca a nerwobólem od kręgosłupa) i porządnie się przebadała albo do alergologa i wzięła je na co innego. Lekarz hipotetycznie może Ci wypisać zwolnienie "bo tak", ale słyszałam (polecano ją, gdy potrzebowało się zwolnienia) o jednej lekarce która tak robiła i zniknęła z przychodni na pół roku (nie wiem, co było z nią potem), bo wydało się, że daje lewe zwolnienia. Lewe, bo na choroby opowiedziane, niepoparte medyczną dokumentacją...

jeszcze rok mi odczulania został i zmienie lekarza moze...

Źle się wyraziłam