|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
![]() A odnośnie zapomóg - to fakt - masz cały wachlarz i ja uważam, że to bardzo rozleniwia ludzi.. Anglicy też krzywo patrzą na tych, co ciągną pomoc od państwa a nic nie dają od siebie. Ja już podczas badania glukozy zostałam zaczepiona przez dwie młode Pakistanki w ciąży, które się mnie pytały jak się tam załatwia jakieś tam zasiłki. Powiedziałam uprzejmie, że pracuje i mnie to nie interesuje.. a takie przyjeżdżają tu tylko rodzić i ssać kasę. I powiem, że ta opiekuńczość państwa to właśnie prowadzi do problemów właśnie - taki strzał w stopę. Dla niektórych wielodzietność to niezły biznes i im więcej dzieci masz - tym więcej kasy da się wycyckać. Polacy też potrafią być cwani i kalkulować co im się bardziej opłaca.. ja taka nie jestem i jak mogę pracować to nie chcę ręki o pieniądze wyciągać.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-24 o 19:09 |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko sprawy mieszkaniowe bez zmian. Ogólnie moi rodzice powiedzieli, że mam u nich zostać jeszcze jakiś czas - może do stycznia, może dłużej. Ja sobie tego niestety nie wyobrażam. Niby wyjdziemy szybciej z problemów finansowych, ale z drugiej strony małe dziecko doskonale umila nocki, cała rodzina będzie postawiona na nogi... A po 2 tu jest moja siostra ta co mnie co chwilę wykorzystuje - od 2 tygodni (czyli tyle ile tu jestem) nie leżałam ani chwili praktycznie bo 24 na dobę zajmuję się siostrzeńcem. Do przedszkola nie chodzi bo chory, siostra do 15 w pracy a potem sobie jeździ po koleżankach itp. Moi rodzice już mają z nią wojnę, ale ona sobie z tego nic nie robi. A ja przecież dziecka samego nie zostawię...
W każdym razie dalej się rozglądamy za czymś własnym. I mam nadzieję że coś znajdziemy... |
|
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymałam swojego synka! Jeju jaki on lekki i jaki słodki. Sam trzyma temperature i je już 26ml mleka. zachwalają go że taki fajny.
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
Masz racje a dodatkowo UWAGA dziecko ok 34-35 tydzien wydala 500ml moczu dziennie ktory filtrują nasze nerki co sprawia naprawde czeste wizyty w toalecie.
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam dodać, dzisiaj mi przyszła 1 paczka z wyprawką, na razie tetrówki, ermometrpieluszki flanelowe, podkłady (ale one wielgachne) majty, gaziki, i gadżety typu grzebyczek, nożyczki, termometr do kąpieli. Także ruszyło i u nas
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Cytat:
ooo, a tego nie wiedziałam
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Kamilko bardzo sie ciesze ze sie poprawilo juz mogłaś przytulić swoje malenstwo] ![]() kl aski:
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz.. coraz lepiej i lepiej
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anitko ja też mam problemy z ciążą, lekarz daje mi max jeszcze 4 tygodnie. Według niego na 90% nie donoszę, nawet jeśli będę leżeć cały czas. Co prawda mam fenoterol ale cały czas mam skurcze, bo powinnam leżeć a nie mam jak... A siostra jest egoistką i tyle. Dla niej tylko ona się liczy. Jak mnie nie było to dziecko woziła do koleżanek przez co teraz trzeci tydzień choruje. Zero jakiejkolwiek odpowiedzialności za syna! Żal mi go, dlatego z nim siedzę... |
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gusiak- fajnie, że częśc wprawki już masz ! Ja jadę w sobotę do hurtowni dziecięcej i już nie mogę się doczekac !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-24 o 19:19 |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi się Mikołaj wypina pupką pod zebrami, fajnie wygląda, tyle, że oddychać ledwo mogę
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabym się non stop gapić na te rzeczy. Ześwirowałam chyba
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie sobie radzi Twoj synek naprawde jesli moge spytac robiono mu juz usg głowki? albo oczka badali? |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Micia, zapomniałam dodać, fajne butki kupiłaś
i czekam na fotki prezentów od mamy---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Dziewczyny, słyszałyście o czymś takim, że bierze się wagę z któregoś tygodnia i niby dziecko przy urodzeniu ma podwoić tę wagę (mniej więcej) koleżanka mnie uświadamiała, ale właśnie nie pamięta z którego to tygodnia.
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przyznam szczerze, że jakiś czas temu pisałam o braku uczucia miłości do maluszka.. aktualnie moje nastawienie zmieniło się całkowicie.. Kocham moją córeczkę ponad życie ! Myślę o niej non stop a dzisiaj siedzę i wpatruje sie w jej zdjęcie i całuje ją co chwilkę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Podsyłam Wam link do filmu o porodzie, bez krwawych scen krocza itp
Wiem, że jest dużo filmów o porodach, ale spodobała mi się mina dziewczyny (ok. 12 minuty) jak się dowiedziała, że już dziecko wyszło na świat - takie jakby zaskoczenie. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uLrNulUx7xc&feature=plcp Nawiasem mówiąc to podziwiam ją, że wybrała się na porodówkę w pełnym makijażu. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam mamusie??
![]() Zjadlam i zabieram sie za nadrabianie ale jeszcze szybciutko co u Nas Dzis byla wizytka, odebralam wyniki, wszystko ok, szyjka ok, tetno piekne, nastepna wizyta za miesiac ( a to mnie zdziwilo bo myslalam ze juz bedzie co 2tyg, ale lekarz mowil ze jak wszystok ok to nie ma potrzeby chyba ze cos sie bedzie dzialo to mam przychodzic ), co wiecej..... aaa pytal czy sie duza dziewczynka urodzilam bo mowil ze brzuch mam spory jak na miesiac rpzed porodem, ze ciekawe jak tam synek, wiec pytam czy nie zrobimy usg jeszcze zeby sprawdzic ile wazy to stwierdzil ze moze przed porodem zrobimy bo z moimi gabarytami w poronaniu do brzucha to moze byc ciezko.... czyli zasugerowal ze moze mnie porzrywac ladnie :/ Poza tym wybralam sobie prezencik urodzinowy i ze jutro nie bedzie jak to juz dzis swietowalismy moje starzenie w kawiarni na pysznym ciasteczku z lodami mniaaaaaam |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chyba ciąża trwa tyle miesięcy, żebyśmy mogły się przywiązać do naszych dzieci, a jak już je zobaczymy to już w ogóle ześwirujemy na ich punkcie ---- kamilkak90 - super ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja włąśnie też 1 raz słyszałam i nie wiem czy coś prawdy w tym jest, czy znowu jakieś zabobony
Cytat:
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Justa- brawa za udaną wizytkę !!! Powiem Ci szczerze, że kwestia wilkości brzuszka ma się średnio co do wielkości maluchów.. ja mam mały brzuch a mała jest spora
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny!
Cytat:
Racje masz, ze niewiele jedno ma do drugiego, a jednak daje do myslenia jak nie wiadomo jaka wage ma malenstwo
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() jestem ciekawa jak moja wygląda, ale poczekam do porodu.
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pierwsze słyszę. Jedyne co słyszałam to to, że po urodzeniu waga dziecka może spaść i chyba w przeciągu 2 tygodni (poprawcie jak pomyliłam ten okres) powinna wrócić do wagi z chwili urodzenia. Nam lekarz na sr mówił ile mniej więcej dziecko powinno przyrastać później tygodniowo, ale jaka liczba to była to już nie pamiętam. |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. tez bym juz chciala swojego maluszka przytulic .. Cos dzisiaj nie moj dzien .. tylko TŻet wszedl do domu a ja w ryk .. rozkleilam sie totalnie .. A na badania ide jednak jutro .. trzymajcie kciuki zeby to nie byla cholestaza .. Lece.. dobranoc ..
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście zaciskam kciuki Śpij dobrzeSola- nie strasz mnie.. moja mama miała bardzo długie i cieżkie porody..siostrę rodziła pośladkowo a przy mnie wymiotowała przy każdym skurczu.. zaś moja siostra miała ekspresowy poród ze względu na odejście zielonych wód i małego na siłę wyduszali..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-24 o 20:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Gratuluję

kl aski:

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
mogłabym się non stop gapić na te rzeczy. Ześwirowałam chyba

Śpij dobrze