|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ok,wczoraj dziecie zasneło po 21 i obudził się po 5,ale dałam mu smoka i spał do po 7-dmej.A teraz lezy na brzuchu,stęka,fika i sapie ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Zamiast nadrobić siła wyższa,mały się sfajdał
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio zarządziłam że nie chcę widzieć do godziny 20 biegających dzieci wszyscy się stosują do tego oprócz tz |
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do końca obejrzeć lekarzy i spać. Spokojnych nocek
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar przed 20 już śpi ![]() Dziewczyny bo w sumie się nie znam za bardzo .... synek koleżanki ma sepsę leży w szpitalu a ona chce nam dac ubranka po nim. Teściowa znowu mówi "nie brać bo to choroba zakaźna itp." ale chyba jak wypiorę i wyprasuję to będzie dobrze??!! co Wy byście zrobiły?? nie chcę ewentualnie narażać Oskara. |
|
|
|
|
#1237 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mravka, zapomnialam Ci napisac ze bardzo sie ciesze z Robsonkowych wynikow
Cytat:
![]() A odnosnie ziemniakow to wiele razy slyszalam ze ziemniaki zle znosza mrozenie i za bardzo potraw ziemniaczanych nie ma co mrozic bo zmieniaja konsystencje itp. Ale czemu to nie wiem ![]() Cytat:
Wiadomo ze majatek to nie jest, choc jakby jechac tlyko na sloikach to troche by wyszlo. Mysle bedziemy jesc i domowe i sloiczki, niektore sloiczki sa pyyycha (szczegolnie owocowe) i sama bym sie chetnie nimi zywila Ja tak sobie umyslilam ze bede dawac po trochu sloiczkow roznorakich,2 i 3 skladnikowych tez zeby sie przekonac ze malej nic nie szkodzi ani nie uczula, sprawniej to pojdzie niz zakupic i przygotowac kazde warzywo i owoc z osobna. Cytat:
![]() Moja juz spi a ja uciekam do ksiazki. Dobranoc! ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Niki,ja chyba bym tych ciuszków nie wzieła
Maly wkoncu zasnął i śpi od parunastu?minut. http://demotywatory.pl/3927849/Kazdy-niemowlak
|
|
|
|
#1239 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy muszę dodawać, ze do położonej na dywanie komórki czołga się jak rasowy komandos? Sly Stalonne sie chowa![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() btw nieźle jadą w komentarzach o tych demotach z dziećmi w roli głównej ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Nikii - ja bym raczej się nie obawiała. Jak wypierzesz i wyprasujesz to wątpię żeby było ryzyko zarażenia Oskarka...
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam. I zmykam do łóżka, bo dzisiejsza noc nie należała do zbyt udanych więc nie mam już siły. Jutro mamy szczepienie i zaplanowałam przy okazji wyjazdu do miasta zakupy dla Filipka; musimy w końcu kupić mu ubranko na chrzest. Nie podobają mi się te komplety z allegro i chcę wybrać coś sama. Tylko jak pogodzić obie babcie, które koniecznie chcą widzieć wnuczka na biało i bardzo odświętnie z moim wyobrażeniem ładnego i wygodnego ubranka? Mam nadzieję, że się uda. Dobrych nocek dziewczyny,pa
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
karo,no to fakt ten demot
A co do komentarzy,ja nawet takowych nie czytam. ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- sweet,to powodzenia na szczepieniu,na zakupach a babcia niech się odpimpa bo to Wasze dziecko,wasza decyzja w co będzie ubrane na chrzest święty,o ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- to ja też pokusze troszeczke i napisze,że dzisiaj jadłam dobre ciacho Bayileys ale mam w lodówce też i ten sernik na pierwszym planie i na dole http://www.iceland.co.uk/our-food/frozen-food/desserts Pycha
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-24 o 23:39 |
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miała dziś dobry dzień. Dużo się cieszyła, śmiała (ten śmiech przypomina warczenie ale cóż). Najbardziej cieszyła się jak pies biegał w jej stronę Niech już taka zostanie Nie chcę marudy
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad wytłuszczonego ![]() To super,to trzymam kciuki aby tak już było ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Dobranoc,choć już dawno śpisz. ![]() Super,u mnie wcześniej było tak ż 20 kąpiel,jedzenie i spać,więc góra 21 zasypiał.A teraz,szogun szaleju dostał ostatnio,coś mi też jeść nie bardzo dzisiaj chciał. ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- gosiu,pisałaś że te słoiczki 10 za 5 ef,moim zdaniem się opłaca.Ja kupuje. ![]() A co pełzania do sprzetów,oj ta moje dziecie ostatnio dorwało się do kabla od kominka,bo mamy elektryczny.A jak siedze na laptopie to przybliża się i mi stuka,naciska w klawiature,wyciąga wtyczke.Skubaniec,jak mu zakładam śliniak to ten tak ciągnie,że ściąga.
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Wczoraj cały dzień byliśmy na chrzcinach synka przyjaciółki i jestem taka dumna z Morficzka,był bardzo grzeczny mimo tylu godzin poza domem i w gwarze imprezki.. Morficzek dziś dostał pierwszy raz jedzonko tj marcheweczkę...chyba my smakowało bo rzucał sie na łyzeczkę.. ![]() Mraveczka bardzo się cieszę, że wyniki Robcia się poprawiły... Co do 8 min abs itd to ja przed ciążą sobie je ćwiczyłam..fajna muzyczka, śmieszny ten koleś.. Asika ciężko macie z tymi uczuleniami Zuzi, strasznie trzeba uważać...A z króliczka na pewno przyrządzisz jej coś pysznego Swoja droga uwielbiam pasztet z króliczka.. Cotton super że neurolog tak zadowolony z rozwoju Lenki U nas na rehab znów był płacz..heh...mam nadzieje że kiedyś polubi ćwiczenia... Co do ważenia to u nas w samym pampku..jak idziemy na szczepienie to wchodzimy do gabinetu pediatry, ja małego rozbieram i najpierw kładę go na wagę, później pielęgniarka mierzy, lekarz ogląda, ja małego ubieram i przechodzimy prosto do zabiegowego.. |
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś postanowiłam obierac ziemniaki w pokoju, zerkając jednym okiem na dziecko. Skubana szybko dopełzła do wiadra i próbowała się wspiąć do góry
Czasem tak na nią patrzę z boku i zastanawiam się, co w tej malutkiej główce się dzieje ![]() A interesuje ją wszystko. Wszędzie wyciąga rączki, wszystko łapie, ciągnie. Im bardziej się dynda tym lepiej ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- właśnie, jeśli chodzi o szczepienia. Czy któraś mama się orientuje jak to jest ze szczepieniem jak smaruję Ewelinkę maścią z antybiotykiem? On przenika do krwi (tak wynika z treści ulotki). Ze skóra jest lepiej, stare krostki znikają, nowych pojawia się mniej (ale nie tylko na plecach, rączki i nóżki).
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas nocka katastrofa
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry... nocka w miare... ale humoru nie mam, z mezem sie troche posprzeczalismy,ech.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przychodnia nadaje się do opisania w prasie. Od godziny 8 rejestrują pacjentów dzwonię 08.01 chcąc zarejestrować dzieciaki do doktora X i co słyszę "nie ma wolnych miejsc mogę panią zarejestrować na jutro do doktora Y" (którego nie lubię) i pytam się pani co mam zrobić jak ja potrzebuję na dzisiaj wizytę "mogę wpisać dzieci na listę rezerwową" no kurcze blade
![]() więc dziękuję bardzo za łaskę zarejestrowałam dzieciaki do pani pediatry do Poznania fakt faktem na jutro ale najbardziej jej ufam. Ale się wkułam ![]() |
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Nocka ok, zasnęło dziecko o 20-30 ,o 5 krecenie bylo, wzielam do lozka i pospalismy do 7, teraz czekam az zje mleczko. u nas wazenie na golaska, bez ubran i pampka, ale tak jak Konia napisała czesto dziecko albo wykupkane albo nie, albo po jedzonku albo przed, my np chodzimy na szczepienie 16-17 ,o tej godzinie mateuszek jest juz konkretnie pojedzony.
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Konia a nie maja w przychodni takich lamp grzejacych dla maluszkow? U naszego pediatry nad lozkiem gdzie sie dziecko rozbiera i gdzie on je bada jest na sicanie powieszona taka grzalka i on zawsze to wlacza zanim zaczne dziecko rozbierac.... to tak grzeje ze wkolo tez jest cieplo, wiec spokojnie mozemy wziac mala na golaska do wazenia i mierzenia odrazu.
Jak przychodzila do nas polozna na poczatku i wazyla Julcie to tez kazala ja rozbierac i jak wazyla ja w pampku (bo nie zawsze) to kazala swiezego zalozyc bo wiedziala ile dokladnie wazy pusty pampek i tyle odejmowala od wagi
|
|
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może mało je bo coś mu dolega?? Oskar jest przeziębiony i też za bardzo jeść nie chce Cytat:
dużo zdrówka dla Ani i AntkaCytat:
![]() Witam Nocka tragiczna jak Oskar zasnął o 20 tak pobudka o 22 na papu potem o 00 i w sumie od 00-3 pobudki co godzinę , a od 3-6 co pół h. Usypianie tylko na rękach i nie zawsze dał się odłożyć bo od 6 do 8 pospaliśmy ciągiem ale Oskar spał mi na brzuchu inaczej by nie dało rady. Pewnie wina tego kataru i kaszlu no i może ząbki kolejne bo jak posmarowałam bobodentem to był spokój. Jestem nie wyspana, TŻ też. Jeszcze na dodatek byłam w nocy zła na Oskara i troszkę podniosłam głos mówiąc" pójdziesz w końcu spać!" ale dziewczyny nie dawałam rady - oczy jak na zapałkach ręce mnie bolały od tego bujania. Jeszcze rano cyrki przy podawaniu leków. Mam odciągać fridą to co zalega w nosku przed podaniem kropli ale jest ryk, lament, odwracanie główki itp. Jak Wy to robicie?? może macie jakiś patent na to. Co do tych ciuszków to też myślę że jak wyprasuję i wypiorę to będzie OK. Ale będę szła do lekarki na kontrolę z Oskarem to jeszcze zapytam ![]() No a Oskar o 10 dał się uspać i mam nadzieję że chociaż z 1h lub 1,5 pośpi. |
|||
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam mają, ale szczerze mówiąc jest tam bardzo ciepło ,ja tam zawsze jestem zgrzana jak parówa w garnku , u nas chodzi nie tyle o ciepełko co o tą rozwiązanie "logistyczne". Najpierw dziecko jest ważone, potem jeszcze czekamy na korytarzu na badanie u lekarza i właśnie o to chodzi,żeby nie rozbierać raz przed ważeniem, raz przed badaniem. Szczepi i waży ta sama pielęgniarka i ona w czasie kiedy lekarka bada dzieci robi te swoje czynności ( wypisuje co trzeba w książeczce itd.) Jak poważy czekające dzieci, ma już przebadane kolejne dziecko do szczepienia i tak to idzie jakoś. No taką sobie obrały technikę i chyba przez to idzie im to szybciej.Nowaken u nas jest tak jak u Was , rejestracja przez tel od 8 godziny, szczerze mówiąc mnie to nie dziwi,że czasem jak chce się przez tel.zapisać nie ma już miejsc do danego lekarza, skoro jest dobry i popularny to ludzie jak im zależy idą prosto pod okienko, czas niestety nie jest z gumy, a pierwszeństwo mają Ci na miejscu, moim zdaniem słusznie. Jak to mają inaczej robić? Nie rejestrować tych , którzy przyszli osobiście przez 8?Nie wszyscy mogą lubić tego samego lekarza, więc jakieś zostawianie miejsc dla dzwoniących po 8 byłoby bez sensu. Więc się tam nie denerwuj ino jedź do tej sprawdzonej do Poznania i będzie ok.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-25 o 10:19 |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziadek jak dalej będzie łaził co min do łazienki a to umyć ręce , a to szklankę itp. to w końcu mi Oskara obudzi ;/ mamy sypialnie zaraz koło łazienki .... a on w ciągu 5 min już tam chyba ze 7 razy był a drzwi skrzypią - muszę TŻ powiedzieć aby je posmarował.
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Maz wczoraj przywiozl kolejna ture ubran dla Julki - rozm. 80 i 86 juz na wiosen i lato w sumie. Powiedzial koledze ze bierzemy wszystko bo mamy komu potem odsprzedac, ale wiekszosc tych rzeczy jest juz tak znoszona ze nie chcialam ich wziac, a jeszcze krzykneli nam 200 € za to.... Maz powiedzial ze ostatni raz wezmiemy, bo mu glupio teraz sie wycofywac. Te rzeczy co znoszone na maxa to oddam, bo od czasu do czasu zostawiaja pod klatka pojemnik na ubrania zeby oddac, a te co jeszcze calkiem calkiem na ebay chyba wrzuce.
Posegregowalam wszystko i popakowalam i poopisywalam co gdzie i jaki rozmiar i mozna zniesc do piwnicy, zeby w domu miejsca nie zajmowalo.... ech. Julka dosyc marudna dzisiaj, pojdziemy zaraz do sklepu, wezme ja w nosidle tylko bo nie chce mi sie z wozkiem isc Konia, ach to tak u Was wykombinowali. U nas kaza isc odrazu do pokoju i am dopiero przychodzi pielegniarka zeby zwazyc i zmierzyc a potem doktorek.
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i się obudził ... no to kiepsko trochę z tym lekarzem bo w końcu chcesz jak najszybciej z dzieciakami się dostać a tu jednak trzeba czekać. |
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla dzieci i dla Ciebie spokoju.
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Mateuszek jeszcze nie miał porzadnego kataru, ale jak widze ze mu cos zalega to najpierw wkrapiam sol fizjologiczna, a pozniej działam gruszka, zazwyczaj sporo wychodzi.
Co do nie szanowania ciszy ,gdy dziecko śpi to ja cały czas o to walcze ,czesto z TZ, najczesciej z moim bratem jak jestem u rodziców, ale on sie patrzy na mnie jak na nienormalna, jak mówie ciszej , bo obudzisz dziecko, ale ja mu przypomne jak bedzie mial swoje kłapanie drzwiami, strzelanie garczkami, głosny smiech sa na porzadku dziennym.Nikki wspolczuje nocki No i my tez bujamy, bez tego Mateusz nie usnie, bedzie sie darł ,a nie usnie, tak zesmy nauczyli i nie wiem jak to bedzie jak ebdzie starszy, poki co jak kilka razy dziennie pobujam 10 kg to kręgoslup daj mi sie we znaki dostałam w koncu @ i z tej okazji zajadam kokosowe ptasie mleczko
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-25 o 10:45 |
|
|
|
#1260 | ||||
|
Gang Iren
|
Hej!
U mnie nocka srednia,dwa karmienia,ale po drugim Eryk mial nastroj zabawowy i godzina minela zanim zasnal.Ja do pozna film ogladalam,wiec sie nie wyspalam.I oczywiscie w nocy pierdzial ustami ze slina i musialam go przebrac po sie caly oplul. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio w ogole mu jakos nie daje sloiczkow.Nie ma kiedy,ten cycek to wygodny jest,wyciagam daje mu,kilka minut i dziecko najedzone.A mam troche tych sloikow kupionych po 4 miesiacu,chyba dzis sprobuje z obiadkiem sloiczkowym. Ostatnio gotowalam brokul sobie i nie solilam go,troche rozdusilam widelcem i dalam Erykowi,smakowalo mu i wcale nie przeszkadzalo to,ze byly kawaleczki.Wiec jestem dobrej mysli co do BLW
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

i oczywiście jedną z zakładek jest wizaz...to dopiero patologia!

ja ostatnio zarządziłam że nie chcę widzieć do godziny 20 biegających dzieci 

Nie chcę marudy 

dużo zdrówka dla Ani i Antka