|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() ___________ byliśmy rano na pobraniu krwi, jestem nieprzytomna i śpiąca, leki wzięte, zaraz zwlokę się śniadania szukać i kawę robić. po południu znowu mama z obiadem przyjdzie. wczoraj zaczęła snuć takie wizje, że będzie przychodzić, gotować na kilka dni, a jak będzie wyjeżdżać to żeby teściowa gotowała a mąż jeździł, normalnie rozpędziła się jakbym miała tak leżeć do końca.. w ogóle.. moja mama dziwnie reaguje na ciążę, niby życzy nam dobrze, ale nic nie można powiedzieć o przyszłości, kupowaniu rzeczy, itp., bo dziecka jeszcze nie ma, każdą rozmowę ucina takim stwierdzeniem |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
zeberko mam nadzieję, że Twój TŻ będzie niedługo miał więcej czasu dla Ciebie i Kasi
pani ja proponuję pierwszy spacer do sklepu po czekoladę
|
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Monika a może Twoja mama straciła dziecko a Ty o tym nie wierz, dlatego tak mówi Paniczka na spacer marsz, bo się ukisisz na kanapie ![]() Zeberko szkoda, że TŻ ma tak mało czasu dla Was, mam nadzieję, że się to szybko zmieni Natalia ale ta zabawa Mikiego z piłką musi być słodka, mały piłkarz rośnie |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
takie konsekwencje posiadania dwoch domow... wierze ze meczaca
heh bedzie pierwsze wyjscie (nie do doktorka i na badania krwi) od 27 lipca... duzy stres. chlop chcial zebym na niego poczekala, ale musze sama sie przemoc ale to po 'Ostrym dyzurze' uuu... grubo... Cytat:
czekolad mam pelna 'szafke niespodzianke' (miejsce z przysmakami). po jednej kostce mam dosc... ja! co tabliczke nosem wciagala! jak bede wracac to owszem zahacze o sklep kupie sloik dyni konserwowej ![]()
|
|
|
#2585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj to był 14 dzień cyklu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja od wczoraj od tej wizyty mam mega doła
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jutro muszę sama do lekarza jechać, mąż w pracy będzie, tata mógłby mnie zawieźć, ale już nie przywiezie bo do pracy będzie jechał i jestem zdana na siebie. chyba tylko samochód "ucieszy się" z tej sytuacji bo trochę go ruszę, ostatnio bardzo go zaniedbałam. |
||
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby twoja mama szybko przekonała się, że już jest babcią 2 wnuków Cytat:
paniczka na spacer marsz ![]() zeberka współczuję sytuacji Uwielbiam te wspólne zabawy My dziś jedziemy do lekarza na 11 ciekawe jak waga Mikołaja.
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Monika wydaje mi się, że Twoja mama nie mówi tego złośliwe i nie chce sprawiać Ci przykrości. Po prostu wie co znaczy utrata późnej ciąży i gdyby coś było nie tak, trudniej by Ci było jakbyś miała w domu rzeczy dla dziecka. Martwi się bo teraz masz problem z tym krwiakiem, ale jak się już wchłonie i wszystko będzie ok (bo musi być
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
deszcz pada...Mikolaj - elektro-czuly ![]() Cytat:
moja mama miala 3 zagrozone ciaze. lezala non stop. z siostra przez 1,5 miesiaca z nogami w gorze w absolutnym bezruchu - wody sie saczyly... siostra przezyla jedynie 3 dni - udusila sie w inkubatorze. jednak cieszy sie moja ciaza jak nikt, przezywa bardzo i jak nikt rozumie moje leki
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- nie da się nic powiedzieć, przetłumaczyć. nigdy nie miałyśmy dobrych relacji i chyba tak już zostanie. owszem, przyniesie obiad, coś pomoże, na swój sposób się martwi, ale to tyle. i wieczne dziecka jeszcze nie ma. zdjęć z usg też nie chce oglądać, płci nie chce znać, chociaż poznała, bo nie będę mówić do końca ciąży bezosobowo. |
|
|
|
|
#2592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Panika ja też tak leżałam przez 3 tygodnie, nie wiem jak będzie przy kolejnej ciąży ale postaram się nią cieszyć, a zakupy raczej po porodzie |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poprosiłam TŻta, żeby mi kupił pomarańcze, patrze a on kupił grejpfruty
|
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Iza eee to luzikk zobaczysz że jeszcze coś tam urośnie i będzie piękna owulka!! ja miałam owulację nawet ok 35-30dc i to przy cyklach stymulowanych! Głowa do góry!!
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczko - cudowną masz mamę
![]() Ja czasami cieszę się, że nie mam swojej na co dzień bo byśmy się ciągle kłóciły - rozbierzne mamy charaktery. Heja. Inutil - co u Was? Jak Juluś? Spaghetti zrobione... Dariulek śpi ... robie kawę
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Może przejdzie i uda Ci się wyjść Cytat:
Cytat:
![]() Jak tam Daria, lepiej już?
|
|
#2598 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1 2spryciaz mały a moze ma zacieice do elektroniki! 3daj znac po wizycie!! [QUOTE=moni_ka.g;36737835]wiem.. ale mimo wszystko to boli.. ja nie zamierzam teraz nic kupować, ale chociaż wiedzieć co chcę. [QUOTE] Wiem, ze boli. Powiedzcie wprost ze wy chcecie zrobic zakupy wczesniej choc jak znam AM to za szybko sie za to nie weżmiecie. moze widok dzieciowych rzeczy jakos mamę oswoi! |
|||||
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
- dobrze, dziękuję.
Teraz ma katar w czwartek lub piątek idziemy na kontrolę.
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko szkoda, że rodzenstwo TŻ Wam nie pomaga, może uważają że nie muszą...
Inutilku napisz trochę co tam u Was Amilcia cieszę się, że z Darią lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Idę po wyniki do endo. Mam nadzieję, że wyniki mi się polepszyły... Bo ostatnio dosyć wzrosły niestety
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
zeberko przykro mi, że tak mało czasu z tż-tem spędzacie
panika zdecydowałaś się na spacer? amilcia poczęstujesz spaghetti? chętnie wpadnę monika mieszkacie sami? nie sugeruj się mamą, zróbcie po swojemu, nikt nie będzie dyktował kiedy i co macie kupować, macie swoje lata. Głupie zabobony ![]() Nie wyobrażam sobie zakupów zaraz po porodzie, kobieta obolała ledwo chodzi, szwy ciągną, dzidziuś w domu z kimś (zapewne za mamą i mleczkiem płacze) a ja wybieram wózek, łóżeczko, materac.... o niee |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Maguś mam nadzieje że wyniki wyjda ok!!
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
Maguś trzymam kciuki za dobre wyniki
|
|
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem, że zrobimy po swojemu, tylko to gadanie.. szczerze mówiąc to jeszcze nie spotkałam osobiście nikogo kto zakupy robiłby dopiero po porodzie..
|
||
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim.
Maga, trzymam kciuki za wyniki! Monika, spróbuj odpuścić, mama niech pogada, a Ty się nie denerwuj, bo szkoda Małego stresować... Iza, u mnie też brak owulki, nie przejmuj się, ja z nadzieją czekam na nastepny cykl, a nóż się uda... ![]() Byłam dzisiaj u gina na NFZ i stwierdził, że nie będziemy wywoływać, bo nie chce mnie faszerować lekami No nic, poczekam aż mój wróci z wakacji i zadzwonie z zapytaniem co robić. Dzisiaj 40dc, ciaży i @ brak. Ale wrzucam na totalny luz, bo jutro sobie świętuję!
|
|
|
|
#2606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zaciskam piesci! heh. ok. 14 sie zbiore. a Ty nie w Krk??? Rodzice wlasnie przyslali mi kurierem 3 kg jablek... bo wspomnialam smaki dziecinstwa... szaleni. przez przesylke najdrozsze 3 kg w kraju...
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Panika haha, jedź na zdrowie
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
A co będziesz świętować?
![]() Niesamowici ludzie ![]() Wyniki sie nie pogorszyły ale też nie polepszyły od ostatniego zwiększenia dawki tabletek, więc znowu dawka w górę i za 4 tyg kolejna wizyta. Mam nadzieję, że małemu nic będzie przez to TSH :/
|
#2609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Cytat:
u mnie w domu panowała podobna atmosfera- w myśl, że dziecka jeszcze nie ma więc nie ma co planować oczywiście chodziło o to, że dziecka nie ma jeszcze szczęśliwie na świecie bo pod serduszkiem wiadomo, że jest i nie miałam tego ze złe moim Rodzicom- kocham ich ogromnie i i z wzajemnością i wiem, że ta ich postawa wynikała z tego, ze chcieli mnie chronić abym nie oszalała wracając do domu pełnego maleńkich rzeczy i wielkiej nadziei ale znowu bez dziecka...wcześniej byli świadkami dwóch moich strat ja sama miałam takie podejście- nie oglądałam, nie planowałam z trudem przełamywałam się z początkiem III trymestru aby robić zakupy- ale to był mój sposób i moje podejście każdy ma prawo do swojego więc jeżeli czujesz inaczej- powiedz wprost o tym Mamie, że wiesz, że ona z troski i lęku o Ciebie ma taki dystans ale Tobie jest łatwiej gdy mówi się dużo o dziecku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Cytat:
pani - najdroższe ale i najlepsze jabłka
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Maga małemu nic nie będzie przez Twoje problemy z tarczycą, zobaczysz
A wczoraj Staś miał czkawkę. Fajne uczucie jak w brzuch podskakuje do góry rytmicznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

ale to po 'Ostrym dyzurze' 

ciekawe jak waga Mikołaja.

No nic, poczekam aż mój wróci z wakacji i zadzwonie z zapytaniem co robić. Dzisiaj 40dc, ciaży i @ brak. Ale wrzucam na totalny luz, bo jutro sobie świętuję!