|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
O jaaaaa ale nabazgrałyście
![]() ![]() Ale lepiej w tą stronę niż nie miało by nie być nic ![]() na 16 idę do ginka, na USG nie liczę, ale moze dowiem się czegoś ciekawego dowiedziałam się, że bierze tylko 50 zł za wizytę, a na NFZ czeka się 2 msc, więc drożyzna nie jest i na NFZ też się już pozapisywałam, więc taka opcja jak najbardziej mi pasuje ![]() Ale tą obserwacje to tylko prywatnie można chyba robić? Bo chyba w całym kraju są takie długie terminy do gin. Aaaaaa byliśmy wczoraj z TŻ na "Jesteś Bogiem" polecam również tym nielubiącym hh Cisza na sali w ostatnich klatkach filmach coś wbijającego w fotel
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-25 o 08:51 |
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz co lekarz to inna szkoła ![]() Mi skolei jak byłam w ciąży z pierwszym synem to lekarz wykrył nadżerkę, urodziłam i dalej ją miałam i mi powiedział,że jeśli myślimy o 2 dziecku to najlepiej to narazie zostawić w spokoju i nie wypalać bo po takim zabiegu szyjka może być uszkodzona czy jakoś tak i może być problem z zajściem w ciąże kolejną... Teraz jestem umówiona po @ jak przyjdzie oczywiście ![]() I będę szła na cytologie znowu.
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
już sama nie wiem
kiedyś byłam u innego gina i też kazał ją zostawić |
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
No i wczoraj w nocy podstępnie po cichu przyszła @. Sama nie wiem bo kochałam w się właśnie z Tż no i okazało się że krwawię. No to przerwaliśmy poszłam założyć tampon i do snu. A w nocy oczywiście na siku sprawdzam tampon a tam nic prawie no to zostawiłam tylko podpaskę i idę spać rano wstaje i tylko troszkę tej krwi. Ani bólu ani nic tylko te sutki mnie pobolewają jak dotykam dziwne to
Strasznie dziwna @ teraz nie dość że spóźniona to jeszcze bezbolesna i słaba ale pewnie się rozkręci puki co nie czuję że ją mam co normalnie w pierwszym dniu najgorzej jest z bólem. A co do byłej współlokatorki to niezłe ziółko z niej. Kłamstwo i oczernianie ludzi wychodzi jej wyjątkowo dobrze a robienie nam na złość to już w ogóle idealnie. Ma ostatnią szansę tak się wkurzyliśmy że nie dość że zamki wymieniamy to jak nie odda tego klucza to Tż powiedział że naśle na nią policję. Przecież ona od trzech miesięcy w każdej chwili może sobie wejść bez naszej zgody do naszego mieszkania. Matko jakby mało człowiek miał problemów to się jeszcze taka małpa znajdzie
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jaaaa ja mam wrażenie, że u nas w mieście jest zatrzęsienie ginekologów. No i fakt faktem większość prywatną praktykę ma. Ale do każdego na NFZ czeka się 1,5-2 msc Myślałam, że to jest standard.Jedynie w szpitalu jest przychodnia, gdzie czeka się krócej, ale tam nie mają USG i warunki wołają o pomstę do nieba. Kurcze fajnie masz ![]() A mój gin do którego chodziłam wcześniej, wogóle nie ma praktyki prywatnej tylko na NFZ, więc nawet nie mam szans by do Niego się dostać, mimo, że teraz pracuje w innym mieście, do którego mogłabym jeździć. Dam znać. Tylko najgorsze jest to, że pójdę i idę ze świadomością, że pewnie nic się nie dowiem, a nie jestem w stanie wytrzymać tydzień dłużej, bo boję się, że gdyby coś to żałowałabym, że nie poszłam ![]() I wogóle jest tak dziś szaro na dworzu, że nic tylko leżeć pod kołdrą ![]() Izaaa a Ty teraz kiedy do tego gin, bo tej ostatniej wizycie? Chyba, że zmieniasz tak jak Ci dziewczyny radziły? Wogóle kiedyś trafiłam na takiego chama, że się w głowie nie mieści. Jakieś 7 lat temu poszłam z lekkim zapaleniem do Niego. Jeździłam wtedy dużo na rowerze no i chcąc nie chcąc wiem, że od tego się nabawiłam i mówię mu, że prawdopodobnie od roweru, a on patrzy się na mnie i z tekstem i poważną miną "To pani bez siodełka jeździ?" Utłuc to mało.Spinka ja swoją wyleczyłam własnie chemicznie 2 lata temu i mam spokój. Mi jedynie lekarz mówił, że po prądzie i wymrażaniu mogą być problemy. Anteria Idź do lekarza po okresie, może coś tam się dzieje, że takie dziwota. A współlokatorka niezła, my mieliśmy no i cały czas mamy, kolegę, który jak do Nas przychodzi coś zabiera, że niby tak przypadkiem, ale póki co CHYBA wszystko oddał
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-25 o 09:06 |
|
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sorki nie mogłam się powstrzymać...Wiem,że wtedy Tobie do śmiechu nie było,ale rozwalił mnie ten tekst
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
A ten twój były gin to niezły cham
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:14 |
||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
9 października, będzie to mój 17dc także już raczej po owulacji ale przynajmniej może będzie mógł stwierdzić czy w ogóle była. Lekarz do którego się zapisałam jest świetnym fachowcem ginekologiem, endokrynologiem i do tego andrologiem (czyli od żołnierzyków
). Ma świetne opinie na stronie znany lekarz, piszą tam dziewczyny które latami starały się o dziecko, a zapisując się do niego już po kilku miesiącach były w ciąży więc mam ogromne nadzieje co do tej wizyty. Do tego jeszcze w przyszłym tygodniu, w czwartek idę do mojej ginki do kontroli, ale na szpital więc nie wiem czy będzie mogła mi zrobić usg. Mówiła po prostu żebym przyszła na szpital a nie prywatnie bo nie chce mnie narażać na koszty (wizyta u niej to 100zł) ale nie jestem przekonana czy w szpitalu zrobi mi usg więc już sama nie wiem czy się do niej jednak nie umówić. Z drugiej strony kilka dni później wizyta u tego specjalisty, która wyniesie 150zł więc trochę żal mi kasy... Co poradzicie? |
|
|
|
#3190 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zatestowałaś z rana?? Cytat:
Mój 1 gin dawał mi karteczkę, że tego a tego dnia mają mnie zapisać, i uj, I baby zapisywały. Fakt, nie na taki pełny monitoring co 2 dni, ale w konkretnym dniu, żeby w ogóle zobaczyć co się dzieje. A drugi mój gin robi mi USG bez problemu, bo to nowa przychodnia i mało mają jeszcze pacjentek. Pewnie skończy się to jak będą mieli pełno babek. Tak więc da się, trzeba po prostu szukać albo dobrego lekarza, albo nowej przychodni, a może ktoś ma jeszcze inne sposoby ![]() A mnie jajnior napiernicza, martwię się trochę. Oby to było TO a nie jakieś kłopoty. Dziś idę na podglądanie, ciekawe ile ciałek zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Do niej jeszcze zdążysz jakby co
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ejjjj z biegiem czasu i jak komuś się opowiada, to jest śmieszne, ale ja mając lat wtedy 18 płakałam jak bóbr tak samo jak wtedy gdy poszłam pierwszy raz do ginekologa mając 17 lat i powiedział mi, że moje jajniki są dziwne i nie będę mogła mieć dzieci, ale to tez ktoś inny. W swoim życiu kilku ich "zaliczyłam" ![]() ![]() MarudexuS szczerze to mieszkam w takim zapyziałym mieście, że tylko w 3 przychodniach jest gin (miasto 87 tys). I ja do jednej z nich idę gdzie właśnie przyjmuje i prywatnie i na NFZ. Moja przyjaciółka do Niego chodziła. Mam nadzieję, że fajny i kontaktowy będzie, bo ja jestem taka gaduła, że obawiam się, że zadam milion pytań, a na żadne nie otrzymam odpowiedzi ![]() No i tak szczerze jeśli chodzi o bejbika to zaczęłabym się martwić za pół roku czyli jakby minął rok, wiec pewnie wtedy zaczęłoby się latanie po lekarzach. Moje jedyne problemy to była nadżerka i wysoka prolaktyna, która mimo, że była niewiele podwyższona zatrzymała mi okres na pół roku. Ale masz rację wszystko zalezy od lekarza.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-25 o 09:28 |
||
|
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe nie przesadzajmy Pójdę do lekarza jak będę w Polsce. Nie wiem co mi to da bo ostatnio byłam i wszystko było dobrze no ale może właśnie jakaś infekcja mnie złapała stąd taka zmiana.
|
|
#3194 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dawaj foty do klubu! Ja mam dwa futra. Starszy ten futrzasty to niesamowita przylepa, natomiast młodszy to taka boidupa, w życiu się na kolana nikomu nie położył, łazi własnymi drogami, czasem tylko przyjdzie, żeby go po łebku podrapać na parę sekund. A wczoraj leżałam sobie oglądając seriale wieczorne i ten przylazł i mi się położył główką na podbrzuszu właśnie. No w szoku byłam, bo leżał tak dobre 10 minut. Gdyby nie to, że jestem dopiero 3 dni po owulce to bym już sobie wkręcała conieco do łba ![]() Cytat:
Cytat:
Może to implantacja... ![]() Cześć i czołem! 15 dc, wczoraj mnie z wieczora lewy jajnik zakuł porządnie, więc pomyślałam sobie, że to może jednak teraz owu, no ale sucho mam, szyjka już prawie zamknięta, więc nie wiem. Chcieliśmy pobaraszkować trochę, ale tak sucho miałam, że się nie dało, a żelu nawilżającego żadnego nie mam... P.S. A gdzie jest LunaO ja się pytam??? |
||||
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
ale to tylko USG wykaże tak?
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy jeśli będą ciałka żółte to będzie oznaczać że się udało????? Bo nie znam się
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
Ale dałam plamę od rana... nie wstałam na to badanie do lekarza Nie mogłam się dobudzić i poszłam spać dalej... teraz będe musiała iść prywatnie, no ale z mojej winy... Właśnie mi Tż dzwonił że dziś robią sobie po pracy małą popijawkę... dobrze że idę na popołudniu do pracy... Wczoraj zaliczyliśmy małe przytulanko ihihi. No i będziemy działać dalej![]() santom- co do Twojej prośby, to hmmm... wiesz mi to większego problemu nie sprawia, wydaję mi się nawet że to jest lepsze bo nie trzeba liczyć który cs ma dana staraczka... Myślę,że od następnego wątku, następna z Nas prowadząca 1 stronę wyrazi taką chęć to nie ma problemu ![]() ![]() Maru- na którą masz tą wizytę??
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:59 |
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no przytulamy się Wiesz wydawalo mi się,że owu miałam jakoś między 12-14dc więc skończyliśmy 11dc aby zwiększyć szanse na córkę![]() Później do 18dc było przytulanie z uważaniem ehhe bo jak jednak owu była później to siusiak byłby jak nic..18dc było normalne przytulanko do końca i później już też, nawet dzisiaj z rana:P Ale mi chodziło o to,że wstrzymaliśmy się w momencie przypuszczalnej owulki. Wiesz ja już 2 synów mam, więc teraz celujemy w córkę może wkońcu się kiedyś uda
|
|
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
Dzisiaj mam wizytę u gin,w końcu się doczekałam mój TŻ tak się nie może doczekać tej wizyty że mu się nawet w nocy to śniło tak więc po co te USG jak mam mojego męża Tylko mam jakieś złe przeczucia...jakoś nie mogę uwierzyć że naprawdę mam Go w brzuszku... |
|
|
|
#3200 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby Wam się z tą córką udało. A mam jeszcze pytanko, jeśli będzie 3 syn to będziecie się decydowali na 4 dziecko? Mojej mamy przyjaciółka tak kombinowała, żeby mieć córkę, że dopiero za 5 razem się udało. Tym sposobem ma czterech synów i jedną córkę, która swoim zachowaniem nadrabia za wszystkich czterech braci (15 lat ma dziewczyna teraz) ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-25 o 10:14 |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać po wizycie, a tak wogóle to który to już tydzień? Nooo i właśnie Lunka gdzieś w akcji zaginęła
|
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Żadnych złych przeczuć! Wszystko jest ok. Przekonasz się dziś na wizycie. A przypomnij mi, który masz tc?[/QUOTE]
10 tc chciałabym żeby było widać już jakiś zarys człowieczka,jakaś łapka,nóżka..
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
No tak, tylko na USG zobaczysz, czy pęcherzyki w ogóle rosną i jakie duże są itd.
Cytat:
chociaż i tego nie jestem pewna, bo nie wiem jak wygląda zluteinizowany pęcherzyk, czy tak samo jak ciałko czy inaczej. No i będzie widać, czy nie ma torbieli ![]() Cytat:
![]() Wizytę mam na 16,45 ale pojadę chyba wcześniej, w sumie muszę zadzwonić tam .. Bo do 1 muszę jeszcze coś innego załatwić, więc łatwo dziś nie będzie ... Muszę się za robotę wziąć, żżeby się wyrobić i o 15 zwolnić
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po 8 dniach bóli chyba w końcu nastąpił spokoj
jajniory bolały bardzo mocno jak na jakieś zapalenie a nie owulację. Wczoraj wieczorem w końcu po tylu dniach śluz kurzecy zamienił się w gęsty,biały kremowy. To znaczy koniec okresu około owulacyjnego ?? Pierwszy raz w zyciu coś takiego przeżyłam..kilka tabletek ibupromu poszło w ruch..a dziś dla odmiany ból poszedł wyżej,mdłości, rozwolnienie..chyba sie wczoraj przytrułam czymś może kolega z pracy chciał mnie zabić swoją sałatką z majonezem dziewuszki jeśli wczoraj wieczore pokazał się sluz biały po 'płodnym' to mam sie spodziewać @ mniej wiecej za 14 dni od dzis?? czy jak?? |
|
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie,nie planujemy już 4 ![]() Jeśli teraz nasze celowanie nie przyniesie skutku i będzie chłopczyk to będziemy go równie mocno kochać jak pozostałą 2 I wtedy widocznie okaże się,że córa nie jest nam dana. Nie każda może ją mieć![]() Już teraz bywa u nas różnie, raz dobrze, raz gorzej, ale mój tzw"wściek macicy" jest silniejszy i wierze,że damy sobie radę ![]() Na 4 już nas poprostu nie będzie stać... Chociaż wiesz nie wiem co będzie za 10 lat:p ehhe
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam głupie pytanie duphaston sie łyka doustnie?Czy podjęzykowo?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Choć takie leczenie mi sie wydaje troche bez sensu jak nie mam owulacji...

Strasznie dziwna @ teraz nie dość że spóźniona to jeszcze bezbolesna i słaba ale pewnie się rozkręci puki co nie czuję że ją mam co normalnie w pierwszym dniu najgorzej jest z bólem. A co do byłej współlokatorki to niezłe ziółko z niej. Kłamstwo i oczernianie ludzi wychodzi jej wyjątkowo dobrze a robienie nam na złość to już w ogóle idealnie. Ma ostatnią szansę tak się wkurzyliśmy że nie dość że zamki wymieniamy to jak nie odda tego klucza to Tż powiedział że naśle na nią policję. Przecież ona od trzech miesięcy w każdej chwili może sobie wejść bez naszej zgody do naszego mieszkania. Matko jakby mało człowiek miał problemów to się jeszcze taka małpa znajdzie