|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
dzień dobry dziewczyny!
ja juz wyszykowałam męża do pracy, pozmywałam, posprzątałąm kuchnię, poodkurzałam, teraz już po śniadaniu podczytałam was i się melduję ![]() mogę się wam wyżalić? bo się normalnie wkur#$%^&wilam ![]() za tydzień w sobotę idziemy z TŻem na wesele do jego (niegdyś) najlepszego kumpla. Ja się z jego jeszcze narzeczoną dość dobrze kumpluje, z resztą organizuję jej sobotnie panieńskie, a chłopcy w tym czasie będą na kawalerskim. No i wczoraj jej się pytałam ile nas dokładnie będzie (bo zamawiałam szarfy dla nas) no i w ogóle gadałyśmy o sobocie. No i zeszło też na temat kawalerskiego - co będę robić chłopcy. Ja powiedziałam, że nie mam zielonego pojęcia, ona też, że nie wie no i gra gitara, dalej gadka. Dzisiaj mi napisała dziewczyna innego kumpla, że chłopcy jadą na dyskotekę (40 km dalej) i czy mogłabym ją później podrzucić do domu, bo nie będzie miała jak wrócić do domu. Więc piszę tej pierwszej, że chłopcy jadą do tej dyskoteki, a ona: ja pier#$%%dole, przecież wszyscy jej mówili, że ma tobie nie mówić, bo się będziesz stresować, ona jest jakaś dziwna, ty nie miałaś nic wiedzieć... no i się wkurzyłam, bo po pierwsze nie lubie jak się mnie okłamuje, a po drugie co ja jestem jakaś dziwna? przecież TŻ normalnie chodzi na męskie imprezy więc nie wiem o co chodzi tylko, że to towarzystwo mnie traktuje, odkąd zaszłam w ciążę, traktuje, jakbym była jakąś jędzą. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to ja jestem z moim TŻ umówiona, że ani on, ani ja nie chodzimy na striptiz. I co, dlatego mi nie powiedzieli, że jadą do tej dyskoteki? nie no generalnie poczułam się źle, wszyscy mnie traktują, jakbym była trędowata i jeszcze wszyscy się zgadali, że będę przede mną coś ukrywać aż się poryczałam, wkurza mnie to, przecież ja nie jestem jakąś jędzą!!! 2 tygodnie temu mąż też był na innym kawalerskim i jakoś nie było problemu, nikt mnie nie traktował jak niepełnosprawnej - normalna sprawa, on na kawalerskim a ja na panieńskim... wiecie co? odechciało mi się i tego panieńskiego i wesela i wszystkiego co z tym związane...
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-09-25 o 09:29 |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym na Twoim miejscu powiedziała co o tym myślę...więcej stresu masz..gdy Cie ktoś okłamuje...a nie gdy faktycznie znasz prawdę...
Dżizas...ze niby co złego że jadą do dyskoteki...kochacie się ufacie...znacie siebie...po co ktoś się do tego wtrąca i decyduje co masz wiedzieć z czego nie... Olej!!!!
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:39 |
|
|
|
#4683 |
|
BAN stały
|
ewulkaaa wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś. A tż też Ci nie mówił o tej dyskotece czy po prostu nie pytałaś? A dziewczynom powiedziałabym co o tym myślę...
Witam się z rana ![]() Wczoraj poczułam trochę mocniejsze ruchy dziecka, coś mnie tknęło...podniosłam koszulkę i się popłakałam ze szczęścia Pierwszy raz widziałam jak dzidzia kopie i jak mi się brzuch rusza I w ogóle do tej pory ruchy czułam rzadko i lekko, a od wczoraj czuję baaardzo często i aż się zastanawiam czy to dobrze. Czy dzidzia nie powinna więcej spać?
|
|
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
ewulkaaa też bym się wściekła, niezłe koleżanki
One myślały że czego Ty się spodziewasz? Że chłopaki będą siedzieli w domu przy herbatce i się zamulali? No błagam, jakby to wyjście na kawalerski na dyskotekę to było jakieś niewiadomo co. One są jakieś dziwne a nie Ty...wyluzuj bo nerwów Ci teraz nie potrzeba!
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Ja już dawno po śniadanku, zjadłam dzisiaj płatki i galaretkę, zrobiłam wczoraj pod wieczór, ale nie zastygła mi, dopiero dzisiaj się do niej dorwałam. Pyszna, truskawkowa. Jutro jadę robić badania, które mi przepisał lekarz i do okulistki, prawdopodobnie będę nosić okulary, bo słabo widzę z daleka. Ale jestem dobrej myśli, wybiorę sobie kocie oprawki i będzie ok. Cytat:
Cytat:
Tak samo u mojego szwagra.
|
||
|
|
|
#4686 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem, że powinnam mieć to gdzieś, ale po prostu przykro mi się zrobiło... myślałam, że się kumplujemy, a tu taka dziwna akcja a mój TŻ jeszcze o niczym nie wie, nikt do niego nie dzwonił, po prostu wie, że w sobotę idzie na kawalerski, ale jakoś tego nie przeżywa ![]() z resztą właśnie się zastanawiam, czy oni faktycznie jadą do tej dyskoteki czy raczej oni nie planują wypadu właśnie do jakiegoś night clubu bo przecież w dyskotece nie ma nic złego a chyba jako jedyna z tej ekipy się tak umówiłam z moim TŻ, że nie chodzimy na striptiz, po prostu byłoby mi przykro gdyby jakaś laska kręciła mu dupą przed nosem, z resztą on ma takie same odczucia w stosunku do mojego uczestnictwa w męskich imprezach a wiem, że chłopcy nie mają takich "ograniczeń", a w zasadzie striptiz to wierzchołek góry lodowej... ale nie mój cyrk i nie moje małpy...no ale właśnie w trakcie mojej ciąży wyszły różne takie akcje, które oddaliły strasznie nas od tej pary - dla nich najważniejsze imprezy... kiedyś TŻ się pokłócił z tym kolegą, bo ten stwierdził, że TŻ, uwaga, ZA BARDZO O MNIE DBA, a przecież ja jestem tylko w ciąży, tysiące kobiet jest przecież w ciąży kiedyś tam, na początku mojej ciąży, jego dziewczyna, niby w formie żartu, mówi do mnie: Ewa, na naszym weselu pewnie będziesz już wyglądała jak hipopotam, ale nie martw się, najwyżej damy ci dwa krzesła, żebyś się zmieściła...
|
|
|
#4687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale z Was ranne ptaszki, ja dopiero teraz otworzylam oczy! Cytat:
Cytat:
Moze i nieciazowe, ale ja w sumie baaardzo rzadko mam takie rewolucje. Moze ze 2-3 razy w zyciu mi sie zdarzylo. Noc oczywiscie w polowie nieprzespana, ale teraz wstalam i nie jest zle. Moze juz przeszlo... Tylko glodna jak wilk jestem! Mam nadzieje, ze maluch wytrzymal jeden dzien bez jedzenia... (tzn jadlam tylko do ok 16) Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-09-25 o 10:28 |
|||
|
|
|
#4688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a to, że o Ciebie dba, to przecież oczywiste i tak powinien się zachowywać każdy facet, kobiecie w ciąży wcale nie jest tak łatwo i przyjemnie momentami, tak więc niech ten koleś nie będzie taki mądry... A ten tekst o hipopotamie to naprawdę genialny. Żenada. Moi znajomi, tzn niektórzy, też się ode mnie odsunęli, bo nie mogę imprezować itp itd, ale teraz przynajmniej wiem, kogo wykreślić z listy gości na nasze wesele...
|
|
|
|
|
#4690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Niedojrzałe emocjonalnie dzieci....Oni w ogóle do tego ślubu dorośli?
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, zrób się na to wesele na bóstwo i niech Jej gul skacze.
|
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzebabyło jej powiedzieć że wolałabyś całą ławkę....co za żart...no zobaczysz jak ona zajdzie w ciąże...czy jej przyszły mąż będzie tak dbał o nią jak Twój o Ciebie...wtedy zatrzesz rączki i będziesz miała satysfakcję... Kochana zachowaj zimna krew!!!!!!Jesteśmy z Tobą....
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za dzieciaki... |
|
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki macie typy co do elektronicznych niań i monitorów oddechu?
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bo nie pamiętam, która z Was wybiera się jutro na Bezpiecznego Malucha do Rzeszowa??
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie, jakby mi któraś tak powiedziała to chyba bym jej ładnie odpysknęła... nie wiem ile ma lat ta dziewoja, ale zachowała się jak 15letnia gówniara;/ Oj, wlasnie pojechalam na myjnie samochodową odkurzyć samochód się zmęczyłam, zjem kanapeczke z dzemem i biore się za sprzątanie domu, nie wiem jak to bedzie z porządkami przed świątecznymi, jak ja się tak szybko męczę ;/
|
|
|
#4698 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
heh, no właśnie tak mam zamiar zrobić zrobię się na bóstwo i udowodnię, że ciąża to nie choroba... właśnie już się umówiłam do kosmetyczki na manicure i pedicure z grupona chciałabym jeszcze coś z twarzą zrobić bo mam pełno syfów, ale za bardzo nie mamy teraz kasy więc coś pokombinuję domowymi sposobami ![]() a co do ich mentalności - no nie mam pytań, cieszę się tylko, że mój tż nie ma takiego podejścia jak oni
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pewnie będę rodzić w tym Piaseczyńskim bo najbliżej i nowy oddział otworzyli i są tam lekarze od sw. Zofii. Chyba się wybiorę jakoś niedlugo zeby obejrzec te szpitale. Cytat:
naciesz się mężem ile możęśz![]() Ty chyba jakoś na dniach masz urodzinki? Także sto lat Cytat:
Odpicuj się i baw się dobrze ! Niestety tak to jest w ciązy ze nagle niektorzy znajomi o nas zapominają... mnie też nikt nie odwiedzi, nie zapyta jak się czuję, troche to przykre no ale cóż możemy zrobić ;/ JA właśnie po glukozie, nie było takie straszne jak się cytryne wkropiło,w poniedzialek wizyta i się okaze czy wszystko ok i czy Blanka nadal pozostanie Blanką :P |
||||
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
ewulkaaa, ja może nie będę komentować tych sytuacji. Powiem tylko, że chyba te dzieciaki jeszcze nie dorosły
![]() My raczej elektronicznej niani nie będziemy kupować, bo mieszkanie malutkie (ok. 38 m) i powinnam wszystko słyszeć bez tego ![]() Natomiast niecałe 3 lata temu kupiłam siostrze nianię z BabyOno i póki co świetnie się im sprawuje. Mały śpi na górze i jak się obudzi, to zawsze wszystkich woła przez nianię, że już jest wyspany
|
|
|
|
#4702 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze to słabo. Rób prywatnie, rób Cytat:
Życzę poprawy oczywiście![]() Cytat:
Ale mąż oczywiście najważniejszy, nie ma to tamto Miłych dni i nocy![]() Cytat:
![]() A znacie te zabawki? Jak pracowałam przez chwilę w Smyku to myslałam, że się popłaczę takie to urocze (a jakie drogie ) http://www.sylvanianfamilies.com/Ewulkaaa Nie dziwię Ci się, że nie masz już ochoty na to wesele. Co za ludzie Moja najlepsza koleżanka z uczelni, też się dziwnie zachowuje... Przyjeła tylko do wiadomości 4 miesiace temu, że jestem w ciąży i od tej pory ANI RAZU nic o tym nie wspomniała, nie zapytała się jak USG itd Przykre bardzo.....BasiaBogusiaGdzie jesteś? Bo mam pytanie. To chyba Ty zamawiałaś łóżeczko w zestawie ze wszystkim? Misie drabinki czy coś Właśnie prowadzę z TŻtem rozmowy na temat łóżeczek. On twierdzi, że bardziej się opłaca poskładać samemu wszytskie elementy a ja jednak jestem za tym żeby wszystko było w zestawie, bo wiem jak ciężko się z nim coś kupuje Jakie jest Twoje zdanie? Zadowolona jesteś z zakupu?Wczoraj przejrzałam już wszystkie ciuszki jakie mam dla małej i stwierdzam, że jeszcze tylko kilka sztuk i jestem gotowa Z odzieży oczywiście tylko
|
||||
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy malutko miejsca...ale dzielimy domek z teściami..i pomimo jednego pokoju..mamy podwórko i dlatego myślę o niani...chciałabym funkcjonalną...z dobrą baterią i zasięgiem..
|
#4704 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Nie wchodziłam ze 2 dni na wątek, mocy nie było na czytanie Wczoraj z małą prywatnie u gastroenterologa byłam, 2 października szpital, będziemy diagnozować w kierunku celiakii, grzybów, pasożytów, bakterii. I tym sposobem siedzę w necie i na forach i stronach specjalistycznycn czytam i już mi się w głowie mieni ![]() Ewulka, towarzystwo lekko dziwne, weźże zadymę zrób, ustaw do pionu :d |
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana... Majeczka tak mnie wczoraj skopała, że masakra
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
neti1 kupiłam mojej sis taką nianię
http://allegro.pl/niania-elektronicz...626190099.html zasięg spoko, bo 450 m, ma w zestawie dwie ładowarki do załączonych akumulatorków. Może na samym prądzie pracować (bez akumulatorków) lub ładować inne bateryjki. |
|
|
|
#4707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujeCytat:
Cytat:
Djerba wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzin [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36740073]Hej ![]() Nie wchodziłam ze 2 dni na wątek, mocy nie było na czytanie Wczoraj z małą prywatnie u gastroenterologa byłam, 2 października szpital, będziemy diagnozować w kierunku celiakii, grzybów, pasożytów, bakterii. I tym sposobem siedzę w necie i na forach i stronach specjalistycznycn czytam i już mi się w głowie mieni ![]() Ewulka, towarzystwo lekko dziwne, weźże zadymę zrób, ustaw do pionu :d[/QUOTE] trzymam kciuki za Agu Ja właśnie pokłóciłam się kobietą w bibliotece.... bo dostałam ostatnio upomnienie ale na adres rodziców i biblioteka też tutaj, no i jakos mi tak było nie po drodze ![]() I poszłam dziś oddać a ona z tekstem że "ooo a my już dziś wysłaliśmy 2 upomnienie..." a ja że hola hola ja nic nie dostałam.... no i niby mi pokazała w zeszycie ze wczoraj szefowa wpisywała, a już kiedys tez tak było i nie dostałam tego upomnienia, jak teraz też to pójde normalnie zrobić tam larmo.... człowiek może się starać dawać im książki a Ci..... szkoda gadać.... Ewulka weź tam na tym weselu pogoń wszystkie te dziunie
|
|
#4708 | ||
|
Zadomowienie
|
Jezus Maria!!! Kobieto Ty do lekarza zaiwaniaj...
Cytat:
Cytat:
![]() QUOTE=e_vel;36740178]Witam się z rana... Majeczka tak mnie wczoraj skopała, że masakra Noooooooooo, moja Olka też ładnie daje popalić. ![]() Witam się z Wami dopiero teraz, choć na nogach już od 5 jestem. Byłam na wynikach i nawet przeżyłam wizytę, zważywszy na to, że na czczo jak jestem to strasznie mi niedobrze. Kobitki napiszcie mi czy to badanie 3d (połówkowe) to jest badanie dowcipne czy przez powłoki brzuszne, bo nie wiem czy suknię zakładać czy portki na dupę???????????????:confu sed:
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że mąż siostry przywiózł mi przed chwilą wanienkę, przewijak i poduchę do karmienia. Czyżby jakaś zmiana?
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

no i się wkurzyłam, bo po pierwsze nie lubie jak się mnie okłamuje, a po drugie co ja jestem jakaś dziwna? przecież TŻ normalnie chodzi na męskie imprezy więc nie wiem o co chodzi
aż się poryczałam, wkurza mnie to, przecież ja nie jestem jakąś jędzą!!! 2 tygodnie temu mąż też był na innym kawalerskim i jakoś nie było problemu, nikt mnie nie traktował jak niepełnosprawnej - normalna sprawa, on na kawalerskim a ja na panieńskim... wiecie co? odechciało mi się i tego panieńskiego i wesela i wszystkiego co z tym związane...

Olej!!!!
Pyszna, truskawkowa.
Ale jestem dobrej myśli, wybiorę sobie kocie oprawki i będzie ok. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Tak samo u mojego szwagra.
wiem, że powinnam mieć to gdzieś, ale po prostu przykro mi się zrobiło... myślałam, że się kumplujemy, a tu taka dziwna akcja
Macie jakieś sposoby na to dziadostwo?

22.05.2008
14.08.2011