|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cześć. Troche pospałam ale od 7 kują mi pod blokiem chodnik
![]() Anesh ja pakuje takie rzeczy bo później nagle będą potrzebne a nie wiem czy TŻ akurat w danym momencie da radę do mnie przyjechać.
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka miałaś rację - po porodzie tak się obrzydliwie pocę!
![]() Ale dziś już mam na wadze 65,5kg czyli jeszcze 10,5 do zrzucenia! |
|
|
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Gratuluje nowych dzieciaczkow Ale mialam noc - masakra. Od wczoraj walcze z bolem brzuszka u Kuby. Wprawdzie uspokaja sie w miare szybko - wiec chyba nie jest to typowa kolka - ale prezy sie biedaczek. W nocy troche plakal, ale tak glosno, ze od razu pomyslalam o Konczi i jej sasiadach i czekalam kiedy do mnie policja zapuka A rano zrobil wieeeelka kupke.Musze kupic kropelki - bylam pewna ze mam espumisan, ale kurcze nie moge go znalezc. I tu pytanie do Was - co polecacie? Wczoraj byla u mnie znajoma i wspomniala o Delicolu. ktoras zna? sprawdzalam opinie i jest w miare - tylko straaaaaasznie drogi. Pamietam, ze pediatra tez cos o nim mowila. Anesh ja mialam to wszystko - chusteczki, pieluszki itd. Dlatego, ze pamietalam po pierwszym porodzie, ze na salach nie bylo. Kajajaja zglaszalam na IP ze przyszlam na ktg i ktos z oddzialu po mnie przychodzil. Weronika ucaluj Jasia. Niech wraca do zdrowia szybciutko |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh - jestem na szczęście świadoma, bo kończę psychologię kliniczną.
A do szpitala my wzięliśmy te rzeczy, bo tak było napisane na stronie. Lepiej mieć od razu wszystko, po co tata ma Was opuszczać i latać po te rzeczy. ![]() Ale teraz już mi lepiej. W końcu trochę pospałam to po pierwsze. A nasza sunia już do mnie podbiega się pogłaskać i nie burczy jak synek popłakuje. Dałam jej obwąchać ciuszki w kupce i siuśkach i odzyskałam nadzieję, że lada dzień się przyzwyczai. ![]() No i humor mi poprawia to, jakim grzecznym dzieckiem jest nasz Henio! ![]() Tylko chyba mu się pupka odparzyła. Smarujemy sudocremem, boję się użyć tormentiolu. Myślicie, że te Huggiesy naprawdę są lepsze niż pampersy dla pupeczki??? |
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz własnie sterylizuje laktator, smoczki i butelki
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak z ciekawości - pracujesz już (w sensie nie teraz,ale przed ciążą) w zawodzie? A jak nie to co chciałabyś robić? Gdzie pracować?Bardzo chciałam iść na takie studia, ale w końcu stwierdziłam, ze mogę sobie nie poradzić potem.... bo ja mam taką empatię rozbudowaną... ahhh.... za bardzo się przejmuję! I tak wszyscy do mnie przybiegają z problemami! Biorę się za pranie rzeczy dla córeczki - może wieczorem będę prasowała! 35 dni do tp nam zostało
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Kajaja to zależy od szpitala. np na Staszica na KTG idzie się do poradni przyszpitalnej, podejrzewam że na Kraśnickich (z tego co pamiętam tam własnie panujesz rodzić??) będzie podobnie. Najlepiej zadzwoń do szpitala i się zapytaj żebyś nie musiała biegać i szukać
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już będę chciała w tym kierunku ruszyć, to chciałabym pójść na podyplomówkę z psychologii klinicznej dziecka i zajmować się dziećmi lub młodzieżą.
|
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze chwila i .. chcialam napisac laska ale przeciez Ty juz jestes laska Cytat:
Katiem ja polecam sab simplex ale wiadomo w polsce go nie ma choć podobno można zamowić go w aptece ja narazie bez studiów bo nie zdążyłam skończyć pójde jak Jasiu pójdzie do przedszkola tyle że ja na zarządzanie bo tylko do tego w życiou się nadaje za to będe mieć praktykę wkońcu będe zarządzać kawiarnia a propo od przyszłego tygodnia zaczynamy remont lokalu Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-25 o 09:59 |
||
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
podobno polskim odpowiednikiem sab simplex jest bobotic
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w szkole rodzenia nam mówili, że jak jest taki przypływ energii to znaczy, że zacznie się szybko poród choć w przypadku Twojego terminu to żadne odkrycie ![]() tak poza tym gratuluje porodów i słodkich dzieciaczków ![]() mi już też coraz ciężej ale damy radę w tym tygodniu zamierzam spakować kompletnie torbę do szpitala by mieć spokój... mam pytanie, jaki materac do łóżeczka polecacie? zamówiłam przez allegro ale taka porażka na żywo, że go zwracam... |
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gda, witaj w klubie pocących się. Ja już będę prawie 4 tygodnie po porodzie
i te super zachwalane antyperspiranty typu rexona guzik dają normalnie po paru godzinach wytrzymać ze sobą nie potrafię ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
bo już będziesz mieć własne doświadczenie u nas na zarządzaniu było wiele osób z własnym biznesem i fajnie im się broniło magistra ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() oddałam krew i siuśki do badań, jutro mogę odebrać więc jestem trochę spokojniejsza o poród tylko 150 zł poszło się bujać żesz nie pracuję w jakiejś miłej korporacji gdzie zatrudnia się powyżej 20 os. Ciekawe co u coventry i lukrecji BTW - gdzie jest Choco ? |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny.
Tak myslalam ze na bazie tego simeticonu. Bo ten Delicol to co innego jest. Od rana nic jeszcze nie zrobilam. Kuba probuje zasnac, ale co jakis czas steka i prezy sie przez sen. Tak mi go szkoda. |
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A ja jutro mam w końcu wizytę. Wczoraj TŻ po pracy skręcił łóżeczko, bo dostaliśmy jednak bez problemu te śruby. ![]() Dziękujemy! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
na pocenie bloker ziaji
dziala jeszcze lepiej od drogich etiaxilow, a formula taka sama dziewczyny, czy ktoras... hm... zalatwia sie na czarno po porodzie??
|
#2839 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.od 7 rano prawie co godzine chce jesc.dopiero teraz zasął na dłużej i juz się kołyska kołysze więc pewnie nie długo to jeszcze potrwa
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa wlasnie przed chwila wpadlam na pomysl, jak sprawdzic czy maly przybiera na wadze i weszlam z nim i bez niego na wage. Wyszlo 4,1 kg takze chyba wrocil do swojej wagi urodzeniowej na moim mleczku! Hurraaaa! (O ile waga dobrze dziala
|
|
|
|
#2843 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
melduję się w dwupaku skurcze mnie łapią cały czas ale jak wezmę ciepły prysznic to przechodzą... małżonek się śmieje, że muszę przestać się na jakiś czas kąpać to może się rozkręci ![]() w piątek mija termin porodu usg, w nim moja nadzieja ![]() jutro wieczorem mam ktg i jeśli wszystko będzie dobrze, to czekamy do poniedziałku, chyba że zapis zaniepokoi lekarza to wtedy zostanę na oddziale do rozwiązania. kurcze, sama nie wiem co lepsze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wkurzaj ące takie czekanie
|
|
#2845 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mi zostało jeszcze 2 na plusie Myślałam, że tylko ja jestem takim śmierdziuszkiem którejś nocy obudziłam męża i kazałam mu powędrować do łazienki wziąć prysznic, bo śmierdział, a potem dopiero odkryłam, że to nie on tylko ja... fuj.. i antyperspiranty na niewiele pomagająCytat:
Cytat:
trzymam kciuki za szybki remont i jak najniższe koszty ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Cytat:
pojutrze idziemy na szczepienie (ciekawe, czy Ją zaszczepią, bo ma mały katar. szczególnie w nocy mi furgocze, ale odciągnąć nic się nie da. Zapuszczam tylko sól morską do noska i w dzień po katarku ani śladu) to i ważenie będzie. Kiedy może pojawić się kolka a kiedy kończy się czas "podwyższonego ryzyka kolkowego"? Nie to, że wyglądam kolki (sio sio sio!) ale zastanawiam się, jak długo nam jeszcze grozi? I czy na jej brak u Zuzanki wpływa ta herbatka koperkowa, którą katuję się 2-3 razy dziennie Dajcie mi kopa w dupkę, żebym zabrała się wreszcie za dzwonienie po lokalach i szukanie fajnej opcji na chrzciny
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nas najlepsze sa pampersy i przy nich zostajemy a czym smarujesz pupcie przy zmianie pieluszki ? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
za piękny już tydzień Kochana ja miałam ładne skurcze a brak rozwarcia ... więc nie jest powiedziane że fenek na skurcze podziała negatywnie ..
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja też się cieszę jak jest cisza i dziewczynki śpią i aż żal się kłaść, choć snu mi bardzo brakuje, bo w dzień w ogóle nie śpię niestety
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Meldujemy się w 38 tygodniu Od piątku jestem przeziębiona, ale od niedzieli mam temp. ok. 35 stopni.... Czytałam, że to nic złego, ale dzisiaj mam wizytę u gina, to zapytam.... No i nie wiem czy wieczorem nie będziemy musieli z TŻtem jechać do rodzinnego, bo chciałabym jak najszybciej wyzdrowieć, bo wiadomo,że teraz w każdej chwili może się zacząć poród, a ja na dzień dzisiejszy nie mam wystarczająco siły, bo jak to przy przeziębieniu osłabiona jestem.... Powiedzcie mi, czy któraś miała przy skurczach porodowych bóle krzyżowe? I jak sobie z nimi najlepiej radzić? Moja mama miała i się boję, że mnie też może to spotkać, a podobno zwykłe skurcze porodowe przy tych to PIKUŚ.... Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-09-25 o 11:53 |
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i tak muszę kontrolować ruchy praktycznie 24 godz na dobę. lepiej dmuchać na zimne. a z drugiej strony takie leżenie na oddziale to także nic przyjemnego. no nic, poczekam co mi jutro powie i zdam się na niego. |
|
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi a u Was co przynosilo ulge brzuszkowi Duski?
Kalpana ja nie mialam MAggie to pewnie juz nie bedzie miala - daj Boze Agaton no niech sie juz rokreca u Ciebie ![]() Ja mam Dade z pieluch i sa super. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-25 o 11:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Jestem żonką 
A rano zrobil wieeeelka kupke.

żesz nie pracuję w jakiejś miłej korporacji gdzie zatrudnia się powyżej 20 os.