Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 09:29   #2821
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cześć. Troche pospałam ale od 7 kują mi pod blokiem chodnik

Anesh ja pakuje takie rzeczy bo później nagle będą potrzebne a nie wiem czy TŻ akurat w danym momencie da radę do mnie przyjechać.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 09:30   #2822
gda
Zakorzenienie

Asiulka miałaś rację - po porodzie tak się obrzydliwie pocę! Jedna pacha ciągle śmierdzi - mimo mycia! Fuuuj

Ale dziś już mam na wadze 65,5kg czyli jeszcze 10,5 do zrzucenia!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 09:34   #2823
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Gratuluje nowych dzieciaczkow

Ale mialam noc - masakra. Od wczoraj walcze z bolem brzuszka u Kuby. Wprawdzie uspokaja sie w miare szybko - wiec chyba nie jest to typowa kolka - ale prezy sie biedaczek. W nocy troche plakal, ale tak glosno, ze od razu pomyslalam o Konczi i jej sasiadach i czekalam kiedy do mnie policja zapuka A rano zrobil wieeeelka kupke.

Musze kupic kropelki - bylam pewna ze mam espumisan, ale kurcze nie moge go znalezc.
I tu pytanie do Was - co polecacie?
Wczoraj byla u mnie znajoma i wspomniala o Delicolu. ktoras zna? sprawdzalam opinie i jest w miare - tylko straaaaaasznie drogi.
Pamietam, ze pediatra tez cos o nim mowila.

Anesh ja mialam to wszystko - chusteczki, pieluszki itd. Dlatego, ze pamietalam po pierwszym porodzie, ze na salach nie bylo.

Kajajaja zglaszalam na IP ze przyszlam na ktg i ktos z oddzialu po mnie przychodzil.

Weronika ucaluj Jasia. Niech wraca do zdrowia szybciutko

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 09:37   #2824
gda
Zakorzenienie

Anesh - jestem na szczęście świadoma, bo kończę psychologię kliniczną. A do szpitala my wzięliśmy te rzeczy, bo tak było napisane na stronie. Lepiej mieć od razu wszystko, po co tata ma Was opuszczać i latać po te rzeczy.

Ale teraz już mi lepiej.
W końcu trochę pospałam to po pierwsze. A nasza sunia już do mnie podbiega się pogłaskać i nie burczy jak synek popłakuje. Dałam jej obwąchać ciuszki w kupce i siuśkach i odzyskałam nadzieję, że lada dzień się przyzwyczai.

No i humor mi poprawia to, jakim grzecznym dzieckiem jest nasz Henio!

Tylko chyba mu się pupka odparzyła. Smarujemy sudocremem, boję się użyć tormentiolu. Myślicie, że te Huggiesy naprawdę są lepsze niż pampersy dla pupeczki???
Stary 2012-09-25, 09:49   #2825
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Gratuluje nowych dzieciaczkow

Ale mialam noc - masakra. Od wczoraj walcze z bolem brzuszka u Kuby. Wprawdzie uspokaja sie w miare szybko - wiec chyba nie jest to typowa kolka - ale prezy sie biedaczek. W nocy troche plakal, ale tak glosno, ze od razu pomyslalam o Konczi i jej sasiadach i czekalam kiedy do mnie policja zapuka A rano zrobil wieeeelka kupke.

Musze kupic kropelki - bylam pewna ze mam espumisan, ale kurcze nie moge go znalezc.
I tu pytanie do Was - co polecacie?
Wczoraj byla u mnie znajoma i wspomniala o Delicolu. ktoras zna? sprawdzalam opinie i jest w miare - tylko straaaaaasznie drogi.
Pamietam, ze pediatra tez cos o nim mowila.

Anesh ja mialam to wszystko - chusteczki, pieluszki itd. Dlatego, ze pamietalam po pierwszym porodzie, ze na salach nie bylo.

Kajajaja zglaszalam na IP ze przyszlam na ktg i ktos z oddzialu po mnie przychodzil.

Weronika ucaluj Jasia. Niech wraca do zdrowia szybciutko
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 09:50   #2826
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Częściowo spakowałam się do szpitala... I przez to większego stresa mam... A brałyście dla dzidzi ręczniki, tetrę, chusteczki nawilżane, kosmetyki do mycia, krem na odparzenia, ostanicept? Bo nie ma u mnie na stronie szpitala co zabrać i nie wiem czy takie rzeczy się pakuje, czy sobie darować, a w razie czego tż dowiezie?
Anesh ja wczoraj się pakowałam i wzięłam wszystko o czym piszesz powyzej, bo też nie mogę znaleźć informacji co będzie potrzebne w moim szpitalu. na wszelki wielki wolę mieć. tylko tych ubranek dla dzidzi nie wiem ile wziąć
teraz własnie sterylizuje laktator, smoczki i butelki
Stary 2012-09-25, 09:51   #2827
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Anesh - jestem na szczęście świadoma, bo kończę psychologię kliniczną. A do szpitala my wzięliśmy te rzeczy, bo tak było napisane na stronie. Lepiej mieć od razu wszystko, po co tata ma Was opuszczać i latać po te rzeczy.
A właśnie mi się kojarzyło, że to studiujesz. Tak z ciekawości - pracujesz już (w sensie nie teraz,ale przed ciążą) w zawodzie? A jak nie to co chciałabyś robić? Gdzie pracować?

Bardzo chciałam iść na takie studia, ale w końcu stwierdziłam, ze mogę sobie nie poradzić potem.... bo ja mam taką empatię rozbudowaną... ahhh.... za bardzo się przejmuję! I tak wszyscy do mnie przybiegają z problemami!

Biorę się za pranie rzeczy dla córeczki - może wieczorem będę prasowała!
35 dni do tp nam zostało
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 09:52   #2828
Sojka1990
Zadomowienie

Kajaja to zależy od szpitala. np na Staszica na KTG idzie się do poradni przyszpitalnej, podejrzewam że na Kraśnickich (z tego co pamiętam tam własnie panujesz rodzić??) będzie podobnie. Najlepiej zadzwoń do szpitala i się zapytaj żebyś nie musiała biegać i szukać
Stary 2012-09-25, 09:57   #2829
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie mi się kojarzyło, że to studiujesz. Tak z ciekawości - pracujesz już (w sensie nie teraz,ale przed ciążą) w zawodzie? A jak nie to co chciałabyś robić? Gdzie pracować?

Bardzo chciałam iść na takie studia, ale w końcu stwierdziłam, ze mogę sobie nie poradzić potem.... bo ja mam taką empatię rozbudowaną... ahhh.... za bardzo się przejmuję! I tak wszyscy do mnie przybiegają z problemami!

Biorę się za pranie rzeczy dla córeczki - może wieczorem będę prasowała!
35 dni do tp nam zostało
Jeszcze nie wiem czy będę pracować w zawodzie. To jest tak obciążające psychicznie, że nie wiem czy dałabym radę. Jeśli już będę chciała w tym kierunku ruszyć, to chciałabym pójść na podyplomówkę z psychologii klinicznej dziecka i zajmować się dziećmi lub młodzieżą.
Stary 2012-09-25, 09:57   #2830
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka miałaś rację - po porodzie tak się obrzydliwie pocę! Jedna pacha ciągle śmierdzi - mimo mycia! Fuuuj

no to brawo jeszcze chwila i .. chcialam napisac laska ale przeciez Ty juz jestes laska
Cytat:

Ale teraz już mi lepiej.
W końcu trochę pospałam to po pierwsze. A nasza sunia już do mnie podbiega się pogłaskać i nie burczy jak synek popłakuje. Dałam jej obwąchać ciuszki w kupce i siuśkach i odzyskałam nadzieję, że lada dzień się przyzwyczai.

Tylko chyba mu się pupka odparzyła. Smarujemy sudocremem, boję się użyć tormentiolu. Myślicie, że te Huggiesy naprawdę są lepsze niż pampersy dla pupeczki???
z tego co dziewczyny pisały to huggiesy właśnie odparzają a jakie masz pampersy? dziewczyny używają termentiolu i on pomaga, choć spotkałam się na innym wątku z burzliwą dyskusją na ten temat. ale lepiej zrób tak jak serce Ci podpowiada

Katiem ja polecam sab simplex ale wiadomo w polsce go nie ma choć podobno można zamowić go w aptece

ja narazie bez studiów bo nie zdążyłam skończyć pójde jak Jasiu pójdzie do przedszkola tyle że ja na zarządzanie bo tylko do tego w życiou się nadaje za to będe mieć praktykę wkońcu będe zarządzać kawiarnia a propo od przyszłego tygodnia zaczynamy remont lokalu

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-09-25 o 09:59
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:04   #2831
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Katiem ja polecam sab simplex ale wiadomo w polsce go nie ma choć podobno można zamowić go w aptece
podobno polskim odpowiednikiem sab simplex jest bobotic
Stary 2012-09-25, 10:14   #2832
Doriskaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
No ładnie!!!!! Patologia na całego mi w domu wyrasta!!!

Dziś przeżywam jakąś zwyżkę formy Tę ciążę znoszę naprawdę okropnie, ale dziś.... Humor fantastyczny, samopoczucie cudne a do tego ogromna chęć do działania. Aż szkoda, że dzień się kończy bo może jakieś generalne porządki można by zrobić... Albu ubranka poprasować, gdybym nie zrobiła tego już wcześniej, męcząc się niemiłosiernie oczywiście.
Dziwne rzeczy się wyczyniają

Dziękuję Wam wszystkim za milutkie powitanie
Na pewno troszki o sobie poopowiadam
Aneczka a masz termin na 30 wrześnie dobrze widzę?
w szkole rodzenia nam mówili, że jak jest taki przypływ energii to znaczy, że zacznie się szybko poród choć w przypadku Twojego terminu to żadne odkrycie

tak poza tym gratuluje porodów i słodkich dzieciaczków
mi już też coraz ciężej ale damy radę w tym tygodniu zamierzam spakować kompletnie torbę do szpitala by mieć spokój...

mam pytanie, jaki materac do łóżeczka polecacie?
zamówiłam przez allegro ale taka porażka na żywo, że go zwracam...
Doriskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:27   #2833
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Gda, witaj w klubie pocących się. Ja już będę prawie 4 tygodnie po porodzie
i te super zachwalane antyperspiranty typu rexona
guzik dają normalnie po paru godzinach wytrzymać ze sobą nie potrafię

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
no to brawo jeszcze chwila i .. chcialam napisac laska ale przeciez Ty juz jestes laska

z tego co dziewczyny pisały to huggiesy właśnie odparzają a jakie masz pampersy? dziewczyny używają termentiolu i on pomaga, choć spotkałam się na innym wątku z burzliwą dyskusją na ten temat. ale lepiej zrób tak jak serce Ci podpowiada

ja narazie bez studiów bo nie zdążyłam skończyć pójde jak Jasiu pójdzie do przedszkola tyle że ja na zarządzanie bo tylko do tego w życiou się nadaje za to będe mieć praktykę wkońcu będe zarządzać kawiarnia a propo od przyszłego tygodnia zaczynamy remont lokalu
He to będzie ci fajnie prace magisterską napisać bo już będziesz mieć własne doświadczenie u nas na zarządzaniu było wiele osób z własnym biznesem i fajnie im się broniło magistra

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

Ale teraz już mi lepiej.

Gda ja walczę z pupa mojej małej pisałam wam wczoraj i żeby było wesoło przychodzi mój małżonek z pracy z prezentem od kolegi z którym pracuję, dostaliśmy zestaw Huggies newborn, pieluszki zorganicznej bawełny i oddychające + chusteczki mokre pure też z bawełenki delikatne są i świetnie nawilżone. Efekt taki, że mała nie płacze przy wycieraniu pupy, skóra zaczyna robić się różowa a nie ogniście czerwona i maltan łagodzi te ranki. Jestem mile zaskoczona.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:28   #2834
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry
oddałam krew i siuśki do badań, jutro mogę odebrać więc jestem trochę spokojniejsza o poród tylko 150 zł poszło się bujać Przy następnym dziecku będę chodzić do ginekologa na nfz żesz nie pracuję w jakiejś miłej korporacji gdzie zatrudnia się powyżej 20 os.

Ciekawe co u coventry i lukrecji

BTW - gdzie jest Choco ?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:48   #2835
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Fuuuuuuj
Etiaxil sobie kup
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:55   #2836
katiem
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny.

Tak myslalam ze na bazie tego simeticonu. Bo ten Delicol to co innego jest.

Od rana nic jeszcze nie zrobilam. Kuba probuje zasnac, ale co jakis czas steka i prezy sie przez sen. Tak mi go szkoda.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-25, 10:57   #2837
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

A ja jutro mam w końcu wizytę. Tak marudziłam, że miesiąc muszę na nią czekać przez urlop mojego gina, ale powiem Wam szczerze, że nawet nie wiem kiedy mi to minęło. Byłam już w labku zrobić badania, ale dopiero jutro rano je chyba odbiorę, żeby nie stresować się na zapas, gdyby coś tam znowu z tym moim moczem było nie tak.

Wczoraj TŻ po pracy skręcił łóżeczko, bo dostaliśmy jednak bez problemu te śruby. Teraz czekam na materac z allegro, biorę się od jutra za to pranie i powoli wychodzę na prostą w przygotowaniach na pojawienie się malucha. Może w końcu odzyskam spokój ducha.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Dearlie piękniutki brzuszekokrąglutki taki
Dziękujemy! Nie jest za wielki? Wczoraj moja położna powiedziała, że jest bardzo duży w porównaniu z jej innymi pacjentkami, więc oczywiście zaczęłam sobie różne rzeczy wkręcać.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilę, by przedstawić Wam Kamilę, córeczkę Eleny

z pozdrowieniami dla wizazowych ciotek
Pozdrawiamy Elenę i śliczną Kamilkę.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

A mój mały urodził się z waga 3760g po tygodniu ma 3910g a któregoś dnia już miał 3560g . Jak wróci do domku to te najmniejsze pieluchy czuje że będą już za małe i tak samo część ubranek :/
Brawa dla Jasia za piękne przybieranie na wadze.
Stary 2012-09-25, 10:57   #2838
LadyBeatta
Zadomowienie

na pocenie bloker ziaji dziala jeszcze lepiej od drogich etiaxilow, a formula taka sama dziewczyny, czy ktoras... hm... zalatwia sie na czarno po porodzie??
Stary 2012-09-25, 11:09   #2839
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
na pocenie bloker ziaji dziala jeszcze lepiej od drogich etiaxilow, a formula taka sama dziewczyny, czy ktoras... hm... zalatwia sie na czarno po porodzie??
moja pierwsza kupa po porodzie była czarna

rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.od 7 rano prawie co godzine chce jesc.dopiero teraz zasął na dłużej i juz się kołyska kołysze więc pewnie nie długo to jeszcze potrwa
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:14   #2840
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja jutro mam w końcu wizytę. Tak marudziłam, że miesiąc muszę na nią czekać przez urlop mojego gina, ale powiem Wam szczerze, że nawet nie wiem kiedy mi to minęło. Byłam już w labku zrobić badania, ale dopiero jutro rano je chyba odbiorę, żeby nie stresować się na zapas, gdyby coś tam znowu z tym moim moczem było nie tak.
no ja się nie mogę doczekać tej Twojej wizyty, bo jestem ciekawa ile Antoś waży, bo idzie łeb w łeb z moją małą a ja dopiero bede miała USG 8.10.mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu.
Stary 2012-09-25, 11:21   #2841
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Fuuuuuuj
Etiaxil sobie kup
Ja mam bardzo dobry dezodorant Iwostinu, ale nie chce na razie zadnego uzywac poki maly nie skonczy chociaz 2 tygodni... Tzn. jak bede miala gdzies wyjsc, to wiadomo ze uzyje, nie bede ludzi odstraszac
Stary 2012-09-25, 11:25   #2842
gda
Zakorzenienie

Aaa wlasnie przed chwila wpadlam na pomysl, jak sprawdzic czy maly przybiera na wadze i weszlam z nim i bez niego na wage. Wyszlo 4,1 kg takze chyba wrocil do swojej wagi urodzeniowej na moim mleczku! Hurraaaa! (O ile waga dobrze dziala )
Stary 2012-09-25, 11:26   #2843
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

melduję się w dwupaku
skurcze mnie łapią cały czas ale jak wezmę ciepły prysznic to przechodzą... małżonek się śmieje, że muszę przestać się na jakiś czas kąpać to może się rozkręci

w piątek mija termin porodu usg, w nim moja nadzieja
jutro wieczorem mam ktg i jeśli wszystko będzie dobrze, to czekamy do poniedziałku, chyba że zapis zaniepokoi lekarza to wtedy zostanę na oddziale do rozwiązania. kurcze, sama nie wiem co lepsze

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
mi zniknęła razem z dzieckiem które wyjęli
Cytat:

pocieszę Cię bo zgaga mija jak ręką odjął wspaniale to wspominam była wielka i nagle... nie ma
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Aga mi zgaga minęła z chwilą porodu a miałam taką że nie mogłam spać po nocach i nic nie pomagalo ale za to malutka ma bujną czuprynę
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mi przeszła jeszcze kilka dni przed porodem a teraz już w ogóle zniknęła
dzięki dziewczyny to mnie pocieszyłyście bo jeszcze nigdy nie miałam takiej zgagi jak przez ostatnie tygodnie

Cytat:

Częściowo spakowałam się do szpitala... I przez to większego stresa mam... A brałyście dla dzidzi ręczniki, tetrę, chusteczki nawilżane, kosmetyki do mycia, krem na odparzenia, ostanicept? Bo nie ma u mnie na stronie szpitala co zabrać i nie wiem czy takie rzeczy się pakuje, czy sobie darować, a w razie czego tż dowiezie?
ja biorę, lepiej mieć swoje

Cytat:
Napisane przez Doriskaaa Pokaż wiadomość

mam pytanie, jaki materac do łóżeczka polecacie?
zamówiłam przez allegro ale taka porażka na żywo, że go zwracam...
lateksowy, moim zdaniem najlepszy
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:32   #2844
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny.

melduję się w dwupaku
skurcze mnie łapią cały czas ale jak wezmę ciepły prysznic to przechodzą... małżonek się śmieje, że muszę przestać się na jakiś czas kąpać to może się rozkręci

w piątek mija termin porodu usg, w nim moja nadzieja
jutro wieczorem mam ktg i jeśli wszystko będzie dobrze, to czekamy do poniedziałku, chyba że zapis zaniepokoi lekarza to wtedy zostanę na oddziale do rozwiązania. kurcze, sama nie wiem co lepsze
oczywiście lepszą opcją jest żeby ktg wyszło prawidlowo i żebyś w domku czekała na rozwój akcji, a nie w szpitalu. może do poniedziałku sie rozkręciwkurzaj ące takie czekanie
Stary 2012-09-25, 11:42   #2845
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za mnie bo zaraz pierwszy raz będę sama kąpać Zuzię bo mąż dzisiaj do pracy wrócił.

Dam znać po kąpieli jak nam się udało.
Fajnie, że pierwsza kąpiel się udała. Stres jest, ale potem tak fajnie kąpać maluszka, szczególnie gdy lubi chlapać się w wodzie. Moja uwielbia, tylko drze się przy wyciąganiu z wanienki
Cytat:
ja też już zmykam bo oczy mi się kleją. zapomniałam się Wam "pochwalić", że za mną nieprzespana noc, męczyła mnie taka zgaga, że aż wymiotowałam

dziewczyny, powiedzcie mi, czy po porodzie zgaga znika od razu czy trochę to trwa? jak to było w Waszym przypadku, pocieszcie mnie trochę
pod koniec ciąży miałam niemiłosierną zgagę, która zupełnie nie pozwalała mi spać. Nawet po wodzie mineralnej fatalnie mi się robiło. Po porodzie przeszło od razu! A mała ma kudłata jest
Cytat:
wpadłam tylko na chwilę, by przedstawić Wam Kamilę, córeczkę Eleny

z pozdrowieniami dla wizazowych ciotek
Śliczności kolejne nasze
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Co do wagi to ja w domu nie mam więc nie mam pojęcia ile mi jeszcze zostało do zgubienia.

A mój mały urodził się z waga 3760g po tygodniu ma 3910g a któregoś dnia już miał 3560g . Jak wróci do domku to te najmniejsze pieluchy czuje że będą już za małe i tak samo część ubranek :/
Weronika, pięknie Jaś przybiera na wadze. Mam nadzieję, że za momencik będziecie razem w domku
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

a ja po wizycie wczoraj nie miałam siły juz pisac
a wiec mala nie spieszy sie na swiat mam rozwarcie na 1 palec w tym tygodniu mam sie wybrac na ktg i po badaniu mam plamienia tak mocno zmolestował mnie lekarz

LASKI NA KTG TO IDZIE SIE NA IP CZY NA ODDZIAŁ??
Kajka, najlepiej zgłaszać się na ip. zarówno na staszica, jak i na jaczewskiego ktg robili mi na ip. Zdecydowałaś się już na szpital? będziesz próbowała w lublinie, czy krasnystaw?

Cytat:

laska z Ciebie! i jak ładnie kilogramy tracisz!
mi zostało jeszcze 2 na plusie
Myślałam, że tylko ja jestem takim śmierdziuszkiem którejś nocy obudziłam męża i kazałam mu powędrować do łazienki wziąć prysznic, bo śmierdział, a potem dopiero odkryłam, że to nie on tylko ja... fuj.. i antyperspiranty na niewiele pomagają
Cytat:
moją małą huggiesy z naturalnej bawełny mocno odparzyły. za to chusteczki huggies fajne są takie grube i dobrze nawilżone
Cytat:

z chęcią wpadłabbym do Ciebie na kawkę bo musi być pyszna!
trzymam kciuki za szybki remont i jak najniższe koszty

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
miałam tak kilka dni po
Cytat:
Aaa wlasnie przed chwila wpadlam na pomysl, jak sprawdzic czy maly przybiera na wadze i weszlam z nim i bez niego na wage. Wyszlo 4,1 kg takze chyba wrocil do swojej wagi urodzeniowej na moim mleczku! Hurraaaa! (O ile waga dobrze dziala )
też się tak ważymy. w ubiegłym tygodniu siałam panikę bo wydawało mi się, że mam mniej pokarmu i mała się nie najada, i wydawało mi się, że nie przybiera na wadze podczas takiego ważenia razem ze mną. wczoraj całe szczęście waga poszła do góry i było 4300-4400g. To już półtora kg do masy urodzeniowej przybrała w ciągu 5,5 tygodnia
pojutrze idziemy na szczepienie (ciekawe, czy Ją zaszczepią, bo ma mały katar. szczególnie w nocy mi furgocze, ale odciągnąć nic się nie da. Zapuszczam tylko sól morską do noska i w dzień po katarku ani śladu) to i ważenie będzie.

Kiedy może pojawić się kolka a kiedy kończy się czas "podwyższonego ryzyka kolkowego"? Nie to, że wyglądam kolki (sio sio sio!) ale zastanawiam się, jak długo nam jeszcze grozi? I czy na jej brak u Zuzanki wpływa ta herbatka koperkowa, którą katuję się 2-3 razy dziennie

Dajcie mi kopa w dupkę, żebym zabrała się wreszcie za dzwonienie po lokalach i szukanie fajnej opcji na chrzciny

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:44   #2846
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Ale teraz już mi lepiej.

dla nas najlepsze sa pampersy i przy nich zostajemy a czym smarujesz pupcie przy zmianie pieluszki ?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mała chyba już się do końca przekręciła, bo czuje taki nacisk na szyjkę i odbyt, że czuję jakby mi za chwilę miała wylecieć i co chwila jestem w kibelku. matko jak ja tak miesiąc wytrzymam
i brzuszek mi opadł. nawet mama to dziś zauważyła.
teraz sie boję że przez ten Fenoterol będę miała słabe skurcze a tu rowarcie sie zrobi przez ten nacisk i zacznę rodzić a do szpitala 40 km a mała tak się wierci jakby naprawde chciała już wyjść...
Dziś spakowalam się do szpitala
Wczoraj zaczęłyśmy 37 tydzień

Lucia ogromne gratulacje

za piękny już tydzień
Kochana ja miałam ładne skurcze a brak rozwarcia ... więc nie jest powiedziane że fenek na skurcze podziała negatywnie ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:48   #2847
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kurcze Laski jestem chyba wykończona..
wszystko już ogarnięte mam cisze i spokój i usypiam przed komputerem, ale jak sobie pomyslę że za 4h czeka mnie pobudka to mi się odechciewa kłaść bo jak się spi to czas tak szybko ucieka a fajnie posiedziec w takiej ciszy:P
ja też się cieszę jak jest cisza i dziewczynki śpią i aż żal się kłaść, choć snu mi bardzo brakuje, bo w dzień w ogóle nie śpię niestety
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:51   #2848
Kalpana
Zakorzenienie

Hej

Meldujemy się w 38 tygodniu

Od piątku jestem przeziębiona, ale od niedzieli mam temp. ok. 35 stopni.... Czytałam, że to nic złego, ale dzisiaj mam wizytę u gina, to zapytam.... No i nie wiem czy wieczorem nie będziemy musieli z TŻtem jechać do rodzinnego, bo chciałabym jak najszybciej wyzdrowieć, bo wiadomo,że teraz w każdej chwili może się zacząć poród, a ja na dzień dzisiejszy nie mam wystarczająco siły, bo jak to przy przeziębieniu osłabiona jestem....

Powiedzcie mi, czy któraś miała przy skurczach porodowych bóle krzyżowe? I jak sobie z nimi najlepiej radzić? Moja mama miała i się boję, że mnie też może to spotkać, a podobno zwykłe skurcze porodowe przy tych to PIKUŚ....

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-09-25 o 11:53
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:52   #2849
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
oczywiście lepszą opcją jest żeby ktg wyszło prawidlowo i żebyś w domku czekała na rozwój akcji, a nie w szpitalu. może do poniedziałku sie rozkręciwkurzaj ące takie czekanie
na jedno masz rację, ale z drugiej strony może byłabym spokojniejsza gdyby monitorowali mnie co jakiś czas. lekarz mnie troszkę nastraszył, że po terminie trzeba być wyjątkowo czujnym, bo łożysko może w każdej przestać działać i nieszczęście gotowe
i tak muszę kontrolować ruchy praktycznie 24 godz na dobę. lepiej dmuchać na zimne.
a z drugiej strony takie leżenie na oddziale to także nic przyjemnego. no nic, poczekam co mi jutro powie i zdam się na niego.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:57   #2850
katiem
Wtajemniczenie

Konczi a u Was co przynosilo ulge brzuszkowi Duski?

Kalpana ja nie mialam

MAggie to pewnie juz nie bedzie miala - daj Boze

Agaton no niech sie juz rokreca u Ciebie

Ja mam Dade z pieluch i sa super.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-09-25 o 11:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości