Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 11:58   #2851
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Mężul znowu wyjechał na trzy tygodnie.... a potem cały miesiąc będzie w domu. Tak załatwił, żeby być przy porodzie. Gorzej jak zacznę rodzić wcześniej...

A mi został tylko jeden króciutki podrozdział magisterki, ale dziś chyba dam sobie spokój, bo mi się mózg lansuje.... A później częścią doświadczalną muszę się zająć - na szczęście polega tylko na opracowaniu ankiety... Przez rok jakoś zdążę, no nie?

Muszę sobie druknąć i na porodówce poczytywać... Strasznie się boję.

Szybko zleci i mąż wróci później już tylko radość
widzę że mgr pięknie się pisze gratki !!!
Kochana poród to tylko chwila a później jest radość łzy i .. i wielkie zdziwienie i niedowierzanie że to cząstka nas - warte każdego bólu

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matko Kropek odlicza dni do seksu, a ja biorąc pod uwagę konsekwencje seksu, czytaj poród, mam ochotę wprowadzić dożywotni celibat.

Monia rozwaliłaś mnie biedny Kropek

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja jestem jakaś załamana... Płakać mi się chce strasznie. Wrócił nasz pies od rodziców i na mnie nawarczała jak ją głaskałam... Tak jak nigdy

I do tego szczeka jak maluszek wydaje dźwięki i popłakuje... A na dokładkę ma cieczkę!

O kurcze to teraz musicie jeszcze przetrwać przyzwyczajanie psiaka ... oby szybko się udało
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:06   #2852
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matko Kropek odlicza dni do seksu, a ja biorąc pod uwagę konsekwencje seksu, czytaj poród, mam ochotę wprowadzić dożywotni celibat.
buhahaha, jesteście super!

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Asiulka miałaś rację - po porodzie tak się obrzydliwie pocę! Jedna pacha ciągle śmierdzi - mimo mycia! Fuuuj

Ale dziś już mam na wadze 65,5kg czyli jeszcze 10,5 do zrzucenia!
O właśnie, też mam ten problem z poceniem, głównie podczas snu. Jak wstaje w nocy nakarmić córeczkę to zawsze jestem mokra i śmierdząca yhh. Biedne dziecko, taką mamę musi wąchać
Stary 2012-09-25, 12:06   #2853
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

dziewczyny, powiedzcie mi, czy po porodzie zgaga znika od razu czy trochę to trwa? jak to było w Waszym przypadku, pocieszcie mnie trochę

ja miałam tylko raz porządną zgagę później tylko wstęp i szybko odchodziła ale po porodzie już nie było nic ...

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki,udało się

Mała wykąpana,nakarmiona,już śpi,mój aniołek kochany

Powiem Wam że jak ona śpi potrafię się wgapiać w nią bez końca,nie mogę czasem uwierzyć że mamy taki cud

mam dokładnie to samo ... jak daje mi w kość to jej mówię że i tak będę ją kochać nawet jak kolejne 10 km będę miała w nocy z nią zrobić i jak będzie krzyczała tak bardzo ... a ona jakby rozumiała uśmiecha się na chwilę ...

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilę, by przedstawić Wam Kamilę, córeczkę Eleny

z pozdrowieniami dla wizazowych ciotek

śliczniutka!

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzięki za info. sama z niego korzystam. dla Mai mam hipp

dziewczyny czy Wam po porodzie zeszła ta opuchlizna rąk i nóg?? bo jak nie, to będę musiała wszystkie buty sprzedać mieszczę się tylko w jedne sandałki i jedne kozaki emu :

też mamy hippa i jesteśmy zadowoleni
co do opuchlizny to zemnie schodziła kilka dni ale wsio do normy wróciło
Stary 2012-09-25, 12:09   #2854
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Anesh ja wczoraj się pakowałam i wzięłam wszystko o czym piszesz powyzej, bo też nie mogę znaleźć informacji co będzie potrzebne w moim szpitalu. na wszelki wielki wolę mieć. tylko tych ubranek dla dzidzi nie wiem ile wziąć
teraz własnie sterylizuje laktator, smoczki i butelki
Lepiej mieć dużo ubranek, bo co chwile a to uleje, a to opsika podczas zmiany pieluszki. Ja wzięłam bardzo mało i co chwile ktoś musiał przyjeżdżać z dostawą ubranek.
Stary 2012-09-25, 12:09   #2855
muminek88
Zadomowienie

w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:11   #2856
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ale mialam noc - masakra. Od wczoraj walcze z bolem brzuszka u Kuby. Wprawdzie uspokaja sie w miare szybko - wiec chyba nie jest to typowa kolka - ale prezy sie biedaczek. W nocy troche plakal, ale tak glosno, ze od razu pomyslalam o Konczi i jej sasiadach i czekalam kiedy do mnie policja zapuka A rano zrobil wieeeelka kupke.

Musze kupic kropelki - bylam pewna ze mam espumisan, ale kurcze nie moge go znalezc.
I tu pytanie do Was - co polecacie?
Wczoraj byla u mnie znajoma i wspomniala o Delicolu. ktoras zna? sprawdzalam opinie i jest w miare - tylko straaaaaasznie drogi.
Pamietam, ze pediatra tez cos o nim mowila.
kochana masz aptekę ziko u siebie ??? delicol kupisz tam za 24 zł i resztę kropli tego typu też o połowę taniej ...
http://www.e-zikoapteka.pl/form/search/delicol
ja delicolu nie polecam za to bobotic najbardziej z polskich kropli pomagał a chyba wszystko próbowaliśmy jesteśmy na sab simplex i odpukać mamy spokój od kilku dni ...
Stary 2012-09-25, 12:11   #2857
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
Musze kupic kropelki - bylam pewna ze mam espumisan, ale kurcze nie moge go znalezc.
I tu pytanie do Was - co polecacie?
Wczoraj byla u mnie znajoma i wspomniala o Delicolu. ktoras zna? sprawdzalam opinie i jest w miare - tylko straaaaaasznie drogi.
Pamietam, ze pediatra tez cos o nim mowila.
Polecam Bobotic kosztuje ok.16zł.Delicol łagodzi bóle brzuszka spowodowane nietolerancją laktozy także nie zawsze pomoże.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:11   #2858
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, czy któraś miała przy skurczach porodowych bóle krzyżowe? I jak sobie z nimi najlepiej radzić? Moja mama miała i się boję, że mnie też może to spotkać, a podobno zwykłe skurcze porodowe przy tych to PIKUŚ....
Oj ja miałam... I jeszcze znieczulenie nie zadziałało na lewą stronę i to była masakra! Największą ulgę dawał mi masaż krzyża robiony przez położną.

A któraś pytała czemu nie zadziałało. Podobno czasem tak jest, bo ludzie
są asymetryczni i ich nerwy układają się w różny sposób. Albo drucik źle wchodzi w kręgi.

Konczi - ja nie smarowałam niczym, myłam pupkę wodą i osuszałam dokładnie. Teraz jak już się zrobiło odparzenie, to sudocrem poszedł w ruch. Ale Bafi napisała o Maltanie, więc użyłam go teraz.

Mamusie czy Wasze dzieci w pierwszych dniach też tak produkowały ciągle kupki? Bo Henio prawie non stop robi! Nawet na przewijaku z niego nie raz cieknie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:14   #2859
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Lepiej mieć dużo ubranek, bo co chwile a to uleje, a to opsika podczas zmiany pieluszki. Ja wzięłam bardzo mało i co chwile ktoś musiał przyjeżdżać z dostawą ubranek.
To jest bardzo wazna rada. My nawet w domu mamy za malo ubranek! W nocy pralka 3 razy chodzila
Wczoraj maz pojechal kupic jeszcze troche, ale dzis doszlismy do wniosku, ze to i tak za malo!
Stary 2012-09-25, 12:16   #2860
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ja narazie bez studiów bo nie zdążyłam skończyć pójde jak Jasiu pójdzie do przedszkola tyle że ja na zarządzanie bo tylko do tego w życiou się nadaje za to będe mieć praktykę wkońcu będe zarządzać kawiarnia a propo od przyszłego tygodnia zaczynamy remont lokalu

Asia wsio przed Tobą,
byliście już na szczepieniu ????

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36739980]
rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.od 7 rano prawie co godzine chce jesc.dopiero teraz zasął na dłużej i juz się kołyska kołysze więc pewnie nie długo to jeszcze potrwa[/QUOTE]

choco mam to samo a tu już 6 tygodni ... na nic czasu nie ma wsio na szybko ale damy radę za 18 lat odpoczniemy
Stary 2012-09-25, 12:18   #2861
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, moja Mała ma miesiąc i 2dni. Jak dawkować sab simplex?

Asiulka, kropelki doszły. Wielkie dzięki!
Stary 2012-09-25, 12:20   #2862
gda
Zakorzenienie

A opuchlizna mi też już zeszła. Pewnie ten pot, to te moje stópki serdelki

Ale niestety stopa nadal troche dluzsza niz byla
Stary 2012-09-25, 12:21   #2863
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
To jest bardzo wazna rada. My nawet w domu mamy za malo ubranek! W nocy pralka 3 razy chodzila
Wczoraj maz pojechal kupic jeszcze troche, ale dzis doszlismy do wniosku, ze to i tak za malo!
ubieracie go w rozmiar 62 czy 56 ?
Stary 2012-09-25, 12:26   #2864
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa wlasnie przed chwila wpadlam na pomysl, jak sprawdzic czy maly przybiera na wadze i weszlam z nim i bez niego na wage. Wyszlo 4,1 kg takze chyba wrocil do swojej wagi urodzeniowej na moim mleczku! Hurraaaa! (O ile waga dobrze dziala )

cudnie że wsio idzie pięknie ..
my też Dusie tak ważymy i wiemy jak przybiera dzięki temu oczywiście orientacyjnie rzecz jasna

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też się tak ważymy. w ubiegłym tygodniu siałam panikę bo wydawało mi się, że mam mniej pokarmu i mała się nie najada, i wydawało mi się, że nie przybiera na wadze podczas takiego ważenia razem ze mną. wczoraj całe szczęście waga poszła do góry i było 4300-4400g. To już półtora kg do masy urodzeniowej przybrała w ciągu 5,5 tygodnia
pojutrze idziemy na szczepienie (ciekawe, czy Ją zaszczepią, bo ma mały katar. szczególnie w nocy mi furgocze, ale odciągnąć nic się nie da. Zapuszczam tylko sól morską do noska i w dzień po katarku ani śladu) to i ważenie będzie.
:

Kochana to moja Dusia idzie jak Zusia i usłyszałam, że za dużo przybrała i pediatra napomknął aby ją zacząć odchudzać ... yhh masakra lżej mi na sercu że Twoja też ładnie idzie w górę wagowo ...
przypomnij mi z jaką wagą się urodziła??
My idziemy na szczepienie jutro .. jaką opcję szczepień wybraliście ???

Cytat:
Konczi a u Was co przynosilo ulge brzuszkowi Duski?
.

Kochana przede wszystkim masaż rowerek, brzuszek - brzuszek, kąpiel + masaż w kąpieli, kompres z ciepłej pieluszki bądź butelkę owijałam w pieluszkę, kropelki o których już pisałam ...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała

Rośnie pannica ładnie ... trzymam za Was mocno kciuki

Cytat:
Konczi - ja nie smarowałam niczym, myłam pupkę wodą i osuszałam dokładnie. Teraz jak już się zrobiło odparzenie, to sudocrem poszedł w ruch. Ale Bafi napisała o Maltanie, więc użyłam go teraz.

hmm ja smarowałam dusi od poczatku pupcie przy każdej zmianie pieluszki i nie mamy póki co ani grama odparzenia a już 6 tygodni skończyliśmy
Stary 2012-09-25, 12:27   #2865
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
na pocenie bloker ziaji dziala jeszcze lepiej od drogich etiaxilow, a formula taka sama dziewczyny, czy ktoras... hm... zalatwia sie na czarno po porodzie??
Jestem 3 tygodnie po porodzie i ciągle robie czarną kupe... ale to dlatego że lekarz zalecił brać żelazo, a żelazo w nadmiarze wydalane jest w ten sposób podobno.
Stary 2012-09-25, 12:28   #2866
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Mała ma miesiąc i 2dni. Jak dawkować sab simplex?

Asiulka, kropelki doszły. Wielkie dzięki!

ja przy kolkach dawałam 15 kropelek do każdego karmienia teraz daje jej od 6 do 8 kropli - on jest bezpieczny nie wchłania się

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Polecam Bobotic kosztuje ok.16zł.Delicol łagodzi bóle brzuszka spowodowane nietolerancją laktozy także nie zawsze pomoże.

dokładnie zgadzam się .. jak już wcześniej pisałam tez na nim skończyliśmy jak brakło nam sab simplex ... ale już zrobiliśmy zapas ...
Stary 2012-09-25, 12:29   #2867
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ubieracie go w rozmiar 62 czy 56 ?
W to i to. Rozmiarowki w kazdym sklepie sa inne. 56 jest na styk, mimo ze on ma 59 cm. A niektore 62 tylko troche za duze, a inne duzo za duze...
Stary 2012-09-25, 12:30   #2868
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Jestem 3 tygodnie po porodzie i ciągle robie czarną kupe... ale to dlatego że lekarz zalecił brać żelazo, a żelazo w nadmiarze wydalane jest w ten sposób podobno.
ja od kiedy biorę żelazo to stolce są czarne
Stary 2012-09-25, 12:30   #2869
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Fakt, prania się teraz robi bardzo dużo wczoraj ze 4 razy przebierałam małą.
Stary 2012-09-25, 12:30   #2870
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

a my mamy wystarczająco chyba .. ale mieliśmy o wiele więcej niż w wyprawkowych sztukach i powiem że tak starcza nam akurat a pralka i tak codziennie nastawiana z ciuszkami bo przecież dusia potrafi ulać po każdym karmieniu
Stary 2012-09-25, 12:41   #2871
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mi przeszła jeszcze kilka dni przed porodem a teraz już w ogóle zniknęła

A mój skarb ma kolki z tego co wnioskuje bo sie pręży, cały czerwony sie robi, pierdzi jak oszalały i ogólnie jest niespokojny
Jutro idziemy do pediatry.
W ogóle to mi mocno ulewa i na dodatek ma problemy z odbiciem sie po jedzeniu i potem te cholerne kolki.
Nie mam siły
Oj doskonale wiem co to kolki u dziecka i współczuję Ci bardzo, poza tym to chyba jedyna rzecz której się obawiam. Bo My jakoś sobie z tym poradzimy, ale martwię się o starszą córę. Moją Lenkę co prawda ze 3 miesiące może kolka męczyła, ale to ile się wtedy upłakała... a ja razem z Nią oczywiście. Po prostu trzeba to przeżyć i już, bo szczerze powiem nie widziałam większej poprawy po którychkolwiek kropelkach. teraz wiem, że bezwarunkowo Majeczkę będziemy tachać do odbicia, mimo że czasem to trwa w nieskończoność.
Cytat:
Hej

Meldujemy się w 38 tygodniu

Powiedzcie mi, czy któraś miała przy skurczach porodowych bóle krzyżowe? I jak sobie z nimi najlepiej radzić? Moja mama miała i się boję, że mnie też może to spotkać, a podobno zwykłe skurcze porodowe przy tych to PIKUŚ....

Ja miałam i najlepszym sposobem jest faktycznie masaż... Nie martw się na zapas bo może ten problem Cię ominie, nie ma się co martwić na zapas. Choć ja powtarzam teraz mojemu TZ, że tego porodu boję się znacznie bardziej niz pierwszego, bo już wiem jak to wygląda.
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:42   #2872
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Wstawiam fotki mojej córci
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (25,5 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (52,0 KB, 80 załadowań)
Stary 2012-09-25, 12:42   #2873
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Fakt, prania się teraz robi bardzo dużo wczoraj ze 4 razy przebierałam małą.
kurcze to ja dopakuje jeszcze trochę ubranek dla małej do szpitala.

Konczi masz już ubranko do chrztu dla Dusi?
Stary 2012-09-25, 12:44   #2874
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
na pocenie bloker ziaji dziala jeszcze lepiej od drogich etiaxilow, a formula taka sama dziewczyny, czy ktoras... hm... zalatwia sie na czarno po porodzie??
Na mnie nie działa wiec wole etiaxil

Cytat:
Mamusie czy Wasze dzieci w pierwszych dniach też tak produkowały ciągle kupki? Bo Henio prawie non stop robi! Nawet na przewijaku z niego nie raz cieknie
Mi położna powiedziała że moze nawet 7 razy na dobe kupać mój to za każdym razem prawie ma kupsko w pampku
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:44   #2875
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam fotki mojej córci
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem
śliczna jest
Stary 2012-09-25, 12:45   #2876
Sojka1990
Zadomowienie

Konczigdzie kupujesz sabsimplex?
Stary 2012-09-25, 12:52   #2877
Konczita
Zakorzenienie

Agnus21 śliczności jaka ona maleńka jest !!!!

Cytat:
kurcze to ja dopakuje jeszcze trochę ubranek dla małej do szpitala.

Konczi masz już ubranko do chrztu dla Dusi?

martuś mamy zamówione jeszcze nie przyszło ...

Sojka szwagra chrzestna przysyła nam z niemiec więc tam kupujemy, pierwszą buteleczkę dostaliśmy od koleżanki i wiem że nie zamienie tych kropli na inne ale jak pisałam bobotic też się sprawdzać zaczął
Stary 2012-09-25, 12:53   #2878
colds
Zakorzenienie

Konczi - Jeżeli nie jestem pewna czy Mała ma kolkę to ile podać kropelek? Bo rozumiem, że nic Jej nie będzie...?
Stary 2012-09-25, 13:00   #2879
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kajaja to zależy od szpitala. np na Staszica na KTG idzie się do poradni przyszpitalnej, podejrzewam że na Kraśnickich (z tego co pamiętam tam własnie panujesz rodzić??) będzie podobnie. Najlepiej zadzwoń do szpitala i się zapytaj żebyś nie musiała biegać i szukać
Sojka ja chciałabym na Staszica rodzic ale to bedzie zalezalo od rozwoju akcji

Maggie no właśnie mam dylemat bo z jednej strony chciałabym na staszica a z drugiej krasnystaw mam bliżej i tu w tym tygodniu wybieram sie na ktg a i lublina moj mąż nie zna więc ciężko mu się jezdzi bo nie wie co i gdzie
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:00   #2880
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Meldujemy się w 38 tygodniu

Od piątku jestem przeziębiona, ale od niedzieli mam temp. ok. 35 stopni.... Czytałam, że to nic złego, ale dzisiaj mam wizytę u gina, to zapytam.... No i nie wiem czy wieczorem nie będziemy musieli z TŻtem jechać do rodzinnego, bo chciałabym jak najszybciej wyzdrowieć, bo wiadomo,że teraz w każdej chwili może się zacząć poród, a ja na dzień dzisiejszy nie mam wystarczająco siły, bo jak to przy przeziębieniu osłabiona jestem....

Kalpana gratulacje 38 tygodnia! To już tuż tuż
Co do skurczy, to nie wiem, jak czuje się normalne, ale te krzyżowe (jeszcze po oksy) to masakra jest. Masaż kręgosłupa troszę pomagał i w trakcie skurczu przeciwucisk na dolny odcinek kręgosłupa. A i tak w trakcie chciałam schować się gdześ przed tym bólem no i się nie dało. Po zobaczeniu Zuzanki ten ból odszedł w niepamięć, choć nie na tyle, żeby nie pamiętać, że w życiu nic gorszego mnie nie spotkało (czyt. te bóle) i nie wiem, czy coś innego może boleć aż tak bardzo. Mam zatem nadzieję, ze jakby Ci się takie trafiły, to masaż pomoże, może połozna jeszcze coś poleci, albo da zzo bo ja na żadne znieczulenie liczyć nie mogłam (zzo w szpitalach w Lublinie nie dają a na dolargan było już za późno)
Cytat:
MAggie to pewnie juz nie bedzie miala - daj Boze

Agaton no niech sie juz rokreca u Ciebie

Ja mam Dade z pieluch i sa super.
katiem mam andzieję, że już nas ominie
też używamy dady i są super (choć dwójeczki są cieńsze niż jedynki? i nam przeciekają więc ciagniemy w jedynkach). Miałam jeszcze jakieś pieluszki z tesco made by tesco (ale nie te zwykłe w białym opakowaniu, jak reszta tescowych produktów) i też były fajne (podobne do dady). Teraz jeszcze planuję wypróbować pieluszki gaga z tesco (podobno również dobre).

Cytat:
O właśnie, też mam ten problem z poceniem, głównie podczas snu. Jak wstaje w nocy nakarmić córeczkę to zawsze jestem mokra i śmierdząca yhh. Biedne dziecko, taką mamę musi wąchać
nosz.. jak u mnie..
nie wiem, jak Zuzię, ale mnie ten smród powala i odraża i nie mogę się pogodzić, że to ja tak śmierdzę codziennie zmieniam piżamkę, pościel co kilka dni i nic! nawet jak od 2 nocy w domu chłodno (mogliby zacząć grzać już!!)
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
modlę się za Was
Cytat:
Oj ja miałam... I jeszcze znieczulenie nie zadziałało na lewą stronę i to była masakra! Największą ulgę dawał mi masaż krzyża robiony przez położną.

A któraś pytała czemu nie zadziałało. Podobno czasem tak jest, bo ludzie
są asymetryczni i ich nerwy układają się w różny sposób. Albo drucik źle wchodzi w kręgi.

Gda, chyba wszystkie maluszki na początku robią mnóstwo kupek. Zmiana pieluszki = musztardowa niespodzianka w środku. Wtedy najłatwiej o odparzenia. Po dokładnym przemyciu i osuszeniu (gdy nie ma odparzeń) każdorazowo smaruję albo bepantenem albo maścią witaminową. Mam jeszcze linomag ale nie używałam
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Kochana to moja Dusia idzie jak Zusia i usłyszałam, że za dużo przybrała i pediatra napomknął aby ją zacząć odchudzać ... yhh masakra lżej mi na sercu że Twoja też ładnie idzie w górę wagowo ...
przypomnij mi z jaką wagą się urodziła??
My idziemy na szczepienie jutro .. jaką opcję szczepień wybraliście ???
ciągle się zastanawiamy nad opcją szczepień. Choć powoli skłaniam się ku normalnym nieskojarzonym jednak.. zobaczymy co doradzi pediatra...
Mam nadzieję, że Dusi nie odchudzasz? W ogóle co to za pomysł z kosmosu! już się wcześniej tym bulwersowałam, gdy pisałaś kilka dni temu.
Zuzanka urodziła sie z wagą 2770 i początkowo przybierała aż 50 gram dziennie. Teraz zwolniła tempo troszkę, choć na rękach już Ją czuję..
i kręgosłup zaczyna boleć, tylko od czego?
Cytat:
W to i to. Rozmiarowki w kazdym sklepie sa inne. 56 jest na styk, mimo ze on ma 59 cm. A niektore 62 tylko troche za duze, a inne duzo za duze...
Rozmiar rozmiarowi nie równy. DOstałam ostatnio pajaca na 62 cm i jak dla mnie jest na 80cm dziecko!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości