|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Szybko zleci i mąż wróci później już tylko radość ![]() widzę że mgr pięknie się pisze gratki !!! Kochana poród to tylko chwila a później jest radość łzy i .. i wielkie zdziwienie i niedowierzanie że to cząstka nas - warte każdego bólu Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze to teraz musicie jeszcze przetrwać przyzwyczajanie psiaka ... oby szybko się udało
|
|
#2852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam tylko raz porządną zgagę później tylko wstęp i szybko odchodziła ale po porodzie już nie było nic ... Cytat:
mam dokładnie to samo ... jak daje mi w kość to jej mówię że i tak będę ją kochać nawet jak kolejne 10 km będę miała w nocy z nią zrobić i jak będzie krzyczała tak bardzo ... a ona jakby rozumiała uśmiecha się na chwilę ... Cytat:
Cytat:
też mamy hippa i jesteśmy zadowoleni ![]() co do opuchlizny to zemnie schodziła kilka dni ale wsio do normy wróciło
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca
to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.e-zikoapteka.pl/form/search/delicol ja delicolu nie polecam za to bobotic najbardziej z polskich kropli pomagał a chyba wszystko próbowaliśmy jesteśmy na sab simplex i odpukać mamy spokój od kilku dni ...
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A któraś pytała czemu nie zadziałało. Podobno czasem tak jest, bo ludzie są asymetryczni i ich nerwy układają się w różny sposób. Albo drucik źle wchodzi w kręgi. Konczi - ja nie smarowałam niczym, myłam pupkę wodą i osuszałam dokładnie. Teraz jak już się zrobiło odparzenie, to sudocrem poszedł w ruch. Ale Bafi napisała o Maltanie, więc użyłam go teraz. Mamusie czy Wasze dzieci w pierwszych dniach też tak produkowały ciągle kupki? Bo Henio prawie non stop robi! Nawet na przewijaku z niego nie raz cieknie |
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nawet w domu mamy za malo ubranek! W nocy pralka 3 razy chodzila ![]() Wczoraj maz pojechal kupic jeszcze troche, ale dzis doszlismy do wniosku, ze to i tak za malo!
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia wsio przed Tobą, byliście już na szczepieniu ???? [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36739980] rany dziewczyny na nic nie mam czasu ostatnio.zaglądam tu i czytam ale jak już mam coś napisać to syn mnie wzywa.od 7 rano prawie co godzine chce jesc.dopiero teraz zasął na dłużej i juz się kołyska kołysze więc pewnie nie długo to jeszcze potrwa [/QUOTE]choco mam to samo a tu już 6 tygodni ... na nic czasu nie ma wsio na szybko ale damy radę za 18 lat odpoczniemy ![]()
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moja Mała ma miesiąc i 2dni. Jak dawkować sab simplex?
Asiulka, kropelki doszły. Wielkie dzięki!
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
A opuchlizna mi też już zeszła. Pewnie ten pot, to te moje stópki serdelki
![]() Ale niestety stopa nadal troche dluzsza niz byla
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
ubieracie go w rozmiar 62 czy 56 ?
|
#2864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudnie że wsio idzie pięknie ..my też Dusie tak ważymy i wiemy jak przybiera dzięki temu oczywiście orientacyjnie rzecz jasna Cytat:
Kochana to moja Dusia idzie jak Zusia i usłyszałam, że za dużo przybrała i pediatra napomknął aby ją zacząć odchudzać ... yhh masakra lżej mi na sercu że Twoja też ładnie idzie w górę wagowo ... przypomnij mi z jaką wagą się urodziła?? My idziemy na szczepienie jutro .. jaką opcję szczepień wybraliście ??? Kochana przede wszystkim masaż rowerek, brzuszek - brzuszek, kąpiel + masaż w kąpieli, kompres z ciepłej pieluszki bądź butelkę owijałam w pieluszkę, kropelki o których już pisałam ... Cytat:
Rośnie pannica ładnie ... trzymam za Was mocno kciuki Cytat:
hmm ja smarowałam dusi od poczatku pupcie przy każdej zmianie pieluszki i nie mamy póki co ani grama odparzenia a już 6 tygodni skończyliśmy
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Jestem 3 tygodnie po porodzie i ciągle robie czarną kupe... ale to dlatego że lekarz zalecił brać żelazo, a żelazo w nadmiarze wydalane jest w ten sposób podobno.
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy kolkach dawałam 15 kropelek do każdego karmienia teraz daje jej od 6 do 8 kropli - on jest bezpieczny nie wchłania się ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
ja od kiedy biorę żelazo to stolce są czarne
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj ze 4 razy przebierałam małą.
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my mamy wystarczająco chyba .. ale mieliśmy o wiele więcej niż w wyprawkowych sztukach i powiem że tak starcza nam akurat a pralka i tak codziennie nastawiana z ciuszkami bo przecież dusia potrafi ulać po każdym karmieniu
|
|
#2871 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam i najlepszym sposobem jest faktycznie masaż... Nie martw się na zapas bo może ten problem Cię ominie, nie ma się co martwić na zapas. Choć ja powtarzam teraz mojemu TZ, że tego porodu boję się znacznie bardziej niz pierwszego, bo już wiem jak to wygląda.
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam fotki mojej córci
Moja prawie szwagierka ma zrobić Alicji sesję zdjęciową, wtedy pewnie będzie się czym pochwalić aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić z tym moim niespokojnym mlekoholikiem |
|
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Konczi masz już ubranko do chrztu dla Dusi?
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój to za każdym razem prawie ma kupsko w pampku
|
||
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Konczigdzie kupujesz sabsimplex?
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnus21 śliczności
Cytat:
martuś mamy zamówione jeszcze nie przyszło ... ![]() Sojka szwagra chrzestna przysyła nam z niemiec więc tam kupujemy, pierwszą buteleczkę dostaliśmy od koleżanki i wiem że nie zamienie tych kropli na inne ale jak pisałam bobotic też się sprawdzać zaczął
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi - Jeżeli nie jestem pewna czy Mała ma kolkę to ile podać kropelek? Bo rozumiem, że nic Jej nie będzie...?
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
![]() Maggie no właśnie mam dylemat bo z jednej strony chciałabym na staszica a z drugiej krasnystaw mam bliżej i tu w tym tygodniu wybieram sie na ktg a i lublina moj mąż nie zna więc ciężko mu się jezdzi bo nie wie co i gdzie
|
|
#2880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skurczy, to nie wiem, jak czuje się normalne, ale te krzyżowe (jeszcze po oksy) to masakra jest. Masaż kręgosłupa troszę pomagał i w trakcie skurczu przeciwucisk na dolny odcinek kręgosłupa. A i tak w trakcie chciałam schować się gdześ przed tym bólem no i się nie dało. Po zobaczeniu Zuzanki ten ból odszedł w niepamięć, choć nie na tyle, żeby nie pamiętać, że w życiu nic gorszego mnie nie spotkało (czyt. te bóle) i nie wiem, czy coś innego może boleć aż tak bardzo. Mam zatem nadzieję, ze jakby Ci się takie trafiły, to masaż pomoże, może połozna jeszcze coś poleci, albo da zzo bo ja na żadne znieczulenie liczyć nie mogłam (zzo w szpitalach w Lublinie nie dają a na dolargan było już za późno) Cytat:
![]() też używamy dady i są super (choć dwójeczki są cieńsze niż jedynki? i nam przeciekają więc ciagniemy w jedynkach). Miałam jeszcze jakieś pieluszki z tesco made by tesco (ale nie te zwykłe w białym opakowaniu, jak reszta tescowych produktów) i też były fajne (podobne do dady). Teraz jeszcze planuję wypróbować pieluszki gaga z tesco (podobno również dobre). Cytat:
nie wiem, jak Zuzię, ale mnie ten smród powala i odraża i nie mogę się pogodzić, że to ja tak śmierdzę codziennie zmieniam piżamkę, pościel co kilka dni i nic! nawet jak od 2 nocy w domu chłodno (mogliby zacząć grzać już!!)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że Dusi nie odchudzasz? W ogóle co to za pomysł z kosmosu! już się wcześniej tym bulwersowałam, gdy pisałaś kilka dni temu. Zuzanka urodziła sie z wagą 2770 i początkowo przybierała aż 50 gram dziennie. Teraz zwolniła tempo troszkę, choć na rękach już Ją czuję.. i kręgosłup zaczyna boleć, tylko od czego? Rozmiar rozmiarowi nie równy. DOstałam ostatnio pajaca na 62 cm i jak dla mnie jest na 80cm dziecko!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

mieszczę się tylko w jedne sandałki i jedne kozaki emu 
to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała

2 sierpnia 2018