Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 12:19   #3061
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cześć!

Zaczynamy 33 tydzień

Wczoraj byłam na ostatnich zajęciach sr (wyjątkowo w pon., a nie wtorek). Oddychaliśmy, a później kąpaliśmy lalki

Dzisiaj odebrałam wyniki. Hemoglobina 12,9 Czyli żelazo pomogło

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
A teraz Wam się pochwalę, że byłam dziś na wizycie. Lekarz liczył i liczył no i według niego to już jest 33 tydzień, a nie tak jak wcześniej liczyłam 32. Tak więc 8 miesiąc w pełni!
USG mam 15 października, do tego za 2 tygodnie muszę zrobić wymaz z pochwy ale to w laboratorium. No i serduszko bije pięknie, a ja przytyłam kolejne pół kilo
za wizytę

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymałam swojego synka! Jeju jaki on lekki i jaki słodki. Sam trzyma temperature i je już 26ml mleka. zachwalają go że taki fajny.
Super

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Jak tam mamusie??
Zjadlam i zabieram sie za nadrabianie ale jeszcze szybciutko co u Nas
Dzis byla wizytka, odebralam wyniki, wszystko ok, szyjka ok, tetno piekne, nastepna wizyta za miesiac ( a to mnie zdziwilo bo myslalam ze juz bedzie co 2tyg, ale lekarz mowil ze jak wszystok ok to nie ma potrzeby chyba ze cos sie bedzie dzialo to mam przychodzic ), co wiecej..... aaa pytal czy sie duza dziewczynka urodzilam bo mowil ze brzuch mam spory jak na miesiac rpzed porodem, ze ciekawe jak tam synek, wiec pytam czy nie zrobimy usg jeszcze zeby sprawdzic ile wazy to stwierdzil ze moze przed porodem zrobimy bo z moimi gabarytami w poronaniu do brzucha to moze byc ciezko.... czyli zasugerowal ze moze mnie porzrywac ladnie :/

Poza tym wybralam sobie prezencik urodzinowy i ze jutro nie bedzie jak to juz dzis swietowalismy moje starzenie w kawiarni na pysznym ciasteczku z lodami mniaaaaaam
Cieszę się, że wszystko ok

I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Cos dzisiaj nie moj dzien .. tylko TŻet wszedl do domu a ja w ryk .. rozkleilam sie totalnie .. A na badania ide jednak jutro .. trzymajcie kciuki zeby to nie byla cholestaza ..
Kciuki

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hejka
Melduję, że jesteśmy już w domku- ale to pewnie Agusia już Wam pisała
Super, że do nas wróciłaś

Cytat:
A na poprawę humoru macie mój brzuszek z dzisiaj 33tc, brzuszek powoli opada na dół niestety już
Piękny brzuszek
Stary 2012-09-25, 12:20   #3062
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała
Mam nadzieję, że ten zbiorniczek pomoże..
Fajnie, że ma apetyt ! Widac, ze są postępy tak więc tylko sie cieszyc i myślec pozytywnie

Aerien- fajnie, że jesteś zadowolona ze zwiedzania porodówki Dan mleko uwielbiam !

Happy- brawo za kolejny tydzień i badanka ! My prawdopodobnie w czwartek na sr będziemy miec kąpiel noworodka !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-25 o 12:22
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:20   #3063
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no czarna dobrze Ci gin powiedzial
koniec 36 tc czyli 36 i 6 dni to Ci wpisza wczesniak w karte a równo 37 tc bez dnia to już donoszone dziecko

co do tego akurat nie mam watpliwosci, bo sie nasluchalam jak odwiedzalam Tomka na oddziale i tam pelno wczesniakow bylo
Czyli skończone 37 tygodni, tak jak słyszałam?
Bo według dziewczyn, które liczą rozpoczęte tygodnie a nie skończone to 36 tydzień i 1 dzień to jest już 37 tydzień.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:21   #3064
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dojotka ja wczoraj wlasnie kupilam gruby, dlugi sweter za cale 50zl.ciepla chusta di tego,pod spod na cebulke i jakos bydzie a sweter uciagliwy wiec bedzie i pozniej dobry
kurcze, musze sie wybrac na zakupy;p
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
u mnie 3 miesiące po porodzie nie było śladu po ciąży i 20 kg, nic nie robiłam, żadnych ćwiczeń ani diet
ja tez tak chce
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
No tak to Myślę że niewielki procent kobiet wraca do wyglądu sprzed ciąży. Ja nie mówię że brzuch będzie duży (mi się dość szybko "spłaszczył"), ale skóra raczej nigdy nie będzie taka sama
kurcze;p moze akurat sie uda;p

dziewczny, ale sie wystraszylam...
dzwonek do drzwi, patrze przez judasza a tam trzech gosci stoi... Moj M nie dal rady otworzyc drzwi, wiec ja to robie... przestarszona uchylam drzewi, nagle jeden z gosci wyciaga odznake policji i mowi ze ma kilka pytan... myslalam ze zawalu dostane.. (czlowiek nic na sumieniu nie ma a czulam sie jakbym byla poszukiwana listem gonczym;] ) pokazuje mi zdjecie jakiego goscia i pyta sie
czy on tutaj gdzies mieszka,
ja mowie: nie wiem, nie widzialam go tutaj nigdy;p
On: a zna Go pani, widziala go kiedys?;]
ja: ze chyba nie;]
on: chyba?
ja: nie! mieszkamy tutaj od niedawna wiec nie znam tak ludzi;p
czulam ze jestem cala czerwona, dziwne uczucie;p

Edytowane przez Dojotka1987
Czas edycji: 2012-09-25 o 12:26
Dojotka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:22   #3065
Cecilia89
Zadomowienie

Cześć

Witam się z Wami w ciepły, wrześniowy dzień. Humor dzisiaj mi dopisuje, chociaż pół nocy nie spałam. Małemu zebrało się na wierzganie
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:22   #3066
landi0909
Zakorzenienie

kochane zmykam obiad robić. buziaki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:25   #3067
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
kurcze, musze sie wybrac na zakupy;p

ja tez tak chce

kurcze;p moze akurat sie uda;p

dzwonek do drzwi, patrze przez judasza a tam trzech gosci stoi... Moj M nie dal rady otworzyc drzwi, wiec ja to robie... przestarszona uchylam drzewi, nagle jeden z gosci wyciaga odznake policji i mowi ze ma kilka pytan... myslalam ze zawalu dostane.. (czlowiek nic na sumieniu nie ma a czulam sie jakbym byla poszukiwana listem gonczym;] ) pokazuje mi zdjecie jakiego goscia i pyta sie
On: a zna Go pani kiedys?;]
domyślam sie,

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:25   #3068
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Bo według dziewczyn, które liczą rozpoczęte tygodnie a nie skończone to 36 tydzień i 1 dzień to jest już 37 tydzień.
Położna na sr mówiła, że skończony 37 tydzień uznaje się za donoszoną ciążę ! No i w tym przypadku nie starają się zatrzymac akcji porodowej ! Ja właśnie urodziłam się w 37 t.c. + 1 dzień (czyli lecący 38 t.c.) i nie mam wpisu w książeczce o wcześniactwie..

Stary 2012-09-25, 12:29   #3069
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Boże wiecie jak to szybko zleci Matko... jeszcze chwila i zaczniemy opisy porodów czytać... ehhh a dopiero 2 kreski na teście były

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:30   #3070
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Spokojnie możesz pomalować ale najpierw trzeba usunąć lakier (szlifierką lub papierem ściernym), później malujesz farbą do drewna (2-3 warstwy) i na to lakier (najlepiej matowy). Poszukaj w necie, jest dużo wątków o odnawianiu mebli
Dzięki Zaraz poszukam, jak się zdecyduję to w przyszłym tygodniu pomaluję

Cytat:
Ja właściwie z ciążowych ciuchów to kupiłam tylko legginsy Jakoś nie podobają mi się te ubrania i szkoda kasy. Ale mam dużo tunik i kiecek dzianinowych sprzed ciąży i w nich chodzę Gorzej będzie zimą, będę w rozpiętej kurtce chyba chodzić
A nie możesz porzyczyć kurtki od kogoś?
Ja mam to szczęście że mama jest krawcowa więc na jesień kurtkę mi uszyła z czarnego materiału jaki miała w domu, a na zimę pożyczę od siostry. Nosi ona 2 rozmiary większe ode mnie i ma jeden płaszcz grzybek, fakt że dziki fiolet, ale przecież to na max miesiąc.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
u mnie 3 miesiące po porodzie nie było śladu po ciąży i 20 kg, nic nie robiłam, żadnych ćwiczeń ani diet
U mnie podobnie Także dziewczyny - u nas wsyztkich tak będzie, na wiosnę to będziemy jak z top model

Cytat:
No tak to Myślę że niewielki procent kobiet wraca do wyglądu sprzed ciąży. Ja nie mówię że brzuch będzie duży (mi się dość szybko "spłaszczył"), ale skóra raczej nigdy nie będzie taka sama
ja skórę miałam taką samą (urodziłam w wkieu 21 lat może też ma to wpływ). Jedyna różnica to roztępy Ale mi one nie przeszkadzały, a mój tż to nawet jakbym 100 kg przytyła i tak by mi zostało i tak by się na mnie rzucał

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Monia ja Laurze malowalam kolyske z bialej na niebieska.najpierw matowalam poprzednia farbe i dwukrotnie malowalam ta niebieska.kupujac farbe zaznaczylam ze to na dzidziusiowe lozeczko zeby dali mi jkas nieszkodliwa-o ile wogole takie istnieja...i jakas tam wodna malowalam
Dziękuję, przejdę się jutro i popytam i tak muszę zatwierdzić płytki do łazienki i podejrzewam, że powinnam u nich cos tam znależć. Jeszcze tylko kupię biały fotel bujany
A właśnie ty Planujesz mieć Mikołaja u siebie w sypialni tak?

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki...

mam problem nie mogę zdecydować się na wózek... nie chcę wydać na niego fortuny... zastanawiałam się nad wózkami firmy bebetto, ale jak poczytałam w necie to większość opinii mówi że to kicz, teraz staneło na tako, ale te z kolei są ciężkie, a ja na 4 piętrze będę ; / ehh
nie mogę się zdecydować...
To może kup tylko wersję głęboką jakiegoś fajnego. Później sprzedaz ( i tak w użytku max 8 miesięcy) i kupisz za te pieniądze lekka spacerówkę. Albo poszukaj wśród używanych. Często właśnie kobiety przechodząc na spacerówkę z tych wielofunkcyjnych są nie zadowolone i sprzedają. A wózek używany 3-4 miesiące raczej nie będzie zniszczony

Cytat:
w czwartek na sto procent zalpzenie zbiorniczka bo glowka znow urosla o 1,5 cm od wczoraj...w sumie ma juz o 4,5 cm wieksza niz przy porodzie,scxiagaja coraz czesciej i wiecej a jest coraz gorzej...pozatym to mała ma juz 1,7 kg,wczoraj sama ja kompałam a dzis jak mnie nie bylo na poranneco cyca to małej nie szlo uspokoic dopiero jak jej dali pic ze strzykawki...spryciara mała
Silna Laura a coś przypuszczają ile mała może poleżeć?

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:33   #3071
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Boże wiecie jak to szybko zleci Matko... jeszcze chwila i zaczniemy opisy porodów czytać... ehhh a dopiero 2 kreski na teście były
Właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem i opowiadałam mu o wizycie.. no i tak oboje wspominaliśmy jak cieszyliśmy się z takiej małej kropeczki na zdjeciu z usg a tutaj już taka papuśna buziula dzidziusia

Pamiętam pierwsze delikatne smyranka a teraz zdarza mi sie powiedziec - ,,ała" jak mała się wygina..

Jeszcze chwilka i nasze życie nieodwracalnie się zmieni.. szok

Stary 2012-09-25, 12:33   #3072
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

bułka już wstawiona .. ale chyba cos nie tak posło .. nie pamietam czy przypadkirm jak ją ostatnio robiłam to ciasto nie powinno być żadsze.. b yła teraz gościówa z urzędu statystycznego... dostałam patelnia dwie ścierki za udział w jakiejś 2 miesięcznej ankiecie statystycznej ...

dziewczyny brzuch mnie boli jak sie schylam .. ale to pośrodku
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png

Edytowane przez dorcia2120
Czas edycji: 2012-09-25 o 12:35
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:35   #3073
kaaamila1
Zakorzenienie

Dorcia- może połóż się na trochę i przejdzie..

Stary 2012-09-25, 12:39   #3074
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
On: a zna Go pani, widziala go kiedys?;]
Hehe, musiałabyś u mnie pomieszkać - w ciągu 2,5 roku dwa razy był u nas patrol i raz kurator, jak u jakichś bandziorów Co prawda w mojej okolicy jest bardzo spokojnie (nie licząc tych jednych sąsiadów, do których właśnie te patrole są - mąż tłucze żonę), bo mieszkam od strony centrum miasta, ale w drugiej części, bardziej na obrzeżach jest niezła patologia. Jak czasem mnie tam wyniesie z psem, to zupełnie inne życie - dzieci wychowuje ulica.
Stary 2012-09-25, 12:40   #3075
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
w ogole TŻ przylazl dzis skruszony i w koncu przyznal sie ze przesadzil i przeprosil, no
dla TŻ

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc kochane

ale sie za wami stesknilam wczoaj nawet nie wchodzilam bo cieszylam sie gabbrysia i pojechalam ogladnac budowe bo koncza trynkowac a ja nie widzialam
w skrocie u nas oki szyjka ma 3 cm rozwiera sie w momencie jak maly uciska glowka na 1 cm ale gin powiedziala ze jest oki maly ma dokladanie 2390 i mam brac przez 2 tyg fenoterol pozniej odlozyc i przyjechac pod koniec pazdz rodzic bo stwierdzili ze lepiej bedzie jak urodze wczesniej booo powienien byc duzy chlopak ogolnie czuje sie dobrze tylko cycki zaczely mnie bolec nooo masakra
Super, że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki - dziś mam wizytę u lekarza (oby wszystko było ok - bo troszkę się zaczynam bać)
A i dziś wtorek - czyli zaczynamy nabijać 36 tydzień
Kciuki
I za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Po 18 mam wizytę, proszę o kciuki. Nie wiem czy z usg...tzn jak mi powie ze mam przyjść za 2 tyg w 32 to nie będę sie upierac, ale jak za miesiąc dopiero to będę.
Kciuki

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

mma do was pytanie czy to prawda, ze jak sie jedzie na porod juz , to przed porodem badaja tzn mierza miednice???
Tak, mówiła nam o tym położna na sr.

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Ja się idę ogarniać tu i tam bo na 12.30 mam wizytę (ale bez usg).
Proszę o kciuki
Kciuki

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja miałam wczoraj. I tak: BĘDZIE CHŁOPCZYK!! I najprawdopodobniej Oliwier. W końcu ładnie się pokazał Krew mi sie poprawiła, lekarz zadowolony, narazie nie muszę robić morfologii. Nie mówił mi ile maluszek waży, ani mierzy. Sprawdzał sobie sam i tylko mówił, że wszystko prawidłowe. Trzeba z niego trochę wyciągać informację. Za 3 tygodnie natępna. I akurat tak mi się złożyło że w tym samym tygodniu będę mieć wizytę u prowadzącego i w klinice, w której chcę rodzić. Tam już na pewno powiedzą mi ile maleństwo ma wzrostu i i ile waży.
Super, że wszystko ok Gratuluję chłopca

Dobra, ostatnie 3 strony mi zostały do nadrobienia
Stary 2012-09-25, 12:41   #3076
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!

Zaczynamy 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
jest tak jak piszesz

laski jakby ktoras chciala takie łózeczko turystyczne jak ja kupilam to bardzo polecam tego sprzedawce
http://allegro.pl/lozeczko-mirage-2-...635950650.html
wplacilam tylko za lozko pieniazki za przesyke nic juz nie placilam
i lozeczko naprawde jest super

Tomek wyprobowal juz bujanie w nim i w ogole

az zaluje ze on ma takie zwykle, no ale dostalismy wtedy od tesciowej, to juz trudno

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:43   #3077
Cecilia89
Zadomowienie

Gratuluję kolejnych tygodni
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:46   #3078
aerien83
Zadomowienie

Nadrobiłam ale i tak nie pamiętam co komu miałam odpisać

emylka86 nie strasz przerażająca historia. Szczerze rozważam poród gdzie indziej , muszę tylko pogadać ze swoim lekarzem.
Co do wózków, to tak jak Pokrzywka kupiliśmy TAKO Jumper X (do jutra powinien dotrzeć), i on jest chyba najlżejszy ze wszystkich Tako, a fajnie się prowadzi, fajnie przy tym wygląda, więc jakby co to ja też polecam

fasolka synuś super gratulacje ale nie ubieraj go w różowe

DeKajka skarbie nie śpij w dzień bo potem nic dziwnego, że po nocach spać nie możesz i koniecznie wypróbuj patent z migdałami, ja spróbuję z marchewką (swoją drogą: pierwsze słyszę, ale marchew lubię )

zaraz nastawiać na obiad muszę a nie chce mi się strasznie
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:46   #3079
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Hehe, musiałabyś u mnie pomieszkać - w ciągu 2,5 roku dwa razy był u nas patrol i raz kurator, jak u jakichś bandziorów Co prawda w mojej okolicy jest bardzo spokojnie (nie licząc tych jednych sąsiadów, do których właśnie te patrole są - mąż tłucze żonę), bo mieszkam od strony centrum miasta, ale w drugiej części, bardziej na obrzeżach jest niezła patologia. Jak czasem mnie tam wyniesie z psem, to zupełnie inne życie - dzieci wychowuje ulica.
Straszne..takie dwa różne światy..no i tak blisko siebie..

Co do odwiedzin policji w domu to u mnie raz był dzielnicowy..jak zobaczyłam go przez judasza to się wystraszyłam No, ale na szczęście chciał się tylko wypytac o sąsiada zza ściany, bo jest ochroniarzem i ma miec przedłużaną licencję i wymagany był wywiad środowiskowy

Stary 2012-09-25, 12:48   #3080
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Zaczynamy 33 tydzień

Wczoraj byłam na ostatnich zajęciach sr (wyjątkowo w pon., a nie wtorek). Oddychaliśmy, a później kąpaliśmy lalki

Dzisiaj odebrałam wyniki. Hemoglobina 12,9 Czyli żelazo pomogło
za wyniki i gratuluję 33 tygodnia
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:50   #3081
aerien83
Zadomowienie

happy_eve jaka hemoglobina, szok gratki kochana
ja badania (mocz, morfologia, hbs) zrobię jutro lub pojutrze.

Gratuluję wszystkim rozpoczynającym nowe tygodnie

Landi
po tyłku dostaniesz jak będziesz tak szaleć.

muminku kciuki za Laurę, jaka już duża
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:52   #3082
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
A Tako jumper?? z tego co pamiętam jest leciutki. Moja znajoma go ma i bardzo sobie chwali, raz nawet prowadziłam ten wózek i pamiętam że świetnie się prowadził i lekki był w porównaniu do innych wózków
Ja go mam, ale na razie wiele nie mogę powiedzieć o nim Łatwo się prowadzi, jest w miarę lekki, a jak będzie jak dziecko w nim będzie, to zobaczymy

Cytat:
Oby było już tylko lepiej
Stary 2012-09-25, 12:53   #3083
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ja pierdziu ... sie namachałam przy tych zdjęciach
Zrzuciłam na kompa, pomniejszyłam, teraz bede działać z kolażami. Ale to zaraz bo musze chwile odpocząć
Pogrupowałam ciuszki, policzyłam (łącznie z tymi kilkoma rzeczami, które kupiłam już dawno) i wyszło mi:

śpiochy (znaczy długi rękawek i zakryte stópki) 16 sztuk
body długi rękaw 7szt
body krótki rękaw 17szt.
rampers 3szt
kaftaniki dł rękaw 7szt
sweterki 4szt
kurteczki 2szt
kombinezon 1szt
getry/legginsy 7szt
bluzeczki dł rękaw 7szt
bluzeczki kr tękaw 2szt
sukienki 3szt
komplety 2szt
czapeczki 4szt
spodnie 2szt
śliniaki 7szt
skarpetki 8 par
buciki 2 pary

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:54   #3084
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
laski jakby ktoras chciala takie łózeczko turystyczne jak ja kupilam to bardzo polecam tego sprzedawce
http://allegro.pl/lozeczko-mirage-2-...635950650.html
wplacilam tylko za lozko pieniazki za przesyke nic juz nie placilam
i lozeczko naprawde jest super

Tomek wyprobowal juz bujanie w nim i w ogole

az zaluje ze on ma takie zwykle, no ale dostalismy wtedy od tesciowej, to juz trudno
Hej! Nie nadrobię
Bardzo mi się podoba to łóżeczko - wymiary po rozłożeniu 120x68 - czy wejdzie tam do środka materac 3 warstwowy o wymiarach 120x60? Długość jest taka sama jak materacy - nic nie przeszkadza?
Czy jest stabilne? A jak z jakością przewijaka? Tylko materiał naciągnięty na rurki czy może jakaś wyściółka?
Z góry dzięki za odpowiedzi
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:54   #3085
weronika23
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki
poki co sie wdrazam i nadrabiam noiii siedze z gabrysia booo tak sie steskinlam za nia ze szoook

sterylizajca hmmmm ja mam od siostry raz na 2 na tydz mysle i tyle
troche zarazkow nie zaszkodzi jedynie przed 1 uzyciem napewnoooo

dziewczyny do ktoreo tygodnia bierzecie fentoterol

mussooo ile po odstawieniu urodzilas

Ela pytalam sie o ciuszki mozesz miec swoje ale nie musisz, jak masz musisz pilnowac

Effcia na twpja siostre to nie mam slow

aaaa rece mam poo szpitalu jakbym byla narkomaNKA A WESELE SIE ZBLIZA

dojotka u mnie po 3 miesiacach juz nie bylo 23 kg a nawet wiecej i tez bez diety o bez cwiczen
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:54   #3086
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
happy_eve jaka hemoglobina, szok gratki kochana
Właśnie też się nieźle zdziwiłam Szczególnie, że od ostatniej wizyty biorę żelazo co drugi dzień, bo mnie zaparcia wkurzają A tak, to jakby trochę z nimi lepiej. Nawet myślałam, czy może to jakaś pomyłka w laboratorium, bo pierwszy raz tutaj robiłam badania Ale mam nadzieję, że nie
Stary 2012-09-25, 12:57   #3087
jo_manh
Rozeznanie

Witam,

dziewczyny...ja dzisiaj to w ogóle nie mam na Was czasu
w pracy masa rzeczy do zrobienia, więc nawet Was podczytać nie mogę....

Jednak witam się z Wami i trzymam kciuki za wszelkie wizyty (jesli są dzisiaj) oraz gratuluję kolejnych tygodni

Tak ogólnie to ja nawet zapomniałam, że zaczynam dziś kolejny tydzień - 31

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:59   #3088
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Ja pierdziu ... sie namachałam przy tych zdjęciach
Zrzuciłam na kompa, pomniejszyłam, teraz bede działać z kolażami. Ale to zaraz bo musze chwile odpocząć
Pogrupowałam ciuszki, policzyłam (łącznie z tymi kilkoma rzeczami, które kupiłam już dawno) i wyszło mi:

śpiochy (znaczy długi rękawek i zakryte stópki) 16 sztuk
body długi rękaw 7szt
body krótki rękaw 17szt.
rampers 3szt
kaftaniki dł rękaw 7szt
sweterki 4szt
kurteczki 2szt
kombinezon 1szt
getry/legginsy 7szt
bluzeczki dł rękaw 7szt
bluzeczki kr tękaw 2szt
sukienki 3szt
komplety 2szt
czapeczki 4szt
spodnie 2szt
śliniaki 7szt
skarpetki 8 par
buciki 2 pary
Micia dawaj te foty, bo już sie doczekac nie mogę !!!!!!!!!!

Weronika- jak Ty będziesz się bawic na tym weselu ?

Jo_manh- gratki za nowy tydzień !!!!!!!!!

Stary 2012-09-25, 13:02   #3089
DeKajka
Zakorzenienie

Wstałam .. spalam 2 godziny ..

Cytat:

kochana donoszona to bedziesz jak skonczysz 37 tc czyli jeszcze 4 tygodnie
Oficjalnie pewnie i tak ale mnie termin przesunal sie o prawie tydzien wczesniej .. wiec dla mnie ten skonczony 36 bedzie juz donoszony

Cytat:
mnie najbardziej przeraza ze nie mam kurtki zadnej;/ wiec jak temperatura spadnie do 10 lub ponizej to nie wiem w czym bede chodzic... nie oplaca sie kupowac na 2-3 tygodnie czegos nowego;/ no chyba ze w ciuchoraju sie trafi cos fajnego;p
Ja nie mam niczego co bym mogla zalozyc .. uwierzcie ze calutka ciaze przelatalam w leginsach z lidla i bluzkach w ktorych chodzilam normalnie przed ciaza . nic sobie nie kupowalam .. i teraz mam problem .. Bo robi sie zimno .. a ja nie mam co na siebie wlozyc

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
DeKajka skarbie nie śpij w dzień bo potem nic dziwnego, że po nocach spać nie możesz i koniecznie wypróbuj patent z migdałami, ja spróbuję z marchewką (swoją drogą: pierwsze słyszę, ale marchew lubię )
Nic nie poradze , musze sie przespac w dzien bo inaczej nie dam rady funkcjonowac .. a w nocy ladnie zasypiam .. to tylko ta glupia zgaga mnie budzi i te stopy cholerne

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 13:04   #3090
emylka86
Zakorzenienie

aerien nie chcę cię straszyć broń boże!

czyli mam dwa głosy na tako, szczerze mówiąć tako miałam okazję chociaż podotykać bo bebetto raczej u nas w mieście mało dostępne, a tak w ciemno to też bym nie chciała zamawiać, więc chyba skuszę się na to tako... jakoś będę musiała sobie radzić...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości