![]() |
#451 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
jezyk przyjdzie z czasem. cwiczenie czyni mistrza ![]() Cytat:
![]() niedawno wrocilismy z Pugli. ale sie objedlismy. jeszcze po drodze wstapilismy do Alberobello zobaczyc trulli i tez kupilismy focaccie ripiene z pomidorkami i mortadella i serem w srodku. a tutaj poszlismy do supermarketu i jest focaccia all olio ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
cucciola moze sie skora przyzwyczaila za bardzo i dlatego? Mowia ze np szampony do wlosow powinno sie zmieniac zeby wlosy sie nie przyzwyczaily, moze ze skora jest podobnie?
Bo jesli sie boisz kupowac "drogeryjnych" to pozostaje apteka ale ceny wyzsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() ![]() moze mi cos polecicie dobrego z apteki ![]() Jak tak dalej pojdzie i nic sie nie zmieni to bede musiala skoczyc do dermatologa ![]() Jakie plany macie kochane na weekend?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Hej dziewczyny.
Ja wrocilAm z polski we wtorek ale nie mialam kiedy sie odezwac. W sumie to strasznie bylam zmeczona po tym wyjezdzie...obleciec wszystkich znajomych, rodzine, zakupy i jeszcze na chrzciny szlam. W czwartek mialam na uczelno rozmowe i egzamin z wloskiego na poziomie: czemu wybralam trento, czy lubie gory, gdzie sie naucylam wloskiego itp... A ja sie stresowalam. W ogole to mAja mi dac pokoj w akademiku ale od 4 dni jest szykowana moja umowa a w poniedzialek mam juz zajecia caly dzien...a ja mialam nadzieje, ze juz w ten weekend sie bede mogla przeniesc do Trento bo u mnie na wsi nic nie ma do robienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
cucciola79 moze plyn micelarny z Avene?
albo na kwc chwala jeszcze Vichy vichy 2 albo la roche posay My chyba wybieramy sie na koncert ale najpierw musze posiedziec nad ksiazka..buu... paulinka hihi w pl zawsze tak jest, masz sporo rodziny? Bo ja to zawsze tylko do 2 babc i do ciotki wiec 3 obiady i po wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() za dlugo uzywany krem do twarzy (a sa takie ktore kocham) sprawie ,ze sie uczulam .... wiec musze odstawiac,lub zrobic dluzsza przerwe. cucciola79 - ja bardzo lubie produkty z Avene ,sa hypoalergiczne i na bazie wody termalnej ,nie uczulaja ,sa delikatne.
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
cucci,romanaccia
![]() o jaki wybor z Kiko jak narazie nie wzielam chyba wyprobuje cos lepszego zastanawiam sie czy Vichy czy Avene pozniej skocze do apteki to podpytam jeszcze farmaceutki ![]() cuciolaja to Ciebie podziwiam za te studia naprawde!!jest ciezko a Ty sobie super radzisz!!!moja kolezanka poszla na jezyki obce do Florencji to po pol roku zrezygnowala bo nie dawala rady ![]() paulinkapowodzenia na uczelni ![]() My dzisiaj jedziemy na Feste St.Lucia tez bedzie koncert i mozna cos zjesc smacznego ![]() Milego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
a u mie wczoraj bylo swieto patrona Salerno i prawie wszystko pozamykane bylo ....
![]() ![]() wczoraj wychodze z moim wspollokatorem na balkon ,bylo bardzo chlodno ,az sie trzeslam i mowie do niego : "oddio ,fa schifo ! " ![]() ![]() ![]()
#459 |
Zakorzenienie
|
cucciola
![]() ![]() no ale jeszcze sie jakos mimo wszystko trzymie, choc mi juz niezle graja na nerwy te studia i bywa raz lepiej raz gorzej z moim humorem ![]() A wiecie ze dzisiaj juz odchodzi sobie lato? ![]() mam nadzieje ze w tym roku obejdzie sie bez chandry spowodowanej deszczem..mam w planie kupic sobie kilka pachnacych swieczek, gumowce zeby sie nie utopic jak trzeba bedzie wyjsc z psem. Bedzie mozna wyjsc na czekolade ze smietana, poprazyc kasztany ![]() Brrr znowu bede pewnie narzekac na nijakie ogrzewanie domu, moze jakis grzejniczek sobie sprawie. I kocyk z rekawami z polaru ![]() A wy jakie macie plany na jesien, jak ja przetrwac zeby nie bylo szaro i ponuro? To na razie ja wam troche pokoloruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Ciuciola a ty na ktorym roku jestes?
Ja w polsce oczywiscie pokupowalam ciuch bo tu w Trento nie ma zbyt wiele sklepow no i pol rossmana ![]() No rodzine mam w polsce baardzo duzo wiec mialam sporo osob do odwiedzenia poza tym przyleciala tez moja ciocia z ameryki i kolezanka co w braylii mieszka wiec super trafilam, ze moglam sie z nimi zobaczyc. Co do pracy to narazie nie bede pracowac bo tu gdzie bylam do tej pory jest straszny dojazd a w sumie przez caly rok odlozylam troche pieniedzy no i liczy, ze mi dadza stypendium moze pozniej poszukam cos na weekend w Trento. Zobaczymy jak mi bedzie szla nauka bo w sumie tylko rok mieszkam w it wiec moj wloski perfekcyjny nie jest. Na powitanie mam zajecia z samorzodu lokalnego wiec pewnie nie bede zbytnio rozeznana. |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
siiiiii !!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kocham szare niebo ,chlodek i deszczyk ,lubie sobie spacerowac w deszczu w sweterku czy kurteczce ,szaliczku i kozakach .... ![]() szybko sie zciemnia, na chlodek wieczorem popijam pyszna herbatke ... kocham jesien ![]() zawsze jakos dziwnie sie czulam w tym momencie kiedy konczylo sie lato i zaczynala jesien ,powietrze ma inny zapach ,i wogole jest tak jakos .... nostalgicznie ,ale w przyjemny sposob ![]() P.S. ale a tym zdjeciem z kominkiem to przesadzilas ![]() ![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2012-09-22 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zaczynalam studia to dopiero od 4 miesiecy mieszkalam w It, a wloski znalam z matury. Poradzisz sobie! ![]() romanaccia ty to jestes nasza ksiezniczka deszczu ![]() ej no, tescie maja kominek i glownie nim ogrzewaja, dlatego w niektorych pomieszczeniach tak zimno potem bo niewszedzie dociera cieplo Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-09-22 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() a ja mialam juz 2 pary gumowcow i wszystkie mi popekaly ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 Czas edycji: 2012-09-23 o 13:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kominek to super rzecz .... zima siedzialabym przed nim chyba bezprzerwy ![]() evelinarav - latajacych mrowek ? ![]() balam sie wychodzic na balkon ,bo ona tam zawsze wpadaly ![]()
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cuciola - ale piekne zdjecia - klimacik wprowadzasz.
![]() Wiecie co powiedzial kolega meza? Ze po 15 wrzesnia to juz jesien i ze trzeba sie ubierac cieplo. Mowil to siedzac w samochodzie w bluzie z dlugim rekawem i w bezrekawniku a my z mezem bylismy w lekkich spodniach i t-shirtach bo bylo 27 stopni. A do tego wlaczyl klime bo mu bylo goraco. ![]() To potwierdza moja teorie ze Wlosi na pogode nie patrza tylko na kalendarz. ![]() Dzisiaj mam pierwszy dzien szkoly. ![]() Zastanawiam sie w co ja sie ubiore. Wedlug prognozy ma byc jak wczoraj. Czyli - do poludnia bylo slonecznie i cieplo (i tak jest) a po poludniu przyszly chmury i wiatr i zaslonily sloneczko. ![]()
#466 |
Zakorzenienie
|
a u mnie zapowiadaja burze caly tydzien
..ciekawe czy jutro mi sie uda zdac egzamin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Hej dziewczynki
![]() Jestem po przeprowadzkowym weekendzie - niestety przez te dwa dni nie udalo mi sie skonczyc nawet polowy rzeczy do zrobienia...no coz... A do tego dzis mamy w MI taka dolujaca pogode... jak ja nie lubie jesieni i deszczu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za egzamin! ![]() Wlasnie skonczylam 30 days shred z Jillian. Ktorys raz juz go robie a teraz po wakacyjnej przerwie pierwszy - pewnie jutro wszystkie miesnie poczuje. Teraz prysznic, potem ugotuje cos dla siebie na obiadek i troche sprzatne a o 14 ide do szkoly. ![]()
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
sjoanna milego dnia w szkole
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
ale tutaj nastrojowo i klimatycznie sie zrobilo
![]() Ja nie przepadam za jesienia bo tak jakos smutno mi sie robi gdy sa takie ponure i deszczowe dni ![]() romanacciamy tez mamy kominek (termocamino)zimowe wieczorki przy kominku to jest to ![]() cucciolawlasnie dlatego zrobilismy sobie termocamino bo te zwykle kominki nie ogrzewaja wszystkich pomieszczen tylko to gdzie on jest a termo ogrzewa wszystkie pokoje i mamy ciepla wode to duza oszczednosc zimowa pora ![]() ![]() ![]() marcepannajgorsze te przeprowadzki ![]() ![]() sjoannanapisz jak tam po pierwszym dniu szkoly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
cucciola79 juz sie nie moge doczekac jak wszystko rozpakuje, poukladam, posprzatam i nie bede musiala juz sie niczym przejmowac
![]() i znowu sie rozpadalo... ![]() ![]()
#472 |
Zakorzenienie
|
Marcepan - dzieki za zyczenia.
![]() No i zycze sily w urzadzaniu noego mieszkanka. ![]() Bylo milo bo spotkalysmy sie we 3 ze starego kursu. Poza tym sa 2 nowe panie. Jedna fajna a druga ... niezabardzo. ![]() Opowiem wam jutro.
#473 |
Zakorzenienie
|
Ehh cuciola polegla na egzaminie
![]() trafilam w komisji na profesorke i wymagala zebym ksiazke umiala spiewajaco bo ona jest jej autorem ![]() uffa... przykro mi troche, tyle nauki i dalej musze powtarzac ![]() po co ja poszlam na takie studia.. ??? Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-09-25 o 11:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Cuciola - oj! No trudno sie mowi i zyje sie dalej.
![]() To na kiedy masz sie tej ksiazki nauczyc? ![]() Wczoraj byla moja pierwsza po wakacjach lekcja wloskiego. Ze starej klasy bylysmy tylko 3. Plus 2 nowe panie. Jedna bardzo mila Moldawianka i pewna zadufana w sobie, naburmuszona Rosjanka. Nie polubilam jej - nawet na chwile sie nie usmiechnela, na pytania odpowiadala jakby wielka laske robila. Antypatyczna. ![]() Poza tym zwrocila mi uwage ze rozmawiam - nauczycielka nie zwraca nam uwagi jesli tylko po wlosku mowimy (a ja tlumaczylam dziewczynie gdzie ksiazke kupilam) a to sie porzadna taka zmalazla. ![]() Ale to poczatek a u nas na zajeciach duzo sie zmienia i nawet pod koniec roku przychodza nowe osoby. ![]() A dzisiaj bylam na targu i kupilam duzo owocow i warzyw. M.in. kupilam winogrona za 50 centow - normalnie byly po 1,90 - 2 euro. Pytam sie dlaczego takie tanie - bo to koncowka i sa brzydkie. Ale naprawde dobre - wzielam 2 kg. Wzielabym i wiecej gdyby nie to ze jem je sama a i zaniesc do domu tez musialam sama. Jeszcze mi drza miesnie i ciezko mi w palcach utrzymac winogronko. ![]()
#475 |
Zakorzenienie
|
kolejny termin 11.10.
Ksiazki sa 2 plus jeszcze takie notatki tez od profesorki. I jak tu czlowiek ma wszystko dokladnie umiec? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Cytat:
![]() ![]() Z jakiego to przedmiotu? Nie lubiê takich profesorków, co wymagaj± s³owa w s³owo z ksi±¿ek. Bardzo Ciê podziwiam, bo sobie dajesz radê i z tego co pamiêtam to jeste¶ ju¿ prawie na finiszu, prawda? Ja mia³am problemy ze studiami w jêzyku polskim, a co dopiero jakbym mia³a w obcym ![]()
![]() |
#477 |
Rozeznanie
|
cuciola
![]()
#478 |
Zakorzenienie
|
to bylo diritto di lavoro subordinato i diritto sindacale
same kobyly zostaly mi na sam koniec, no ale co nas nie zabije to nas wzmocni prawda? Tylko szkoda ze na mojej uczelni to taka pamieciowka jest, kiedys sobie to inaczej wyobrazalam mimo ze na prawie zawsze jest pamieciowka. Nie myslalam ze az tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Wtajemniczenie
|
cucciqrcze przykro mi
![]() ![]() ![]() sjoannaa polek nie macie w grupie??ja tez wlasnie wcinam winogron pychota tak moge nawet kg na 1 posiedzeniu zjesc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
ja tak mialam z czeresniami, na szczescie sa drogie i sa krotko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.