|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Margo, trzymam kciuki, mam nadzieję że będzie dobrze. Też byłam w szpitalu więc wiem co to za strach.
Cytat:
a nie, przepraszam, dziś długo nie jadłam i w pewnym momencie zrobiło mi się słabo i niedobrze. dostałam plasterek szynki bo akurat był pod ręką i przeszło ale tak na co dzień, to czuje się świetnie.W ogóle od dwóch dni mnie męczy koszmarne przeziębienie. najpierw gardło, a od wczoraj mam taki katar, że zużyłam już trzy opakowania chusteczek, tych wyciąganych, po 100. masakra na wieczór znów najem się czosnku, jak Mąż pójdzie spać, żeby mu nie chuchać
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Moje Drogie,
u mnie dziś 6 tc +6d ![]() 2 dni temu byłam na usg i widać maleństwo Przypominam, że od 1,5 tyg leżę plackiem z plamieniami ... ustaje juz i Dzidzia jak widać dała radę Oczywiście leki wciąż biorę Następne USG za tydzień -wg planu Uściski
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Piszecie o tym progesteronie, a mi lekarz nie zlecił tego badania ... idę do niego w środę, tzn. do innego lekarza niż ten, który mi badania zlecał i się teraz zastanawiam czy do kompletu badań nie zrobić jutro tego progesteronu jeszcze?
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam się pożegnać.
beta spadła, wyczyszczą mnie i mam nadzieję szybko wypuszczą do domu życzę Wam wszystkim spokojnych 9 miesięcy, szybkich porodów i radości z maluszków. |
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
margo80- bardzo mi przykro- przytulam Cię mocno
![]() Paulina87- nie było słychać ale to była szybka wizyta w szpitalu by sprawdzić czy udało mi się utrzymać... Dopiero 30go września- w Dzień Chłopaka pokaże mi się pewnikiem serduszko... Niestety od wczoraj znów plamię ![]() Koronek- ja na własną rękę zrobiłam sobie progesteron by być spokojną (w I ciąży lekarz zlecił mi) Choruję na niedoczynność tarczycy z Hashimoto oraz mam sarkoidozę płuc. Obie choroby autoimmunologiczne więc wesoło nie jest ale wierzę, że dam radę... Trzymam za Was kciuki... u mnie 7 tc. - suwaczkowo
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- margo80 przykro mi Trzymaj się!
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
o to mam nadzieję, że na usg usłyszymy juz serduszko bardzo bym chciała ![]() ja robiłam bete i progesteron na własną rękę na 2 dzień po + teście, lekarz mi nie kazał, dziewczyny mi doradziły z mojego "rodzimego" wątku też mam lekkie problemy z tsh stąd wolę dmuchać na zimne margo80 - trzymaj się |
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w czwartek byłam na USG, widziałam naszego glutka i serduszko. Według OM zaczęłam dziś 9 tydzień, według USG- 8 tydzień. Ale tego się spodziewałam.
Dziś od rana czuję kłucie w prawym boku, nisko, nad pachwiną (ale nie w pachwinie). Szukałam info w necie, ale o takim bólu piszą tylko że to może być wyrostek. Myślicie że powinnam się bać o glutka? |
|
|
|
#340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie spieszyłam się bo, wiedziałam, że lepiej poczekać jak może seruszko będzie ![]() Cytat:
I Żeby plamienia ustały...Cytat:
Ja po wizycie, było serduszko, a małe ma 3,5 mm Mdłości są całodobowe. Mam się oszczędzać i brać kwas foliowy. Tyle na szczęście Dziś 6t3d.
|
|||
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja 8.10 będę mieć 1 usg i 6 tc 2 dni to może tez dzidzia juz będzie z serduchem oby! już sie nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to kłucie mnie zaniepokoiło. Przychodzi co jakiś czas, zakłuje i przestaje. Ale od 2 godzinek już lepiej. Ja idę do lekarza w czwartek, też zapytam. Jak zapytasz swojego o te kłucie to napisz. PS. A mój glutek miał w czwartek 12,5 mm. A w ciążę zaszłam z lewego jajnika. |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko będziesz mogła wrócić do córci. Życzę Ci, żeby szybko Twój organizm wrócił do siebie a Ty do pełni sił. Myślę o Tobie ![]() U nas dokładnie tydzień do usg! Będzie to 8t 4d więc mamy nadzieję zobaczyć już prawie 2cm szkrabika ![]() U mnie wszystkie książkowe dolegliwości ciążowe z wyjątkiem wymiotów. No i zgagi na szczęcię nie miewam zbyt często (co mnie dziwi, bo mam skłonności) ale to może dlatego, że mało jem słodkiego i smażonego. Poza tym, to mdłości cały dzień, senność cały dzień, do toalety latam co chwilę i ciągle o czymś zapominam Dziś byłam pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu i miałam ochotę lecieć do lekarza po kolejne, tak mi było źle. Na szczęście jakoś przetrwałam, mam nadzieję, że będzie lepiej.
|
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
halo halo
![]() dołączę bo na moim starym forum jakaś cisza ![]() wyliczyłam sobie termin na 01.06.2013 wczoraj zaklepałam sobie wizytę u pani doktor na 8.10 i już bym wszystkich najchętniej powiedziała
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po moim wyliczeniu mi wychodzi ta sama data. To już są nas 3 na 1 czerwca ![]() Ja idę dziś, ale bardziej kontrolnie ![]() Następna prawdopodobnie 9.10 również prywatnie, a później już jestem zapisana na NFZ ![]() Napisz coś o sobie
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
mi się udało zapisać na fundusz, dopiero raz byłam u tej pani doktor ale mi się spodobała. w pierwszej ciąży chodziłam gdzie indziej ale tam nie dało się z nfz zapisać, usg trzeba było osobno płacić i w inny dzień niż wizyta było zawsze robione.
mieszkam w bytomiu, mam już Julkę, w styczniu będzie miała 4 lata. jak na razie czuję się dobrze, w ciąży z Julindą też się dobrze czułam, jedynie miałam anemię ale to mam normalnie skłonności do tego. wczoraj tylko na zumbie mi było ciężko jakoś się skupić i nie miałam siły... |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Bezproblemowych ciąż i jak najwięcej uśmiechu!
( Tyle pięknych chwil przed Wami! ja dzień w dzień wspominam moment, gdy po raz pierwszy zobaczyłam swojego malucha w piękne czerwcowe popołudnie ehhh )Mamuśka czerwcówka 2011
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Witam
i chciałam dołączyć Byłam dzisiaj na usg i dzidziulek ma 12 mm Termin wyliczony przeze mnie to 09 maj.Mam już 5-cio letniego synka. O drugą ciąże staraliśmy się dość długo, ale w końcu się udało |
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mogę się przyłączyć? |
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
w końcu Cię tu widzę jak się czujesz? witamy też ja_guska, Jusiaczku -> gratulacje
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuje
czuję się dobrze. Czasami jest gorszy dzień ale ogólnie ok. Gorzej w nocy, ciężko sypiam ![]() A jestem dopiero teraz bo jakoś wcześniej nie znalazłam wątku (nie wiem jakim cudem). I założyłam sobie konto na innym forum (typowo dziecięcym) ale muszę wam powiedzieć że to nie to samo. Jakoś na wizażu ludzie są bardziej przyjaźni i otwarci. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-09-25 o 14:13 |
|
|
|
#353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nowe dziewczynki -witajcie!
![]() Cytat:
![]() pozdrawiam Cytat:
fajnie fajnie, dzień dziecka super data. a wiecie, że 30 maja jest Boże ciało (czwartek).. fajnie, bo jakby dzidzia sie urodziła w tych okolicach (przełom maja i czerwca) to od czw do pt byłoby wolne a potem tatusiowie mogliby w pracy wziąć urlop kolejny z racji narodzin dziecka
|
||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeestem
![]() Wizyta trwała 15 minut, ciężko mi określić czy to dużo czy mało. Mój gigant ma 0,44 mm. Ciałko żółte się znaczy póki co, tak zrozumialam. Ciąża umiejscowiana w dobrym miejscu czyli w dole macicy. Żadnych niepokojących zmian, objawów które mogłyby skutkować poronieniem póki co brak. Zdjęcie USG dostałam. Miałam normalne i dopochwowe. Zapłaciłam 50 zł i pan doktor już ciężarne zapisuje w swoim kajecie. Wizytę mam jednak na 10.10. Na moje pytania odpowiedział, ogólnie sympatyczny. Aleee zadnych badań nie zlecił, a na pytanie o badanie przezierności karkowej stwierdził, że to tylko w uzasadnionych przypadkach i mówił w jakich. Aaaaa i zapomniałam Wam wcześniej napisać, że mam torbiel na kości łonowej, ale pan doktor powiedział, że to nic nie szkodzi, a jak się będzie dzidziol rozwijał i będą jakieś zastrzeżenia będzie cc. Aaa i witam nowe i gratuluje
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, że wszystko w porządku po wizycie
hmm może jestem niedoinformowana, ale wydawało mi się, że badanie przezierności karkowej robi się zawsze w 10-13 tygodniu. My idziemy jutro na wizytę, mamy dostać skierowanie na badania. już się doczekać nie mogę bo podobno są robione w 3d i trwają dłużej niż te co mamy na kontrolnych wizytach |
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
z objawów oprócz oczywistego braku okresu to jedynie chce mi się co chwile siku
poprzednio też tak miałam, od samego początku co chwile latałam ![]() ja nie wiem czy będę miała usg 8.10 bo to będzie moja pierwsza wizyta, pani doktor jeszcze nic nie wie ![]() mój lekarz w pierwszej ciąży mówił, że zawsze się robi przezierność, bez specjalnych przypadków... |
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A te którym się robi to te: powyżej 35 lat straciły ciążę jest to kolejna ciąża w rodzinie występują choroby genetyczne bądź USG nie jest jednoznaczne i więcej nie pamiętam... Zobaczymy...
|
|
#358 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że ja chodzę prywatnie
![]() ZObaczymy jak się to rozwinie, moze ja go źle zrozumiałam bo byłam trochę zdenerwowana samym faktem tambycia ![]() ![]() Jest jednym z dwóch najlepszych lekarzy u nas w mieście no i w sumie u weterynarza nie byłam. Czekam spokojnie na następną wizytę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Ja na początku 6 tyg, zaraz po tym jak zobaczyłam 2 kreski na teście, betę miałam 1191 mlU/ml a progesteron 19,78 ng/ml.
ale tak na co dzień, to czuje się świetnie.
na wieczór znów najem się czosnku, jak Mąż pójdzie spać, żeby mu nie chuchać

czuję się dobrze. Czasami jest gorszy dzień ale ogólnie ok.