|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
na pewno probiotyk który mam można podać w mleku albo w wodzie rozpuszczony Flegamina czy inny syrop wg mnie nie powinien być mieszany z niczym no i leki na gorączkę też nie może na gorączkę łatwiej będzie Ci podać te kropelki |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- W aptece farmaceutka czytała mi ulotkę jakiegoś paracetamolu (tylko inna nazwa - nie pamiętam) i ten lek można było mieszać z mlekiem, wodą i sokiem. |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tyle mieszalam co dodawalam do kazdej lyzeczki jogurtu. arturowi czesto daje lekarstwo w mleku (nawet teraz)
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nie chciała pić antybiotyku, a ze miałyśmy 2 razy dziennie to dawałam jak jak zasypiała, albo budziła. Nie była świadoma tego i wszystko wypijała. A jak chciała jej podać to wszystko lądowało na bluzkach.
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przy okazji to od kiedy można dziecku bezpiecznie dawać czekoladę? Nie żeby mi było do tego śpiesznie, ale chciałabym wiedzieć. |
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
Uf po szczepieniu. Choć odetchnę po tych sławiennych 2tygodniach mając nadzieje, że nic się nie wykluje z tego!
Z lepszych wieści mała waży 11kg I mierzy niby 80cm.Aga.... 100Latek dla Zuzi I pochwal się tortem!!! brumek aż strach pomysleć co bym musiała robić za te 10tys jako asystentka Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-25 o 13:38 |
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że tematy kombinezonów na topie. Ja bym chciała dwu częściowy dla małej. W sumie pod koniec ostatniej zimy Ida nosiła rozmiar 74 i wyrosła z tego co wówczas mieliśmy i kupiłam taki na 80, jednoczęściowy. Teraz ciągle nosi r80, więc może jeszcze wejdzie, ale wydaje mi się, że te niemowlęce są takie puchowe i mogą się nie sprawdzić dla chodzącego dziecka.... no nie wiem. Muszę chyba wyciągnąć z szafy przymierzyć i ocenić.
Przy okazji, jaki rozmiar buta noszą wasze dzieciaki? Ja ostatnio kupiłam jesienne 24. Mam wrażenie, że mam małe yeti w domu, szczególnie jak patrze na inne mamy z dzieciakami w sklepach
|
|
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jedną nogą w krzakach
![]() Ja byłam w niedzielę w TKMaxie i dla mnie jakoś tam nic ciekawego nie ma, ceny też nie małe.. Dla tż-ta podobały się buty - trapery Wranglera za 40 funtów, ale jak na złość nie było rozmiaru, a tak pewnie byśmy kupili. Adrji - dałaś mi pomysł na garderobę Mam w mieszkaniu 3 pomieszczenia takie 1,5x2 m i póki co trzymam w nich wózek, fotelik, mopa, odkurzacz i inne pierdoły, ale może jedno bym przerobiła na garderobę tzn. mąż nie ja ![]() Idę parzyć zieloną herbatkę ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Crazy Szymon ma 20-stkę ( nie ma po kim mieć dużej stopy, ja mam 37-38, mąż 41 )
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wyjde z krzaków bo do połowy dnia dwie sprawy mi sie wyjaśniły na plus.
no jedna na pół plusa ale idzie ku dobremu.![]() Adrij pokaż zdjęcia garderoby!! plisss. Jak mieszkałam u rodzidów to też miałam garderobę przy pokoju... taką małą ale pojemną, półki tata mi sam robił z drewna. Aga dla Zuzi najlepszego Dziubek Cookie a strzykawką na siłę próbowałas dać? Głupia pora roku, tyle dzieci chorych. Ale cóż, trzeba przetrwać. Wygrałam na all aukcję z kombinezonem dla S, ale mam mieszane uczucia, nie wiem czy na zimę na mrozy będzie ok. Chyba bardziej jesienny. http://allegro.pl/cieplutki-zimowy-k...640766673.html Polećcie jakiś aparat cyfrówkę kompaktowy do tys zł max? chcemy kupić, niestety na ten marzny czy telika nie mogę sobie pozwolić. A to i tak będzie na raty. Nie wiem kompletnie na co patrzeć, nic a nic się nie znam.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-09-25 o 14:01 |
|
|
|
#2590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(moja czasem dostanie, chyba po roku juz mozna, jak kakao)
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, to nie ja
Nocka tragiczna-darła się jakby Ją ze skóry obdzierali...wczoraj calutki dzień marudna, no i ta wysypka na buzi strasznie Ją swędzi pojechaliśmy rano do lekarza-dała skierowanie na krew i wyszło że to raczej ta wysypka po trzydniówce-ufff mam nadzieję, że niedługo zniknie.
|
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik stawiam, że za duży będzie
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara jest duża. 92/98 w tej chwili nosi, a do zimy jeszcze podskoczy pewnie.. można podwinąć, a kurtka luźniejsza to nawet lepiej, grubszą bluze można włożyć. ZObaczę jak przyjdzie. Ide na dwór. Głowa mnie boli.
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, bede musiala jakos kombinowac
![]() Cytat:
) bo nosi 18. 19 są wyraźnie za duże.. |
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wymiękam
![]() Ja nie wiem co się ostatnio z moimi dziecmi dzieje. Są nie do opanowania. Jak tylko są razem to są jak dwa diabły. Biją się, przekomarzają, oby dwa robią mi na złość. Karol nawet firanki zacząl mi z okien zrywać. Nie mogę nad nim za chiny zapanować. Jest tak nieznośny że to się w głowie nie mieści. Ja chyba się nie nadaje do dzieci. Zawiozlam Karola do teściowej dzisiaj bo bałagan w domu, nie mam nawet kiedy posprzątac, cały czas muszę go pilnowac, bo po prostu cuduje nieziemsko. Jak tylko się za coś wezme to zaraz coś nawywija. A starszy to chyba adhd ma. Cały czas nawija, nawet sam do siebie. Tęsknie za odrobiną chociaz ciszy. Chyba zaczne o 5 wstawac zeby miec spokojny ranek. Dzisiaj rano nawet kawy nie mogłam wypic spokojnie bo mysłalam ze wyjde z siebie i stane obok. To się rozpisałam... ja nie wiem czy to pogody na te dzieccyska działaja czy co Podziwiam kobiety które chodzą do pracy, mają małe dzieci i zawsze posprzątane w domu, czyściutko, ja nie wiem, ja ostatnio nie nadązam zeby wszystko porobic. Zawsze mam jakies zaleglosci. |
|
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest be, zgadzam się Ale co było zrobić jak starszy kolega chciał być uczynny zresztą, nawet się nie zorientowałam niestety kiedy dał radę rozpakować, cwaniak mały Cytat:
o tak, im dłużej nie wie co to jest, tym lepiej Cytat:
no to rośnie jak na drożdżach Adaś ma teraz Elefanteny 19 Cytat:
ja też podziwiam. Wróciłam niedawno dopiero do domu, nie mam siły na nic, a w ogóle ostatnio mam coraz więcej wyrzutów że za mało czasu dziecko poświęcam..:|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja w krzaczorach. Mały .pi, dałam mu nurofen, bo wydawał mi .ię rozpalony, temp. nie da .e zmierzyć, udało mi .ię przez chwilę i było 39,1 ale je.tem pewna, że wynik wy.zedł zle, raz, ze za .zybko, dwa, że za chwilę padł termometr. Ale dzi. nie wychodzimy już z domu. Mój mały ma .topę 23-24 (różnie).Ale ja mam 40, a M. 47 więc podejrzewam, że po na. może mieć .topy jak podol.ki złodziej :P
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Marina wow to duży rozmiar.
Sara nie ma jeszcze takich butów do chodzenia, tylko takie do wózka czy stania. One mają rozm 20 i są za duże. I pytanie: Jak się kupuje buty bo mają być trochę za duże? czy dopasowane do stopy? pisałam że S. popsuła tv? Poszły piksele wzdłuż całego tv, na szczęście na dole przy obudowie i nie wrzuca się tak w oczy. Wali w niego często rękami, pewnie od tego. Ania, kiedyś pytałam: Czy Ty jesteś zatrudniona na uczelni? tam pracujesz jednocześnie i robisz doktorat? czy masz jakąś inną pracę i szkołę jeszcze?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-09-25 o 17:59 |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Patik chyba raczej dopa.owane powinny być. Albo ew. z 0,5 cm luzu... NIe wiem ama.
No i Igorowi zaczęło kapać z no.a... Kurde. A ja .iedzę i oglądam pierw.zą miło.ć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butów, to czytałam gdzieś że powinno być tak 3-5 mm luzu między paluszkami a czubkiem buta a co do Twojego pytania, to nie jestem zatrudniona,i raczej nie będę po obronie. Pracę miałam w szkole na czas określony, w tym roku nie mam, bo niż demograficzny więc nabór był słaby. Ale stwierdziłam że może to i dobrze, bo teraz będę mieć ciężki rok na studiach, i nie dałabym rady ze wszystkim. Z drugiej strony jakby praca była to zawsze to dodatkowa kasa, ale coś za coś. Marne stypendium na uczelni musi wystarczyć
|
|
|
#2606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Patik, Alibany dziekuje za zyczenia dla Zuzy. |
||
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Ania nio tyle obowiązków to już wyższa szkoła jazdy, i dwójka bobasów.
A w szkole kim byłaś? Musze zmyć podłogi, a boję się iść po mopa bo tam mysz urzęduje. No chyba że się złapała.
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już wiem, co to takiego te Wasze krzaczory
bo sama w nich jestem dziś ![]() chorubsko mnie nie opuszcza i chciałam się dziś podkurować w domku ale z moja Męczybułą to było niewykonalne dlatego byłysmy na spacerku troche. No i znowu czuje sie gorzej ![]() nic to, już w łózkach lezymy, gripex zapodany i mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej także zdrówka dla wszystkich chorowitków, małych i dużych |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to cisza, ...
Mój karol tez ma duzą stopke, nosi 23 rozmiar. Zamówiłam mu karmelowe emu na zimę. Wiem ze są niezdrowe dla rozwijających stópek, kupie mu jeszcze jakies normalne buty a emu bedzie nosil tylko w ważniejsze dni, jakies wyjscia. musze mu teraz dokupic jakąś fajną czapuche i szalik. Bardzo podobają mi się mali chłopcy w takich papciorkach Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-09-25 o 20:31 |
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ewka ma chyba 3 dniówke...tzn mam taka nadzieje... ![]() Rano wysypki nie było a teraz zauważyliśmy w kąpieli całe plecki i troszeczke brzuszka. Jutro biegniemy do lekarza ![]() Zdrówka dla chorowitków!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

nie tyle mieszalam co dodawalam do kazdej lyzeczki jogurtu. arturowi czesto daje lekarstwo w mleku (nawet teraz)

no jedna na pół plusa ale idzie ku dobremu.

12.06.2010
pojechaliśmy rano do lekarza-dała skierowanie na krew i wyszło że to raczej ta wysypka po trzydniówce-ufff mam nadzieję, że niedługo zniknie.