|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
![]() ale czy ty sama zrobiłaś wszystko, żeby je przed tym uchronić? Możesz zwalać całą winę na sąsiadów, ale sama piszesz, że kotka była w ciąży(!!!), może reszta towarzystwa też niewykastrowana, to nic dziwnego, że latają po wsi i się tłuką. Powiem ci, że łatwo zwalać winę na złych ludzi, ale równie dobrze kot może wpaść pod samochód, może go pogryźć pies albo sam wsadzi łapę tam, gdzie nie trzeba. Na forum jest dziewczyna, Monika_Sonia, która też mieszka na wsi i po prostu nie wypuszcza swoich kotów, bo ma bardzo nieciekawych sąsiadów (sąsiad uciął jej kotce łapkę szpadlem, ale to już było wcześniej opisywane). Można? Można! |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama mialam trzy , teraz mam dwa i chcac nie chcac ( ku mojemu niezadowoleniu , ale niestety tu musze znosic decyzje meza ) tez wychodza na dwor , okolice mam spokojna bo daleko od drogi glownej ale moje sa po sterylizacji i nie bija sie po okolicy Zycze zdrowka koteczkom
|
|
#1623 |
|
Przyczajenie
|
Moje koty żyją ze sobą w zgodzie i się nie tłuką. W okolicy nie ma wolno biegających psów i nie ma też innych kotów. Jest to raczej osiedle domków gdzie większość ludzi ma pekińczyki, yorki albo inne małe pieski które nie wybiegają poza ogrodzenie. Uważam, że zrobiłam wszystko żeby zapobiec takiej kolei rzeczy dlatego że dopiero kiedy Black wrócił poturbowany, a potem Miluza, to nasunęło mi się na myśl że może to nie samochód, tak jak wszyscy myślą, bo ileż razy może auto kota potrącić? No i weterynarz niestety moje przypuszczenia potwierdził. Teraz na pewno będę zwracać większą uwagę na to gdzie moje towarzystwo chodzi i postaram się ograniczyć ich wychodzenie. Zresztą, zima idzie, a co za tym idzie ich wylegiwanie się na kanapach przed kominkiem
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też szkodnikuje, wszędzie musi zajrzeć (zwłaszcza do zmywarki - potrafi przybiec z drugiego pokoju jak ją otwieram) i jest okropnym niszczycielem kwiatków - kupiłam wrzos w doniczce i po jednym dniu zajął honorowe miejsce na lodówce, tam gdzie kota jeszcze nie sięga
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Kici kici miau miau
|
Pamietacie jak pisalam ze moj kocur ma problemy z zaparciami? No i zmienilam im diete Royala na Applawsa i jestem bardzo zadowolona bo nie wymiotuje i na razienie widac problemu,ciesze sie ze udalo mi sie zamienic zbozowke na bez-zboza
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo Ci współczuję, tym bardziej, że miałam ciut podobną sytuację. Mieszkam na wsi (a właściwie mieszkałam) i prawdę mówiąc nie za bardzo wyobrażam sobie jak zapobiec wychodzeniu kotów z domu. Tzn. wiem że są na to sposoby - specjalne siatki na oknach itp., ale tak blisko natury kot na pewno będzie się męczył bez możliwości wychodzenia. Szczególnie jeśli choć raz zasmakują takiej przygody. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Może faktycznie jest tak, że w tych whiskasach jest dużo mniej substancji odżywczych, więc kot je dużo ale nie czuje się syty? Wczoraj zakupiłam mojemu futrzastemu suchą karmę Brit. Miałam obawy że nie będzie chciał jeść, bo wiecznie dostawał mokrą. Ale mile się zaskoczyłam - wczoraj całą porcję spałaszował, że aż mu się uszy trzęsły Natomiast dzisiaj juz tak kolorowo nie było - zjadł 3/4 porcji i chodził za mną i miauczał, że głodny. A potem stało się coś dziwnego (przynajmniej dla mnie). Mianowicie siedział sobie koło mnie na stole i zaczął coś memłać, po czym wypluł... zęba! Trochę się przeraziłam, bo mimo że miałam już wcześniej do czynienia z kotami, to nic takiego się nie działo. Mam nadzieję, że mnie uspokoicie mówiąc, że to normalne, że to na pewno ząb mleczny (kot ma ok. 6 miesięcy).
|
||
|
|
|
#1629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Kot przejawia adhd, poluje na muchy, skacze po wszystkim niemalże i poznaje kolejne obiekty domowe (wczoraj zdejmowałam z umywalki)... Znaczy się zdrowieje i czuje się swobodniej
![]() A antybiotyk zjada z chęcią, byle owinięty w dowolne mięso. Tylko spać po nocach znowu nie daje: a to jej się miejsce na poduszce należy, a to przestrzeń między ludźmi (i na nich) służy za ścieżkę biegu na przełaj, a to 'ja poleżę a Ty miziaj' itd. W ogóle śmieszna rzecz, Tż w białej bluzie z ciemnymi elementami chyba jej przypomina kocią mamę, bo taka tulasta się robi, że jejku |
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój Gacek też tak się zachowuje. Dziś stwierdził, że poduszka na której ja śpię jest zbyt wygodna, żeby nie oddać jej kotu. W ogóle uwielbia spać na poduszce, nad głową. Ale najgorsze jest to, że czasem kładzie się na szyi, a właściwie na krtani i sie można udusić przez sen
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Przyczajenie
|
Moje koty też lubią spać na krtani
Co do kociego ADHD, jeden z moich kotów czai się za rogiem by zaatakować moje stopy gdy gdzieś idę. |
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obraził się, czy co?
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Iskierka też uwielbia plecaki, do tego stopnia że po tygodniu 'pomieszkiwania' na jednym z nich (szafa jest jedną z dwóch miejscówek gdzie znajdziesz kota, gdy nie ma jej gdzieś indziej) plecak nie nadaje się już na publiczne wyjścia, bo jest koloru iskierkowej sierści.
Ja nie wiem czy ona chce spać na mojej poduszce nad głową, jak mi się tam układa, to ją przeganiam, bo włącza mruczącą wiertarkę i przebiera mi łapkami po włosach
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj rzucałam mu taką gumową piłeczkę i śmiałam się z mamą, ze mamy latającego kota
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To chyba, nie zależy od tego czy się obraził tylko gdzie ma chęć spać gdzie mu akurat wygodnie
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Iskierka pudełko z poduszką i kocem uznała za wygodny punkt widokowy na balkon, za to w nocy najchętniej śpi na krześle obrotowym na szczycie trzech poduszek z kanapy lub na łóżku w lokalizacjach już wspomnianych. A za dnia pod kanapą, w szafie, na krześle obrotowym ogrzewanym słońcem itd.
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A popołudniowe drzemki obojętnie gdzie chociaż często jak leżę z kompem to u mnie w nogach ![]() Zastanawiałam się niedawno czy nie zakupić mu legowiska a nie wiem czy nie wywalę kasy a On nadal będzie spał gdzie będzie chciał i to będzie leżeć
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, zakochałam się w jednym kotku, ktorego ogłoszenie adopcyjne wisi na miau.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f...46433&start=15 Biję się z myślami - chciałam przygarnąć drugiego kotka po kupnie mieszkania i miał to być kot trudno adopcyjny, a ten jest taaaaki cudowny ,
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanów się, który kotek byłby dla Ciebie odpowiedni i który potrzebuje pomocy
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z pyszczka egzotyk . Jezeli mialby charakter egzotyka to kot marzenie
|
|
#1641 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1643 |
|
Kazar Lady
|
mnie nie przebiłaś - mam 4 koty i tyleż samo psów [imhttp://www.pic4ever.com/index-3.phpg]http://www.pic4ever.com/images/121fs725372.gif[/img]
po minie jego wnioskuję że jest absolutnie cudowny i jeszcze piękny
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny jest
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale na wiecej zwierzat mnie po prostu nie stac ![]() Oby szybko znalazl nowy dom.
|
|
#1646 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() pokaż kociarnie ![]() Nimfy coś długo nie było
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze poszukac jakis zdjec . Chyba juz tu je wklejalam
|
|
#1648 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Jeden tylko regularnie wskakuje do lodówki ![]() na miau znalazłam to cudo http://s6.ifotos.pl/img/1700037jp_xhsesqh.jpg znalazł już dom, ludzie sie go pozbyli przez słynną alergię. Boszz jakie cudo Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-09-25 o 20:07 |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-- a ja przegladam regularnie strony fundacji dajacych do adopcji i sie zakochalam w tej pieknosci burej po prawej stronie na zdjeciu
|
|
#1650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

) tez wychodza na dwor , okolice mam spokojna bo daleko od drogi glownej ale moje sa po sterylizacji i nie bija sie po okolicy

....