|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Dziwią mnie osoby, które układają plan na moim wydziale. Co roku dla mojej grupy jest taki plan z
Eh te moje uczelniane irytacje, znowu się zaczynają. |
|
|
|
#3002 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
? Albo synka?Czy w sensie: "próbuj do skutku"?
|
|
#3003 |
|
Konto usunięte
|
Też mam kijowy plan
5 dni w tygodniu z czego dwa dni... tylko na godzinę jadę Ale nie da rady |
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzeniona
|
Matko, pamiętam jak co roku mieliśmy wykład z jedną babką i ona mogła go prowadzić tylko we wtorki o 15:00. Plan był ułożony tak, że we wtorek praktycznie nie było zajęć oprócz tego wykładu (z listą i to taką, że nie da się wpisać za kogoś - podchodzenie do biurka przy niej
) i jedne zajęcia o 8:00. W pozostałe dni plan wypchany do granic możliwości, siedzieliśmy od 8:00 do 18:30 albo 20:00 bez żadnej przerwy, a we wtorek jedne zajęcia na 8:00, potem okienko do 15:00 i o 16:30 koniec Badziew straszny.
|
|
|
|
#3005 |
|
Konto usunięte
|
No ja się przyzwyczaiłam do badziewów. To już kolejny semestr gdy plan dałoby się rozłożyć na 2-3 dni ale jest na pięć.
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matko strasznie wyglądała.A po o wiele lepiej. ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Tzn wiem,że przed to na chłopca,a po owulacji na dziewczynke.Nie pamiętam,poprawcie jeśli się myle.
|
||
|
|
|
#3007 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ale nie po co, lepiej zrobić okienko kilkugodzinne, a potem w pozostałe dni siedzenie od rana do wieczora. Ja ogólnie mam dużo zajęć i z roku na rok coraz więcej mam wrażenie, zamiast coraz mniej... Ale plan układa jakaś niezbyt mądra głowa.---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- A w takim planie najlepsze jest, że niektórzy dojeżdżają. Moja koleżanka jedzie na zajęcia prawie 2 godz. w jedną stronę, więc kiedy mieliśmy to okienko, to jej się nie opłacało kompletnie wracać do domu i siedziała te 5 godz. na wydziale. Ale o tym już nikt nie pomyślał. |
|
|
|
|
#3009 |
|
Konto usunięte
|
Ja dojeżdżam ponad godzinę z w jedną stronę, tak godzina 20... Mam w czwartek 4 godzinne okienko. Prawie 3 godziny zajmuje mi dojazd w te i wewte, mam 1 godzinew domu
Mnie denerwuje z racji tego że mam imię z serii W... Z.... w sensie na daleką literkę, jestem w ostatniej grupie. No i powiedzmy, czwartek 8:00 wykład 9:45 grupa A zajęcia z panem Filemonem 11:30 grupa B zajęcia z panem Filemonem 13:15 grupa C zajęcia z panem Filemonem i w ten sposób mając nazwisko na W, jestem w grupie C i nasza grupa jest tą szczęsliwą która na zajęcia sobie trochę czeka |
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Konto usunięte
|
dobre. Nie no ja mam pecha w związku z nazwiskiem i nie można u nas zmieniać grup ;'-( moja i tak jest najmniejsza ;-( powiedzmy że jak jest 1. Basia Barbarowicz 2. Celina Cyckowska 3. Daria Dynkowska 4, Mirella Ewelińska 5. Monika Frał 6. Julita Grzebień 7. Klaudia Kowalska 8. Hernietta Przybylska to grupa A = 1,2,3 B=4,5,6 C=7,8 ![]() więc tak jakby było nie po równo od początku między grupami A i B były transfery a do nas nikt nie chciał nigdy przechodzić bo kijowo zawsze na końcu, buu
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzeniona
|
Najlepszy był jeden wykładowca ode mnie. Notorycznie go nie było - ciągle a to choroba, a to coś. W każdym razie o tej rzekomej chorobie dowiadywaliśmy się czekając na niego w sali, bo nie był łaskaw napisać maila. I oto pan ten wymyślił pewnego dnia, że jesteśmy w tyle (a to niespodzianka) i że będziemy odrabiać w... soboty
(studiuję dziennie). Wszelkie głosy, że ktoś pracuje, ktoś jeździ do domu, ktoś studiuje/uczy się zaocznie nie dały efektu. Pan zapowiedział, że normalnie będzie sprawdzał listę. Paranoja.
|
|
|
|
#3013 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Im bliżej do owulacji, tym większa szansa na chłopca. Działa to na tej zasadzie, że plemniki z chromosomem X (czyli te, z których może być dziewczynka), są silniejsze. Dlatego jeśli seks będzie dajmy na to 5 dni przed owulacją, to do czasu owulacji już głównie plemniki z X przetrwają. Za to jak seks będzie dzień przed owulacją, to i wiele plemników z chromosomem Y przetrwa.Ale oczywiście, są też inne metody planowania płci, na przykład taka: http://smyki.pl/ciaza/planujemy-ciaze/metody-planowania-plci-dziecka-metoda-selnas,25_79.html ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Drabineczka, zmień nazwisko Chociaż tu od razu mi się przypomina znajoma, której nazwisko zaczynało się na „Ab”, więc zawsze była pierwsza na liście. Nie cieszyło jej to
|
|
#3014 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Chodzi mi o to, że na 100% zaplanować się nie da.
|
|
#3015 | |
|
Konto usunięte
|
High Five myśmy odrabiali w niedziele bo wtedy ci co studiowali zaocznie mieli luźniej niż w soboty. Znam to
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inny znowu w ogóle nie przychodził na wykłady, był na pierwszym, a potem w ogóle się nie pojawiał. Wszyscy tak przychodzili jak osły (bo wykład był w dzień gdzie nie było w ogóle zajęć, tylko ten właśnie wykład), bo w poprzednich latach robił listę obecności na jednym z wykładów i osoby z tej listy były zwolnione z kolosa. Jedyne dobre w tym wszystkim było to, że nie zrobił tego kolosa tylko przepisał oceny z projektu.
|
|
|
|
|
#3017 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
No tak. Tylko przy metodach sztucznego zapładniania się da, bo wtedy można wybrać plemnik z odpowiednim chromosomem.
Cytat:
Cytat:
|
|
#3018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Drabineczka to zmieniaj szybko, potem ci się już to nazwisko nie przyda
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3021 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale będę miała kiedy zakuwać między kołami ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3022 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Jak ja się cieszę, że miałam maleńką grupę (tzn rocznik haha), rzadko się zdarzało, aby ktoś nie przyszedł tak ot bez zapowiedzi, a nikomu nie przyszło do głowy, aby w soboty odrabiać
) to nie musiał się koniecznie zjawiać ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- P.S. Tylko na V roku w II sem. nas baba w penisa zrobiła i specjalnie tak zmieniła plan, abyśmy mieli 2 dni zamiast 1, bo "to tak niezdrowo raz w tygodniu się pojawiać na uczelni"
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takich momentach doceniam moją uczelnię - 3 dni w tygodniu bez żadnych okienek, a ponoć teraz na ostatnim semestrze ma się nawet udać wszystko upchnąć w 2 dni
|
|
#3025 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Codziennie od rana do wieczora siedziałam.---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- W temacie zdziwień To zdziwiła mnie koleżanka, która niedawno urodziła dziecko i mówi, że nie ma na nic czasu i że aż sobie kupiła suchy szampon, bo nie ma czasu włosów umyć :co?: Ma faceta, więc naprawdę dziwne jest dla mnie nie mieć czasu umyć włosów - siebie chyba myje. Nie wiem, ja nie wyobrażam sobie poświęcić 24 godzin swojej doby dziecku i chodzić w tłustych włosach albo nie myć się, bo nie mam czasu... Zwłaszcza, że mama to nie jedyny rodzic (chyba, że nie ma faceta, ale jeśli jest, to powinien na równi się opiekować dzieckiem).
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nawet, jeśli ktoś myje włosy codziennie, to nie zajmuje to pół dnia…W temacie rodzicielskim jeszcze: dziwi mnie traktowanie korzystania z pomocy niani/opiekunki jako bycie złym rodzicem. Wiadomo, nie mówię o sytuacji, w której ktoś w ogóle nie zajmuje się dzieckiem tylko wiecznie je przekazuje niani pod opiekę. Ale okazjonalne przekazanie dziecka pod opiekę kogoś innego to moim zdaniem nic złego. Młodzi rodzice też czasem chcieliby np. iść do restauracji na obiad czy pójść na basen… To, że ktoś ma swoje życie poza dzieckiem to nic dziwnego. Ba, to jest normalne…
|
|
#3027 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
A wręcz uważam, że rodzice czasami powinni wyjść gdzieś tylko we dwoje albo do znajomych, spędzić czas jako małżeństwo/młodzi ludzie, a nie rodzice.
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy wszędzie doszukują się pseudofanów. Michael Jackson umarł, ktoś sobie włączy jego piosenkę, i zaraz jest: słuchasz go tylko dlatego, że to modne! Ja byłem fanem, zanim umarł! A co się teraz wokół Paktofoniki dzieje...
Aż nie wiem, co mnie bardziej bawi: osoby, które obejrzały film i się uważają za ekspertów, czy ci, którzy rzekomo od zawsze są fanami i twierdzą, że ktoś, kto dopiero teraz poznał ten zespół słucha go tylko dla szpanu. Czy ludzie nie potrafią skoncentrować się na tym, co leci z ich słuchawek, tylko zawsze się muszą do kogoś przy*ieprzyć?
|
#3029 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwią mnie dziewczyny, których kręcą dresiarze
Pracowałam raz jako hostessa w parze z obcą dla mnie dziewoją, dopiero co poznaną na miejscu. Musiałyśmy promować piankę do golenia. Podszedł do nas chłopak - łysy, w jaskrawożółtych adidasach, krótkich spodenkach jak od piżamy, koszulką HWDP, tribalem na przedramieniu i skarpecie podciągniętej prawie pod kolano. Rozmowa z nim była bolesna, bo ciężko było mu się wysłowić i nie za bardzo rozumiał co mówimy. Kiedy odszedł, ta druga powiedziała do mnie: "Fajny, nie?". Ja na to, że kompletnie nie mój typ, a ona: "Ja to lubię dresików" i mina:
|
|
|
|
#3030 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

? Albo synka?
5 dni w tygodniu z czego dwa dni... tylko na godzinę jadę 

(studiuję dziennie). Wszelkie głosy, że ktoś pracuje, ktoś jeździ do domu, ktoś studiuje/uczy się zaocznie nie dały efektu. Pan zapowiedział, że normalnie będzie sprawdzał listę. Paranoja.

W takich momentach doceniam moją uczelnię - 3 dni w tygodniu bez żadnych okienek, a ponoć teraz na ostatnim semestrze ma się nawet udać wszystko upchnąć w 2 dni
Nawet, jeśli ktoś myje włosy codziennie, to nie zajmuje to pół dnia…
Aż nie wiem, co mnie bardziej bawi: osoby, które obejrzały film i się uważają za ekspertów, czy ci, którzy rzekomo od zawsze są fanami i twierdzą, że ktoś, kto dopiero teraz poznał ten zespół słucha go tylko dla szpanu. Czy ludzie nie potrafią skoncentrować się na tym, co leci z ich słuchawek, tylko zawsze się muszą do kogoś przy*ieprzyć?