|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
nie znasz tego określenia?
![]() przysnęła sama w łóżeczku i chyba już pójdzie spać na dobre, bo to już dawno jej pora
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn teraz juz znam ![]() moja ma jeszcze godzine
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Kokosi?
U nas usypianie trwa... Wczoraj dopiero o wpol dp pierwszej kimnela na dobre. |
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mnie głowa boli idę zraz do łóżka...
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Yoo matki plotkary ! jak wy znajdujecie czas na wizaż to nie wiem... U mnie z czasem krucho, na necie prawie w ogóle w dzień nie siedzę, nie mam kiedy. Moja maruda daje popalić od 2 dni, pochwaliłam ją za bardzo chyba. Śpiąca że hoho, ale nie raczy zamknąć oczek. I tak się męczymy cały dzień.
Dzisiaj byłam pół dnia poza domem, oczywiście z przylepą, ale było mega pozytwnie i fajnie ! Jutro przychodzi przyjaciółka na cały dzień, później znajomi, czwartek też cały zaplanowany i tak czas leci... Zatęskniłam dzisiaj za czasami sprzed ciąży, gdy popijałam winko z tż przed tv rozmawiając o pierdołach. Dzisiaj to powtórzyliśmy, ale za ścianą spała królewna... |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee nie znacie powiedzenia "kokosić się jak kura na grzędzie"
![]() znaczenie samego kokosić dla tych co nie znają :http://slowniki.gazeta.pl/pl/kokosi%C4%87+si%C4%99
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- barclays. nie wiem czy on jest w dojczlandzie. to bylo za free! |
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moi poprzekręcali pewnie od babci się zaczęło, ona wszystko przekręca ![]()
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziopy, jak bylyscie ubrane na chrzciny/co zamierzacie ubrać? Ja planuję sukienkę i żakiet, do tego jakiś płaszczyk jakby było zimno i szpilki zwykłe, nie żadne botki czy coś. Nie wiem, jak najlepiej się ubrac.
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przez mojego siostrzeńca ciotecznego ja długo byłam przez wszystkich wołana "Anienia" - siostrzeniec jak jeszcze nie umiał dobrze mówić to tak sobie radził z moim imieniem, a na pomidory mówiliśmy "tuńtuńty", normalnie ktoś z boku miałby z nas niezłą polewkę
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daję radę maksymalnie 3 i pół godziny z nią "na mieście" no chyba że z TZtem, wtedy jest łatwiej (bez niego w ogóle jak bez ręki) dziś byłam z małą w parku i po 2 godzinach wracałam w podskokach tak się rozdarła!!! zgłodniała niunia ![]() aaaa i ja wizazuję podczas karmień zazwyczaj
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-25 o 22:26 |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jeszcze lepiej, jak nam się kołdra pozwijała, to siadaliśmy na schodach (ja mam trójkę rodzeństwa) i krzyczeliśmy: mamo, kordła mi się pokiełbasiła!
ehhh już się nie mogę doczekać aż Lu zacznie tak śmiesznie mówić i wymyślać swoje słowa
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieciaki sa slodkie jak zaczynaja mowic Moja sasiadka ma wnuczke 2 latka ma i tez nie raz sie z niej usmialismy bo jest blondyneczka ma krecone wloski wyglada przeslodko i na naszego pieska zamiast Stitch wolala itch bardzo duzo slow przekreca
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej go w Dojczlandzie nie ma, ale ja pytałam nie w którym banku, tylko z którym zdjęciem strzeliłaś sobie tę kartę ![]() a jaki stajl mają Twoje zegarki? ![]() poka.
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Depoison i jest on w Dojczlandzie http://www.barclays.de/
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale raczej nowego konta nie będę otwierać - tylko po to, by mieć taką kartę
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Pocytowałam sobie co mam odpisać i a jestem padnięta i już nie będę szukać ponownie.Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów ![]() Sol, strasznie szkoda mi Fabianka. Biedactwo, szpital... I dziękuję za odp. ws. czopków. Ja idę do lekarza z młodym w czwartek to popytam. Kokosić się... a ja znam jeszcze słowo - rochlić znacznie podobne jak kokosić się U mnie dziś dzień całkiem dobry. Rano mały marudził bo nie mógł zrobić kupki. Ale w końcu mu się udało i od razu mu ulżyło - poszły takie pruty, że pieluchą ruszało Później poszliśmy sobie do sklepu po mleczko dla Kubusia w ramach spaceru Wyszliśmy przed 14, a wróciliśmy po 16. Mały cały czas spał. Ugotowałam obiad (pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i ogórkami). Mąż wrócił do domu po 17, a przed 18 pojechaliśmy do moich rodziców Wróciliśmy ok. 20 (małego już nie kąpałam), nakarmiliśmy dzieciaczka i ok. 21 już spał (a ja razem z nim ). A teraz Kuba śpi w łóżeczku, mąż na łóżku, a ja skończyłam odciągać i też idę się oddać w objęcia Morfeusza (jedyny facet o którego mąż nie jest zazdrosny ). Życzę dobrej nocki i do jutra |
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** O 4 nad ranem odłożyłam dziecinkę do łóżeczka, ale zaczęła się prężyć i słyszałam, że z trudem oddycha przez nos, więc psiknęłam jej do dziurek wodą morską. Od razu zaczęła oddychać spokojnie, ale się obudziła. Nóżkami machała tak wysoko, że skopała kocyk na dół, a na spanie bez przykrycia było za zimno, więc tym samym zapewniła sobie powrót do mojego łóżka. Po chwili "obudził się" również jej żołądek, więc przystawiłam ją do piersi. Przy jednej głównie się wściekała, a z drugiej się najadła i zasnęła, ale to było o 5:30. *** Płytki wzrosły do 122 tys. To jeszcze nie jest moja norma, ale więcej, niż 76 sprzed ok. 2 tygodni. Żelaza też mam dosyć, więc nadal nie muszę brać. Następna wizyta w styczniu. *** Pod wieczór uznałam, że córcia ma dzień krzykacza, ale później uświadomiłam sobie, że to chyba ja jestem bardziej zmęczona, bo poza wrzaskami przy ubieraniu (wygrała, w końcu założyłam jej soś innego) nie płakała częściej, niż zwykle. Od czasu jedzenia po kąpieli śpi. *** Wyłączyli ogrzewanie nawet w łazience. Cytat:
*** Jutro przeczytam, co u Was. Teraz oczy mi się zamykają nawet przed kompem, a to u mnie rzadkość. Muszę odespać ostatnie dwie lub trzy noce. Ciekawe, czy mała mi pozwoli. Śpi od 21! To też rzadkość. Dobranoc. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-26 o 01:48 |
||
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą,
Różyczką na kolanach i lekkim katarem. Do tego mi duszno.
|
|
|
|
#2159 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fabi się bawi, więc mam chwilkę TŻ złapał dorywczą robotę i go nie ma. Rano się wydarł że go nie obudziłam (bo zaspał) jak ja sama spałam W ogóle Fabi padł mi wczoraj o 19 i wstał 3.30 się bawić A po 6 pierwszy raz przywitał mnie uśmiechem a nie płaczem z głodu ![]() Idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
Ostatnio ją na mieście widzieliśmy i się krzywo patrzyła. Zresztą to perfidnie na złość było robione, bo najpierw ktoś wyciągnął koc z wózka i po nim chodził 2 razy, a później koło... Wózek stoi u mojej mamy w klatce przypięty. Tam jest winda i wygodniej mi było go brać... Cytat:
bardzo ładny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że z bioderkami ok! ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziewczyny sciagnelam wczoraj wieczorem mleko i wsadzilam do lodowki i dzis jak bylo takie oddzielone to poachniało takim wlasnie mlekiem jakby sie smietana robila tak ma byc? jak wymieszałam to niby ok, smakuje tez ok pytam bo niegy tak dlugo nie trzymałam mleka. A chciala bym razem ze sciagnietymr ano podac małej. Wyszlo z obu 100 ml ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- aaaaaa mała moja dzis rpzespała 7 godzin tak to zawsze 5-6 a dzis 7 i spała pierwszyr az w spoworku i przyznam ze Jej sie chyba pdooba bo jak jej zkaladam to zaciesza i jezyk pokazuje![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- musze sie dzis przeczyscic konkretnie bo jutro ide na zdjecie rtg kregoslupa. A w piatek na komisje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

idę zraz do łóżka...

:

i wszędzie piszą, że dziecko zaczyna gryźć brodawkę jak zaczyna ząbkować, ale ja nie widzę u Luśki żadnych oznak ząbkowania...
stawiamy torcik z 1/4 świeczki
Do tego mi duszno.