Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 18:40   #751
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
yy..jak dla mnie to bez sensu, bo jak np. najpierw pracowałam na niepełny etat, teraz pełny + awans to średnia wyjdzie niższa niż obecna pensja, a to bez sensu bo w końcu teraz jestem zatrudniona na inną umowę z innymi zarobkami jak by nie było i nie rozumiem czemu 100% wypłaty miało by się okazać niższe niż to co dostałam np. miesiąc temu mam nadzieję, że się mylicie, niedługo się przekonam o tym.
pierwszą pensje na pewno bedziesz miala normalną bo pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca normalnie dopiero później wysyła się papiery do zusu w których podaje się wszystko, jak nie zapomne dopytam jutro dokładnie w pracy jak to jest liczone

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

ostatnio na allegro przeglądałam łóżeczka i zauważyłam dość tani zestaw z kołderką, materacykiem itp http://allegro.pl/lozeczko-6-kolorow...618563716.html i zastanawia mnie jedna rzecz. czy duże znaczenie ma z czego jest kołderka? bo tu nie ma ani słowa o tym a na innych aukcjach tego użytkownika, gdzie np jest więcej elementów (i wyższa cena) jest dokładnie opisany skład kołderki, firma itp. np tu: http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...647154710.html

Pewnie to głupie pytanie ale jestem kompletnie zielona w temacie kołder, nigdy nie kupowałam wiem tylko, ze pierzyny są z pierza i tyle
po 1 drugie łózeczko jest droższe bo jest z szufladą
po 2 skład kołderki nie ma znaczenia i raczej wszystkie te dziecięce są takie same
my tez kupowaliśmy łózeczkowy taki komplet na allegro z materacem podusią kołderką tylko ze my mamy łózeczko z szufladą i zwracajcie uwagę żeby miało wyjmowane szczebelki to później dziecko samo sobie wchodzi i wychodzi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:40   #752
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

A ja tak obserwuje sobie wozki i za miesiac wybieram sie z TŻ po sklepach, bo w grudniu przyjeżdża teść i koniecznie chce nam kupić wózek więc w razie czego trzeba zamowic kolor w sklepie zeby był na grudzien. Wiem ze za wczesnie ale teść przyjezdza raz w roku i bardzo mu zalezy zeby nam go kupic.. chcial kupic jakis za 900 euro ale co mi z tego jak ja potrzebuje wygodny a nie drogi, a z tego co widze to wszystkie powyzej 1500 zł są beznadziejne lub ciężkie

robie frytki... znowu
Luna ja coś czuje, że my obie skusimy się na Tutka co nie?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:58   #753
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
po 1 drugie łózeczko jest droższe bo jest z szufladą
po 2 skład kołderki nie ma znaczenia i raczej wszystkie te dziecięce są takie same
my tez kupowaliśmy łózeczkowy taki komplet na allegro z materacem podusią kołderką tylko ze my mamy łózeczko z szufladą i zwracajcie uwagę żeby miało wyjmowane szczebelki to później dziecko samo sobie wchodzi i wychodzi
tak tak zauważylam ze drugie z szufladą chciałam tylko pokazać różnicę w opisie kołderki a swoja drogą jakbyś kupowała drugi raz zdecydowałabyś się znowu na takie z szufladą czy obyłoby się bez niej?

dzięki za odpowiedź odnośnie kołderki właśnie o to mi chodziło czy wszystkie są jednakowe dziękuję

co do wyjmowanych szczebelków to też słyszałam, że są niezbędne. poza tym ktoś mi jeszcze opowiadał, że mają wycofać ze sprzedaży te ochraniacze na łóżeczka, bo podobno było dużo przypadków, że dzieci się dusiły...
Stary 2012-09-25, 19:03   #754
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
że siki są obojetne a powinny byc kwaśne. trzeba zakwasic zurawina bo jest podatny na bakterie
Dziękuję za odpowiedź
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:19   #755
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no właśnie, na mnie też krzyczą, że jeszcze za wcześnie na zakupy, że mam jeszcze czas a ja wolałabym już zacząć, żeby troszkę rozłożyć te wydatki
dla mnie teraz to zdecydowanie za wczesnie na zakupy, wolę odkładac sobie kasę niz teraz kupować.

Cytat:
pierwszą pensje na pewno bedziesz miala normalną bo pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca normalnie dopiero później wysyła się papiery do zusu w których podaje się wszystko, jak nie zapomne dopytam jutro dokładnie w pracy jak to jest liczone
zaczne sie zastanawiac czy nie bardziej by mi sie oplacalo zwykle zwolnienie 80%, bo może być większe niż średnia z 12 m-cy..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:40   #756
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że nie tylko ja popijam sok z żurawiny no choć ostatnio się zaniedbałam, muszę jutro znowu się zaopatrzyć
to już mamy kawalera i pannę na wątku potwierdzonych, a kiedy ktoś nowy się ujawni? może jutro?
Można swaty zacząc
Ja pije herbatę z żurawiny

Cytat:
u

Ty już jesteś w 18 tyg? bo mamy ten sam termin a u mnie dziś równo 16t0d co do ruchów to też nie mogę się doczekac i trochę boję się, że przeocze te pierwsze
Nie, ja mam 15 tydzien i 6 dni, ale tak z ciekawości pytam, jak to jest bo sie nie moge już doczekać

My z Tztem przebarłożyliśmy cały dzień, nic tylko: jedzenie, komputer, spanie itd A teraz coś mnie brzuszek pobolewa, wiec no-spa i do łóżka.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:49   #757
LiwkaO
Wtajemniczenie

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=91frTA
str. 19-20
zobaczcie co będzie w LIDLU od poniedziałku!!! chyba wydam tam fortune!!! będzie też poduszka dla kobiet w ciązy, co prawda nie fasolka ani S ale prosta za 39,99zł. Kupię na pewno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 19:59   #758
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
str. 19-20
zobaczcie co będzie w LIDLU od poniedziałku!!! chyba wydam tam fortune!!! będzie też poduszka dla kobiet w ciązy, co prawda nie fasolka ani S ale prosta za 39,99zł. Kupię na pewno
pod warunkiem ze coś bedzie, ja ostatnio polowałam u nas na poduszkę i nie było ;( nawet mi siostra u siebie sprawdzała
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:04   #759
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
str. 19-20
o jaa... musiałaś to pokazywać? teraz muszę kupić któryś ciuszek
Stary 2012-09-25, 20:09   #760
bmma
Zadomowienie

[QUOTE=
zaczne sie zastanawiac czy nie bardziej by mi sie oplacalo zwykle zwolnienie 80%, bo może być większe niż średnia z 12 m-cy..[/QUOTE]

wg mnie nie ma takiej opcji.
W ciąży mamy zwykłe zwolnienie lekarskie, tyle, że 100%.
ja mam miesięczny dodatek 50zł za pranie, to to odejmą. Premii brak i 13 :P

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:11   #761
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
pod warunkiem ze coś bedzie, ja ostatnio polowałam u nas na poduszkę i nie było ;( nawet mi siostra u siebie sprawdzała
Będę stała w kolejce od 7 żeby być pierwsza hehe :P Ja mam 4 lidle w mieście jak nie 5 więc sobie wszystkie zdążę obskoczyć z rana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 20:36   #762
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
wg mnie nie ma takiej opcji.
W ciąży mamy zwykłe zwolnienie lekarskie, tyle, że 100%.
ja mam miesięczny dodatek 50zł za pranie, to to odejmą. Premii brak i 13 :P
owszem, jeśli jest liczona średnia z 12 miesięcy jako ta 100% wypłata ciążowa, a nie 100% obecnej wypłaty, a rok temu miałam 1/2 etatu, potem 3/4, dopiero później cały i zaledwie od miesiąca awans i większą kasę to 80% obecnej kasy może być większe niż średnia z tego całego roku..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:15   #763
maria28
Kniaginia

Cytat:
z innej beczki- ostatnio zauważyłam u siebie nowy objaw ciąży. mówiąc najprościej jak się da: głupia się robię a nawet bym powiedziała, że tępa takie gafy zdarza mi sie strzelić, że aż sama się z siebie śmieje, do tego na niczym nie mogę się skupić, zero koncentracji, pamięć co raz gorsza, w robocie przestaje wszystko ogarniać mówią, że to dziecko mózg zabiera niech ma na zdrowie
Też to mam. W pracy zauważam, że się mylę, a w sklepie przy płaceniu kartą zły PIN wstukuję...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:21   #764
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
str. 19-20
mi się bluzka za 27zl podoba
Cytat:
Będę stała w kolejce od 7 żeby być pierwsza hehe :P Ja mam 4 lidle w mieście jak nie 5 więc sobie wszystkie zdążę obskoczyć z rana
no to bedziesz miała wycieczke

noi kolejny dzień bez objawienia jutro już mam nadzieję ktoś nowy się objawi

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:31   #765
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ja akurat mam pewność, że L4 będzie, z krwiakiem i nakazem leżenia non stop do pracy nie pójdę przecież
a no tak... zapomniałam
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Hehe, podobnie, jak u nas Ale mi nie przeszkadza, ja zawalam całą kanapę gazetkami, książkami, laptopem, jakimś żarciem, do tego tv gra sobie i jestem panią na włościach A tż w drugim pokoju na drugim laptopie
hmm... powiem szczerze, że nasz związek a potem małżeństwo od zawsze tak wyglądają Misiek przy kompie stacjonarym w sypilani, ja na lapku przed telewizorem... a czasem jak się za mną stęskni to wyciąga drugiego lapka i się gnieździmy razem przed telewizorem, bo ławę mamy małą, więc jak stoją dwa laptopy to juz jest ciasno powiem Wam, że mi to pasuje... a on chyba tez się cieszy, ze nie każę mu ciągle koło siebie biegac i się wielbić Ja dużą naukę wyciągnęłam z poprzedniego (a zarazem pierwszego powaznego zwizku), gdzue faceta wytresowałam tak, że biegał za mna jak piesek, wszystko cchiał robic ze mną, itp... I potem sama nie mogłam znieść tego co sobie stworzyłam... Dlatego w tym zwiazku juz byłam mądrzejsza, bo wiedziałam że na dłuższą metę potrzebuję w związku przestrzeni. Tak się sklada, że mój Tż również, więc chybasię dograliśmy Czasem jak nam odbije to piszemy do siebie na gg siedząc w dwóch róznych pokojach Zazwyczaj jakies słodkie rzeczy, a potem spotkanie w połowie drogi albo w kuchni
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Biorą średnią z ostatnich 12 miesięcy, łącznie z premiami i 13-stką. Dlatego ja chcę iść jak najszybciej, bo po 1. i tak powinnam, ze względu na zdrowie, a po drugie, bo kilka mcy temu pojechali nam po premiach ostro, więc im szybciej pójdę, tym bardziej skorzystam
no może W każdym razie ja niexle na tym wyszłam... A tym bardziej to bylo miłe, że w ogóle się nie spodziewałam, że więcej kaski będzie wpadać
Cytat:
ale narobiłam zakupów na allegro hehe pochwale się
http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...631936484.html wzór 6,10
http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...628289087.html wzór 2,3
http://allegro.pl/spiochy-rozmiar-62...631212112.html wzór 2
http://allegro.pl/okazja-polspiochy-...621564496.html wzór błękitny i żółty
http://allegro.pl/okazja-sliczne-wes...620238017.html wzór zielony bięgnę do was....

za wszystko razem z przesyłkami 89,70zł 8 sztuk to wychodzi po 11,21zł
nie dużo zwłaszcza że w sklepie byle jakie półśpiochy od 30zł widziałam

jeszcze mam pare fajnych rzeczy na oku ale dziś już nie zdążę.

ładne??
Dragusia, te ciuszki są cudne Ja się planuje wstrzymac przynajmniej do grudnia... no chyba, że coś cudneo uderzy mnie po oczach Poza tym, dwie koleżanki obiecały mi ciuszki po swoich maluchach, więc najpierw muszę zobaczyc co od nich dostanę
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
jutro mam wizyte także trzymać kciuki! Mam nadzieje że dowiem się co z tym mięsniakiem żadna z was nie ma..
Lunka, ja tez mam jutro, ale dopiero o 14.40. A z tego co kojarzę, to ktoś jeszcze jutro ma Jak tam mamusie? Przyznawać się
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ale przynajmniej trochę poczytałam, no perypetie z Tżtami, oczywiście chyba każdy jakieś ma, ale no cóż widać tak już z facetami bywa
Mój jest strasznie udany i do tego nie słuchany i po prostu mnie do szału doprowadza. np. mówię żeby poszedł się wykąpać, bo uśnie. A on nie nie usnę idź pierwsza. (i tak kilka razy powtarzam) aż w końcu idę się wykąpać, wracam a on śpi no i jak tu wytrzymać
to tylko przykład ale mam też inne historie.
No to u nas to samo... tylko role odwrócone
Cytat:

super ciuszki troche wam zazdroszcze tych zakupów ale za to ja nie wydam juz tyle kasy na ciuchy A jesli masz gdzieś u siebie sklep Pepco to tam są tanie bodziaki, śpioszki kaftaniki bo juz od 4 zł są i ja Julce do tej pory sporo w Pepco kupuje bo są sporo tańsze ubranka
ja mam dwa sklepy pepco blisko siebie Faktycznie tanie rzeczy tam można kupić choć czasami faktycznie jakość jest adekwatna do ceny No ale zawsze można wymacać zanim się kupi Ja dziś nabyłam nieuciskające majtusie z elastyczną koronką w pasie i grube rajstopy ze wzorem... dla siebie póki co
Cytat:
yy..jak dla mnie to bez sensu, bo jak np. najpierw pracowałam na niepełny etat, teraz pełny + awans to średnia wyjdzie niższa niż obecna pensja, a to bez sensu bo w końcu teraz jestem zatrudniona na inną umowę z innymi zarobkami jak by nie było i nie rozumiem czemu 100% wypłaty miało by się okazać niższe niż to co dostałam np. miesiąc temu mam nadzieję, że się mylicie, niedługo się przekonam o tym.
Cytat:
owszem, jeśli jest liczona średnia z 12 miesięcy jako ta 100% wypłata ciążowa, a nie 100% obecnej wypłaty, a rok temu miałam 1/2 etatu, potem 3/4, dopiero później cały i zaledwie od miesiąca awans i większą kasę to 80% obecnej kasy może być większe niż średnia z tego całego roku..
hmmm... jeżeli faktycznie by bylo tak jak pisze większość dziewczyn - tzn, że pensja na L4 wyliczana jest ze średniej z ostanich 12 m-cy, to w dla Ciebie byłoby to bardzo krzywdzące - jeśli od niedawna pracujesz na pełny etat... Kurcze, jakoś nie chce mi się wierzyć żeby tak bylo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 21:32   #766
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra pora spać, ja mam jutro wizyte u ginka ale bez usg to sie nie liczy ;p musze wyłudzić skierowanie na badania krwi i moczu. noi skierowanie na usg.

dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 21:44   #767
Chanel_Coco
Raczkowanie

Śliczne te kombinezony, ale myśle, że warto też poczekać do stycznia/lutego w sklepach będą wyprzedaż zimowych ubranek, więc pewnie też będzie można coś ładnego upolować.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Lunka, ja tez mam jutro, ale dopiero o 14.40. A z tego co kojarzę, to ktoś jeszcze jutro ma Jak tam mamusie? Przyznawać się
Ja też jutro mam wizytę, najpierw pędze po wyniki badań i na 17 gin. Doczekać się nie mogę
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 05:17   #768
anika_s
Wtajemniczenie

Ja też jutro mam wizytę, najpierw pędze po wyniki badań i na 17 gin. Doczekać się nie mogę [/QUOTE]

ja dzis też mam wizytę tyle że o 16.15 , trzymajcie
Miłego Dnia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 05:24   #769
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 06:26   #770
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Luna ja coś czuje, że my obie skusimy się na Tutka co nie?
Dokładnie
wczoraj szukalam tak żeby mieć coś w razie W i przyszedł TŻ i ględzi że wózek już wybrany, że mu się już inne nie podobają, że ten i tylko ten bla bla bla a ja mu mówie że jak dla mnie to też sprawa przesądzona ale zobacze porównam, no to mu pokazuje tutka innego co jest podobny, ale nie jemu się nie podoba przyznal się ze sie nie podoba bo sie uparł na tutka grandera i już
mnie najbardziej przekonuje jego lekkość

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
To Mokka trzymam kciuki! Szczególnie żebyś nie musiała do pracy wracać nie daj się

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja dzis też mam wizytę tyle że o 16.15 , trzymajcie
Miłego Dnia
Trzymam kciuki!

Widać ja pierwsza mam wizytę bo ide tak na 9 ale napisze później bo potem odrazu ide siostrzenice pilnować

a i dziś 14 tc czyli 4 miesiąc wg was to już leci 15tc

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-26 o 06:29
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 06:42   #771
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Nooo to pozostało nam trzymać kciuki za wizyty
I dawajcie znać. Ale u nas dziś piękna pogoda
Stary 2012-09-26, 06:52   #772
booziaczek
Zadomowienie

hej dziewcazynkiale dzis ładnie

ja wczoraj byłam na warsztatach i mimo tych wszystkich prezentacji sponsorów polecam szczególnie podobała mi się czesc o żywieniu dzieci i problemach w tym temacie co prowadziła połóżna oraz jak ratować malucha tu znów warsztat prowadził ratownik medyczny, o fotelikach i wózkach było dno i jeszcze było o banku komórek macierzystych nie zdawałam sobie sprawy ze tyle kasy to kosztuje tez dostałm sporo gratisów butelke , skarpetki sliniaczek próbki mleka i mnustwo ulotek do przestudjowania w domu osób było sporo cos ok 100 dużo było tych co przyszli sami moze z 5 par tylko wiec jak ktos ma dylemat to ja polecam
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 07:15   #773
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
tak tak zauważylam ze drugie z szufladą chciałam tylko pokazać różnicę w opisie kołderki a swoja drogą jakbyś kupowała drugi raz zdecydowałabyś się znowu na takie z szufladą czy obyłoby się bez niej?

dzięki za odpowiedź odnośnie kołderki właśnie o to mi chodziło czy wszystkie są jednakowe dziękuję

co do wyjmowanych szczebelków to też słyszałam, że są niezbędne. poza tym ktoś mi jeszcze opowiadał, że mają wycofać ze sprzedaży te ochraniacze na łóżeczka, bo podobno było dużo przypadków, że dzieci się dusiły...
co do szuflady mi sie przydała wtedy mieszkaliśmy u teściów mieliśmy jeden pokój i miałam miejsce na zamienną pościel pieluchy i inne rzeczy teraz to nie wiem czy bym brała nie musze sie zastanawiac a jeśli chodzi o ochraniacze to Julka była taka wiercipięta ze jakby nie ona to by miała głowe poturbowaną i w miejscu gdzie ich nie było potrafiła wsadzić noge i sie zaklinować więc jak dla mnie przydatne były

Cytat:
no to już wiem jeśli była zmiana etatu to liczy się od zmiany etatu czyli nie masz sie co martwić ale jesli ktoś jest na tym samym etacie najpierw z nizszą pensją potem z wyższą to liczy sie średnia z 12 miesięcy

a ja byłam wczoraj drugi raz z Julką u lekarza bo dostała krost i plam i ma rumień jak katar prawie minął to co innego sie przyplątało

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-09-26 o 07:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 07:31   #774
Agnjeska
Zadomowienie

Hej (; Widzę że dużo dzisiaj wizyt, ja mam dopiero o19.00 więc trzymam kciuki za Wasze wcześniejsze (;
Ja dalej stacjonuje w domu i się nudzę ale wczoraj wieczorem znowu plamienie małe
Ze spania nicic, siedzę i porodówkę na TLC oglądam O.o

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 07:43   #775
nestelle
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny , słonko już pięknie świeci ,cieplutko ...... ta pogoda trochę pokręcona,ale niech tak zostanie jak najdłużej....
Kurczę jakoś specjalnie nie mogę się udzielać w rozmowach o zakupach bo .....ja już wszystko mam...... , naprawdę wszyściutko a nawet i więcej..... . Może i mam spokój i kasy nie muszę wydawać(ale w sumie już tyle wydałam na to wszystko..... ) ale w sumie kupowanie też jest przyjemne..... Może czasami coś małemu dokupie jeśli już naprawdę bardzo się spodoba.....
Stary 2012-09-26, 07:46   #776
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

No ja też właśnie słabo do tematów zakupowych, bo raczej przed styczniem pewnie niewiele zakupię. Jedynie co to dla siebie w przyszłym tygodniu coś na rozstępy i inne cuda wianki i ten do spania mothercare poduszkę bo ponoć dobra... któraś miała ?
Stary 2012-09-26, 07:47   #777
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
hej
a ja byłam wczoraj drugi raz z Julką u lekarza bo dostała krost i plam i ma rumień jak katar prawie minął to co innego sie przyplątało
.....znam to, znam.... ale pocieszeniem -jeśli chodzi o rumień- jest fakt ,że większość dzieci leciutko go przechodzi i szybko-mój Kuba tak miał , tylko chrostki ,lekkie zaczerwienienie i to wszystko.....

Też trzymam kciuki za wszystkie wizyty !
Stary 2012-09-26, 07:48   #778
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ja wiem że ja dziś nie mam wizytę ale jakbym mogła prosić od 11 gdzieś do 13 kciuki za mój egzamin

bo póki co jestem przerażona i nie wiem jak to będzie. także każde wsparcie żeby był ten cud i że to zdam potrzebne

bardzo dziękuję
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 07:53   #779
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.....znam to, znam.... ale pocieszeniem -jeśli chodzi o rumień- jest fakt ,że większość dzieci leciutko go przechodzi i szybko-mój Kuba tak miał , tylko chrostki ,lekkie zaczerwienienie i to wszystko.....
no własnie u nas chyba trroche gorzej wczoraj rano zaczeło sie od tego ze miala wysypane na brodzie tylko po poludniu doszło na dloniach stopach (drapała sie i nie mogła wytrzymać tak ją swedzialo) do tego na ustach jej sie zrobiło i nawet w gardle ma na podniebieniu nie chce jeść przez to Chaiłabym zeby do niedzieli mineło bo od poniedziałku mają w przedszkolu miec i tańce i rytmike

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
ja wiem że ja dziś nie mam wizytę ale jakbym mogła prosić od 11 gdzieś do 13 kciuki za mój egzamin

bo póki co jestem przerażona i nie wiem jak to będzie. także każde wsparcie żeby był ten cud i że to zdam potrzebne

bardzo dziękuję
bedą kciuki

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Nestelle a wy sie wtedy zaraziliście tym rumieniem? to zaraźliwe bardzo czy nie? czy tylko dzieci dotyka?
Stary 2012-09-26, 07:53   #780
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo dziękuję
....kochana ,kciuki zaciśnięte już od dawna.....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości