Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 20:38   #3061
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Hahaha, przepraszam, ale uśmiałam się z tego filmu. Chyba za dużo Świata według Bundych oglądam i udziela mi się poczucie humoru a'la Al Bundy
To jak ja ... i Monty Python
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:38   #3062
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
A mnie nie dziwi. Jak się córka urodziła, to pierwsze tygodnie wycięte z życiorysu. Mąż przez większość dnia w pracy, to jak miałam siłę, to kąpałam się wieczorem a jak nie, to nie. Serio, ciężko jest wciąć prysznic przy płaczącym maluszku nie mając nikogo w domu do pomocy. Po całym dniu człowiek pada na twarz i ma w nosie tłuste włosy itp. Nawet teraz, mimo, że mała ma ok 4 miesiące, prysznic biorę w trybie błyskawicznym. Nie zdążę odkręcić wody i już kwękanie, bo głodek albo pielucha. Nie chcę mówić "kto nie przeżył, nie zrozumie", ale po części tak jest.
Ja sobie tego nie wyobrażam. Wiele kilka lat temu nie było tylu udogodnień, ile jest teraz, chociażby wodę trzeba było grzać albo lecieć gdzieś po nią (tak było w domu mojej babci), więc naprawdę ciężko mi uwierzyć, że obecnie można nie mieć czasu na prysznic i umycie włosów. Przecież pójść do toalety albo zjeść też trzeba i też zabiera to ileś minut, a umycie włosów to dosłownie 5 minut. Moja mama wychowywała dwoje dzieci jednocześnie, mój tata pracował za granicą, pieluchy trzeba było prać, grzać wodę do kąpieli itp., a mimo to nie wspomina tego jako mordęgi, mimo że nie wierzę, że dwójka malutkich dzieci nie sprawia kłopotów.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:41   #3063
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
ten akurat jest żenujący moim zdaniem pierwszy powinien witać się ten, kto wchodzi.
Nie wiem jak to tam jest niby 'wg zasad' ale można się nawet pokusić, że młodszy powinien pierwszy powiedzieć 'Dzień Dobry' ... zdziwiona byłam, że taki tekst poleciał bo jego wypowiedzi są tak 'proste' i czasami dziecinne, że pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że ma problem z łącznością z mózgiem ..
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:42   #3064
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to tam jest niby 'wg zasad' ale można się nawet pokusić, że młodszy powinien pierwszy powiedzieć 'Dzień Dobry' ... zdziwiona byłam, że taki tekst poleciał bo jego wypowiedzi są tak 'proste' i czasami dziecinne, że pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że ma problem z łącznością z mózgiem ..
no, chyba chciał rzucić coś śmiesznego 'na topie' i mu nie wyszło. Naprawdę żenada, a moi znajomi tak się z tego śmiali na fejsie. No, ubaw po pachy
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:43   #3065
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja sobie tego nie wyobrażam. Wiele kilka lat temu nie było tylu udogodnień, ile jest teraz, chociażby wodę trzeba było grzać albo lecieć gdzieś po nią (tak było w domu mojej babci), więc naprawdę ciężko mi uwierzyć, że obecnie można nie mieć czasu na prysznic i umycie włosów. Przecież pójść do toalety albo zjeść też trzeba i też zabiera to ileś minut, a umycie włosów to dosłownie 5 minut. Moja mama wychowywała dwoje dzieci jednocześnie, mój tata pracował za granicą, pieluchy trzeba było prać, grzać wodę do kąpieli itp., a mimo to nie wspomina tego jako mordęgi, mimo że nie wierzę, że dwójka malutkich dzieci nie sprawia kłopotów.
To to ja wiem, że kiedyś było trudniej. Ale jakbyś doczytała później, byś wiedziałam, że tak miałam w pierwszych dniach, no może tygodniach. Z czasem jest łatwiej ogarnąć. No i napisałam to ze swojego punktu widzenia a nie jakiejś innej mamy . Ja na początku wolałam odespać nieprzespaną noc i ewentualnie wieczorem wziąć prysznic, niż chodzić, jak zombie. Teraz to co innego, bo mała nawet jak nie śpi, to się potrafi sama ze sobą bawić. Czasem jej się zdarzy, że zacznie płakać nie wiadomo o co, ale już tak na złamanie karku nie lecę. Poza tym... prysznic u mnie zajmuje 5 minut, nie wiem co można robić 20 minut stojąc .
Stary 2012-09-25, 20:45   #3066
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
no, chyba chciał rzucić coś śmiesznego 'na topie' i mu nie wyszło. Naprawdę żenada, a moi znajomi tak się z tego śmiali na fejsie. No, ubaw po pachy
Znaczy się zapomniałam dodać, że byłam zdziwiona 'pozytywnie'.
Gdyby był faktycznie taki zacofany i głupi to by nie skojarzył faktów, że to feministka i takie tam i by mu nie wyszło...

Ktoś ma jakieś cynki jak ten koleś się zachowuje bez kamer bez niczego..
W Pierwszej Miłości - on tak normalnie ma ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:49   #3067
Phoce
Flawless

Cytat:
Znaczy się zapomniałam dodać, że byłam zdziwiona 'pozytywnie'.
Gdyby był faktycznie taki zacofany i głupi to by nie skojarzył faktów, że to feministka i takie tam i by mu nie wyszło...

Ktoś ma jakieś cynki jak ten koleś się zachowuje bez kamer bez niczego..
W Pierwszej Miłości - on tak normalnie ma ?
Aaaa no nie, to ja uważam nadal, że słabo mu wyszło
no chyba że to był zamierzony efekt.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 22:05   #3068
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

A ja powrócę na chwilę do tematu studiów, który przewijał się kilka stron temu.
Co mnie dziwi? Jak ktoś idzie na filologię polską, a nie lubi czytać Naprawdę, nie potrafię tego zrozumieć Moja koleżanka z liceum zawsze się wkurzała, że "polonistka tyle zadała" albo że musimy przeczytać cos grubego typu Chłopi albo coś nudnego jak Ludzie bezdomni. W ciągu 3 lat liceum nie przeczytała żadnej lektury - tylko streszczenia. I co? I idzie na polonistykę!
Nie pojmuję. Albo narzekanie, że "o nie w poniedziałki 2h polaka pod rząd". Mnie w liceum to się podobało - 2h polskiego to była chwila wytchnienia po jakiejś chemii czy matmie. Uwielbiam czytać, przeczytałam wszystkie lektury, zmuszałam się nawet do czytania czegoś zupełnie mnie nieinteresującego (typu "Dawni tatarzy na ziemiach Rzeczpospolitej" ), ze świadomością, że na studiach też nie będzie cacy i zdarzą się nudy do czytania.
Dlatego fakt, że ja idę na polonistykę z zamiłowania i mam tam koegzystować z kimś, kto chyba wybrał ten kierunek, bo nie było niczego innego, mnie zadziwia
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 22:09   #3069
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Co mnie dziwi? Jak ktoś idzie na filologię polską, a nie lubi czytać Naprawdę, nie potrafię tego zrozumieć Moja koleżanka z liceum zawsze się wkurzała, że "polonistka tyle zadała" albo że musimy przeczytać cos grubego typu Chłopi albo coś nudnego jak Ludzie bezdomni. W ciągu 3 lat liceum nie przeczytała żadnej lektury - tylko streszczenia. I co? I idzie na polonistykę!
Nie pojmuję. Albo narzekanie, że "o nie w poniedziałki 2h polaka pod rząd". Mnie w liceum to się podobało - 2h polskiego to była chwila wytchnienia po jakiejś chemii czy matmie. Uwielbiam czytać, przeczytałam wszystkie lektury, zmuszałam się nawet do czytania czegoś zupełnie mnie nieinteresującego (typu "Dawni tatarzy na ziemiach Rzeczpospolitej" ), ze świadomością, że na studiach też nie będzie cacy i zdarzą się nudy do czytania.
Dlatego fakt, że ja idę na polonistykę z zamiłowania i mam tam koegzystować z kimś, kto chyba wybrał ten kierunek, bo nie było niczego innego, mnie zadziwia
Oj tam... szybko zrezygnuje i po problemie. Albo... nagle dostanie olśnienia i będzie łykać książki niczym pelikan .
Stary 2012-09-25, 22:15   #3070
201604181004
Konto usunięte

zacznie łykać jak małpa kit i będzie uczyć się trojaczków na pamięć

a tak serio to jeśli dopiero idzie na pierwszy rok to zrezygnuje szybciej niż jej się samej wydaje. prawdopodobnie. chyba że ma dużo samozaparcia
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 22:35   #3071
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Co mnie dziwi? Jak ktoś idzie na filologię polską, a nie lubi czytać Naprawdę, nie potrafię tego zrozumieć Moja koleżanka z liceum zawsze się wkurzała, że "polonistka tyle zadała" albo że musimy przeczytać cos grubego typu Chłopi albo coś nudnego jak Ludzie bezdomni.
To się chyba każdej filologii tyczy. I też nie rozumiem

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 23:21   #3072
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Co do mycia/niemycia się młodych matek Mnie bardziej dziwi zjawisko nie mycia włosów/ zaniedbania paznokcie itp. w czasie SESJI Bo mam tyle nauki, że nie mam czasu umyć włosów. Wtf?
W czasie sesji to ja akurat mam na wszystko czas tylko nie na naukę

A mnie dziwi wyrzucanie śmieci na ulice. Już kolejny raz zbieram śmieci sprzed mojego płotu, dzisiaj opakowanie po jogurcie, zwykle papierki po chipsach albo lodach. Masakra

Założyłam na automariannie wątek o irytacjach na drodze, jakby ktoś chciał się wypowiedzieć to zapraszam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=646981

Edytowane przez matyldaaaa
Czas edycji: 2012-09-25 o 23:45
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 00:09   #3073
razdwapiec
Zakorzenienie

Dziwi mnie potrzeba ciągłego kontaktu z Misiaczkiem i esemesowanie 24 godziny na dobę pod ławką/nad obiadem/w wannie/pod poduszką. A irytuje odpisywanie co 2 minuty na spotkaniu z koleżankami przy kawie czy na zwykłym spacerze.

A skoro już mowa o studiach, to dziwi mnie wybieranie przedmiotów maturalnych i dopasowywanie kierunków studiów pod nie. I wybór filologii angielskiej/niemieckiej/jakiejkolwiek, bo: chciałbym podszkolić język.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2012-09-26 o 01:05
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 00:17   #3074
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Dziwi mnie potrzeba ciągłego kontaktu z Misiaczkami i esemesowanie 24 godziny na dobę pod ławką/nad obiadem/w wannie/pod poduszką. A irytuje odpisywanie co 2 minuty na spotkaniu z koleżankami przy kawie czy na zwykłym spacerze.
Oj, zgadzam się.
Czy tak ciężko zadzwonić/napisać i powiedzieć "kochanie, jestem z kolezankami, oddzwonię później"?
Stary 2012-09-26, 07:38   #3075
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ej, nie gadaj, że ktoś 26-latni może chcieć zapomnieć ile ma lat.
Nie mówię, że chcę, ale że nawet jeśli bym chciała, to nie ma takiej możliwości

Mnie ostatnio rozwalił na łopatki małolat (na oko z 10lat), z wyrazem twarzy małego buldoga, dresowych spodniach, w kapturze, bluzie z JP, który wlazł pewnie do autobusu, zarzucił giry na dwa siedzenia (łypiąc przy tym na innych ludzi groźnym wzrokiem), włączył z wypasionej komóry jakiś hyphop niższej kategorii i słuchał tego telepiąc banią w przód i w tył, jak te psy co stoją czasem w samochodach Aż nagle jakiś zwykły facet mówi mu "ej małolat, nie jedziesz tu sam" a mały spalił buraka, pewność siebie uleciała, a on siadł normalnie i gapił sie w szybę

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 08:25   #3076
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Dziwią mnie dziewczyny, których kręcą dresiarze Pracowałam raz jako hostessa w parze z obcą dla mnie dziewoją, dopiero co poznaną na miejscu. Musiałyśmy promować piankę do golenia. Podszedł do nas chłopak - łysy, w jaskrawożółtych adidasach, krótkich spodenkach jak od piżamy, koszulką HWDP, tribalem na przedramieniu i skarpecie podciągniętej prawie pod kolano. Rozmowa z nim była bolesna, bo ciężko było mu się wysłowić i nie za bardzo rozumiał co mówimy. Kiedy odszedł, ta druga powiedziała do mnie: "Fajny, nie?". Ja na to, że kompletnie nie mój typ, a ona: "Ja to lubię dresików" i mina: No naprawdę mnie to dziwi, może ja dziwna jestem
O ja Cię... Nie wiedziałam, że takie kobiety istnieją. Ale podobnie myślę o tym, że dziewczynom podobają się typowi metale. Ja tam wolę normalnego chłopa
Pogrubione - o co z tym chodzi?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Dołączam się do dziewczyn których nie jarają dresiarze :P
Ogólnie pomiędzy dresem a 'dresem' to dla mnie różnica.
Nie da się ukryć, że dzięki You Can Dance bardziej się rozpromowała idea tańczenia i dużo facetów chodzi w dresach bo mu tak wygodnie i ogólnie taki ma life style.
To prawda. Można się ubrać w dres i nie wyglądać jak "dres".

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-09-26 o 08:23
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:27   #3077
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Pogrubione - o co z tym chodzi?
Chodzi mi o takie mocno naciągnięte białe skarpety, bardzo często to widzę Coś takiego jak tutaj: http://1.bp.blogspot.com/_-CBD5bKaes...8960970363.jpg
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:37   #3078
Florrrka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Nie mówię, że chcę, ale że nawet jeśli bym chciała, to nie ma takiej możliwości

Mnie ostatnio rozwalił na łopatki małolat (na oko z 10lat), z wyrazem twarzy małego buldoga, dresowych spodniach, w kapturze, bluzie z JP, który wlazł pewnie do autobusu, zarzucił giry na dwa siedzenia (łypiąc przy tym na innych ludzi groźnym wzrokiem), włączył z wypasionej komóry jakiś hyphop niższej kategorii i słuchał tego telepiąc banią w przód i w tył, jak te psy co stoją czasem w samochodach Aż nagle jakiś zwykły facet mówi mu "ej małolat, nie jedziesz tu sam" a mały spalił buraka, pewność siebie uleciała, a on siadł normalnie i gapił sie w szybę
Mały choć przez chwilę chciał się poczuć gangsta

A nawiązując do Twojej opowieści, to zadziwia mnie słuchanie muzyki w środkach komunikacji miejskiej puszczanej z komórki przez (właściwie to nie wiem jak to nazwać) system głośnomówiący, wbudowane głośniki
Florrrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:40   #3079
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi mi o takie mocno naciągnięte białe skarpety, bardzo często to widzę Coś takiego jak tutaj: http://1.bp.blogspot.com/_-CBD5bKaes...8960970363.jpg
Jak widzę takich typów na ulicy to mną telepie
Niektóre dziewczyny lubią dresów, bo czują się przy nich bezpiecznie Jednak zazwyczaj taki misio dużo gada, mało robi...
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:49   #3080
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Julie_ Pokaż wiadomość
Jak widzę takich typów na ulicy to mną telepie
Niektóre dziewczyny lubią dresów, bo czują się przy nich bezpiecznie Jednak zazwyczaj taki misio dużo gada, mało robi...
Tia, tylko że do tego niektóre z nich lubią stwarzać sytuację typu "Misiu, on na mnie krzywo popatrzył, spuść mu wp...ol".

I tutaj kolejny punkcik z tego co mnie dziwi - kobiety, które cieszy/podnieca że ktoś się o nie bije. Dla mnie normalnym odruchem w sytuacji zaczepienia przez kogoś jest złapanie swojego faceta za rękę i wianie.

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:58   #3081
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Tia, tylko że do tego niektóre z nich lubią stwarzać sytuację typu "Misiu, on na mnie krzywo popatrzył, spuść mu wp...ol".

I tutaj kolejny punkcik z tego co mnie dziwi - kobiety, które cieszy/podnieca że ktoś się o nie bije. Dla mnie normalnym odruchem w sytuacji zaczepienia przez kogoś jest złapanie swojego faceta za rękę i wianie.
Szczególnie w klubach dzieją się takie sytuacje. Pamiętam jeszcze dawne czasy liceum, gdzie im bardziej wojowniczy chłopak tym lepiej
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:52   #3082
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Oj, zgadzam się.
Czy tak ciężko zadzwonić/napisać i powiedzieć "kochanie, jestem z kolezankami, oddzwonię później"?
O dokładnie. Ja sama dużo pisałam z TŻ-tem, bo lubimy, ale jak z kimś byłam to pisałam, że teraz nie mam czasu. Teraz jak mieszkamy razem to jak które wychodzi to wiadomo, że nie piszemy ze sobą. No chyba, że coś konkretnego chce to wtedy ewentualnie.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 12:30   #3083
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Mnie dziwią skrajne feministki, dla których fakt, że facet się troszczy jest upokarzający

Miałam taką koleżankę. Kiedyś wraz z grupą znajomych wyszliśmy z baru ok 2 w nocy, ja z tą dziewczyną mieszkałyśmy wtedy na jednym osiedlu mieszczącym się ok 30 minut na pieszo od tego baru. Było jakieś -30, ja miałam na sobie piękne, wysokie lecz cholernie niewygodne kozaki i w dodatku byłam podkręcona. Autobusy już nie jeździły. Mój TŻ zaproponował, żebyśmy wzięły sobie taksówkę na spółkę ( co by nas wyniosło po jakieś 5 zł), lecz ona zaczęła miauczeć, że nie będzie wydawała kasy, jak ma pół godziny na pieszo do domu. Mój tż zaproponował więc, że w takim razie on zapłaci za taksówkę, bo wiedział, że ja nie puszczę jej samej. Zaczęła się awantura, bo jakim prawem on decyduje jak ona wróci. Tż powiedział, ze to niebezpiecznie, żeby dwie młode dziewczyny szły w środku nocy przez miasto do domu, w dodatku w taki mróz i podpite. Ona się śmiertelne obraziła, bo w czym kobiety są słabsze od facetów, nic nam nie będzie, że co, facet to sobie może iść i nikt nie myśli, że mu się coś stanie i w ten deseń, w końcu powiedziała brzydkie słowo na es, odwróciła się i zaczęła iść w stronę domu. Ostatecznie poszłam z nią na pieszo, bo martwiłam się o nią, lecz byłam wściekła, zmarznięta do granic możliwości i zmęczona, w połowie drogi wrzucałam sobie, na cholerę ja z nią poszłam. A ta była ciągle zła, że w ogóle ktoś mógł pomyśleć, że jakiś facet mógłby ją napaść i zrobić jej krzywdę

Sorry feministki, ja wolę być uważana za sponiewieraną kobietusię, ale w mroźne noce, po kilku piwach, w ładnych lecz niewygodnych butach, wozić dupę w darmowej taksie!

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein

Edytowane przez Kojaniskatsi
Czas edycji: 2012-09-26 o 12:33
Stary 2012-09-26, 12:38   #3084
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mnie dziwią skrajne feministki, dla których fakt, że facet się troszczy jest upokarzający

Miałam taką koleżankę. Kiedyś wraz z grupą znajomych wyszliśmy z baru ok 2 w nocy, ja z tą dziewczyną mieszkałyśmy wtedy na jednym osiedlu mieszczącym się ok 30 minut na pieszo od tego baru. Było jakieś -30, ja miałam na sobie piękne, wysokie lecz cholernie niewygodne kozaki i w dodatku byłam podkręcona. Autobusy już nie jeździły. Mój TŻ zaproponował, żebyśmy wzięły sobie taksówkę na spółkę ( co by nas wyniosło po jakieś 5 zł), lecz ona zaczęła miauczeć, że nie będzie wydawała kasy, jak ma pół godziny na pieszo do domu. Mój tż zaproponował więc, że w takim razie on zapłaci za taksówkę, bo wiedział, że ja nie puszczę jej samej. Zaczęła się awantura, bo jakim prawem on decyduje jak ona wróci. Tż powiedział, ze to niebezpiecznie, żeby dwie młode dziewczyny szły w środku nocy przez miasto do domu, w dodatku w taki mróz i podpite. Ona się śmiertelne obraziła, bo w czym kobiety są słabsze od facetów, nic nam nie będzie, że co, facet to sobie może iść i nikt nie myśli, że mu się coś stanie i w ten deseń, w końcu powiedziała brzydkie słowo na es, odwróciła się i zaczęła iść w stronę domu. Ostatecznie poszłam z nią na pieszo, bo martwiłam się o nią, lecz byłam wściekła, zmarznięta do granic możliwości i zmęczona, w połowie drogi wrzucałam sobie, na cholerę ja z nią poszłam. A ta była ciągle zła, że w ogóle ktoś mógł pomyśleć, że jakiś facet mógłby ją napaść i zrobić jej krzywdę

Sorry feministki, ja wolę być uważana za sponiewieraną kobietusię, ale w mroźne noce, po kilku piwach, w ładnych lecz niewygodnych butach, wozić dupę w darmowej taksie!
O rany, dziwne podejście miała dziewczyna Akurat w takiej sytuacji to bym każdemu poradziła taksówkę, bez względu na to jakiej jest płci. Raz, że to kwestia wygody (po co marznąć i się męczyć w niewygodnych butach?), a dwa, że to kwestia bezpieczeństwa. Jak ktoś jest podkręcony, to naprawdę niech lepiej wróci taksówką, a nie samemu spacerem do domu… Nie mówiąc już o tym, że 5 zł za taksówkę to nie jest tak dużo, jeśli ktoś ma kasę. Ba, tutaj dziewczyna w ogóle nie musiała za taksówkę płacić…
Dla mnie jej postawa to nie feminizm, a zwyczajny brak rozsądku.
Stary 2012-09-26, 13:08   #3085
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
O rany, dziwne podejście miała dziewczyna Akurat w takiej sytuacji to bym każdemu poradziła taksówkę, bez względu na to jakiej jest płci. Raz, że to kwestia wygody (po co marznąć i się męczyć w niewygodnych butach?), a dwa, że to kwestia bezpieczeństwa. Jak ktoś jest podkręcony, to naprawdę niech lepiej wróci taksówką, a nie samemu spacerem do domu… Nie mówiąc już o tym, że 5 zł za taksówkę to nie jest tak dużo, jeśli ktoś ma kasę. Ba, tutaj dziewczyna w ogóle nie musiała za taksówkę płacić…
5 zł na rękę, ogólnie wtedy z 10 zł, ale i tak tż miał zapłacić. Ja tam lubię się czasem czuć jak kobietka, lubię jak tż kupuje mi obiad w lokalu, jak otwiera przede mną drzwi i jak się troszczy. Nie rozumiem kobiet, które mają z tym problem

Albert Einstein
Stary 2012-09-26, 13:14   #3086
Florrrka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zgadzam się.
Często stosuje się słowo feminizm nieadekwatnie do sytuacji. W tej historii raczej użyłabym słowa nierozsądna.
Stary 2012-09-26, 13:23   #3087
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
W czasie sesji to ja akurat mam na wszystko czas tylko nie na naukę
Jak każdy normalny człowiek Ja się akurat obracałam w towarzystwie z dobrych, trudnych kierunków technicznych i niektórzy z nich uważali się za Bogów, bo tyyyle się uczą, poprawiają 4,5 i nie mają czasu na nic poza nauką
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:29   #3088
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Florrrka Pokaż wiadomość
Zgadzam się.
Często stosuje się słowo feminizm nieadekwatnie do sytuacji. W tej historii raczej użyłabym słowa nierozsądna.
Może i tak, lecz użyłam tego słowa, gdyż ona sama powtarzała, że ma feministyczne poglądy i że denerwowały ją właśnie takie sytuacje, ze facet mówi np, żeby uważała, bo ktoś ją moglby ją napaść itp Podejrzewam, że jakby to dziewczyna zaproponowała tę taksę, byłoby zupełnie inaczej. To określenie "feministka" jest tu tak na prawdę użyte przez pryzmat całokształtu tej osoby

Albert Einstein
Stary 2012-09-26, 13:36   #3089
Florrrka
Raczkowanie

Cytat:
Może i tak, lecz użyłam tego słowa, gdyż ona sama powtarzała, że ma feministyczne poglądy i że denerwowały ją właśnie takie sytuacje, ze facet mówi np, żeby uważała, bo ktoś ją moglby ją napaść itp Podejrzewam, że jakby to dziewczyna zaproponowała tę taksę, byłoby zupełnie inaczej. To określenie "feministka" jest tu tak na prawdę użyte przez pryzmat całokształtu tej osoby
Rozumiem.
Chociaż jestem wyczulona, kiedy słowa feministka używa się zamiennie ze słowem nierozsądna, nieracjonalna. Postawa Twojej koleżanki ma niewiele wspólnego z feminizmem (oczywiście to, co tutaj opisałaś).
Stary 2012-09-26, 13:50   #3090
201604181004
Konto usunięte

o to jest to co mówiłam o delikatesach, że są postrzegane jako sklepy dla burżujów czy bóg wie kogo
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29916/rankin...sien_logo.jpeg
proszę.
delima w ścisłej czołówce najtańszych sklepów, wyprzedziła nawet biedronkę. między almą a tesco jest kilka złotych różnicy...

no jedynie bomi źle wypada ale tego chyba już się nie liczy bo padli.
źródło: http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości