|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
dla dzielnej kruszynki !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musicie byc silne
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam już lulac ! Słodkich snów Mamusie
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3304 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale fakt mi rośnie mała gaduła po tatusiu tak ma i często tak mądrze mówi że szok. Nawet przedstawia się inteligentnie : Jestem Marta Magdalena P.. Miała nawet fazę, że jak ktoś do niej mówił Marta to krzyczała, że ona nie jest Marta tylko Marta Magdalena.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My w rodzinie też się śmiejemy że mój M jest gejem. Zawsze w pracy jest ulubieńcem kierownika (zawsze ma facetów), do fryzjera chodzi geja który bierze od niego połowe ceny i do tego co pół roku daje mu jakiś specyfik na włosy (coś w stylu żelu) tylko on kosztuje prawie 200zł a ten mu daje za darmo![]() A jak mnie czesała na ślub (2 dni przed zmeiniałam fryzjerkę) to mnie wcisnął pod warunkiem, że będzie mógł tez uczesać mojego TŻ Skończyłam segregować i Popłakałam sobie trochę nad pierwszą rzecza jaka kupiłam Marcie (czapeczka i buciki) nad śpiochami w jakich wychodziła ze szpitala, nawet pamiętam jakie pierwszy raz kupką wybrudziła
|
||||
|
|
|
#3305 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
). Tylko widzisz, jego "chłopak" wygląda jak normalny facet. Gdybym nie wiedziała, że to jakiś "kuzyn" i razem ich nie widziała, to bym się w życiu nie domyśliła, że ten drugi to też jest gej.....masakra, zaraz jadę po tżta to się go zapytam 3majcie kciuki, żeby powiedział, że jednak nie jest Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej!!!!!! i będzie dobrze
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
muminku ogromne kciuki za zdrowie Laurki , to wspaniale,ze tak dzielnie zjada
aga trzymam moonia ale masz ciuchow, wow nie zdazycie tego wychodzic. ja wczoraj dostalam sliczne rzeczy na wieksza dziewczynke, 4 sukienki,3 pary spodni, w tym rurki, 2 cienkie kurteczki, dwie bluzeczki i chyba z 10 ksiazeczek. Fajnie,bo wszystko mialam takie malutkie.
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-25 o 22:35 |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypełnienie do pościeli też mi chciała kupić, ale nie było właśnie 100x135 Cytat:
to też zależy czy maluch się dobrze obróci w czasie porodu i czy zrobi to w miarę szybko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A taka komoda to super sprawa ![]() Niteczka ależ ten Twój maluszek już duży!! Jacie! Ale jestem ciekawa ile to moje małe szczęście waży Dojotka wyglądasz świetnie!! Muminku gratulacje dla Twojej księżniczki, że pięknie zjadła! Byle do przodu!! DeKajka super wózeczek ![]() U siebie na razie żadnych skurczów nie zaobserwowałam. Mam nadzieję, że tak się utrzyma. Wczoraj sprawdziłam sobie szyjkę ze względu na to, że lekarz mi jej nie zbadał już jakieś 7 tygodni. |
||||
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
moonia twoja corcia jest boska
chyba dzis sie juz poloze,choc znow nogi mnie bola dobrej nocki dziewczynki : kolorowych snow
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko powiedzieć wam dobranoc...
dziś miałam jednak słabszy dzień... bo na koniec i popłakać trochę musiałam... teraz już padam na mordkę... do zobaczenia rano ; * |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi co to znaczy, że szyjka się skraca?
To znaczy, że prawidłowo powinna być wysoko i dopiero przed zbliżającym się terminem porodu powinna się obniżać, mięknąć i otwierać? Wczoraj badałam sobie szyjkę i mam ją bardzo ale to bardzo wysoko, nawet nie mogłam jej dosięgnąć, więc nie wiem czy jest miękka czy twarda. To w takim razie jest dobrze czy źle? Nie mogę znaleźć odpowiedzi na necie. Przeczucie podpowiada mi, że ma być wysoko, ale chce się upewnić
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz wrocilismy .. wozek jest boski
.. no ideal .. No i jeszcze TŻet mi zrobil niespodzianke .. przyniosl mi do domu 1500 zl .. przyszlo z L4 .. ale sie ciesze .. Ale mam fajny dzien .. wyniki ok , wozeczek .. kaska .. zyc nie umierac . ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Ale ze jak ???
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ello..
właśnie wróciłam z zajęć w szkole rodzenia, ale rozczarowana jestem totalnie.. Zajęcia trwały 2h i tematyka: poród. Omawialiśmy przez godzinę oznaki porodu co może sygnalizować poród (to możnaby zrobić w 5 min!) potem przez pół godziny położna opowiadała jak wygląda sam poród i jak się dziecko układa - demonstrowała na lalce i na golfiku (golfik był szyjką macicy) a przez ostatnie pół godziny odpowiadała na nasze pytania.. a ponieważ to anglicy to pytania mieli tendencyjne (jedna dziewczyna chciała wiedzieć czy jej wywołają wcześniej poród jakby się opóźniał, bo nie chce świąt w szpitalu spędzić - a koleś się pytał kiedy ma z pracy wyjechać jak się akcja zacznie, bo on 3h dojeżdża).. i w zasadzie nic się nie dowiedziałam.. oprócz tego, że tu nacinają tylko jak zajdzie taka potrzeba (sama się zapytałam) i że w szpitalu mają jakieś specjalne nowe urządzenie do rodzenia.. coś w rodzaju krzesła (zdjęcie wkleje lepiej..) No i jeszcze, że ten zastrzyk na urodzenie łożyska to działa tak, że macica zaczyna szybciej pracować i łożysko rodzi się po 5 min i zaletą jest też zmniejszenie krwawienia po.. ale można rodzić naturalnie i zawsze się pytają. Ze szpitala wypuszczą już po 6 godzinach jak wszystko jest ok..(no chyba, że to by byłby środek nocy to oczywiście do rana przetrzymają ). No i do szpitala można własnego ipoda przynieść, bo ponoć mają tam dock'i że można podłączyć i mieć muzykę przy porodzie. Ale ja myślę, że się na zwiedzanie szpitala i tak umówię. Na koniec dali mi różne ulotki i instrukcje - i tu już więcej konkretnych danych.. poczytamy ![]() Uff... to się napisałam - a teraz was ponadrabiam
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-26 o 06:29 |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jak?
![]() Palcem ![]() Tak samo jak robi to ginekolog co miesiąc
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie umiem
![]() aga rozbawilas mnie tym gejem jak poznalam mojhego meza to tez myslalam , ze jest gejem, bo chodzi tak tyroche gejowato i jest taki chudy, wysoki i tak sie inaczej ubiral..pozas tym ma fryjera geja, kolege geja itd..ale po jakimś tygodniu wiedziaam juz ze na pewno nie jest gejem
|
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno skraca to czas porodu. Tyle, że u nas wygląda on trochę inaczej niż ten ze zdjęcia - dużo bardziej biednie w każdym razie siedzi się na tym bardzo nisko i położna musi klęczeć z czego nie są podobno zadowolone niektóre....Micia BOSKIE ciuszki |
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
spac nie moge od godziny...
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Morning.. ja już też na nogach..
W sumie to się wczoraj trochę zdołowałam.. jak tak człowiek sam siedzi w domu to zaczyna o bzdurach myśleć, wszystko za bardzo analizować i zastanawiać się.. Najpierw zaczęłam kalkulować przyszłość finansowo, no niby tragedii nie ma, ale nie będzie już tak z górki jak teraz.. i tak w rezultacie puściłam totka na piątek - do wygrania 80mln funtów.. więc proszę o kciuki a podzielę się Drugi raz zdołowałam się po rozmowie telefonicznej z tż.. niby nic wielkiego, ale on z okazji pogrzebu rodzinnie spędza czas i znów poczułam się obco.. bo oni wszyscy tam, razem.. rodzice, brat z bratową, kuzynki, ciotki (części nawet nie znam) itp. Ja wiem, że to głupie i nie mogłam tam być, ale tymbardziej poczułam się jak nie część rodziny (bo w końcu oficjalnie nie jestem). No to się wyżaliłam.. ![]() Dziś tż wieczorem przylatuje - może już mi przejdzie jak będzie na miejscu. Z dobrych newsów to zaczynam dziś 36 tydzień - 35 dni zostało wg OM ![]() Miłego dnia wam życzę dziewczynki ![]() muminku - trzymam kciuki za małą i za operacje kaaamila1 - świetna ta komoda - na pewno będzie bardziej poręczna - ja rzeczy do kąpania też przeniosłam do łazienki, szkoda, że mamy małą łazienkę, bo bym skorzystała z tego pomysłu.. ale jak będzie w praktyce to nie wiem - przewijak mam na łóżko póki co. agasobo - ja też mam tak, że niektóre artykuły na mnie tak wpływają ale na krypto-geja bym nie wpadła Hehe.. mój tż miał w pracy parę lesbijek - i one go bardzo polubiły (w odróżnieniu do innych facetów w biurze) wtedy to miałam wątpliwości dlaczego tak ![]() Dekajka - niech się wózek dobrze prowadzi - zazdroszczę dobrego humoru.. u mnie wypłata w piątek, ale jakoś nie chce mi się szaleć :/
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-26 o 06:57 |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
ja niestety nie mam dobrych wieści. mój mąż zepsuł mi laptopa a druga sprawa - wczoraj cały dzień miałam skurcze, chwilami w równych odstępach czasu. Dziś brzuch mnie boli masakrycznie po tych skurczach i jak mi nie przejdzie to jadę na IP. Mam wrażenie zresztą że i tak trzeba będzie jechać, bo ciągle mi mokro i boję się że to wody się sączą... Zaraz jak mój M wróci to ustalimy czy jedziemy czy nie... W sumie lepiej to sprawdzić niż ma być za późno. Jak będę coś wiedziała to dam Wam znać
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia - powodzenia.. jedź koniecznie - niech sprawdzą.. bo jak się wody sączą to niedobrze
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Wczoraj miałam wizytę ale nie miałam czasu żeby do Was zajrzeć Wizyta bardzo krótka- omówienie wyników- słabe są i mam dalej pić żelazo. Dał mi też skierowanie na alloprzeciwciała to poszłam i zrobiłam. Badania na fotelu nie było, bo było 2 tygodnie temu. Następna wizyta za 2 tygodnie i będzie badanie i usg
|
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
.... Zaczynam dziś 35 tydzień ciąży I to jest chyba najważniejsza informacja dnia .... halwaya gratuluję 36 tyg jak to już blisko... wspaniale, że dzisiaj wraca Twój TŻ, niech Ci wybije takie głupotki z głowy ![]() Anielko mam nadzieję, że teraz odsypiasz zarwaną nockę Landi o kurcze Wy się nawet nie zastanawiajcie tylko kierunek IP jak tylko mąż wróci - a o której będzie? Trzymam kciuki, żeby nie było to nic groźnego i żeby nie wody ale lepiej sprawdzić i dmuchać na zimne ![]() agasobo zwariowana Dobra dziewuszki, kciuki za badania, wyniki i wizyty, gratulacje nowych tygodni I jak co dzień: życzenia miłego dnia |
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
czesc jestem dziś bez sił .. przeziębienie mnie łapło... wszystko mnie boli i kręci ... czuje się okropnie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej, ja dzisiaj z rana
Dzień się zaczął okropnie - w nocy mnie masakrycznie pogryzły komary, a jestem uczulona, więc wyglądam jak Quasimodo...do tego na dzień dobry pokłóciłam się z matką, bo po raz kolejny ukradła mi pomysł na prezent dla bratanka. Ale to wszystko nic, idę dzisiaj do fryzjera, farbuję się na marchewę, więc nic a nic mi nastroju nie zepsuje. Szczyt wdupiemienia Dziewczyny, gratuluję kolejnych tygodni
|
#3326 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Wiedziałam, ze będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Judka ma racje- nie przesadzajmy z tym rodzeniem zbyt wcześnie- czyta tacie co pisała Kamilka- w Koszalinie razem z jej synkiem leży 36 tygodniowy wczesniak z problemami z oddychaniem! Lepiej się chyba nastawic na poród w terminie lub kilka dni po- przecież żadna z nas nie chce kzywdy dla swojego malenstwa tylko dlatego żeby urodzić wczesniej ![]() A tak wogole to gratuluje wszystkich wizyt i dużych maluszkow- ja coprawda podchodzę sceptycznie do obliczeń wagi przez USG, bo. Islam przygodę z moim synkiem z tym związaną...Kuba urodził się długi-59 cm a USG oblicza wagę na podstawie m.inn. Długości kości no i straszono mnie dzieckiem ok 5 kg...Kuba miał 2730 ![]() Weronika- Witaj w domu, bo chyba Cię jeszcze nie witalam Ewcia- Kciuki trzymam - oby to nie wody Miłego dnia wszystkim
|
|
#3327 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez jest to kolo porodowe w szpitalu i chce na nim rodzic, ale wiem ze niektore plozne na parte chca zeby i tak sie klasc na lozko zwykle ![]() bede walczyc jakby co ![]() Cytat:
![]() ![]() kochana Wy we trojke juz tworzycie rodzine a z dalsza rodzina Tż to wiesz byc moze nigdy nie bedziesz miec wiekszego kontaktu, ale najwazniejsze zebyscie Wy byli razem i szczesliwi, paierka tez nie potrzebujesz przeciez do tego Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
naprawde mi pomogl prenalen Gabi gratuluje udanej wizyty ![]() ![]() Dzien dobry Wszytskim u mnei nocka srednia o 4 obudzily mnie dosyc bolesne skurcze ![]() juz sobie przypomnialam porod od razu ![]() :mdle je:![]() ja nie rodze nie chce ![]() wzielam aspargin i przeszlo na szczescie |
||||||
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() dzisiaj moja córka nie spała w nocy od północy do 4 rano 2 godziny leżał z Nią tż, kolejne 2 ja, bo tż po 5 wstaje do pracy i musiał sie chociaż trochę zdrzemnąć, dobrze że Klaudia ma dorosłe łóżko i można się położyć obok i jak tak marudziła w nocy i jeszcze mleko chciała, a ja nieprzytomna, to sobie pomyślałam niech Adaś siedzi w brzuchu jak najdłużej
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że on dziś wraca.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-26 o 08:30 |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
heyka kochane
![]() Po wczorajszej wizycie jestem coraz bardziej zakochana w swoim dzieciaczku- i tak jak mówiłam- dobrze zrobiłam, że zmieniłam ginekologa- buzia się mu nie zamykała! nawet nie musiałam pytać- wszystko mi objaśnił Mały waży 1326 gram, jest troszkę większy niż na swój "wiek" ale powiedział mi, że termin porodu ustala się tylko do 15 tygodnia- później nie ma to już większego znaczenia, ponieważ to jest tylko teoretyczny termin i mam już być przygotowana 2 tygodnie przed tą datą (i tak samo może się stać, że 2 tyg. po )Nikoś jest cudowny!!!! Wogóle się nie wstydził i pokazał jakim to jest mężnym chłopczyskiem i jego siuraczka nie dało się nie zauważyć sprzęt pierwsza klasa od razu pokazywało na monitorze obraz 4D - obok zwykłego. I wiecie co? uznaliśy że to bliźniak mojego starszego syna- są identyczni.. usta nosek... tak jakbym przeżywała tą samą ciążę 2 raz.. skarbek taki kochany Na temat ucisku pod żebrami powiedział mi że jestem tak drobna, że wszystkie narządy mudzą się gdzieś pomieścić i, że jeśli mniej mnie boli gdy leżę- to po prostu mam leżeć szyjka zamknięta i utrzymana- mały okazem zdrowia ahhhh I z tej oto okazji mam zamiar iść do fryzjera a co! taka szczęśliwa jestem eh nie wiem komu będzie się to chciało czytać ale chciałam wam przekazać troszkę mojego szczęścia z rana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

dla dzielnej kruszynki !!!

musicie byc silne

Ale ze jak ???
). No i do szpitala można własnego ipoda przynieść, bo ponoć mają tam dock'i że można podłączyć i mieć muzykę przy porodzie. Ale ja myślę, że się na zwiedzanie szpitala i tak umówię. Na koniec dali mi różne ulotki i instrukcje - i tu już więcej konkretnych danych.. poczytamy
z czego nie są podobno zadowolone niektóre....
Wizyta bardzo krótka- omówienie wyników- słabe są i mam dalej pić żelazo. Dał mi też skierowanie na alloprzeciwciała to poszłam i zrobiłam. Badania na fotelu nie było, bo było 2 tygodnie temu. Następna wizyta za 2 tygodnie i będzie badanie i usg
wspaniale, że dzisiaj wraca Twój TŻ, niech Ci wybije takie głupotki z głowy 
ale lepiej sprawdzić i dmuchać na zimne 
klaski :