Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 09:24   #4801
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a propo L4... orientujecie się czy gin może mi wypisać zwolnienie w przyszłym tygodniu ale z datą końca października? Bo wiem, że jak pójdę pod koniec października do niej to nie wypisze mi ot tak, tylko zrobi z tego wizytę i będę musiała płacić

Nie może !! To są druki ścisłego zarachowania bodajże.
Ja tak miałam, że po 2 tygodniach od wizyty ( 100zł za wizytę), zdecydowałam się na l4. I za samo wypisanie l4 wzięła 50 zł, chodzę prywatnie. Ale może można iść po l4 do rodzinnego, przecież on też może wystawić l4 ciążowe.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:25   #4802
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
witam. wczoraj byliśmy na wizycie, rośniemy obydwie ja 5kg w górę a Lenka wazy ok 0,5 kg. ale z niej akrobatka nogi miała wyprostowane i trzymała je rączkami przy buzi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:27   #4803
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
witam. wczoraj byliśmy na wizycie, rośniemy obydwie ja 5kg w górę a Lenka wazy ok 0,5 kg. ale z niej akrobatka nogi miała wyprostowane i trzymała je rączkami przy buzi

Ja mam wizytę w piątek już nie mogę się doczekać
Stary 2012-09-26, 09:27   #4804
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:29   #4805
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale morfo ma być na czczo, pytałam się wczoraj w labo !!!
A nieprawda, jak masz samą morfo bez badania poziomu cukru, to nie musisz być na czczo. Pytałam mojego lekarza ostatnio o to. W laboratorium często mówią, że na czczo, bo im się łatwiej wtedy bada taką krew. Ważne jest, by nie jeść ogromnego posiłku chwilę przed badaniem, ja swoje będę robić dopiero ok 12, a jestem już po śniadaniu. Mocz musi być czysty, oddany najlepiej z samego rana, chociaż spotkałam się też z opiniami, że niekoniecznie (w labo w Ols tak mówili).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-26 o 09:31
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:37   #4806
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ty niedobra ja też się często budzę z takimi zamiarami tylko że mało kiedy do końca je spełniam (ja na górze) bo jak on odzyska świadomość po przebudzeniu to zazwyczaj beczy że sikać mu się chce i się kończy na boku
sikac? mnie juz jest niewygodnie w wydziwianych pozycjach- pozostaje tylko z boku i na górze a że często małż zaskakuje mnie od tyłu właśnie, więc dziś chętnie oddał inicjatywe

Cytat:
zazdroszczę ci tej chęci c ja muszę troszkę zaczekac, myślałam że infekcja się do mnie zbliża ale to przez płyn do higieny intymnej z lidla
ja po glukozie w poniedziałek cały dzień się źle czułam ale byłam taka mądra że na śniadanie po badaniu zjadłam kanapki z paprykarzem
łooooo matko, genialna jesteś paprykarz zmieszany z tym paskudztwem musiał dac mieszankę wybuchową

ja się zaraz zbieram na powtórne pobranie krwi.

Black- morfo jest na czczo

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
misiu, to baba z niej konkretna

ja mam jutro wizytę, z podglądaniem już nie mogę się doczekac, żeby zobaczyc mojego bejbika rozrabiakę dzisiaj chyba wyjątkowo nie pasowała mu ta glukoza, bo zaraz po wyjsciu z ośrodka dostałam takiego kopa, że mnie zgięło
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:39   #4807
Ifwka
Zakorzenienie

Kurde byłam wczoras kupić syfon do wanny, wzięłam pierwszy z wieszaka, a kosztuje prawie 100, i przed chwilą dzwonił Tż że worek jest rozdarty, sklejony taśmą i brakuje rzeczy , kur.. będe musiała jechac go wymienić, i to pewnie późno bardzo bo ide na te warsztaty bezpiecznego malucha (chociaż samej strasznie mi się nie chce). Jak ja nie cierpię takich sytuacji
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:42   #4808
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A nieprawda, jak masz samą morfo bez badania poziomu cukru, to nie musisz być na czczo. Pytałam mojego lekarza ostatnio o to. W laboratorium często mówią, że na czczo, bo im się łatwiej wtedy bada taką krew. Ważne jest, by nie jeść ogromnego posiłku chwilę przed badaniem, ja swoje będę robić dopiero ok 12, a jestem już po śniadaniu. Mocz musi być czysty, oddany najlepiej z samego rana, chociaż spotkałam się też z opiniami, że niekoniecznie (w labo w Ols tak mówili).
Napisałam to co mi powiedzieli w laboratorium też wolałabym robić po śniadaniu a nie jechać z rańca na głodzie :P
spytam się w piątek lekarki
Stary 2012-09-26, 09:44   #4809
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurde, no i nie zrobię tych badań, okulistka dzwoniła, by przyjść na 12:00, bo musi gdzieś pilnie wyjść, potem do 15:00 muszę być na uczelni, a o 16:00 muszę już być z powrotem w domu, bo mam się zająć siostrzenicą. Więc w sumie to już nie ma znaczenia, czy na czczo, czy nie. Dzisiaj zadzwonię do mojego lekarza i zapytam go jeszcze raz o te badania, bo w internecie zdania są podzielone, tak jak i tutaj. Może mu chodziło o HBS, aczkolwiek siostra moja mówiła, i mama też, że one chodziły na takie badania po śniadaniu (a mama ostatni raz w ciąży była 20 lat temu, więc medycyna była w gorszym punkcie ).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-26 o 09:46
Stary 2012-09-26, 09:45   #4810
marsi11
Zakorzenienie

hej,
wysłano mnie wczoraj w delegacje do ważnego klienta musiałam kurde zrobić 600 km ale dałam radę
oczywiście to mój stary dobry klient więc nie mogłam odmówić, facet jak mnie zobaczył to szok zaliczył, gapił się na mój brzuch jakby niewiadomo co zobaczył hehehe

dziś padam na pysk wszystko mnie boli
wogóle był mały wałek bo nie czułam ruchów dziecka- mały się chyba odwrócił i kopał po flakach bo jak mi przywalił w pęcherz to myślałam,że jajo zniosę ale ruchy odczuwałam o wiele słabiej

miłego dnia wszystkim!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:47   #4811
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale słoneczko dzisiaj
ja tez dostałam L4 z powodu ucisku na kręgosłup, a powiedzcie ile jest czasu na dostarczenie L4 do zakładu pracy?

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Wow, ale się obkupiłaś i to za grosze
To chyba zalezy od pracodawcy.... u mnie chcą do 3 dni....

Ja zaraz jade oglądać mieszkanie.....ciekawe co to z tego wyniknie?

Hope zapytaj ginki jak ona to widzi, a jak nie to poprosć interniste żeby Ci wypisala do dnia tej wizyty u gin w listopadzie powiedz że jej nie ma a Ty sie źle czujesz
Stary 2012-09-26, 09:53   #4812
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej ,hej
dzis beda wyniki toxo i boje sie ich odebrac. Moze odbiore je w pon, tuz przed wizyta?
Ja wszystkie badania tez robie na czczo, a morfologie to juz szczegolnie.
Ogarne sie i biore sie za sprzatanie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:59   #4813
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej ,hej
dzis beda wyniki toxo i boje sie ich odebrac. Moze odbiore je w pon, tuz przed wizyta?
Nie bój się, odbierz je na spokojnie, w mojej rodzinie był przypadek toxo podczas ciąży i dziecko jest zdrowe (kobitka była pod opieką lekarza, częściej miała wizyty i jakieś leki dostawała), a nie jest powiedziane, że Ty masz, także bez paniki.
Stary 2012-09-26, 10:05   #4814
Basia_Bogusia
Rozeznanie

I znowu mnie czeka nadrabianie, a widzę sporo tego. Weekend miałam bardzo zajęty a teraz od poniedziałku chodzę na kurs angielskiego. Kurs jest u nas w gminie i jest za darmo gdyż jest ze środków unijnych. Dawno nie miałam kontaktu z językiem więc liczę na to że sobie poprzypominam i nauczę się czegoś nowego. Pisaliśmy już test kwalifikujący i jestem w grupie jak oni to nazywają zaawansowanej, ale po wczorajszych zajęciach tak bym tego nie nazwała.. ale liczę na to, że się rozkręci. Jest nas 8 osób w grupie. Zajęcia mam od 16 do 20 z przerwą na jedzonko, kawę, herbatę.
W sumie nawet fajnie, bo zawsze to jakieś urozmaicenie dla mnie jak siedzę w domu, teraz mam jeszcze codziennie do końca tego tygodnia, a od przyszłego 3 dni w tygodniu. Także rano ogarniam, dom, gotuję, a potem jakoś tak zleci czas i już się zbieram, także temu rzadziej piszę
Nie wiem tylko czy dotrwam do końca kursu, w sensie na przełom grudnia stycznia, bo kto wie, czy akurat już nie będę wtedy rodzić, ale ile skorzystam to moje, a najwyżej potem przerwę, jak już nie będę mogła chodzić.
Pozdrawiam ciepło, wszystkim miłego dnia.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Napisałam to co mi powiedzieli w laboratorium też wolałabym robić po śniadaniu a nie jechać z rańca na głodzie :P
spytam się w piątek lekarki
Co do badań morfologi to ona zdecydowanie nie musi być wykonana na czczo, ponieważ jedzenie nie ma w tym wypadku żadnego wpływu na badanie krwi, na krwinki czerwone, hemoglobinę itd.
Tylko cukier na czczo. W laboratorium zawsze gadaj, że musi być na czczo, ale lekarze, że nie. Ja jak jadę sama na badania to zawsze jem śniadanie, jakieś lekkie ale jem. Raz nawet mama pobierała mi na morfo popołudniu i też to nie miało żadnego znaczenia.
Stary 2012-09-26, 10:07   #4815
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Hope zapytaj ginki jak ona to widzi, a jak nie to poprosć interniste żeby Ci wypisala do dnia tej wizyty u gin w listopadzie powiedz że jej nie ma a Ty sie źle czujesz
mi się wydaje że 7 dni to już jest na dostarczenie do zusu
Stary 2012-09-26, 10:09   #4816
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie bój się, odbierz je na spokojnie, w mojej rodzinie był przypadek toxo podczas ciąży i dziecko jest zdrowe (kobitka była pod opieką lekarza, częściej miała wizyty i jakieś leki dostawała), a nie jest powiedziane, że Ty masz, także bez paniki.
Ah, Kochana łatwo mówic moja bliska kolezanka ktora urodzila w marcu tez miala toxo, i to jakos tak troche zaniedbaną bo strasznie pozno to zauwazyli, tak jak piszesz dostawala leki i wszystko jest ok ale co stresow sie najadla to jej :-( a w piatek jeszcze ta wizyta w poradni diabetologicznej.. Eh, za pieknie to by bylo tak przejsc cala ciążę bezstresowo

Basia, super sprawa z tym językiem a to sa zajecia jakas specjalna metoda? macie jakies podręczniki czy jak to wyglada? 4 godz 3 razy w tyg to niezłe tempo tym bardziej dla grupy zaawansowanej. Baaardzo duzo skorzystasz! Ciekawe ile osob zostanie jak sie akcja rozwinie i bedzie trzeba sie wziac do nauki tak na serio Oby więcej takich inicjatyw!

Stary 2012-09-26, 10:11   #4817
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje że 7 dni to już jest na dostarczenie do zusu
ja zawsze następnego dnia wysyłam bo im później zus dostaje to wiem,że później kase dostaje

zdaje mi się że jest tak,że jeśli później niż do 7 dni doniesiemy to zus nam nie zapłaci za te dni zwłoki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:12   #4818
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Hej ,hej
Nie martw się, nawet jak wyjdzie toxo to nie jest ona wyrokiem.Ja bym nie wytrzymała i zaraz po wynik leciała, ale zrobisz co uważasz za słuszne.3mam kciuki.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
I znowu mnie czeka nadrabianie, a widzę sporo tego. Weekend miałam bardzo zajęty a teraz od poniedziałku chodzę na kurs angielskiego. Kurs jest u nas w gminie i jest za darmo gdyż jest ze środków unijnych. Dawno nie miałam kontaktu z językiem więc liczę na to że sobie poprzypominam i nauczę się czegoś nowego. Pisaliśmy już test kwalifikujący i jestem w grupie jak oni to nazywają zaawansowanej, ale po wczorajszych zajęciach tak bym tego nie nazwała.. ale liczę na to, że się rozkręci. Jest nas 8 osób w grupie. Zajęcia mam od 16 do 20 z przerwą na jedzonko, kawę, herbatę.
W sumie nawet fajnie, bo zawsze to jakieś urozmaicenie dla mnie jak siedzę w domu, teraz mam jeszcze codziennie do końca tego tygodnia, a od przyszłego 3 dni w tygodniu. Także rano ogarniam, dom, gotuję, a potem jakoś tak zleci czas i już się zbieram, także temu rzadziej piszę
Nie wiem tylko czy dotrwam do końca kursu, w sensie na przełom grudnia stycznia, bo kto wie, czy akurat już nie będę wtedy rodzić, ale ile skorzystam to moje, a najwyżej potem przerwę, jak już nie będę mogła chodzić.
Pozdrawiam ciepło, wszystkim miłego dnia.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Co do badań morfologi to ona zdecydowanie nie musi być wykonana na czczo, ponieważ jedzenie nie ma w tym wypadku żadnego wpływu na badanie krwi, na krwinki czerwone, hemoglobinę itd.
Tylko cukier na czczo. W laboratorium zawsze gadaj, że musi być na czczo, ale lekarze, że nie. Ja jak jadę sama na badania to zawsze jem śniadanie, jakieś lekkie ale jem. Raz nawet mama pobierała mi na morfo popołudniu i też to nie miało żadnego znaczenia.
Ale Ci fajnie, sama bym na takie lekcje poszła, ale u nas w gminie to chyba nigdy nikt na taki pomysł nie wpadnie.

Witam się z Wami po przespanej dobrze nocy i wreszcie mogę powiedzieć, że jestem w miarę wyspana. Ładna pogoda dzisiaj u has, więc chyba sobie okna pomyję i firanki popiorę, bo już świata nie widzę takie usyfione.

Już nie mogę doczekać się poniedziałku i badania 3d. Napiszcie w którym tygodniu robi się krzywą cukrową. Im więcej myślę o porodzie, tym większa dopada mnie panika.
Stary 2012-09-26, 10:15   #4819
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Do tych badan krwi dodam jeszcze:

Pacjent w dniu badania powinien być :
- po przespanej nocy,
- po konsultacji z lekarzem ewentualnie zawiesić pobieranie leków
- zgłosić się w wyznaczonych godzinach w punkcie pobrań

Bezwzględnie na czczo czyli co najmniej 5-6 godzin bez posiłku należy być do pobrania krwi na poziom
-cukru
-prolaktyny
-żelaza
-całkowitej zdolności wiązania żelaza

Co najmniej 14 godzin bez posiłku powinno upłynąć przed pobraniem krwi na lipidogram (cholesterol, jego frakcje, trójglicerydy)
Stary 2012-09-26, 10:17   #4820
Hosenka*
Zakorzenienie

Maluchna: ja robiłam wczoraj, czyli w końcu 22 tygodnia.

A jutro po 15 wizyta

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:18   #4821
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Już nie mogę doczekać się poniedziałku i badania 3d. Napiszcie w którym tygodniu robi się krzywą cukrową. Im więcej myślę o porodzie, tym większa dopada mnie panika.
Ja tez mam w poniedzialek wizyte. ciekawe czy bedzie usg bo ostatnio mialam właśnie genetyczne
Co do glukozy to robi sie ją bodajże do 28 tyg, w każdym razie nie ma ścisłego tyg, jest na to calkiem spory kawałek czasu takze spokojnie, zdązysz ja swoja robilam w 25 tyg

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-09-26 o 10:20
Stary 2012-09-26, 10:26   #4822
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

Basia, super sprawa z tym językiem a to sa zajecia jakas specjalna metoda? macie jakies podręczniki czy jak to wyglada? 4 godz 3 razy w tyg to niezłe tempo tym bardziej dla grupy zaawansowanej. Baaardzo duzo skorzystasz! Ciekawe ile osob zostanie jak sie akcja rozwinie i bedzie trzeba sie wziac do nauki tak na serio Oby więcej takich inicjatyw!
Jakieś specjalnej metody to nie ma, ma być książka, tylko je dostaniemy w przyszłym tygodniu. Bardziej chyba takie to szkolne będzie, ale dobre i to jeśli nie muszę płacić. Na razie pracujemy na jakiś kserach. Te 4 godziny to nie do końca takie 4 pełne, bo jeszcze wlicza się do tego czas na przerwę, wczoraj np. dawali nam takie kolorowe bułeczki, ale ma chyba też być coś ciepłego, w każdy dzień różnie.
A z tym rozwojem akcji to ja liczę na to, że się faktycznie to rozwinie, bo wczoraj to tak średnio było, ale to był pierwszy raz, więc może jeszcze się tak ludzie wstydzą czy coś. Może jak się lepiej poznamy to będzie lepiej, liczę na to, a tak czy siak w domu sama się nie mogę zmobilizować żeby coś się pouczyć.
Stary 2012-09-26, 10:37   #4823
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
To tylko widzimisię pracodawcy w takim razie, według przepisów jest 7 dni i nawet siódmego dnia możesz wysłać pocztą bo liczy się data stempla pocztowego wtedy.
Trzymam kciuki żeby mieszkanie przypadło do gustu!

A ja byłam wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia. Na razie chodzę na ćwiczenia, później będzie cykl wykładów i zajęcia praktyczne z pielęgnacji noworodka.. Śmieszna kobitka prowadziła, opowiadała różne hostorie o porodach i jednocześnie ćwiczyłyśmy, ćwiczenia rozciągające, na kręgosłup i nauka oddychania. Zamierzam chodzić na te ćwiczenia jak długo dam radę, zawsze to trochę ruchu. Była nawet jedna dziewczyna która za tydzień ma termin porodu.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-09-26 o 10:41
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:50   #4824
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
aha wczoraj wygrałam aukcję...
to dla mnie.. http://allegro.pl/atmosphere-modny-p...642900863.html
a to dla synka.. http://allegro.pl/spiworek-do-fotelika-i2642279953.html (może nie jest jakiś piękny ale prawie nowy i za grosze a mam dwójke znjaomych którzy korzystali na poczatku z takiego i bardzo chwalili..
Grzybek płaszcz? Też mam taki, mam nadzieję, że się nada na brzuchol A śpiworek w baaaardzo korzystnej cenie!
Cytat:
Hihi te dzieciaki to przyjmują pozycje... A człowiek jak je bierze po porodzie to się boi żeby czegoś im nie zrobić Może będziesz miała gimnastyczkę? Świecę ewidentnie robiła
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Pozdrawiam ciepło, wszystkim miłego dnia.[COLOR="Silver"]
Basia super!! Zawsze trzeba korzystać z takich okazji! Ja też w zeszłym roku zrobiłam kurs z Unii: Ryby i Owoce Morza -nie dość, że było bardzo fajnie, najadłam się i nauczyłam wielu fajnych dań, języka niemieckiego zawodowego to zdawałam z tego egzamin i mam papier Więc każdemu polecam wszystkie takie propozycje ze środków unijnych Masz rację, język trzeba szkolić bo jak się nie używa to strasznie ucieka

Ponawiam pytanie do Ciebie Jesteś zadowolona z zestawu łóżeczkowego? Bo trochę się z TŻtem sprzeczamy czy zestaw brać czy kompletować (nie chce mi się).

Aha więc to ma znaczenie kiedy się robi glukozę? 23 tydzień będzie okej chyba?
Dobra idę prać pościele i szyć dalej maleńkie spodnie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:55   #4825
Ewik86
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki, ostatnio w ogóle nie mam czasu na forum. W dzień sprzątanie mieszkania po malowaniu kaloryferów i futryn, a po południu jestem u rodziców i tak jakoś mija mi cały dzień. Jak wracam do domu to padam. Ale czytam na bieżąco i gratuluję udanych wizyt.

djerba miłego spędzania czasu z mężem Wpadnij chociaż raz dać znać czy żyjesz

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, szkoda. Obys jednak "dociagnela" do tego czasu
Oczywiście nie dociągnęłam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:08   #4826
maluchna30
Zadomowienie

Właśnie wciągnęłam całą tubkę mleczka słodzonego zagęszczonego o smaku karmelowym. Ależ mi to mleczko dzieciństwo przypomina.

Dobra, idę myć okna, bo szkoda pogody.
Stary 2012-09-26, 11:22   #4827
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To tylko widzimisię pracodawcy w takim razie, według przepisów jest 7 dni i nawet siódmego dnia możesz wysłać pocztą bo liczy się data stempla pocztowego wtedy.
Trzymam kciuki żeby mieszkanie przypadło do gustu!

A ja byłam wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia. Na razie chodzę na ćwiczenia, później będzie cykl wykładów i zajęcia praktyczne z pielęgnacji noworodka.. Śmieszna kobitka prowadziła, opowiadała różne hostorie o porodach i jednocześnie ćwiczyłyśmy, ćwiczenia rozciągające, na kręgosłup i nauka oddychania. Zamierzam chodzić na te ćwiczenia jak długo dam radę, zawsze to trochę ruchu. Była nawet jedna dziewczyna która za tydzień ma termin porodu.

dokładnie pracodawca nie ma prawa żądać dostarczenia zwolnienia do 3 dni...wg ustawy zasiłkowej masz na to max 7 dni (od dnia wystawienia zwolnienia)...a 7dnia możesz nawet wysłac pocztą...zanieś pracodawcy ustawe ..niech się poduczy!!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Właśnie wciągnęłam całą tubkę mleczka słodzonego zagęszczonego o smaku karmelowym. Ależ mi to mleczko dzieciństwo przypomina.

Dobra, idę myć okna, bo szkoda pogody.

oooooooo...i ja chyba bym takiego mleczka pociumkała...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:34   #4828
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
oooooooo...i ja chyba bym takiego mleczka pociumkała...
I ja
Stary 2012-09-26, 11:35   #4829
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczynki to gdzie zamawiacie buteleczki dla pociech...na co zwracać uwage?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 11:39   #4830
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam w poniedzialek wizyte. ciekawe czy bedzie usg bo ostatnio mialam właśnie genetyczne
Co do glukozy to robi sie ją bodajże do 28 tyg, w każdym razie nie ma ścisłego tyg, jest na to calkiem spory kawałek czasu takze spokojnie, zdązysz ja swoja robilam w 25 tyg
A to ja się martwiłam że mi nie zlecił na razie, a wizytę mam 16.10 a to będzie 22 tyg, ale widze że mam jeszcze duzo czasu.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie do Ciebie Jesteś zadowolona z zestawu łóżeczkowego? Bo trochę się z TŻtem sprzeczamy czy zestaw brać czy kompletować (nie chce mi się).

Aha więc to ma znaczenie kiedy się robi glukozę? 23 tydzień będzie okej chyba?
Dobra idę prać pościele i szyć dalej maleńkie spodnie
My też mieliśy kupowac zestaw, ale ponieważ trafiło się łóżeczko to teraz będę zmuszona kompletować, bo materac większy i chyba kołderke też od razu tą większa kupię, już na zaś, bo na początku to chyba wogóle z niej nie skorzystam.

Wrzuć spodnie jak juz skończysz bo starasznie ciekawa jestem
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości