|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Nie może !! To są druki ścisłego zarachowania bodajże. Ja tak miałam, że po 2 tygodniach od wizyty ( 100zł za wizytę), zdecydowałam się na l4. I za samo wypisanie l4 wzięła 50 zł, chodzę prywatnie. Ale może można iść po l4 do rodzinnego, przecież on też może wystawić l4 ciążowe. |
|
|
|
|
#4802 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
A nieprawda, jak masz samą morfo bez badania poziomu cukru, to nie musisz być na czczo.
Pytałam mojego lekarza ostatnio o to. W laboratorium często mówią, że na czczo, bo im się łatwiej wtedy bada taką krew. Ważne jest, by nie jeść ogromnego posiłku chwilę przed badaniem, ja swoje będę robić dopiero ok 12, a jestem już po śniadaniu. Mocz musi być czysty, oddany najlepiej z samego rana, chociaż spotkałam się też z opiniami, że niekoniecznie (w labo w Ols tak mówili).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-26 o 09:31 |
|
|
|
#4806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że często małż zaskakuje mnie od tyłu właśnie, więc dziś chętnie oddał inicjatywe Cytat:
paprykarz zmieszany z tym paskudztwem musiał dac mieszankę wybuchową ja się zaraz zbieram na powtórne pobranie krwi. Black- morfo jest na czczo ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ja mam jutro wizytę, z podglądaniem już nie mogę się doczekac, żeby zobaczyc mojego bejbika rozrabiakę
|
|||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde byłam wczoras kupić syfon do wanny, wzięłam pierwszy z wieszaka, a kosztuje prawie 100, i przed chwilą dzwonił Tż że worek jest rozdarty, sklejony taśmą i brakuje rzeczy
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wolałabym robić po śniadaniu a nie jechać z rańca na głodzie :Pspytam się w piątek lekarki
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, no i nie zrobię tych badań, okulistka dzwoniła, by przyjść na 12:00, bo musi gdzieś pilnie wyjść, potem do 15:00 muszę być na uczelni, a o 16:00 muszę już być z powrotem w domu, bo mam się zająć siostrzenicą.
Więc w sumie to już nie ma znaczenia, czy na czczo, czy nie. Dzisiaj zadzwonię do mojego lekarza i zapytam go jeszcze raz o te badania, bo w internecie zdania są podzielone, tak jak i tutaj. Może mu chodziło o HBS, aczkolwiek siostra moja mówiła, i mama też, że one chodziły na takie badania po śniadaniu (a mama ostatni raz w ciąży była 20 lat temu, więc medycyna była w gorszym punkcie ).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-26 o 09:46 |
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
wysłano mnie wczoraj w delegacje do ważnego klienta musiałam kurde zrobić 600 km ale dałam radęoczywiście to mój stary dobry klient więc nie mogłam odmówić, facet jak mnie zobaczył to szok zaliczył, gapił się na mój brzuch jakby niewiadomo co zobaczył hehehedziś padam na pysk wszystko mnie boli wogóle był mały wałek bo nie czułam ruchów dziecka- mały się chyba odwrócił i kopał po flakach bo jak mi przywalił w pęcherz to myślałam,że jajo zniosę ale ruchy odczuwałam o wiele słabiej miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaraz jade oglądać mieszkanie.....ciekawe co to z tego wyniknie? Hope zapytaj ginki jak ona to widzi, a jak nie to poprosć interniste żeby Ci wypisala do dnia tej wizyty u gin w listopadzie powiedz że jej nie ma a Ty sie źle czujesz
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ,hej
dzis beda wyniki toxo i boje sie ich odebrac. Moze odbiore je w pon, tuz przed wizyta? ![]() Ja wszystkie badania tez robie na czczo, a morfologie to juz szczegolnie. Ogarne sie i biore sie za sprzatanie... |
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 | |
|
Rozeznanie
|
I znowu mnie czeka nadrabianie, a widzę sporo tego. Weekend miałam bardzo zajęty a teraz od poniedziałku chodzę na kurs angielskiego. Kurs jest u nas w gminie i jest za darmo gdyż jest ze środków unijnych. Dawno nie miałam kontaktu z językiem więc liczę na to że sobie poprzypominam i nauczę się czegoś nowego. Pisaliśmy już test kwalifikujący i jestem w grupie jak oni to nazywają zaawansowanej, ale po wczorajszych zajęciach tak bym tego nie nazwała.. ale liczę na to, że się rozkręci. Jest nas 8 osób w grupie. Zajęcia mam od 16 do 20 z przerwą na jedzonko, kawę, herbatę.
W sumie nawet fajnie, bo zawsze to jakieś urozmaicenie dla mnie jak siedzę w domu, teraz mam jeszcze codziennie do końca tego tygodnia, a od przyszłego 3 dni w tygodniu. Także rano ogarniam, dom, gotuję, a potem jakoś tak zleci czas i już się zbieram, także temu rzadziej piszę ![]() Nie wiem tylko czy dotrwam do końca kursu, w sensie na przełom grudnia stycznia, bo kto wie, czy akurat już nie będę wtedy rodzić, ale ile skorzystam to moje, a najwyżej potem przerwę, jak już nie będę mogła chodzić. Pozdrawiam ciepło, wszystkim miłego dnia. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Tylko cukier na czczo. W laboratorium zawsze gadaj, że musi być na czczo, ale lekarze, że nie. Ja jak jadę sama na badania to zawsze jem śniadanie, jakieś lekkie ale jem. Raz nawet mama pobierała mi na morfo popołudniu i też to nie miało żadnego znaczenia.
|
|
#4815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bliska kolezanka ktora urodzila w marcu tez miala toxo, i to jakos tak troche zaniedbaną bo strasznie pozno to zauwazyli, tak jak piszesz dostawala leki i wszystko jest ok ale co stresow sie najadla to jej :-( a w piatek jeszcze ta wizyta w poradni diabetologicznej.. Eh, za pieknie to by bylo tak przejsc cala ciążę bezstresowo ![]() Basia, super sprawa z tym językiem Oby więcej takich inicjatyw!
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się z Wami po przespanej dobrze nocy i wreszcie mogę powiedzieć, że jestem w miarę wyspana. Ładna pogoda dzisiaj u has, więc chyba sobie okna pomyję i firanki popiorę, bo już świata nie widzę takie usyfione. Już nie mogę doczekać się poniedziałku i badania 3d. Napiszcie w którym tygodniu robi się krzywą cukrową. Im więcej myślę o porodzie, tym większa dopada mnie panika.
|
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
Do tych badan krwi dodam jeszcze:
Pacjent w dniu badania powinien być : - po przespanej nocy, - po konsultacji z lekarzem ewentualnie zawiesić pobieranie leków - zgłosić się w wyznaczonych godzinach w punkcie pobrań Bezwzględnie na czczo czyli co najmniej 5-6 godzin bez posiłku należy być do pobrania krwi na poziom -cukru -prolaktyny -żelaza -całkowitej zdolności wiązania żelaza Co najmniej 14 godzin bez posiłku powinno upłynąć przed pobraniem krwi na lipidogram (cholesterol, jego frakcje, trójglicerydy)
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna: ja robiłam wczoraj, czyli w końcu 22 tygodnia.
A jutro po 15 wizyta
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do glukozy to robi sie ją bodajże do 28 tyg, w każdym razie nie ma ścisłego tyg, jest na to calkiem spory kawałek czasu takze spokojnie, zdązysz ja swoja robilam w 25 tyg
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-09-26 o 10:20 |
|
|
|
|
#4822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym rozwojem akcji to ja liczę na to, że się faktycznie to rozwinie, bo wczoraj to tak średnio było, ale to był pierwszy raz, więc może jeszcze się tak ludzie wstydzą czy coś. Może jak się lepiej poznamy to będzie lepiej, liczę na to, a tak czy siak w domu sama się nie mogę zmobilizować żeby coś się pouczyć.
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby mieszkanie przypadło do gustu! A ja byłam wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia. Na razie chodzę na ćwiczenia, później będzie cykl wykładów i zajęcia praktyczne z pielęgnacji noworodka.. Śmieszna kobitka prowadziła, opowiadała różne hostorie o porodach i jednocześnie ćwiczyłyśmy, ćwiczenia rozciągające, na kręgosłup i nauka oddychania. Zamierzam chodzić na te ćwiczenia jak długo dam radę, zawsze to trochę ruchu. Była nawet jedna dziewczyna która za tydzień ma termin porodu.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-09-26 o 10:41 |
|
|
|
|
#4824 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A śpiworek w baaaardzo korzystnej cenie! Cytat:
Może będziesz miała gimnastyczkę? Świecę ewidentnie robiła![]() Cytat:
-nie dość, że było bardzo fajnie, najadłam się i nauczyłam wielu fajnych dań, języka niemieckiego zawodowego to zdawałam z tego egzamin i mam papier Więc każdemu polecam wszystkie takie propozycje ze środków unijnych Masz rację, język trzeba szkolić bo jak się nie używa to strasznie ucieka Ponawiam pytanie do Ciebie Jesteś zadowolona z zestawu łóżeczkowego? Bo trochę się z TŻtem sprzeczamy czy zestaw brać czy kompletować (nie chce mi sięAha więc to ma znaczenie kiedy się robi glukozę? 23 tydzień będzie okej chyba? Dobra idę prać pościele i szyć dalej maleńkie spodnie
|
|||
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, ostatnio w ogóle nie mam czasu na forum. W dzień sprzątanie mieszkania po malowaniu kaloryferów i futryn, a po południu jestem u rodziców i tak jakoś mija mi cały dzień. Jak wracam do domu to padam. Ale czytam na bieżąco i gratuluję udanych wizyt.
djerba miłego spędzania czasu z mężem Wpadnij chociaż raz dać znać czy żyjesz ![]() Oczywiście nie dociągnęłam
|
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wciągnęłam całą tubkę mleczka słodzonego zagęszczonego o smaku karmelowym. Ależ mi to mleczko dzieciństwo przypomina.
Dobra, idę myć okna, bo szkoda pogody.
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie pracodawca nie ma prawa żądać dostarczenia zwolnienia do 3 dni...wg ustawy zasiłkowej masz na to max 7 dni (od dnia wystawienia zwolnienia)...a 7dnia możesz nawet wysłac pocztą...zanieś pracodawcy ustawe ..niech się poduczy!! ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
oooooooo...i ja chyba bym takiego mleczka pociumkała...
|
|
#4828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki to gdzie zamawiacie buteleczki dla pociech...na co zwracać uwage?
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Wrzuć spodnie jak juz skończysz bo starasznie ciekawa jestem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

ja 5kg w górę a Lenka wazy ok 0,5 kg. ale z niej akrobatka
już nie mogę się doczekać
Pytałam mojego lekarza ostatnio o to. W laboratorium często mówią, że na czczo, bo im się łatwiej wtedy bada taką krew.
Ważne jest, by nie jeść ogromnego posiłku chwilę przed badaniem, ja swoje będę robić dopiero ok 12, a jestem już po śniadaniu. Mocz musi być czysty, oddany najlepiej z samego rana, chociaż spotkałam się też z opiniami, że niekoniecznie (w labo w Ols tak mówili).

c ja muszę troszkę zaczekac, myślałam że infekcja się do mnie zbliża ale to przez płyn do higieny intymnej z lidla 
paprykarz zmieszany z tym paskudztwem musiał dac mieszankę wybuchową
22.05.2008
14.08.2011

musiałam kurde zrobić 600 km ale dałam radę

moja bliska kolezanka ktora urodzila w marcu tez miala toxo, i to jakos tak troche zaniedbaną bo strasznie pozno to zauwazyli, tak jak piszesz dostawala leki i wszystko jest ok ale co stresow sie najadla to jej :-( a w piatek jeszcze ta wizyta w poradni diabetologicznej.. Eh, za pieknie to by bylo tak przejsc cala ciążę bezstresowo