E-papierosy :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa?
Tak 66 65,35%
Nie 26 25,74%
Nie wiem 9 8,91%
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 16:38   #151
Caridad
Raczkowanie

Dot.: E-papierosy - czy ktoś z Was próbował?

Zgadzam się z poprzedniczką Wersje e-papieros są różne, dużo zależy właśnie od tego, czy ktoś jest uzależniony czy nie, czy lubi zapalić sobie tylko do piwka czy jest nałogowym wieloletnim palaczem. Jest tak szeroki wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie. Poza tym w miarę upływu czasu można zmniejszać dawkę nikotyny i w ten sposób można powoli rozstawać się z nałogiem. Ja właśnie korzystam z tej wersji
Caridad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 19:52   #152
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Provocateur Pokaż wiadomość
Ale chyba są tez wersje "bez nikotyny"? Bo ja na przyklad uwielbiam caly rytual, ciemna knajpa, piwo i papieros, wydmuchiwany dym, ale nie jestem uzalezniona od nikotyny.
nie wiem jak w innych punktach ale tam gdzie pracowałam to nie było beznikotynowych i klienci się wkurzali

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 20:23   #153
aisa asia
Przyczajenie

Hej Co polecacie zupełnie zielonej w kwestii e-papierosów dziewczynie, która chiałaby od Nowego Roku rzucić papierosy??? Zaznaczam, że nie mam za dużo pieniędzy do wydania na razie, ale bardzo chcę kupić sobie "pod choinkę" e-papierosa Jestem bojowo nastawiona na pokonanie nałogu!!!
aisa asia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 16:29   #154
an0138
Raczkowanie

Nigdy nie bylam ałgową palaczką, ale e-papierosa spróbowałam przy okazji. Coż, podobno palacze uzależnieni są głownie od trzymania czegoś w ręce, więc jeśli ot prawda to można nim zastąpić prawdziwego papierosa
mi sie efekt podobał, papieros nie śmierdział, można bylo wybrać zapach, oczywiscie beznikotynowe, to plus! i ma ladny dymek ale wklady są drogie, mimo wszysto dla mnie czuć elektryką
an0138 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 18:57   #155
Caridad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aisa asia Pokaż wiadomość
Hej Co polecacie zupełnie zielonej w kwestii e-papierosów dziewczynie, która chiałaby od Nowego Roku rzucić papierosy??? Zaznaczam, że nie mam za dużo pieniędzy do wydania na razie, ale bardzo chcę kupić sobie "pod choinkę" e-papierosa Jestem bojowo nastawiona na pokonanie nałogu!!!
Wszystko zależy od tego, ile teraz palisz papierosów dziennie. Bo od tego zależy pojemność baterii, jaka jest Ci potrzebna. Ja generalnie polecam papierosy cigito (do kupienia na e-dymek.pl), ja od nich zaczynałam. Masz dwie opcje:
- Cigito Smart,który jest raczej dla palaczy, którzy niedużo palą (około 10/dzień); ma mniej pojemną baterię, ale za to jest tani - koszt to około 100zł
- Cigito 2GO - ma bardzo pojemną baterię, dodatkowo jest bardziej uniwersalny, ponieważ ma gwint 510, co znaczy, że wszystkie elementy do takiego gwinta będzie można użzywać.

Wydaje mi się, że na początek najlepiej kupić kartomizery, ponieważ nie trzeba ich napełniać. A potem jak już przywykniesz do wapowania to fajnie jest pobawić się w napełnianie - mnie to sprawia mega frajdę.
W razie kolejnych pytań pisz, chętnie pomogę
Caridad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 15:32   #156
elle elle
Rozeznanie

E-papieros

Witam wszystkie Drogie Wizażanki, z góry chciałam przeprosić za tak długą nieobecność, ale miałam w rodzinie pogrzeb i bardzo zle to przeszłam. Ale już doszłam do siebie. Dobrze ale teraz nie o moim osobistym życiu Ostatnio rozmyślałam nad kupnem e-papierosa, ale totalnie się na tym nie znam, nie wiem jaka firma jest dobra, chciałabym poznać jego dobre i złe strony itp. Bardzo prosiłabym o pomoc w wyborze, dodam że nie chcę go kupować za zbyt wygórowaną cenę. Słyszałam też, że są wkłady nie zawierające nikotyny, z jakiej są firmy itp. Bardzo proszę o wszelkie informacje, czy polecacie, czy raczej nie Wiem, że jest dużo o e-papierosach w sieci ale jakoś nie mogę się w tych wszystkich firmach połapać. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
elle elle

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

elle elle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 17:48   #157
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112
Dot.: E-papieros

Sa juz takie watki
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=papierosy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=papierosy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...iczny+papieros
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2012-01-19 o 17:51
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 17:50   #158
_stardust
Rozeznanie

próbowalaś kiedyś jak smakuje e-papieros? to zupełnie inne wrażenia niż taki prawdziwy, więc polecam spróbować jeśli masz możliwosć, znam wiele osób które się skusiły i po kilku użyciach wróciły do zwykłych papierosów, a 'atrapa' została wyrzucona w kąt
Stary 2012-01-19, 18:16   #159
elle elle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _stardust Pokaż wiadomość
próbowalaś kiedyś jak smakuje e-papieros? to zupełnie inne wrażenia niż taki prawdziwy, więc polecam spróbować jeśli masz możliwosć, znam wiele osób które się skusiły i po kilku użyciach wróciły do zwykłych papierosów, a 'atrapa' została wyrzucona w kąt
Tak, próbowałam od znajomego, niestety jego rad nie mogę zasięgnąć ponieważ nie mam już z nim kontaktu

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Stary 2012-01-19, 18:57   #160
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elle elle Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Drogie Wizażanki, z góry chciałam przeprosić za tak długą nieobecność, ale miałam w rodzinie pogrzeb i bardzo zle to przeszłam. Ale już doszłam do siebie. Dobrze ale teraz nie o moim osobistym życiu Ostatnio rozmyślałam nad kupnem e-papierosa, ale totalnie się na tym nie znam, nie wiem jaka firma jest dobra, chciałabym poznać jego dobre i złe strony itp. Bardzo prosiłabym o pomoc w wyborze, dodam że nie chcę go kupować za zbyt wygórowaną cenę. Słyszałam też, że są wkłady nie zawierające nikotyny, z jakiej są firmy itp. Bardzo proszę o wszelkie informacje, czy polecacie, czy raczej nie Wiem, że jest dużo o e-papierosach w sieci ale jakoś nie mogę się w tych wszystkich firmach połapać. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
elle elle
mój tata palacz od 15 roku życia rok temu stwierdził że papierosy są stanowczo za drogie i zakupił e-papierosa, na początku było ciężkawo bo musiał się przyzwyczaic to jednak inny smak, nie powiem jaki bo nie palę i każda próba zaciągnięcia się tym papierosem kończyła się ksztuszeniem zakupił e-papierosa firmy Volish a do tego dokupuje sobie olejki którymi uzupełnia tegoż papierosa(tanie olejki są na allegro i przez allegro sobie zamawia), są różne moce tych olejków, na początku polecałabym kupic sobie większą moc bo tymi słabymi się nie nasycisz... tata zakupił e-papierosa rok temu i do tej pory nie miał w ustach zwykłego papierosa
ale przyznam potrzeba trochę samozaparcia żeby nie palic normalnych fajek bo moja siostra ze szwagrem wymiękli i wrócili do zwykłych papierosów

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 20:36   #161
taszkin
Zakorzenienie

Moja ciocia, która paliła 3 paczki dziennie i lekarz kazał jej rzucić, przeszła na e-papierosa. Trochę musiała powalczyć. Dziś pali dwa dziennie i ma super wyniki (zmniejszała sobie dawki). Ja, jako osoba niepaląca polecam. Bo nie trujesz innych, i mniej trujesz siebie.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2012-01-20 o 01:00
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 21:07   #162
elle elle
Rozeznanie

Dot.: E-papierosy :)

Witam wszystkich użytkowników, otóż chcę sobie kupić e-papierosa, ale nie wiem od czego zacząć, jakie firmy są dobre, nie chce zakupić trującej tandety . Palę mało, ale odkąd spróbowałam e-fajkę u kumpla, bardzo mi się spodobała. Nie mam zbyt dużo pieniędzy na kupno e-fajki tz. np. 300zł. Od razu chciałam bym kupić cały zestaw. Bardzo bym prosiła o pomoc w zakupie e-fajki. Mieszkam z Bydgoszczy więc chciałabym się również dowiedziec czy w tych stoiskach z e-fajkami są jakieś dobre e-fajki.
Z góry dziękuje za pomoc.

Chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy poniższy papieros jest w miarę dobry

http://ecigars.pl/e-papieros/e-papie.../cigito-smart/

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Edytowane przez elle elle
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:09
Stary 2012-02-02, 21:00   #163
Wojtek32
Przyczajenie

Dot.: e - papieros

Witam!
Ja paliłem paierosy przez 10 lat (od ślubu żona mnie nauczyła).
Ale przez ostatni rok nie dawała mi już żyć, mówiła że śmierdzę, że rak płuc itd.. We wrześniu kupiłem Elipsa, jest na allegro (ELF LSK Elips) i do dzisiaj nie sięgnąłem po zwykłego papierosa.
Fajne jest to uczucie, kiedy w miejscach publicznych puszczasz "dymka" i ludzie nie wiedzą o co chodzi

Pozdrawiam
Wojtek32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 21:14   #164
zorgon_alinka
Przyczajenie

Witam jestem stałą czytelniczką, lecz nie udzielałam sie jeszcze na forum. Palilam 10 lat (mam 24), więc nadszedł dzień,kiedy spojrzałam w lustro na swoją cerę, rozszerzone pory, zmarszczka z jednej str ust i stwierdzilam, ze muszę przestać w końcu. Przez miesiąc codziennie sobie mowiłam, że rano nie bede palić, no ale nie wychodziło i podjęłam w końcu decyzję, ze kupię e-papierosa. Mąż mojej mamy polecił mi Volish Ego2, bo sam się przestawił na e-p, najpierw miał nicore, potem coś innego. Poszłam na stoisko z e-p i kupiłam. Tego dnia spaliłam jeszcze 3 papierosy. Następnego ranka trochę mnie nosiło i przez następne kilka dni, ale juz 24 dni i sie jakoś przyzwycziłam. Nie powiem koszt duży, 299 zl, ale powiem szczerze, ze była to dodatkowa motywacja,w chwilach kryzysu, ze tyle kasy wydałam i co? w błoto pojdzie. Zmian skórnych nie widzę, ale cierpliwie czekam
zorgon_alinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 09:13   #165
doniaak
Przyczajenie

Dot.: e - papieros

Witam ! Proszę o radę chcę kupić w prezencie taki oto e-papieros http://www.epalacz.pl/epapieros-emod-p-367.html oraz dokupić do niego zapasowe atomizer (clearomizer tank),a że jestem totalnie zielona w tych sprawach nie wiem jakie będą odpowiednie do tego modelu ???
doniaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-13, 06:55   #166
Wojtek32
Przyczajenie

Zapraszam do spróbowania nowości :
[strona nie istnieje]

Pozdrawiam
Wojtek

Edytowane przez sublime
Czas edycji: 2013-10-04 o 10:21 Powód: Reklama + nieaktywny link
Wojtek32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 13:40   #167
call me a liar
Raczkowanie

Ja palę e-moda od 3 miesięcy, do tego clearomizer crystal volish. Jestem bardzo zadowolona, papieros dymi jak trzeba, bateria trzyma mi 2 dni przy częstym paleniu. Koszt zestawu 150 zł Do normalnych papierosów mam już wstręt
call me a liar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 12:01   #168
hello_penny
Raczkowanie

palę od kilku miesięcy, ale niestety nie traktuję e-fajki jako zamiennika tradycyjnego papierosa. lubię po prostu wypuścić sobie czekoladowy dymek z ust, kiedy się uczę czy czytam książkę. jednak to nie to samo co Marlboro do porannej kawki.

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 09:35   #169
Monster
Raczkowanie

Szkoda, że mało kto się już udziela na tym wątku, ale mimo to się pochwalę, może kogoś zainspiruję..

Paliłam przez prawie 10lat, od kilku lat paczkę dziennie. Miesiąc temu postanowiłam zakupić e-papierosa. Namówiłam siostrę, która też pali na zakup z allegro. Kupiłyśmy zestaw 2 papierosów za 80zł, na próbę. Ja przestawiłam się od razu, moja siostra po dwóch tygodniach. Nie palę w ogóle zwykłych papierosów! Dokupiłam sobie jeszcze, na spółkę z TŻ-tem (którego też namówiłam ) kolejny zestaw, już nieco droższy ale lepszej jakości. TŻ też od razu się przestawił W sumie wydałam w tym miesiącu niecałe 300zł (czyli tyle, ile wydawałam miesięcznie na analogi), ale w tym nakupowałam sobie olejków w różnych smakach, które starczą mi na ok. 2-3 miesiące Za naszym przykładem poszła też znajoma para i dwie moje koleżanki z pracy Jestem z siebie ogromnie dumna, nie potrzebuję już analogów, nawet ostatnio jednego zapaliłam, ale w ogóle mi nie smakował.
A teraz plusy i minusy po miesiącu e-palenia:

PLUSY:
-nie śmierdzę, mogę bez przeszkód palić przy moich niepalących znajomych
-mam do wyboru wiele ciekawych smaków (ja mam miętę, jabłko, wiśnię, limonkę, zieloną herbatę, a do wyboru jest mnóstwo innych m.in. kawa, cola, red bull, czekolada, tytoniowe, owocowe itp.)
- mogę palić kiedy chcę i gdzie chcę (wiadomo, nie palę w autobusie, kinie itp.)
-nie martwię się, gdzie zgasić peta, po prostu chowam go do kieszeni.
-nie wdycham już tysięcy substancji smolistych
-palę ile chcę, nie martwię się, że muszę wyrzucić połowę papierosa, bo jedzie mój autobus.

MINUSY:
-wydatek początkowy (który jednak, jak łatwo policzyć, szybko się zwraca)

Nie wiem, czy e-papieros jest dobrym sposobem na rzucenie palenia, moim zdaniem jest świetną alternatywą dla tradycyjnego papierosa

przyszła dietetyczka
Monster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-29, 19:09   #170
kinieczko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monster Pokaż wiadomość
Szkoda, że mało kto się już udziela na tym wątku, ale mimo to się pochwalę, może kogoś zainspiruję..

Paliłam przez prawie 10lat, od kilku lat paczkę dziennie. Miesiąc temu postanowiłam zakupić e-papierosa. Namówiłam siostrę, która też pali na zakup z allegro. Kupiłyśmy zestaw 2 papierosów za 80zł, na próbę. Ja przestawiłam się od razu, moja siostra po dwóch tygodniach. Nie palę w ogóle zwykłych papierosów! Dokupiłam sobie jeszcze, na spółkę z TŻ-tem (którego też namówiłam ) kolejny zestaw, już nieco droższy ale lepszej jakości. TŻ też od razu się przestawił W sumie wydałam w tym miesiącu niecałe 300zł (czyli tyle, ile wydawałam miesięcznie na analogi), ale w tym nakupowałam sobie olejków w różnych smakach, które starczą mi na ok. 2-3 miesiące Za naszym przykładem poszła też znajoma para i dwie moje koleżanki z pracy Jestem z siebie ogromnie dumna, nie potrzebuję już analogów, nawet ostatnio jednego zapaliłam, ale w ogóle mi nie smakował.
A teraz plusy i minusy po miesiącu e-palenia:

PLUSY:
-nie śmierdzę, mogę bez przeszkód palić przy moich niepalących znajomych
-mam do wyboru wiele ciekawych smaków (ja mam miętę, jabłko, wiśnię, limonkę, zieloną herbatę, a do wyboru jest mnóstwo innych m.in. kawa, cola, red bull, czekolada, tytoniowe, owocowe itp.)
- mogę palić kiedy chcę i gdzie chcę (wiadomo, nie palę w autobusie, kinie itp.)
-nie martwię się, gdzie zgasić peta, po prostu chowam go do kieszeni.
-nie wdycham już tysięcy substancji smolistych
-palę ile chcę, nie martwię się, że muszę wyrzucić połowę papierosa, bo jedzie mój autobus.

MINUSY:
-wydatek początkowy (który jednak, jak łatwo policzyć, szybko się zwraca)

Nie wiem, czy e-papieros jest dobrym sposobem na rzucenie palenia, moim zdaniem jest świetną alternatywą dla tradycyjnego papierosa
Mogłabyś polecić jakiegoś konkretnego e-papierosa? Zerknęłam na allegro, ale trochę tego jest. Nie chce kupować bubla, tylko coś co zostało już przetestowane. Palić i nie czuć od siebie brzydkiego zapachu
Stary 2012-08-30, 07:43   #171
zorgon_alinka
Przyczajenie

Witam udzielałam się na tym forum jakieś pól roku temu. Od tamtego czasu ciągle palę e papierosa. Szczerze moge ci polecić firmę volish. Widziałam, że pojawił się nowy zestaw z cienkimi papierosami, lecz mają słabą moc baterii, więc stawiałabym na zestaw ego. Ja kupiłam zestaw ego 2, ale dokupiłam sobie tanka z zestawu ego 3 i jestem z tego najbardziej zadowolona. Wiem, że w zestawie ego 3 jest jedna bateria, dlatego polecałabym ci dokupić jeszcze jedną, gdyż wiem jakie to kłopotliwe mieć jedną baterię, ponieważ jakiś czas temu mi się zepsuła i korzystałam tylko z 1. Radzę Ci kupic w sklepie stacjonarnym, ponieważ na te główne elementy jest gwarancja pół roku i zdarza się,że się psują, jednak nie ma najmniejszego problemu z wymianą (przynajmniej u mnie). Liquidy kupisz tanio w sklepach internetowych, polecam firme king e cigar, smak i dym ok, a wychodzi bardzo tanio, np. kupiłam teraz w promocji 3x 50ml plus przesyłka za 100 zł, a wsklepach stacjonarnych 10 ml kosztuje ok 20 zł, więc za tą samą cenę mam 100 ml płynu więcej. Na początku koszty wydają się duże, ale ja juz bez e-papierosa nie wyobrażam sobie życia
zorgon_alinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 15:28   #172
Monster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinieczko Pokaż wiadomość
Mogłabyś polecić jakiegoś konkretnego e-papierosa? Zerknęłam na allegro, ale trochę tego jest. Nie chce kupować bubla, tylko coś co zostało już przetestowane. Palić i nie czuć od siebie brzydkiego zapachu
Na początku kupiłam na allegro papierosa o nazwie ego-t, z takim plastikowym zbiorniczkiem, który niestety przecieka Drugi to Trendy Blue V-Go i z niego jestem bardzo zadowolona. Palę dość intensywnie, bateria trzyma jeden dzień, ale ładuje się tylko 2 godziny Jeśli masz możliwość to wybierz się do jakiegoś stoiska z e-papierosami, które najczęściej są w centrach handlowych, tam Ci najlepiej doradzą.

Cytat:
Napisane przez zorgon_alinka Pokaż wiadomość
Radzę Ci kupic w sklepie stacjonarnym, ponieważ na te główne elementy jest gwarancja pół roku i zdarza się,że się psują, jednak nie ma najmniejszego problemu z wymianą (przynajmniej u mnie).
Racja. Mojej siostrze popsuła się bateria, poszła do stoiska i bez problemu dostała zastępczą. Co prawda czas oczekiwania na naprawę jest długi (do miesiąca), ale nie zostajesz z niczym i po naprawie wznawiają Ci gwarancję

przyszła dietetyczka

Edytowane przez Monster
Czas edycji: 2012-09-01 o 15:33
Monster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 08:14   #173
seductivee
Zakorzenienie

Hej hej

Od razu zaznaczam - nie palę, nie znam się, nie cierpię smrodu papierochów.

Ale mama poprosiła mnie, bym znalazła e-papierosa dla taty, na urodziny. Jako że nie chcę zdać się tylko na opinię sprzedawcy, najpierw chciałabym się rozeznać z czym to się je
Także jestem zielona w kwestii e-papierosów. Czy moglibyście doradzić?

Potrzebuję:
- czegoś wytrzymałego - mój ojciec nie jest typem delikatnego w obchodzeniu z rzeczami, także jakieś tandetne plastiki co pójdą przy byle przyciśnięciu nie wchodzą w grę
- czegoś nieskomplikowanego w obsłudze - tata starej daty
- informacji ogólnych i szczegółowych, ale takich rzetelnych - w sklepach często ściemniają, by sprzedać jak najdroższy towar

Ojciec nie chce rzucić i nie ma zamiaru. Nie pali też jak jakiś smok, ale dobrze by było gdyby mogło to w jakiś sposób ograniczyć kopcenie Nie zależy mi raczej na żadnych smakach, choć nie wiem, czy nie będzie chciał próbować jak już urządzenie dostanie
Ojciec pali na co dzień Viceroy'e czerwone grube - mniej więcej paczkę dziennie.

Doradźcie - jaki powinien być pakiet startowy, w co się zaopatrzyć, jaki jest koszt miesięczny podstawowego zaopatrzenia ?

Dziękuję za odpowiedzi.

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 08:51   #174
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Ja mam e-papierosa i używam go już prawie 10 m-cy.

Szczerze polecam zestawy ego firmy Volish. Ja co prawda mam innego papierosa o nazwie ego tank kamikaze i wprowadziłam do niego trochę modernizacji. Mój podstawowy zestaw składał się z papierosa, zapasowej baterii, ładowarki, buteleczek do napełniania płynami, etui i 100ml płynu.

Potem dokupiłam kilka gadżetów m.in. liquinator ponieważ zwykłe atomizery krótko u mnie wytrzymywały bo bardzo dużo palę. Cena zestawu to w Warszawie 250-300 pln. U mnie doszły do tego koszty liquinatora (50zł jednorazowo).

Stałymi kosztami są płyny ja zamawiam przez internet zawsze w jednym miejscu gdzie (10ml= 10pln, a np. 3x 100 ml = 160 pln). jednak ceny płynów są różne, w sklepach stacjonarnych jest drożej .

U mnie koszty miesięczne z racji przepalających się w liquinatorze grzałek i użytkowania papierosa przez 2 osoby w sporym natężeniu to 30-50pl w miesiącu
Stary 2012-09-26, 09:37   #175
lillyblack
Raczkowanie

Mój chłopak po dwóch latach palenia w kopńcu rzucił to świństwo i udało mu się to właśnie dzięki e - papierosowi
Dzięki temu i ja rzuciłam palenie, jednak na mnie podziałało to, że on przestał palić, a e - papieros okazał się dla mnie zbyteczny - dałam radę rzucić palenie bez jego pomocy!
Rzeczywiście, e - papieros to fajna zabawka
Friends!

Edytowane przez lillyblack
Czas edycji: 2012-10-09 o 08:04
lillyblack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 09:57   #176
seductivee
Zakorzenienie

Kurcze, jest tyle różnych wersji, dodatków, że aż głowa boli

Może macie jakąś stronę, na której byłyby opisane te różne dodatki, modele e-papierosów, jak z tego korzystać?

A możecie mi powiedzieć, mniej więcej, co ile trzeba takiego papierosa ładować, przy wypalaniu dziennie zwykłych papierosów? Codziennie?

Stary 2012-09-26, 10:35   #177
truskawk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Kurcze, jest tyle różnych wersji, dodatków, że aż głowa boli

Może macie jakąś stronę, na której byłyby opisane te różne dodatki, modele e-papierosów, jak z tego korzystać?

A możecie mi powiedzieć, mniej więcej, co ile trzeba takiego papierosa ładować, przy wypalaniu dziennie zwykłych papierosów? Codziennie?
Chodzi o to, aby kupić dobra baterię, bo resztę można dokupić za nieduże pieniądze. Mogę polecić Volish, Joytech, eGo-W. Ja mam ten trzeci i bateria trzyma 2-3 dni. Nie radzę kupowac z allegro. Lepiej na miejscu, w razie czegoś wadliwego wymienią ci od ręki.
Taniej jest kupić zestaw, gdzie masz 2 epapierosy niż kompletować osobno.

Seductivve Polecam te zestawy co wyżej wymieniłam. Jeśli tata nie lubi smakowych papierosów, możesz mu kupić liquid ze zwykłą nikotynką słabszą lub mocniejszą. Jest duży wybór 11mg (jak super lajty), 18mg i najmocniejsze chyba 24mg. A są i bez nikotyny.
truskawk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 10:41   #178
seductivee
Zakorzenienie

Hmmm... W takim razie chyba najlepszym wyjściem będzie pójść do punktów z e-papierosami i popytać i wtedy wrócić tu i zapytać o zdanie

Mój tata jest strasznie nietechniczny... Jedyne co w komórce umie zrobić, i to takiej podstawowej, wybrać numer lub odebrać. Ja muszę pilnować, czy mu się przypadkiem telefon nie rozładował
Wolałabym, żeby się nie zniechęcił do e-papierosa tylko dlatego, że się szybko rozładuje...

Stary 2012-09-26, 10:49   #179
worthnotes
BAN stały

Praktykowałam- są dobre aczkolwiek mi czasami brakowało normalnego papierosa.
Wydaje mi się, że w dużej mierze znaczenie ma też nasze nastawienie.
worthnotes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 10:56   #180
truskawk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Hmmm... W takim razie chyba najlepszym wyjściem będzie pójść do punktów z e-papierosami i popytać i wtedy wrócić tu i zapytać o zdanie

Mój tata jest strasznie nietechniczny... Jedyne co w komórce umie zrobić, i to takiej podstawowej, wybrać numer lub odebrać. Ja muszę pilnować, czy mu się przypadkiem telefon nie rozładował
Wolałabym, żeby się nie zniechęcił do e-papierosa tylko dlatego, że się szybko rozładuje...
Tam nie ma takiej filozofii Odkręcasz, wlewasz płyn i palisz. Na początku bateria szybko padnie, bo fabrycznie nie jest do końca naładowana. Ale jak kupisz porządnego epapierocha, to troszkę potrzyma.

Cytat:
Napisane przez worthnotes Pokaż wiadomość
Praktykowałam- są dobre aczkolwiek mi czasami brakowało normalnego papierosa.
Wydaje mi się, że w dużej mierze znaczenie ma też nasze nastawienie.
Racja, chodzi o nasze nastawienie. Ja miałam już dość tego smrodu, marznięcia w zimę na balkonie, ale nie na tyle, aby zrezygnować z palenia całkowicie. Odkąd mam te cacko nie zapaliłam zwykłego i nie ciągnie mnie do niego. Palę 11mg, z czasem chcę przejść na beznikotynowe.
truskawk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości