|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() Ja bym puściła ![]() No wyobrażam sobie jaką nagonkę przeżywacie...
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
mayu, mnie też to zdołowało właśnie
![]() to twardo odmawiaj na takie telefony - ja mam zawsze gotową odpowiedź "ja nic nie wiem, tymi sprawami zajmuje się mąż " a jemu zbywanie przychodzi z łatwością ![]() a swoją drogą tyle ofert macie? a podobno trudno dostac kredyt nam w każdym razie było trudno... to nie miało być złośliwe - pytam z technicznej strony, bo w sumie jeszcze też nie podpisaliśmy umowy kredytowej
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-09-24 o 11:18 |
|
|
|
#1743 | |
|
Wtajemniczenie
|
rano podejmę decyzję
![]() nie przyszło mi do głowy że tak będzie Cytat:
wiele rzeczy się nie dało jak negocjowaliśmy a teraz się da ![]() i bankom chyba jednak zależy ![]() ja tez myślałam że trudno, ale jak naprawdę jest to się okaże po decyzji wstępnej, póki co nie ma problemu ale Ty też starasz się o kredyt hipoteczny? my staramy się o ten "Rodzina na swoim", poczatkowo było że małe szanse, ale okazuje się że jednak spełniamy warunki mam nadzieję, że nagle sprawy się nie skomplikują i dostaiemy ten kredyt a co do męża, to ja też często odsyłam do niego, ale to też dlatego że on bardziej zna temat, skończył ekonomię, był w banku na stażu, to coś tam łapie ja cienka jestem ale się uczę
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-09-24 o 15:03 |
|
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
a qq
jest tu kto?
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
ale nie mam nastroju.....
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja jestem
![]() maja dzisiaj jest już,w gruncie rzeczy lepiej (tfu,tfu )Trzymam żeby sprawy się nie komplikowały i wszystko się Wam udało ![]() czeko __________________ Dzień dobry |
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a to nie jest dla "młodych" małżeństw? ![]() żeby się udało ![]() Dzień dobry
|
|
#1748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
co tam czeko?
chodzi o pracę męża? Cytat:
![]() od półtora tygodnia tak samo, zawsze jak miała katar to przechodził z wodnistego w gęsty, a tu cały czas rzadki ![]() ![]() Cytat:
jakieś tam informacje zostawialiśmy, bo bez tego ani zdolności nie policzy ani nic oczywiście obiecaliśmy sie odezwac itp, z niektórych banków nam na maila przesyłali co do "rodziny na swoim", to owszem dla młodych małżeństw, ale my tacy starzy nie jesteśmy , tylko w jednym banku pytali nas o rok urodzenia
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Mayaszko...młodych stażem
![]()
|
#1750 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Maju, kiedyś czytałam różne artykuły na temat Rodziny na swoim i niestety to nie jest tak z tym kolorowo. Jak podliczyć ile się w sumie płaci - mimo, że na początku wspomaga Państwo, to jednak jakby wziąć kredyt w innym banku (zwykły hipot.) to tam będzie taniej, bo mają mniejsze raty. Rodzina na swoim wyżej oprocentowana itp, zeby nie było tak miło ![]() No chyba, że teraz coś się zmieniło. U nas w miarę ok. Antoś kaszle, ale do przedszkola chodzi. Wczoraj zbieraliśmy skarby jesieni i dzisiaj z wielkim koszem podreptaliśmy do przedszkola. Frajda ze zbierania kasztanów, jarzębiny, szyszek i liści wielka. Choć Mama później z bolącą ręką wracała ![]() Zdrówka dla Chorowitków , przytulam czeko Miłego dnia
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
:P
nikt o to nie pytał Cytat:
Zuza jeszcze dziś nie poszła, ale jutro będę chciała ją dac bo mam na badania jechac ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Karo, znalazłam coś takiego tylko: "Małżeństwa – pod warunkiem, że złożą wniosek o takie dofinansowanie do końca roku kalendarzowego w którym obydwoje lub tylko młodszy ze współmałżonków kończą 35 lat"
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Jezussss..... jak mnie dzisiaj głowa boli ![]() Wzięłam już drugi ibuprom i nic ![]() Czeko ![]() *** Siedzę i dumam.... I chyba trzeba będzie kupić jakiś malutki samochodzik dla mnie ![]() To prowadzanie, w drodze powrotnej robienie zakupów z Zośką.... Męczy mnie to strasznie. Tak, wiem-wygodna jestem , ale szczerze mówiąc, jak przyjdzie zima, kiedy nie wyjadę tą spaceróweczką, nie wyobrażam sobie chodzić z Zośką na nogach Musiałybyśmy wychodzić o 6.20 Ale to jeszcze nic-dużo gorszy jest powrót-jest zmęczona, marudząca i po 5 min. chce na ręce
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-09-25 o 12:32 |
|
|
|
#1753 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ja sobie nie wyobrazam nie miec auta w dzisiejszych czasach
2/3 dnia chyba zajelyby mi dojazdy gdziekolwiek a w zimie to juz w ogole ale ja to w ogole wygodna jestem bylam na jestes bogiem...szczerze? troche wiecej sie spodziewalam po takich opiniach myslalam, ze bedzie glebiej poruszony no ale ogolnie dobry, gra aktorska swietna
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tak jak Svi, nie wyobrażam sobie nie miec autka, wszędzie (przynajmniej teraz) mam daleko daleko macie do przedszkola?
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... ![]() My w sobotę się wybieramy Cytat:
![]() No my może nie mamy jakoś strasznie daleko, spod domu do przedszkola jest może 1 km? Problem w tym, że to kompletnie w inną stronę niż biuro, no i martwię się tym, co będzie potem, jak pogoda się skiepści.... Zosia generalnie skora do współpracy nie jest , a jeszcze zimą, jak będzie ciemno, nie daj boże jakaś zawierucha... Nie wyobrażam sobie tego
|
|
#1756 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jakbym miala jechac bez auta to daleko
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
...
![]() Spoko, tak naprawdę decyzję już podjęłam, jest tylko kwestia męża (myślę, że dam radę go przekonać ), a dalej to już tylko kwestia "kiedy"
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzcie dobrze na ratę po "rodzinie na swoim"...a w jakiej walucie bierzecie?oooo to dobrze ![]() Cytat:
no pewnie Ja generalnie na co dzień auta nie potrzebuję...do przedszkola 2 kroki...wózka mi się nie opłaca nawet znosić ...spod przedszkola zabierają mnie do pracy, po pracy odwożą...do Rodziców jeździmy tramwajem...spod bloku pod ich blok (ostatnio otworzyli taką fajną trasę)...a odwożą Nas zawsze ale też mnie od czasu do czasu coś złapie żeby się rozejrzeć, zwłaszcza że ceny nie są wysokie...a ja niewiele bym jeździła, jedynie w weekend![]() Druga sprawa to człowiek się tak przyzwyczaja że jakbym miała to pewnie nawet po bułki bym autem jeździła a tak to troszkę ruchu mamy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-09-25 o 13:58 |
||
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartuś znów do przedszkola nie chodzi ... w niedzielę byliśmy na pogotowiu bo miał gorączke 39,5 ... zielony katar i bolała go główka --- i mamy angine ![]() Dzisiaj już jest lepiej, antybiotyk daję podstępem bo nie chce pić ![]() Cytat:
czyli mamy wodę od mamy do picia w beczce kąpiemy się u mamy i w ogóle duupa ![]() cena jest kosmiczna ... mój zestaw kosztował 3,800 ( garnki, pościel i kuchenka indukcyjna) ... czyli nie tak źle to już bliziutko ![]() Cytat:
tak się własnie zastanawiałam, gdzie Ty się podziewasz? ![]() ![]() Cytat:
![]() yyyy nie wiem ... miałam wizytę w sierpniu, ale wypadła mi @ wtedy i nie wiadomo kiedy wróci ... muszę poszukać innego gina ![]() i dla wszystkich kichających, kaszlących i psikajacych |
|||
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No popatrz-u nas jakoś tramwaje nie chcą jeździć ![]() Mi to nie grozi raczej , ja nie z tych co kochają jeździć, bo przecież samochód jest, ot-potrzeba chwili![]() *** Aniu zdrówka dla Bartka
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-09-25 o 14:07 |
|
|
|
|
#1761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym też autem wolala się poruszac Cytat:
dla nas najważniejsze ile w sumie będzie do spłaty, raty malejące mamy, więc i dopłaty malejące po 8 latach rata wzrasta o 175 zł i znów spada więc nie tragedia, mogę Ci wysłac skan tej symulacji, to możesz rzucic okiem ![]() Cytat:
w ubiegłym tygodniu Zuzę troszkę wysypało, m.in na dłoniach i na nogach, myślałam że to przez wodę, bo wtedy mieliśmy z zastępczej studni, troche gorszą i na to zwaliłam ale okazuje się że to jednak mogła byc choroba bostońska, siorę wysypało i była u dermatologa i babeczka pytała czy nie miała kontaktu z jakimś chorym dzieckiem i tak po nitce wyszło że to co Zuza miała to łagodna wersja tej choroby, musze poczytac teraz o niej, ale w sumie skończyło się bez leczenia, dziś już prawie nic nie ma a jutro mam w planie dac ją do przedszkola a ja na badania jade
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam dzisiaj z Zosią w domu, bo pojawił się brzydki kaszel i lekki stan podgorączkowy Po 12 idziemy do lekarza. Na jutro i pojutrze już załatwiłam ciocię-nianię
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1765 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartuś dalej w domu, ale na krótkie spacery chodzimy bo pogoda piękna Wczoraj 2 godziny siedziałam na strychu i wybierałam ciuszki i inne rzeczy dla przyjaciółki ... adoptują synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze, dobrze, ze tak łagodnie to przeszła za badania Cytat:
|
|||
|
|
|
#1766 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie jak idziemy z Bartoszem do sklepu,to też zawsze po drodze,coś przywleczemy ostatnio z jarzębiny,korale robiliśmy ![]() Cytat:
ale jak już mam potrzebę jechania do miasta,do lekarza,czy czegoś załatwienia,to nie wyobrażam sobie,nie mieć samochodu szczególnie jak jadę z Bartoszem No,w zimie spacerówką,niefajnie ![]() Cytat:
i zdrówka Ciekawe,ile czasu zajmie Ci szukanie? ![]() Cytat:
zaciskam za badania.Cytat:
zdrówka dla Zosi Cytat:
gratulacje ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Ania,dopiero jak mnie zacytowałaś,zobaczyłam jakiego byka strzeliłam czarno na białym pięknie ![]() angy Bartosz wstał,zjadł i idziemy na dwór
|
|||||||
|
|
|
#1767 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny ma ktoras z Was taka komodke? http://allegro.pl/spiderman-spider-r...639552520.html nie wiem czy warto kupic. robimy remont i nowe meble u chlopakow, beda mieli rozsuwane lozko i tam gdzie sie rozsuwa nie moze stac zaden mebel na scianie, wiec pomyslalam o czyms takim zeby mozna bylo zawsze przestawic i rozlozyc lozko
|
|
#1768 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak po wizycie? Cytat:
za decyzje dla przyjaciólkijeżeli tylko to faktycznie było to, to naprawdę lajtowo Cytat:
![]() w każdym bądź razie w przedszkolu była, mowiła że miała malutki katarek ![]() lepiej ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
za każdym razem będziesz musiała ją przestawiac żeby rozłożyc? jak tak to to chyba dobre rozwiązanie
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko na chwilke bo nie mam czasu chyba jutro wypisze Oli z przedszkola. nie chce chodzić, nawet z łóżka nie chce wstać rano, a ja nie mam siły się z nią szarpać. Czeko jak u Was? mam nadzieje ze wszystko się ułoży jakoś |
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli njc lepiej :/
niewiem czy Cię to pocieszy, ale gdybym ja miała się szarpac z Zuzia codziennie to bym sobie też odpuściła, tym bardziej że w domu jesteś
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

dzisiaj jest już,w gruncie rzeczy lepiej (tfu,tfu
żeby sprawy się nie komplikowały i wszystko się Wam udało 

... miałam wizytę w sierpniu, ale wypadła mi @ wtedy
za decyzje dla przyjaciólki