|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
ALbo nóżki, bo też tak może wychodzic..Moja mama rodziła moja siostrę pośladkowo jako pierworódka.. No, ale to było 35 lat temu..masakra dosłownie..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zobaczymy w poniedzialek czy maly nadal glowką w dol czy sie obrocil ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- az mnie pip..ka zabolała..brrr |
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym sie napewno nie zgodziła. Ale nie martw sie na zapas,niektóre dzieciaczki przekręcają sie same przed samym porodem albo już w jego trakcie.. Macie jeszcze sporo czasu ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak ponoc główka wejdzie już w kanał rodny to nie ma szans na zmianę pozycji..dziecko może operowac tylko dupką a główka już jest niziutko i pięknie ułożona.. mojej koleżanki mała miała już główkę w kanale rodnym w 29 t.c. i dzięki temu miała 3 parte i mała wyskoczyła
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż to jest zadziwiony jak tak bez przerwy mozna wisieć głową w dół
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg wykresu stwierdzać wagę? Dla mnie to trochę dziwne. Usg często się myli co do wagi, a co dopiero przy takim sposobie. Poza tym - na ostatnim usg (w 31 tygodniu właśnie) mój mały ważył 1300g i lekarz, owszem, powiedział, że nie jest to dużo, ale mieści się jeszcze w normie (przy dolnej granicy, ale jednak). A u Ciebie mówią, że 1400g to "stanowczo za mało". Także wiesz, weź poprawkę na te wszystkie różnice i nie martw się na zapas
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)A ja poszłam do tego cholernego fryzjra i co?? zamknięte.. jak nie urok to sraczka... jutro pójde
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
ausente ale ciuszków
i super wózio a z TŻ-tem to oboje powinniście po tyłkach dostać Amelka tuż tuż a oni się kłócą ![]() DeKajka fajna pościel a do mnie dotarł wreszcie śpiworek, uff. Jutro piorę więc całą pościel, póki pogoda. I nadal czekam na wózek
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
2 dni temu znajoma rodziła - odeszły wody chcieli przetrzymać ja bo mała w usg miała ciągle 2500 ale w końcu musieli cc w nocy robić . Dziewczynka ma 4100 i 59 cm :P . Moja córa miała dzień przed porodem 2900 w usg a urodziłam 3400 - tyle o pomiarach pod koniec ciąży.
Pytanie z innej beczki - która wybiera sie na depilacje brazylijska przed porodem ? Ja się czaję tylko nie wiem ile wcześniej iść żeby nie odrosło za szybko, a w życiu nie byłam . |
|
|
|
#3522 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wypatrzyłam sobie w Home&you piękną narzutę na łóżko i jak dzisiaj będzie ok po usg to sobie pojadę ją kupić - w promocji jest akurat ![]() poproszę o magiczne kciuki - mam USG III trym dziś o 15:20 ![]() Cytat:
ja też mam już pranie nastawione - to chyba po wczorajszej Perfekcyjnej ![]() Cytat:
za poprawę, na pewno szybko nadrobi Cytat:
ja zaraz też będę myła, bo ostatnio robiłam to w niedzielę, a trzeba jakoś przy lekarzu wyglądać ![]() Cytat:
![]() ja też miałam szaleństwo wieczorno - nocno- poranne, ale ostatnio mały jest coraz bardziej aktywny w dzień - dzisiaj np. musiałam się aż zatrzymać i popukać go trochę, bo wystawił mi jakąś część ciała koło pępka, a akurat byłam z psem w parku i aż zabolało i iść nie mogłam... ale w domu puściłam mu konika ![]() w ogóle dziękuję Wam, że pokazałyście tego konika - u nas wszyscy są w nim zakochani
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Zepsuł mi się suwaczek i muszę teraz nowy robić
|
|
|
|
#3525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za pocieszenie, no oni maja te durne wykresy tak samo twierdza ze mam brzuch napiety no ale ja mialam przed ciaza plaski nie mialam tluszczyku na nim to teraz nie ma co sie tam uginac, oni tutaj przyzwyczajeni do brytyjek z waga powyzej 100 kg (wyjsciowa).
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki zaciśnięte
|
#3527 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za kolejny tydzień ![]() Cytat:
u mnie z sexem bardzo dobrze, występuje często ![]() Cytat:
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a ile w ogole kosztują te koniki???może ktoś dac linka do jakies aukcji? |
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem żona od dawna a mój mąż często jeździ do swoich rodziców (ponad 300 km) bo ma tam cześć swojego biznesu i zabiera synka i siedzą tam sobie przez weekend no bo ja teraz boje się tak daleko jeździć...i czuje się dokładnie tak samo jak Ty Ale jestem przekonana ze jak się jego wymarzona córcia pojawi na świecie to już nie będzie do tego taki chetny U Was będzie tak samo Zreszta nawet jego rodzinka nie będzie taka chętna żeby go oglądać bez Waszego dziecka- jestem przekonana, ze Twoje akcje wzrosna ![]() Cytat:
![]() Jaaa...ale ja się dzisiaj lenie....coprawda rano popracowalam trochę ale teraz siedzę na brudasa i Was czytam
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś- zaciskam kciuki z całych sił !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mi się ten konik spodobał, ale kupimy chyba jak już dzidzia będzie. Ausente, śliczny wózeczek i ile ciuszków
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Aha to z moim brzusiem wszystko w porzadku, nie mam za bardzo do kogo porownac bo jak bylam ostatnio w szkole rodzenia to wlasnie dziewczyny byly duze, a ja taka chudzinka siedzialam i czulam sie jakbym byla w 5 miesiacu ciazy.
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/bluzki-tuniki-kolo...630644130.html takie- jedynie link z aukcji mogę ci podesłać
![]()
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście postów
![]() Byłam wczoraj na szkole rodzenia. Było mycie niemowlaków - okazało się mniej skomplikowane niż myślałam, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce. ![]() Dowiedziałam się natomiast ciekawej rzeczy. Może ktoś będzie zainteresowany. Podobno, od jakiegoś roku odchodzi się od przemywania pępuszka spirytusem. Teraz polecają pielęgnację na sucho, czyli dokładne wysuszanie za pomocą patyczka higienicznego. Dopiero jak coś się zaczyna dziać to wtedy używa się Octeniseptu, a jak on nie pomaga to dopiero wtedy używa się spirytusu ( ale tak to nie poleca się go). Druga sprawa pupcię po myciu smarujemy Linomagiem ( najlepiej maść bo najłatwiej się rozprowadza) lub Allantanem ( tak to się pisze?). Na co dzień nie stosujemy kremów z tlenkiem cynku ( większość kremów do pupy go ma oraz sławny Sudocrem). Produkty z tlenkiem cynku stosujemy jak zaczynają się jakieś problemy skórne. |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
idę w końcu coś porobić bo paluchem jeszcze nie kiwniete od rana
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś - trzymam kciuki za USG
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Krupniczek sie juz gotuje .. ale pachnie ..
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
kurde mi też suwaczki nie działają od wczoraj- trzeba poźniej się tym zająć
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

ALbo nóżki, bo też tak może wychodzic..

wg wykresu stwierdzać wagę? Dla mnie to trochę dziwne. Usg często się myli co do wagi, a co dopiero przy takim sposobie. Poza tym - na ostatnim usg (w 31 tygodniu właśnie) mój mały ważył 1300g i lekarz, owszem, powiedział, że nie jest to dużo, ale mieści się jeszcze w normie (przy dolnej granicy, ale jednak). A u Ciebie mówią, że 1400g to "stanowczo za mało". Także wiesz, weź poprawkę na te wszystkie różnice i nie martw się na zapas
a z TŻ-tem to oboje powinniście po tyłkach dostać
Amelka tuż tuż a oni się kłócą 

.Mam nadzieje, że szyjka cała i dzieci zdrowe.
dostała żelazo w tabletkach 
4.9.10 Nasze malenstwo
Dobrze, że on dziś wraca.