|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
chciałam wam jeszcze napisać o bakteriach w moczu, bo też mi wyszły, ale gin stwierdził, że jeśli tylko są bakterie w moczu wyszczególnione, a coś tam nie jest popodwyższane to te bakterie są kompletnie niegroźne i nie ma się co przejmować nimi, tylko kontrolować co miesiąc. ale chyba profilaktycznie wyślę chłopa po sok z żurawiny, gdzie wy te soki kupujecie? normalnie w marketach? chyba nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale może chłop jakoś znajdzie.
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuski w ten słoneczny dzień
no więc tak na szybko wczorajsza wizyta u ginki udana, 7,3cm ma już maleństwo i sobie grzecznie całe badania spało prenatalne badania zrobione, wszystkie wymiary w normach ale chyba i tak sobie zrobię badanie krwi ten test podwójny, żebym potem sobie w brodę nie pluła...robiła któraś z Was to??i jeszcze tak na szybko pytanko: bo ginka powiedziała, że mogę odstawić pomały folik i przejść na witaminki dla ciężarnych...no a że ja taka zakręcona jestem u niej nie spytałam się kiedy to zrobić mam...czy to znaczy że już teraz??? połowa 13 tygodnia jest...i kupiłam w aptece Prenatal DHA -brała któraś to z Was może? a może jakieś inne witaminki są lepsze? doradźcie.... |
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez musze swojego wyslac na zwiady ![]() Cytat:
heh. wszystko OK, ale czekanie na wynik mnie dobilo. nie wiem czy zdecydowalabym sie drugi raz... ale mnie doktorek kazal: jestem po 30tce, dlugo sie staralam, jestem po #. Cytat:
doktorek zmniejszyl mi dawke kwasu foliowego i na nastepnej wizycie przepisze witaminy dla ciezarnych.
|
|
|
#845 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje.. ![]() ok idę się zabrać za krokiety z kapustką.. wczoraj wieczorem przygotowałam wszystko, dziś tylko zwijanie i smażenie.. ![]() smacznych obiadków..
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badania a ja na twoim miejscu dokończyłabym brac folik zeby sie nie marnował i potem przeszła na witaminkiCytat:
![]() Cytat:
marzą mi sie ale nie chce mi sie robic
|
|
#848 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety mam 2 raz ;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale pewnie przez mój wielki brzuch późno poczuję, choć niby z 2 dzidzi miesiąc szybciej czuć. No zobaczymy dobrze Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę!
|
|
|
#849 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pierwsza tura
Cytat:
![]() Cytat:
ciekaweCytat:
![]() Cytat:
a co z siusiakiem jest? Cytat:
Cytat:
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte ja nie robiłam. tak jak dziewczyny radziły jak skończyć kwas brać to weź zacznij witaminy no ja też już po wizycie, mimo że bez usg to uspokoiłam się bo słuchałam serducha! dostałam reklamówkę z ulotkami i próbką sudokremu. na reklamówce jest napis zarejestruj sie na familyservice.pl aby otrzymywac bezpłatne próbki wiec zaraz to zrobie ![]() badnie krwi i siku skierowanie mam, co prawda morfologia tylko a moja mi jeszcze kazała crp to musze zaplacic eh. na usg za jakies 2 tyg sie mam umowic. a wizyta za miesiac. no to jak serducho slychac to moze wytrzymam do 4 października do usg hehe
|
|
#852 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze Cytat:
Ja mam karuzelę po Julci ![]() za to kupiłam żółwia projektor dla małego mam też delfinka z fisher price co ma światełko i gra muzyczka z bąbelkami Cytat:
Cytat:
ehhh tak to jest właśnie z dziećmi ehh oby szybko przeszło *W ogóle wiecie co!!!! O 13:46 poczułam mocnego kopniaczka na dole po lewej stronie akurat przykładałam mocniej rękę, bo chciałam poczuć i nagle takie "bach" i mi aż oczy mgłą zaszły z wrażenia
|
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj ma dzwonić do mnie i podać dokładny termin, robi tylko w soboty.
|
|
#854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ! ja testu podwójnego nie robiłam,lekarz mnie poinformował co i jak ,i wspólnie doszliśmy do wniosku ,że raczej nie. Zalecane jest ciężarnym ok 35 r.ż,albo jak wyst.wady. Ja mam 30 ,wad nigdy nie było a do tego podobno jak wyszło by coś nie tak (a i wynik nie jest 100% ) to zalecają badanie inwazyjne i to dopiero jest bardziej prawdopodobne(i może się okazać ,że jednak ok i wszystko było niepotrzebne)a tego bym chyba nie zrobiła.Cytat:
|
|
#855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekać aż moje malenstwo zacznie mi "dawać" znać o sobie
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy |
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio zdałam sobie sprawę,że jakoś -takoś nie mam czasu się skupić i nawet tego "miziania "nie czuję...czasami coś ale ..... a przecież pierwsze "coś" poczułam już daaawno.... ale wiem przecież,że jak już się naprawdę maluch rozkręci to będzie mnie nawet budzić kopniakami.....
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie,
czytam Was od rana i nawet nic nie piszę. Głowa mnie koszmarnie boli, a Panadol leży grzecznie w innej torebce. Jakoś psychicznie też średnio, cholera... Ja mam usg w piątek i bardzo liczę, że mój dzidź pokaże co tam sobie wyhodował między nóżkami. Czekam z tym na zakupy, bo jak chłopiec to tylko kilka body kupię i śpiochów, a jak dziewczynka to mogę trochę bardziej poszaleć... Ale chyba naprawdę jest obojętnie zupełnie. Do tego w przyszłym tygodniu robię badanie na te przeciwciała i to najbardziej mnie interesuje - żeby nie było konfliktu serologicznego. Ech...
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-09-26 o 14:07 |
|
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za info o soku. Cytat:
|
||
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
mój to wielki zazdrośnik , - nie przeszło by.
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda bo po siostrze wiec wogole nie mam przyjemności kupowania, ale wiadomo że lepiej że mam niż gdybym nie miała ale zawsze coś dokupie chodzby maly miał w tym nie przejść bo połowa ciuchów od siostry to nawet nie noszona heh ![]() ![]() ja się tu ciesze 4 miesiącem a ta mi z piątym wyskakuje ![]() właśnie mi przyszedł elancyl to zaraz bede testować
|
|
|
|
|
#863 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nim się zorientujesz będziesz miała połówkowe Cytat:
![]() Cytat:
to mamy to samo, tylko że ja mam do brania dupka :/ wrrr Cytat:
ja nie brałam, ale może spróbuję, może po tym nie będę miała mdłości Cytat:
Cytat:
noo hahaha no ja zjadłam czekolady kawałek, zobaczymy czy się powtórzy Cytat:
ja za to korzonki przewiałam i Julkę musiała moja mama wziąć do siebie
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
A mam do was pytanie, bo gdzieś mi się tu mignął post o witaminach.
Co bierzecie jakie suplementy? Ja brałam folik przez miesiąc a teraz Falvit Mama.[/QUOTE] Hej, ja brałam tabletki Prenatal i prenatal grip care na przeziębienia, próbowałaś? wg mnie są fajne
|
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lzami zaszly ze wzruszenia
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
poczujesz niedługo
Ja już 2 ciążą, więc inaczej to przechodzę już Ale się objadłam uf uf dziś miałam z baru chińskiego zamówienie Sajgonki z ryżem czosnkowym, surówką z kapusty i sezamu i do tego sos słodko kwaśny mniam
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie już po obiedzie? ja czekam na tżta aż wróci i też będziemy siadać do obiadku
wizyte nastepną i usg już umówiłam więc usg mam 4.10 w opolu i mam nadzieje poznać płeć i zacząć z tżtem poważne dyskusje na temat imienia a 12.10 we wrocławiu i mam zamiar uzyskać potwierdzenie i mieć imie już wybrane do wiadomości światowej
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie juz tylko 5 min i do domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

no więc tak na szybko wczorajsza wizyta u ginki udana, 7,3cm ma już maleństwo i sobie grzecznie całe badania spało

Jak to ona nazywała - poduszka na noc zamiast męża
05.07.2008 

nie wiem dlaczego.
za wizytę!

jak katar prawie minął to co innego sie przyplątało