|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() Ile jeszcze dni do testowania Ci zostało??? Cytat:
Nie możesz iść do tego lekarza jeszcze dzisiaj???
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wpadam tylko na chwilkę bo musze coś zjeśc ogarnąć się i wogóle
![]() dostałam tą pracę powiem Wam że jakoś nie wierzę i z dużym dystansem do tego podchodzę chyba została mi jeszcze trauma po mojej oststniej pracy.Ale mam nadzieję że będzie dobrze trzymajcie kciuki |
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Trzymam mocno!!!
|
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tydzień... 7 długich dni... Weekend szybko mi minie, bo na uczelni muszę się pojawić. Kurcze od kilku dni pożeram mega wielkie ilości wszystkiego.
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
IsiaG- fajne kociaki, a brzusio jaki śliczny
![]() Kasiula- wkurzaja mnie tacy pracodawcy :/ szukają jeleni, do beznadziejnej pracy.... Ale wymagania maja z kosmosu, języki staż wykształcenie i najlepiej jeszcze ładna buzia...za1tys miesięcznie :/ Colorblue- nie martw sie, jest II na teście to @ nie będzie ![]() Monini- a co ma być złe z ta nowa praca? Będzie dobrze dziewczyno! bardzo sie cieszę i gratuluje, trzeba to opic ![]() |
|
|
|
#3366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie. Najlepiej żebym wolontariat robiła w ogóle. Aż tak zdesperowana nie jestem, cały miesiąc zapierdzielania i 800zł na rękę??? |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopóki problem nie zostanie nazwany i medycznie potwierdzony..to go nie ma. Zatem nie wizualizuj sobie już tych torbieli, dobrze? |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasiu a Ciebie nie ma na 1 str? a po tym mi jeszcze wiecej pryszczy wylazi :/
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2012-09-26 o 17:03 |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam nie mówię, księżną nie jestem, przez 3 lata pracowałam w biurze, ale praca się skończyła.... Ale w ludzkich warunkach chciałabym pracować, a nie bez kibelka itd.... Chipsy- moje marzenie ![]() ![]() ![]() mniammmmmmmm. Normalnie nie jadam słodyczy, nie dlatego że dbam o linie czy coś tylko po prostu jakoś tak nie mam na nie ochoty. A teraz to jakaś masakra jest no właśnie też mam wysyp niespodzianek na brodzie i czoleA faktycznie, muszę się dopisać do staraczek
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Colorblue GRATULUJE
![]() A jak już mówiłam stało się dostałam dziś okres i to leje się ze mnie jak z zarzynanego prosięcia plus boli mnie brzuch makabrycznie oby do jutra przeszło Muszę chyba trochę odpuścić. Wziąć się na prawdę za siebie i cieszyć się z tego co mam, polubić siebie i powiedzieć dość temu co myślą i mówią o mnie inni bo się wykończę, muszę przestać się przejmować tym co się dzieje obok mnie i zająć tym co dla mnie najważniejsze. Heh podejrzewam że za kilka dni mi przejdzie ta motywacja no ale warto spróbować
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjj kurde noooooo.Przytulam Cię strasznie!!! Powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne,że ja nic nie czuje?Nie czuje wogóle tej ciąży? Nie napuchły mi piersi,nie bolą jakoś nie wiadomo jak, no w brzuchu czuje tylko jakiś ucisk i rozpieranie i to wszystko Żadnych typowych objawów ciążowych. Moje dzieci mają już trochę lat i nie pamiętam jak to było na tych początkach ciąży.. Boję się,że jeśli nie mam żadnych objawów,test wyszedł bladziutki, a brzuch czasami @ pobolewa to jednak nic z tego nie będzie. Wiem,że nie powinnam tak myśleć nawet,ale to silniejsze ode mnie i cieszę się,że mam Was i mogę to tu napisać... Ciąża pierwsza z synem zagrożona,ciąża druga stracona,ciąża trzecia z młodszym synem również zagrożona i na lekach. Więc teraz już chyba będę się telepać ze strachu od USG do USG:/
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krechy baaardzo wyraźneCytat:
A, no i test jutro rano powtarzaj - na pewno będzie wyraźna kreska z porannego moczuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Isia, brzusio slodki - nie pozastawia już watpliwości, ze jest brzuszkiem ciążowym Cytat:
No to opowiadaj coś wiecej - co to za praca? Może pisałaś, ale nie kojarzę
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, czy któraś z Was miała przerwę po kilku miesiącach stosowania clo? Ja brałam 3 miesiące i w tym cyklu organizm ma odpocząć. Dziwne, bo dziś czuję od rana ból jajników. I to pika raz jeden raz drugi a to dopiero 4dc. Czy to możliwe że efekt odstawienia może być taki że jajniki i tak będą pracować na większych obrotach?
|
|
|
|
#3375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko gin twierdzi, że to może być ciałko żółte. A takie przerośnięte ciałko to torbiel ciałka żółego .Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te uciski w brzuchu u Ciebie dają mi nadzieję mnie ciągle tam coś uciska i pobolewa.Cytat:
A na Twoie pytanie nie umiem odpowiedzieć, niby kiedyś mi się obiło, że po odstawieniu jeszcze może być ok, ale na bocianie było takie pytanie do eksperta i on napisał, że Clo działa tylko w tym cyklu, w którym się bierze.
|
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis po wizycie - z Maluchem wszystko ok
No ale jesli gin mówi, że wszystko ok, to mu wierze![]() Aha, no i dostałam zwolnienie na miesiąc - do kolejnej wizyty a do tego jeszcze rozmawaiłyśmy na temat mojego pobytu w szpitalu - moja gin nie jest przekonana, że te krwawienia pochodzily z nadżerki. Oglądała mi szyjke i powiedziała, że coś tam na szyjce jest - pobrała z tego cytologię ale jej zdaniem to nie nadżerka - tylko po prostu szyjka w ciąży jest bardziej rozpulchniona i wrażliwa na urazy. Jednak dla spokojności zaproponowała żebym sobie poszła na kolkoskopię gdy juz będę miała wyniki cytologii... Zobaczymy... "5 zl" to pewnie nie będzie kosztowało
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nadrobiłam
![]() Colorblue gratulacje!!!! Maru nie kręcaj sobie żadnych torbieli Ja mam nadzieje że to fasolka![]() Antera,Magbes przykro mi że @ przyszła.W następnym cyklu sie uda Dziewczyny które miały wizyty ciesze sieże z maluszkami wszystko ok Witam też wszystkie nowe starczki Jeżeli kogoś pominełam to przepraszam bo pisze z pamięci. Ja jestem wkończona.Wczoraj pracowałam 16 godzin dziś też miałam tyle pracować ale kierownik puścił mnie po 12 godzinach.Mam tego dosyć wymuszaja prace po tyle godzin ![]() ![]() Biore od wczoraj czyli od 15 dnia tego dupka.Bede go brałam przez 10 dni do 25 dnia cyklu.Mój gin myśli że biore luteine od 12 do 22 dnia cyklu ![]() Dziewczyny miałam iść w poniedziałek na kolejne usg sprawdzić czy pęcherzyki nic nie urosły.Ale nie dostane wolnego i nikt sie nie zamieni Myślicie że mogłabym na to usg iść w piątek mimo że z ginem umawiałam sie na poniedziałek?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobitki
Dawno mnie nie było, ale podczytywałam![]() Jestem dziś po pierwszej ( i mam nadzieję, że ostatniej) inseminacji ![]() I teraz dwa tygodnie czekania na wynik Trzymajcie kciuki
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dawno Cię nie było ![]() to trzymamy kciuki za powodzenie
|
|
|
#3381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULejszyn!!! Monini kochana, Tobie również gratuluje, koleja będzie okazja do gratulowania zapewnie przy II krechach (ale poczekaj troszku, aż Ci próbna umowa przeminie i bedzie stała ![]() ![]() ) było by supcio, co? Wszytko na dobrej drodze!!!Super wieści!!!! ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Musi być git
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do was na momencik
Colorblue - gratuluję ale się cieszęKwitka ty to zrób testa, bo moja mama będąc ze mną w ciąży przez 3 miesiące miała okres i to taki normalny, nie jakies plamienia, tak więc wszystko jest możliwe
|
#3383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak masz już komuś ględzić to napewno tylko nam a wbrew pozorom o torbielach myślisz ciągle...I staramy się Ciebie od tego odwieść, ale jak masz myśleć to dziel się tym myśleniem z nami Dalej wywynioskowalas ze jest 50/50 że to ciąża lub torbiel no i niestety tylko czas może tu coś zdziałać.. trzeba czekać Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dlaczego te dwie ciąże były zagrożone? Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za POZYTYWNY wynik ![]() a ja wrociłam z długiegooo spaceru, i wszystko mnie boli razem z głową |
||||||
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli cię to pocieszy- wczoraj od ginki dowiedziałam się że do 20 tygodnia ciąży mam brać duphaston a później będzie luteina.Raczej nie jest to normalne,no ale ważne żeby było okej. |
|
|
|
|
#3386 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słodziutki widzę że dzidolek ładnie rośnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
imimo wszytsko starać się dalej a co z tego będzie to zobaczymy ![]() I mam nadzieję że dostanę umowę o pracę ![]() No to ładnie dziś naprodukowałyście widzę że w końcu z naszymi fasolkami coś ruszyło i dobrze ![]() Co mojej pracy to branża budowlana akurat mniej więcej związana z moim kierunkiem studiów ( czyt. studia techniczne politechnika) i z tym co robiłam w mojej oststneij pracy i w sumie moje doświadczenie co prawda krótkie ale zadecydowało o tym że zostałam przyjęta do tej pracy. Co będę robic a mianowicie sporządzanie dokumentacji powykonawczej sporządzanie ofert itd itp nie będę Was zanudzać A czemu trauma bo jest to to samo czyli ta sama branża w której pracowałam ostatnio a tam jak wiecie miałam starsznie mobbing gnojenie pracownikai wszystko co najgorsze i skończyło się na tym że sądze się z moim pracodawcą. I dlatego źle mi się to kojarzy ale mam nadzieję że tu będzie inaczej |
||||||
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co laski....
Może nie powinnam tego tu pisać ale.. Od dłuższego czasu czytam bloga pewnej dziewczyny.Jeśli dobrze się orientuję w czasie ciąży bliźniaczej,rozwodziła się.Jej mąż po urodzeniu się bliźniaków nie interesował się nimi za bardzo,nie pomagał jej a wręcz próbował jej zaszkodzić.Po jakimś czasie znalazła jednak Księcia z Bajki zaszła znów w ciążę.Niedawno facet jej się oświadczył.Była przeszczęśliwa.Dzisiaj,w 27 tygodniu ciąży,odeszły jej wody.Urodziła przez cesarkę.Dziecko waży kilogram,34 cm....Strasznie mi jej szkoda tyle przeżyła a tu takie coś ![]() ![]()
|
|
|
|
#3388 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze kilka dni i test![]() Cytat:
Nie martw się. Grunt,że cała reszta jest ok![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy z niecierpliwością. Napewno się udałoCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
ale żyje?
Na wątku listopadowo-grudniowym już 3 dzieci się urodziła i to w sieprniu, jedno z blizniaczek niestety umarło
|
|
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też.A co do USG to idź kiedy możesz, coś na pewno będzie widać. Cytat:
![]() Długo Cię nie było, fajnie, że wróciłaś ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

powiem Wam że jakoś nie wierzę i z dużym dystansem do tego podchodzę chyba została mi jeszcze trauma po mojej oststniej pracy.
klask i:

A, no i test jutro rano powtarzaj - na pewno będzie wyraźna kreska z porannego moczu

ale się cieszę