|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
karolka tyle mam na dietach ze nie ma co pisac o rarytasach bo tu niektore mamy na tzw chlebie i wodzie
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
I nie ma czasu na jedzenie, ja jeszcze nawet śniadania nie jadłam
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero co zjadłam wczorajszy obiad
Zazdroszczę... Mój w dalszym ciągu targa pustego cyca |
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka nie wiem czy tak mogę napisać, ale chyba właśnie takie są zalety mm
mogę przyznać że chyba dziecko mi powoli się "stabilizuje" ale od ok 16-17 zaczynają się marudy jak zawsze, aż do kąpania. Więc to chyba też jest jej rytuał
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek co do pampków: kto rano wstaje temu Soleilka daje
![]() Jak się chwalicie to i ja pokażę co właśnie Fabi robi
|
|
|
|
#2258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
On wiecznie robi jakieś miny, nie umie pozować ładnie do zdjęć
|
|
|
|
#2261 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Zosia właśnie patrzy na obrazki (ukłon w stronę KarolinyPW, że mi przypomniała
).Znalazłam taką stronę http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf i wydrukowałam, polecam! ![]() A tak w ogóle, to chyba doczekałam się dziś pierwszego głośnego śmiechu! Normalnie uśmiechy były sobie, a fonia sobie, a dziś Zosia przy przewijaniu (obok stał tatuś i robił miny) zaśmiała się w głos ![]() Cytat:
![]() To z kolei nie w moim stylu, bo nie przepadam za metalowymi bransoletami i całkiem nie lubię błyszczących elementów (a pierwszy zegarek ma jakieś brylanciki) Cytat:
Ale to jeszcze nie terazCytat:
Chyba po prostu nie ma kiedy ćwiczyć, bo jest jak tykająca bomba zegarowa, więc kiedy jest spokojna, to się boję ją ruszać i do czegoś zachęcać, a kiedy wyje, to wiadomo... ![]() bilety na koncert Maxa Raabe! Uwielbiam go Nigdy nie byłam "koncertowa", jak lubiłam jakąś muzykę, to wystarczało mi jej słuchanie z płyt, na koncerty chodzić nie musiałam. Ale na Maxa Raabe chciałam bardzo Jest tak cholernie w moim stylu, że już bardziej nie można . No i jesienią (wreszcie!) występuje w Berlinie (on mieszka w Berlinie, ale koncertuje tu strasznie rzadko)Niesamowicie się cieszę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj u tego ortopedy było w poczekalni około 10 dzieci - na ogół sześciotygodniowych i trzymiesięcznych. I wszystkie spokojne, tylko ja z Zośką musiałam latać po całej poczekalni i dwoić się i troić, by nie urządzała przedstawienia ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Od czasu do czasu trąca rączką. Zabawki go średnio interesują, on woli jak ja się nachylam nad nim i do niego gadam. I oczywiście muszę na niego patrzeć bo inaczej piszczy
![]() Cytat:
takich to się powinno wybijać ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ubieramy się do apteki miłego dnia |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
gwiżdże?
![]() ____________ Ale jaja, Zosia się właśnie w głos śmieje do tego obrazka! |
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi
muszę sobie druknąć też
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
superSol co to za ku.w.i.sk.o tą oponę przebiło bo nie doczytałam. Uje.bał.abym łeb przy samej dupie ![]() No i z góry was przepraszam że nie cytuję, nie odpisuję na wszystko.. bo często (99% tego co jestem na wizażu) siedzę na telefonie a tam mi dosyć ciężko cytować i też nie zapamiętuję wszystkiego.. Pumcia jeżeli jest aż tak źle to może to rzeczywiście skok.... ? phadwao dla Jasia za 2mc wczorajsze.. ![]() Mała śpi już od 11 zaraz będzie 5 godzin od ostatniego posiłku.. pewnie zaraz się obudzi...Jakich mam poje.ba.nych sąsiadów... czasem tak walną czymś w ścianę że aż serce do gardła mi podchodzi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- ale słodki |
||
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
udalo mi sie okolo 11 odciagnac 170 ml z obydwoch piersi, mala o 12 wypila 110 ml i teraz odciagnelam tez 170 z obydwoch z tym ze w lewej mam ewidentnie wiecej z samej lewej poszlo 100 a z prawej 70.
i teaz jej dm o 15 mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze pol godziny na razie spi. |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie braliście przypadkiem ślubu w tej parafii? Może dlatego wystarczył tylko akt urodzenia? |
|
|
|
|
#2269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Małą wsadziłam do leżaczka, zaczęła marudzić więc zaczęłam jej tańczyć żeby ją zabawić
Tańczyłam i wygłupiałam się do piosenki Dalidy Paroles paroles paroles ![]() Cytat:
myślę, że nie ma rady na to karmienie, takie uroki kp trzeba przeczekać... no albo odpuścić sobie, ja póki co przeczekuję ![]() Cytat:
I nawet zjadłam obiad: kuskus, pomidory + cukinia na ciepło i polędwiczki wieprzowe ze świeżym rozmarynem i czosnkiem a Wy co szamacie? nóżka Fabiego jest jak 4 nóżki mojej małej ![]() Cytat:
![]() nie mogę się doczekać tego u M. na razie muszą wystarczyc bezgłośne uśmieszki Ad. 2 no właśnie, co za życie! dlaczego akurat my? ![]() Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-26 o 16:17 |
||||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
no i juz nie wypila z butelki musialam jej dac cyca...
znioslam ten wozek ale graniczylo to z cudem bo cala balustrada jak i sciany we farbie. gondole zakladalam juz na stelarz na zewnatrz bo na bank bym sie przy tym gdzies dotknela. ja albo wozek |
|
|
|
#2271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pobliżu mam 3 i robię w różnych.Cytat:
![]() A kocyk sam w sobie na ogół jej nie przeszkadza. Wtedy było ciepło, a teraz chyba wierzgała przez zatkany nosek. Tylko z tułowia na ogół go zsuwa. Teraz po kilku, albo kilkunast dniach przerwy położyłam ją na macie edukacujnej i nadal interesuje ją tylko jej własne odbicie. ... Pokazałam jej, że grzechoczące kółka też są fajne. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-26 o 17:05 |
||||
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wierzę, moje dziecko usnęło! A zawsze o tej porze mamy marudzenie na maksa... To chyba dlatego, że na spacerach prawie wcale dzisiaj nie spała tylko obserwowała sobie otoczenie
Aha, no i obrażenia na butlę ciąg dalszy ale dzisiaj nie było ryków, tylko ja jej butlę w dziób, a ta do mnie gada ze smokiem w buzi Cytat:
A na jutro planuję pulpeciki w sosie własnym ![]() Cytat:
![]() Linka i Maciejka ale się zmówiłyście
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ostatnio rozmawiamy z TZtem o postępach Martynki, o tym czego nowego się uczy, a TZ mówi:"podkówkę to wcześnie opanowała!!!"
|
|
|
|
|
#2274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina - mam kubeczek Medeli. Spróbowałam jej w tym podać swoje mleczko i piła bez problemu, ale trzeba uważać, żeby się nie zachłysnęła, więc raczej zacznę od kubków z dziubkiem. Cytat:
W rzeczywistości jest bardziej delikatny. Sama kupiłabym sobie jeszcze mniejszy, ale ten też mi się podoba. Lubię małe, bez świecidełek, raczej na pasku, ale może być też na wąskiej bransolecie. Przypomniało mi się wtedy (miałam urodziny w lipcu), że od byłego też kiedyś dostałam zegarek, a ponieważ tuż przed kolejnymi urodzinami go zgubiłam, to dostałam następny. Powiedziałam o tym tż i okazało się, że swojej byłej też kupił na rodziny zegarek w czasie, kiedy już im się małżeństwo sypało i... że ich związek zaczął się w moje urodziny, dokładnie rok przed moim związkiem z byłym. Cytat:
Te polędwiczki zrobiła mama i mi dała, więc tylko odgrzewałam, a kaszka kuskus, to u mnie wersja dla leniwych kaszy gryczanej. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-26 o 17:47 |
||||
|
|
|
#2275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Przyszła Manduca
no i mam w związku z tym pytanie do dziewczyn z manducą, czy dziecko ma opierać się o mnie czy pleckami o nosidło?w temacie zegarków to ja z tych co nie używa zegarka, wiadomo szczęśliwi czasu nie liczą ![]() Cytat:
u mnie dziś też bez fajerwerków zupa - krem z dyni - moje ostatnie odkrycie, i naleśniki z jabłkami, ja teraz preferuje obiady które robi się szybko i można w razie czego zostawić w trakcie robienia dlatego u nas króluje mięso i ziemniaki z piekarnika - w zasadzie robi się samo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
aż matka nie może wizażować mam nadzieje że to przejściowe problemy
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-26 o 18:18 |
|||
|
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ziemniaczki, szpinak i pieczone kotlety mielona z indyka. |
||
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Lu daje czadu, leży sobie w bujaku, ja musiałam wyjść na chwilę do łazienki. Oczywiście ledwo zamknęłam drzwi za sobą słyszę ryk, no ale trudno, chwile popłacze, nic jej nie będzie. Mija chwila i ryk ustał
wchodzę do pokoju a Lu bawi się pieluchą tetrową
|
#2279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to muszę pochwalić mojego męża, który chwilę po tym jak się na nim bezsensownie wyładowałam, przytulił mnie i powiedział że wie iż jest mi teraz ciężko, ale już niejednokrotnie udowodniłam jaka jestem silna, więc tym razem też na pewno mi się uda i już wkrótce "mleczarnia zwiększy produkcję". Kochany mój... Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-09-26 o 19:07 |
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
hej ale dzien
![]() kolo 11 gosci, Rozi dostała pampery i misia ![]() mała chciala bc tylko na rekach u mnie swedza Ją dziasła rece swoje to az 2 naraz pcha do buzi slini sie strasznie i jezykiem szoruje dziasła. Na ząbki mama mowila ze ja wczesnie mialam. Wiec Ona tez moze miec szybko.... Wszystko wskazuje ze to an ząbkiPo spacerze na który z NIa poszłam jest marudna. TYLKO NA raczkach chce byc. Wtedy zadowolona slini mi rece cmoka swje piesci wsadza palce mieli jezykiem ciagleCMOKA! odoze Ja to pisk taki jakbym Ja obdzierała ze skóry. Wlasnie Ją uspałam W KONCU zasneła mi an rekach spiewałam Jej pol godziny!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

).
Ale to jeszcze nie teraz
Jest tak cholernie w moim stylu, że już bardziej nie można 

super

Ja w pobliżu mam 3 i robię w różnych.
ale dzisiaj nie było ryków, tylko ja jej butlę w dziób, a ta do mnie gada ze smokiem w buzi 
mam nadzieje że to przejściowe problemy