|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#3692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: za udane wizyty ![]() Zbieram się na szkołe rodzenia,wpadne potem ![]()
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
hehehhe;]]
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Happy i Aga - suuper wiadomosci nam przynosicie .. gratuluje udanych wizyt..
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
W przyszlym tygodniu bede pakowac torbe .. i tak sobie mysle czego i ile wziac .. musze poradzic sie bratowej ..
Tak na zdrowy rozum to mysle ze spakuje 3 bodziaki na 56 , 3 na 62 , ze 4 pajacyki .. ze 3 bluzeczki .. kombinezon polarkowy ( wlasnie licytuje bo jeszcze nie mam ) , czapeczki ..rozek . pieluchy jedynki , chusteczki nawilzane .. jakis krem do pupy . podklady do przewijania, tetry .. Nie wiem co jeszcze potrzeba ,.. moze mnie ktoras oswieci
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
brawo
![]() i jeszcze trzeba nagrody wymyslic dla tej ktora urodzi z godnie z terminem;p wg 1strony;p ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
) ile czego wziasc;p
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytyCo do kocykow ja mam 3, grubszy akrylowy, cienki z Lidla, i taki średni i tutaj polecam tego sprzedawcę http://allegro.pl/zielony-kocyk-wzor...602464579.html kocyk jest mega fajny
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
kochana zalezy od szpitala ja pakuje na pewno 3 pieluszki tetrowe linomag paczke 1 chusteczki 2xniedrapki smoczek wkladki laktycjne stanik do karmienia oooo musze kupic
koszula i pizmae podklady 3 pary wygodnych majtek bawelniachy duze podpaski bella szare mydloo szampon szczoteczka kubek sztuccea na wyjscie : dzis kupilam pozniej zrobie fotki: kaftanik spiochy welurkowe spodnie i bluze zapinana na krzyz, polarkowy kombinezonik i pieluche zeby przykryc buzke przy wyjsciu ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- u nas couszkow nie trzeba ale jakby to bym wziela ze 4-5 kompletow spiochy i kaftaniki bo polozne wola niz bawic sie z bodziakami a jesli juzzz body to zapinane na krzyz na pewno nie przez glowke |
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 kaftaniki lub rozpinane body plus 3 spiochy lub pajacyki 2 czapeczki, 2 pary skarpetek Chusteczki do pupy, nie pamietam ile pampersow chyba ze 30, 4 tetrowe Krem na odparzenia, rozek lub kocyk Tyle pamietam
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze duzo tego , bede musiala sie w wieksza torbe spakowac niz planowalam ..
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba musze kupic druga torbe, bo glupio isc do szpitala z ta walizka na kulkach;p
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki gratuluje udanych wizyt
![]() ................ Jstem zła.. wbiła się do mnie kuzynka i będzie po 18.. tak to nie wiedziała gdzie mieszkam a odkąd jestem w ciaży to z ciekawości jaka jestem gruba zeszłyby się wszystkie kuzynki i ciotki stadami.. Sorki..może ja to tak odbieram..ale odkąd jestem w ciaży to jedynie z wizyt rodziców się cieszę.. .............. Ja mam do spzitala zabrac jedynie rzeczy dla siebie a dla maluszka pampersy i chusteczki nawilżające. Ciuszki na wyjście ze spzitala mój mąż przywiezie w tym dniu.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-26 o 17:49 |
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DeKajka podklady do przewijania nie sadze ze sa potrzebne, koszulek nawet nie uzyjesz tylko zakladaja w szpitalu body i pajacyki (i wazne zebys dziecka nie przegrzala), a i dopakuj skarpetki, pieluszki tertrowe minimum ze 3 sztuki wez
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
a na stronie mojego szpitala jest:
dokumenty:
układ krzepnięcia co to jest??? elektrolity co to jest??? |
|
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w nia sie chociaz spakuje Elektrolity sa dosc wazne, jak jestes odwodniona pijesz jedna paszuszke elektrolitow i wraca Ci organizm do normy. Ja z pewnoscia kupie sobie opakowanie
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-09-26 o 17:53 |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
ja na wyjscie nie biore przygotowuje tz w reklamowce zeby wiedzial co wziasc u nas dzidzi w rzeczach szpitalnych wiec na pewno pampki chusteczki niedrapki i masc
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie za szybko sie juz pakowac?ja planuje w drugiej polowie pazdziernika ..w koncu mam termin na listopad ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- ja mam nieduza bniore jedna..w pazdzierniku zadzwonie do szpitala i wypytam co trza wziac bo na str nie ma |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje się spakowac ok. 18 października.. równo miesiąc przed terminem z OM.. Tak położna nam doradzała na SR..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3711 | |||||||
|
Zadomowienie
|
z okazji udanej wizyty wcięłam właśnie tiramisu i kupiłam sobie świeczki zapachowe w Home&You
a narzutę jednak kupię jak będzie ten weekend promocji - dzięki za radę ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/finezyjne-literki-...528818127.html powieszę je nad łóżeczkiem, a nad komodę chciałam dać ramki ze zdjęciami ![]() Cytat:
http://allegro.pl/bobas-bobo-baby-sl...634351118.html ogólnie te z Bobo Baby są bardzo mięciutkie i milutkie, a jak masz więcej pieniążków to ja polecam La Millou ( planuję taki jeden kupić, ale to jak dostanę becikowe )http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka Cytat:
Cytat:
![]() a jak było wpisane w aukcji? że jaki jest termin realizacji? jeśli nie dotrzymali terminu, to ja bym grzecznie poprosiła, żeby w takim razie wysłali na własny koszt Cytat:
mój tż był i bardzo mu się podobało, chciałby iść jeszcze raz ![]() Cytat:
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do torby to z tego co zaobserwowalam to u nas po dwie zawsze maja jedna dla mamy druga dla dziecka;p lepiej sie spakowac teraz i niech lezy, az tyle miejsca nie zajmuje, a czlowiek spokojniejszy niz panikowac podczas skurczy, ze sie nic nie ma spakowanego... |
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie pakuje jakos ok 15 pazdziernika (za 2 tyg) bo z ostatniego USG mam termin na 15.11. a od 36 tyg chce byc gotowa
Dojotka czesto pijesz elektrolity jak masz grype zoladkowa bo wtedy sie organizm najszybciej odwadnia
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-09-26 o 18:05 |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
a poprasujesz
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Ktos pytal o badanka....wiec tak na zwykle slowa: uklad krzepniecia , pewnie 2 lub 3 czynniki w to zaliczają, chodzi o badania krwi, jak szybko krew krzepnie, skladniki krzepniecia itd, pewnie do cesarki ewentualnej potrzebne a dokladnie do znieczulenia przy cesarce, oceniaja ryzyko zakrzepicy badz tez tendencje do kwawienia, a elektrolity to po prostu pierwiastki zawarte w krwi : sód, potas, wapn, magnez itd itd itd
![]() Bardzo ogolnikowo ale tak to w skrocie mozna powiedziec
|
|
|
|
#3718 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 2 kocyki i na razie nie kupuję więcej - pewnie dostanę kilka kocyków jak goście przyjdą, bo to chyba dość częsty prezent, sama takie dzieciaczkom kupowałam - najczęściej takie, które miś trzymał w łapkach ze Smyka Cytat:
![]() Cytat:
i jaki lekarz fajny ![]() Cytat:
działa czarodziejsko ![]() Cytat:
lista rzeczy, które trzeba ze sobą zabrać do porodu: - wyniki grupy krwi, wyłącznie oryginał - kartę przebiegu ciąży z wpisanym wynikiem HBS -dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie - wynik laboratoryjny badania ogólnego moczu, morfologii i badania bakteriologicznego pochwy z ostatnich 3 tyg Dla dziecka: - 3 kaftaniki cienkie - 3 kaftaniki bawełniane ciepłe - 3 pary śpiochów - 2 pary skarpetek - para rękawiczek - 2 czapeczki bawełniane - 2 pieluchy tetrowe - pampersy (3-6kg) ok 10-15szt. - mały kocyk Dla mamy: - 3 koszule nocne (z dużym rozcięciem lub specjalne dla kobiet karmiących piersią) - pantofle - ciepłe skarpetki - majtki siatkowe tzw. poporodowe, - przybory toaletowe - 2 ręczniki wiem, że w łazience będę miała te podkłady poporodowe i podpaski do dyspozycji, to nie biorę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z "wieczora"
![]() jestem po sesji i jestem padnieta....ale jestem tez w ciezkim szoku-caly dzien na nogach a brzuch dopiero teraz zaczal sie odzywac wczesniej zero skurczy-moze bedzie juz lepiej!!polozylam sie teraz i juz spokoj![]() wrazenia-rewelka-super osoba, luzna atmosfera i zdjecia bede miala takie jakie chciaam takze jestem hapy-mam nadzieje ze efekt koncowy bedzie tak samo zadowalajacy jak caly przebiec zdjec![]() jedno z czego ni ejestem zadowolona to makijaz na ktory oszlam do swojej kosmetyczki-sama bym sobie zrobila lepszy...no ale juz jakos przykmne oko... widze ze ostatniej str ze wizyty udane lece podczytac co tam u Was buziaki
|
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
za nowy tydzień ![]() ja będę brała 3 tak jak mi kazali, 1 na poród, 2gą po i 3 cią na zmianę, ale jak będzie wszystko ok, to tej 3ciej nie założę, tylko piżamę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

To było takie szybkie usg (ale nie narzekam, w końcu nie płaciłam za nie), żeby tylko zbadać brzuszek. Nadal jest mniejszy, ale rośnie i nadal mieści się w granicach normy, więc jest ok
Po niej ewentualnie w kolejnym tygodniu usg ostatnie. Ale to wszystko jeszcze do ustalenia. Przeraziło mnie to troszeczkę, bo to już jednak blisko 
klask i:

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
albo jakas lista kolejkowa i karny kutasik dla blokujacej kolejke