|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
jak zwykke przesad z powietrza wziety---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
ja codziennie sie tak widze jak siedze w domu:/ rozmemlana:/wiec podpisuje sie pod Justa
a wiecie co??na sesji jak lezalam na wznak to Ola kazala mi wypinac brzuch bo malo co odstawal sie smialysmy ze jaja z tym moim brzuchem skoro w 8 miesiacu musze go wypinac zeby byl widoczny
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie ,na chwilę.
Ja już po wizycie. U położnej ciśnienie w normie,waga w ciągu 3 tygodni + 1 kg,co ogólnie w ciągu całej ciąży daje +11 kg. Dodatkowo miałam robione ktg, z którego w efekcie nic nie wyszło pomimo tego,że cały dzień dziś miałam mocne skurcze. U pana doktora na fotelu też wszystko ok.Wyniki idealne.Stwierdzil,że jestem jego szczególnym przypadkiem i zastanawiał się skąd on mnie wziął,że zawsze mam wyniki idealne a coś mi ciągle dolega .Co do usg to nie robił mi bo...niestety muszę iść jutro do szpitala i tam mi zrobią.Na obserwację w kierunku cholestazy.Minimum 5 dni Cały weekend w szpitalu i to jeszcze w męża urodziny No ale zdrowie dzieci najważniejsze. Postaram się Wam na bieżąco zdawać relacje co się dzieje. Miłego wieczoru kochane |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
; za udane wizytyAnitka, a Twój gin Marti, nie mogę się doczekać kiedy nam zdjęcia pokażesz i super, że się zdecydowałaś na zmianę fotografa. Teraz będziesz miała taką pamiątkę jaką sobie wymarzyłaś.widziałam, że o kocykach gadałyście. Ja mam 1 używany z polarku, ale chcę dokupić jeszcze jeden, taki cieplutki na zimę. Nawet spodobały mi się u tego sprzedawcy, polecanego przez którąś z Was ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
za tę cholestazę, żeby jej nie byłodziewczyny, myślicie o jakimś prezencie na dzień chłopaka
|
|
#3758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
anetko bedzie dobrze!!!
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
zakochałam się w tym ręczniczku z pieskiem http://allegro.pl/sliczne-okrycie-ka...646114871.html
|
#3761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żebyś nie miała tej cholestazy i żeby Cię szybko wypuścili
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze ciaza przebiega tak bezproblemowo(mam nadzieje ze cholestaza tez Cie ominie)oby tak dalej ze mna lezala dziewczyna z blizniakami i donosila do konca-w 38tc zrobili jej cesarke.jednen maluch mial 3170 a drugi 3330 wiec kawal chlopow![]() Majus tez uwazam ze Ci zazdroszcza ze pieknie w ciazy wygladasza a one moze nie wygladaly az tak kwitnaco![]() Gusiak ja tez sie nie moge doczekac-do cierpliwych nie naleze wiec nie wiem jak wytrzymam...wogole pytam o cennik itd a ona mi ze mam sie tym nie sugerowac bo i tak zawsze daje wiecej a u tamtej nie byloby takiej opcji mimo ze kilka lat sie znamy to sluzbowa jest jak cholera...
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słoooodki
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Agus w tym wypadku mialo byc dobrze widoczne
hihiGusiak slodki zielony z zabka-zapomnialam
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
tylko uważaj, żeby Ci w photoshopie nie zrobiła brzucha tak jak grafik zrobił cycki Larze Croft.................... ............. myszka mu zjechała
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
+
Cytat:
|
|
#3768 | |||||
|
Zadomowienie
|
Happy_eve, Agasobo -
wizytCytat:
DOKUMENTY: - dowód osobisty - aktualny dokument, potwierdzający uprawnienia do świadczeń opieki zdrowotnej (np. raport miesięczny ZUS RMUA ważny 30 dni od daty opłacenia składki) - karta ciąży - skierowanie do szpitala - ewentualnie zaświadczenie ze szkoły rodzenia WYNIKI BADAŃ: - HBS, GBS, HIV, WR, grupa krwi - USG zrobione w I, II, III trymestrze - ostatnia morfologia i badanie moczu - przy ujemnym Rh (-) u matki – określony poziom przeciwciał RZECZY OSOBISTE: Dla matki: - wygodna bawełniana nocna bielizna na zmianę - szlafrok, skarpety, kapcie - przybory toaletowe - trzy ręczniki, w tym jeden kąpielowy Dla ojca: - czyste, wygodne ubranie na zmianę - buty na zmianę (klapki, kapcie) Dla dziecka (do pozostawienia w oddziale): - jedna koszulka - jeden bawełniany kaftanik - 3 pieluszki tetrowe - jedna bawełniana czapeczka - jedna para śpioszków - jedna para skarpetek - kocyk – do zwrotu Radzimy zabrać ze sobą coś do jedzenia i picia. Polecamy zioła mlekopędne oraz wodę niegazowaną. A znajoma położna dodała oczywiście: pampersy, linomag, tantum rossa/szare mydło, miękki papier toaletowy, ręczniki jednorazowe, podkłądy poporodowe, majtki siateczkowe, klapki pod prysznic. Co do koszul to biorę 3 - 1 na poród, 2 na zmianę (bo podobno bardzo gorąco tam jest i kuzynka mi poradziła abym miała 2). Piżamki mi nie pozwolą założyć bo "wietrzenie, wietrzenie, wietrzenie"....Cytat:
bo się śpieszył...Cytat:
masz cudownych znajomych ![]() Cytat:
Ale codziennie oglądam się w lustrze czy już spuchłam czy jeszcze nie ![]() Cytat:
idealnych wynikówSłuchajcie mam zagwostkę - czy jak wychodzi się ze szpitala to trzeba mieć ten fotelik/nosidełko bo nie wypuszczą, czy wystarczy rożek? I czy muszę przewożąc tak malutkie dziecko ten jeden raz ze szpitala do domu mieć w aucie ten fotelik? Bo później to wiadomo że jak będę jeździła to na 100% - dla bezpieczeństwa. Ale zastanawiałam się nad samym powrotem ze szpitala... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- A i Marti - fajnie że jesteś zadowolona z sesji
|
|||||
|
|
|
#3769 | ||||
|
Zadomowienie
|
gratulacje
za udana wizyteCytat:
dla Antka,ze taki duzy chlopak juz uroslCytat:
Cytat:
Cytat:
a w szpitalu poogladzasz dzieciaczki na usg i szybko minie, a meza urodziny odbijecie sobie za tydzien w weekend agasobo mam taki sam kocyk z pieskiem, tylko błękitny, jest super mieciutki a moja panna taka damesa bedzie, bo kiecek nadostawala slicznych,az sie pochwale kilkoma(troche kolory pozmienialo,a ta zolta mala to ja jej kupilam):
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze;/ juz 3 razy odpisywalam Wam ale co chwile mi sie strona wylacza;/ wiec juz nie cytuje Was
napisze tylko ze obstawiam co do porodu: 1- Weronika 2- Kasia 3- Halwaya lub Justyna Justynko wszystkiego najlepszego gratuluje wizyt ja sie czuje brzydka od 2 miesiecy;/ nie wiem czy moge czuc sie brzydziej;p
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakiegoś wieczornego doła załapałam i nawet nie wiem co napisać.. siedzę i czytam... lepiej pójdę już spać
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje dziewczynki za zyczenia w ogole to strasznie urocze miec 2 dni pod rzad swieto i tyle zyczen ![]()
|
|||
|
|
|
#3774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wklejam zdjecia kocyka, moich reczniczkow, i siebie sprzed kilku dni(robione dla TZ)byly na karcie wiec przy okazji zrzucialm niestety aparat nie chcial na auto zlapac ostrosci ale chodzilo o zarys bebuszka tylko a to akurat widoczne my jeszcze wtedy chyba w 32 tyg
|
|||||
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to mam dość silne kłucia w pochwie.. masakra jakaś - jakby coś parło - też tak macie?
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko zoastalo okrzykniete oddzialowym zarloczkiem...dzis wydoila 5 ml z piersi a potem i tak swoje 33 z butli...od dzis bedzie jadla co 3 godz tylko bo juz tak dużo wcisnie do tego mini brzuszka
![]() jutro o 8.15 operacja.Maz wyszykuje babli a ja śmigam na 7 do szpitala...chyba dzis nie zasne.Glowka znow dzis urosla...w sumie juz 4,5 cm na plusie wiec dobrze ze jutro operacja |
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki za operacje, wszystko bedzie dobrze badz pewna!
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
muminku ogromne kciuki za operacje
a ze mala zarloczek to wspaniale dzieki dziewczynki Marti swietny masz brzuszek
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-26 o 21:08 |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za operacje! dobrze, że mała je tak dużo - niech je zdrowo
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku
dzielna dziewczynka-napewno sobie poradzi!!ma tyle ciotek wirtualnych i tyle kciukasow i modlitw o nia ze nie moze byc inaczej!!---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Peperonik dziekuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Chyba chodziło im o to że zbrzydłam
Pytałam Małża ale on twierdzi że nic nie widzi, może tylko mnie pociesza

jak zwykke przesad z powietrza wziety
.. tak jej gin powiedzial i u niej sie to sprawdzilo
.. od dzisiaj codziennie sie sobie przygladam .. 

; za udane wizyty
i super, że się zdecydowałaś na zmianę fotografa. Teraz będziesz miała taką pamiątkę jaką sobie wymarzyłaś.
za tę cholestazę, żeby jej nie było

Ale codziennie oglądam się w lustrze czy już spuchłam czy jeszcze nie
wczesniej zero skurczy-moze bedzie juz lepiej!!polozylam sie teraz i juz spokoj