Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2336 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 16:24   #70051
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Witam Przyjmiecie kolejną początkującą włosomniaczkę w swoje elitarne szeregi? Podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu, ale wreszcie zdecydowałam się odezwać żeby... podziękować. Właśnie dzisiaj odkryłam że moje włosy nie są spuszonym sianem Co prawda pielęgnację CG zaczęłam stosować bardzo niedawno,i to w wersji mocno liberalnej ( ) ale mam nadzieję że kiedyś będę mogła pochwalić się takimi zdrowymi włosami jak Wasze Dodaję też moje pierwsze prawdziwie włosowe zdjęcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscn106.jpg (62,2 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-09-26, 16:27   #70052
paulownia
Zakorzenienie

Ja wpadam na chwilke przeprowadzka mi wisi na karku i mam kupe roboty. Ale jeszcze zdazylam dzis uskutecznic kolejny eksperyment. Oczywiscie laminowanie, jakzeby inaczej, bo za bardzo mnie korcilo.
Lisc zelatyny (bo w proszku nie znalazlam) w trzech lyzkach goracej wody, lyzka odzywki i jazda. Na 45 minut pod czepek, pieluszke i ciepla czapke.
Sladow przeproteinowania brak, miotly i siana nie ma. To na plus. Wlosy sa bardziej miekkie, blyszczace, zmniejszyl sie znacznie puch. Ogolnie wrazenie bardzo dodatnie, bede powtarzala na ''specjalne okazje''. Na skret w ogole nie podzialalo, falki takie jak byly. Ladne dzis sa.
Olejuje sie regularnie, upinam slimaczek do spania i zdaje mi sie, ze kondycja wlosow z wolna sie poprawia.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:45   #70053
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LowczyniSnow Pokaż wiadomość
Cześć
robię tak:
crema al latte jako pierwsze O
myje facelle
latte na długość albo isana
spłukiwanie chłodna wodą
odciskam wodę koszulką albo na chwileczkę ją zakładam jako turban
troszkę odżywki joanna miód i cytryna
na to ugniatanie żelem bielenda białym

I potem jak wyschną wygniatam żel. 2x mi się pięknie zakręciły a teraz takie jakby posklejane są
proszę pomóżcie, czy coś robie źle?
Możliwe, że włosy najadły się takim zestawem. Spróbuj go troszkę zmodyfikować. Wprowadzić inne O albo inną odżywkę ds.

Cytat:
Napisane przez e_liska Pokaż wiadomość
Witam Przyjmiecie kolejną początkującą włosomniaczkę w swoje elitarne szeregi? Podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu, ale wreszcie zdecydowałam się odezwać żeby... podziękować. Właśnie dzisiaj odkryłam że moje włosy nie są spuszonym sianem Co prawda pielęgnację CG zaczęłam stosować bardzo niedawno,i to w wersji mocno liberalnej ( ) ale mam nadzieję że kiedyś będę mogła pochwalić się takimi zdrowymi włosami jak Wasze Dodaję też moje pierwsze prawdziwie włosowe zdjęcie.
Witamy

Łaaaa śliczne fale

Rozwiń myśl "w wersji mocno liberalnej"
Opisz pielęgnacje
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:28   #70054
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ja nie oglądam jego aktualnych zdjęć raczej, bo mi to zaburza postrzeganie go jako mega przystojniaka :P co do Vanessy to staram się nie oceniać, to co wiem, wiem z mediów, a media często kłamią
też nie lubię tej nowej mody
Ja też się nie zagłębiam w tę sprawę i w sumie jedyne co wiem, to to, że nie są razem Po prostu w momencie kiedy owe wieści do mnie dotarły, w moich oczach podupadł jego idealny wizerunek Pewnie, aktualne zdjęcia idą w odstawkę, wracamy do 1990 Hahaha, jak nam się rozwlekła ta dyskusja :P

e_liska - witaj, bardzo ładne włoski, mają potencjał

Zleciłam mojej mamie zakup Facelle, jeszcze tylko nie wie, że chcę go zastosować do włosów, ale chyba przestają ją już dziwić moje fanaberie

Dziewczyny, zgodne jest to to z CG? Bo trochę się ostało i myślę co z tym fanem zrobić
Stary 2012-09-26, 17:31   #70055
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Ja też się nie zagłębiam w tę sprawę i w sumie jedyne co wiem, to to, że nie są razem Po prostu w momencie kiedy owe wieści do mnie dotarły, w moich oczach podupadł jego idealny wizerunek Pewnie, aktualne zdjęcia idą w odstawkę, wracamy do 1990 Hahaha, jak nam się rozwlekła ta dyskusja :P

Zleciłam mojej mamie zakup Facelle, jeszcze tylko nie wie, że chcę go zastosować do włosów, ale chyba przestają ją już dziwić moje fanaberie

Dziewczyny, zgodne jest to to z CG? Bo trochę się ostało i myślę co z tym fanem zrobić
Jest zgodna - tak piszą TU.
A cała lista zanalizowanych co jest zgodne a co nie jest TU.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:33   #70056
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno sie uda bedziesz mogla sie chwalic pieknymi lokazkami

Cytat:
Napisane przez Martek_;36764759

Dużo jeżeli chodzi o wygląd włosów zależy od pogody. Jeżeli pogoda jest różna to i często PR różny. Trochę o punkcie rosy:
[URL
http://naturalnezapuszczanie.blo gspot.com/2012/07/punkt-rosy-nie-tylko-dla-kreconowosych.html[/URL]

NO i moze faktycznie racja dziekuje za link najwyzej jezeli nic mi nie pomoze to sprobuje laminowania ale narazie inne metody :P
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 18:04   #70057
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Witamy

Łaaaa śliczne fale

Rozwiń myśl "w wersji mocno liberalnej"
Opisz pielęgnacje
Dziękuję
Ogólnie rzecz biorąc, intensywną pielęgnację włosów zaczęłam w kwietniu. Po paru miesiącach nie mogłam zrozumieć dlaczego, mimo intensywnej pielęgnacji moje włosy tak się puszą Dopiero gdy trafiłam na to forum i kilka 'zakręconych' blogów pomyślałam,że może ten puch to zakamuflowane loki. Jednak nawet po całkowitej rezygnacji z silikonów i SLS moje włosy nie miały ładnego kształtu, więc zdesperowana chwytałam za grzebień i rozczesywałam na sucho, co skutkowało jeszcze większym puchem. Dzisiaj pierwszy raz postanowiłam spróbować stylizacji (ręcznikowanie i żel podkradziony bratu ) -efekt widoczny na zdjęciu Zrozumiałam, że takie włosy chcę na stałe Jeśli chodzi o obecną pielęgnację, to włosy myję OMO, raz w tygodniu olejuje na całą noc na odżywkę. Jeszcze nie znalazłam oleju który całkiem by mi odpowiadał, ale jestem po pierwszych testach lnianego i zapowiada się obiecująco Włosy myję Babydream'em lub Facelle, raz na dwa tygodnie pokrzywowym YR. Po myciu obowiązkowo coś d/s, najczęściej Biovax, Alterra lub odżywka Garnier z awocado. Używam też odżywki b/s z serii Naturia Joanny i jedwabiu Biovax na końcówki. Liberalność mojej pielęgnacji to głównie silikony( ale te łatwiej zmywalne) w maskach i odżywkach i dotychczas czesanie na sucho( więcej nie będę, obiecuję ). Ogólnie to dużo eksperymentuje, także z półproduktami, cały czas szukam idealnej pielęgnacji
Cytat:

Dziękuję
Stary 2012-09-26, 18:26   #70058
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
piękne są, ciężko sobie wyobrazić ze mogły wyglądać jak spuszone siano.

dziewczyny nie wiem co robić, moje włosy mogą być albo ładnie kręcone albo nawilżone i tak się uparły że nijak nie da sie pogodzić jednego i drugiego. Raz mam ładne loczki ale suche a raz fale ale nawilżone nie wiem co mam z nimi zrobić żeby się kręciły i nie byly takie spuszone, czy może lepiej odpuścic sobie loki i dalej nawilżać?
Nie wiem czy to normalne czy to ja coś psuje w mojej pielęgnacji

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:01   #70059
Elainetka
Raczkowanie

szybkie pytanie: jak zastosuje maseczkę z glutka, mogę potem użyć go jako stylizator? nie za dużo na jeden raz?
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:08   #70060
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Jest zgodna - tak piszą TU.
A cała lista zanalizowanych co jest zgodne a co nie jest TU.
Dziękuję bardzo Szukałam już na tej liście, ale strasznie się w tym gubię i nie mogłam znaleźć

Elainetka - myślę, że nie powinno zaszkodzić. Ja sama wielokrotnie tak robiłam i wszystko było cacy (:

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-09-26 o 19:20
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:33   #70061
Majka1503
EDUkator

e_liska cudne falki

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:55   #70062
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Elainetka - myślę, że nie powinno zaszkodzić. Ja sama wielokrotnie tak robiłam i wszystko było cacy (:
Oki, dzięki
Bo się zastanawiałam, czy to pomimo że spłukane, nie podziała jako stylizator.
Dodatkowo, odnoszę wrażenie, że moje włosy są bardzo podatne na przenawilżenie :/
Stary 2012-09-26, 20:10   #70063
izaa29
Zakorzenienie

Drogie kręconowłose mam do was pytanie. Moje włosy po nocy lub czasem za dnia lubią zbijać się w takie brzydkie strąki, dlatego raz dziennie musze je przeczesać, i stąd moje pytanie lepiej zrobić to TT czy plastikowym grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami? Z góry dziękuje za odpowiedź
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:12   #70064
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Drogie kręconowłose mam do was pytanie. Moje włosy po nocy lub czasem za dnia lubią zbijać się w takie brzydkie strąki, dlatego raz dziennie musze je przeczesać, i stąd moje pytanie lepiej zrobić to TT czy plastikowym grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami? Z góry dziękuje za odpowiedź
A nie robi Ci się puch po tym?
Ja bym na Twoim miejscu przeczesywała delikatnie palcami.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-09-26, 20:14   #70065
izaa29
Zakorzenienie

Różnie ale zazwyczaj po jakiś 5 min sa już poskromione, a że jestem posiadaczką dosyć cienkich włosów to gdy mi sie zbija w te strąki to już wgl jest ich mało ;/ Ale Majka dziękuje ża podpowiedź jutro spróbuje palcami
Stary 2012-09-26, 20:27   #70066
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Różnie ale zazwyczaj po jakiś 5 min sa już poskromione, a że jestem posiadaczką dosyć cienkich włosów to gdy mi sie zbija w te strąki to już wgl jest ich mało ;/ Ale Majka dziękuje ża podpowiedź jutro spróbuje palcami
Ja mam też cieniutkie, jak się zrobią ruloniki i fryzura traci na objętości to głowa w dół i masuję skalp i delikatnie resztę włosów palcami rozdzielam

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:32   #70067
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Spróbuj: jeden dzień TT, drugi grzebień, i będziesz wszystko wiedziała ;D Ale ja bym obstawiała grzebień.
Stary 2012-09-26, 20:36   #70068
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ja mam też cieniutkie, jak się zrobią ruloniki i fryzura traci na objętości to głowa w dół i masuję skalp i delikatnie resztę włosów palcami rozdzielam
Ok, dziękuje za odpowiedzi , jutro zastosuję sie do tych porad A dodatkowo tracą na objętości bo sa już dosyć długie więc i większy ciężar, a szkoda mi ich obcinać bo ostatnim nieudanym zbyt krótkim cięciu zapuszczałam koło roku
Stary 2012-09-26, 20:37   #70069
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Ok, dziękuje za odpowiedzi , jutro zastosuję sie do tych porad A dodatkowo tracą na objętości bo sa już dosyć długie więc i większy ciężar, a szkoda mi ich obcinać bo ostatnim nieudanym zbyt krótkim cięciu zapuszczałam koło roku
Ból po takim cięciu znamy chyba wszystkie

Stary 2012-09-26, 20:38   #70070
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Dodaję też moje pierwsze prawdziwie włosowe zdjęcie.
Ładniuuchne i mają potencjał

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Dodatkowo, odnoszę wrażenie, że moje włosy są bardzo podatne na przenawilżenie :/
Jak często ci się przenawilżają to proponuję więcej proteinek
Stary 2012-09-26, 20:47   #70071
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jak często ci się przenawilżają to proponuję więcej proteinek
Wiem o tym, i staram się minimum raz na tydzień robić maseczkę z żółtkiem... jak dorwę w Naturze odżywkę proteinową to będę karmić włosy proteinami częściej. Ale po prostu zaczynam myśleć, że za bardzo rozwaliłam sobie włosy, i że to wszystko przez porowatość. Laminowanie odpada, zbyt dużo olei odpada, zbytnie nawilżanie też... Musze strasznie uważać
Stary 2012-09-26, 21:06   #70072
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Jeej, dziękuję za wszystkie miłe słowa, nie sądziłam że usłyszę kiedyś komplementy nt. swoich włosów Chociaż zdjęcie przedstawiało moje włosy zaraz po myciu i stylizacji, po powrocie ze spaceru już tak dobrze nie wyglądały Poza tym nie mam pojęcia co z nimi zrobić w nocy, żeby się nie rozprostowały. Wiem, że temat fryzur do spania się pojawiał, ale u mnie warkocz i kok odpadają ze względu na odgniecenia, a spania z włosami przerzuconymi przez ramę łóżka jakoś sobie nie wyobrażam

Edytowane przez e_liska
Czas edycji: 2012-09-26 o 21:11
e_liska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:23   #70073
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Wiem o tym, i staram się minimum raz na tydzień robić maseczkę z żółtkiem... jak dorwę w Naturze odżywkę proteinową to będę karmić włosy proteinami częściej. Ale po prostu zaczynam myśleć, że za bardzo rozwaliłam sobie włosy, i że to wszystko przez porowatość. Laminowanie odpada, zbyt dużo olei odpada, zbytnie nawilżanie też... Musze strasznie uważać
Żółtko to proteiny wielkocząsteczkowe, także koniecznie łap artiste z naturty i sprawdzaj jak będzie działąć keratyna.
Teraz troszkę ciężko mi się połapać. "Za bardzo rozwaliłam sobie włosy" - chodzi ci o zniszczenia? Podniszczenie włosów chyba prowadzi do podwyższenia ich porowatości. Mówisz że łatwo przenawilżyć, a to do wysokoporowatych chyba niepodobne. Jaką masz według Ciebie porowatość?
Stary 2012-09-26, 21:30   #70074
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Żółtko to proteiny wielkocząsteczkowe, także koniecznie łap artiste z naturty i sprawdzaj jak będzie działąć keratyna.
Teraz troszkę ciężko mi się połapać. "Za bardzo rozwaliłam sobie włosy" - chodzi ci o zniszczenia? Podniszczenie włosów chyba prowadzi do podwyższenia ich porowatości. Mówisz że łatwo przenawilżyć, a to do wysokoporowatych chyba niepodobne. Jaką masz według Ciebie porowatość?
lata prostowania ;/
jutro dostane mój tel z naprawy, więc wstawię zdj moich nowych włosków, I hope. Wg mnie są wysokoporowate, ale nie jestem w stanie stwierdzić tego na sto procent. Eh, może źle rozpoznaje co nie pasuje moim włosom?
Stary 2012-09-26, 21:31   #70075
Enilis
Rozeznanie

Ja się muszę wam pochwalić. W sumie CG stosuje od nie dawna bo nie ma jeszcze miesiąca całego. Dziś umyłam rano włoski (pomijam to że schły chyba z 4 godz). Użyłam balsamu pottersa aloesowego, garniera avokado, jakąś joaśkę ale nie pamiętam którą bo mam ich 4 :P i na końcówki krem z biedronki. Do stylizacji z bielendy z czarną rzepą. Jak odgniotłam to się załamałam, wyszły mi takie... nijakie. Ni to loki ni fale, takie spuszone. Wgniotłam odrobinkę joaśki (chyba z cytryną i miodem) w najbardziej spuszone miejsca i tak zostawiłam. Musiałam iść na miasto a wiatr u mnie niemiłosierny dziś. To sobie myślę że z układania włosów nici, a tu wracam do domu, patrze a tu takie zawijasy że w życiu takich nie miałam Szczególnie takie 2 z tyłu głowy. Nawet mama mnie pochwaliła - "No w końcu widać że te twoje odżywki się na coś przydają"
I mam pytanie, co mogło wpłynąć na to że takie zawijasy mi się zrobiły tak same z siebie? Bo ja początkująca jestem i się uczę powoli.
Zdjęcia słabej jakości, przepraszam ale na 2 szczególnie widać lokasy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P260912_2117.jpg (13,3 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P260912_2118.jpg (23,6 KB, 85 załadowań)
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:39   #70076
hahihehy
Rozeznanie

Enilis jakie rulony!

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:51   #70077
Enilis
Rozeznanie

ech jestem z nich dumna, tak ładnie się ułożyły na wieczór a jutro pewnie będą z nich strąki ale muszę im dużo więcej nawilżenia zafundować. Muszę powiększyć liczbę odżywek z proteinkami. Szykują się zakupy (nie żebym się nie cieszyła, gorzej z portfelem)

Edytowane przez Enilis
Czas edycji: 2012-09-26 o 21:53
Stary 2012-09-26, 21:51   #70078
Riddim
Zadomowienie

Enilis, aleeeeee !
Stary 2012-09-26, 21:52   #70079
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja się muszę wam pochwalić. W sumie CG stosuje od nie dawna bo nie ma jeszcze miesiąca całego. Dziś umyłam rano włoski (pomijam to że schły chyba z 4 godz). Użyłam balsamu pottersa aloesowego, garniera avokado, jakąś joaśkę ale nie pamiętam którą bo mam ich 4 :P i na końcówki krem z biedronki. Do stylizacji z bielendy z czarną rzepą. Jak odgniotłam to się załamałam, wyszły mi takie... nijakie. Ni to loki ni fale, takie spuszone. Wgniotłam odrobinkę joaśki (chyba z cytryną i miodem) w najbardziej spuszone miejsca i tak zostawiłam. Musiałam iść na miasto a wiatr u mnie niemiłosierny dziś. To sobie myślę że z układania włosów nici, a tu wracam do domu, patrze a tu takie zawijasy że w życiu takich nie miałam Szczególnie takie 2 z tyłu głowy. Nawet mama mnie pochwaliła - "No w końcu widać że te twoje odżywki się na coś przydają"
I mam pytanie, co mogło wpłynąć na to że takie zawijasy mi się zrobiły tak same z siebie? Bo ja początkująca jestem i się uczę powoli.
Zdjęcia słabej jakości, przepraszam ale na 2 szczególnie widać lokasy

Cudne te rulony wyszly !

Ja namawiam moja mame na pielegnacje wlosow bo ona to ma takie straszne siano ze kazdy wlosek ma swoj osobny skret sa sztywne i sianowate mowie zeby oleje nakladala na wlosy a ona ze to po co ja je myje zeby cos na nie nakladc znowu u brudzic ? I tlumaczy sie ze ona nie musi juz byc ladna ja mowie ze ona nie musi ale jej wlosy tak i prosza o to ale ona dalej swoje...ahh :P
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:58   #70080
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Cudne te rulony wyszly !

Ja namawiam moja mame na pielegnacje wlosow bo ona to ma takie straszne siano ze kazdy wlosek ma swoj osobny skret sa sztywne i sianowate mowie zeby oleje nakladala na wlosy a ona ze to po co ja je myje zeby cos na nie nakladc znowu u brudzic ? I tlumaczy sie ze ona nie musi juz byc ladna ja mowie ze ona nie musi ale jej wlosy tak i prosza o to ale ona dalej swoje...ahh :P
Moja mama też by miała ładne loki ale obcięła nie dawno włosy na krótko. Za to brat jak by tak zapuścił jeszcze dłuższe (bo ma takiej długości do ucha) to też by miał loki bo już teraz mu się fajnie zwijają, jedynie siostra najmłodsza poszkodowana bo ma proste ale pociesza ją fakt że moje do 2 gim też były prościutkie w co trudno uwierzyć patrząc na te zdjęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości