Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 19:55   #1051
gg22
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)

wróciłam! powiem wam że jeszcze nigdy tak bardzo nie chciałam wracać z wyjazdu.
Krym jest piękny i na pewno wart zobaczenia, ale przeżyłam 7 cholernie męczących dni ludzie z którymi pojechałam to rozkapryszone roszczeniowe 5latki wokół których trzeba skakać i organizować im czas. masakra. ale to pikuś.
dzień przed wyjazdem wyrzucili nas z hotelu, bo obsługa nałożyła sobie rezerwacje, a że tamta grupa była większe i dala łapówę (podobno) to ich przyjęli a nas wyrzucili. ale to też pikuś to tego co było dalej. W drodze na lotnisko bez żadnych wyjaśnień czekaliśmy godz. w szczerym polu mając 50min do odlotu samolotu. Dopiero grożąc wezwaniem policji zostaliśmy odwiezieni na lotnisko, a tam z godz. na godz. przesuwali nam odlot. Po 8h czekania okazało się, że nie wylecimy bo ukraiński przewoźnik wisi 10 tys.$ dla lotniska przyjechał minister spraw zagranicznych Ukrainy, polski konsul, tv i był po prostu cyrk na kółkach... w końcu jednak udało nam się wylecieć i zamiast był w PL o 17.00 byłam o 1.00. koszmar i nigdy więcej

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

tak podejrzalam ostatnią stronę i widzę OMD że dotarłaś już do Krk. ehhh Ty musiałaś się tak śpieszy? potrzebuję kamieni znad morza-myślałam że mi przywieziesz gratuluję trasy za kierownicą ja na początku też byłam mega spięta i bolalo mnie wszystko, ale z czasem człowiek nabierze wprawy i będziesz śmigać jak ta lala. co się z kotkiem stało? sorki, ale nie nadrobię wszystkiego po tylu dniach

Hiper
- a co Ty się opierniczasz na L4? co to ma być?

Cholerka- jak się czujesz? + Lenka- jeśli chodzi o tandetę to ja tez planuję się w sobotę wybrać może skoczymy razem? a co Ty Lenka musisz kupować? co do kiecki, dzięki za info ale raczej oleję temat. pierdzielę za 160zł wbijać się w mega niewygodną i powodującą u mnie traumę bieliznę jak PM waży jakieś 90kg i ma to gdzieś poza tym tak się napatrzyłam na Ukrainie na walenie na plażach, że sama czuje się jak anorektyczka

Mistrzyni-dostałas maila?

jakieś spotkanie, zamówienie? komuś widzę kasę? Shiru pamiętam że Tobie.

muszę garnąć klub.
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 20:46   #1052
kasiencja
Pani Buka

nie poznaję siebie, byłam 13h poza domem ale taki ładny dzień że szkoda było nie skorzystać.

SdC, to ja też teraz bywam niedaleko

gg22 masakra... to była jakaś zorganizowana wycieczka?

a ja już czuję się lepiej, wczoraj miałam jakiś chwilowy kryzys z niewyspania i chyba jakieś jedzenie mi zaszkodziło. więc mam nadzieję że uda mi się zrobić jeszcze to o co prosiłaś

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-09-26 o 20:49
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 22:40   #1053
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho? :| Aż się momentami zastanawiam czy nie ma jakiejś awarii wizażu

Byłam na chwilkę na rolkach a teraz ciężkie zadanie przede mną-muszę rozpakować ciuchy i zrobić porządek w szafie....
Właśnie, gdzie się wszyscy podziali?
OMD, jakie cięzkie zadanie? Przecież to przyjemność!
Ja dzisiaj znowu skręcałam część mebli do garderoby, poza tym odebrałam prawie całe oświetlenie na cały dół.
Ej, laski, coś jest ze mną nie tak chyba od pół roku nie kupiłam sobie żadnego ciucha. Chyba się wybiorę z Wami do CHT o ile wypad będzie w godzinach poranno-popołudniowych bo pozniej mam zajęcia na kosmetologii.

Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
teraz przydało by mi się tylko kupić takie organizery na bieliznę itp.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5003023
może jakieś zamówienie ?;>

i byłam dziś u fryzjera, skróciłam jednak trochę włosy
Nie chcę tego oficjalnie pisać, ale u tego użytkownika są takie przezroczyste pudełka na buty jakich szukała Lenka, chyba trzeba otworzyż zamówienie w klubie
Trochę tzn ile? dawaj foty!!

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
wróciłam!:

przyjechał minister spraw zagranicznych Ukrainy, polski konsul, tv i był po prostu cyrk na kółkach... w końcu jednak udało nam się wylecieć i zamiast był w PL o 17.00 byłam o 1.00. koszmar i nigdy więcej[COLOR="Silver"]

Mistrzyni-dostałas maila?

muszę garnąć klub.
Stęskniliśmy się za Tobą
Miałaś niezłą jazdę, wypuścić gg poza PL to od razu się telewizja zjeżdża
Nie wiem o jakim mailu piszesz. O tym ze zdjęciami? tak dostałam, już o tym rozmawiałyśmy na pw chyba, że chodzi o coś innego ale w takim przypadku to nie dostałam

a propos zamówień... to wyspa nadal aktualna? bo też się pogubiłam
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 23:41   #1054
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Nieaktualna.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 00:06   #1055
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Była tylko jedna kredka, więc wzięłam ją dla oli_gie.
dzięki wielkie! Podeślesz mi na PW dane do przelewu i kwotę?
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
P

CHT to centrum handlowo-towarowe, a nie centrum handlowe tandeta
Wydaje mi się, że skrót powstał od Centrum Handlowe Tandeta, tylko potem zrobili konkurs na nowe rozwinięcie skrótu i chyba dlatego się tak teraz mianują ale mogę się faktycznie mylić.

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36765323]
Korzystając z okazji bycia na L4 i potrzeby robienia czegoś w domu, zrobiłam sobie porządek w kolorówką. Na ten moment mam niewiele ponad dwie biedronkowe szafeczki kosmetyków [/QUOTE]
Ostatnio Cię nie poznaję
Cytat:
Krym jest piękny i na pewno wart zobaczenia, ale przeżyłam 7 cholernie męczących dni ludzie z którymi pojechałam to rozkapryszone roszczeniowe 5latki wokół których trzeba skakać i organizować im czas. masakra. ale to pikuś.
dzień przed wyjazdem wyrzucili nas z hotelu, bo obsługa nałożyła sobie rezerwacje, a że tamta grupa była większe i dala łapówę (podobno) to ich przyjęli a nas wyrzucili. ale to też pikuś to tego co było dalej. W drodze na lotnisko bez żadnych wyjaśnień czekaliśmy godz. w szczerym polu mając 50min do odlotu samolotu. Dopiero grożąc wezwaniem policji zostaliśmy odwiezieni na lotnisko, a tam z godz. na godz. przesuwali nam odlot. Po 8h czekania okazało się, że nie wylecimy bo ukraiński przewoźnik wisi 10 tys.$ dla lotniska przyjechał minister spraw zagranicznych Ukrainy, polski konsul, tv i był po prostu cyrk na kółkach... w końcu jednak udało nam się wylecieć i zamiast był w PL o 17.00 byłam o

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nie poznaję siebie, byłam 13h poza domem ale taki ładny dzień że szkoda było nie skorzystać.
13 h poza domem to takie dziwne? Przecież ponad połowę tego czasu zajęły Ci praktyki

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 00:08   #1056
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, chcę zacząć olejować włosy. Nie ukrywam, że potrzebuję pomocy
Czego potrzebuję? Olej, szampon do zmywania to oczywiste, a z takich mniej oczywistych? jakiś czepek? Nie wiem co jeszcze...
Czy taki "szampon" nada się do zmywania?
Szukałam dziś w Rossmannie tych słynnych olejków, które wycofywali, ale nie znalazłam. Widziałyście je już gdzieś?

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36765323]Podobno tez z ZSK jest bardzo dobry
[/QUOTE]
Dzięki Jutro sobie przeglądnę.

gg no to miałaś wyjazd z przygodami...

Cytat:
Też siebie nie poznaję Byłam z TŻtem kilka godzin na zakupach i on kupił kilka siat ubrań, a ja tylko 3 podstawowe kosmetyki.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 01:06   #1057
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Czego potrzebuję? Olej, szampon do zmywania to oczywiste, a z takich mniej oczywistych? jakiś czepek? Nie wiem co jeszcze...
Czy taki "szampon" nada się do zmywania?
Szukałam dziś w Rossmannie tych słynnych olejków, które wycofywali, ale nie znalazłam. Widziałyście je już gdzieś?
Ja widziałam w zeszłym tygodniu na Sławkowskiej ale nie wiem, czy to były jeszcze stare olejki czy już nowa edycja. Jeśli chodzi o dobór szamponów to raczej zależy od konkretnego oleju - niektóre mogą być np. cięższe i trudne do zmycia. Ale zwykle każdy szampon w końcu daje radę, najwyżej trzeba go aplikować dwukrotnie myślę, że ten z babydreamu może być. Ale sama tak de facto musisz wyczuć. Nic mniej oczywistego nie potrzebujesz możesz rozczesać włosy po naolejowaniu Tangle Teezerem, to się wszystko równomiernie rozprowadzi

Zamów sobie w BU u SdC olej monoi

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2012-09-27 o 01:07
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 08:47   #1058
Lenkapuma
Zakorzenienie

gg, nudziłabyś się, gdyby było za spokojnie, co? Historia jak z jakiejś komedii pomyłek.
Co do sukienki modelującej - w sumie racja, nie jest Ci niezbędna. Mnie też nie będzie, jeśli dotrę do Tandety i kupię wyjściową sukienkę
Fajnie by było, gdybym trafiła na małą czarną. Ostatnio coraz więcej mam sytuacji, w których by się przydała, a nie mam żadnej

Cytat:
Ej, laski, coś jest ze mną nie tak chyba od pół roku nie kupiłam sobie żadnego ciucha. Chyba się wybiorę z Wami do CHT o ile wypad będzie w godzinach poranno-popołudniowych bo pozniej mam zajęcia na kosmetologii.

Nie chcę tego oficjalnie pisać, ale u tego użytkownika są takie przezroczyste pudełka na buty jakich szukała Lenka, chyba trzeba otworzyż zamówienie w klubie
Trochę tzn ile? dawaj foty!!
Ja nie wiem, czy w sobotę ostatecznie się wybiorę do CHT. We wtorek byłam na spacerze nad Wisłą i mnie przewiało (bo dziwne żeby nie jak paradowałam w cienkich rajstopkach). Efekt jest taki, że gardło mnie drapie, a dziś dodatkowo cieknie z nosa i ćmi głowa
Nie wiem w jakim stanie będę w sobotę :/

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 08:53   #1059
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
i byłam dziś u fryzjera, skróciłam jednak trochę włosy
Dużo? Mało? Pochwal się

Cytat:
OMD, jakie cięzkie zadanie? Przecież to przyjemność!
Ja dzisiaj znowu skręcałam część mebli do garderoby, poza tym odebrałam prawie całe oświetlenie na cały dół.
Zawsze do porządków w szafie zabieram się z wielkim zapałem ale niestety szybko mi się nudzi to składanie ciuchów Przydałoby mi się więcej miejsca na wieszaki-przecież to takie wygodne
A ty ciuchów nie kupujesz za to szafy, płytki itd Przewartościowało Ci się
Stary 2012-09-27, 09:06   #1060
Lenkapuma
Zakorzenienie

Paznokciowe dziewczyny, a takich cudów już próbowałyście ze swoimi paznokciami?

Cytat:
Napisane przez e-Urszula Pokaż wiadomość
Naklejki albo ...folia transferowa. Nakłada się bardzo łatwo. Wygląda zjawiskowo. Cenowo wychodzi lepiej niż naklejki - jest dużo wydajniejsza.
Mówię o czymś takim:
Folia-1
Folia-2
Folia-3
Folia-4
Jestem po pierwszych testach Ten specjalny klej jest rewelacyjny również do brokatu. Na zdjęcia nie liczcie, chyba, że ktoś wytłumaczy mi jak blondynie, jak się je załącza do postów
Edit: Nawet nie wiedziałam, że można takie czary mary wyczyniać http://www.youtube.com/watch?v=bOFO5...feature=relmfu

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-09-27 o 09:10
Stary 2012-09-27, 09:35   #1061
jojla
Zakorzenienie

OMD super, że z kotkiem już lepiej

Cytat:
dzień przed wyjazdem wyrzucili nas z hotelu, bo obsługa nałożyła sobie rezerwacje, a że tamta grupa była większe i dala łapówę (podobno) to ich przyjęli a nas wyrzucili. ale to też pikuś to tego co było dalej. W drodze na lotnisko bez żadnych wyjaśnień czekaliśmy godz. w szczerym polu mając 50min do odlotu samolotu. Dopiero grożąc wezwaniem policji zostaliśmy odwiezieni na lotnisko, a tam z godz. na godz. przesuwali nam odlot. Po 8h czekania okazało się, że nie wylecimy bo ukraiński przewoźnik wisi 10 tys.$ dla lotniska przyjechał minister spraw zagranicznych Ukrainy, polski konsul, tv i był po prostu cyrk na kółkach... w końcu jednak udało nam się wylecieć i zamiast był w PL o 17.00 byłam o 1.00. koszmar i nigdy więcej
niezłe przygody... masakra

Cytat:
Ja nie wiem, czy w sobotę ostatecznie się wybiorę do CHT. We wtorek byłam na spacerze nad Wisłą i mnie przewiało (bo dziwne żeby nie jak paradowałam w cienkich rajstopkach). Efekt jest taki, że gardło mnie drapie, a dziś dodatkowo cieknie z nosa i ćmi głowa
Nie wiem w jakim stanie będę w sobotę :/
Też się załatwiłam Jak dotąd wszyscy dookoła chorowali a ja się trzymałam a dziś boli mnie tchawica i oskrzela i kaszlę jak stary palacz A muszę w weekend załatwić ostatnie ślubne sprawy i wyleczyć się przed

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2012-09-27 o 09:37
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:38   #1062
Lenkapuma
Zakorzenienie

jojla, to sobie fatalny moment "wybrałaś" na chorowanie. Kuruj się skutecznie

Stary 2012-09-27, 09:44   #1063
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość

Też siebie nie poznaję Byłam z TŻtem kilka godzin na zakupach i on kupił kilka siat ubrań, a ja tylko 3 podstawowe kosmetyki.
A na jakim dziale szukałaś? Bo one są obok balsamów do ciała. Jeżeli nie było to pewnie wszyscy wykupili przez ten szał a propos wycofywania ich z rossmannów. Nie ma się co martwić, niebawem wrócą tylko w bardziej praktycznym opakowaniu - z pompką
Ja do zmywania używam szmponu z Babydream, takiego niebieskiego z Rossmanna.

Wczoraj udałam się na zakupy jednak ale kupiłam prawie same najpotrzebniejsze rzeczy : kończył mi się etiaxil, więc wpadł do koszyka, pasta do zębów, płyn do płukania jamy ustnej. Była promocja na krem nawilżający Dermiki ( 18 zł) więc wzięłam dwa - dla siebie i dla bratowej
Poza tym w Futurze kupiłam sobie piżamkę szarą z długim rękawem i figi

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Przydałoby mi się więcej miejsca na wieszaki-przecież to takie wygodne
A nie myślałaś o czymś takim: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60179434/ ?

Cytat:
Paznokciowe dziewczyny, a takich cudów już próbowałyście ze swoimi paznokciami?
Nie próbowałam bo w zasadzie chyba więcej przy tym roboty, mycia i skupienia. Można spróbować żeby zobaczyć efekt na swoich paznokciach ale jakoś nieszczególnie mi się to podoba.
Stary 2012-09-27, 09:57   #1064
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
jojla, to sobie fatalny moment "wybrałaś" na chorowanie. Kuruj się skutecznie
Dzięki Ja zawsze wybieram na chorowanie najlepszy możliwy moment
Ty też się kuruj

Stary 2012-09-27, 10:04   #1065
nicRu
maszyna, nie człowiek

Wredna Myszka, jak chcesz zacząć z olejowaniem, to polecam poczytać bloga Anwen albo zacząć od wlosowego posta ewalucji. Generealnie trochę odpowiedniej pielęgnacji i moje kudły od połowy długości przestały być bezkształtną miotłą i zamieniły się w fale Myślę, że warto nie popadać w skrajności i nie zrażać się - po naczytaniu się jak to dziewczyny trzymają olej na włosach całą noc albo i dwa dni jesli nie wychodza z domu myślałam, że im dłużej tym lepiej, a u mnie jak na złość włosy najlepsze włosy mam jak trzymam olej 2-3 godziny, nie dłużej Mam teraz komfortowy rozkład zajęć i będę mogła 2-4 razy w tygodniu nakładać olej
Stary 2012-09-27, 10:36   #1066
gg22
Zakorzenienie

czy dzisiaj jest halny?
masakra co za pogoda... duszę się z braku powietrza

Cytat:
gg22 masakra... to była jakaś zorganizowana wycieczka?
tak to był wyjazd organizowany przez moją firmę i biuro podróży, a pośrednikiem na miejscu było ukraińskie biuro

Cytat:
Stęskniliśmy się za Tobą
Miałaś niezłą jazdę, wypuścić gg poza PL to od razu się telewizja zjeżdża
Nie wiem o jakim mailu piszesz. O tym ze zdjęciami? tak dostałam, już o tym rozmawiałyśmy na pw chyba, że chodzi o coś innego ale w takim przypadku to nie dostałam

tiaaaaaa bo uwierzę. wysłałam Ci wczoraj smsa i co? tak samo dzwoniłam do Lenki a potem SdC mnie uświadomiła że spotkanie nie jest w tą środę, ja nie wiem jak ja czytam

aaa już nie pamiętam tego PW zawiesiłam się, że mi nie odpisałaś, ale coś mi ćmi że chyba mam Ci je przynieść do przymierzenia tak?

jak będziesz chciała to ja pewnie się wybiorę w sobotę na tandetę, ale poranne godziny w stylu 8-10 w ogóle nie wchodzą w grę
mam takie zaległości w spaniu, że się przewracam w dzień, a w nocy znowu nie mogę za cholerę usnąć

gadałaś, gadałaś i czemu nei zamówiłaś?

Cytat:
gg, nudziłabyś się, gdyby było za spokojnie, co? Historia jak z jakiejś komedii pomyłek.
Co do sukienki modelującej - w sumie racja, nie jest Ci niezbędna. Mnie też nie będzie, jeśli dotrę do Tandety i kupię wyjściową sukienkę
Fajnie by było, gdybym trafiła na małą czarną. Ostatnio coraz więcej mam sytuacji, w których by się przydała, a nie mam żadnej
widać u mnie nie może być normalnie.
daj spokój, po co Ci kiecka? tyle jej szukałaś, tak ładnie w niej wyglądasz, wymyślasz wiesz?
a mała czarna to i mi by się przydała bo też nie mam ani jednej
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:36   #1067
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Cytat:
bo pozniej mam zajęcia na kosmetologii.
Skoro studiujesz kosmetologie to mam pare pytań. Studiujesz w KWSPZ? Na którym roku? Jesteś zadowolona ze studiów? Dużo jest przedmiotów teoretycznych związanych z biologią? Dużo jest chemii? Ogólnie ciężko jest? Pytam bo za 2 lata kończe studia magisterskie i tak się zastanawiam, czy nie iść potem właśnie na kosmetologię tak hobbistycznie. Jeśli chcesz możemy przejść na PW.
kika17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:49   #1068
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
tiaaaaaa bo uwierzę. wysłałam Ci wczoraj smsa i co? tak samo dzwoniłam do Lenki a potem SdC mnie uświadomiła że spotkanie nie jest w tą środę,

widać u mnie nie może być normalnie.
daj spokój, po co Ci kiecka? tyle jej szukałaś, tak ładnie w niej wyglądasz, wymyślasz wiesz?
a mała czarna to i mi by się przydała bo też nie mam ani jednej
Co chciałaś? Możesz teraz zadzwonić

Po to, że ta nie leży idealnie. Gdy ją kupowałam miałam 2 mc na poprawienie sylwetki i niczego nie zrobiłam Mała czarna przydałaby się tak czy siak.

Stary 2012-09-27, 10:56   #1069
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
tiaaaaaa bo uwierzę. wysłałam Ci wczoraj smsa i co? tak samo dzwoniłam do Lenki a potem SdC mnie uświadomiła że spotkanie nie jest w tą środę, ja nie wiem jak ja czytam

aaa już nie pamiętam tego PW zawiesiłam się, że mi nie odpisałaś, ale coś mi ćmi że chyba mam Ci je przynieść do przymierzenia tak?

jak będziesz chciała to ja pewnie się wybiorę w sobotę na tandetę, ale poranne godziny w stylu 8-10 w ogóle nie wchodzą w grę
mam takie zaległości w spaniu, że się przewracam w dzień, a w nocy znowu nie mogę za cholerę usnąć

gadałaś, gadałaś i czemu nei zamówiłaś?
Tego smsa przeczytałam o 20 jak wracałam do domu i byłam pewna, że Cię już ktoś uświadomił a spodnie przynieś proszę na spotkanie w następną środę wezme je do przymierzenia.
A jeżeli chodzi o Tandete to może umówmy się na 11
A nie zamówiłam bo nie mogłam się zdecydować i się zamówienie skończyło

Cytat:
Napisane przez kika17 Pokaż wiadomość
Skoro studiujesz kosmetologie to mam pare pytań. Studiujesz w KWSPZ? Na którym roku? Jesteś zadowolona ze studiów? Dużo jest przedmiotów teoretycznych związanych z biologią? Dużo jest chemii? Ogólnie ciężko jest? Pytam bo za 2 lata kończe studia magisterskie i tak się zastanawiam, czy nie iść potem właśnie na kosmetologię tak hobbistycznie. Jeśli chcesz możemy przejść na PW.
Nie studiuję, tylko chodze na studium kosmetyczne do cosinusa. Czy jestem zadowolona? Z jednej strony tak, bo np w tym semstrze będziemy wykonywały mikrodermambrazję i masaże więc czegoś nowego się nauczę bo jak do tej pory to za wiele nowych rzeczy dla mnie nie było Porażką jest wymóg 50% obecności, jeszcze w tym roku sobie wymyślili, że ma to być 50% w miesiacu! Teoretyczne przedmioty są wszystkie oprócz pracowni kosmetycznej. Chemii jest dużo, jest pracownia, chemia ogólna a jeżeli chodzi o biologię - jest przez dwa semestry anatomia i fizjologia.
Hobbystycznie jak najbardziej polecam, ja też mam już zawód a to po prostu lubię i dlatego się zapisałam.A dyplom zawsze się przyda
Stary 2012-09-27, 10:56   #1070
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie to już nie zadzwoniła .

Cytat:
Po to, że ta nie leży idealnie. Gdy ją kupowałam miałam 2 mc na poprawienie sylwetki i niczego nie zrobiłam Mała czarna przydałaby się tak czy siak.
Najważniejszą zasadą zakupów jest niekupowanie rzeczy na zasadzie "schudnę, poprawię sylwetkę" .
Stary 2012-09-27, 10:57   #1071
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja się oszukuję czasami w drugą stronę - że przytyję A waga się nie rusza, ani nie tyję ani nie chudnę od roku...
Stary 2012-09-27, 11:13   #1072
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Najważniejszą zasadą zakupów jest niekupowanie rzeczy na zasadzie "schudnę, poprawię sylwetkę" .
I Ty, Brutusie?

Stary 2012-09-27, 11:29   #1073
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Cytat:
Nie studiuję, tylko chodze na studium kosmetyczne do cosinusa. Czy jestem zadowolona? Z jednej strony tak, bo np w tym semstrze będziemy wykonywały mikrodermambrazję i masaże więc czegoś nowego się nauczę bo jak do tej pory to za wiele nowych rzeczy dla mnie nie było Porażką jest wymóg 50% obecności, jeszcze w tym roku sobie wymyślili, że ma to być 50% w miesiacu! Teoretyczne przedmioty są wszystkie oprócz pracowni kosmetycznej. Chemii jest dużo, jest pracownia, chemia ogólna a jeżeli chodzi o biologię - jest przez dwa semestry anatomia i fizjologia.
Hobbystycznie jak najbardziej polecam, ja też mam już zawód a to po prostu lubię i dlatego się zapisałam.A dyplom zawsze się przyda
Ok, bardzo dziękuje za odpowiedź. A powiedz mi jeszcze czy dużo jest zajęć praktycznych? Bo nie ukrywam, że na tym mi najbardziej zależy i właśnie waham się czy zrobić sobie studia czy studium, co polecasz?
kika17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:37   #1074
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
I Ty, Brutusie?
Cóż mam Ci powiedzieć skoro to było głupie?
Stary 2012-09-27, 11:55   #1075
Lenkapuma
Zakorzenienie

Najlepiej nic nie mówić tylko wskazać sklep, gdzie znajdę sukienkę idealną dla mnie, zouzo :P

Źle się czuję ;(

Stary 2012-09-27, 12:06   #1076
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kika17 Pokaż wiadomość
Ok, bardzo dziękuje za odpowiedź. A powiedz mi jeszcze czy dużo jest zajęć praktycznych? Bo nie ukrywam, że na tym mi najbardziej zależy i właśnie waham się czy zrobić sobie studia czy studium, co polecasz?
dużo to jest pojęcie względne. Ja w tym semestrze mam 80 godzin lekcyjnych.
Stary 2012-09-27, 12:07   #1077
Ineso
Matka Smoka

Wróciłam
Nie ma to jak mocny powrót do rzeczywistości - właśnie odebrałam od listonosza list z ponagleniem wpłaty zaległości za czynsz dwumiesięczny Nie wiem jakim cudem zapomniałam o wpłatach. A myślałam, że gorzej na moim koncie w tym miesiącu nie będzie
Z innych nieprzewidzianych wydatków - tuż przed wyjazdem uświadomiliśmy sobie z tż, że po tym jak bardzo schudł przydałoby się przymierzyć garnitur, skoro zaraz po urlopie idziemy na wesele. Przymierzył... No masakra. Ostatecznie skończyło się na oddaniu do krawca, który cały garnitur (oraz koszulę) rozpruje, przytnie i zszyje ponownie. 200zł. Zawsze to mniej niż nowy garnitur, tym bardziej, że ten też prawie nowy- raptem dwa razy założony.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:08   #1078
2016070953
Konto usunięte

też przez ten halny nie mogę oddychać, mam resztki zaziebienia, duszę się i zaraz chyba zwymiotuję albo zemdleję
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:12   #1079
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Źle się czuję ;(

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Wróciłam
Nie ma to jak mocny powrót do rzeczywistości - właśnie odebrałam od listonosza list z ponagleniem wpłaty zaległości za czynsz dwumiesięczny Nie wiem jakim cudem zapomniałam o wpłatach. A myślałam, że gorzej na moim koncie w tym miesiącu nie będzie
Z innych nieprzewidzianych wydatków - tuż przed wyjazdem uświadomiliśmy sobie z tż, że po tym jak bardzo schudł przydałoby się przymierzyć garnitur, skoro zaraz po urlopie idziemy na wesele. Przymierzył... No masakra. Ostatecznie skończyło się na oddaniu do krawca, który cały garnitur (oraz koszulę) rozpruje, przytnie i zszyje ponownie. 200zł. Zawsze to mniej niż nowy garnitur, tym bardziej, że ten też prawie nowy- raptem dwa razy założony.
A jak wrażenia z urlopu?

Stary 2012-09-27, 12:19   #1080
OneMoreDress
Zakorzenienie

Wszystkie się pochorowały?

Cytat:
A nie myślałaś o czymś takim: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60179434/ ?
Myślałam ale nie mam gdzie tego postawić Po prostu muszę przeorganizować troszkę rzeczy w szafie i jakoś to wszystko pomieszczę

Cytat:
Źle się czuję ;(

Patrz jaką fajną halkę wygrałam za 30 zł-nówka
http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../85/2638228507

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości