Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 08:54   #3901
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Czuje sie i wygladam jak zombiak - zupelnie juz spac w nocy nie moge. Nie potrafie spac na lewym boku - no za nic w swiecie! I tak jeszcze prawie dwa miesiace
Prosze ladnie mi tu dzisiaj za moja wizyte kciuki trzymac, coby wszystko bylo w porzadku.
Chlopina mi jutro leci do Japonii na dwa tygodnie, a ja juz rozpaczam Te hormony sa beznadziejne - bo to oczywiscie ich wina, kto by za Nim tesknil
Buziaki, kciuki i gratulacje na dzis! Milego dzionka
Ha, dobrze Cię rozumiem, bo mój tż niedawno też mnie zostawił na kilka dni i ja rozpaczałam jak głupia. Japonia.. nieźle - moje marzenie Gdyby tż miał sam jechać to chyba bardziej rozpaczałabym, że ja nie mogę jechać. Trzymaj się dzielnie i odwiedzaj nas często - będziemy Cię pocieszać i zapewniać towarzystwo (co prawda żeńskie towarzystwo, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma )

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:00   #3902
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ok, mój brzuch w 35 tyg i bryka Izuni (wersja spacerowa, z gondolą, z fotelikiem)
brzusio a 4 kółka naprawdę fajne, my dopierow w pażdzierniku zamówimy.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:02   #3903
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry,
ale mi się dobrze spało - chyba pierwsza taka noc od dawna.
Coś czuję że wieczorny spacer pomógł i bardzo mnie dotlenił.
Peperoniku -

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
a serduszko to moja Laurka w 27 tyg
Jakie śliczne - brzuszek z serduszkiem
Troszkę zazdroszczę tego normalnego, ślicznego pępuszka.
Mój jak wywaliło kilka miesięcy temu to nie chce wrócić na miejsce. A tak go lubiłam.
I wogóle ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
zmierzylam brzuszek...martiwe sie bo od x czasu nie urosl nadal 92 cm...
Marti mi też nie rośnie od jakiegoś czasu. Za to dziecko w środku rośnie bez problemu Między wizytami brzuszek nic nie ruszył a dziecko ponad 1kg do przodu.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
w zyciu
juz tzowi poeiedzialam, ze ma zadnych zdjec mi nie robic iu absolutnie nie wstawiac mnie na fb bo zabije...jego kuzyn wstawil zdjecie swojej zonki po cesarce jak lezy z mala..wygladala fatalnie ja bym tża zabila chyba
To mój ostatnio stwierdził że on zdjęcia to zrobi jak wrócimy do domku. Zrobił akcję swojej mamie czyli mojej teściowej. Wcześniej zapowiedział jej że pierwsze wizyty to po szpitalu i najlepiej tydzień po narodzinach. Więc oczywiście była akcja na drugi dzień: "a ja rozmawiałam z X i powiedziała że można teraz odwiedzać w szpitalu, że to nie prawda". On: "można, oczywiście ale my nie chcemy, poza tym przynosi się zarazki itd".
To ona chociaż liczy na zdjęcie dziecka z mamą 1-2 min po porodzie. No myślałam że . Mąż powiedział że on nie będzie nic wysyłał, te 2 godz po porodzie są dla nas i dziecka i nie będzie latał z telefonem. Mamy ochłonąć i wogóle. A poinformuje o narodzinach sms'em jak przejdę już z porodówki do normalnej sali.
Oj coś czuję że bez odwiedzin w szpitalu to się nie obejdzie.
Ja to chyba jakaś dziwna jestem ale chciałabym aby w szpitalu oprócz mojego męża pojawili się po porodzie tylko maks moi rodzice.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no wlasnie to nie fair..jakby facet mial cycki z mlekiem to by mozna sie wymieniac heh

Cytat:
Kanapki??nie mozna przeciez jesc jak sie rozpoczela akcja porodowa
Co szpital i położne to inaczej.
U nas na sr np. mówili aby po odejściu wód najeść sie za wszystkie czasy, aby mieć siłę. I zabrać jakieś batoniku ze sobą. Bo to będzie bardzo wyczerpujące a nie wiadomo kiedy nam się pierwszy posiłek dostanie. I że oni w swoim szpitalu odchodzą od zakazu jedzenia i picia. Bo teraz nawet jak trzeba cesarkę to robi się w znieczuleniu takim co pozwala. Ale co szpital to inaczej. Zakładam się że tam gdzie ja chcę rodzić to nie można jeść.

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
ja mogę Ci polecić Recaro - Young Profi Plus - zdobył najlepsze noty w crash testach
ogólnie jest podobno bardzo wygodny ( to opinia mojego brata) - ja go mam już, ale jeszcze nie używałam, więc ciężko stwierdzić
http://www.recaro-polska.pl/index.ph...ung-profi-plus
poza tym powinnaś sprawdzić który pasuje do Twojego wózka, a jeśli jakiś nie pasuje, to czy można kupić adaptery do niego
dziękuję .
No właśnie dostaliśmy wózek od znajomych (spacerówka + gondola) i teraz fotelik trzeba dokupić
Tylko ja powiem szczerze że nie wiem czy przyda mi się fotelik do wózka. W sumie rodzimy późną jesienią i zimą. I jak będę wychodziła to na pewno z gondolą. No chyba że podejść z autka do przychodni. Bo te foteliki są zwykle 0-13 kg. A podejrzewam że na wiosnę to zacznę przechodzić na spacerówkę.
Zacznę rozglądać się za fotelikami.
A gdzie wogóle kupujecie - na allegro, czy w sklepach z wózkami?

Cytat:
mi nawet batonika nie pozwola ale wiecie co??urodze i sie najem ciatek korzennych ze az sie taka mam na nie ochote!!
właśnie - jak urodzisz to sobie odbijesz

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dziś wizyta . Nie mam umówionej godziny bo w mojej przychodni one nie obowiązuje. Lekarz potrafi przyjsc o której chce chyba że pielęgniarka go pogoni. Więc poczekam sobie od jakiejś 7,40 . pielęgniarka porzychodzi a 8 a lekarz powinien zaraz po 9. mam nadziejeże nadal bęę miała tyle szczęśćia że załapie się jako 2 albo 3 chyba że przepuści ktoś kogoś np,. jakąś staruszkę.
Jest 6 rano powinnam się z jednego na drugi bok przekręceć ale mój M na 6 do pracy więć juz od 5,30 u rodziców jestem . Oni śpią a ja przed kompem ....
Wczoraj w dzięn troszke pospałam ale później mi odbiło i pojechałam z teściami na żołędzie.. Ja miałam iść na spacer tam gdzie on jechali ale jakoś troche sie pozginałam, Teściowa tylko ciągle " zostaw to ić się przejść ... " puźniej nie pozwalała mi wysiadać z samochodu. Teścia też ciągle gania. znalazłam ... bardziej zobaczyłam tam fajna .. tak jakby małą kapliczke chciałam zrobić zdjęcie w drodze powrotnej .. ale była tam jakaś wycieszka więc nawet po żołędzie sie nie zatrzymywaliśmy .. szkoda, może innym razem.
Maluszek wczoraj 3 razy mi pod żeberka właził wredus jeden , M sie tylko smiał ze mnie, On chyba był zły na mnie chyba za te żołędzie bo jak wróciliśmy on już z pracy wróciła i taki zimny był ... z ledwościa cześć mi odpowiedział..
Ciekawe jak tam moje badania . wiezorem postaram się zajrzeć i napisać co i jak . A teraz zmykam bo słysze że muśka już się rusze idę ją pomęczyc .. miłego dnia
za wizytę

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
witam się w 32 tygodniu jeszcze do 10 kg nie dobiłam mam +9,5 kg jak już się ogarnę to zarzucę jakąś fotkę
a mnie jak wody odeszły to zjadłam mega wielką paczkę pianek haribo i to w szpitalu, miałam schomikowane w szufladzie, żeby położne nie wyzywały

a co do wyglądu po porodzie, to ja urodziłam o 2:20 w nocy, a rano jak się przejrzałam w lusterku to się nie poznałam twarz spuchnięta jak balon, dopiero na drugi dzień zeszła opuchlizna a najlepszy zonk, że urodziłam a brzuch nadal na swoim miejscu
za 32 tydzień
Właśnie i potem ja będę wyglądała jak balon a tu wycieczki odwiedzających.... jak będzie dobrze to przecież tylko 48 godz. Przecież wszyscy zdążą zobaczyć.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Aerien - śliczny wózek i jaki ładny domek
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:08   #3904
AnitkaKotek
Raczkowanie

Justa ja tez wczoraj zaczęłam 35 i tez mały waży 2350...
to ja juz sama nie wiem teraz.

JAk Wam pomijały nocki?
mi kiepsko sie spało, niestety.
Na poprawe humoru od samego rana Oliwka
płakała, ze nie chce isc do przedszkola wiec nie poszła.
Teraz ogląda bajki, a ja mam chwile na kawke i pączusia;]
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:08   #3905
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Ale ma dziś podły humor

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 09:10   #3906
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ale ma dziś podły humor
na poprawę , co się dzieje?
Stary 2012-09-27, 09:11   #3907
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

witajcie
kciukasy za wizyty dzisiejsze

i gratuluję kolejnych tygodni

aerien, śliczny wózeczek i domek Izuni też
u nas na sr też mówili, żeby się najeść, bo głód źle wpływa na naszą psychikę. I, że nie powinno się głodzić kobiet, bo przecież jak kogoś z wypadku przywożą, to też nikt nie pyta czy jadł pan obiad, tylko od razu na stół jak trzeba. Mnie się to wydaje sensowne. Położna podpowiadała, żeby wziąć kawałek czekolady, czy jakiś batonik np zbożowy, żeby szybko energii dodał

moja noc to dziś horror. Nie mogłam spać przez ten głupi katar a w dodatku jak poszłam do łazienki to miałam w nocy taką dziwną, lepką wydzielinę. Możliwe, że to czop??? Czy mi się zeschizowało

Marti, śliczne te fotki na blogach
Stary 2012-09-27, 09:14   #3908
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, mój brzuch w 35 tyg i bryka Izuni (wersja spacerowa, z gondolą, z fotelikiem)
fajna bryczka - podobają mi się kolory gdybym na 100% wiedziała, że i ja córkę hoduje to też bym poszła w taką kolorystykę - niech się dobrze prowadzi - a brzuszek świetny - i jaki duży ale podobno właśnie przy drugim/trzecim dziecku brzuszki są większe, prawda?

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Ale ma dziś podły humor
na poprawę

Stary 2012-09-27, 09:14   #3909
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
na poprawę , co się dzieje?
dziękuję, nic się nie dzieje, pogoda do dupy, pewnie dlatego.

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 09:15   #3910
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
moja noc to dziś horror. Nie mogłam spać przez ten głupi katar a w dodatku jak poszłam do łazienki to miałam w nocy taką dziwną, lepką wydzielinę. Możliwe, że to czop??? Czy mi się zeschizowało
hm... w ktorym jestes tygodniu? mi czop odchodzil ok 1,5 tygodnia przed porodem... ale to jest bezbarwna bezwonna kisielowana wydzielina...
dopuki nie ma w niej krwi jest oki.

Mi dzis jakos dziwnie poleciało ale takie białe jak budyn... tez nie wiem co to.
Może poprostu jakies upławy.
Stary 2012-09-27, 09:19   #3911
aerien83
Zadomowienie

Dzięki kochane za ciepłe słowa

halwaya Kuba miał wózek niebiesko-seledynowy, więc chciałam teraz typowo dziewczyński i tak, ponoć z każdą kolejną ciążą brzuch rośnie szybciej i jest większy niż poprzednio, bo macica już wyrobiona i łatwiej się poddaje.

gusiak23 na pewno nie czop, spokojnie czop to szara galaretka - tak nam położna na sr tłumaczyła. Poza tym czop nie zawsze sam wychodzi - mi np usuwali go lekarze (w ciąży z Kubusiem)

Pani_Jasiowa nie smutaj. A ja uwielbiam taką pogodę, jak jest szaro buro i ponuro, od razu mam lepszy humor głupie, wiem, ale ja w październiku rodzona to może stąd moje umiłowanie jesiennej aury

Właśnie sms-a od szwagierki dostałam, ze jednak jutro przyjdzie bo dziś deszcz leje i nie ma ochoty wychodzić
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:23   #3912
emylka86
Zakorzenienie

witam.
wczoraj już nie wchodziłam, bo złapał mnie taki dół, że przeryczałam całe popołudnie... dziś czuję się już troszkę lepiej...

o 16.30 szkoła rodzenia... ciekawe co dziś ciekawego będzie...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:23   #3913
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

ehhh dobra czas sie ubrać i troszkę ogarnąć, mam już dość tego siedzenia w domu

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 09:25   #3914
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
witam.
wczoraj już nie wchodziłam, bo złapał mnie taki dół, że przeryczałam całe popołudnie... dziś czuję się już troszkę lepiej...

o 16.30 szkoła rodzenia... ciekawe co dziś ciekawego będzie...
oj ale tak bez powodu ten dół, mam nadzieję?
dziś będzie lepiej

Cytat:
ehhh dobra czas sie ubrać i troszkę ogarnąć, mam już dość tego siedzenia w domu
Stary 2012-09-27, 09:25   #3915
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochane za ciepłe słowa

halwaya Kuba miał wózek niebiesko-seledynowy, więc chciałam teraz typowo dziewczyński i tak, ponoć z każdą kolejną ciążą brzuch rośnie szybciej i jest większy niż poprzednio, bo macica już wyrobiona i łatwiej się poddaje.
No właśnie jak byłam na szkole rodzenia położna poprosiła, by się przedstawić i powiedzieć na kiedy ma się termin i babki z naprawdę dużymi brzuchami czasami miały termin później.. to zaczęłam się martwić, że mój mały.. a potem jak powiedziały, że to będzie ich drugie lub trzecie dziecko to się uspokoiłam - pierwiastek było chyba tylko 3 - tylko nie wiem po co te wielodzietne weteranki chodzą na te szkoły rodzenia.. zwłaszcza, że nic ciekawego na prawdę nie było na tych zajęciach - nic czego bym i ja nie wiedziała. strata czasu, ale no nic - jeszcze tylko dwa spotkania - pójdę, żeby nie mieć wrażenia, że a nuż coś mnie ominęło..

Stary 2012-09-27, 09:27   #3916
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
fajna bryczka - podobają mi się kolory gdybym na 100% wiedziała, że i ja córkę hoduje to też bym poszła w taką kolorystykę - niech się dobrze prowadzi - a brzuszek świetny - i jaki duży ale podobno właśnie przy drugim/trzecim dziecku brzuszki są większe, prawda?
Przy drugim - większy .
Przekażę to kuzynce która przytyła w 1 ciąży 20 kg i generalnie miała brzuch olbrzym przed sobą (bo na ciele to chucherko do samego porodu, wystające kości itd) . Lekarz tak delikatnie ujął "no duży ten brzuch, naprawdę duży". A planują drugie... to będzie brzuch-gigant
Stary 2012-09-27, 09:29   #3917
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
hm... w ktorym jestes tygodniu? mi czop odchodzil ok 1,5 tygodnia przed porodem... ale to jest bezbarwna bezwonna kisielowana wydzielina...
dopuki nie ma w niej krwi jest oki.

Mi dzis jakos dziwnie poleciało ale takie białe jak budyn... tez nie wiem co to.
Może poprostu jakies upławy.
a nam na szkole rodzenia babka mówiła że w czopie mogą być kosmyki krwi... ale nie żywa krew tylko takie drobne różowate kosmyki

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
oj ale tak bez powodu ten dół, mam nadzieję?
dziś będzie lepiej
po prostu za dużo już siedzę w domu... i do tego sama, zaczynam się chyba w nim dusić... ale mam nadzieję że teraz już bedzie lepiej

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 09:31   #3918
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
a nam na szkole rodzenia babka mówiła że w czopie mogą być kosmyki krwi... ale nie żywa krew tylko takie drobne różowate kosmyki

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

po prostu za dużo już siedzę w domu... i do tego sama, zaczynam się chyba w nim dusić... ale mam nadzieję że teraz już bedzie lepiej
ja mam to samo. Na ddtvn jest o wyparzaniu butelek itp

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 09:32   #3919
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
a nam na szkole rodzenia babka mówiła że w czopie mogą być kosmyki krwi... ale nie żywa krew tylko takie drobne różowate kosmyki[COLOR="Silver"]
Ja na porodowce miałam z żyłkami krwi... i niebylo to rożowe tylko czerwone.
Stary 2012-09-27, 09:36   #3920
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie jak byłam na szkole rodzenia położna poprosiła, by się przedstawić i powiedzieć na kiedy ma się termin i babki z naprawdę dużymi brzuchami czasami miały termin później.. to zaczęłam się martwić, że mój mały.. a potem jak powiedziały, że to będzie ich drugie lub trzecie dziecko to się uspokoiłam - pierwiastek było chyba tylko 3 - tylko nie wiem po co te wielodzietne weteranki chodzą na te szkoły rodzenia.. zwłaszcza, że nic ciekawego na prawdę nie było na tych zajęciach - nic czego bym i ja nie wiedziała. strata czasu, ale no nic - jeszcze tylko dwa spotkania - pójdę, żeby nie mieć wrażenia, że a nuż coś mnie ominęło..
A ja myślałam że tylko pierwiastki chodzą na sr
U nas to jest taka schiza jeśli chodzi o oblegane szpitale z super renomą (przynajmniej o jednym w Wawie słyszałam od jakiś 7 osób tę sama teorię) - że jak nie ma się lekarza prowadzącego z tego szpitala X albo zamówionej położnej (i to za jaką kasę ) albo przynajmniej zrobionej sr z tego szpitala X (lub akredytowanej przez ten szpital szkoły rodzenia) to nie ma co jechać tam rodzić bo jak będzie ciasno a prawdopodobieństwo jest duże to odeślą. Że niby tych co mają którąś z tych 3 rzeczy a najlepiej wszystkie na raz to niby nie odeślą. Chociaż ja w to nie wierzę bo gdzie by łóżka stawiali na korytarzach?

A tu tak dla ciekawostki - powiem Wam że jak rozmawiałam ostatnio ze znajomą położną to powiedziała że o ile wakacje były dość spokojne pod względem liczby urodzeń dzieci to teraz w październiku i listopadzie zapowiada się "prawdziwy wysyp grzybków" ubawiła mnie tym określeniem
Stary 2012-09-27, 09:40   #3921
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mnie przekonałaś do tego wózka ; p chociaż jeszcze tako lorent czy jakoś tak mi się podoba...

a brzusio masz śliczny : )

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Ja na porodowce miałam z żyłkami krwi... i niebylo to rożowe tylko czerwone.
a to nie wiem... nam tak ostatnio tłumaczyła, w ksiązce w sumie też mam podobnie napisane... ale to fakt nie wszystkie zauważają ten czop.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
ja mam to samo. Na ddtvn jest o wyparzaniu butelek itp
niestety nie mam tvn'u

pani jasiowa, to oby od teraz było tylko lepiej

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 09:41   #3922
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
jestem żywym przykładem, że nie tylko z Kubą nie chodziłam, i miałam cc, więc teraz bardzo chciałam ale fakt: na 10 ciężarnych jestem jedyną wieloródką w naszej szkole

halwaya
jasne, że idź mnie jeszcze 3 spotkania w sr czekają (trzy za mną), na razie szału też nie było, ale chadzam dla rozrywki, zawsze to jakiś powód do wyjścia z domu

emylka86 dzięki kochana a Tako Laret jest cięższy od Jumper X, więc nie polecam jeśli mieszkasz na 4 piętrze
Stary 2012-09-27, 09:42   #3923
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to jest taka schiza jeśli chodzi o oblegane szpitale z super renomą (przynajmniej o jednym w Wawie słyszałam od jakiś 7 osób tę sama teorię) - że jak nie ma się lekarza prowadzącego z tego szpitala X albo zamówionej położnej (i to za jaką kasę ) albo przynajmniej zrobionej sr z tego szpitala X (lub akredytowanej przez ten szpital szkoły rodzenia) to nie ma co jechać tam rodzić bo jak będzie ciasno a prawdopodobieństwo jest duże to odeślą. Że niby tych co mają którąś z tych 3 rzeczy a najlepiej wszystkie na raz to niby nie odeślą. Chociaż ja w to nie wierzę bo gdzie by łóżka stawiali na korytarzach?

A tu tak dla ciekawostki - powiem Wam że jak rozmawiałam ostatnio ze znajomą położną to powiedziała że o ile wakacje były dość spokojne pod względem liczby urodzeń dzieci to teraz w październiku i listopadzie zapowiada się "prawdziwy wysyp grzybków" ubawiła mnie tym określeniem
u nas każda może przyjść na szkołę rodzenia... moja znajoma drugie dziecko rodziła po 10 latach, i jak sama później przyznała szkoła rodzenia dużo jej dała...

a u nas na zajęciach były laski w 38 tygodniu i miały brzuch mniej więcej taki jak ja. więc stwierdziłam że mój jednak nie jest taki mały jak to wszyscy mówią

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 09:43   #3924
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas jest trochę inaczej - zaproszenie na zajęcia dostałam od mojej położnej - a ta jest przydzielona do mojej kliniki.. więc wszystkie ciężarne należą do tego regionu.. szpital mogłam wybrać sobie sama (albo w mojej wiosce, albo w Oxfordzie, albo w Warwick) i musiałam sama zadecydować. Wybrałam w końcu moją wioskę.. właśnie dlatego, że szpital na miejscu i jest mniejszy - co sprawia, że jednak mniej rodzących i lepsza teoretycznie opieka Chociaż lepiej by w paszporcie wyglądało, że dziecko urodziło się w Oxfordzie hehehe. No można jeszcze w domu rodzić, ale ja jednak chyba wolę mieć profesjonalną opiekę w razie jakby co.. niby w domu masz non-stop dwie położne tylko dla siebie - ale jak coś pójdzie nie tak to jednak jest ryzyko.

Stary 2012-09-27, 09:50   #3925
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
No u nas jest trochę inaczej - zaproszenie na zajęcia dostałam od mojej położnej - a ta jest przydzielona do mojej kliniki.. więc wszystkie ciężarne należą do tego regionu.. szpital mogłam wybrać sobie sama (albo w mojej wiosce, albo w Oxfordzie, albo w Warwick) i musiałam sama zadecydować. Wybrałam w końcu moją wioskę.. właśnie dlatego, że szpital na miejscu i jest mniejszy - co sprawia, że jednak mniej rodzących i lepsza teoretycznie opieka Chociaż lepiej by w paszporcie wyglądało, że dziecko urodziło się w Oxfordzie hehehe. No można jeszcze w domu rodzić, ale ja jednak chyba wolę mieć profesjonalną opiekę w razie jakby co.. niby w domu masz non-stop dwie położne tylko dla siebie - ale jak coś pójdzie nie tak to jednak jest ryzyko.
Też bym wybrała chyba to co bliżej i lepszą teoretyczną opieką
A dziecko zawsze może studiować w Oxfordzie brzmi jeszcze lepiej
Bałabym się rodzić w domu choć wiem że są zwolennicy.
Stary 2012-09-27, 09:51   #3926
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
emylka86 dzięki kochana a Tako Laret jest cięższy od Jumper X, więc nie polecam jeśli mieszkasz na 4 piętrze

ciężki, ale wizualnie mi się podoba... muszę sprawdzić te parametry wszystkie...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 09:53   #3927
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
dobre, jestem za

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Advena
padlam
Mam nadzieję, że za bardzo się nie potłukłaś, bo będę miała wyrzuty sumienia
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
brawo

i jeszcze trzeba nagrody wymyslic dla tej ktora urodzi z godnie z terminem;p wg 1strony;p

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

w piatek mam wizyte to sie zapytam poloznej co potrzeba) ile czego wziasc;p
Proponuję bieg wokół szpitala z nosidełkiem w ręce (może być puste)
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja planuje się spakowac ok. 18 października.. równo miesiąc przed terminem z OM.. Tak położna nam doradzała na SR..
Też tak chyba zrobię, bo potem to nigdy nie wiadomo.
Ja to sie zastanawiam jak ja to upcham do swojej małej torby Chyba będę zmuszona wziąć drugą małą na rzeczy maluszka
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:54   #3928
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
jestem żywym przykładem, że nie tylko z Kubą nie chodziłam, i miałam cc, więc teraz bardzo chciałam ale fakt: na 10 ciężarnych jestem jedyną wieloródką w naszej szkole
proszę - u mnie na sr były same pierworódki i tak się zastanawiałam czy wieloródki też chodzą

Cytat:
u nas każda może przyjść na szkołę rodzenia... moja znajoma drugie dziecko rodziła po 10 latach, i jak sama później przyznała szkoła rodzenia dużo jej dała...
W sumie to rozumiem. Poza tym ciągle wszystko się zmienia, podejście do różnych rzeczy: porodu, połogu, pielęgnacji dzieci.
Albo tak jak Aerien miała cc to teraz też bym poszła na sr.
Stary 2012-09-27, 09:54   #3929
emylka86
Zakorzenienie

nam też położna mówiła, by ok 36 tygodnia być już spakowanym

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 09:55   #3930
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Nam położna tez kilka razy powtórzyła żeby zjeść cos porządnego przed udaniem sie na porodowke. Wiadomo nie grochowke czy kilo smazonej cebuli

A ja dzisiaj jadę do teściów na placki ziemnaczane mniam

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości