|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
nie strasze,wcale nie musi tak przybrać,poza tym te pomiary z usg,różnie bywa,więc spokojnie Cytat:
mój ważył 3700 i bez szwanku,choć wzięłam zzo na żądanie,ale to pomogło tylko przy rozwieraniu szyjki,parte czułam mocno,bo juz nie mogli aplikować kolejnej dawki. Nie bałaś się,że pękniesz w tym miejscu?chyba też miałaś dobrą położną a i w jakiej pozycji rodziłaś,wertykalnej? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi mam nadzieje, że Adunia się troche opanuje i już zakończy histerię.
Gda super opis.
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam na dziś!
Dobranocka! Jutro już czwartek |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Gda, pięknie wyglądasz!
Też tak sobie myślałam w momencie porodu, że za nic kolejnegoo nie będzie, ale teraz ... nie to, że do wątpliwej przyjemności, jaką jest poród mi spieszno, ale nie chciałabym, żeby Zuzanka była jedynaczką. Zawsze to lepiej mieć brata albo siostrę. ja sobie nie wyobrażam, żeby mojej nie było... więc nie mogę tego odebrać mojej ukochanej córeczce Cytat:
czyli jutro obie wędrujemy na szczepienie...
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko zoastalo okrzykniete oddzialowym zarloczkiem...dzis wydoila 5 ml z piersi a potem i tak swoje 33 z butli...od dzis bedzie jadla co 3 godz tylko bo juz tak dużo wcisnie do tego mini brzuszka
![]() jutro o 8.15 operacja.Maz wyszykuje babli a ja śmigam na 7 do szpitala...chyba dzis nie zasne.Glowka znow dzis urosla...w sumie juz 4,5 cm na plusie wiec dobrze ze jutro operacja |
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamuski
5 dni nas w szpitalu trzymali bo sie upierali lekarze ze Giulia ma żółtaczkę, 4 razy ja kuli a wyniki wszystkie poprawne ale oni swoje, a ona po prostu tatusia karnacjae odziedziczyła ![]() przedstawiam wam nasza księżniczka GRatulacje dla Enigmamy i Almariel
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-26 o 21:18 |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jutro o 8.15 trzymamy mocno kciuki! Ależ to musi być stres dla Ciebie Muminku, nie wyobrazam sobie! |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Raczkowanie
|
Tylko przez jeden dzień nie zaglądałam, a tu tyle ciekawego zdążyłyście napisać, że nie sposób nadrobić. Co prawda to moje początki z forum, ale strasznie tu milutko i zaczynam się obawiać jak znajdę czas kiedy już Maja się "wykluje."
Mam też pytanie... czy któraś z Was ma przepuklinę pępkową?? Ja się dowiedziałam, że dorobiłam się takiej, poczytałam już oczywiście, ale jak to bywa, po tych wszystkich rewelacjach czuję się nastraszona na maxa. Do tego jeszcze badanie na obecność bakterii paciorkowca DODATNIE!!! ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Jutro od rana trzymanie kciuków!!!! Współczuję bardzo, ale dobre duszki na pewno czuwają nad Twoim maleństwem!!!
|
|
#3099 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na Polnej nacinają hurtowo. Cytat:
Cytat:
Nie no, jaja jakieś.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gda wymęczyłaś się jak widać, no ale Heniek cudo wynagradzające trud |
||||||||
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
gda super przeżycia porodu,przynajmniej początek.I ile Wy spraw jeszcze załatwiliście zakupy,kino,sushi twój mąż się ucieszył z postępu akcji a co śpiewał?![]() Wzruszył mnie widok was płaczących razem z niuniem ![]() A powiedz skąd nagle pomysł na Henia?mieliście już jakieś typy imion wcześniej?super wyglądacie i już chyba brzuszka wcale nie masz? Mi nawet udało się bezproblemowo wykąpać,umyć i ułożyć włosy,bo mój mały głodomorek zasnął ok.20.Czasem zdąże wejść do wanny a on już:e e e e e e eeeeeeee.Wtedy mąż go nosi a ja na szybciora się szoruje i ubieram.Dziś w ogóle wnocy miałam powódź z lewej piersi!wkładka mi przeciekła z canpol baby-nie polecam,są małe,zwijają się i przeciekają.Dobre są Baby ono,chyba muszę zamówić na allegro,bo nie chce po sklepach za tym latać.Mi sprawdzały się również Gerbera,b.chłonne,ale nigdzie nie moge ich spotkać.Zmykam spać. Może jutro się zmobilizuje i też Wam przedstawie mój opis porodu. Spokojnej nocy!
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- jeszcze śpi gwiazda ... już 4 h od butli i nie wstaje ... zobaczymy ile przeciągnie może tak zmęczona ? dostaliśmy pierwszy prezent na chrzciny ... tylko gościu w kulki z kolorystyką siedziska poleciał ... dziad jeden ale już nie stwarzam
|
|
#3102 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam ale z telefonu bo maz mi kompa okupuje
Sliczne dzieciatka no i jak zawsze zazdrosc mnie zzera kuedy widze gda boze jak ja bym chciala urodzic i po tygodniu zeby wogole nue byli widac ze kuedykolwiek w ciazy bylam
|
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zazwyczaj to koszt 300 zł.Cytat:
i będę trzymała jutro kciuki podwójnieCytat:
![]() Dziekujemy za gratulacje ![]() Kochane a gdzie jakies wieści od converty lub Luci?? Pisała któraś do Nich bo ja nie mam numerku a długo sie nie odzywaja
|
|||
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Muminku trzymam kciuki z sił całych za operacje!!!!!!! doskonale rozumiem Twój stres (przeżyłam już przy dziewczynkach kilka operacji.. u Julki Bottal (przy wadze 1050gram), operacja oczu-retinopatia, a potem jeszcze przepuklina z uwięźniętym jajnikiem, Hania niby po większych przejściach ale na szczęście tylko operacja na oczka w 3 tygodniu życia)
nie wyobrażałam o sobie jak można operować takie maleństwa, ale teraz już wiem że takie wczesne operacje ratują życie i standard tego życia tak więc głowa do góry, bo to małej potrzebne!!!!!!!!!!!! Konczi przytulam mocno i współczuje bardzo tych Dusiowych awantur, chociaż dziś mogę się do Ciebie podpiąć bo Zośka też miała straszny dzień- wstała przed 8 rano, zasneła potem dopiero ok 13, pospała 1,5h a potem do wieczora do 20 impreza. Już myślałam że zejde i aż się na nią denerwowałam a to przecież nie jej wina, coś widocznie jej dolegało, ale teraz słodko śpi w swoim królestwie ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Coventry ma mój numer, ale oprócz tego jednego smska że przyjeli ją na oddział nic już nie pisała. spróbuje ja się odezwać może coś odpisze Tamllin wiemy coś??
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-09-26 o 21:49 |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kawałek brązowego glutka,ten był mniejszy
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia - Dzidzia zbliża się wielkimi krokami
![]() Kasiam Śliczna jest Twoja córeczka
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi kochana a Ty chyba od Luci wieści przekazywałaś,nie?To może też smska do niej napisz.... a mnie zaczęła bolec głowa ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia tego Ci życze - niech Fabianek posłucha Mamusi
To ja ide do łózeczka, bo nareszcie TŻ jest
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc na dziś
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od Jaska i padam ... mały dziś spał tyle co nic ... okazało się że się nie najada moim pokarmem i potrafi dopic 60ml z butli... a na wadze dziś miał 4010g ... strasznie szybko przybiera ...
Nie nadrobie was już raczej nigdy ![]() Dobranoc mamuski
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Coventry urodzila wczoraj przez cc!!Mateusz, 21.20, 3170gram i 57cm. Zadne baloniki ani dwie kroplowki z oksy nie pomagaly wiec pocieli
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-09-27 o 06:32 |
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest kolejna dzidzia,gratulacje
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
hej, wiem, że ja tu rzadko zaglądam ale muszę popytać. Pewnie, już gdzieś o tym wspomniałyście, ale nie mam siły czytać wszystkiego. Wczoraj podczas badania gin poleciała mi krew. Zatamowała tą krew czymś, i potem tylko była brunatna wydzielina. Lekarka mówiła, że rozwarcia nie ma, ale palec przechodzi gładko przez szyjkę. Myslicie że to czop, ale że to juz się zaczęło??? Od razu zostałam wysłana na ktg, - jest wszystko w porządku. Ale i tak sie boję że to już. Termin mam na 10.10. Ile czasu wcześniej odszedł wam czop?
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Coventry gratuluje. Mamy kolejną Dzidzie.
Nie śpie od 4.00, Jasiu fika jak najęty. Ale już czuje, że za chwile padnę. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Dziewczyny ile czasu można uzywać rozrobionej Tantum ROsa? W sensie jak długo jest zdatna do uzycia.
|
#3117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Almariel, Coventry, GRATULACJE!!
Cytat:
Cytat:
dobrze że jesteście już w domku!Byłam wczoraj na wizycie. KTG w porządku, całe 3 skurcze zaliczyłam. Mała waży 2900, ilość wód płodowych ok (Zośka kiedyś podziękuje mamusi za to opijanie się wodą, bleh ), szyjka nieco skrócona (ale oczywiście zapomniałam zapytać co to znaczy). Tylko położna nie przewiduje wcześniejszego porodu, tzn. przed terminem. Odebrałam też wyniki i są w normie ciążowej, tak więc spokojnie mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
GDA, dzięki za opis
|
|||
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
CZesc dziewczyny
Dziekujemy za gratulacje. Teraz ja walcze z odparzeniem. Tak sie zastanawiam bo kupilam ostatnio chusteczki niebieskie z babydream - uzywam ich pierwszy raz. I albo One albo pieluszki Dada - ale te sa od poczatku. Odstawie chusteczki i zobaczymy. Maltan juz mam. Nie wiem czy uda mi sie byc na biezaco bo starszy ma katar i zostal ze mna w domu. Coventry gratulacje Mamy znajomych ktorych corcia urodzila sie dzien po Kubie. I Oni maja takie kolki, ze wczoraj pojechali do szpitala Pomogli malutkiej. Ale jak czesto beda jezdzic? Uzyli czegos w rodzaju katetera.Gda az sie poplakalam jak przeczytalam Twoj opis. |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
mala znowu sie nie rusza,zaraz zwariuje chyba!
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh spokojnie. Spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się.
Mój od 15 minut ma czkawke, a chciałąm się przespac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Ja jednak mimo wszystko już powoli oswajam się z myślą, że nasz synek może dobić do tych 4kg. Pocieszające jest to, że zarówno Ty, jak i sandra dałyście radę urodzić takie spore maluchy. 

to by się nawet nie spotkali. Wczoraj mama wpadła dosłownie na kwadrans (przyniosła nam naleśniki) i też wychodząc spotkała męża wracajacego z pracy. A dziś podczas spaceru umówiłam sie z siostrą i pomogła mi zabrać się z rzeczami z garażu (w trakcie spaceru odebrałam przesyłkę od kuriera, zrobiłam zakupy i znów w ciuchu nakupowałam ubranek dla Małej) i znów sie z M. minęła... no i się wkurza dziad jeden!! jak coś mu od nich trzeba, to proszę a jak nie, to najlepiej, żeby nie przychodzili, bo "Zuzia będzie ich bardziej znała od taty i drugich dziadków". a to już nie moja wina, że jego rodzice byli u nas tylko raz (gdy mała miała 2,5 tygodnia) i to dosłownie na pół godziny w drodze na poprawiny

2 sierpnia 2018 

boze jak ja bym chciala urodzic i po tygodniu zeby wogole nue byli widac ze kuedykolwiek w ciazy bylam
a długo sie nie odzywaja